|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
martucha gratuluje
![]() ehh zalamalam rece normalnie...za chwile bedziemy jechac z tz na zakupy na maly obiadek po slubie w sobote i jak teraz patrze na liste to nawet nie chce mysec ile kasy na to pojdzie...a nie robie niewiadomo jakiego przyjecia porazka normalnie... jeszcze teraz patrze na pogode i tez nie za fajnie( temp 17 stopni i slonce na przemian z deszczem a imprezka ma byc na ogrodzie...ehhh amiast sie cieszyc to tylko wszystko mnie wkurza przed tym slubem
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stresuj się za dużo, wypoczywaj w miarę możliwości, relaksuj się i upiększaj stres nie służy urodzie, a musisz ślicznie wyglądać w tym dniu
|
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
uwierz damy rade![]() sas masz mnie na nk? jak cos to marta jarosz tychy Cytat:
wielki namiot
|
|
|
#1714 |
|
Przyczajenie
|
bzzz... jestem nowa... dziewica że tak powiem... ale panna młoda 2009 wiec lię na przyjecie dogrona...
|
|
|
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
mój typ bukietu- zakochałam się w nim
tylko bez tych koralików chyba ale cała reszta zostaje
|
#1716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj z nami a teraz przede wszystkim gratuluje piateczek baji i marcie i dziekuje dziewczynki za pioseneczki troche potrwa jak ich poslucham jaga i ty tak sama napisalas to wszystko co sie znajduje na i w zaproszeniu?? a ja w koncu jutro wolne!!!!! bede sie byczyc caly dzien
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!!!!!!!!!!!!! (znowu tak wiele tematów
)Baja!!!!!!!!!!!!!! - Ogromne gratulacje!!!!!!! Gratuluje też wszystkich zdanych egzaminów!!!!!!!!! Witam wszystkie nowe Panny Młode!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz pocieszacz dla wszystkich poszukujących pracy!!!!!!!! SAS!!!!!! pogoda będzie zobaczysz! a zresztą jak radzą dziewczyny - nie przejmuj sie, odstresywuj!!!!!!!!!! (wiem, wiem łatwo sie mówi) A jeśli chodzi o bukiet to ja sobie dziś wymyśliłam ze chce czerwony lub bialo czerwony ( fotograf mi mówił ze takie też fajnie na zdjęciach wyglądają). Zresztą ja mam ciemne włosy i w miarę ciemna karnacje to mi powinno pasować . I dzis wymyśliłam ze chciałabym kwiatka we włosach , a bukiet przypominający wachlarz - tak na Hiszpańską nutę. Ciekawe czy mi sie nie odmieni. PS> niech mnie ktoś oświeci jak ma wstawic zdjecie bo chciała wam pokazac mó bukiet |
|
|
|
#1718 |
|
KWC
|
No dobra, oficjalnie dołączam do Panien Młodych a.d. 2009
![]() Nasz ślub 10 czerwca 2009, czyli dokładnie za rok. Co prawda 10.06. wypada w środę, ale dzień później jest Boże Ciało, dzień wolny od pracy, a mnie bardzo zależało na zrobieniu wesela na bardzo obleganej sali. |
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak sie tu nie cieszyc Gratuluje
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
SPRAY! witam cieplutko! To Ty masz już łatwe odliczanie!
Dobra tu sa adres z tym bukiecikami co mi sie podobają http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...ych/index.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...ych/index.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...es/WEB050.html Dobrej nocy życzę wszystkim PM! |
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no no no to juz tylko rok ![]() a to moj utworek na 1 taniec bo kochamy go z tż-tem Righteous Brothers - Unchained Melodyhttp://youtube.com/watch?v=t-idDbIfGvw orginal i do filmu teledysk http://youtube.com/watch?v=OZQKqju2Trg
|
|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy namiocik i folie juz zalatwilismy na nieg niby bedzie tylko 10 osob, ale jak to w anglii wynajmujemy mieszkanie w tym jeszcze my mamy tylko jeden pokoj a reszte wynajmujemy innym w sumie jest nas piecioro...i problem polega na tym, ze jak zacznie lac to nie mamy w pokoju az tyle miejsca na imprezke...ale wierze, ze dzieki wam dam rade![]() wlasnie wrocilismy z zakopow..eh glowa boli od tych wydatkow jeszcze jak pomysle ile pracy przede mna to ehhh... martucha juz wyslalam zaproszonko ![]() wogole dziewczyny jesscie wszytskie kochane ![]() npormlnie sie uzalezniam od was![]() ![]() ![]() aha i oczywiscie witam wszystkie nowe panny mlode
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Martucha gratulacje zaliczeń . no prosze i na piąteczki super![]() witam nowe panny młode
|
|
|
|
#1725 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() witam Cytat:
Cytat:
ja w swoich zbiorach mam dosyć malo bo wybredna jestem, ale teraz jestem u TŻt'ta więc nie wkleje za to jak przyjade do domu dodam sobie do zbiorów te dwa twoje bukiety ![]() jeśli chodzi o dopasowanie sala-auto-bukiet to nawet nie myślałam o tym, w sumie auto i bukiet- jedynie kolorki myśle, że fajnie by było jakby pasowały, sale nam ustroją, więc o to się już przynajmniej nie martwie ![]() gdzieś widziałam wątek o takich mixach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny a wogóle to kiedy idziecie na rajd po salonach sukien ślubnych? ja planuje tak w październiku zacząć szukać sukni choć szczerze mówiąc już mnie kusi
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
ja po obronie ide sie przejść z mamą i coś przymierzyc
|
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
[quote=baja_86;7834649]Dziękuje wszystkim Wam za wsparcie i trzymanie kciuków. Obroniłam się na 5
ktoś kto mówił, że nie ma się czym stresować ma racje obrona była bardzo przyjemną rozmową naprawdę. ale co najlepsze zanim zaczęły się obrony, ta recenzentka co nas wczoraj postraszyła stwierdziła, że całą noc przez to spać nie mogła, bo się przejmowała, ze za bardzo nas wystraszyła, powiedziała, że mamy się nie przejmowac bo prace bardzo dobrze napisaliśmy, że są interesujące i ocenione na 5. A rozmowy na obronie będą na pewno ciekawe i dobrze wypadną No i w sumie tak było A na końcu komisja tak bardzo miło nas pożegnała, że prawie się popłakałam Jestem mega zadowolona i dziś będę chyba cały dzień opijaćGratulacje!!! Jeszcze raz serdecznie gratuluję |
|
|
|
#1728 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy ślub?i jak idą przygotowania?![]() Cytat:
Ja też się dziś byczyć będę, po południu z Tż się zobacze i jedziemy na małe zakupy, bo już dawno po sklepach nie łaziłamCytat:
Świetnowałam wczoraj z wizażem, bo niestety znajomi w pracy, więc oblewanie przesunięte na sobotę Ale wczoraj zaraz po obronie byłam na piwku ze znajomymi z roku, w końcu należało nam się, no i nawet nie przeszkadzało nam to, że od południa zaczynamy pić raz się w końcu licencjat broniCytat:
ze względu na datę nie będzie problemu z załatwianiem pozostałych sprawCytat:
musi być![]() Cytat:
![]() Bardzo się ciesze, że podobają ci się te moje bukiety czuje, że będę mieć ogromny problem z wyborem bukietu, ponieważ podoba mi się ich tak wiele, każdy ma w sobie coś, a niestety można mieć tylko jeden.Właściwie pierwszy rajd orientacyjny w salonach mam już za sobą, razem z koleżanką byłyśmy się pytać o sukienki, o ceny wypożyczenia i o inne rzeczy, które nas interesowały. Jednak na przymierzanie sukienek mam jeszcze czas, zapewne wybiorę się na pierwsze mierzenie po nowym roku iwonka861 dziękuje ci bardzo Stres był, bo po prostu być musi, ale podczas rozmowy było naprawdę miło i nie denerwowałam się zobaczymy czy za 2 lata też będę miała takie wrażenia po obronie mgr
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2008-06-11 o 12:53 Powód: dopisek |
||||||
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sądzicie o takich bukietach ślubnych?? Mój ślub jeszcze daleko ale tak sie rozgladam po necie mi sie bardzo podobaja takie wiszące dłuższe.
|
|
|
|
#1730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki Samba popytam, rozglądne się.
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne, szczególnie podoba mi się 2 i 4. Wkleję ze swoich zbiorów takie wydłużone bukiety
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka
PS eseska zapomniałam odpowiedzieć Ci jak wkleić zdjęcie, no więc pod okienkiem odpowiedzi, masz zarządzaj załącznikami, klikasz przeglądaj- wklejasz to zdjęcie i klikasz załaduj, to wszystko, mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłam i uda się dołączyć fotke |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
baja ogromniaste gratulacje!
![]() Znów mnie troche czasu nie było i znów nie mogę wszystkiego nadrobić. ![]() Mam pewien problem. Oglądałam wczoraj płyty z wesela na sali, którą mamy zamówioną... no i okazało sie, że ta sala nie jest taka wspaniała jak wszyscy myśleli. Składa się z dwóch części: tanecznej i jadalnej (wiedziałam o tym, bo oglądąłam tę salę ) Trudno mi opisać jej wygląd , ale znajdują się tam ściany, za którymi ustwione są stoły i pewna cześć osób nie widzi cześci tanecznej. Jestem chyba tradycjonalistką i wole jak dwie te części są połączone.Miejsc siedzących jest nawet 180, ale co z tego skoro parkiet jest mały. Na weselu "z płyty" było 150 osób i przy pierwszym tańcu, około połowa gości robiła Młodym kółko, a reszta stała po bokach i podpierała ściany... Byłam załamana jak to zobaczylam no i zdecydowałam jeszcze zobaczyc jedną salę. Byliśmy tam wczoraj z tż oraz moimi rodzicami i przyszłymi teściami. Sala była jednolita i prosta. Scena była ogromna, a nie jak w poprzedniej niewielki podest. Wyposażenie kuchni porównywalne. Tam już zaliczka wpłacona i w sumie nie wiem co robić, tym bardziej że tutaj nasz termin był jakimś cudem wolny. ![]() I teraz co ja mam robić ![]() lepsza jest: -sala z osobną częścią tanenczną i jadalną- nie kurzy się; na parkiecie jest ciasno (podobno nie wszyscy tańczą, ale dlatego, że nie ma miejsca czy dlatego że nie chcą ); podczas kamerowania tańczących ludzi widać ściany, a nie jak w tradycyjnych salach stoły z gośćmi; -sala jednolita- może się kurzyć; więcej miejsca na parkiecie, ale trochę mniejsze wesele (mniej miejsc przy stolikach); przy pierwszym tańcu wszyscy gości albo większa część złapie sie za rączki; blisko do "wyciągnięcia" kogoś z przed stołu ;wszelkie konkursy i zabawy goście oglądają siedząc, a nie tak jak w poprzedniej sali stojąc i cisnąc się; Ale się rozpisałam Kto dotrwał do końca jest Wielki![]() PS czy jest jeszcze szansa, że oddają zaliczkę? |
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sali to niezły problem, jeśli zdecydujecie się na nową salę, to w tamtej zapewne zaliczka przepadnie. Powiedz mi w jakim wieku będziesz mieć gości?? jeśli większość ludzi jest w młodym wieku, to będą się bawić i nie trzeba ich będzie specjalnie wyciągać z tej drugiej sali. Nie wiem też jakie są wasze rodziny, bo moja np jest bardzo rozrywkowa i nawet gdyby miała przejść kilometr do parkietu to nie byłoby problemu. Dużo zależy od samych gości. Co do kurzenia, to nie bardzo rozumiem, żadna sala po wielu godzinach nie będzie czysta. Na jednej sali, tak jak piszesz kamera obejmuje wszystkich gości, nawet tych przy stołach. No i filmowiec ma więcej miejsca do poruszania się i może kręcić ludzi z pewnej odległości, z różnych miejsc, a nie tylko od pasa w górę czy ciągle w jednym kącie. Są plusy i minusy każdej z sal, generalnie ja jestem zwolenniczką jednej niż dwóch mniejszych. Decydowałabym na podstawie kosztów i ogólnym wyglądzie estetycznym sali. |
|
|
|
|
#1735 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też lubie dłuższe i wiszące Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1213183367 a ten to chyba najbardziej ze wszystkich: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1213183367 Cytat:
sali.. widziałam płyte z wesela na takiej przedzielonej i jednak wydaje mi się to pewnym utrudnieniem... kiedy ludzie widzą jak inni dobrze się bawiom łatwiej im jest się też ruszyć z krzesła.. jeśli chodzi o kurzenie się sali to też nie bardzo rozumiem o co chodzi na ile osób masz wesele tak wogóle ? baja_86 ma racje dużo zależy od tego czy wesele będzie "młode" czy będą to w większości strarsi ludzie.. jja jednak bądź co bądź byłabym za tą 2(jedna sala). A jesli chodzi o zaliczke, to chyba zależy od sali, mojej znajomej jak rezygnowała z sali (rok przed ślubem) to oddali jej całą zaliczke. Ja mam w umowie napisane (wpłacałam 500 zł) że jeśli bym chciała zrezygnować to jeśli znajdą na moje miejsce kogoś innego to dostane 50% zwrotu czyli 250 zł. Zobacz czy nie masz na umowie czegoś podobnego ![]() Dziś znów sobie przeglądałam suknie ślubne i wysznupałam, i dostaje ślinotoku na widok "hezine" i "migela" z kolekcji Madame Zaręba. Oprócz tego mam jeszcze inne 2 faworytki(choć linea raffaelli chyba jednak wyklucze ). Która wam się najbardziej z tych 4 podoba? Jakby któraś z Was miała inną fotke "heizine" byłabym baaardzo wdzięczna. Bo Migele widziałam, że agnes208 ostatnio wklejała ![]() 1. to "Malta" La Sposa 2. "Migela" Madame Zaręba 3. Linea Raffaelli (nie pamiętam nazwy )4. "Hezine" Madame Zaręba
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzown do swojej sali i sie spytaj czy oddadzą, jest jeszzce dużo czasu więc na pewno ktos się w ten termin wciśnie. A jak nie to nie wiem, Kwestia gości też do rozgryzienia - na co Baja zwróciła uwagę już.
zielony motylek mi się z tych co pokazałaś, najbardziej podoba ta z fotki No1. |
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
O piękne te bukiety zamieściłaś zapisze je do swojego zbiorku moze na którys sie zdecyduje. Oby tylko florystka umiała taki zrobic. Kiedys moja znajoma dala przed swoim slubem zdjecie w kwiaciarni bukietu jaki sie jej podobał i jaki chciała a pozniej jak przyszło do odbioru to bukiet owszem był ale juz nie taki jak na zdjeciu. Cóż starsza go odebrała zapłaciła a pani mloda w domu sie tylko poplakała poprawiła go troche z mama i starsza i poszła z nim do slubu. Na awanture w kwiaciarni przyszedł czas po ślubie aczkolwiek pani stwierdziła ze mogła dac zlecenie gdzieindziej albo nie odbierac a skoro zostal odebrany to znaczy ze musiał sie podobac. A co miała zrobic na 3h przd slubem w dodatku to nie ona go odbierała i do kwiaciarni musiała jechac spory kawałek.
|
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie oglądnęłam galerie jednej z wizażanek i szczęka mi opadła
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=259032 Już zdecydowałam, że chcę plener nad morzem w Łebie |
|
|
|
#1739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a zdjęcia na plaży poprostu są cudne zresztą narazie mam kilka koncepcji na plener i nie umiem się zdecydować, a max moge 3 moge wybrać
|
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

)

); podczas kamerowania tańczących ludzi widać ściany, a nie jak w
sali.. widziałam płyte z wesela na takiej przedzielonej i jednak wydaje mi się to pewnym utrudnieniem... kiedy ludzie widzą jak inni dobrze się bawiom łatwiej im jest się też ruszyć z krzesła.. jeśli chodzi o kurzenie się sali to też nie bardzo rozumiem o co chodzi
z kolekcji Madame Zaręba. Oprócz tego mam jeszcze inne 2 faworytki(choć linea raffaelli chyba jednak wyklucze