Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-02, 15:03   #3121
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Mój mąż pomalował już pokój dla małego więc śmiem twierdzić, że trochę się interesuje. 'Ciężarówkę' czyta razem ze mną (Wspominałam już, że mam mieszane uczucia co do tej książki? Ktoś jeszcze tak mam? Taka polecana, a moim zdaniem informacji w niej strasznie mało). Ciuszkami się nie interesuje na razie, chociaż twierdził że będzie kupował jak będzie syn Myślę, że wszystko przyjdzie z czasem
Też uważam, że strasznie mało w niej informacji... Właśnie mam w planach wystawić ją jutro na sprzedaż i kupić pierwszy rok z życia dziecka. I teraz zaczynam czytać bloga hafiji o kp

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:15   #3122
Jolinko
Zadomowienie

Jeszcze wracając do mężów którzy nie bardzo czują się w obowiązku do kompletowania wyprawek. To jest najmniejszy problem, ważniejsze chyba żeby miał pojęcie o tym co potrzeba niemowlakowi i jak co przygotowac. Nie wyobrażam sobie np sytuacji że mówię do mojego: idź przygotuj butelkę. a on pyta: no ale jak? Mówię: wyparz. On: no ale w czym? Itp. Chodzi gł o to żeby wiedzieli co jak używać i robić... pranie, mleko, przygotowanie kąpieli... A z tym się faceci raczej nie rodzą, i albo to przeczytają, albo my im to powiemy. I chyba lepiej teraz uświadamiać niż jak już dziecko jest, a potem Ty się denerwuj że on nic nie wie i ż wszystkim lata do Ciebie. Ja mam jeszcze taki charakter że jak ktoś czegoś nie wie co jest (wg mnie) oczywiste to szału dostaję. Tak że mój mąż ma przesr... bo jak mam mu pół godz tłumaczyć to wolę sama to zrobić i nara, choćby na kolanach.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:19   #3123
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
No właśnie z takiego złożenia wychodziłam ale jakoś ostatnio jak ruchy małej nabrały na intensywności () to nie mogłam sobie tego przetłumaczyć, zaczęłam czytać i zgłupiałam

Tak w ogóle to dziś czuję się jak w pierwszym trymestrze. Jakoś mnie trochę mdli, czuję się zmęczona ale spać mi się nie chce. W ogóle nic mi się nie chce. Dobrze że obiad na dziś dostałam wczoraj od mamy i mam jako taki porządek. I chyba się zmuszę, żeby pojechać na zakupy to może trochę otrzeźwieję.

PS. odnośnie spania czuję się uspokojona, dziękuję za odpowiedzi
Ja śpię zazwyczaj na lewym z przyzwyczajenia, ale przytulam sie do męża albo prawy bok albo budzę się na plecach. Nie dramatyzuję

Ja dzisiaj też sie czuję kiepsko...prawie też jak w 1 trymestrze... Jest mi gorąco, słabo, trochę chyba kręci mi się w głowie. Pogoda?

Stary 2017-11-02, 15:22   #3124
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Też uważam, że strasznie mało w niej informacji... Właśnie mam w planach wystawić ją jutro na sprzedaż i kupić pierwszy rok z życia dziecka. I teraz zaczynam czytać bloga hafiji o kp
Mam taki sam plan Wystawić ją na sprzedaż i kupić 'Pierwszy rok z życia dziecka'. Także piątka
Już więcej ciekawych informacji jest w aplikacjach i oczywiście na naszym wątku Moim zdaniem książka przereklamowana.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Muszę się pochwalić, że mam jedna spoko szefową
Tak jak obiecała, zrobiła mi porządek z umowami, żebym miała lepiej na macierzyńskim a nawet dała delikatną podwyżkę

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:26   #3125
bloody_marry
Rozeznanie

Ufff, lekarz kazał poczekać i przyjmie mnie dziś! I tak mi się ciśnienie podniosło no ale czekam cierpliwie. Ważne że dziś.

Co do książek, to mój nic nie czyta ale zawsze pyta mnie co ciekawego wyczytałam jak widzi że siedziałam z książką.

Ale wydaje mi się że potajemnie czyta coś w internetach bo zaskoczył mnie kilka razy informacjami których typowy mężczyzna nie ma prawa wiedzieć

A teraz czeka ze mną w poczekalni chociaż wiem że ma alergię na szpitale, lekarzy itd <3

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:30   #3126
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
znam i ubolewam, że w żelatynowe osłonki to wrzucili, bo słyszałam że kiedyś były inne

też własnie pomyślałam, że zasypiać to jedno a co się dzieje w nocy to inna bajka chyba trzeba by się krępować, zęby spędzić noc tak jak się zasnęło, zresztą myślałam, że w bardziej zaawansowanej ciąży zalecane są pewne pozycje do snu a nie już teraz...
i pewnie później będzie ciężej tak się kotłować w nocy i przewracać raz po raz

mój póki co musi słuchać o różnych rzeczach ale zaangażowany jest tylko do wyboru wózka, resztę chyba wybiorę sama, tylko pokażę z prośba o akceptacje

a jeśli chodzi o literaturę to wie, że jest i kiedyś nawet wspomniałam, że też mógłby przeczytać...ale jak nie zechce to nie... zobaczymy jak będzie musiał pierwszy raz zostać sam z małym bo chyba nie wierzy, że tak będzie
Mój mąż jest typem honorowego zadaniowca, więc myślę że jak zostanie sam z dzieciakiem i nie będzie wiedział co zrobić to prędzej zadzwoni do dzieciatej kuzynki po poradę niż do mnie
On wychodzi z założenia, że jeśli bedzie musiał sobie poradzić to sobie poradzi

Stary 2017-11-02, 15:34   #3127
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Ja śpię zazwyczaj na lewym z przyzwyczajenia, ale przytulam sie do męża albo prawy bok albo budzę się na plecach. Nie dramatyzuję

Ja dzisiaj też sie czuję kiepsko...prawie też jak w 1 trymestrze... Jest mi gorąco, słabo, trochę chyba kręci mi się w głowie. Pogoda?

Mi dzisiaj jest okropnie gorąco, okna mam w domu pootwierane i grzejniki skręcone a jest zimno i leje deszcz
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Jeszcze wracając do mężów którzy nie bardzo czują się w obowiązku do kompletowania wyprawek. To jest najmniejszy problem, ważniejsze chyba żeby miał pojęcie o tym co potrzeba niemowlakowi i jak co przygotowac. Nie wyobrażam sobie np sytuacji że mówię do mojego: idź przygotuj butelkę. a on pyta: no ale jak? Mówię: wyparz. On: no ale w czym? Itp. Chodzi gł o to żeby wiedzieli co jak używać i robić... pranie, mleko, przygotowanie kąpieli... A z tym się faceci raczej nie rodzą, i albo to przeczytają, albo my im to powiemy. I chyba lepiej teraz uświadamiać niż jak już dziecko jest, a potem Ty się denerwuj że on nic nie wie i ż wszystkim lata do Ciebie. Ja mam jeszcze taki charakter że jak ktoś czegoś nie wie co jest (wg mnie) oczywiste to szału dostaję. Tak że mój mąż ma przesr... bo jak mam mu pół godz tłumaczyć to wolę sama to zrobić i nara, choćby na kolanach.

Moja mama mi dziś opowiadała jak karmila mojego brata. Położna jej mówiła ze dziecko może samym mlekiem się nie najeść wiec proponuje zagęszczac to Milupa. A moja mama w kuchni miała w jednej puszce milupe a w drugiej make ziemniaczana (w takich samych opakowaniach). Mój brat cały dzień ryczal a to był dzień chrzcin i mama poprosiła tatę żeby zrobił milupe. No to on poszedł do kuchni, rozrobil i dał mamie butle. Ona mówi ze coś gęste jest i gluty się porobily i smoczek się zatyka. Wiec ojciec poszedł zrobić jeszcze raz ale znów to samo. Okazało się ze sypal make ziemniaczana a nie milupe mama mówi ze chwała Bogu ze dziecko nie zdążyło tego zjeść bo się butelka zapchala... Mój tato jest mega ogarnięty ale z tym mlekiem to mu nie wyszło. I tego się właśnie boję ze mój mąż nie poradzi sobie z takimi zadaniami i ja będę musiała wszystko robić

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:40   #3128
Wilanka
Rozeznanie

Cześć

Pisałam na bieżąco odpowiedzi do Was i cała wiadomość mi się skasowala

Napisze, ile pamiętam.

Selina, ogromne gratulacje

Punamama, gratuluję wizyty

Witam nową mamusie

Brilliant girl gratuluję wizyty i życzę zdrówka dla córki

Muszkaaa8, też to dla mnie dziwne, że nie ma 9 miesięcznej karencji. Sprawdźcie to jeszcze.

Ojoanna, u nas w up jest tak, że są chyba 3 grupy bezrobotnych. I ta trzecia jest dla osób, które nie są w stanie podjąć pracy że względu np. na to, że nie mają z kim dziecka zostawić. Ubezpieczenie ma się normalnie, a pracy ci nie szukają, jedynie są chyba spotkania co pół roku, czy dalej jest tak samo, itp.

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:42   #3129
kasia6713
Zakorzenienie

Ja już chcę do domu
Jeszcze młody mnie dzisiaj stresuje...
Wczoraj dziwnie pobolewal mnie brzuch+ śniły mi się w nocy głupoty. No ale nic, nie panikowalam bo w sumie to nic takiego. Rano zjadłam śniadanie i jak zawsze młody przypomina o sobie po śniadaniu tak dzisiaj cisza. No ale nic, przecież dzieckonie jest komputerem, może zmienić sobie rytm dnia. No ale do 10:00 nic. Ja już oczywiście miałam czarne myśli... Zjadłam słodki jogurt przekonana, że to go pobudzi. Nic. No ro zaczęłam w siebie wpychac jedzenie: kanapkę, banana, ciastka... ufff, obudził się

Stary 2017-11-02, 15:48   #3130
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj jest okropnie gorąco, okna mam w domu pootwierane i grzejniki skręcone a jest zimno i leje deszcz Moja mama mi dziś opowiadała jak karmila mojego brata. Położna jej mówiła ze dziecko może samym mlekiem się nie najeść wiec proponuje zagęszczac to Milupa. A moja mama w kuchni miała w jednej puszce milupe a w drugiej make ziemniaczana (w takich samych opakowaniach). Mój brat cały dzień ryczal a to był dzień chrzcin i mama poprosiła tatę żeby zrobił milupe. No to on poszedł do kuchni, rozrobil i dał mamie butle. Ona mówi ze coś gęste jest i gluty się porobily i smoczek się zatyka. Wiec ojciec poszedł zrobić jeszcze raz ale znów to samo. Okazało się ze sypal make ziemniaczana a nie milupe mama mówi ze chwała Bogu ze dziecko nie zdążyło tego zjeść bo się butelka zapchala... Mój tato jest mega ogarnięty ale z tym mlekiem to mu nie wyszło. I tego się właśnie boję ze mój mąż nie poradzi sobie z takimi zadaniami i ja będę musiała wszystko robić

Dokładnie o to mi chodzi. Jakby wiedział jak mleko po przygotowaniu wygląda to by się na czas zorientował i nie leciał ż ta butelka. Kobieta wzięła i od razu mówi że dziwne to mleko, gluty itp. A jak mi ubranka wypierze w persilu albo butelkę wymyje płynem do naczyń? Dlatego jak tylko widzę co kolwiek co jest związane z niemowlakiem to mówię mu od razu, idziemy alejka w sklepie to mu pokazuje że tu taki proszek dla dzidziusiow jest a tu coś tam i mam nadzieję że mu cokolwiek zaswita w razie potrzeby w tym mozdżku. że sobie poradzi w każdej sytuacji to w to nie wątpię. Ale ż jakim skutkiem? Czy więcej będzie z tego korzyści czy problemu? Dlatego uważam że trzeba ich uświadamiać na każdym kroku, a nie wierzyć bezgranicznie że jak przyjdzie co do czego to sobie jakos poradzi. Mnie "jakoś" nie satysfakcjonuje! Ma być Perfect. ☺ ja ze swojej strony temat uważam za wyczerpany. Uff ale się nalabiedzilam

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:50   #3131
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dokładnie o to mi chodzi. Jakby wiedział jak mleko po przygotowaniu wygląda to by się na czas zorientował i nie leciał ż ta butelka. Kobieta wzięła i od razu mówi że dziwne to mleko, gluty itp. A jak mi ubranka wypierze w persilu albo butelkę wymyje płynem do naczyń? Dlatego jak tylko widzę co kolwiek co jest związane z niemowlakiem to mówię mu od razu, idziemy alejka w sklepie to mu pokazuje że tu taki proszek dla dzidziusiow jest a tu coś tam i mam nadzieję że mu cokolwiek zaswita w razie potrzeby w tym mozdżku. że sobie poradzi w każdej sytuacji to w to nie wątpię. Ale ż jakim skutkiem? Czy więcej będzie z tego korzyści czy problemu? Dlatego uważam że trzeba ich uświadamiać na każdym kroku, a nie wierzyć bezgranicznie że jak przyjdzie co do czego to sobie jakos poradzi. Mnie "jakoś" nie satysfakcjonuje! Ma być Perfect. ☺ ja ze swojej strony temat uważam za wyczerpany. Uff ale się nalabiedzilam

Mój mąż też ma czasami podejście "jakos". Ma nie być jakoś tylko dobrze i porządnie

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:52   #3132
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Muszę się pochwalić, że mam jedna spoko szefową
Tak jak obiecała, zrobiła mi porządek z umowami, żebym miała lepiej na macierzyńskim a nawet dała delikatną podwyżkę
Super, teraz masz porządeczek

Kasia, też mam z tymi ruchami urwanie głowy. Są dni, że już solidnie kopnie, a są takie, że jak jestem czymś zajęta, to ją przeoczę i mam wrażenie, że się nie ruszał Tak jak myślałam wcześniej o ruchach. To i cieszy, i stresuje
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:54   #3133
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Ty tak serio ? Dlatego przestałam czytać internety - niedługo by mi oddychać zabronili
Ja śpię we wszystkich tych pozycjach dopóki jest mi wygodnie. Zresztą zasypianie swoją drogą ale przecież w nocy się nie kontroluje czy śpię na plecach, brzuchu, prawym, czy lewym boku
Serio w sensie że właściwie we wszystkich artykułach w necie tak piszą ale oczywiście się do tego nie stosowałam bo bym wogóle nie mogła spać.
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Musisz poszukać artykuł mameginekolog, bo pisała o tym. Konkluzja była taka jak mówią dziewczyny, spac tak, jak Tobie wygodnie!!!
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Mama ginekolog mówiła, że można spać dowolnie, organizm da znać. Pytałam lekarza o to spanie na lewym boku i przepływy, powiedział, że to nic nie da.
No właśnie szukałam tego artykułu na jej blogu (kiedyś widziałam) ale nie mogłam namierzyć wczoraj
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Nie wiem nawet czy was nadrobię bo Mąż ma te dwa dni wolne i spędzamy czas razem
Korzystajcie z tego czasu ile się da
Cytat:
Bardzo możliwe, jak jechałam samochodem (musiałam na maksa wytężać uwagę...) w radio mówili o niskim ciśnieniu, panie w sklepie jak mi kroiły wędlinę to też między sobą mówiły, że kiepsko dziś się żyje. Poza tym jest straszenie ponuro. Ja niby nie byłam wrażliwa na takie zmiany pogody ale w ciąży odczuwam to.

Ale wyjście na zakupy i przewietrzenie się pomogło na te lekkie mdłości, wróciłam już mocno głodna i pożarłam z apetytem mamine flaczki

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-11-02 o 15:55
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:54   #3134
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Ja już chcę do domu
Jeszcze młody mnie dzisiaj stresuje...
Wczoraj dziwnie pobolewal mnie brzuch+ śniły mi się w nocy głupoty. No ale nic, nie panikowalam bo w sumie to nic takiego. Rano zjadłam śniadanie i jak zawsze młody przypomina o sobie po śniadaniu tak dzisiaj cisza. No ale nic, przecież dzieckonie jest komputerem, może zmienić sobie rytm dnia. No ale do 10:00 nic. Ja już oczywiście miałam czarne myśli... Zjadłam słodki jogurt przekonana, że to go pobudzi. Nic. No ro zaczęłam w siebie wpychac jedzenie: kanapkę, banana, ciastka... ufff, obudził się

Ja 19 tydz + 2 dzien i nadal nie czuje ruchow. No nie wiem, obraze sie na to moje dziecko

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-11-02, 16:03   #3135
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny, na 16.30 połowkowe. Trzymajcie mocno kciuki!!!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:05   #3136
punamama
Rozeznanie

Czy u kogoś z Was wyszła na cytologii grupa II wg Pap? Mam jeszcze dodatkowe info cechy stanu zapalnego i regeneracji. Dodam, ze robilam w tym samym czasie posiew i wyszlo, ze nie mam zadnych bakterii.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki!

Stary 2017-11-02, 16:11   #3137
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2017-11-02, 16:11   #3138
parapet
Zadomowienie

Cytat:

Torrence, flaczki Nie robię sama, ale juz zamówiłam u mamy
Punamama, nie pomogę z cytologią. Miałam ok.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:16   #3139
Ojoanna29
Zakorzenienie

Kciuki za polowkowe

Ten mocz od żelaza to na jaki kolor się zmienia?

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:18   #3140
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż pomalował już pokój dla małego więc śmiem twierdzić, że trochę się interesuje. 'Ciężarówkę' czyta razem ze mną (Wspominałam już, że mam mieszane uczucia co do tej książki? Ktoś jeszcze tak mam? Taka polecana, a moim zdaniem informacji w niej strasznie mało). Ciuszkami się nie interesuje na razie, chociaż twierdził że będzie kupował jak będzie syn Myślę, że wszystko przyjdzie z czasem
Mój też ale to było jeszcze przed zajściem w ciąże, więc się nie liczy
A ja dzisiaj przykleiłam złote kropki (naklejki) na jedną ścianę w pokoju dzidka i wygląda to super Taka niby mała rzecz a daje fajny efekt

Co do książki to mam ją ale przestałam czytać jakoś w 9 tygodniu. Jak dla mnie beznadziejna

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:18   #3141
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Czy u kogoś z Was wyszła na cytologii grupa II wg Pap? Mam jeszcze dodatkowe info cechy stanu zapalnego i regeneracji. Dodam, ze robilam w tym samym czasie posiew i wyszlo, ze nie mam zadnych bakterii.
Mi zazwyczaj wychodziła II ale ja często miewałam infekcje. Teraz, ku mojemu zdziwieniu, wyszła I.
Może jakaś lekka candydoza?
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Torrence, flaczki Nie robię sama, ale juz zamówiłam u mamy
Ja się sama sobie dziwię bo to jedyna, nazwijmy kontrowersyjna potrawa jaką lubię. Ba, nawet bardzo lubię Ale sama też nie robiłam nigdy, raczej nie przebiję w tej potrawie mojej mamy
Stary 2017-11-02, 16:19   #3142
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence, bez spiny. Mamaginekolog obalała miny ze spaniem. Możesz spac. Jak Ci wygodnie ja odkryłam, ze w ciąży wlasnie śpię na plecach trochę, a przedtem to mi sie nie zdarzało na bokach tez śpię, ale całe życie lepiej mi sie spało na prawym. Mysle, ze nic złego sie nie dzieje jak chwile leżymy inaczej niz ksiazki podają. Nam ma byc wygodnie, mamy wypocząć itd. W nocy i tak zmienia sie pozycje kilka razy.

Punamama nie jesteś panikarą. Posłuchałaś rady kogoś kto sie na tym znac powinien. Przynajmniej masz wszystko sprawdzone i teraz spokojnie możesz dalej byc spokojna

Bloody, daj znac czy udało Ci sie wbić na wizytę i brawa dla niego, ze przyjmie oby nie zapomniał

Marcia z tego co kojarzę to Ty stawiasz na balony. Tutaj link do ubranek z H&m http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0147339020.html

Juana, polecam zamówić "pierwszy rok z życia dziecka" na bonito. Wychodzi takiej niz w księgarni ale to pewnie wiesz i znasz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:22   #3143
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
A czemu on woli żebyś miała cesarke?
Twierdzi, że tak lepiej i bezpieczniej i wszyscy dookoła mieli to i ja.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:26   #3144
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość

Ten mocz od żelaza to na jaki kolor się zmienia?

Nie wiem ale mój jest bezbarwny

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:26   #3145
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
A Ty byś wolała naturalnie rodzic?
Sama nie wiem. Ciężko powiedzieć.
Stary 2017-11-02, 16:27   #3146
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Twierdzi, że tak lepiej i bezpieczniej i wszyscy dookoła mieli to i ja.

Nie wiem jakie jest Twoje zdanie na ten temat, ale my miałyśmy dyskusje juz tutaj niejedną i zdania mamy podzielone. Jeśli jesteś za to podsuń mu teksty mamy ginekolog o CC i SN. Mnie jej wpisy przekonują, a też byłam za CC na poczatku. Teraz nie wiem jak to bedzie, bo mnie jeden lekarz nastraszył, że pewnie dostanę wskazanie na CC.

Stary 2017-11-02, 16:35   #3147
bloody_marry
Rozeznanie

Uf, już po wizycie! Z dzieciaczkiem wszystko ok, 19t6d, 287 g i uwaga, wstępnie mamy szykować się na dziewczynkę! Ale lekarz powiedział żeby jeszcze się z różowymi ciuszkami wstrzymać i trzeba potwierdzić na następnej wizycie 1.12.

Poza tym za wiele nie mówił, najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy. Widać było że się spieszył bo pacjentek full no i ja na doczepkę. A na połówkowe mam się umówić do innego lekarza niż sama się umówiłam. I to na przyszły tydzień. Ciekawe czy będą takie terminy, hmm.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:46   #3148
_Selina_
Zakorzenienie

Wreszcie w domu. Dwie wizyty jednego dnia to za dużo

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 16:46   #3149
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Ale moje ubezpieczenie to jest wylacznie ubezpieczenie ciazy, nie da sie go wykupic nie znajac terminu porodu Jest wyraznie powiedziane, ze mozna wykupic w dowolnym momencie przed 22 tygodniem i zaczyna dzialac wlasnie od 22 tygodnia. Poza tym, jest szwedzkie, a tu jest zupelnie inaczej z ubezpieczeniami

Zeby dac wam obraz tego jak bardzo inaczej to napisze jak wygladalo moje uzyskanie pieniedzy z ubezpieczenia. Zadzwonilam do firmy i mowie, ze mialam nieplanowane cc, co zrobic zeby dostac pieniadze. Mila pani odpowiedziala, zeby jej wyslac na maila nr konta i tyle, a czy przypadkiem nie mialam duzej utraty krwi i paru innych rzeczy, bo bym wtedy wiecej dostala. A ja na to, ze nie, ale czy mam jakies dokumenty potwierdzajace jej wyslac z tym numerem konta. A ona, ze nie, nie, nie trzeba. Wyslalam maila, dostalam kase. Kurtyna.

Z Polski kojarze wykrecanie sie od wyplacania czegokolwiek wszystkimi mozliwymi sposobami, wymaganie stu zaswiadczen i rozne trudne do zrozumienia zapisy. Naprawde sie zdziwilam jak wystarczylo moje slowo przez telefon... I jeszcze pani dopytywala, czy nie nalezy mi sie wiecej.
A to przepraszam najmocniej, faktycznie zagraniczne ubezpieczenia są o wiele lepsze i działają na korzyść pacjenta.
Stary 2017-11-02, 16:54   #3150
Lunak
Wtajemniczenie

Bloody, gratuluje udanej wizyty. Po takich przygodach to najważniejsze, ze jesteś uspokojona, ze u Dziecia wszystko w porzadku. I kolejna dziewczynka w gronie pewnie dokładnie sie dowiesz niedługo na połówkowych i nie bedziesz do grudnia musiała czekać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości