Panny Młode 2009 cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-10, 21:20   #1711
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

martucha gratuluje
ehh zalamalam rece normalnie...za chwile bedziemy jechac z tz na zakupy na maly obiadek po slubie w sobote i jak teraz patrze na liste to nawet nie chce mysec ile kasy na to pojdzie...a nie robie niewiadomo jakiego przyjecia porazka normalnie...
jeszcze teraz patrze na pogode i tez nie za fajnie( temp 17 stopni i slonce na przemian z deszczem a imprezka ma byc na ogrodzie...ehhh amiast sie cieszyc to tylko wszystko mnie wkurza przed tym slubem
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:42   #1712
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
martucha gratuluje
ehh zalamalam rece normalnie...za chwile bedziemy jechac z tz na zakupy na maly obiadek po slubie w sobote i jak teraz patrze na liste to nawet nie chce mysec ile kasy na to pojdzie...a nie robie niewiadomo jakiego przyjecia porazka normalnie...
jeszcze teraz patrze na pogode i tez nie za fajnie( temp 17 stopni i slonce na przemian z deszczem a imprezka ma byc na ogrodzie...ehhh amiast sie cieszyc to tylko wszystko mnie wkurza przed tym slubem
a może jest możliwość postawienia jakiegoś zadaszenia w ogrodzie, może namiot albo parasole? przyjęcie będzie w ogrodzie przy restauracji czy sami to gdzieś organizujecie?
Nie stresuj się za dużo, wypoczywaj w miarę możliwości, relaksuj się i upiększaj stres nie służy urodzie, a musisz ślicznie wyglądać w tym dniu
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 22:06   #1713
martucha84
Zakorzenienie

dziekuje

Cytat:
martucha gratuluje
oj my wymodlimy ze bedzie przepieknie uwierz damy rade
sas masz mnie na nk? jak cos to marta jarosz tychy
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
a może jest możliwość postawienia jakiegoś zadaszenia w ogrodzie, może namiot albo parasole? przyjęcie będzie w ogrodzie przy restauracji czy sami to gdzieś organizujecie?
Nie stresuj się za dużo, wypoczywaj w miarę możliwości, relaksuj się i upiększaj stres nie służy urodzie, a musisz ślicznie wyglądać w tym dniu
ooo baja ma racje wielki namiot
Stary 2008-06-10, 22:39   #1714
PAULINSON22
Przyczajenie

bzzz... jestem nowa... dziewica że tak powiem... ale panna młoda 2009 wiec lię na przyjecie dogrona...
PAULINSON22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 22:41   #1715
Elcia85
Rozeznanie

mój typ bukietu- zakochałam się w nimtylko bez tych koralików chyba ale cała reszta zostaje
Stary 2008-06-10, 22:44   #1716
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
miesiac przed slubem?? to za pozno...bo jak ci sie nie spodoba to co...pozniej juz nie kupisz sukni w miesiac
kochanie mi nie chodzilo o suknie a o kwiaciarnie!!!!
Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Dzień dobry melduje się kolejna panna młoda roku 2009
witaj z nami

a teraz przede wszystkim gratuluje piateczek baji i marcie zdolniachy dwie

i dziekuje dziewczynki za pioseneczki troche potrwa jak ich poslucham

jaga i ty tak sama napisalas to wszystko co sie znajduje na i w zaproszeniu??

a ja w koncu jutro wolne!!!!! bede sie byczyc caly dzien
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 22:45   #1717
eseska
Zakorzenienie

HEJ!!!!!!!!!!!!! (znowu tak wiele tematów)
Baja!!!!!!!!!!!!!! - Ogromne gratulacje!!!!!!! Az sie dziwie ze Ty dzis świetjuesz z nami na wizażu, a nie na jakiejś imprezie!!!!!!!
Gratuluje też wszystkich zdanych egzaminów!!!!!!!!!

Witam wszystkie nowe Panny Młode!!!!!!!!!!!!!!!!

Teraz pocieszacz dla wszystkich poszukujących pracy!!!!!!!! Może napisz jak to było ze mną. Obroniłam sie 3 lata temu (ale stara jestem). Przez blisko rok byłam na stażu (kasa marna bo wtedy 450 zł, teraz chyba to jest 600 czy 650), ale po pierwsze zawsze coś ( w tym czasie możecie szukać cały czas pracy, a jakaś kasa jest) a po drugie w miarę w zawodzie (teraz mam tam pół etatu - bo to jakieś doświadczenie). Potem przez trzy miechy nic - załamka totalna i w przypływie rozpaczy poszłam do pracy jako asystentka stomatologa ( z lękiem do dentystów i mgr z nauk o rodzinie - pedagogiczno-psychologiczny kierunek, zero wiedzy na ten temat) Tam pracowałam 4 miesiące. Potem znowu ze 4 bez pracy. Potem znowu inny gabinet i już myślałam by jakieś studia do tego dorobić, by się przekwalifikować gdy nagle zadzwoniła dyrektorka z mojej obecnej pracy - szkoły. zaproponowała tylko pól etatu i mniejsza kasę, ale dla tego ze to po moim kierunku to zmieniłam prace i jak jechałam na rozpoczęcie roku szkolnego to spotkałam znajomą i powiedziała mi że szukają kogoś na pół etatu w tym miejscu gdzie robiłam staż. I tak pracuje! Tak że głowa do góry1 po co cały ten opis - czasami warto wziąć nie całkiem satysfakcjonująca na prace. a i teraz czasami jak któraś asystentka sie pochoruje to idę tam na dzień czy dwa i zawsze coś wpadnie. Także głowa do góry!!!!!!!!!!!!

SAS!!!!!! pogoda będzie zobaczysz! a zresztą jak radzą dziewczyny - nie przejmuj sie, odstresywuj!!!!!!!!!! (wiem, wiem łatwo sie mówi)

A jeśli chodzi o bukiet to ja sobie dziś wymyśliłam ze chce czerwony lub bialo czerwony ( fotograf mi mówił ze takie też fajnie na zdjęciach wyglądają). Zresztą ja mam ciemne włosy i w miarę ciemna karnacje to mi powinno pasować . I dzis wymyśliłam ze chciałabym kwiatka we włosach , a bukiet przypominający wachlarz - tak na Hiszpańską nutę. Ciekawe czy mi sie nie odmieni.
PS> niech mnie ktoś oświeci jak ma wstawic zdjecie bo chciała wam pokazac mó bukiet
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 22:45   #1718
spray
KWC

No dobra, oficjalnie dołączam do Panien Młodych a.d. 2009
Nasz ślub 10 czerwca 2009, czyli dokładnie za rok.
Co prawda 10.06. wypada w środę, ale dzień później jest Boże Ciało, dzień wolny od pracy, a mnie bardzo zależało na zrobieniu wesela na bardzo obleganej sali.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 22:50   #1719
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Co prawda 10.06. wypada w środę, ale dzień później jest Boże Ciało, dzień wolny od pracy, a mnie bardzo zależało na zrobieniu wesela na bardzo obleganej sali.
No i pomyśl, że za rok o tej porze bedziesz żoną i bedziesz szaleć ze swoim mężem na parkiecie I jak sie tu nie cieszyc Gratuluje
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 23:13   #1720
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
no to gratulujemy i witamy w naszym gronie
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 23:14   #1721
eseska
Zakorzenienie

SPRAY! witam cieplutko! To Ty masz już łatwe odliczanie!

Dobra tu sa adres z tym bukiecikami co mi sie podobają

http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...ych/index.html
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...ych/index.html

http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...es/WEB050.html

Dobrej nocy życzę wszystkim PM!
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 23:19   #1722
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez PAULINSON22 Pokaż wiadomość
bzzz... jestem nowa... dziewica że tak powiem... ale panna młoda 2009 wiec lię na przyjecie dogrona...
witaj

Cytat:
witaj no no no to juz tylko rok

a to moj utworek na 1 taniec bo kochamy go z tż-tem Righteous Brothers - Unchained Melody

http://youtube.com/watch?v=t-idDbIfGvw
orginal

i do filmu teledysk

http://youtube.com/watch?v=OZQKqju2Trg
Stary 2008-06-10, 23:51   #1723
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
przyjatko robimy u siebie na ogrodzie mamy namiocik i folie juz zalatwilismy na nieg niby bedzie tylko 10 osob, ale jak to w anglii wynajmujemy mieszkanie w tym jeszcze my mamy tylko jeden pokoj a reszte wynajmujemy innym w sumie jest nas piecioro...i problem polega na tym, ze jak zacznie lac to nie mamy w pokoju az tyle miejsca na imprezke...ale wierze, ze dzieki wam dam rade

wlasnie wrocilismy z zakopow..eh glowa boli od tych wydatkow jeszcze jak pomysle ile pracy przede mna to ehhh...

martucha juz wyslalam zaproszonko
wogole dziewczyny jesscie wszytskie kochane dziekuje za wsparcie npormlnie sie uzalezniam od was

aha i oczywiscie witam wszystkie nowe panny mlode
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 08:05   #1724
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam

Martucha gratulacje zaliczeń . no prosze i na piąteczki super

witam nowe panny młode

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 08:27   #1725
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
ladne te dekoracje, mi się podoba coś takiego, chodzi mi głównie o rozłożenie a niekoniecznie kolor, chociaż ostanio zastanawiam się nad bukietem z ciemno różowych róż (fuksja), bo ostatnio cały czas marzyłam o krwistej czerwieni, ale może być za smutno
http://www.allegro.pl/item376365172_...gancja_47.html
jak dla mnie troszke tego za dużo, ja wybiore raczej tylko jakiś bukiet tak asymetrycznie jakoś ułożony (nie umiem opisać ale ostatnio widziałam tak przystrojone autko i wyglądało ślicznie) ale wiadomo każdy ma inny gust

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Dzień dobry melduje się kolejna panna młoda roku 2009
witam

Cytat:
Dziękuje wszystkim Wam za wsparcie i trzymanie kciuków. Obroniłam się na 5
gratuluje

Cytat:
Dziękuje raz jeszcze za gratulacje

bukiet nr 2 ma najładniejszy kolor
Ja salę chcę mieć przystrojoną w kolorach czerwonym, ecru i białym. Bukiet ślubny chciałabym natomiast w jasnych, pastelowych kolorach, nawet w bieli z ładnie odbijającą zielenią liści, albo właśnie w różu, co będzie zobaczymy. Też nie przejmuję się tym, żeby wszystko było w jednej kolorystyce, jak dla mnie to bukiet powinno dopasowywać się do urody panny młodej a nie do sali czy dekoracji na auto. Wkleję kilka zdjęć bukietów, które mi się podobają, mam ich tyle w swoich zbiorach, że nie wiem, które wkleić
bukiet nr 2 i 3 bardzo mi się podobają ja w swoich zbiorach mam dosyć malo bo wybredna jestem, ale teraz jestem u TŻt'ta więc nie wkleje za to jak przyjade do domu dodam sobie do zbiorów te dwa twoje bukiety
jeśli chodzi o dopasowanie sala-auto-bukiet to nawet nie myślałam o tym, w sumie auto i bukiet- jedynie kolorki myśle, że fajnie by było jakby pasowały, sale nam ustroją, więc o to się już przynajmniej nie martwie

Cytat:
A ja się nudziłam i stworzyłam taki swój wymarzony mix ślubny
gdzieś widziałam wątek o takich mixach
Cytat:
martucha gratuluje
ja też trzymam kciukii i wierze w to że będzie śliczna pogoda

Cytat:
witam przynajmniej nie będziecie mieli problemu z orkiestrą/fotografem, bo pewnie niewiele osób w ten dzień ślubuje

dziewczyny a wogóle to kiedy idziecie na rajd po salonach sukien ślubnych? ja planuje tak w październiku zacząć szukać sukni choć szczerze mówiąc już mnie kusi
Stary 2008-06-11, 08:29   #1726
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja po obronie ide sie przejść z mamą i coś przymierzyc

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 12:46   #1727
iwonka861
Rozeznanie

[quote=baja_86;7834649]Dziękuje wszystkim Wam za wsparcie i trzymanie kciuków. Obroniłam się na 5 ktoś kto mówił, że nie ma się czym stresować ma racje obrona była bardzo przyjemną rozmową naprawdę. ale co najlepsze zanim zaczęły się obrony, ta recenzentka co nas wczoraj postraszyła stwierdziła, że całą noc przez to spać nie mogła, bo się przejmowała, ze za bardzo nas wystraszyła, powiedziała, że mamy się nie przejmowac bo prace bardzo dobrze napisaliśmy, że są interesujące i ocenione na 5. A rozmowy na obronie będą na pewno ciekawe i dobrze wypadną No i w sumie tak było A na końcu komisja tak bardzo miło nas pożegnała, że prawie się popłakałam Jestem mega zadowolona i dziś będę chyba cały dzień opijać

Gratulacje!!!Wczora j przypadkiem byłam przy obronie tzn. czekałam na dziekana, u którego pisałam pracę, widziałam ogromny stres, nerwy,wymalowane na twarzach przyszłych pań mgr,a gdy wychodziły już były bardzo zadowolone podobno było przyjemnie i wesoło,więc chyba nie ma się czym przejmować,hehe, teraz tak sobie piszę,proszę przypomnijcie mi, to co napisałam za dwa lata Jeszcze raz serdecznie gratuluję
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 12:49   #1728
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PAULINSON22 Pokaż wiadomość
Witaj Kiedy ślub?i jak idą przygotowania?

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość

a teraz przede wszystkim gratuluje piateczek baji i marcie zdolniachy dwie
...

a ja w koncu jutro wolne!!!!! bede sie byczyc caly dzien
Dziękuje bardzo za gratulacje Ja też się dziś byczyć będę, po południu z Tż się zobacze i jedziemy na małe zakupy, bo już dawno po sklepach nie łaziłam
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
HEJ!!!!!!!!!!!!! (znowu tak wiele tematów)
Baja!!!!!!!!!!!!!! - Ogromne gratulacje!!!!!!! Az sie dziwie ze Ty dzis świetjuesz z nami na wizażu, a nie na jakiejś imprezie!!!!!!!
Gratuluje też wszystkich zdanych egzaminów!!!!!!!!!

PS> niech mnie ktoś oświeci jak ma wstawic zdjecie bo chciała wam pokazac mó bukiet
Dziękuje za gratki Świetnowałam wczoraj z wizażem, bo niestety znajomi w pracy, więc oblewanie przesunięte na sobotę Ale wczoraj zaraz po obronie byłam na piwku ze znajomymi z roku, w końcu należało nam się, no i nawet nie przeszkadzało nam to, że od południa zaczynamy pić raz się w końcu licencjat broni

Cytat:
Witaj ze względu na datę nie będzie problemu z załatwianiem pozostałych spraw
Cytat:
przyjatko robimy u siebie na ogrodzie mamy namiocik i folie juz zalatwilismy na nieg niby bedzie tylko 10 osob, ale jak to w anglii wynajmujemy mieszkanie w tym jeszcze my mamy tylko jeden pokoj a reszte wynajmujemy innym w sumie jest nas piecioro...i problem polega na tym, ze jak zacznie lac to nie mamy w pokoju az tyle miejsca na imprezke...ale wierze, ze dzieki wam dam rade

wlasnie wrocilismy z zakopow..eh glowa boli od tych wydatkow jeszcze jak pomysle ile pracy przede mna to ehhh...
na pewno pogoda będzie śliczna musi być

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
gratuluje
...
bukiet nr 2 i 3 bardzo mi się podobają ja w swoich zbiorach mam dosyć malo bo wybredna jestem, ale teraz jestem u TŻt'ta więc nie wkleje za to jak przyjade do domu dodam sobie do zbiorów te dwa twoje bukiety
jeśli chodzi o dopasowanie sala-auto-bukiet to nawet nie myślałam o tym, w sumie auto i bukiet- jedynie kolorki myśle, że fajnie by było jakby pasowały, sale nam ustroją, więc o to się już przynajmniej nie martwie
...
dziewczyny a wogóle to kiedy idziecie na rajd po salonach sukien ślubnych? ja planuje tak w październiku zacząć szukać sukni choć szczerze mówiąc już mnie kusi
Dziękuje za gratulacje
Bardzo się ciesze, że podobają ci się te moje bukiety czuje, że będę mieć ogromny problem z wyborem bukietu, ponieważ podoba mi się ich tak wiele, każdy ma w sobie coś, a niestety można mieć tylko jeden.
Właściwie pierwszy rajd orientacyjny w salonach mam już za sobą, razem z koleżanką byłyśmy się pytać o sukienki, o ceny wypożyczenia i o inne rzeczy, które nas interesowały. Jednak na przymierzanie sukienek mam jeszcze czas, zapewne wybiorę się na pierwsze mierzenie po nowym roku

iwonka861 dziękuje ci bardzo Stres był, bo po prostu być musi, ale podczas rozmowy było naprawdę miło i nie denerwowałam się zobaczymy czy za 2 lata też będę miała takie wrażenia po obronie mgr

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-06-11 o 12:53 Powód: dopisek
Stary 2008-06-11, 13:10   #1729
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny co sądzicie o takich bukietach ślubnych?? Mój ślub jeszcze daleko ale tak sie rozgladam po necie mi sie bardzo podobaja takie wiszące dłuższe.
Stary 2008-06-11, 13:20   #1730
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
My w maju idziemy na wesele i para ktora bierze slub robila nauki w polskim kosciele w Anglii, gdzies w Sunderlandzie. Takze na pewno sie da tylko trzeba poszukac

co do poradni to nie mam pojecia kiedy trzeba isc ale to sie chyba nie przeterminowywuje??
W sunderlandzie?? to koło mnie Dzięki Samba popytam, rozglądne się.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 13:23   #1731
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o takich bukietach ślubnych?? Mój ślub jeszcze daleko ale tak sie rozgladam po necie mi sie bardzo podobaja takie wiszące dłuższe.
Bardzo ładne, szczególnie podoba mi się 2 i 4. Wkleję ze swoich zbiorów takie wydłużone bukiety
Stary 2008-06-11, 13:26   #1732
baja_86
Zakorzenienie

i jeszcze kilka

PS eseska zapomniałam odpowiedzieć Ci jak wkleić zdjęcie, no więc pod okienkiem odpowiedzi, masz zarządzaj załącznikami, klikasz przeglądaj- wklejasz to zdjęcie i klikasz załaduj, to wszystko, mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłam i uda się dołączyć fotke
Stary 2008-06-11, 13:33   #1733
Ana***
Zakorzenienie

baja ogromniaste gratulacje!

Znów mnie troche czasu nie było i znów nie mogę wszystkiego nadrobić.

Mam pewien problem.
Oglądałam wczoraj płyty z wesela na sali, którą mamy zamówioną... no i okazało sie, że ta sala nie jest taka wspaniała jak wszyscy myśleli. Składa się z dwóch części: tanecznej i jadalnej (wiedziałam o tym, bo oglądąłam tę salę) Trudno mi opisać jej wygląd , ale znajdują się tam ściany, za którymi ustwione są stoły i pewna cześć osób nie widzi cześci tanecznej. Jestem chyba tradycjonalistką i wole jak dwie te części są połączone.
Miejsc siedzących jest nawet 180, ale co z tego skoro parkiet jest mały. Na weselu "z płyty" było 150 osób i przy pierwszym tańcu, około połowa gości robiła Młodym kółko, a reszta stała po bokach i podpierała ściany... Byłam załamana jak to zobaczylam no i zdecydowałam jeszcze zobaczyc jedną salę. Byliśmy tam wczoraj z tż oraz moimi rodzicami i przyszłymi teściami. Sala była jednolita i prosta. Scena była ogromna, a nie jak w poprzedniej niewielki podest. Wyposażenie kuchni porównywalne. Tam już zaliczka wpłacona i w sumie nie wiem co robić, tym bardziej że tutaj nasz termin był jakimś cudem wolny.

I teraz co ja mam robić
lepsza jest:
-sala z osobną częścią tanenczną i jadalną- nie kurzy się; na parkiecie jest ciasno (podobno nie wszyscy tańczą, ale dlatego, że nie ma miejsca czy dlatego że nie chcą ); podczas kamerowania tańczących ludzi widać ściany, a nie jak w
tradycyjnych salach stoły z gośćmi;
-sala jednolita- może się kurzyć; więcej miejsca na parkiecie, ale trochę mniejsze wesele (mniej miejsc przy stolikach); przy pierwszym tańcu wszyscy gości albo większa część złapie sie za rączki; blisko do "wyciągnięcia" kogoś z przed stołu;
wszelkie konkursy i zabawy goście oglądają siedząc, a nie tak jak w poprzedniej sali stojąc i cisnąc się;
Ale się rozpisałam Kto dotrwał do końca jest Wielki
PS czy jest jeszcze szansa, że oddają zaliczkę?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 13:52   #1734
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
baja ogromniaste gratulacje!

Znów mnie troche czasu nie było i znów nie mogę wszystkiego nadrobić.

Mam pewien problem.
Oglądałam wczoraj płyty z wesela na sali, którą mamy zamówioną... no i okazało sie, że ta sala nie jest taka wspaniała jak wszyscy myśleli. Składa się z dwóch części: tanecznej i jadalnej (wiedziałam o tym, bo oglądąłam tę salę) Trudno mi opisać jej wygląd , ale znajdują się tam ściany, za którymi ustwione są stoły i pewna cześć osób nie widzi cześci tanecznej. Jestem chyba tradycjonalistką i wole jak dwie te części są połączone.
Miejsc siedzących jest nawet 180, ale co z tego skoro parkiet jest mały. Na weselu "z płyty" było 150 osób i przy pierwszym tańcu, około połowa gości robiła Młodym kółko, a reszta stała po bokach i podpierała ściany... Byłam załamana jak to zobaczylam no i zdecydowałam jeszcze zobaczyc jedną salę. Byliśmy tam wczoraj z tż oraz moimi rodzicami i przyszłymi teściami. Sala była jednolita i prosta. Scena była ogromna, a nie jak w poprzedniej niewielki podest. Wyposażenie kuchni porównywalne. Tam już zaliczka wpłacona i w sumie nie wiem co robić, tym bardziej że tutaj nasz termin był jakimś cudem wolny.

I teraz co ja mam robić
lepsza jest:
-sala z osobną częścią tanenczną i jadalną- nie kurzy się; na parkiecie jest ciasno (podobno nie wszyscy tańczą, ale dlatego, że nie ma miejsca czy dlatego że nie chcą ); podczas kamerowania tańczących ludzi widać ściany, a nie jak w
-sala jednolita- może się kurzyć; więcej miejsca na parkiecie, ale trochę mniejsze wesele (mniej miejsc przy stolikach); przy pierwszym tańcu wszyscy gości albo większa część złapie sie za rączki; blisko do "wyciągnięcia" kogoś z przed stołu;
wszelkie konkursy i zabawy goście oglądają siedząc, a nie tak jak w poprzedniej sali stojąc i cisnąc się;
Dzięki za gratki
Co do sali to niezły problem, jeśli zdecydujecie się na nową salę, to w tamtej zapewne zaliczka przepadnie. Powiedz mi w jakim wieku będziesz mieć gości?? jeśli większość ludzi jest w młodym wieku, to będą się bawić i nie trzeba ich będzie specjalnie wyciągać z tej drugiej sali. Nie wiem też jakie są wasze rodziny, bo moja np jest bardzo rozrywkowa i nawet gdyby miała przejść kilometr do parkietu to nie byłoby problemu. Dużo zależy od samych gości.
Co do kurzenia, to nie bardzo rozumiem, żadna sala po wielu godzinach nie będzie czysta.
Na jednej sali, tak jak piszesz kamera obejmuje wszystkich gości, nawet tych przy stołach. No i filmowiec ma więcej miejsca do poruszania się i może kręcić ludzi z pewnej odległości, z różnych miejsc, a nie tylko od pasa w górę czy ciągle w jednym kącie.
Są plusy i minusy każdej z sal, generalnie ja jestem zwolenniczką jednej niż dwóch mniejszych.
Decydowałabym na podstawie kosztów i ogólnym wyglądzie estetycznym sali.
Stary 2008-06-11, 15:00   #1735
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
bukiet nr 2 mi się najbardziej podoba ja też lubie dłuższe i wiszące

Cytat:
Bardzo ładne, szczególnie podoba mi się 2 i 4. Wkleję ze swoich zbiorów takie wydłużone bukiety
tu mi się podoba ten najbardziej:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1213183367
a ten to chyba najbardziej ze wszystkich:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1213183367

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
I teraz co ja mam robić
lepsza jest:
Ja również jestem zwolenniczką "jednoczęściowej" sali.. widziałam płyte z wesela na takiej przedzielonej i jednak wydaje mi się to pewnym utrudnieniem... kiedy ludzie widzą jak inni dobrze się bawiom łatwiej im jest się też ruszyć z krzesła.. jeśli chodzi o kurzenie się sali to też nie bardzo rozumiem o co chodzi na ile osób masz wesele tak wogóle ? baja_86 ma racje dużo zależy od tego czy wesele będzie "młode" czy będą to w większości strarsi ludzie.. jja jednak bądź co bądź byłabym za tą 2(jedna sala). A jesli chodzi o zaliczke, to chyba zależy od sali, mojej znajomej jak rezygnowała z sali (rok przed ślubem) to oddali jej całą zaliczke. Ja mam w umowie napisane (wpłacałam 500 zł) że jeśli bym chciała zrezygnować to jeśli znajdą na moje miejsce kogoś innego to dostane 50% zwrotu czyli 250 zł. Zobacz czy nie masz na umowie czegoś podobnego

Dziś znów sobie przeglądałam suknie ślubne i wysznupałam, i dostaje ślinotoku na widok "hezine" i "migela" z kolekcji Madame Zaręba. Oprócz tego mam jeszcze inne 2 faworytki(choć linea raffaelli chyba jednak wyklucze ). Która wam się najbardziej z tych 4 podoba? Jakby któraś z Was miała inną fotke "heizine" byłabym baaardzo wdzięczna. Bo Migele widziałam, że agnes208 ostatnio wklejała

1. to "Malta" La Sposa
2. "Migela" Madame Zaręba
3. Linea Raffaelli (nie pamiętam nazwy )
4. "Hezine" Madame Zaręba
Stary 2008-06-11, 15:05   #1736
kliwia
Zakorzenienie

Zadzown do swojej sali i sie spytaj czy oddadzą, jest jeszzce dużo czasu więc na pewno ktos się w ten termin wciśnie. A jak nie to nie wiem, Kwestia gości też do rozgryzienia - na co Baja zwróciła uwagę już.

zielony motylek mi się z tych co pokazałaś, najbardziej podoba ta z fotki No1.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 15:37   #1737
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
O piękne te bukiety zamieściłaś zapisze je do swojego zbiorku moze na którys sie zdecyduje. Oby tylko florystka umiała taki zrobic. Kiedys moja znajoma dala przed swoim slubem zdjecie w kwiaciarni bukietu jaki sie jej podobał i jaki chciała a pozniej jak przyszło do odbioru to bukiet owszem był ale juz nie taki jak na zdjeciu. Cóż starsza go odebrała zapłaciła a pani mloda w domu sie tylko poplakała poprawiła go troche z mama i starsza i poszła z nim do slubu. Na awanture w kwiaciarni przyszedł czas po ślubie aczkolwiek pani stwierdziła ze mogła dac zlecenie gdzieindziej albo nie odbierac a skoro zostal odebrany to znaczy ze musiał sie podobac. A co miała zrobic na 3h przd slubem w dodatku to nie ona go odbierała i do kwiaciarni musiała jechac spory kawałek.
Stary 2008-06-11, 15:38   #1738
anuulaa
Wtajemniczenie

Właśnie oglądnęłam galerie jednej z wizażanek i szczęka mi opadła

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=259032

Już zdecydowałam, że chcę plener nad morzem w Łebie
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 16:24   #1739
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie oglądnęłam galerie jednej z wizażanek i szczęka mi opadła

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=259032

Już zdecydowałam, że chcę plener nad morzem w Łebie
a nie ma u Was gdzieś jakiegoś jeziorka gdzie jest plaża? ja własnie planuje zrobić plener przy takim jeziorze gdzie jest plaza co prawda bez porównania z wydmami w Łebie no ale aż tak daleko na plener nie pojade , a zdjęcia na plaży poprostu są cudne zresztą narazie mam kilka koncepcji na plener i nie umiem się zdecydować, a max moge 3 moge wybrać
Stary 2008-06-11, 16:28   #1740
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
a nie ma u Was gdzieś jakiegoś jeziorka gdzie jest plaża? ja własnie planuje zrobić plener przy takim jeziorze gdzie jest plaza co prawda bez porównania z wydmami w Łebie no ale aż tak daleko na plener nie pojade , a zdjęcia na plaży poprostu są cudne zresztą narazie mam kilka koncepcji na plener i nie umiem się zdecydować, a max moge 3 moge wybrać
No właśnie nie ma, z resztą nawet nie będzie takiego efektu.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości