|
|
#3091 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
albo u kadrowej/ew.place, albo bezpośrednio u ubezpieczyciela Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
albo u kadrowej/ew.place, albo bezpośrednio u ubezpieczyciela ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A czemu on woli żebyś miała cesarke? |
||
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od mamy i zdobyłam ciążowa kurtkę. Tzn to jest mamy kurtka ale jako że mama jest nieco większa ode mnie to akurat brzuch mi się zmieści a kurtka nawet teraz na mnie nie wisi
I zmieniła mi się apka wizażu na niebieska. Jest okropna, w ogóle nieczytelna :/ czekam na babkę która ma obejrzeć suknie, mam nadzieję że mnie nie wystawi i przyjedzie- zaraz powinna być... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zeby dac wam obraz tego jak bardzo inaczej to napisze jak wygladalo moje uzyskanie pieniedzy z ubezpieczenia. Zadzwonilam do firmy i mowie, ze mialam nieplanowane cc, co zrobic zeby dostac pieniadze. Mila pani odpowiedziala, zeby jej wyslac na maila nr konta i tyle, a czy przypadkiem nie mialam duzej utraty krwi i paru innych rzeczy, bo bym wtedy wiecej dostala. A ja na to, ze nie, ale czy mam jakies dokumenty potwierdzajace jej wyslac z tym numerem konta. A ona, ze nie, nie, nie trzeba. Wyslalam maila, dostalam kase. Kurtyna. Z Polski kojarze wykrecanie sie od wyplacania czegokolwiek wszystkimi mozliwymi sposobami, wymaganie stu zaswiadczen i rozne trudne do zrozumienia zapisy. Naprawde sie zdziwilam jak wystarczylo moje slowo przez telefon... I jeszcze pani dopytywala, czy nie nalezy mi sie wiecej. |
|
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Udalo mi się zapisać na sobote na darmowe warsztaty w fundacji będziemy rodzicami
Będę 3 krotkie warsztaty -o karmieniu i laktacji, o podejsciu emocjonalnym do dziecka i o tym jak zrozumieć niemowlę. Idziemy w sobote z TZtem Ciekawe czy będzie coś fajnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
by udało Ci sie dzis załatwić ta wizytę Cytat:
No to super, ze tak gładko poszło ![]() Tak, w Polsce zeby uzyskać świadczenie z ubezpieczenia to nie raz trzeba sie niezle naszarpać :/ |
|||
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Wroclawia: 8.11 są warsztaty "Bezpieczny maluch"- będzie o pierwszej pomocy dziecku i ciężarnej, bezpieczeństwo mamy i dziecka w aucie i pielęgnacja i żywienie niemowląt. Trzeba się zarejestrować na stronie, zajęcia są chyba bezpłatne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3100 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Dzisiaj ledwo wyszlam z lozka, dojechalam do pracy i nie czuje sie za dobrze. To siedzenie mi nie sprzyja.
Ja mam nadzieje zalapac sie na becikowe ale tak szczerze mowiac to nie wiem. 500+ na pewno dostane bo te bedzie 2 dziecko. Żadnych dodatkowych ubezpieczen ani ja ani tz nie mamy wiec tez nic dodatkowego nie dostaniemy. W sumie nie liczymy na nasze panstwo i jego pomoc ale to co bedziemy mogli przygarnac to przygarniemy. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I cieszę się, że ze starszą siostrą lepiej Dziewczyny zmienię temat ale mam wątpliwości odnośnie spania. Chyba już kiedyś coś rozmawiałyśmy na ten temat ale nie pamiętam do jakich wniosków doszłyśmy. Internety piszą, że na brzuchu nie no ale to wiadomo, na plecach nie bo żyła główna, na prawym boku też nie bo słabe przepływy. To jak ja mam w końcu spać? Zawiesić się jak nietoperz pod sufitem? Przecież nie da się całą noc spać na lewym boku! Ja zazwyczaj zasypiam na boku (staram się na lewym...) ale budzę się na plecach. Czy to znaczy, że robię sobie krzywdę? Poza tym jak układam na którymś z boków to po chwili czuję, jak mała się kręci i mam schizę, że ją przygniatam...
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Torrence jezeli ci wygodnie to mozesz spac jak tylko chcesz, nawet na brzuchu
Na prawde. Ja w tej ciazy bardzo ostroznie zaczelam sie klasc na plecach i sie okazuje, ze nie mam tego co w pierwszej ciazy czyli problemu z ta zyla glowna, nie mdleje ani nie jest mi nie dobrze wiec jak mam ochote to leze na plecach. Nie zamartwiaj sie na serio, spij jak ci wygodnie. |
|
|
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
Torrence - ja spie jak tylko mi sie podoba. Czasem nawet na brzuchu.
Selina - super, ze przychodzisz znowu z pozytywnymi wiadomosciami ![]() I dziekuje dziewczyny za trzymanie kciukow wczoraj . Ja na prawde nie jestem z tych panikar ale polozna mnie nastraszyla że lepiej jechac. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#3104 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teoretycznie najlepiej na lewym, ale moja pikawa nie przepada za leżeniem na lewym boku i rozmawiałam z gin o tym. Powiedziała, że skoro nie daję rady na lewym, to spać na prawym A małej nie przygnieciesz, spokojnie Zresztą jak byłam na połówkowym w Luxmedzie to nasza tyle razy zmieniała pozycję, że nie nadążyłabym za nią
|
||
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja śpię w kazdej możliwiej -na plecach, na lewym boku, na prawym i nawet pół na brzuchu pół na boku (całkiem na brzuchu juz mi niewygodnie bo brzuszek urósł, a kiedyś nie potrafilam zasnąć w innej pozycji)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak w ogóle to dziś czuję się jak w pierwszym trymestrze. Jakoś mnie trochę mdli, czuję się zmęczona ale spać mi się nie chce. W ogóle nic mi się nie chce. Dobrze że obiad na dziś dostałam wczoraj od mamy i mam jako taki porządek. I chyba się zmuszę, żeby pojechać na zakupy to może trochę otrzeźwieję. PS. odnośnie spania czuję się uspokojona, dziękuję za odpowiedzi
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-11-02 o 13:33 |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie tak, organizm sam sie upomni jak bedzie cos nie tak ![]() Ja mam rylko problem z przekręcaniem sie z boku na bok, bo mam wrażenie ze wtedy najbardziej mnie ciągnie podbrzusze bo potrafię jak przed ciąża, a nie powinno sie tak zrywać
|
||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego przestałam czytać internety - niedługo by mi oddychać zabronili ![]() Ja śpię we wszystkich tych pozycjach dopóki jest mi wygodnie. Zresztą zasypianie swoją drogą ale przecież w nocy się nie kontroluje czy śpię na plecach, brzuchu, prawym, czy lewym boku
Edytowane przez muszkaaa8 Czas edycji: 2017-11-02 o 14:05 |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3114 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy twoim samopoczuciu dziwię się, że mąż jeszcze wśród żywych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, że wszystko dobrze. Jak córcia?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fasolka dzień drugi. Bardzo udany
|
|||||
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie kupcie zabawkę! Nagroda dla malutkiej i dla Was sie należy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to pewnie wystrzeli z wagą
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie byłoby trochę dziwne, jak by facet zaczął przeglądać śpioszki i beciki
![]() wystarczy, żeby się zainteresował bardziej "technicznymi" elementami wyprawki - wózkiem, fotelikiem, łóżeczkiem a potem brał udział w opiece nad brzdącem choć nie powiem miło było widzieć banana na twarzy mojego męża, jak pokazałam mu kupione bodziaki albo kota Stanisława ![]() chciał nawet, żeby mu jakąś książkę o niemowlętach kupiła, ale przekonałam go, że lepiej potem poszukać pewnych informacji w Internecie niż nastawiać się na konkretne rzeczy, bo każde dziecko jest inne |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż pomalował już pokój dla małego więc śmiem twierdzić, że trochę się interesuje. 'Ciężarówkę' czyta razem ze mną (Wspominałam już, że mam mieszane uczucia co do tej książki? Ktoś jeszcze tak mam? Taka polecana, a moim zdaniem informacji w niej strasznie mało). Ciuszkami się nie interesuje na razie, chociaż twierdził że będzie kupował jak będzie syn
Myślę, że wszystko przyjdzie z czasem |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem nawet czy was nadrobię bo Mąż ma te dwa dni wolne i spędzamy czas razem
|
|
|
|
|
#3120 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
chyba trzeba by się krępować, zęby spędzić noc tak jak się zasnęło, zresztą myślałam, że w bardziej zaawansowanej ciąży zalecane są pewne pozycje do snu a nie już teraz...i pewnie później będzie ciężej tak się kotłować w nocy i przewracać raz po raz Cytat:
ale zaangażowany jest tylko do wyboru wózka, resztę chyba wybiorę sama, tylko pokażę z prośba o akceptacje ![]() a jeśli chodzi o literaturę to wie, że jest i kiedyś nawet wspomniałam, że też mógłby przeczytać...ale jak nie zechce to nie... zobaczymy jak będzie musiał pierwszy raz zostać sam z małym bo chyba nie wierzy, że tak będzie |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

albo u kadrowej/ew.place, albo bezpośrednio u ubezpieczyciela 

wazy 277 gram, w normie, ale patrzac na Wasze dzieci to taki maly sie wydaje
no i w srode polowkowe

by udało Ci sie dzis załatwić ta wizytę 

. Ja na prawde nie jestem z tych panikar ale polozna mnie nastraszyla że lepiej jechac. 
bo potrafię jak przed ciąża, a nie powinno sie tak zrywać

13.03.2008