|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
potem wyjazd do kosciola, przed kosciolem bylam spokojna, usmiechnieta i pewna tego ze przysiege powiem bez zajakniecia i placzu.Do oltarza szlismy trzymajac sie pod reke a przed nami kroczyła maja mala bratanica trzymajac sliczne biale serduszko do ktorego byly przymocowane obraczki.Ksiadz powiedzial kazanie skierowane osobiscie do nas,a potem przysiega...Kiedy podeszlismy do ksiedza serce zaczelo mi walic jak szalone, poczulam sie jakby ktos scisnal mnie od srodka jakims gorsetem.Podobno z tego co mowila mama bylam bardzo blada.Naszczescie to michas pierwszy mowil przysiege, patrzyl mi gleboko w oczy i donosnym glosem wyglosil mi cala przysiege. Jednak i jego dopadlo wzruszenie bo pod koniec zobaczylam lzy w jego oczach i to bylo wszystko.Juz wtedy poczulam ze bedzie ciezko, satalam sie powstrzymac łzy, staralm sie mowic glosno ale wszyscy slyszeli juz moj zmieniony glos.Kiedy uslyszalam w glosnikach:"Ja Malgorzta, biore Ciebie Michale za meza..."nie potrafilam sie juz opanowac, przez łzy zdolalam powiedziec "miłosc" i koniec, potok lez, scisniete serce i gardło, pomyslalam wtedy ze z tym czlowiekiem bede juz na zawsze na dobre i złe chwile, bede Jego zona...prezrwa podobno trwala bardzo dlugo, cos ok 2 minut, w tym czasie michas sciskal mnie pod stula za reke i prosil:"kicius nie placz", ksiadz zagadywal"czytaj tekst"a ja nie moglam, w koncu jakos dokonczylam przysiege.Starsi nam pote opowiadali ze caly kosciol plakal razem ze mna, wszycy rodzice, chrzestni, wojkowie, ciocie i nawet kolezanki, ktorwe sie o to nie podejrzewaly.Potem obraczki, juz nie bylo tak zle, obylo se bez lez.Kolejne wzruszenie to modlitwa po przyjeciu komuni swietej, jednak brak taty w takich chwialach odczuwa sie podwojnie.Nastepnie ksiadz poinformowal nas o niespodziance jaka przeslala dla nas ksiadz ktory byl proszony na slub i wesele ale niestety z powodu studiow doktoranckich w Rzymie nie byl w stanie dojechac.Dostalismy osobowe błogoslawienstwo od Ojca Swietego Benedykta XVI zokazji zawarcia zwiazku malzenskiego, cos pieknego i znowu zly, Michas juz nie chowal husteczki
![]() Po zalozeniu obraczek ksiadz powiedzial , mozesz pocalowac Zone, potem modlitwa pod obrazem Matki swietej i wyjscie z kosciola.Bylismy tacy szczesliwi, usmiechnieci.Tony zyczen, calusow, kwiatow i slodkosci.Po kosciele pojechalismy do mojego taty na cmentarz, wiedzialam ze byl z nami tego dnia ale mimo wszystko chcialam pomodlic sie na Jego grobie i zostawic kwiaty.Potem to juz tylko Dojazd do domu weselnego Romaxcdn... |
|
|
|
#1232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam na ciąg dalszy |
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam kolejne pytanko, znów chodzi o zespół, tym razem altess,byłam na dwóch weselach na których grali, i nawet mi się podobało, fajnie zabawiają gości, są kulturalni i taktowni, w przeciwieństwie do kilku innych, o których słyszałam, ale chciałam zapytać się Was o opinię na temat tego zespołu, co o nim myślicie?Brzmienie na ich stronce jest fatalne
|
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu, piekna relacja, czekam na dalszy ciag. I oczywiscie jakies fotki, bo nie wierze ze nic nie masz
.Namiar do salonu fryzjerskiego Laura Christina ul.Bursztynowa 29 tel. 81 526 17 17 - p.Ania
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam oczywiście na ciag dalszy ![]() Ja dziś mam urlop, ale niestety nie wypoczynkowy, a ... naukowy - w niedzielę mam ciężki egzamin i muszę się uczyć ![]() Przy okazji pojedziemy z Tż do Urzędu Gminy po zaświadczenie o braku przeciwwskazań
|
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na dalszy ciąg |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczku a tak czekałam na twoją relacje...w końcu sie doczekałam i ...popłakałam
przepiekna ceremonia,gratuluję i czekam z niecierpliwością na ciag dalszy NO I OCZYWIŚCIE NA JAKIEŚ FOTKI
|
#1239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekć własnego ślubu
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek 82 o rany skoro ja sie ledwo powstrzymałam od łez czytając ciebie t nie dziwie ci sie ze ty sie popłakałaś
Super że wam sie udało wszystkoCytat:
|
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
Gosiaczek 82 piękna opowieść.Popłakałam się jak czytałam i to nawet dwa razy...Coś mi się wydaję,że z przysięgą u mnie będzie tak samo-potok łez
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu ja też nie będę oryginalna, ale Twoja opowieść to naprawdę wyciskacz łez. Gratuluje wam i życzę dużo szczęścia i oczywiście by Wasza miłość zawsze była taka jak w dniu ślubu
Dziewczyny ja też mam egzaminy w weekend, nie jesteście odosobnione . Oj ciężko, ciężko będzie...
|
#1243 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio czekałam na dziekana, bo pisałam u niego pracę proseminaryjną , wtedy właśnie broniły się dwie dziewczyny, wyszły bardzo zadowolone, podobno było bardzo śmiesznie, i przyjemnie, więc nie przejmuj się na pewno wszystko będzie dobrze!!!Powodzenia!
|
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie jak będę już po obronie to powiem że nie warto było
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim wizażankom i tego rocznym pannom młodym. Mam pytanie czy ktos z was wie zna resturacje calvados i umie mi cos o niej powiedziec jaki jest standart urzadzanych tam wesel, i pytanie o zespół TO My czy ktos o nim słyszał lub miał u siebie.
Jestem na etapie poszukiwania poradni prosze was dziewczyny o rade w tej sprawie. Bede jeszcze czytac watek ale tyle stron napisałyscie ze nie wyrabiam
|
|
|
|
#1246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I zaraz po tym w weekend moje wesele, ale sobie ustaliłam nie???? heheh A wogóle to chcieli mi obrone w czwartek zrobic, chyba bym nie przezyła tyle stresu ) Pozdrawiam i powodzenia na obronach i egzaminach zycze. PS. Gosia świetna opowieść, u mnie też pewnie będzie tak z tą przysięgą :/ |
|
|
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
tak sobie pomyślałam, że trochę was pocieszę, żebyście się nie martwiły że coś wam przed ślubem nie wychodzi.
ja mam do ślubu dokładnie 10 dni i wyobraźcie sobie nadal nie mam sukni ![]() a kierowniczka salonu z beztroskim uśmiechem mówi "niech się pani nie denerwuje, suknia dojedzie". a ja się pytam jak się mam nie denerwować jak od trzech tygodni słyszę, że sukienka już jest w transporcie?! wczoraj (po tym jak zrobiłam w salonie aferę) kierowniczka salonu miała zadzwonić do dhl-u i zapytać kiedy ta sukienka dotrze do salonu ( co to w ogóle za przedsiębiorca, który nie wie co się dzieje z jego zamówieniem??) i zadzwonić do mnie żebym się nie martwiła. telefon był dopiero dziś, ja się już zdążyłam zdenerwować, że pani jest niesłowna i niepoważnie traktuje klienta. w każdym razie dowiedziałam się, że kłopotów z transportem ciąg dalszy i paczka już nie jedzie dhl-em tylko jakimś innym kurierem nadal jednak pani zapewnia mnie, że suknia będzie. co ciekawe mimo tego zapewnienia pani proponuje, że przygotuje mi podobną suknię, którą mają w salonie (a wczoraj jeszcze mówił, że nie będzie to potrzebne. czyżby wiedziała coś czego ja nie wiem??). żeby nie było, nie mogę zapomnieć przestrzec przed salonem "promesa" w warszawie. nie chodzi nawet o ta, że sukienka się spóźnia (na strajk nikt nie ma wpływu) ale o podejście właścicielki salonu do klienta. zamiast zadzwonić i powiedzieć, że są problemy to ona beztrosko powtarza, że nic się nie dzieje. i w ogóle nie ma pomysłu jak sobie w razie takich kłopotów radzić |
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dlugo mnie nie bylo ale od tygodnia jestem w polsce i dopiero dzis mi neta podlaczyli.Wszystkim Nowym Mezatkom skladam spoznione ale szczere zyczenia,aby wszystko to czylo wym sie tak pieknie jak w dniu slubu ![]() Niebieska Lwico nie zazdroszcze naprawwde,ale nie martw sie wszystko musi byc ok i napewno bedziesz slicznie wygladala![]() Ja jestem zalamana mamy tyle pracy remont i wogole a tu 10 dni do slubu jeszcze nikogo nie ma dopiero w sobote dojedzie rodzinka z niemiec ![]() Do tego byla u mnie dzis fryzjerka ta ktora zamowilam do domu nie znajac jej ,robila mi dzis fryzure probna i wygladam paskudnie wogole nie wiem z ktorej strony to fryzjerka.I nie wiem co ja teraz zrobie ona nie potrafila mi nic doradzic,upiec nie robi i wogole to wszystko musialam sama wymyslac i jeszcze pomagac upiac chociaz chcialam tylko gore podpiac z tylu a reszta rozpuszczone.Co ja mam teraz teraz zrobic??ratunku!!
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek śliczna opowieść, nie wiem czy ja się taka ostatnio sentymentalna zrobiłam ale o mało się nie popłakałam
Serdecznie Wam gratuluję i życzę dużo miłości i szczęścia na nowej wspólnej drodze życia ![]() Niebieska lwica nie zazdroszczę sytuacji, co za wredne babsko. Trzymam kciuki żeby suknia dotarła jak najszybciej, ale mimo to domagałabym się jakiejś rekompensaty za niedotrzymanie terminu umowy, miała być przecież w maju a już niedługo połowa czerwca.
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieje,że suknia jednak dotrze.W każdym bądż razie,uważam podobnie jak kaalinaa ,że powinnam domagać się jakiejs rekompensaty,a poza tym,gdyby jednak suknia nie doszła(czego oczywscie nie przewiduje) to powinni Ci sprawić migiem nową suknie bez dodatkowych kosztów... Naprawdę ludzie to potrafią hyć podli,nie dośc,że płacisz słoną kase to jeszcze traktują Cię jak smiecia... Nie matrw się kochana na pewno wszystko sie uda
|
|
#1251 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
suknię jakąś będę miała. jutro idę przymierzyć coś co mają w salonie, ale wiadomo- wolałabym swoją suknię. a z tym zadośćuczynieniem to jest tak, że na razie chyba nic nie mogę zrobić. radziłam się rzecznika konsumentów i pani napisała mi, że na razie nie mogę udowodnić, że powstała szkoda bo do ślubu jeszcze ta sukienka może dojść. ale jeśli sukienka nie dojdzie to na pewno będę się ubiegać o odszkodowanie, wtedy będzie mi się należało nawet jak dadzą mi inną suknię w zastępstwie. szkoda tylko, że tego stresu to mi nikt nie cofnie ![]() złośliwa jestem ale za to, że mnie tak w salonie załatwili to teraz na wszystkie strony opowiadam jaki to zły salon. przy okazji awantury w salonie nie omieszkałam "uprzedzić" klientek, które dopiero przyszły, żeby lepiej poszukały innego salonu
|
|||
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
No i rewelacja znowu napisalam epopeje i znowu mnie wyrzucilo i wszystko przepadlo, zrobcie cos z tym
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niebieska lwico bądź dobrej myśli,wydaje mi się, że jeśli teraz paczkę przejął kurier, to jest to sprawa kilku dni. Mam nadzieję, że Twoja suknia dojdzie na czas, a Ty będziesz prześlicznie wyglądała w ten wyjątkowy dzień |
|
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
nie mam cierpliwosci znowu usunelo
napisze m |
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
salon Agata na Czechowie makijaż
Hej Dziewczyny,
czy może Któraś z Was była na makijażu ślubnym w salonie kosmetycznym Agata na Czechowie (Organowa). Bardzo, bardzo potrzebuję opinii na Ich temat |
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już mam to w nawyku... bo tyle razy ile zrobił mi na złość to hohoho....![]() Eh dziewczyny ja siedze i próbuje się uczyć do egzaminu na jutro... ale taaaaaaaaaak mi się nie chce. I co raz tylko wchodze na wizaż sprawdzić czy coś napisałyście ![]() ![]() ![]() niebieska.lwico z tą sukienką to naprawdę masakra ja bym już chyba jajko zniosła!!!! a panią w salonie to chyba rozszarpała! Niby to nie jest do końca jej wina no ale jednak... powinna powiedzieć prosto z mostu jak jest, a nie owijać w bawełnę....! Mam nadzieje że sukienka dojdzie jak najszybciej i że będzie dokładnie taka jak sobie zamarzyłaś ![]()
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
trzecie podejscie!!!
Po dojechaniu do lokalu tradycyjnie mamy przywitaly nas chlebem i sola, mam nawet powiedziala bez zajkniecia swoja regułke, potem szampan i zawziete rzucanie kieliszkani(skuteczne) i przenoszenie przez prog Nastepnie obiadzik, ktorego oczywiscie zadne z nas nie jadlo chyba z nerwow nie moglismy.Potem wysluchalismy dlugasnego sto lat, oslodzilismy wodke, kilka razy namietnie i na kilka sposobow, byla tak slodka ze na drugi dzien juz nie spiewali Moj Michas byl pewien ze nie dam rady zeby sie nie poplakac na slubie i niestety mial racje
|
|
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy taniec tanczylismy, normalnie , nie chodzilismy na zadne tance, bo stwierdzilam ze bardziej pokracznie bedzie wygladalo jak zaczniemy sie deptac i mylic kroki i sie jeszcze bardziej zestresujemy niz jak zatanczymy zwyklego przytulanca. Zreszta tanczylismy dla siebie nie dla innych.Wyszlo ladnie podobno, nawet mama chwaliła ze nie wiedziala ze Michas tak tanczy
Wszyscy goscie byli zachwyceni weselem , mowili ze byli na wielu weselach ale na zadnym tak sie nie wybawili, to bylo cos najlepszego co moglismy uslyszec ukoronowanie naszych wysilkow wlozonych w przygotowanie wesela To jest numer dla zainteresowanych: 0-508-372-173, trzeba duzo wczesniej rezerwowac bo sa rozchwytywani.Polecam, jest ich trzech(perkusja, gitara, klawisze)sa po muzykologii |
|
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Po wielu tancach przyszla 24 czyli oczepiny, orkiestra przeszla sama siebie!!!
Goscie tak sie smieli ze nikt nawet nam zdjecia nie zrobil, bo nie byli w stanie aparatu utrzymac, kladli sie na parkiet i trzymali za brzuchy ![]() .Wesel e trwalo do 4 rano, bo nastepnego dnia poprawiny zaczynaly sie o 14.Na drugi dzien wszystkie cioxie i dziewczyny byly zachwycone moja suknia i stwierdzily ze jak by byl trzeci dzien to przyszlabym w jeszcze ladniejszej, pamietacie, pokazywalam ja na forum cdn... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Po zalozeniu obraczek ksiadz powiedzial , mozesz pocalowac Zone, potem modlitwa pod obrazem Matki swietej i wyjscie z kosciola.Bylismy tacy szczesliwi, usmiechnieci.Tony zyczen, calusow, kwiatow i slodkosci.Po kosciele pojechalismy do mojego taty na cmentarz, wiedzialam ze byl z nami tego dnia ale mimo wszystko chcialam pomodlic sie na Jego grobie i zostawic kwiaty.Potem to juz tylko Dojazd do domu weselnego Romax

.

- w niedzielę mam ciężki egzamin i muszę się uczyć

05.07.2008