|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Stepper
A ja dzis dostałam mój steperek!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Rozeznanie
|
Witam kobitki. Wczoraj nie mialam czasu zajrzeć na Wizaz, ale oczywiście 45 minut na stepperze
![]() Angi74 fajnie że już masz stepper, więc do roboty. Jestem ciekawa ile wytrzymasz za pierwszym razem.Powodzenia ![]() Zamik Ja mam podobny do tego który podalaś w linku, ma tylko trochę inną podstawe. Plaską a nie okrągle i też mam linki, nazywa się BUFFALO. Jestem z niego bardzo zadowolona, mam go od stycznia, tylko że systematycznie ćwiczę na nim od nie calych trzech tygodni.Wcześniej jak mi się chcialo. Jak na razie nie skrzypi nie stuka ![]() Ja bym ten kupila, bo wydaje mi się,tak jak napisala Madziarella, Każdy domowy wcześniej czy póżniej zacznie skrzypieć, to nie są profesjonalne steppery z silowni ![]() Dorcia030 Mi też przy tych upalach się czasami nie chce, ale nic samo nie przychodzi, a już na pewno szczuple nóżki same się nie zrobią ![]() ![]() ![]() lolly_girl na moim też jest pokrętlo ale do podnoszenie lub obniżania wysokości schodka,może w Twoim jest to samo i stepper jest bez obciązenia? Dzisiaj 45 min stepper, rozciąganie i 2km spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
Magda270-juz po.,Za pierwszym razem ..hm...jak to powiedziec..? 5 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
BAN stały
|
w moim to chyba nie ma ani tego ani tego.. zrobię zdjęcia i pokażę!
![]() ale też skrzypi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiecie co mam na myśli? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Mam prośbe mozecie zerknąć na ten stepper http://www.allegro.pl/item375258773_...y_zobacz_.html
i zobaczyc czy ma obcje regulacji obciazenia. I wszytskie przydatne opcje?? Pisze cos o regulacji oporu wahadel ale nie wiem czy to to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ma regulację obciązenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I jakie sa lepsze te ze słupem czy tylko z linkami?/ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie podam linku bo dostalam go w prezencie kupowany byl na alegro i jestem zadowolona. Zamik podala link i tam jest stepper który ja bym kupila ![]() Jak jutro znajdę chwile to poszukam coś na allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
http://www.amazon.co.uk/gp/product/i...49011&s=sports
Ja mam taki stepperek.Z regulacją pedałów ,bez obciązenia,jestem z niego zadowolona. pedały ma hydrauliczne. mam go około 7 miesięcy,dość intensywnie na nim ćwiczę około 3-4 miesięcy. |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mimo krótkiej przyjazni z nim jestem też z niego zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Ćwiczę już ponad miesiąc, a moje uda ani drgną!
Tracę siłe i nadzieję. |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie załamuj się ,często tak bywa,ja pierwsze efekty zauważyłam prawie po 2 miesiącach ,ale jak poszło to sporo w dół. A jak ćwiczysz? na najlżejszym i płytkie ruchy? Pozatym jak ćwiczysz codziennie to nóżki są napompowane,wtedy trzeba zrobić przerwę 3-4 dniową i widać dopiero rezultaty. Myślę,ze do ćwiczeń na stepperku trzeba dodać dodatkowe ćwiczonka na te partie ciałka,podobno lepsze rezultaty są tez po rozciąganiu. także nie załamuj sie tylko do roboty,kombinuj ,dopasowuj trening do siebie każdy organizm jest inny i w innym tepie dochodzi do celu POWODZENIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam taki.Długość pedałów to jak moje dwie stopy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Witam, chciałabym do was dołączyć. Jestem posiadaczką steppera od ok. roku i nie chce mi sie na nim ćwiczyć (leniuch ze mnie). Nie mam motywacji
![]()
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozciągam się wcale, bo nie mam czasu i ćwiczę tylko w tygodniu, bo weekendy mi sie nie chce, a poza tym chodzę na uczelnię. Celulit mi widać, a tak w ogóle, to właśnie zjadłam 4 szt ptasiego mleczka i mam znowu moralniaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
WITAMY<WITAMY ![]() Każda z nas ma na pewno ustalony jakiś trening. Nie wiemy co chcesz osiągnąć.????? Stepperek jest to sprzęt do ćwiczeń areobowych,więc jeżeli chcesz spalic tłuszczyk to musisz ćwiczyć na stepperku conajmniej 30 min.ponieważ po 20-30 min zaczyna spalac się tłuszczyk z naszego ciałaka oczym pewnie już wiesz. Początki są ciężkie więc ćwicz ile dasz rade,jak dasz 30min to suuuuper,jesli nie trudno z czasem dasz.A narazie dobre i 10 min. Nie wiem z czym masz problemy.Ja z udami,pupa,brzusiem także na stepperku cwiczę co 2 dzien,dodatkowo jezdzę na rowerze stacjonarnym i wykonuje ćwiczenia na brzuch,nogi i pupę.pozatym dołaczyłam teraz ćwiczenia na ręce i barki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
Dokladnie taki sam i ta sama nazwa jak moj. Daj sobie na średnią wysokość i będzie dobrze tylko też nie zapominaj o rożciąganiu nóg przed i po ćwiczeniach bo one też wysmuklają. I ćwiczymy dzisiaj przynajmniej 10 minutek jednym ciągiem. Bo wiesz że tluszczyk spala się po 30 min albo po 20 min różnie podają. I szybkie tempo, za przeproszeniem pot po dupce ma ściekać ![]() Wierzę w Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dorcia030 sp-róbuj na najmniejszym,jeżeli chcesz spalic tłuszczyk.Jeżeli dajesz rade na najwiekszym obciązeniu śmigać 30min.to z łatwością możesz chodzić 45-60min. na najlżejszym obciązeniu.Jeśli nie masz czasu to 30min.na lekkim i w miarę szybko jakbys biegła,na małym schodku.Masz sie spocić ile się da. Na dużych obciążeniach ćwiczy sie żeby rozrosły się mięsnie(chociaz na stepperze za bardzo sie nie rozrosną bo jest tam za małe obciązenie) również żeby ujędrnic nózki. jak już spalisz tłuszczyk wtedy dopiero możesz chodzić na najwiekszym obciążeniu Pewnie będzie Ci się zdawało ,że to nic nie daje jak nie czujesz oporu,ale uwierz mi,że daje,sama tak schudłam 7kg. Czasem też opycham sie słodyczami,ale reszte moich posiłków jest raczej zdrowych. BUziaki i nie załamuj sie czasem kazdy ma dość stepperka,swojej figurki itd.bedzie lepiej zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak napisala Madziarella kazdy organizm jest inny. Jak czytalam inne fora to niektóre dziewczyny pisaly że jednym zeszlo po dwóch tygodniach innym po miesiącu.Różnie. Dawaly takie wzkazówki że najlepiej ćwiczyć albo wcześnie rano albo wieczorem, minimum 30 minut dziennie, plytkie szybkie ruchy, i dużo wody i oczywiście dieta ale nie jakaś rygorystyczna, podstawa zero slodyczy i tlustego i bialego pieczywa. Więc nie zalamuj się, tak jak napisalam wcześniej nic samo nie przychodzi. A jak zobaczysz pierwsze efekty to dopiero Cię zmobilizuje, a przy okazji i nas wszystkie. A jaka satysfakcja ![]() Dorcia030 do roboty bo teraz Ciebie bacikiem potraktuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Wszystko ok, ale jak sie tak namęczę: 4 razy w tyg. basen o 6 rano, przez 5 dni po 30 min wieczorem hh i stepper-czyli godzina i nie widzę efektów (oprócz marnych 3 cm w talii), to można zwątpić
![]() W pracy jem 2 kanapki, o 9 i 12-13, po pracy ok 15.30 obiad (przeważnie zupa), a kolacja żadko do godziny 18-19. I co? I lipa! No chyba, że moje mięśnie tyle ważą, bo po basenie, to mam łapkę jak Pudzianowski hihihi, żartuję oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochanie,Musisz troszkę popracować nad swoją dietka. Za uboga ta Twoja dieta,nie jestem specjalistą,ale tez parę razy zmieniałam jadłowspis,bo waga stała w miejscu.Masz monotonne jedzenie i na obiad wciąż zupa? a gdzie białko np.pierś z kurczaka,niskotłuszczowe twarożki,tuńczy w puszcze warzywa-musisz jeśc ich mnóstwo choćby surową marchew,owoce -nie powinno jeśc się ich duzo ale do południa można z niskim indeksem glikemicznym. mam nadzieję ze chlebka w tych kanapkach nie masz białego? Basen swietna sprawa na pewno pomoże. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.