Stepper - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-11, 14:18   #961
Angi74
Wtajemniczenie

Dot.: Stepper

A ja dzis dostałam mój steperek! Jest uzywany i wcale nie skrzypi,"chodzi" rewelacyjnie i płynnie.Od dziś zaczynam
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 16:03   #962
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Witam kobitki. Wczoraj nie mialam czasu zajrzeć na Wizaz, ale oczywiście 45 minut na stepperze

Angi74 fajnie że już masz stepper, więc do roboty. Jestem ciekawa ile wytrzymasz za pierwszym razem.Powodzenia

Zamik Ja mam podobny do tego który podalaś w linku, ma tylko trochę inną podstawe. Plaską a nie okrągle i też mam linki, nazywa się BUFFALO. Jestem z niego bardzo zadowolona, mam go od stycznia, tylko że systematycznie ćwiczę na nim od nie calych trzech tygodni.Wcześniej jak mi się chcialo. Jak na razie nie skrzypi nie stuka
Ja bym ten kupila, bo wydaje mi się,tak jak napisala Madziarella, Każdy domowy wcześniej czy póżniej zacznie skrzypieć, to nie są profesjonalne steppery z silowni

Dorcia030 Mi też przy tych upalach się czasami nie chce, ale nic samo nie przychodzi, a już na pewno szczuple nóżki same się nie zrobią Mi po 45minutach pot też ścieka i czuję nogi i pupę. Ja wlaśnie chcę robić plytkie i szybkie kroki żeby nogi wysmuklić i troszkę zarysować mięśnie, a po takim z silowni to nogi owszem mają malo tluszczu ale są bardzo umięśnione.Na takich efektach Mi nie zależy Dużo wytrwalości życzę.

lolly_girl na moim też jest pokrętlo ale do podnoszenie lub obniżania wysokości schodka,może w Twoim jest to samo i stepper jest bez obciązenia?

Dzisiaj 45 min stepper, rozciąganie i 2km spacer
magda270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 16:59   #963
Angi74
Wtajemniczenie

Magda270-juz po.,Za pierwszym razem ..hm...jak to powiedziec..? 5 minut No ale ćwiczyłam juz 3 razy (dzisiaj)
Stary 2008-06-11, 17:25   #964
lolly_girl
BAN stały

w moim to chyba nie ma ani tego ani tego.. zrobię zdjęcia i pokażę!
ale też skrzypi
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 18:14   #965
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Magda270-juz po.,Za pierwszym razem ..hm...jak to powiedziec..? 5 minut No ale ćwiczyłam juz 3 razy (dzisiaj)
Nie pamiętam tak dokladnie jak bylo ze Mną, ale też jakoś tak. Tyle że Ty masz większe ambicje, bo Ja pośmigalam raz dziennie, a tu proszę dziewczyna trzy podejścia już zaliczyla Oby tak dalej
Stary 2008-06-11, 18:16   #966
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez lolly_girl Pokaż wiadomość
w moim to chyba nie ma ani tego ani tego.. zrobię zdjęcia i pokażę!
ale też skrzypi
Tak będzie najlepiej, zobaczymy wtedy co to masz za dziwaka
Stary 2008-06-11, 18:38   #967
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda270 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam tak dokladnie jak bylo ze Mną, ale też jakoś tak. Tyle że Ty masz większe ambicje, bo Ja pośmigalam raz dziennie, a tu proszę dziewczyna trzy podejścia już zaliczyla Oby tak dalej
Teraz juz cztery..Ale w kazdym razie pokombinowalam i doszłama do wniosku ,ze ustawię wysokosć pedałków na najwyzsze,wtedy jest najmniejsze obciązenie na łydki,natomiast większe na pupę i tył ud.A czwiczę małymi kroczkami tak ,więc nie robię mocnego nacisku i nie dociskam do końca.
Rozumiecie co mam na myśli?
Stary 2008-06-11, 19:14   #968
k0chana
Raczkowanie

Mam prośbe mozecie zerknąć na ten stepper http://www.allegro.pl/item375258773_...y_zobacz_.html
i zobaczyc czy ma obcje regulacji obciazenia. I wszytskie przydatne opcje?? Pisze cos o regulacji oporu wahadel ale nie wiem czy to to samo.
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 19:42   #969
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
Mam prośbe mozecie zerknąć na ten stepper http://www.allegro.pl/item375258773_...y_zobacz_.html
i zobaczyc czy ma obcje regulacji obciazenia. I wszytskie przydatne opcje?? Pisze cos o regulacji oporu wahadel ale nie wiem czy to to samo.
Widziałam ten stepper w Tesco i Makro.Ma dosyć spore gabaryty,a minusem to,ze ma łańcuch,który się zrywa.Wszystkie te steppery na ekspozycjii miały pourywane łańcuchy

Ma regulację obciązenia.
Stary 2008-06-11, 21:13   #970
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Jakiś taki malo solidny i nie wiem czy ma regulację obciązenia. To chyba nie będzie dobry zakup
Stary 2008-06-11, 21:21   #971
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Teraz juz cztery..Ale w kazdym razie pokombinowalam i doszłama do wniosku ,ze ustawię wysokosć pedałków na najwyzsze,wtedy jest najmniejsze obciązenie na łydki,natomiast większe na pupę i tył ud.A czwiczę małymi kroczkami tak ,więc nie robię mocnego nacisku i nie dociskam do końca.
Rozumiecie co mam na myśli?
Tak do końca to nie wiem czy dobrze robisz, bo jak czytalam o stepperze i o ćwiczeniach na nim specjaliści doradzali żeby ćwiczyć na najmniejszej wysokości i robić plytkie ruchy,ale za to bardzo szybko.Ktoś nawet napisal żeby 8sekund ćwiczyć w bardzo szybkim tempie a 12 sekund w wolniejszym. Tego akurat nie wypróbowalam, ćwiczę przez 45 minut bardzo szybko i na średniej wysokości , wtedy czuję że mam uda i pupę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 22:04   #972
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak do końca to nie wiem czy dobrze robisz, bo jak czytalam o stepperze i o ćwiczeniach na nim specjaliści doradzali żeby ćwiczyć na najmniejszej wysokości i robić plytkie ruchy,ale za to bardzo szybko.Ktoś nawet napisal żeby 8sekund ćwiczyć w bardzo szybkim tempie a 12 sekund w wolniejszym. Tego akurat nie wypróbowalam, ćwiczę przez 45 minut bardzo szybko i na średniej wysokości , wtedy czuję że mam uda i pupę
Ok ,juz wiem.Dziękuję
Stary 2008-06-11, 22:28   #973
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Widziałam ten stepper w Tesco i Makro.Ma dosyć spore gabaryty,a minusem to,ze ma łańcuch,który się zrywa.Wszystkie te steppery na ekspozycjii miały pourywane łańcuchy

Ma regulację obciązenia.
Cytat:
Jakiś taki malo solidny i nie wiem czy ma regulację obciązenia. To chyba nie będzie dobry zakup
To szukam dalej Dziewczyny powiedzcie jakie macie steppery widze na nic dość ostro ćwiczycie więc pewnie się dobrze sprawują

I jakie sa lepsze te ze słupem czy tylko z linkami?/
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 23:25   #974
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
To szukam dalej Dziewczyny powiedzcie jakie macie steppery widze na nic dość ostro ćwiczycie więc pewnie się dobrze sprawują

I jakie sa lepsze te ze słupem czy tylko z linkami?/
Mam skretny z linkami nazywa się BUFFALO nie ma obciążenia tylko regulację wysokości schodków. Jak chcesz rozbudować mięśnie to musisz szukac z obciążeniem, a jak chcesz wyszczuplić, wysmuklić to poszukaj takiego podobnego jak ja mam.
Niestety nie podam linku bo dostalam go w prezencie kupowany byl na alegro i jestem zadowolona.

Zamik podala link i tam jest stepper który ja bym kupila Albo coś podobnego tego jest dużo.
Jak jutro znajdę chwile to poszukam coś na allegro Baj
Stary 2008-06-12, 08:07   #975
Madziarella
Zadomowienie

http://www.amazon.co.uk/gp/product/i...49011&s=sports

Ja mam taki stepperek.Z regulacją pedałów ,bez obciązenia,jestem z niego zadowolona. pedały ma hydrauliczne.

mam go około 7 miesięcy,dość intensywnie na nim ćwiczę około 3-4 miesięcy.
Madziarella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 08:42   #976
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez Madziarella Pokaż wiadomość
http://www.amazon.co.uk/gp/product/i...49011&s=sports

Ja mam taki stepperek.Z regulacją pedałów ,bez obciązenia,jestem z niego zadowolona. pedały ma hydrauliczne.

mam go około 7 miesięcy,dość intensywnie na nim ćwiczę około 3-4 miesięcy.
Ja ma dokladnie taki sam tylko że na nim pisze jeszcze nazwa BUFFALO
Mimo krótkiej przyjazni z nim jestem też z niego zadowolona
Stary 2008-06-12, 09:02   #977
Dorcia030
Zadomowienie

Ćwiczę już ponad miesiąc, a moje uda ani drgną!
Tracę siłe i nadzieję.
Dorcia030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 09:30   #978
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorcia030 Pokaż wiadomość
Tracę siłe i nadzieję.

Nie załamuj się ,często tak bywa,ja pierwsze efekty zauważyłam prawie po 2 miesiącach ,ale jak poszło to sporo w dół.

A jak ćwiczysz? na najlżejszym i płytkie ruchy?

Pozatym jak ćwiczysz codziennie to nóżki są napompowane,wtedy trzeba zrobić przerwę 3-4 dniową i widać dopiero rezultaty.

Myślę,ze do ćwiczeń na stepperku trzeba dodać dodatkowe ćwiczonka na te partie ciałka,podobno lepsze rezultaty są tez po rozciąganiu.

także nie załamuj sie tylko do roboty,kombinuj ,dopasowuj trening do siebie każdy organizm jest inny i w innym tepie dochodzi do celu
POWODZENIA
Stary 2008-06-12, 09:44   #979
Angi74
Wtajemniczenie

Ja mam taki.Długość pedałów to jak moje dwie stopy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-12, 09:53   #980
saslycek
Zakorzenienie

Witam, chciałabym do was dołączyć. Jestem posiadaczką steppera od ok. roku i nie chce mi sie na nim ćwiczyć (leniuch ze mnie). Nie mam motywacji Macie ustalony jakiś trening?

Będzie im miło za odwiedziny
saslycek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 10:57   #981
Dorcia030
Zadomowienie

Cytat:
Nie załamuj się ,często tak bywa,ja pierwsze efekty zauważyłam prawie po 2 miesiącach ,ale jak poszło to sporo w dół.

A jak ćwiczysz? na najlżejszym i płytkie ruchy?

Pozatym jak ćwiczysz codziennie to nóżki są napompowane,wtedy trzeba zrobić przerwę 3-4 dniową i widać dopiero rezultaty.

Myślę,ze do ćwiczeń na stepperku trzeba dodać dodatkowe ćwiczonka na te partie ciałka,podobno lepsze rezultaty są tez po rozciąganiu.

także nie załamuj sie tylko do roboty,kombinuj ,dopasowuj trening do siebie każdy organizm jest inny i w innym tepie dochodzi do celu
POWODZENIA
Ćwiczę na największym obciążeniu przez 30 min, to ok 2300 kroków.
Nie rozciągam się wcale, bo nie mam czasu i ćwiczę tylko w tygodniu, bo weekendy mi sie nie chce, a poza tym chodzę na uczelnię.
Celulit mi widać, a tak w ogóle, to właśnie zjadłam 4 szt ptasiego mleczka i mam znowu moralniaka
Stary 2008-06-12, 10:57   #982
Madziarella
Zadomowienie

Post Dot.: Stepper

Cytat:
Napisane przez saslycek Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym do was dołączyć. Jestem posiadaczką steppera od ok. roku i nie chce mi sie na nim ćwiczyć (leniuch ze mnie). Nie mam motywacji Macie ustalony jakiś trening?

WITAMY<WITAMY

Każda z nas ma na pewno ustalony jakiś trening.
Nie wiemy co chcesz osiągnąć.?????

Stepperek jest to sprzęt do ćwiczeń areobowych,więc jeżeli chcesz spalic tłuszczyk to musisz ćwiczyć na stepperku conajmniej 30 min.ponieważ po 20-30 min zaczyna spalac się tłuszczyk z naszego ciałaka oczym pewnie już wiesz.

Początki są ciężkie więc ćwicz ile dasz rade,jak dasz 30min to suuuuper,jesli nie trudno z czasem dasz.A narazie dobre i 10 min.
Nie wiem z czym masz problemy.Ja z udami,pupa,brzusiem także na stepperku cwiczę co 2 dzien,dodatkowo jezdzę na rowerze stacjonarnym i wykonuje ćwiczenia na brzuch,nogi i pupę.pozatym dołaczyłam teraz ćwiczenia na ręce i barki.
Stary 2008-06-12, 10:57   #983
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Ja mam taki.Długość pedałów to jak moje dwie stopy

Dokladnie taki sam i ta sama nazwa jak moj. Daj sobie na średnią wysokość i będzie dobrze tylko też nie zapominaj o rożciąganiu nóg przed i po ćwiczeniach bo one też wysmuklają. I ćwiczymy dzisiaj przynajmniej 10 minutek jednym ciągiem.
Bo wiesz że tluszczyk spala się po 30 min albo po 20 min różnie podają.
I szybkie tempo, za przeproszeniem pot po dupce ma ściekać
Wierzę w Ciebie Oby Twój zapal nie wygasl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-12, 11:09   #984
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Ćwiczę na największym obciążeniu przez 30 min, to ok 2300 kroków.
Nie rozciągam się wcale, bo nie mam czasu i ćwiczę tylko w tygodniu, bo weekendy mi sie nie chce, a poza tym chodzę na uczelnię.
Celulit mi widać, a tak w ogóle, to właśnie zjadłam 4 szt ptasiego mleczka i mam znowu moralniaka

Dorcia030 sp-róbuj na najmniejszym,jeżeli chcesz spalic tłuszczyk.Jeżeli dajesz rade na najwiekszym obciązeniu śmigać 30min.to z łatwością możesz chodzić 45-60min. na najlżejszym obciązeniu.Jeśli nie masz czasu to 30min.na lekkim i w miarę szybko jakbys biegła,na małym schodku.Masz sie spocić ile się da.
Na dużych obciążeniach ćwiczy sie żeby rozrosły się mięsnie(chociaz na stepperze za bardzo sie nie rozrosną bo jest tam za małe obciązenie) również żeby ujędrnic nózki.
jak już spalisz tłuszczyk wtedy dopiero możesz chodzić na najwiekszym obciążeniu

Pewnie będzie Ci się zdawało ,że to nic nie daje jak nie czujesz oporu,ale uwierz mi,że daje,sama tak schudłam 7kg.
Czasem też opycham sie słodyczami,ale reszte moich posiłków jest raczej zdrowych.
BUziaki i nie załamuj sie czasem kazdy ma dość stepperka,swojej figurki itd.bedzie lepiej zobaczysz
Stary 2008-06-12, 11:12   #985
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Tracę siłe i nadzieję.
Dziewczyno Ja ćwiczę prawie trzy tygodnie i też jeszcze nic, ale nie daje za wygraną.
Tak jak napisala Madziarella kazdy organizm jest inny.
Jak czytalam inne fora to niektóre dziewczyny pisaly że jednym zeszlo po dwóch tygodniach innym po miesiącu.Różnie.
Dawaly takie wzkazówki że najlepiej ćwiczyć albo wcześnie rano albo wieczorem,
minimum 30 minut dziennie,
plytkie szybkie ruchy,
i dużo wody i oczywiście dieta ale nie jakaś rygorystyczna, podstawa zero slodyczy i tlustego i bialego pieczywa.
Więc nie zalamuj się, tak jak napisalam wcześniej nic samo nie przychodzi. A jak zobaczysz pierwsze efekty to dopiero Cię zmobilizuje, a przy okazji i nas wszystkie. A jaka satysfakcja Jakie będziesz miala super uczucie jak zobaczysz że Twoje spodnie są lużne na udach i pupie. Ja raz to już przezylam i chcę jeszcze raz( i zaprzepaścilam przez lenistwo i jedzenie slodyczy)
Dorcia030 do roboty bo teraz Ciebie bacikiem potraktuje
Stary 2008-06-12, 11:16   #986
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Dorcia030 sp-róbuj na najmniejszym,jeżeli chcesz spalic tłuszczyk.Jeżeli dajesz rade na najwiekszym obciązeniu śmigać 30min.to z łatwością możesz chodzić 45-60min. na najlżejszym obciązeniu.Jeśli nie masz czasu to 30min.na lekkim i w miarę szybko jakbys biegła,na małym schodku.Masz sie spocić ile się da.
Na dużych obciążeniach ćwiczy sie żeby rozrosły się mięsnie(chociaz na stepperze za bardzo sie nie rozrosną bo jest tam za małe obciązenie) również żeby ujędrnic nózki.
jak już spalisz tłuszczyk wtedy dopiero możesz chodzić na najwiekszym obciążeniu

Pewnie będzie Ci się zdawało ,że to nic nie daje jak nie czujesz oporu,ale uwierz mi,że daje,sama tak schudłam 7kg.
Czasem też opycham sie słodyczami,ale reszte moich posiłków jest raczej zdrowych.
BUziaki i nie załamuj sie czasem kazdy ma dość stepperka,swojej figurki itd.bedzie lepiej zobaczysz
Tak, tak i jeszcze raz tak popieram koleżankę
Stary 2008-06-12, 11:17   #987
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez saslycek Pokaż wiadomość
Witamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-12, 11:29   #988
Dorcia030
Zadomowienie

Wszystko ok, ale jak sie tak namęczę: 4 razy w tyg. basen o 6 rano, przez 5 dni po 30 min wieczorem hh i stepper-czyli godzina i nie widzę efektów (oprócz marnych 3 cm w talii), to można zwątpić
W pracy jem 2 kanapki, o 9 i 12-13, po pracy ok 15.30 obiad (przeważnie zupa), a kolacja żadko do godziny 18-19. I co? I lipa!
No chyba, że moje mięśnie tyle ważą, bo po basenie, to mam łapkę jak Pudzianowski hihihi, żartuję oczywiście
Stary 2008-06-12, 11:48   #989
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Tak, tak i jeszcze raz tak popieram koleżankę

Mam sprzymierzenca hahahahaha
Stary 2008-06-12, 11:59   #990
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko ok, ale jak sie tak namęczę: 4 razy w tyg. basen o 6 rano, przez 5 dni po 30 min wieczorem hh i stepper-czyli godzina i nie widzę efektów (oprócz marnych 3 cm w talii), to można zwątpić
W pracy jem 2 kanapki, o 9 i 12-13, po pracy ok 15.30 obiad (przeważnie zupa), a kolacja żadko do godziny 18-19. I co? I lipa!
No chyba, że moje mięśnie tyle ważą, bo po basenie, to mam łapkę jak Pudzianowski hihihi, żartuję oczywiście

kochanie,Musisz troszkę popracować nad swoją dietka.
Za uboga ta Twoja dieta,nie jestem specjalistą,ale tez parę razy zmieniałam jadłowspis,bo waga stała w miejscu.Masz monotonne jedzenie i na obiad wciąż zupa? a gdzie białko np.pierś z kurczaka,niskotłuszczowe twarożki,tuńczy w puszcze warzywa-musisz jeśc ich mnóstwo choćby surową marchew,owoce -nie powinno jeśc się ich duzo ale do południa można z niskim indeksem glikemicznym.
mam nadzieję ze chlebka w tych kanapkach nie masz białego?
Basen swietna sprawa na pewno pomoże.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości