|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze wracając do mężów którzy nie bardzo czują się w obowiązku do kompletowania wyprawek. To jest najmniejszy problem, ważniejsze chyba żeby miał pojęcie o tym co potrzeba niemowlakowi i jak co przygotowac. Nie wyobrażam sobie np sytuacji że mówię do mojego: idź przygotuj butelkę. a on pyta: no ale jak? Mówię: wyparz. On: no ale w czym? Itp. Chodzi gł o to żeby wiedzieli co jak używać i robić... pranie, mleko, przygotowanie kąpieli... A z tym się faceci raczej nie rodzą, i albo to przeczytają, albo my im to powiemy. I chyba lepiej teraz uświadamiać niż jak już dziecko jest, a potem Ty się denerwuj że on nic nie wie i ż wszystkim lata do Ciebie. Ja mam jeszcze taki charakter że jak ktoś czegoś nie wie co jest (wg mnie) oczywiste to szału dostaję. Tak że mój mąż ma przesr... bo jak mam mu pół godz tłumaczyć to wolę sama to zrobić i nara, choćby na kolanach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj też sie czuję kiepsko...prawie też jak w 1 trymestrze... Jest mi gorąco, słabo, trochę chyba kręci mi się w głowie. Pogoda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystawić ją na sprzedaż i kupić 'Pierwszy rok z życia dziecka'. Także piątka ![]() Już więcej ciekawych informacji jest w aplikacjach i oczywiście na naszym wątku Moim zdaniem książka przereklamowana.---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Muszę się pochwalić, że mam jedna spoko szefową ![]() Tak jak obiecała, zrobiła mi porządek z umowami, żebym miała lepiej na macierzyńskim a nawet dała delikatną podwyżkę
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Rozeznanie
|
Ufff, lekarz kazał poczekać i przyjmie mnie dziś! I tak mi się ciśnienie podniosło no ale czekam cierpliwie. Ważne że dziś.
Co do książek, to mój nic nie czyta ale zawsze pyta mnie co ciekawego wyczytałam jak widzi że siedziałam z książką. Ale wydaje mi się że potajemnie czyta coś w internetach bo zaskoczył mnie kilka razy informacjami których typowy mężczyzna nie ma prawa wiedzieć A teraz czeka ze mną w poczekalni chociaż wiem że ma alergię na szpitale, lekarzy itd <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On wychodzi z założenia, że jeśli bedzie musiał sobie poradzić to sobie poradzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Pisałam na bieżąco odpowiedzi do Was i cała wiadomość mi się skasowala Napisze, ile pamiętam. Selina, ogromne gratulacje Punamama, gratuluję wizyty Witam nową mamusie Brilliant girl gratuluję wizyty i życzę zdrówka dla córki Muszkaaa8, też to dla mnie dziwne, że nie ma 9 miesięcznej karencji. Sprawdźcie to jeszcze. Ojoanna, u nas w up jest tak, że są chyba 3 grupy bezrobotnych. I ta trzecia jest dla osób, które nie są w stanie podjąć pracy że względu np. na to, że nie mają z kim dziecka zostawić. Ubezpieczenie ma się normalnie, a pracy ci nie szukają, jedynie są chyba spotkania co pół roku, czy dalej jest tak samo, itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już chcę do domu
Jeszcze młody mnie dzisiaj stresuje... Wczoraj dziwnie pobolewal mnie brzuch+ śniły mi się w nocy głupoty. No ale nic, nie panikowalam bo w sumie to nic takiego. Rano zjadłam śniadanie i jak zawsze młody przypomina o sobie po śniadaniu tak dzisiaj cisza. No ale nic, przecież dzieckonie jest komputerem, może zmienić sobie rytm dnia. No ale do 10:00 nic. Ja już oczywiście miałam czarne myśli... Zjadłam słodki jogurt przekonana, że to go pobudzi. Nic. No ro zaczęłam w siebie wpychac jedzenie: kanapkę, banana, ciastka... ufff, obudził się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że sobie poradzi w każdej sytuacji to w to nie wątpię. Ale ż jakim skutkiem? Czy więcej będzie z tego korzyści czy problemu? Dlatego uważam że trzeba ich uświadamiać na każdym kroku, a nie wierzyć bezgranicznie że jak przyjdzie co do czego to sobie jakos poradzi. Mnie "jakoś" nie satysfakcjonuje! Ma być Perfect. ☺ ja ze swojej strony temat uważam za wyczerpany. Uff ale się nalabiedzilam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasia, też mam z tymi ruchami urwanie głowy. Są dni, że już solidnie kopnie, a są takie, że jak jestem czymś zajęta, to ją przeoczę i mam wrażenie, że się nie ruszał Tak jak myślałam wcześniej o ruchach. To i cieszy, i stresuje
|
|
|
|
|
#3133 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale wyjście na zakupy i przewietrzenie się pomogło na te lekkie mdłości, wróciłam już mocno głodna i pożarłam z apetytem mamine flaczki
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-11-02 o 15:55 |
|||||
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja 19 tydz + 2 dzien i nadal nie czuje ruchow. No nie wiem, obraze sie na to moje dziecko Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, na 16.30 połowkowe. Trzymajcie mocno kciuki!!!
|
|
|
#3136 | |
|
Rozeznanie
|
Czy u kogoś z Was wyszła na cytologii grupa II wg Pap? Mam jeszcze dodatkowe info cechy stanu zapalnego i regeneracji. Dodam, ze robilam w tym samym czasie posiew i wyszlo, ze nie mam zadnych bakterii.
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki! ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Torrence, flaczki Nie robię sama, ale juz zamówiłam u mamy![]() Punamama, nie pomogę z cytologią. Miałam ok. |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za polowkowe
![]() Ten mocz od żelaza to na jaki kolor się zmienia? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj przykleiłam złote kropki (naklejki) na jedną ścianę w pokoju dzidka i wygląda to super Taka niby mała rzecz a daje fajny efekt Co do książki to mam ją ale przestałam czytać jakoś w 9 tygodniu. Jak dla mnie beznadziejna |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jakaś lekka candydoza? Ja się sama sobie dziwię bo to jedyna, nazwijmy kontrowersyjna potrawa jaką lubię. Ba, nawet bardzo lubię Ale sama też nie robiłam nigdy, raczej nie przebiję w tej potrawie mojej mamy
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence, bez spiny. Mamaginekolog obalała miny ze spaniem. Możesz spac. Jak Ci wygodnie
ja odkryłam, ze w ciąży wlasnie śpię na plecach trochę, a przedtem to mi sie nie zdarzało na bokach tez śpię, ale całe życie lepiej mi sie spało na prawym. Mysle, ze nic złego sie nie dzieje jak chwile leżymy inaczej niz ksiazki podają. Nam ma byc wygodnie, mamy wypocząć itd. W nocy i tak zmienia sie pozycje kilka razy. Punamama nie jesteś panikarą. Posłuchałaś rady kogoś kto sie na tym znac powinien. Przynajmniej masz wszystko sprawdzone i teraz spokojnie możesz dalej byc spokojna ![]() Bloody, daj znac czy udało Ci sie wbić na wizytę i brawa dla niego, ze przyjmie oby nie zapomniał Marcia z tego co kojarzę to Ty stawiasz na balony. Tutaj link do ubranek z H&m http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0147339020.html Juana, polecam zamówić "pierwszy rok z życia dziecka" na bonito. Wychodzi takiej niz w księgarni ale to pewnie wiesz i znasz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jakie jest Twoje zdanie na ten temat, ale my miałyśmy dyskusje juz tutaj niejedną i zdania mamy podzielone. Jeśli jesteś za to podsuń mu teksty mamy ginekolog o CC i SN. Mnie jej wpisy przekonują, a też byłam za CC na poczatku. Teraz nie wiem jak to bedzie, bo mnie jeden lekarz nastraszył, że pewnie dostanę wskazanie na CC. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3147 |
|
Rozeznanie
|
Uf, już po wizycie! Z dzieciaczkiem wszystko ok, 19t6d, 287 g i uwaga, wstępnie mamy szykować się na dziewczynkę! Ale lekarz powiedział żeby jeszcze się z różowymi ciuszkami wstrzymać i trzeba potwierdzić na następnej wizycie 1.12.
Poza tym za wiele nie mówił, najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy. Widać było że się spieszył bo pacjentek full no i ja na doczepkę. A na połówkowe mam się umówić do innego lekarza niż sama się umówiłam. I to na przyszły tydzień. Ciekawe czy będą takie terminy, hmm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie w domu. Dwie wizyty jednego dnia to za dużo
|
|
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody, gratuluje udanej wizyty. Po takich przygodach to najważniejsze, ze jesteś uspokojona, ze u Dziecia wszystko w porzadku. I kolejna dziewczynka w gronie
pewnie dokładnie sie dowiesz niedługo na połówkowych i nie bedziesz do grudnia musiała czekać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Myślę, że wszystko przyjdzie z czasem 

że sobie poradzi w każdej sytuacji to w to nie wątpię. Ale ż jakim skutkiem? Czy więcej będzie z tego korzyści czy problemu? Dlatego uważam że trzeba ich uświadamiać na każdym kroku, a nie wierzyć bezgranicznie że jak przyjdzie co do czego to sobie jakos poradzi. Mnie "jakoś" nie satysfakcjonuje! Ma być Perfect. ☺ ja ze swojej strony temat uważam za wyczerpany. Uff ale się nalabiedzilam 
Tak jak myślałam wcześniej o ruchach. To i cieszy, i stresuje

Nie robię sama, ale juz zamówiłam u mamy