|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Ludowa - sorry pytając o tą strone nie wiedziałam że to właśnie te pro-ana. Zresztą jestem na tym forum od wczoraj.
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Że nie pochwalamy twojej redukcji, bo ci niepotrzebna i tylko ciebie wpędza w błędno koło ED to też wiesz, czego chcesz od nas słyszeć? Agness, nie jesteśmy wszechmogące - możemy ci radzić, ale ty ciągle pytasz i prosisz o to samo a my tak samo reagujemy, sama widzisz, że to bez sensu - wykaż, że chcesz sobie pomóc i idź do tego psychologa... Cały czas twierdzisz, że pomóc sobie możesz tylko sama, dopóki nie zrozumiesz - ale czy w czymś sobie pomogłaś do tej pory? Jest ciągle tak samo - ledwo co błyśnie nadzieja ty wyjeżdżasz z redukcją . Jak pisały dziewczyny - psycholog ciebie nie będzie do nizego zmuszał ani podczas terapii godzinami lał do głowy, że powinnaś tak a tak, nie będzie osądzał ani robił z ciebie gorszej, ani wytykał palcem...dlaczego się tak strasznie upierasz tam pójść...?
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze jedną prośbę - zmień podpis. Masz bardzo ładne wymiary i żadnych podstaw do odchudzania. A jeśli już musisz, wbrew wszelkiej logice - nie afiszuj się z tym na tym forum w ten sposób. (BTW, ja mam w łydce więcej i uważam że są zgrabne, łydki znaczy.)
|
|
#2974 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym czytała o sobie , mnie tez się nie raz zdarzały takie myśli, straszne o pogrzebie o śmierci , czy inni by płakali i co w ogóle by czuli, na szczęście już coraz rzadziej mi się to przydarza. Wiesz Tofiiee myślę że na wszystko przyjdzie czas, powoli poukładasz Sobie życie i nauczysz żyć się w innej rzeczywistości , tej prawdziwej bez lęków i obaw że coś się może nie udać, życzę Ci tego z całego sercaCytat:
Martynko do soboty jeszcze 3 dni, wyzdrowiejesz , ale z tym wyjazdem to wstrzymałabym się , organizm osłabiony i jeszcze schudłaś więc może nie wyjść Ci to wszystko an zdrowie.Cytat:
nie podoba mi się to, nawet nie wiesz jak to omamia człowieka, czasem nie ma odwrotu, więc lepiej nie zaczynaj dla własnego dobra.Cytat:
Cytat:
nie obco, tylko widzisz że nikt nie głaszcze Cie po głowie, każda z nas Ci powie że źle robisz odchudzając się i że jedynym wyjściem jest psycholog a ty i tak Swoje i tak w kółko, jeden dzień jest lepiej na drugi załamka , Aga przejrzyj w końcu na oczy, potrzebujemy Cię tu zdrowej , silnej i pełnej życia. Rozpraw się z ta chorobą raz na zawsze.Cytat:
Marga- uważam że dziewczyny mają rację, R to najgorsze co może być, dopiero wychodzisz z choroby chyba nie chcesz pakować się w nią od nowa?? ![]() Agatko Trzymaj się dzielnie słoneczko Zoosiu- powiem szczerze pierwszy raz nie wiem co Ci napisać, jak pomóc, strasznie mi przykro jak czytam co sie u Ciebie dzieje i mam nadzieję że to w końcu sie rozwiąże ![]() btw: a ja dziś byłam na ostayniej terapii przed wyjazdem , teraz wakacyjna przerwa i zobaczymy jak Sobie poradzę
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a u mnie znowu taki dzień jak wczoraj. To jest dobry i zły. Byłam dziś na wycieczce z klasą i to jest ta dobra opcja. Potem zatrzymaliśmy się w McDonaldsie i choć nie jadam tam nic oprócz lodów, to pokusiłam się o kanapkę, bo byłam bardzo głodna (właściwie nie wiem czemu, bo jadłam drugie śniadanie) no i w porządku
Potem się okazało, że mam pisać egzamin z całego roku z matmy na piątkę. Moja mama ustaliła to trochę jakby za moimi plecami. Z jednej strony jestem jej wdzięczna, że stara się bym miała dobre oceny, a z drugiej czuje się jakbym nie miała nic do powiedzenia, bo gdy tylko śmiałam zaprotestować, to usłyszałam, że jestem niewdzięczna i w ogóle się nie uczę (chociaż mam średnią 5,5) i jestem leniem patentowanym itp. Teraz ucichło, bo stwierdziłam, że napiszę ten egzamin i będe się uczyć, ale trochę mi przykro. Wiem, że gdybym chciała to byłoby mnie stać na więcej, miałabym lepsze oceny, ale nie chcę całkowicie rezygnować z życia prywatnego w imię średniej 5,8 czy 5,9. Chce mi się płakać, ale muszę być dzielna, zdać ten egzamin i zapomnieć. Cieszyć się wakacjami, póki mogę :/Annie gratuluję Ci okresu ![]() K0chana prosze Cię, nie wpiep**aj się w pro-ana Ja nigdy nie należałam do tej społeczności, ale mnóstwo moich koleżanek ze szpitala było w to uwiązane. To jest jak śmierć na własne życzenie. Jak sekta. Moja koleżanka do tej pory po wyjściu ze szpitala gada, że zjadła łyżkę (!) kaszy przez cały ten tydzień i jest grubą świnią. To jest nakręcanie się, chora rywalizacja i wspieranie się w celu, który z góry skazany jest na porażkę. Marga jakie R?? Masz 1,70 tak? Ile teraz ważysz 50-54 kilo ? To wciąż malutko. Zooosiu może właśnie dochodzisz do sedna problemów, przez które rozpoczęło się ED? Postaraj się je rozwiązać, może to jest twój klucz do normalności Smak6malin zdrowiej szybko I oby to nie była anemia, mam nadzieje, że nie, bo przecież jesz zdrowo i bardzo ładne, więc nie powinno Ci brakować witamin. Chyba, że coś Ci się nie przyswaja :/Agness rzadko się zdarza, bo to jak walka z wiatrakami. Wiem, że nie jest Ci łatwo, ale czasem odnoszę wrażenie, że ty już nie chcesz walczyć. Mnie, jak i każdemu też zdarzają się chwile załamania, ale musisz się podnosić, łapać każdej deski ratunku, a nie wszystko skazywać z góry na przegraną. Funky,Toffiee ja mam to samo Mnie już przed ED zdarzały się myśli jakby to było gdybym się zabiła, czy ktoś by wreszcie mnie docenił? Tak mnie teraz naszło na zwierzenia to może napiszę Wam taką historię co zrobiłam gdy miałam... 11(!) lat. Zawsze oczekiwałam od rodziców dużo uwagi. Chciałam, aby zawsze się mną interesowali. Jestem jedynaczką, więc pewnie wynika to po trochu też z tego. Stwierdziłam, że gdy zachoruję to może się mną zainteresują. Miałam wtedy trudny okres i w ogóle to był dla mnie etap buntu, ze wszystkimi się kłóciłam i zawsze byłam na NIE. Postanowiłam, że zacznę brać leki. Łykałam dziennie chyba ze 2 opakowania apapu i ibupromu i popijałam melisą, albo środkiem na uspokojenie rozpuszczalnym. W ogóle mieszałam jak się da. Raz środek na uspokojenie, a potem tussipect i tak cały czas. Kiedyś połknęłam 26 apapów na raz. Budziłam się w nocy, wymiotowałam z krwią, miałam gorączkę i mega rozwolnienie. Wszystko przezemnie przelatywało, a ja nawet nie byłam tego świadoma. Rodzice nie wiedzieli co mi jest i zawieźli mnie na badania, miałam mocne podrażnienie wątroby, więc dostałam jakieś leki, które początkowo pogorszyły mój stan, więc potem miałam być na czczo przez dwa dni i dopiero później piłam jakieś kefiry, mleko itp. Nie przyznałam się, a z czasem wszstko wróciło do normy. Dopiero jakiś miesiąc temu powiedziałam mamie co i jak. Było jej smutno, popłakała się. Ja też nie wiem czemu to robiłam.... Nawet nie wiem po co to napisałam, chyba ku przestrodze, choć właściwie nie płynie z tego żaden morał. Po prostu łatwiej mi gdy się wygadam
|
|
|
|
#2976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy ktoś by o mnie pamiętałCytat:
Ale żeby taka wysoka średnia i jeszcze tyle nauki przecież to za dużo![]() A co do tej sytuacji to jest ona straszna. Hmm ja przez jakiś czas się cięłam chciałam żeby ktoś się mną zainteresował. Ale jak ktoś spytał co to było to ja mówiłam' kot mnie podrapał. Dopiero niedawno powiedziałam o tym mamie.
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytuś ja się nigdy nie cięłam, ale wyobrażam sobie jakie to straszne
nie rób tego więcej, proszę...
|
|
|
|
#2978 |
|
Gość
|
A u mnie całkiem nieźle (choć żołądek strajkuje - mam chyba alergię pokarmową). Rano zjadłam kawałek kiełbasy, potem dwa kawałki chleba z pomidorem. Zjadłam obiadek - był chłodnik i ziemniaczki młode (ja jem gołe, bez niczego, co w domu jest dziwnie widziane). K0chana nie wkręcaj się w pro-anę. Dziś weszłam (z czystej lichej ciekawości na te strony) i przeraziło mnie to co zobaczyłam - dobrze, że nie byłam w tym kręgu. Wiecie dziewczyny, ja też jestem perfekcjonistką. Funky dla mnie czerwony pasek był marzeniem zawsze - nigdy go nie miałam (średnia głównie 4,0 i niżej). Moja matka zawsze była zła na mnie za to - ona winna mieć same 5 i 6 - nazywano mnie od dziecka leniem. A mnie zawsze to wkurzało. To rodzice wymusili we mnie perfekcjonizm. Codziennie potrafiłam przepisywać zeszty (z polaka czy matmy) i nigdy one mnie nie satysfackonowały. Bo mogły być idealne (najbardziej okropny był tekst mojej naucycielki z polaka, gdy to przed gronem pedagogicznym popisała się zeszytem mojej koleżanki - dołowało mnie to maksymalnie).
Pozdrawiam was i trzymajcie się cieplutko Werka |
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Hypnotic,
dobrze że z Tym skończyłaś, tabletki to nie zabawa, nie będę sie wymądrzać bo sama robiłam Sobie w ten sposób krzywdę, (w ten i inny) ale teraz wiem że to największa głupota na świecie.A jeśli chodzi o średnią to na prawdę nie rozumiem, masz 5,5 Hypnotic to najlepsza średnia o jakiej kiedykolwiek słyszałam żeby ktoś miał, u mnie w szkole co najwyżej zdarzało się 5,2., Twoja mam chyba trochę przesadza z tymi wymaganiami. Werka- cieszę się że u Ciebie lepiej i oby tak dalej, a ten perfekcjonizm kiedyś się zmniejszy jak rozprawisz sie z jedzeniem i innymi problemami to nie będziesz miała potrzeby ciągłej kontroli wszystkiego wokół.
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam takie dziwne pytanie czy żeby mi wrócił okres to piwnnam zwiększyć jeszcze ilość tłuszczy w jedzeniu?
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle że to raczej kwestia przytycia jeszcze paru kg.
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
W jedzeniu też, a przede wszystkim w ciele
![]() Dobra, pierwszy raz od jakiegoś czasu, mam lekkiego dołka. Już 3 osoby zauważyły, że przytyłam. Założyłam spodnie, które jeszcze swego czasu były spadające (zdejmowałam bez rozpinania na luzie) a teraz... ledwo się wcisnęłam A to stare spodnie, które nosiłam jak ważyłam jeszcze 70 kg! Wcześniej wszystko odkładało mi się na brzuchu, a teraz to idzie w uda, biodra... nie widać już wcale kości (nie mówię, że to było ładne) nie ma już nic, o co tak długo walczyłam. Rozumiem, okres, okresem, ale ile wody się mogła zatrzymać, żebym tak spuchła bez przesady... źle mi... a to wszystko przez tą ilość słodyczy i mniejszą ilość ruchu ;/ |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
A jak wygląda ich ilość w obecnym jadłospisie?
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wpadlam tylko na chwile, bo jutro mam megawielki sprawdzian z calutkiej II wojny swiatowej, jestem zalamana....jeszcze nic sie nie uczylam... Po poludniu zaliczalam wf i w ogole na nic nie mam czasu, masakra. Takze dzisiaj Wam niestety nie poodpisuje.
Ale chcialam napisac, ze poprosilam dzisiaj mame, zeby zapisala mnie do psychologa. Bo u mnie jest niby dobrze, ale nie chce przez cale zycie myslec, ze jestem za gruba, mam obrzydliwe wielkie uda i brzydka twarz. Nie! Ja chce byc pewna siebie, szczesliwa. Nie zarozumiala, ale pewna wlasnej wartosci. Dlatego chce isc do psychologa, zeby pomogl mi dostrzec pozytywne cechy mojego charakteru. I Agness moze Ty tez sprobujesz? To forum pomoglo mi zrozumiec, ze psycholog naprawde moze pomoc, ze warto isc. I pojde. Dopilnuje, zeby mama mnie zapisala, tata mnie zawiezie. Pewnie poplacze, ale wyjde z lepszym nastawieniem, lepszym postrzeganiem siebie. Chcilabym prozwiazywac jakies psychotesty itd. dotyczace ciala, figury.. Moze poprosze psycholog o cos takiego. O cos co by mi udowodnuilo, ze nie mam najbrzydszej figury na swiecie i ze jak ktos mi mowi jakis kompelment, ze mam ladna figure to nie dlatego zeby mi nie bylo przykro i ze mnie nie oklamuje... Trzymajcie sie dziewczuszki
|
|
#2986 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Leżałam i wyobrażałam sobie, jak by to było, gdybym się zabiła. Takie myśli u dzieci...A tussipect to powinien być wycofany ze sprzedazy ![]() Zjadłam dzisiaj 1/2 bułki z masłem i wędzonym łososiem, 400 g maslanki, 2 marchewki, małą włoska kapustę, 80 g (przed ugotowaniem) kaszy jęczmiennej, sos pieczeniowy jasny Winiary, 4 kostki milki, 200 g truskawek, wieśniak 200 g, wafelek 20 g, dwie kromki chleba z pasztetem, kromkę chleba z pomidorem i szynką, 5 różnych ciastek, kaszę mannę z syropem wiśniowym, kakao z dużą ilością cukru. Przeraża mnie to
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przezwyciężysz ten kryzys, uwierz w to co do słodyczy - wcale nie jesz ich dużo, zapewne były to ilości takie, jak kiedyś pisałaś na ncj niech Ci żadna głupota nie przychodzi do głowy, bo chyba nie chcesz się cofać - tak daleko zaszłaś no i przede wszystkim - wyglądasz pięknie. a z kilkoma kg na plusie byłoby ładniej niż z bez kilku kg Krytia - wg mnie musisz ważyć ok. 44 kg patrz na wygląd, nie na wagę. sama mi pisałaś, że chciałabyś fajnie wyglądać, ale tak, żeby waga wynosiła 42 kg bez sensu, chyba się zgodzisz? bo waga oddziałuje jedynie na psychikę - i po co Ci to? najlepiej się takowej wagi pozbyć . a psycholog Ci pomaga?Funky, co u Ciebie? Agness, Twoje posty mnie po prostu dziwią, wiesz? Nie rozumiem, jak rozsądna nastolatka, która chyba nie pierwszy raz ma na sobie dżinsy po praniu, może załamywać się tym, że są bardziej obcisłe. przecież to logiczne i całkowicie normalne. proszę, idź do tego psychologa, szkoła już się kończy, nauki coraz mniej - na co Ty czekasz? Hypnotic, to co pisałaś było bardzo smutne ale teraz jak widzę, jest coraz lepiej ale wiesz co, ja na Twoim miejscu bym się tak nie przejmowała nauką już w tym wieku, później - jeśli nie wyluzujesz - będzie Ci bardzo ciężko w życiu. stres i nerwy związane ze szkołą mogą Cię po prostu przerosnąć. na szczęście wiele osób w gimnazjum zaczyna sobie troszkę bardziej olewać szkołę - albo inaczej - traktować ją z większym dystansem ![]() Marga no co Ty! ważysz tak mało i jesteś wysoka - po co wracać do ed? to bagno, z którego nie ma wyjścia i Ty to wiesz. może zrób sobie przerwę od wizażu, bo nie wiem, czy on Ci pomaga. przede wszystkim nie wchodź na fitness, bo wiem, że dziewczyny - bardzo szczupłe - które gadają, że są okropne itp., mogą nieźle zdołować. przekonałam się o tym na własnej skórze. Zosia... mogę tylko napisać, że trzymam za Ciebie kciuki w życiu jak to w życiu - są wzloty i upadki ![]() Agatko pozdrawiam Was !
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie będę się odchudzać, nie nie... za dużo przez to wycierpiałam. Co najwyżej pojem więcej warzyw
A co do tych kg. Z tymi kg co mam czy jeszcze z kilkoma? Mnie się wydaje, że chuda to ja już nieeee szczupła ok, ale żeby chuda?
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odwrotnie niż gdybyś schudła co do warzyw - nie masz po co tego robić, nie masz po co obcinać, bo w końcu okres, a poza tym - po co rezygnować z takiej przyjemności?
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madlen będę trzymać kciuki za sprawdzian ![]() Wiosenko- u mnie jest OK dzis byłam ostatni raz przed wyjazdem na terapii i jestem pełna optymizmu , mam nadzieję że Sobie poradzę. Ściskam mocno :przytul Nasze kochane Słoneczko.
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jeszcze takie dni jak ten mnie utwierdzają w tym (pewnie błędnym) przekonaniu. Z jedzeniem jest dobrze. Nie potrafię sobie odmówić pewnych rzeczy. Nawet jeśli widzę, że zjadłam dziś już ok. 1800 kcal, a mam ochotę na smaczną kolację to przekraczam trochę to 2000 i kij z tym Czasem zdarza się troszkę poniżej 1800 z braku apetytu czy tego, że późno zaczęłam dzień, lub nie miałam okazji zawsze jeść gdy miałam ochotę. Pamiętam trochę o białku, ale nie prześladuje mnie. Nie wybieram jogurtów, serków ze względu na to ile go mają. Jest lepiej... przynajmniej tak mi się wydaje. A u Ciebie z jedzeniem, jak? Chyba, że nie chcesz o tym rozmawiać
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
U mnie beznadziejnie, właśnie zjadłam białe pieczywo z dżemem (dwie kromki) i mam gigantyczne wyrzuty sumienia (racjonalnie to ja wiem, że to nie dużo.) Już miałam myśli 'od jutra przechodzę na R'. Ale póki co jeszcze jakoś daję radę. Beznadziejnie... Te egzaminy i sesja mnie wykończą, robię się przez nie strasznie zdołowana i zakompleksiona
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siris R to głupota! Zauważyłaś już ten związek, że postrzeganie siebie zależy od tego co, jak i ile zjemy? Jeśli jutro byś zjadła jak na R poczułabyś się lekka jak motyl, chuda i przepiękna. Jeśli zjesz więcej to widzisz siebie jako słonia. Tak samo to działa u Agness. Nie ma sensu miotać się między R, a U.
|
|
|
|
|
#2995 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gadałam także z lekarzem, powiedział, że do soboty powinnam się już dobrze czuć, jeśli będą przestrzegać wszystkich jego zaleceń. Radził mi, żebym nie szła do szkoły, ale muszę, bo muszę jeszcze zaliczyć polski, PP i matematykę Wiesz jeśli nie będę się czuła na siłach, to pojadę i będę im kibicować.. Dziękuje kochana. Cytat:
Przypomnisz mi jak Tobie było na imię ? ![]() Dziękuje, mam nadzieję, że wyzdrowieję. Anemie miałam odkąd pamiętam.. kilka lat temu wyniki krwi się poprawiły, jednak teraz myślę, że mogła wrócić.. Może i jem zdrowo, ale nie lubię mięsa i jadam go tylko jak muszę. Może tak być, że mi się coś nie przyswaja? Cytat:
? Mam nadzieję, że dobrze. Cytat:
|
|
#2996 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Ale jeju, jak ja dawno tego nie zjadłam od tak, bez napadu, bez wymiotowania tego potem, przeczyszczania się.I Tobie tez życzę z całego serca innego obiadku niż rybka z kaszą(nie obraź się Słonko, ale to tak smutnie i dietetycznie brzmiCytat:
. Ale to znak, że Pan Bóg dobrze Ci życzy i rozumiesz pewnie, że tak prosto można stracić ten dar, cudowny podarunek - życieCytat:
Cytat:
Ja tez się ciełam. I nie było to dla mnie straszne, tylko do tej pory została mi blizna, po nożu została, a od nożyczek zeszła.Też zwalam na kicię. Teraz mi głupio, to takie..prostackie. |
||||
|
|
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynko przepraszam, jakoś nie mogłam sobie przypomnieć twojego imienia
. Ja mam na imię Natalia . Możliwe jest, że masz 'upośledzone' wchłanianie jakiś witamin, aminokwasów etc. i wtedy nawet spożywając ich dużo, możesz tego nie przyswajać.Ja na razie lecę Może później wpadnę
|
|
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za uświadomienie. Buźka.
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Madlen Twoje posty wnosza tu wiele optymizmu. Masz super podejście
Funky czyli rozumiem, że u Ciebie coraz lepiej? Hipnotic smutne to co piszesz Szkoda, że Twoi rodzice nie potrafią Cie zrozumieć, pomóc tylko od Ciebie wymagają. Krytia Kochana Ty się ciełaś Nie rób tego wiecej. Wiesz, że mogą Ci zostać brzydkie blizny?Iza poukładałaś juz sobie wszystko? Mam nadzieję, że juz nie masz jakiś głupich wyrzutów sumienia i umiesz się do tego wszystkiego zdystansowac. Agatko, Kasiu a co u Was? Dziewczyny dziekuję za troskę ale ja już podjęłam decyzję. Nie waże juz 40parę kilo A gdy widzę brzuchy innych dziewczyn na fitnessie to stwierdzam, że tym bardziej muszę coś ze sobą zrobić i zgubić mój brzuch.Edit: Martynko a Ty jedziesz na konkurs taneczny? (o ile dobrze pamietam) Powodzenia zyczę na pewno zdązysz wyzdrowiec do zawodow. A co do badania krwii ja jestem wege a wyniki mam w normie, wiec albo nieodpowiednio sie odzywiasz albo coś jest nie tak. Porozmawiaj o tym z lekarzem i popros o skierowanie na jakies specjalistyczne badania a nie zwylka morfologia.
|
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz Iza co zrobiłam z tymi głupimi spodniami? Wyrzuciłam je!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

...
. Jak pisały dziewczyny - psycholog ciebie nie będzie do nizego zmuszał ani podczas terapii godzinami lał do głowy, że powinnaś tak a tak, nie będzie osądzał ani robił z ciebie gorszej, ani wytykał palcem...dlaczego się tak strasznie upierasz tam pójść...?
do soboty jeszcze 3 dni, wyzdrowiejesz , ale z tym wyjazdem to wstrzymałabym się , organizm osłabiony i jeszcze schudłaś 

na piątkę. Moja mama ustaliła to trochę jakby za moimi plecami. Z jednej strony jestem jej wdzięczna, że stara się bym miała dobre oceny, a z drugiej czuje się jakbym nie miała nic do powiedzenia, bo gdy tylko śmiałam zaprotestować, to usłyszałam, że jestem niewdzięczna i w ogóle się nie uczę (chociaż mam średnią 5,5) i jestem leniem patentowanym itp. Teraz ucichło, bo stwierdziłam, że napiszę ten egzamin i będe się uczyć, ale trochę mi przykro. Wiem, że gdybym chciała to byłoby mnie stać na więcej, miałabym lepsze oceny, ale nie chcę całkowicie rezygnować z życia prywatnego w imię średniej 5,8 czy 5,9. Chce mi się płakać, ale muszę być dzielna, zdać ten egzamin i zapomnieć. Cieszyć się wakacjami, póki mogę :/

niech Ci żadna głupota nie przychodzi do głowy, bo chyba nie chcesz się cofać - tak daleko zaszłaś no i przede wszystkim - wyglądasz pięknie. a z kilkoma kg na plusie byłoby ładniej niż z bez kilku kg
. Jeszcze takie dni jak ten mnie utwierdzają w tym (pewnie błędnym) przekonaniu. Z jedzeniem jest dobrze. Nie potrafię sobie odmówić pewnych rzeczy. Nawet jeśli widzę, że zjadłam dziś już ok. 1800 kcal, a mam ochotę na smaczną kolację to przekraczam trochę to 2000 i kij z tym
. Możliwe jest, że masz 'upośledzone' wchłanianie jakiś witamin, aminokwasów etc. i wtedy nawet spożywając ich dużo, możesz tego nie przyswajać.