A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 10:36   #3811
marthinisa
Rozeznanie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Oj ja wczoraj zaszalam i az mo glupio z tego powodu, bo mialam juz nie wydawac. Coz wstapilam do mojej ukochanej ksiegarni i ... przepadlam. W zwiazku z tym, ze planuje nieco zaglebic sie w magiczna dziedzine fotografii i dzis kupuje nowy aparacik postanowilam wyposazyc sie w jakis dobry podrecznik, i tak oto moja kolekcja ksiazek powiekszyla sie o The New Manual of Photography autorstwa znanego fotografaJohna Hedgecoe. tytul jest przepieknie wydany, w twardej oprawie, swetnej jakosci papier....tylko o cenie nie wspomne

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:59   #3812
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że wygrałam dziś w radiu 'Klejnot Wschodu' Maureen Lindley.Z czego bardzo się cieszę, nie często zdarza mi się wygrać cokolwiek.
Gratuluję foxina! Nie łatwo coś wygrać, a tu taka perełka...

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Foxino na razie bez zdjeć , bo jestem wymęczona i zapracowana (może potem dołączę):
1. Wino śliwkowe - A.Davis-Gardner
2. Złoty klucz- N.MASOT( O MOIM TEMPLARIUSZU)
3. Bezmiar sławy -I.Stone ( nie mogłam sie doczekac , co on niej napiszesz, więc kupiłam)
4. Słońce Scortów- L.Gaude( to "wina" Any )
5. Total Cheops - J.C. Izzo (tęsknilam za francuskim kryminałem)
6. Detektyw Diamond i śmierć w jeziorze - P.Lovesey
Mam nadzieje,ze każda książka będzie dobra lekturą, przyniesie mi miłe , ekscytujace doznania.
Gratuluję świetnych nabytków.

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A w załączniku moje książkowe nabytki z ostatnich tygodni. Byłam w ŚK (wreszcie mam brakujące tomy Shaw, kolekcja w komplecie , w Dedalusie (tu przypadkiem upolowałam pierwszą powieść Ewy Stachniak za... 6 zł!). Na półce też goszczą u mnie kolejne tomy kocich opowieści. Jeśli chodzi o powieści Braun to muszę się Wam pochwalić w tym miejscu moim debiutem recenzenckim na portalu kryminalnym 'Zbrodnia w Bibliotece': http://zbrodniawbibliotece.pl/index....=176&Itemid=18 . Ten artykuł inauguruje moją stałą współpracę z tym serwisem (z której to współpracy niezmiernie się cieszę
Gratuluję Ana!

I trzymam kciuki za dalsze powodzenie sesji.

Cytat:
Poniżej moje nabytki, w większości sprezentowane. I tak 'Czułość wilków' to prezent z okazji Dnia Dziecka (od samej siebie), Murakami i 'Śliwkowe wino' to prezent od TŻ-ta z okazji rocznicy i 'Wóz ognisty' wylicytowany za kilka zł na allegro, ale co mnie to później stresów kosztowało z tym allegrowiczem to słów mi brak. Najpierw, inny tytuł był w tytule inny w treści aukcji, co ja gapa zauważyłam dopiero po zakończeniu aukcji, potem sprzedający stwierdził, że książka mu zaginęła (w chwilę po mojej wpłacie)..., ale w końcu po kilku niemiłych mailach książka do mnie dotarła, a stan jej jest idealny, co nieco mi zrekompensowało stresy.
Gratuluję zdobyczy.

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość

Nie należę do grupy świadomych konsumentów.
Nie miałam bladego pojęcia co kupuję przyciągnęło mnie słówko bestseller
i ładne opakowanie.

Mam 25 nowych kryminałów Christie.
Jak przeczytam po sesji to sprzedam.
Zdobyłam już wprawę w aukcjach z dreszczykiem.
Gratulacje amber, widzę że "odwykasz" pełną parą.

Cytat:
Na 25 dni.

Mama jak mnie widzi z kolejnym kryminałem Christie za każdym razem stwierdza, że czeka mnie kariera detektywa albo płatnego mordercy.
To przynajmniej masz dowcipną mamę.

Moja zapowiedziała, że jak zobaczy jeszcze listonosza z książkami to....
A to wszystko przez to, że zapchałam im całą biblioteczkę, wygięłam półki i wypchałam tylną ściankę biblioteczki natłokiem moich zdobyczy.
Więc ja już mam teraz niestety przymusowy odwyk.
Aż się nie zwolni trochę miejsca (chyba najwcześniej za rok będzie widać jakikolwiek ubytek) mogę zapomnieć o kupowaniu książek.

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
Pratchett? coś ktoś mówił o Pratchettcie ? (a kto go tam wie jak się odmienia)

pozdrawiam dziewczyny i gratuluję nabytków u mnie posucha, odwyk pełną parą .
No to przynajmniej nie jestem sama.
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 14:27   #3813
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Oj ja wczoraj zaszalam i az mo glupio z tego powodu, bo mialam juz nie wydawac. Coz wstapilam do mojej ukochanej ksiegarni i ... przepadlam. W zwiazku z tym, ze planuje nieco zaglebic sie w magiczna dziedzine fotografii i dzis kupuje nowy aparacik postanowilam wyposazyc sie w jakis dobry podrecznik, i tak oto moja kolekcja ksiazek powiekszyla sie o The New Manual of Photography autorstwa znanego fotografaJohna Hedgecoe. tytul jest przepieknie wydany, w twardej oprawie, swetnej jakosci papier....tylko o cenie nie wspomne
Gratuluje i zycze pieknych zdjec, ktore na pewno wynagrodza chwilowe wyrzuty sumienia
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 15:12   #3814
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
Gratuluje i zycze pieknych zdjec, ktore na pewno wynagrodza chwilowe wyrzuty sumienia
Dziekuje za gratulacje. Wlasnie wrocilam z jeszcze jednym wyrzutem - Pentaxem K100D Zrobilam sobie prezent ode mnie - dla mnie

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 16:33   #3815
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Gratulacje amber, widzę że "odwykasz" pełną parą.
Z tym, ze ja nie jestem na żadnym odwyku.
Nie to co ty biedaczku.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 16:44   #3816
niv_
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny

Gratuluje nowych nabytków książkowych i życzę miłej lektury.

Ana, bardzo ładny avatar

Ja mam odwyk, może uda mi się wytrzymać bez ksiązkowych zakupów do końca czerwca
Stary 2008-06-06, 17:57   #3817
lilithin
Wtajemniczenie

Przyszlo moje zamowienie, a w nim:
"Milosc Peonii" - Lisa See
"O bibliotece," "O literaturze" - Umberto Eco
A w tym miesiacu mialam sie ograniczyc do trylogii Pullmana po zdanej sesji
Nie moge chyba na ten watek wchodzic.
Stary 2008-06-07, 09:52   #3818
niv_
Zakorzenienie

Przed chwilą okropnie się zdenerwowałam.

Wczoraj późno wieczór zamawiałam przez internet ksiązki w Klubie Dla Ciebie. Podczas składania zamówienia strona mi wygasła, ale potem działała już ok. Zapłaciłam i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że dziś rano sprawdzam maila potwierdzającego przyjęcie zamówienia do realizacji ( nawiasem mówiąc przysłanego dwa razy) i okazuje się, że jednej ksiązki w ogóle nie ma, a inna jest zamówiona w dwoch egzemplarzach, coś się musiało poknocić, jak strona "padła". Zadzowniłam więc do KDC, czy nie mogą zamiast tej podwójnie zamówionej ksiązki wysłać mi tej, o która mi faktycznie chodziło (były w takiej samie cenie). Pani poinformowała mnie, że nie już nie można nic zmienić, bo zamówienie został zamknięte. Nie rezgnowałam ( ksiązki zamawiałam nie tylko dla siebie, więc tym bardziej mi zalezało) zapytalam, czy w takim wypadku mogę domówić do tego zamówię jeszcze jedną ksiązkę. Otrzymałam taką samą odp, że nie można, zamówienie jest zamknięte. Mam odesłać ksiązkę, której nie chce, a oni zwrócą mi kasę. Tylko jaki to mam sens, jeżeli zwrot ksiązki (wysyłka) będzie mnie kosztował prawie tyle co ksiązka. W dodatku, bardziej mi zależało, aby ta nie zamówiona ksiązka doszła razem z pozostałymi.
Myśłam, że będzie mozna to zalatwić, ksiązki mają wysłać dopiero w poniedziałek. Nic by nie stracili, a nawet mogli zyskać, ale coż...

Jestem bardzo, ale to bardzo rozczarowana, więcej razy już nie będę u nich kupować. Tej nie zamówionej ksiązki poszukam w księgarni.
Stary 2008-06-07, 10:00   #3819
amber2046
Zakorzenienie

Niv spróbuj skasować całe zamówienie skoro jeszcze nie wysłane. Telefonicznie anulować i niech oddadzą pieniądze. Masz prawo do rezygnacji przecież nie ponosisz odpowiedzialności za usterki techniczne. Kiedy dostaniesz zwrot będziesz mieć wybór: złożyć kolejne zmodyfikowane tak jak chciałaś albo kupić gdzieś indziej. Jak będą bardzo na nie to obiecaj im stosowną reklamę na forach dotyczących książek.

Nie daj się spławić, to nie do pomyślenia jak ludzie potrafią piętrzyć trudności tak gdzie ich technicznie nie ma.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-07, 10:10   #3820
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Niv spróbuj skasować całe zamówienie skoro jeszcze nie wysłane. Telefonicznie anulować i niech oddadzą pieniądze. Masz prawo do rezygnacji przecież nie ponosisz odpowiedzialności za usterki techniczne. Kiedy dostaniesz zwrot będziesz mieć wybór: złożyć kolejne zmodyfikowane tak jak chciałaś albo kupić gdzieś indziej. Jak będą bardzo na nie to obiecaj im stosowną reklamę na forach dotyczących książek.
Zadzwoniłam i nic nie załatwiłam. Jedyne co mogę zrobić to odmówić przyjęcia przesyłki. A dlaczego? Bo zamówienie zostało przekazane do realizacji i nic nie mogą zmienić.
Stary 2008-06-07, 11:58   #3821
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam i nic nie załatwiłam. Jedyne co mogę zrobić to odmówić przyjęcia przesyłki. A dlaczego? Bo zamówienie zostało przekazane do realizacji i nic nie mogą zmienić.
Czy odmowa przyjęcia wiąże sie dla Ciebie z poniesieniem jakiś kosztów?

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-07, 12:25   #3822
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Czy odmowa przyjęcia wiąże sie dla Ciebie z poniesieniem jakiś kosztów?
Raczej nie, paczka po prostu wróci do KDC ( tak mi się wydaje)

KCD powinno wtedy wrócić mi pieniądze.

Problem byłby mniejszy, gdyby ksiązki były tylko dla mnie, ale zamawiałam też ksiazki dla kogoś innego.

Zrobię chyba tak, że odbiorę mimo wszystko paczkę, ksiązkę wysłaną podwójnie zostawię dla siebie, brakującą dokupię w księgarni.

Nie zamierzam już jednak, nigdy więcej kupować w KDC. Podejście do klienta "woła o pomstę do nieba".
Stary 2008-06-07, 13:32   #3823
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zamierzam już jednak, nigdy więcej kupować w KDC. Podejście do klienta "woła o pomstę do nieba".
Dokładnie, w ogóle co by im zrobiło za różnicę jakby na papierach zmienili nr książki skoro cena ta sama?
Nie wiedzą chyba, że jeden niezadowolony klient zabiera 5 następnych
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 13:37   #3824
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Dokładnie, w ogóle co by im zrobiło za różnicę jakby na papierach zmienili nr książki skoro cena ta sama?
Nie wiedzą chyba, że jeden niezadowolony klient zabiera 5 następnych
Mnie Nv skutecznie zniechęciła i jestem jej wdzięczna za tą przestrogę.
Czyli zasada o odstraszaniu potencjalnych klientów juz zadziałała.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-07, 19:24   #3825
dorotie85
Zadomowienie

A ja [po wpłynięciu wypłaty na konto] zamówiłam sobie dwie książki:
1) Scott SMith - ruiny - czaiłam się na nią baardzo długo, w końcu postanowiłam kupić
2) Jour Belle de - Intymne przygody londyńskiej call girl - widziałam kilka odcinków serialu i bardzo mnie zaintrygował, więc postanowiłam przeczytać

Oojj ta darmowa przesyłka na stereo kuci i nęci [nie]stety więc na pewno szykuje się jeszcze jedno zamówienie

A po przeczytaniu książki na pewno trafią na podaj
dorotie85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 22:15   #3826
protka
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj późno wieczór zamawiałam przez internet ksiązki w Klubie Dla Ciebie. Podczas składania zamówienia strona mi wygasła, ale potem działała już ok. Zapłaciłam i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że dziś rano sprawdzam maila potwierdzającego przyjęcie zamówienia do realizacji ( nawiasem mówiąc przysłanego dwa razy) i okazuje się, że jednej ksiązki w ogóle nie ma, a inna jest zamówiona w dwoch egzemplarzach, coś się musiało poknocić, jak strona "padła". Zadzowniłam więc do KDC, czy nie mogą zamiast tej podwójnie zamówionej ksiązki wysłać mi tej, o która mi faktycznie chodziło (były w takiej samie cenie). Pani poinformowała mnie, że nie już nie można nic zmienić, bo zamówienie został zamknięte. Nie rezgnowałam ( ksiązki zamawiałam nie tylko dla siebie, więc tym bardziej mi zalezało) zapytalam, czy w takim wypadku mogę domówić do tego zamówię jeszcze jedną ksiązkę. Otrzymałam taką samą odp, że nie można, zamówienie jest zamknięte. Mam odesłać ksiązkę, której nie chce, a oni zwrócą mi kasę. Tylko jaki to mam sens, jeżeli zwrot ksiązki (wysyłka) będzie mnie kosztował prawie tyle co ksiązka. W dodatku, bardziej mi zależało, aby ta nie zamówiona ksiązka doszła razem z pozostałymi.
Myśłam, że będzie mozna to zalatwić, ksiązki mają wysłać dopiero w poniedziałek. Nic by nie stracili, a nawet mogli zyskać, ale coż...

Jestem bardzo, ale to bardzo rozczarowana, więcej razy już nie będę u nich kupować. Tej nie zamówionej ksiązki poszukam w księgarni.
Cytat:
Masz rację. Jak nie potrafią zadbać o klienta, to niestety sami sobie winni, że będą ich tracić.
Mogę pojąć, że jak zamówienie wysłane - to już za późno na zmiany, ale przekazane do realizacji?! Nie rozumiem w czym mieli problem.
Może powinni zmienić system, regulamin czy co tam jeszcze, ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Cytat:
Mnie Nv skutecznie zniechęciła i jestem jej wdzięczna za tą przestrogę.
Czyli zasada o odstraszaniu potencjalnych klientów juz zadziałała.
Przyznam, że też sporo pieniędzy u nich zostawiałam (jak nie byłam na odwyku ), a takie sytuacje zniechęcają do współpracy. Nie wiem czy jeszcze u nich coś kupię...

Mnie natomiast strasznie zdenerwował Dedalus.

Kupowałam u nich w maju ok. 12 książek ( po raz pierwszy w tej księgarni ).
Przysłali mi zamiast "Król musi umrzeć" - "Król kłania się i zabija".
Ponieważ książki przyszły na adres rodziców, nie chciałam fatygować mamy, aby pakowała książkę i biegła ma pocztę odsyłać. Postanowiłam już przymknąć oko, na tą której nie chciałam i napisałam do nich o tej sytuacji, oraz że zależy mi na "Król musi umrzeć" i czy wyślą książkę na własny koszt.
No i wszystko byłoby pięknie, gdyby kazali mi dopłacić te 9 zł za "Król musi umrzeć", ale ponieważ "Król kłania się i zabija" kosztował 11 zł (czyli dostałam o 2 zł droższą), więc kazali mi wpłacić 11 zł!

Wiem, że to tylko 2 zł różnicy, ale uważam że to chamstwo, bo w końcu to ich pomyłka i gdybym odsyłała książkę musieli by mi wysłać tę co kupiłam i oddać pieniądze za wysyłkę więc byliby stratni więcej niż te 2 zł.
Skoro to oni się pomylili, to z jakiej racji mam płacić za to, co już raz rzekomo kupiłam, drożej?!
A gdzie chęć naprawy błędu czy dbanie o klienta...?

Bardzo się rozczarowałam Dedalusem i tą postawą.
Sądzę że powinni pobrać ode mnie tyle za ile kupowałam i ile dana rzecz kosztuje.
To nie ja w końcu zawiniłam i jeśli zgodziłam się na nieodsyłanie towaru, to czy to ma oznaczać, że mam dopłacać do ich błędu?!

No i pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby księgarnia pomyliła książkę.
Rozumiem allegro, czy osoba prywatna, ale księgarnia?!
Wiele już kupowałam w różnych księgarniach, a jeszcze nigdy nikt nic nie pomylił.
I jeszcze ta sytuacja z dopłacaniem... To tak jakby mi wciskali ten tytuł, którego nie chciałam: proszę jeszcze dopłacić 2 zł, do książki którą pani kupiła, to wtedy ją dostanie... Dla mnie bezczelność!

Strasznie mnie tym wkurzyli.

Cytat:
Napisane przez dorotie85 Pokaż wiadomość
A ja [po wpłynięciu wypłaty na konto] zamówiłam sobie dwie książki:
1) Scott SMith - ruiny - czaiłam się na nią baardzo długo, w końcu postanowiłam kupić
2) Jour Belle de - Intymne przygody londyńskiej call girl - widziałam kilka odcinków serialu i bardzo mnie zaintrygował, więc postanowiłam przeczytać
Gratuluję zakupów.

"Ruiny" czekają na półce na swoją kolej i szczerze mówiąc jestem zła, bo już wyszedł film. A nie lubię dublować, wolę przeczytać coś innego.
Jak oglądam film po książce, to nie ma wtedy takich wielkich emocji i jeszcze drażnią mnie nieścisłości itp.
Stary 2008-06-07, 22:53   #3827
lilithin
Wtajemniczenie

niv, protka,
ja bym sie wsciekla! Co za bezczelnosc. Dedalus juz pobija wszystko.
Stary 2008-06-08, 12:49   #3828
rozmarynek
Zadomowienie

A wiecie co? Kupilam ostanio w ciucholandzie ksiazke za 2 zł. I to całkiem gruba, 340 stron chyba.

Albert Einstein

rozmarynek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 13:03   #3829
MHS
Raczkowanie

A ja sobie kupiłem "Wykończyć Bogatych" (autor: O'Rourke Patrick Jake)

A na książki wydaję około 10-15% wypłaty
Stary 2008-06-08, 15:47   #3830
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
No to przynajmniej nie jestem sama.
no ja uległam Blondynka jest z podaja, więc jestem usprawiedliwiona, a Moore - nie mogłam przejść obojętnie obok tej okładki
a same książki polecał mi kumpel, sama jeszcze nic nie czytalam tego autora. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Dziekuje za gratulacje. Wlasnie wrocilam z jeszcze jednym wyrzutem - Pentaxem K100D Zrobilam sobie prezent ode mnie - dla mnie
świetny zakup gratulacje! trzeba sobie samemu robić prezenty

Cytat:

no trafiłoby mnie na miejscu. Zgadzam się z Protką:

Cytat:
Masz rację. Jak nie potrafią zadbać o klienta, to niestety sami sobie winni, że będą ich tracić.
Mogę pojąć, że jak zamówienie wysłane - to już za późno na zmiany, ale przekazane do realizacji?! Nie rozumiem w czym mieli problem.
Może powinni zmienić system, regulamin czy co tam jeszcze, ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Mnie natomiast strasznie zdenerwował Dedalus.

Kupowałam u nich w maju ok. 12 książek ( po raz pierwszy w tej księgarni ).
Przysłali mi zamiast "Król musi umrzeć" - "Król kłania się i zabija".
Ponieważ książki przyszły na adres rodziców, nie chciałam fatygować mamy, aby pakowała książkę i biegła ma pocztę odsyłać. Postanowiłam już przymknąć oko, na tą której nie chciałam i napisałam do nich o tej sytuacji, oraz że zależy mi na "Król musi umrzeć" i czy wyślą książkę na własny koszt.
No i wszystko byłoby pięknie, gdyby kazali mi dopłacić te 9 zł za "Król musi umrzeć", ale ponieważ "Król kłania się i zabija" kosztował 11 zł (czyli dostałam o 2 zł droższą), więc kazali mi wpłacić 11 zł!

Wiem, że to tylko 2 zł różnicy, ale uważam że to chamstwo, bo w końcu to ich pomyłka i gdybym odsyłała książkę musieli by mi wysłać tę co kupiłam i oddać pieniądze za wysyłkę więc byliby stratni więcej niż te 2 zł.
Skoro to oni się pomylili, to z jakiej racji mam płacić za to, co już raz rzekomo kupiłam, drożej?!
A gdzie chęć naprawy błędu czy dbanie o klienta...?

Bardzo się rozczarowałam Dedalusem i tą postawą.
Sądzę że powinni pobrać ode mnie tyle za ile kupowałam i ile dana rzecz kosztuje.
To nie ja w końcu zawiniłam i jeśli zgodziłam się na nieodsyłanie towaru, to czy to ma oznaczać, że mam dopłacać do ich błędu?!

No i pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby księgarnia pomyliła książkę.
Rozumiem allegro, czy osoba prywatna, ale księgarnia?!
Wiele już kupowałam w różnych księgarniach, a jeszcze nigdy nikt nic nie pomylił.
I jeszcze ta sytuacja z dopłacaniem... To tak jakby mi wciskali ten tytuł, którego nie chciałam: proszę jeszcze dopłacić 2 zł, do książki którą pani kupiła, to wtedy ją dostanie... Dla mnie bezczelność!

Strasznie mnie tym wkurzyli.
nie nerwuj się sytuacja faktycznie idiotyczna, ale co zrobić... tylko podziękować za współpracę z tą księgarnią.

Cytat:
Napisane przez MHS Pokaż wiadomość
A ja sobie kupiłem "Wykończyć Bogatych" (autor: O'Rourke Patrick Jake)

hmm, zazdroszczę, ja nie mogę sobie na to pozwolić

a poniżej moje nabytki;
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 19:20   #3831
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo Ger!!!! Cieszę się, że Cię 'widzę', brakuje mi bardzo Ciebie i Twoich dowcipnych wypowiedzi.
Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Germini!!!gdzie jestes? Brak Cię.

Postaram się częściej tutaj zaglądać.
Taki marazm dopadł mnie ostatnio, że szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
a meyer... no cóż, to naprawdę typowa książka dla nastolatków, z serii "paranormal romance" autorka stworzyła swoją własną mitologie wampira, tak żeby były bardziej romantyczno-chmurno-tajemnicze a poza tym nie ma tam nic czego nie ma innych tego typu pozycjach. przyznaję czyta się przyjemnie, choć niektóre partie, odnoszące się do głębi romantycznych uniesień pary głównych bohaterów, raczej przekartkowywałam.
Zgrzewam się na to od dłuższego czasu. Mam tylko nadzieję, że nie przypomina to stylem SoLL Sandemo

Cytat:
niv, protka,
ja bym sie wsciekla! Co za bezczelnosc. Dedalus juz pobija wszystko.
Zgadzam się.
Coraz mniej dba się ostatnio o klienta, mam wrażenie.
A Merlin jest dla mnie stracony.

Cytat:
Napisane przez rozmarynek Pokaż wiadomość
A wiecie co? Kupilam ostanio w ciucholandzie ksiazke za 2 zł. I to całkiem gruba, 340 stron chyba.
Jaką?

Cytat:
a Moore - nie mogłam przejść obojętnie obok tej okładki
a same książki polecał mi kumpel, sama jeszcze nic nie czytalam tego autora. Zobaczymy
Na Moore'a też mam chrapkę ostatnio. Czekam na relację
Stary 2008-06-08, 21:40   #3832
protka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja uległam Blondynka jest z podaja, więc jestem usprawiedliwiona, a Moore - nie mogłam przejść obojętnie obok tej okładki
Jesteś w 100% usprawiedliwiona.
Nie sposób obojętnie przejść obok takiej okładki.
Też bym nie wytrzymała.

Cytat:
nie nerwuj się sytuacja faktycznie idiotyczna, ale co zrobić... tylko podziękować za współpracę z tą księgarnią.
Dziękuję Alvesta.
Już mi trochę przeszło, może dam im kiedyś drugą szansę, ale to zależy od cen i tego, czy będzie się na co napalać.

Na razie nie mam zamiaru, ale może za kilka miesięcy... Zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez MHS Pokaż wiadomość

Cytat:
hmm, zazdroszczę, ja nie mogę sobie na to pozwolić
Również nie mogę aż tyle wydawać...
Ale nie mam co narzekać i tak mam sporo książek.

Cytat:
a poniżej moje nabytki;
Śliczne.... A "Krwiopijcy" - uroczy!

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość

Postaram się częściej tutaj zaglądać.
Taki marazm dopadł mnie ostatnio, że szkoda gadać
Myślę ciepło o Tobie, więc głowa do góry i jakoś przetrwaj kryzys.

Cytat:
Zgadzam się.
Coraz mniej dba się ostatnio o klienta, mam wrażenie.
A Merlin jest dla mnie stracony.
Szkoda, że księgarnie (czy sklepy) nie rozumieją, że taka polityka im szkodzi, a zadowolony klient nakręca biznes.
Niby już jest lepiej niż kiedyś, ale... jeszcze sporo co niektórzy powinni się nauczyć.

Cytat:
Na Moore'a też mam chrapkę ostatnio. Czekam na relację
Podpisuję się pod prośbą Germini, i również czekam z niecierpliwością na recenzję.
Stary 2008-06-11, 09:34   #3833
dziewczyna
Zakorzenienie

Moje ostatnie nabytki. Ogółem zapłaciłam 63 zł.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 10:29   #3834
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyna Pokaż wiadomość
Gratuluje.

Widziałam film Polańskiego, a o istnieniu książki nie miałam pojęcia.

Jak przezwyciężę lenistwo to pojadę po odbiór moich perełek. Teraz szukając ciekawych tytułów prócz własnej listy pomagam sobie ocenami z biblionetki i tym sposobem wybrałam parę nowych skarbów.

Postanowiłam przeczytać 100 książek do urodzin zamiast do końca roku. Wszystko dzięki kryminałom Christie, od których nie sposób sie oderwać.

Zostały mi 83 dni i 42 książki.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-11, 10:45   #3835
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczyna Pokaż wiadomość
gratuluje
Stary 2008-06-11, 10:54   #3836
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Postanowiłam przeczytać 100 książek do urodzin zamiast do końca roku. Wszystko dzięki kryminałom Christie, od których nie sposób sie oderwać.

Dzięki Kryminałom Christie pójdzie szybko Ja na razie zastój mam. Nic nie kupuję, czytam ok. 30 min. dziennie. Niestety muszę wykańczać prace na zaliczenie, koniec semestru mnie ściga
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 11:02   #3837
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kryminałom Christie pójdzie szybko Ja na razie zastój mam. Nic nie kupuję, czytam ok. 30 min. dziennie. Niestety muszę wykańczać prace na zaliczenie, koniec semestru mnie ściga
U mnie podobnie.
Wczoraj miałam egzamin z ubezpieczeń,a dziś idę na egzamin z nieletnich.
Sama sobie zafundowałam takie małe piekiełko i teraz muszę po trzy rzeczy w jednym tygodniu zdawać.

Dlatego z utęsknieniem czekam na bana tymczasowego od Any. Tylko ona sensownie planuje swoje zaliczenia i pewnie w tym momencie siedzi nad podręcznikiem albo notatkami zamiast pisać posty na wizażu i spełniać prośby o bana takich niezorganizowanych gap jak ja.

Następny post dopiero wieczorem.
Miłego dnia dziewczyny.

Crucify Your Mind
Stary 2008-06-11, 12:50   #3838
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
U mnie podobnie.
Sama sobie zafundowałam takie małe piekiełko i teraz muszę po trzy rzeczy w jednym tygodniu zdawać.

Trzymam za Was kciuki Dziewczynki!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Amber
, ambitny plan książkowy - idziesz jak burza!

Ciekawe co z Gastą....
Czyżby już się pakowała...?
Stary 2008-06-11, 14:04   #3839
Anahstasia
Zakorzenienie

Protko, Niv_ Dziękuję za miłe słowo Co zaś się tyczy tego co Was spotkało... Słów brak Absolutna bezczelność. A jak to się Wam dziewczyny rozwiązało ostatecznie?

Wszystkim gratuluję nowych nabytków U mnie skromniutko - do zrecenzowania otrzymałam najnowszego Colina Dextera, zaś w Centrum Taniej Książki upolowałam 'Gwiazdę mórz', na którą ostrzyłam ząbki już od dłuższego czasu i Ackoryda (wpływ listy '1001 books...'

Przy okazji chciałam się pożegnać do 21.VI. Trochę mi się pokomplikowała sesja i muszę całkowicie zniknąć z sieci. Ale po tym czasie zacznę wielkie nadrabianie: książkowe, wizażowe, mailowe... Ściskam Was gorąco i przesyłam moc buziaków. Trzymajcie się ciepło
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 14:47   #3840
dziewczyna
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje.
Widziałam film Polańskiego, a o istnieniu książki nie miałam pojęcia.
Dzięki.

W maturalnej klasie byłam gdy film wszedł na ekrany kin i polonistka nalegała aby go zobaczyć w związku z maturą. Chyba przez 3 m-ce nie dawała nam spokoju i gadała o "Pianiście". choć teraz z tego śmieję się, ale wtedy było denerwujące.

Ambitne tempo sobie narzuciałaś.

Cytat:
gratuluje
Dziękuję.

Cytat:
Niestety muszę wykańczać prace na zaliczenie, koniec semestru mnie ściga
Znam ten ból. Na szczęście ja wszystkie prace poodawałam, ale też na ostatni dzwonek pisałam.

Cytat:
U mnie podobnie.
Sama sobie zafundowałam takie małe piekiełko i teraz muszę po trzy rzeczy w jednym tygodniu zdawać. :
Trzymam
Cytat:
Napisane przez Anahstasia;7845864:
Przy okazji chciałam się pożegnać do 21.VI. Trochę mi się pokomplikowała sesja i muszę całkowicie zniknąć z sieci. Ale po tym czasie zacznę wielkie nadrabianie: książkowe, wizażowe, mailowe... Ściskam Was gorąco i przesyłam moc buziaków. Trzymajcie się ciepło
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości