|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
czyli lilie + zatrwian/chamelaucium
- a czy w sierpniu nie będzie problemu z tymi kwiatkami?
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#816 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Ja również chciałabym poprosić Ewelanę o rade odnośnie bukietu.
Będę miała sukienkę taką jak na załączonym zdjęciu, tyle że bez trenu. Kolor biały. Ja jestem raczej wysoka - 173 cm (plus buciki 5 cm), rozmiar 38, włosy i oczy ciemny brąz. Włosy będą raczej na pewno upięte. Pan młody wysoki i szczupły, garnitur jeszcze nie wybrany, ale bardzo nam się podobają jasne, wiec być może jakiś kremowy. Ślub w październiku i w związku z tym myślałam o jesiennych kolorach, ale to raczej nie obligatoryjne. Nie mam preferencji co do kształtu, ale podoba mi się taki z długimi trawami na dole (jak na załączonym zdjęciu). Myślałam o jakichś kompozycjach z frezji, ze słoneczników, albo o jakimś jesiennym miksie np. drobne chryzantemy w różnych kolorach + jarzębina, miechunka... Ogólnie to chyba myślałam sporo , ale cały czas brak tego najlepszego pomysłu.Bardzo proszę o rady i wskazówki i pozdrawiam! |
|
|
|
#817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam bukietu, ale mam sugestię. Poszłabym w kierunku kaskady, dość lekkiej, lewoskrętnie zwieszające się pędy, może dodatkowo drobniutkie kwiaty, mniej więcej po linii sukni, żeby zachować jej formę i nie robić dodatkowego zawirowania na tych falbanach, udrapowaniach itd. Oto mniej więcej o czym mówię - najlepiej obrazuje moją myśl zdjęcie 3, lżejszy, z cieńszymi pędami, ale niezbyt długimi, żeby nie przecinał falban. PS. Ewaleno, nie wiem czy uda mi się znaleźć jakąś fotę do mojego pomysłu. Chyba, że Ty na coś się natkniesz. Trudny temat. Poza tym nie bardzo mam pomysł. Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#818 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc. teraz dopiero zwróciłam uwagę, że faktycznie trochę tego jest.... i może dlatego mam taki problem z dodatkami. No ale teraz to już suknia sie szyje, natomiast ja będę mieć nieco delikatniejsze te drapowania.
|
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
hej wizazanki.
moj slub juz 19 lipca 2008. wybralam ostatnio bukiet. bedzie to długi bukiet z intensywnie rozowych storczykow. bedzie tez troszke fioletu i nieco gipsowki. na poczatku marzylam o bialych rozach, ale nie pasuja do moejgo typu urody. potem o czerwonych rozach- ale stwierdzilam,ze roza to kwiat milosci, lecz ma kolce... i zdecydowalam sie na storczyki
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że tych bukietów jest coraz więcej i normalnie zaczynam mieć problem ... Sądzę jednak, że jak już będę mieć wszystko potrzebne do wyboru to usmiechnę się do specjalistek... A teraz nadal będę tajniacko oglądać
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Przeglądam ten watek już od dłuższego czasu. Uwielbiam kwiaty i napatrzeć się nie mogę na te wszystkie bukiety. Mam pytanie do naszych specjalistek czy ten bukiet pasowałby do tej sukni? Chciałabym coś w odcieniach fioletu. Suknia ecru, gorset z delikatną złotą nitką. Garnitur TŻ - bardzo ciemny brąz. Aha mam włosy blond. Ślub na początku lipca.
Proszę pomóżcie, bo dla siebie to zawsze najtrudniej jest coś wybrać. |
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
W moim odczuciu jest OK. (wymieszaj róże kremowe, bananowe, jaśniuteńko wrzosowe i fioletowe)
Jeśli zastosujesz tylko krem i fiolet bukiet będzie zimy o nieświeżym wyglądzie. |
|
|
|
#834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lato, a dziewczyny nie chcą bawić się żywymi i słonecznymi kolorami. Kilka przykladów, które wyszperałam. Ja bym te bukiety zdecydowanie rozjaśniła, kolory Ewaleny. Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poradźcie i mnie
Sukienka: wzór poniżej, kolor śmietankowy, dół: tiul, góra: koronka z kryształkami. Wzrost: ok.165 cm, budowa: szczupła, drobna, cera: jasna, włosy: pomiędzy jasny, a średni blond, oczy: zielone. Mój TŻ będzie miał czarny garnitur, musznik i kamizelkę w jasno kremowym kolorze. Włosy chciałabym mieć rozpuszczone, za uchem KWIAT. Myślę nad czymś skromnym, może cantedeskie, tyle, że nie wiem, w jakim kolorze. Podoba mi się blady róż, jak poniżej, ale czy będzie pasował do koloru sukni i mojego typu urody .... ? Pomóżcie .... |
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
ewalena, Jola Darska bardzo Wam dziękuję za rady. Jesteście kochane.
Teraz pozostaje mi poszukac dobrej kwiaciarni...
|
|
|
|
#840 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, ja rowniez postawiłam na storczyki i robiłam wiazanke sama z koleżanka
wyszła cudnieeee ja marzenieeee. Dla świadkowej zrobiłyśmy bransoletkę, klejoną z płatków róż i białego storczyka - tez wyszła świetnie. A do tego świadkowa miała wolne ręce żeby pomagać przy sukni Polecam serdecznie obejrzenie zdjęć . Acha i jeszcze jedno zdjecie jak to ładnie wszystko wyglądalo na tle sukni pozdrawiam gawcia1 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

- a czy w sierpniu nie będzie problemu z tymi kwiatkami?

hand-made: urodzinowo na 40tkę
Teraz pozostaje mi poszukac dobrej kwiaciarni...