Moda "plus size" - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-10, 20:59   #1891
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz
Dot.: Moda "plus size"

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
A mi poradzicie?Zmojego mierzenia wyszlo pod biustem 92 a w biuscie 120 i wg tabelek nie ma takich stanikow....

A sukienke musialam kupic bo innej nie znalazlam za normalne pieniadze...
według polskiej 85K
według brytyjskiej 38H (85H)

Dorka_Sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:57   #1892
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:

A sukienke musialam kupic bo innej nie znalazlam za normalne pieniadze...
a po ile kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Wybieram się do Cherokee, może tam cos upoluje. Nie wiecie czy sa jakies fajne bluzki, tuniki i spodnie?
Sąąąą!! ślina mi ciekla, jak ostatnio byłam w Tesco

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
umieram kumpele mnie wyciągneły na starówkę na zimne piwo po zajęciach chodziłam w spódniczce i mam tak masakrycznie obtarte uda, że to coś strasznego a dzisiaj TŻ przyjeżdża, bo nam rok stuknął i idziemy do jakiejś knajpki, ja umre
ojjj, ale Cię rozumiem! ja mam to samo! ale od kiedy dziewczyny rzuciły tutaj pomysłej z rastopami obciętymi - mogę chodzić w spódnicach i sukienkach (tylko przy tej mojej czerwonej muszę uważać, żeby mi nie wystawały :P muszę je trochę przyciachać znowu

Cytat:

a krótkich legginsów nad kolana szukalam juz w zeszlym roku i nadal nie znalazłam chyba się pojutrze albo w sobotę przejdę na rynek w mojej mieścince... przy okazji poszukam sobie parasolki przeciwsłonecznej
widziałam na Allegro, w dużych rozmiarach, tanie chyba pod hasłem "getry" ale nie dam głowy!

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja też szukam już długo legginsów, mogą być nawet długie, ale nie takie jak rajstopy, tylko bawełniane, takie getry jakieś. Widziałam tylko raz w kappahl, ale za 79 i szkoda mi było tyle kasy wydać.
te z KappAla mi nie pasują, bo są właśnie takie jak rajstopy! i przez to, że nie sa wogóle rozicągliwe, nie weszłam w rozmiar 48/50 kiedyś takie bawełniane getry/legginsy widziałam w H&M w fajnych rozmiarach i ostatnio w kappAhlu też, o dziwo, ale chyba nie czarne, tylko inny kolorek. Ale mi siostra, moja modowa doradczyni powiedziała, że niekorzystnie wyglądam w legginsach, że mi nie pasują.

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Hehehehehe biedaku Też miewam ten problem, ale chyba na szczęście na udach mam jakąś słoniową skórę, więc bardzo nie cierpię. A wracając do tematu - próbowała któraś talku? Bo teoretycznie powinien pomagać...
talk jest okej, ale jak się idzie gdzieś na chwilę a tak to trzeba się co jakiś czas 'przypudrować' a przy tym można ubranie łatwo pobrudzić itp. a poza tym, na taki upał jak dziś, żar 30stopni w cieniu, to talk nie dałby rady

a ja dziś mialam okropnie ciężki dzień, ALE...
zakupiłam dwie sukienki w C&A!!! Ale tam boskei ciuchy wogóle mają!! *ślinotok* Że też mam kawałek do tego C&A, no.. Byłam tam, bo miałam 5 godzinna przerwe do egzaminu o 16, więc pojechałam do centrum handlowego (a co sie będe uczyła?:P) no i naprzymierzałam się - fajne dżinsy mieli, czarne, ale nie zapięłam się w rozmiarze 48 a większego nie mieli ale przynajmniej weszłam w pozostałych cześciach nóg! mieli też tam inne boskie ciuszki, ale się nie skusiłam, bo mam dużo i tak, a poza tym sukienka była priorytetem.

a więc, zakupiłam dwie (jedną albo zwrócę, albo sobie zostawię, zobaczymy co wy powiedziecie, i co powie siostra )
- jedna, która na pewno zostawiam i ubiorę na wesele jest niebieściutka, śliczna, ma wykończenie koronkowe na dole sukienki, z rękawkami (juhuu) - cud, miód i orzeszki - nigdzie mnie nie ciągnie, nie uwiera, ideal rozmiar 46, cena 69 zł
- druga jest hmmm beżowo-białe tło w ciemno zielone i ciemno różowe kwiaty, na ramiaczkach, z faaajnym dekoltem, ale mama twierdzi, że wyglądam w niej na większą. rozmiar ten sam, cena ta sama.

zdjęcia dam jutro, bo już dzis padam, taki dzień miałam (ale przynajmniej jest sukienka no i sesja do przodu )

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 00:42   #1893
toffik35
Raczkowanie

hejka wątek śledzę już bardzo długo, ale teraz chciałam tylko podzielić się moim sposobem na poobcierane uda. Najlepsza jest (przynajmniej u mnie- bo juz wszystko wypróbowałam) zwykła maść z witaminą A kupiona w aptece. Serio polecam - po prostu posmarować się obficie i wystarcza u mnie przynajmniej na kilka godzin chodzenia W taki upał tylko to działa - ona jest po rostu tłusta i zapewnia poślizg - radze sprawdzić, ale zeby nie było, że nie na temat . Chciałam jeszcze zapytac co sadzicie o drewniakach na lato?? taki typ jak w załączniku (choć te konkretne akurat są takie sobie). Chciałam sobie zakupić, tylko zastanawiam się czy nie będę wygladać jeszcze bardziej przysadziscie (jestem niska i rozmiar 52 - czyli bardzo plus )? a może ktoś ma takie klapki? są wygodne?
toffik35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 07:09   #1894
chilanes
Zakorzenienie

są wygodne, ale nie mam ich osobiście mierzyłam, ale na wyższym obcasiku, wyglądało ok A te ze zdjęcia faktycznie nie najciekawsze

dziewczyny może którejś się przyda:
http://www.allegro.pl/item379155444_...suknia_46.html
http://www.allegro.pl/item377929677_...xl_piekna.html
http://www.allegro.pl/item376115999_...nka_46_48.html
http://www.allegro.pl/item380869802_...tmosphere.html
http://www.allegro.pl/item380221850_...k_nowa_46.html
http://www.allegro.pl/item380717131_...zielen_46.html
http://www.allegro.pl/item379072384_...zzi_46_48.html - ta mi się bardzo podoba, ale nie wiem, czy mnie nie pogrubi na wystającym brzuchu
http://www.allegro.pl/item377415688_...kolory_48.html - ta też mi się bardzo podoba, ale te szalone wzorki

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-06-11 o 07:35
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 07:50   #1895
anulciak85
Zakorzenienie

Limonatka sukienke kupilam za 115zl (to i tak dla mnie majatek i wiele wyrzeczen)ale jak pytalam w sklepie dla puszytskych to spodnica 290 i gorset 230...
Stary 2008-06-11, 08:44   #1896
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Limonatka sukienke kupilam za 115zl (to i tak dla mnie majatek i wiele wyrzeczen)ale jak pytalam w sklepie dla puszytskych to spodnica 290 i gorset 230...
Właśnie zawsze sie dziwię dlaczego te ceny w sklepach dla puszystych sa takie kosmiczne!!! Naprawdę przesadzają.
Limonatko z niecierpliwością czekam na zdjęcia sukienek. Ja właśnie jestem na etapie szukania. No i gratulację!!!!
Stary 2008-06-11, 09:20   #1897
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

Kupiłam sobie wczoraj w C&A białe spodnie i bluzkę w kratkę z paskiem. Siedziałam w przymierzalni chyba z godzinę.

Bluzka jest w porządku, ale spodnie są chyba za duże jednak. Był rozmiar mniejszy, ale wydawało mi się, że na udach spodnie są zbyt upięte . Te znów które kupiłam w pasie są luźne . Chyba je zwrócę .

W H&M na tym dziale "większym" były fajne spodnie. Też białe. Leżały idealnie, ale były sportowe, nawet bym do nich butów nie miała .

Mam dosyć chodzenia w dżinsach .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 09:48   #1898
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

to moze spodnice?? ja kupilam w lumpku taka cyganska...a do tego pasek..sukces bo mam 180 a spodnica jest dluga no i rozmiar M, a ja nosze 42..cuda cuda

a co do tych sukienek z allegro...sliczne sa..ale ceny jakie :|
Stary 2008-06-11, 10:10   #1899
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
to moze spodnice?? ja kupilam w lumpku taka cyganska...a do tego pasek..sukces bo mam 180 a spodnica jest dluga no i rozmiar M, a ja nosze 42..cuda cuda

wyglądasz szczupło na tym zdjęciu
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 10:22   #1900
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka_Sz Pokaż wiadomość
W H&M na tym dziale "większym" były fajne spodnie. Też białe. Leżały idealnie, ale były sportowe, nawet bym do nich butów nie miała .

Mam dosyć chodzenia w dżinsach .
A może by pasowały do prostych japonek? Na lato taki zestaw w sam raz

Ja w Cubusie dziś przymierzałam stroje, i kurcze prawie się udało Wg tych prawidłowych rozmiarów powinnam nosic 70J, a przymierzałam 75E - i obwód nawet nieźle leżał, nie ruszał się, kolor piękny turkusowy, ale kurczak miski ciut ma małe, "buły" się robiły lekko :/ A F-ek widziałam że nie mają
A 30zł tylko kosztowała góra...czyli cały stroj by wyszedł za 60zł, a to i tak mało w porównaniu z tym ile chcą sklepy z bielizną za większe rozmiary..
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 10:33   #1901
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
wyglądasz szczupło na tym zdjęciu
to chyba dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 10:35   #1902
gastone
Raczkowanie

Jejku jak czytam jakie to zakupy robicie to wam zazdroszcze.Dziewczyny ja naprawde nie narzekam.Naprawde ostatnio mam pecha.Nic i nic.Malo tego poniewaz nie znalazlam butow letnich i napewno juz n ie znajde (Irlandia to dziwny kraj juz innych nie sprowadzaja i wyciagaja kozaki) wiec zdcydowalam sie na zakup przez internet.(w Polsce).Niewiele sklepow u nas w Polsce posiada mozliwosc wyzylki za granice, aloe znalazlam jeden.N?ie podam nazwy bo bylaby to antyreklama, a dlatego ze nie wypowiem sie o tym sklepie pozytywnie.Jzu myslalam ze w koncu sklep na miano Europy, ze skoro maja wysylki za granice, mozliwosci placenia karta kredytowa i Paypalem wiec suuper.Wybralam butki, ktore kiedys mialam wiec nie ryzykowalam ze nie beda dobre.Zlozylam zamowienie.Przyslali linka ze mam przelac pieniadze na konto.Haloo? chce zaplaci Paypalem.Nie ma takiej mozliwosci.Pani pisze mi o jakiejs usludze Paypol. - pierwszy raz slysze.A napis jak byk Paypal.No dobra.Telefon.Dwa dni nie odbieraja.Nastepny mail.?Nic cisza.Znow telefon.Nic.W koncu przyszedl mai.Przepraszamy ale pomylilismy sie i produkt nie jest dostepny.Oddamy pani pieniadze.Jakie pieniadze?przeciez nie zaplacilam, nie podalam adresu.Brak produktu , dzis sprawdzalam i produkt dostepny.Rozumiecie cos z tego??? bo ja nie./W kazdym razie wkurzylam sie strasznie bo to byly jedyne buty,k tore moglam kupic przez internet, bez mierzenia.Eh szkoda slow...
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 10:38   #1903
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

spódnice to ja mam, ale nie chętnie w nich w lato chodzę. Mam niestety brzydkie nogi, grube i blade, bladsze niż np ręce. W rajstopy na upały się raczej nie nadają. To już wolę lekkie spodnie.

Właśnie też myślałam o japonkach do takich spodni. Sama już nie wiem.

Stary 2008-06-11, 10:40   #1904
skimos
Zakorzenienie

Gastone a to buty polskiej firmy? Moze gdzies w innym kraju je maja w sprzedazy wysyłkowej tez?
Stary 2008-06-11, 10:44   #1905
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

Gastone, może pokaż jakich szukasz. Spróbujemy razem je znaleźć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 10:54   #1906
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Cytat:
spódnice to ja mam, ale nie chętnie w nich w lato chodzę. Mam niestety brzydkie nogi, grube i blade, bladsze niż np ręce. W rajstopy na upały się raczej nie nadają. To już wolę lekkie spodnie.

myslalam o takich dlugich lekkich kiecach...no ale rozumiem
Stary 2008-06-11, 10:57   #1907
skimos
Zakorzenienie

Dorka_Sz, jeśli masz japonki, to idz i przymierz je jeszcze w japonkach - pomysl, czy będziesz miała wiecej niż 1 bluzkę do nich i bedziesz miała gdzie w nich chodzic Jeśli leżą idealnie to wg mnie nalezy brac, bo potem mozesz szukac i już nie znaleźc
Stary 2008-06-11, 11:07   #1908
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez gastone Pokaż wiadomość
Jejku jak czytam jakie to zakupy robicie to wam zazdroszcze.Dziewczyny ja naprawde nie narzekam.Naprawde ostatnio mam pecha.Nic i nic.Malo tego poniewaz nie znalazlam butow letnich i napewno juz n ie znajde (Irlandia to dziwny kraj juz innych nie sprowadzaja i wyciagaja kozaki) wiec zdcydowalam sie na zakup przez internet.(w Polsce).Niewiele sklepow u nas w Polsce posiada mozliwosc wyzylki za granice, aloe znalazlam jeden.N?ie podam nazwy bo bylaby to antyreklama, a dlatego ze nie wypowiem sie o tym sklepie pozytywnie.Jzu myslalam ze w koncu sklep na miano Europy, ze skoro maja wysylki za granice, mozliwosci placenia karta kredytowa i Paypalem wiec suuper.Wybralam butki, ktore kiedys mialam wiec nie ryzykowalam ze nie beda dobre.Zlozylam zamowienie.Przyslali linka ze mam przelac pieniadze na konto.Haloo? chce zaplaci Paypalem.Nie ma takiej mozliwosci.Pani pisze mi o jakiejs usludze Paypol. - pierwszy raz slysze.A napis jak byk Paypal.No dobra.Telefon.Dwa dni nie odbieraja.Nastepny mail.?Nic cisza.Znow telefon.Nic.W koncu przyszedl mai.Przepraszamy ale pomylilismy sie i produkt nie jest dostepny.Oddamy pani pieniadze.Jakie pieniadze?przeciez nie zaplacilam, nie podalam adresu.Brak produktu , dzis sprawdzalam i produkt dostepny.Rozumiecie cos z tego??? bo ja nie./W kazdym razie wkurzylam sie strasznie bo to byly jedyne buty,k tore moglam kupic przez internet, bez mierzenia.Eh szkoda slow...
moze tak kombinują, bo wcale nie chcą wysyłać za granicę? czy nie zaznaczałaś nigdzie, że chcesz za granice?

Cytat:

no chyba Cię kopne za takie gadanie swoją krótką grubą białą nogą ja mam bardzo blade nogi i jestem z tego dumna. Ręce zawsze mam ciemniejsze, bo mimo filtrów słońce je trochę łapie.
Wczoraj kumpela porównywała nasze nogi, jak się okazało, że moje są bledsze to stwierdziła, że są zaje**ste biała skóra jest arystokratyczna, powinno się ją pokazywać!
Ale jak się nie chce to jest i na to sposób... są balsamy delikatnie brązujące na przykład, po których nie będziesz mieć od razu nóg jak mulatka i nie zostawiają smug i nie śmierdzą jak samoopalacze. Jak coś nie wyjdzie to wystatrczy jeden peeling i skóra jest jak nowa.
Poza tym drobne kabaretki beżowe nieźle maskują bladość nóg (dlatego ja wolę czarne )
Stary 2008-06-11, 11:21   #1909
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Zgadzam się z Cmoksią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 11:28   #1910
Limonatka
Zakorzenienie

No, zrobiłam zdjęcia

Załącznik 1533169

Załącznik 1533170
To jest ta sukieneczka, w której pójdę prawdopodobnie na wesele Bardzo mi się podoba i co ważne - dobrze się w niej czuję Trochę krótka jest (muszę uważać jak siadam :P ) ale co tam Chociaż martwię sie, bo chyba nie da rady pod nią uciętych rajtek, bo może być widać, jak siądę na przykład.. Więc albo sobie obetrę uda do krwi na weselu, albo coś wykombinuję (może chociaż talk będę używała wtedy). Teraz tylko muszę znaleźć buty jakieś leciutkie pasujące do tej sukienki i bolerko (z tym też będzie problem.. gdize ja znajdę bolerko/jakąś narzutkę z długim rękawkiem które będzie pasowało w biuście?!)

Załącznik 1533171
To jest zbliżenie zdobienia na ramieniu

Załącznik 1533172
A to taka pseudo koronka na zakończeniu sukienki

Załącznik 1533173
A to ta druga sukienka. Jak teraz patrzę na to zdjęcie, to chyba faktycznie mnie poszerza? Dekolt fajny, ale biust wygląda na jeszcze większy.. Na wesele w niej nie pójdę, ale zastanawiam się, czy ją sobie zostawiać, tak o, na lato, czy zwrócić..

Stary 2008-06-11, 11:29   #1911
GOśka T.
Zakorzenienie

Smile Dot.: Moda "plus size"

A ja jakiś czas temu kupiłam u siebie w lumpku tunike cherokee taką o http://www.allegro.pl/item375704326_...tunika_40.html

no ale ona sobie leży u mnie bo do niczego nie pasuje denerwuje mnie ta sfałdowana częśc <bo poszerza to> już anwet z mamą kombinowałyśmy jak ja skrócic , albo odciać tą czesc<ale prawdopodobienstwo że poleca oczka > albo podłozyc ale wtedy bedzie na dole gruboo :/ szukałam jakichś spodni przylegajacych troche to myslę ze do nich by psaowało ewentualnie do leginsów ale nie znalazłąm jeszcze takich ktore na mnie by wlazły...

synesteshia to mnie pocieszyłaś no włąsnie pod kolanami to jeszcze jeszcze ale mnie dardziej przeszkadzają te na ramionach,, chamstwo sama myśl ze tam są mnie wkurza no ale nic nie zrobie a pzrecież nie bede sie topić w "warstwach" latem, atem zaczne kupowac na ramiaczkach bo niektóe są bardzo fajne

chilanes spodoabała mi się ta biała sukieneczka, no i z tych szlonych wzorkóww ( jak to ujełaś najbardziej mi przypadła do gustu ta włąsnie pomarańczowa )

a toooo http://www.allegro.pl/item377784898_...tunika_46.html
mi się przeraźliwie podoba głownie ze względu na kolor świeżość bije od niej

no i jeszcze pare rzeczy
http://www.allegro.pl/item377872174_...zikami_16.html to też mi sie nawet podoba i w zielonej jakoś mniej sie rzucaja te paski w oczy

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=377625038

ładne kolorkii http://www.allegro.pl/show_item.php?item=376532144

http://www.allegro.pl/item379167296_...od_1zl_46.html w tej gdyby dekolt był w trójkąt...
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 11:57   #1912
marago
Rozeznanie

GG do marago

Limonatko błękitna jest po prostu obłędna - świetny kolorek
Ale ta druga też mi się na Tobie bardzo podoba - może i trochę powiększa, ale tylko biust. I to raczej nie powiększa a uwydatnia, o co przecież chodzi
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 12:26   #1913
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

a mi się szczerze mówiąc bardziej ta drugia sukienka podoba
może dlatego, że biust w niej bardziej, że tak powiem, kusząco wygląda a dla mnie to bardzo ważny element, bo poza biustem nie mam się za bardzo czym pochwalić Ty jeszcze masz zgrabne, ładnie nogi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 12:32   #1914
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:

Spodnica superancka, a i Ty niezla laska widze jestes

Cytat:

Kochana, przelam sie i nos te spodnice!!! Ja tak zrobilam. Kiedys ja i spodnica to bylby oksymoron A teraz nosze i to dosyc czesto, bo sa wygodne, przewiewne, kobiece i seksowne. Faceci sie za mna ogladaja normalnie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
No, zrobiłam zdjęcia

To jest ta sukieneczka, w której pójdę prawdopodobnie na wesele Bardzo mi się podoba i co ważne - dobrze się w niej czuję Trochę krótka jest (muszę uważać jak siadam :P ) ale co tam Chociaż martwię sie, bo chyba nie da rady pod nią uciętych rajtek, bo może być widać, jak siądę na przykład.. Więc albo sobie obetrę uda do krwi na weselu, albo coś wykombinuję (może chociaż talk będę używała wtedy). Teraz tylko muszę znaleźć buty jakieś leciutkie pasujące do tej sukienki i bolerko (z tym też będzie problem.. gdize ja znajdę bolerko/jakąś narzutkę z długim rękawkiem które będzie pasowało w biuście?!)

Sukieneczka piekna - bardzo kobieca i figlarna. I kolorek taki zywy. brzdo Ci w niej ladnie

Cytat:
A to ta druga sukienka. Jak teraz patrzę na to zdjęcie, to chyba faktycznie mnie poszerza? Dekolt fajny, ale biust wygląda na jeszcze większy.. Na wesele w niej nie pójdę, ale zastanawiam się, czy ją sobie zostawiać, tak o, na lato, czy zwrócić..
Sukienka ladna, ale wydaje mi sie ze za bardzo "sciska" w pasie. Najwazniejsze jednak jak Ty sie w niej czujesz, jesli Tobie pasuje to innym nic do tego

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 13:03   #1915
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marago Pokaż wiadomość
Limonatko błękitna jest po prostu obłędna - świetny kolorek
Ale ta druga też mi się na Tobie bardzo podoba - może i trochę powiększa, ale tylko biust. I to raczej nie powiększa a uwydatnia, o co przecież chodzi
dzięki kolor bardzo mi się podoba i wydaje mi się, że pasuje do mojej urody tzn kolory cery i włosów bo już mi kiedyś niektóre osoby mówiły, że mi dobrze w takim błękicie.

Cytat:
a mi się szczerze mówiąc bardziej ta drugia sukienka podoba
może dlatego, że biust w niej bardziej, że tak powiem, kusząco wygląda a dla mnie to bardzo ważny element, bo poza biustem nie mam się za bardzo czym
pochwalić Ty jeszcze masz zgrabne, ładnie nogi

na pewno coś jeszcze masz! pewnie buźkę ładną chociażby!
a nogi moje, oj tak, lubię moje łydki. ale lydki, bo wyżej to już gorzej, grube udka

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość

Kochana, przelam sie i nos te spodnice!!! Ja tak zrobilam. Kiedys ja i spodnica to bylby oksymoron A teraz nosze i to dosyc czesto, bo sa wygodne, przewiewne, kobiece i seksowne. Faceci sie za mna ogladaja normalnie

Sukieneczka piekna - bardzo kobieca i figlarna. I kolorek taki zywy. brzdo Ci w niej ladnie

Sukienka ladna, ale wydaje mi sie ze za bardzo "sciska" w pasie. Najwazniejsze jednak jak Ty sie w niej czujesz, jesli Tobie pasuje to innym nic do tego
zgadzam się co do spódnic! w trakcie ostatnich upałow, nawet nie wyciągałam jeansów bo na samą myśl pot po mnie spływał uh... więc albo ubierałam tą moją czerwoną sukieneczkę, albo ewentualnie spodnie bawełniane czy jakie tam, z H&M, te brązowe. one przynajmniej bardziej przewiewne są niż jeansy! jeansom tego lata mowię "nie"!
mam dwie spódniczki w szafie ale szczerze, nie wiem do czego je nosić. buty to tam jeszzcze, założe japonki i jakoś bedzie, ale nie wiem kompletnie co na górę! wszystko wydaje mi się zbyt luźne do takiej spódnicy... może jutro cyknę foty to wam pokażę co mam na myśli...

dziękuję na pewno lepiej czuję się w niebieskiej, prawie że seksownie :P a co do tej drugiej to nie wiem ciągle.. poczekam na siostrę jak przyjedzie z Krakowa i zobaczymy jeszcze co ona powie

Stary 2008-06-11, 14:07   #1916
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba dobrze
tak, to miał być komplement

Cytat:
myslalam o takich dlugich lekkich kiecach...no ale rozumiem
ostatnio widziałam długą, obłędną zieloną, piękną, zwiewną w odpowiednim rozmiarze - ale było mi szkoda dać za nią 100zł

Limonatko
, mi też się ta we wzory podoba, masz bardzo zgrabne nogi. A może weź obie, w końcu są jakieś poprawiny po weselu
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 15:13   #1917
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
No, zrobiłam zdjęcia

Załącznik 1533169

Załącznik 1533170

Załącznik 1533171

Załącznik 1533172

Załącznik 1533173
Też przymierzałam tą niebieską, ale moje nogi sa ładne od kolan w dół i źle sie w niej czułam chociaż kolor jest bajeczny.
Co do drugiej to jest sweet, ale ja sie krepuje jak mam tak uwydatnić biust. MUszę coś poszukać, może w lumpku.
Dorka_Sz spódnice, spódnice i jeszcze raz spódnice!! To jest wybawienie na lato. Są piekne , długie spódnice w indyjskich sklepach. Większość na gumce, więc pasuja na każdego. jeśli nie sa falbaniaste i warstwowe to pięknie wyszczuplają. Co Ci zalezy idź i zmierz!! A do lekkich spodni pasują japonki i tuniki- też super na upał!!
Stary 2008-06-11, 16:44   #1918
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Limonatko jeezeli mam byc szczera to ta sukieneczka, mimo, ze ladny kolor ma, w mojej ocenie- SUBIEKTYWNEJ- troche "niszczy Ci figure... masz piekny biust, swietne nogi a okolice brzucha, ktore np u mnie sa nefralgiczne niestety, podkresla i zaokrągla... łamiąc cala harmonie...
ta 2 sukienka jest o tyle lepsza ze odcina sie pod biustem i dalej jest juz jednakowo szeroka... a ta turkusowa odcina sie, zaokragla srodkowa czesc i jej dlugosc powoduje ze ku dolowi jest jakby wężej, za sprawą fajnych nog... ale to o to chodzi, zebys Ty sie dobrze w niej czula
Stary 2008-06-11, 16:46   #1919
gastone
Raczkowanie

No nareszcie zamowilam sandlaly.Znalazlam w innym sklepie.Aler zobaczymy bo czekam na potwierdzenie zlozenia zamowienia.
Co do spodnic to ja jestem zakochana wlasnie w takich falbaniastych, warstwowych.Mam dwie , ktore przerobilam ze starych sukienek.Jedna jest lniana, taka khaki, a druga czarna.Kupilam tez taka z kwiatkami na dole.Zdjecie dawalam gdzes wczeniej.Ale chcialabm wiecej, wiecej, wiecej.Uwielbiam spodnice .Maskuja moje grube nogi.
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 16:46   #1920
chilanes
Zakorzenienie

Uwaga podaję swe ogromne wymiary ;/
biust 116-118
pod biustem 95

No i wg podanego przez Was kalkulatora wychodzi 85K, tyle, ze w tej misce to ja tonę

Limonatko - mi bardziej się podobasz w kwiaciastej, niebieska zaokrągla biodra, a kwiaciasta, mimo, ze wygląda podobnie w tym miejscu, to poprzez swój wzór jakoś to maskuje No i ten biust

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości