PM 2017, cz. 56 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-02, 14:02   #1771
nivea91
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 56

Nie dałabym rady całego dnia spędzić u teściów

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-11-02, 14:11   #1772
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Między naszymi domami jest 20km różnicy, więc też nie ma tragedii a Tż z reguły siedział z godzinę z rodziną, później wychodził w kolegami, w tym roku jakoś mu się odmieniło i za wszelką cenę chce mieć 2 kolacje

To chyba nie macie innego wyboru jak to o czym mówiłaś. Najpierw u niego, potem u ciebie. Za dzieciaka wszystkie moje Wigilie tak wyglądały. Najpierw siedziałam z rodzicami u jednych dziadków, potem u drugich. Starali się u jednych i drugich pobyć tyle samo. Mnie nieszczególnie jara opcja Wigilii poza moim rodzinnym domem, ale absolutnie nie chciałabym odciągać tż od rodziców i choćby sam nie chciał to go tam zaciągnę
Nie wiem jak w tym roku będzie wyglądać Wigilia Moja mama pokłóciła się z siostrą nie na żarty i jest niezły kwas. A wiecie o co poszło? Ciotka przyjechała do naszego rodzinnego miasta na koncert i imprezkę, a własną matkę olała i nawet jej nie odwiedziła. Moja mama od 6 lat ma zajęty każdy weekend robieniem zakupów i zajmowaniem się swoją niedołężną już mamą, a jej siostra ma wszystko w Mama się wkurzyła i powiedziała, że koniec dobrego i teraz biorą weekendy na zmiany. Jak nie ma ochoty przyjeżdżać do może dopłacić miesięcznie 160 zł opiekunce (stać ją na to). Ona powiedziała, że nie ma mowy i dokwateruje swojej mamie jakichś obcych Ukraińców, którzy będą doglądać babci i mieszkać z nią za friko. No bez jej...

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Ja też, ale nie widzę powodu by siedzieć z nimi cały dzień
Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ej to tylko my nie mamy kłótni? My się tyle kłócimy a święta jakoś godzimy ja po prostu staram się to uczciwie podzielić. Nie upieram się że musimy wiecej czasu być u mnie i tyle,bo większość z Was chyba z tym ma problem prawdopodobnie będziemy szli na dwie Wigilie. Gdyby Tz nie pracował to jeden dzień bylibyśmy u mnie,drugi u niego

Może mamy trochę łatwiej bo w sumie żadne z nas nie jest podatne na naciski rodzicow,zresztą takich nacisków raczej nie ma.

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
Czasem zastanawiam się po co ludzie organizują święta skoro potem okrutnie się kłócą? U mnie zawsze był spokój i zero spiny. Teraz będzie inaczej, ale wszystko jest do przedyskutowania
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:12   #1773
Zuza_kg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thalia666 Pokaż wiadomość
30ddś, a ja siedzę w dresie w domu i drapię kota za uchem zamiast załatwiać ślubne sprawy.
Kochana a co Ty byś chciała załatwiać?
Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Ona powiedziała, że nie ma mowy i dokwateruje swojej mamie jakichś obcych Ukraińców, którzy będą doglądać babci i mieszkać z nią za friko. No bez jej...

Co do świąt to u nas z Wigilią nie ma kłopotu bo teściowie są 150 km od nas więc zawsze jest u mnie. Ale z drugiej strony uczciwie by było kiedyś pojechać tam i myślę, że nie miałabym z tym kłopotu.

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:20   #1774
paulinunia
Zakorzenienie

Luna tak serio z tymi ukraińcami? Niezły pomysł ta ciocia ma

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

My o wigilii nie rozmawialismy jeszcze. Narazie wychodzę z założenia że będzie jedną 😁

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:25   #1775
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Luna tak serio z tymi ukraińcami? Niezły pomysł ta ciocia ma

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

My o wigilii nie rozmawialismy jeszcze. Narazie wychodzę z założenia że będzie jedną

Dała ogłoszenie do gazety

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:28   #1776
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

A on u Ciebie musi? Kurcze nie ogarniam trochę tego niestety męża bierze się z całym dobrobytem rodziny czy się tego chce czy nie

malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:29   #1777
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Czemu?
Ja tam moich teściów lubię. Z resztą oni mnie traktują jak swoją córkę więc źle u nich nie mam

Stary 2017-11-02, 14:30   #1778
celeska
Rozeznanie

U mnie święta są na zmianę, bo nasze rodziny mieszkają daleko. Rok temu byliśmy u Tz teraz planujemy u mnie. Natomiast ostatnią Wielkanoc podzieliliśmy troche tu troche tu i teraz jeszcze nie wiem jak zrobimy. Ale my się o to nie sprzeczamy póki co. Chyba obydwoje czujemy się dobrze u swoich rodzin. Wigilia u Tż mi się podobała.
Stary 2017-11-02, 14:32   #1779
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
A on u Ciebie musi? Kurcze nie ogarniam trochę tego niestety męża bierze się z całym dobrobytem rodziny czy się tego chce czy nie

Skoro zdecydował się, ze chce u mnie mieszkać to musi

Stary 2017-11-02, 14:37   #1780
malgosiaw123
Zakorzenienie

Ja sprzeczania też nie rozumiem oczywiste jest że jakieś 80% osób chciałoby spędzić święta ze swoją rodziną,a do partnera rodziny wpaść na chwilę i odbebnic. Ale nie da się,bo przecież trzeba to jakoś pogodzić i nie bardzo rozumiem dlaczego z tego powodu mają być kłótnie? z czego dokładnie one wynikają?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Skoro zdecydował się, ze chce u mnie mieszkać to musi

To tym bardziej jak mieszkacie u ciebie to powinnaś zrozumieć że chociaż w święta chce dluzej pobyc u siebie,bo Ty rodzinę masz na co dzień

Stary 2017-11-02, 14:44   #1781
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
To tym bardziej jak mieszkacie u ciebie to powinnaś zrozumieć że chociaż w święta chce dluzej pobyc u siebie,bo Ty rodzinę masz na co dzień

Wiesz, też nie jest tak, że rodzinę widzi od święta, bo przynajmniej 2 razy w tyg tam jedzie, także wielkiej tesknoty nie ma😉
Na pewno pojedziemy tam w święta, ale nie wyobrażam sobie z nimi siedzieć godzinami z resztą ze swoimi też nie, ale moi rodzice nigdy tego nie wymagali na szczęście

Stary 2017-11-02, 14:46   #1782
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Wracamy do starego biura, bo był w nim remont więc dwa miesiące byliśmy w wynajmowanym.

Ale głupio, jak cygany

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja takiego wow nie miałam od yyyyyy 11 lat?
Ale co z tego jak jestem za dużą pipą

A tam romantyzm, przereklamowany jest. Grunt że złapałaś jakieś gacie
Za to pipa, która jest dorosła i wie czego chce

Gacie, które trzeba teraz prać z chusteczkami w tylnych kieszeniach

Cytat:
Napisane przez thalia666 Pokaż wiadomość
Nasz też. Wiem, że przeprawa z rodzicami nie będzie łatwa i najchętniej chciałabym spędzić ten dzień tylko z TŻem i kotami.

30ddś, a ja siedzę w dresie w domu i drapię kota za uchem zamiast załatwiać ślubne sprawy.
Kota to i ja podrapałabym. Nie rób sobie żadnych wyrzutów, wszak odstresowujesz się po pracy i przed ślubem

Cytat:
To chyba nie macie innego wyboru jak to o czym mówiłaś. Najpierw u niego, potem u ciebie. Za dzieciaka wszystkie moje Wigilie tak wyglądały. Najpierw siedziałam z rodzicami u jednych dziadków, potem u drugich. Starali się u jednych i drugich pobyć tyle samo. Mnie nieszczególnie jara opcja Wigilii poza moim rodzinnym domem, ale absolutnie nie chciałabym odciągać tż od rodziców i choćby sam nie chciał to go tam zaciągnę
Nie wiem jak w tym roku będzie wyglądać Wigilia Moja mama pokłóciła się z siostrą nie na żarty i jest niezły kwas. A wiecie o co poszło? Ciotka przyjechała do naszego rodzinnego miasta na koncert i imprezkę, a własną matkę olała i nawet jej nie odwiedziła. Moja mama od 6 lat ma zajęty każdy weekend robieniem zakupów i zajmowaniem się swoją niedołężną już mamą, a jej siostra ma wszystko w Mama się wkurzyła i powiedziała, że koniec dobrego i teraz biorą weekendy na zmiany. Jak nie ma ochoty przyjeżdżać do może dopłacić miesięcznie 160 zł opiekunce (stać ją na to). Ona powiedziała, że nie ma mowy i dokwateruje swojej mamie jakichś obcych Ukraińców, którzy będą doglądać babci i mieszkać z nią za friko. No bez jej...

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Ja też, ale nie widzę powodu by siedzieć z nimi cały dzień

Czasem zastanawiam się po co ludzie organizują święta skoro potem okrutnie się kłócą? U mnie zawsze był spokój i zero spiny. Teraz będzie inaczej, ale wszystko jest do przedyskutowania
Rany, co za ciotka. Powiem wam, że widzę często w otoczeniu, że są kwasy między rodzeństwem o opiekę. U mojej mamy to jest dosyć łagodne, bo dziadkowie mają 4 dzieci i każde z nich mieszka max 15 km. W sumie to trójka mieszka w tej samej miejscowości. No i najczęściej, to te ulubione dzieciaczki rodziców się wypinają na nich na starość, a te mniej lubiane zajmują się rodzicem
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:56   #1783
thalia666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuza_kg Pokaż wiadomość
Kochana a co Ty byś chciała załatwiać?

Co do świąt to u nas z Wigilią nie ma kłopotu bo teściowie są 150 km od nas więc zawsze jest u mnie. Ale z drugiej strony uczciwie by było kiedyś pojechać tam i myślę, że nie miałabym z tym kłopotu.
Skończyć kwiaty na ściankę za nami, ozdobić księgę gości(mam tylko czystą bazę), zacząć wypisywać winietki, ustalić podziękowania dla rodziców.

Ale jest zimno i deszczowo i nawet ja już nie daję rady. Biorę witamine D, ruch mam codziennie, a wcale nie jest lepiej.

TŻ śpi po nocce, ja czekam u dentysty.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-11-02, 14:56   #1784
muszkaaa8
Zakorzenienie

Hejo Postaram się zostać na dłużej

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja nawet do miasta musze miec zakryty tylek

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Ale takie leginsy zakrywaja tyłek przecież

Też jestem z tych, którym psychika nie pozwoli wyjść z domu w legginsach i krótkiej bluzce Mam wrażenie, że cały tyłek mi widać, nawet jak leginsy są z grubego materiału

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 14:58   #1785
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ale głupio, jak cygany
Za to mamy teraz eleganckie biuro

Stary 2017-11-02, 14:58   #1786
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cześć Muszko jakie imię wybraliście dla synka? Jak się czujesz? Przytylas coś poza brzuchem? Bo ja tak i byłoby mi lzej jakbym wiedziała że Ty też

Stary 2017-11-02, 15:01   #1787
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam przepisy "no wiesz, na oko" Gdybym się do nich stosowała, to moje oczy byłyby rozmiaru XXXL
Zapamiętam sobie chociaż tę krupczatkę
:
Ja nie umiem zrobić czegoś na oko - zawsze robię z przepisu Nawet już mama z Tżtem się ze mnie śmieją

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Moja babcia dzisiaj po ogladnieciu zdjec stwierdzila, ze kiepskiego mielismy fotografa. Album ma byc pamiatka dla wnukow a tam zdjecie jak ktos zawiazuje krawat i jeszcze glowa obcieta i nie bedzie wiadomo kto to

Ile babcia ma lat ?
Przypomniałaś mi, że miałam wywołać zdjęcia dla babci

20.05.2017
Stary 2017-11-02, 15:05   #1788
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Za to mamy teraz eleganckie biuro

My za to mamy misz masz stylów do tego teraz słabiej grzeją przez co się trzęsę

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Ja nie umiem zrobić czegoś na oko - zawsze robię z przepisu Nawet już mama z Tżtem się ze mnie śmieją

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Ile babcia ma lat ?
Mam podobnie. Tż się nabija, że nie potrafię improwizować.
I przypomniałaś mi, że miałam podziękować Eunice za przepis na tartę. Dzięki Eunice
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2017-11-02, 15:11   #1789
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
90% moich stylówek wygląda tak (jeansową kurtkę pomińmy) https://i.pinimg.com/originals/86/c6...c98f69e3f4.jpg i tuniki są troszkę dłuższe. Jak kogoś to razi to trudno Ostatnio kupiłam dwie pary spodni i chyba się odzwyczaiłam, bo jak w nich siedzę to tak mnie cisną aż mi niedobrze i wcale nie są za ciasne, bo jak wstaję to są luźne w brzuchu
Ja teraz przeżywam jakiś dramat z ubieraniem. Kocham jeansy a te ciążowe to jest jakiś dramat Musze ogarnąć jakieś sukienki bo nie wiem w czym ja będę chodziła

20.05.2017
Stary 2017-11-02, 15:12   #1790
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz przeżywam jakiś dramat z ubieraniem. Kocham jeansy a te ciążowe to jest jakiś dramat Musze ogarnąć jakieś sukienki bo nie wiem w czym ja będę chodziła
A na zalando próbowałaś? Tam zawsze widzę dużo ciążowych ciuchów
Stary 2017-11-02, 15:16   #1791
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniałaś mi o czymś.

Gdzie kupię urocze bambosze? Na Allegro są tylko takie dla dzieci W tym stylu http://pu.i.wp.pl/bloog/97341130/547...221_Og_big.jpg
Calzedonia (z tym, że cena zabija) Tesco, Hm - tu widziałam na pewno

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Dostałam skierowanie do gastroenterologa, na usg tarczycy i zrobili mi na szybko badanie krwi
Jednak dobrze wrócić Przypomniałaś mi, że w poniedziałek mam usg tarczycy

Co to gastroenterolog ?

20.05.2017
Stary 2017-11-02, 15:20   #1792
oljaa
Zakorzenienie

Ja mam świadomość, że po prostu musimy odwiedzić jednych i drugich, ale będą to moje pierwsze święta, które spędzę inaczej niż dotychczas. Jest mi po prostu dziwnie, tym bardziej, że nie wiem czego mam się spodziewać po świętach u Tża.
Cytat:
Ja sprzeczania też nie rozumiem oczywiste jest że jakieś 80% osób chciałoby spędzić święta ze swoją rodziną,a do partnera rodziny wpaść na chwilę i odbebnic. Ale nie da się,bo przecież trzeba to jakoś pogodzić i nie bardzo rozumiem dlaczego z tego powodu mają być kłótnie? z czego dokładnie one wynikają?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Kłótnie to może za dużo powiedziane, ale nawet patrząc po moich rodzicach, każde ciągnie do swoich rodziców.

My nie mieszkamy z rodzicami. Pewnie gdybyśmy żyli na co dzień z jednymi to w święta głównie postawilibyśmy na drugich (chyba).

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Tylko kokietujesz skoro oglądasz ciągle teledysk

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Jego propozycja jest najbardziej uczciwa. Niestety skończyły się czasy panieńskie,mamy swoje rodziny i trzeba to jakoś sprawiedliwie rozdzielić poradzą sobie bez Ciebie zresztą sama mówiłaś że chciałabyś Wigilię tylko we dwoje więc tez by Cię domowe przygotowania ominęły.

Że 2 dni nie oglądałam

Moi rodzice bardzo często jeszcze w Wigilię pracują, stąd święta często są na wyjeździe

Edytowane przez oljaa
Czas edycji: 2017-11-02 o 15:25
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:21   #1793
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam Wigilii u Tża zaproponował dobry układ najpierw u niego (oni do stołu zasiadają wcześniej niż my), później u mnie. Ale nie wyobrażam sobie nie uczestniczyć w domowych przygotowaniach

Tylko w małżeństwie to chyba kompromis właśnie te dwie Wigilie Albo jeden rok u was, drugi u Tżta. My odkąd się spotykamy to jesteśmy na dwóch. Z tym, że nasze rodziny mieszkają jakieś 5-7km od siebie i Tżta mama robi Wigilie o 15 więc spokojnie zdążę jeszcze u siebie pomóc, bo u mnie się je dość późno

20.05.2017
Stary 2017-11-02, 15:22   #1794
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też ale u swoich rodziców też co za dużo to nie zdrowo

u nas rodzice mieszkają bardzo blisko (tescie kilka blokow dalej, moi rodzice 2km), wiec we wszystkie swieta jemy 2 kolacje i 2 sniadania

nie mielismy problemow z ustaleniem. jego rodzice sa sami (czasem siostra przyjedzie), wiec w pierwszej kolejnosci idziemy do niego (jego mama wczesniej ustawia wigilie czy sniadanie wielkanocne) a u mojej mamy zawsze jest moja siostra z mezem i córką i zawsze robi poźniej (sama pracuje w wigilie), wiec akurat jak u TZ posiedzimy te 2-3 godzinki, to do nie jedziemy juz po głównych daniach, ale tez tyle posiedzimy nad karpikiem, sałatka czy pierogami
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:25   #1795
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:

Ile babcia ma lat ?
77

serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:27   #1796
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko w małżeństwie to chyba kompromis właśnie te dwie Wigilie Albo jeden rok u was, drugi u Tżta. My odkąd się spotykamy to jesteśmy na dwóch. Z tym, że nasze rodziny mieszkają jakieś 5-7km od siebie i Tżta mama robi Wigilie o 15 więc spokojnie zdążę jeszcze u siebie pomóc, bo u mnie się je dość późno
Wiem, mam tego świadomość, ale jest mi 'inaczej'. I tylko psioczę do was, Tżowi nic nie mówię. Myślę, że on ma podobne myśli.

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:32   #1797
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, mam tego świadomość, ale jest mi 'inaczej'. I tylko psioczę do was, Tżowi nic nie mówię. Myślę, że on ma podobne myśli.

To też nasza pierwsza wigilia razem
Najpierw pewnie pojedziemy do moich rodziców (4 km dalej) a później wigilia u teściów.

Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:35   #1798
serduszko165
Zakorzenienie

Dziewczyny zmieniłam link w klubie, dajcie znać czy działa
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-02, 15:38   #1799
marta271
Zakorzenienie

Cytat:
Z Wigilia nie powinno być źle, bo już jakiś czas temu ustaliliśmy że najpierw do niego, potem do mnie, a na końcu do mojej babci
Najgorsze będzie BN i Szczepan

No my tez mamy ustalone ze troche tu troche tu, ale u nas ten problem jeszcze gdzie bedziemy spac i jednak bedziemy dluzej

Stary 2017-11-02, 15:44   #1800
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Muszko jakie imię wybraliście dla synka? Jak się czujesz? Przytylas coś poza brzuchem? Bo ja tak i byłoby mi lzej jakbym wiedziała że Ty też

Hej
Odpisałam Ci w klubie, że syn będzie miał na imię Henio

Czuje się już lepiej, więcej siły i humor lepszy Przytyłam już prawie 5 kg więc może Ci być lżej Boje się, że moje cycki na końcówce ciąży wybuchną

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
A na zalando próbowałaś? Tam zawsze widzę dużo ciążowych ciuchów
Nie chce kupować ciuchów typowo ciążowych, które będę miała na sobie może kilka razy. A ceny tych ciuchów nie wiem czemu ale są kosmiczne
Mam jedne 'spodnie' ciążowe z Hmu i jedne legginsy i mam nadzieje, że tyle mi wystarczy. W kilka par swoich spodni wchodzę, mama mi dała jedne boyfrendy, które są teraz idealne. Góry ja lubię luźne, oversize, więc są ok. No i sukienki, w które się muszę zaopatrzyć

20.05.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości