|
|
#1891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2017, cz. 56
Cytat:
![]() Cytat:
Rozmawiałam już z trzema i jazda mówi, że rozrabiaka jakich mało Ale za to z drugiej strony bardzo kochane j tulaśne Cytat:
oby szybko ![]() Co do imion mój Tz cały czas się upiera przy Celinie lub Cecylii dla dziewczynki, niby ładne imiona ale nie wiem, a mi się za to Blanka podoba ![]() Wreszcie pokój syna zrobiony teść przyszedł położyć panele i się z Tz posprzeczał i wyszedł więc kładliśmy sami, poskladalismy i poukładaliśmy meble. Jestem padnięta.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1892 | ||||
|
catwoman
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale mam dziwne wrażenie ze ktoś zacząłby go nazywać Morek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam wciąż jestem na etapie dzieciństwa ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#1893 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Ale nie ma fajnych zdrobnień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1894 |
|
catwoman
|
A Maurycy, Onufry i Aureliusz to nikomu się nie podoba?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1895 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Jeremiasz jeszcze fajne albo Jeremi. Ale i tak pewnie będzie Andrzej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moich rocznikach popularna była jeszcze Angelika, a teraz nikt tak nie nazywa dzieci. Wróżę, że podobnie będzie z Nikolą Moja szefowa ma córkę Magdalenę i od początku rekrutacji patrzyła na mnie przychylnie a kiedyś na studiach wykładowca zobaczył w indeksie, że mój ojciec to Witold, tak samo jak jego niedawno urodzonu synek. I też się przyjemniej zrobiło dzięki temu
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Żona Idealna :)
|
Ile mam nadrabiania obiecuję po egzaminie być tu częściej Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Widzę mowa o imionach ![]() Nam się podobają Aleksander dla chłopca, a dla dziewczynki Aleksandra i Emilia mi się marzy Ziemowit, ale TZ jest na nie ![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się ![]() Właśnie mi podsunęłaś pomysł, żeby poszukać prywatnego ubezpieczenia. Zanim mnie zdiagnozują, może stawki nie będą takie złe Czemu was ominie? Jakie macie plany? Cytat:
Cytat:
Może Frydzik? ![]() Mnie się Zosia kiedyś nie podobała, bo kojarzyła właśnie ze starymi babami, ale potem spotkałam kilka małych Zosiek i imię nabrało pozytywów
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A świąt w tym roku jako takich nie obchodzimy, przed świętami posiedzimy chwilę u rodziców Tża a potem jedziemy do Pragi
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. Właśnie dojechaliśmy na miejsce docelowe. Rodzina Tża mieszka w poniemieckiej miejscowości, w ogromnym domu. Czuję się dziwnie, zupełnie inaczej niż u siebie
oczywiście po drodze nie obyło się bez niespodzianek, mama Tża jest w tym mistrzem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Jak to? Od zawsze u mnie był to Frycek,Frytek ![]() Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
zresztą mi też się nie podobają. Nie lubię przesadzać w drugą stronę. O Dorotti - Jeremi jest super Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- A jeszcze co to Zosiek - na naszym weselu były 3 Zosie w przedziale wieku 0-3 także u nas szał teraz na Zosie.Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w piątek
W kwestii imion - moja przyjaciółka ma syna Aleksandra, ma on dziś 16 lat i nigdy nikt go nie nazwał Olkiem bo zostawał od razu poprawiany. Ona i jej rodzina zwracają się do niego tylko pełnym imieniem i tak jest nauczony i przyzwyczajony. Teraz poszedł do szkoły średniej i zaczęła się wojna z nauczycielami, którzy próbują mówić do niego Olek - on od razu mówi wtedy, że ma na imię Aleksander, więc nauczyciele mu na to, że Olek to zdrobnienie a on na to, że zdrobnienie od Aleksander brzmi Aleksanderek - i rzeczywiście tylko tak jego imię w domu jest zdrabniane i ponoć rzeczywiście to jest poprawna forma zdrobniała. Reasumując w nowej szkole postrzegany jest jako zadufany snob....
|
#1903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetny plan Cytat:
Przy niezdecydowaniu, raczej bym poczekała do porodu. Często czytam, że po ujrzeniu dziecka po prostu się wie, jakie imię do niego pasuje Ale nasze dziewczyny jeszcze mają sporo czasu na namysł ![]() Hej ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
Nie wiem, jak jest książkowo, ale dla mnie abstrakcja, żeby zmuszać środowisko dziecka do używania tak długiego imienia ![]() Sama nie trawię jednego ze zdrobnień mojego imienia i też potrafiłam zwrócić uwagę nauczycielom, że nie chcę, żeby się tak do mnie zwracali
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasia? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Ta moja koleżanka-szefowa ma córkę Magdalenę, ale od razu powiedziała mi, że dla niej Magda to inne imię. Na córkę mówi Magdalenka albo Lenka. Za to mała chodzi do mnie na korki i pozostałym dzieciom przedstawiła się jako Magda
ale że ten Aleksander się nie zbuntował Dzień dobry po południu powinno się już okazać, czy wygraliśmy ważny przetarg realizowany przez caly przyszły rok. A że właśnie przeszłam na procentowy system premiowania to takie milionowe przetargi wezmę najchętniej
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Co do imion to mi sie podoba dużo dla dziewczynek Nie żeby teraz ale coraz bardziej myślę że kiedyś jednak tak Ale najwczesniej za 1.5-2 roku jak wszystko pójdzie zgodnie z planem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Piąteczka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ze tak jak mówi Ci mnie TŻ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1910 |
|
|
Dzień dobry
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam używać zdrobnienia Oli,Olek... Ale środowisko nie pozwoliło na to... Wszyscy wołali Olek, Olek i masz babo placek :/ Sama nie dałam rady i jest Olek...Dobry, dziś w przedszkolu było nieciekawie Płakał dziś za mamą A dziś odbieram go dopiero koło 15:30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Ja swojego imienia nie lubie w zadnej postaci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Rosario - to zupełne normalnie, ze mały może czasem płakać. Ale uwierz mi, że nikt mu tam krzywdy nie robi . Przestaje płakać i bawi się z dziećmi - trzeba przez to przejść.
|
#1914 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Co do losowania to zawsze tak jest że jednak ta druga opcja nam lepiej pasuje ![]() Ja kiedyś panikowałam na samą myśl o ciąży i wręcz mnie to brzydziło, a teraz się to całkowicie zmieniło Witam się w piąteczek A potem do domu i będę oglądać Stranger Things, bo mnie wciągnęło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2017-11-03 o 09:11 |
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
A my jutro mamy sesję
Tak bym chciała mieć choć kilka zdjęć takich "do ramki"... No i nie mogę się doczekać żeby znów "wejść" w te emocje.
|
#1916 | ||
|
Mother of Cat
|
cześć laseczki
miałam tyle cytowań i mi rozłączyło laptopa ![]() ale widziałam, że był temat legginsów ja lubię po domu,ewentualnie do długich koszul/swetrów jak większość, ale tregginsy są moim wybawieniem dżinsy są sztywne i nie przepadam Cytat:
Cytat:
bo wcale się nie dziwię, że jest odbierany jako snob, skoro tak uargumentował to swoje imię...
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Tz dzisiaj jedzie do pracy i wróci dopiero jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to rozumiem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1919 |
|
Przyczajenie
|
Aleksander to piękne imię, szkoda chłopaka, że go tak w szkole odbierają, ale w tym wypadku to raczej rodziców "wina", o ile można tak to nazwać. Widocznie nigdy sami nie mieli podobnego problemu lub nie widzieli w swoim otoczeniu. W mojej szkole było podobnie z pewnym chłopakiem ze świadków Jehowy, który oprócz tego, że nie chodził na religię rzecz jasna to bardzo wysoko nosił głowę, a na tematy religijne reagował bardzo żywo i próbował wtłaczać innym to co słyszał w domu. Był więc odbierany jak religijny freak i odmieniec do kwadratu.
Ja nie myślę o imionach dla dzieci, ale chyba chciałabym nadać jakieś nie tylko ładne, ale także z pewną symbolika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1920 | |
|
|
Cytat:
gdzie robicie sesje, tam gdzie kiedyś pokazywałas? Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Ja jeszcze nie lubię takich pretensjonalnych, w stylu Anastazja, Lilianna, Wioletta. Najlepsze są dla mnie takie proste, ale nie z czołówki listy popularności. Jak ktoś ma siłę przebicia to zrobi karierę nawet jak się nazywa Kasia Kowalska albo Michał Wiśniewski
Wstawiłam pizzę, wywaliło korki, zepsuła się grzałka. Pizza do wywalenia, trzeba było zamówić na telefon 
Chyba, że któraś chce , żeby pół miasta podziwiało odznaczający się rowek 
trzymajcie kciuki.
oby szybko 
Ślubujemy: 21.10.2017 
)
ale mam dziwne wrażenie ze ktoś zacząłby go nazywać Morek 
Ciężko to jakkolwiek zdrobnić
Swoją drogą mój dziadek mówił do mojego kilkuletniego kuzyna "Franciszku" i to było takie słodkie
Zjadłabym.
U nas też była dziś pizza, ale kupna
Mialam zaj ebiste dzieciństwo i chcę,żeby moje dzieci miały takie same 

po południu powinno się już okazać, czy wygraliśmy ważny przetarg realizowany przez caly przyszły rok. A że właśnie przeszłam na procentowy system premiowania to takie milionowe przetargi wezmę najchętniej