|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
a jesteś taka młodziutka i... to już?no i bardzo dobrze, że nie potrafisz sobie czegoś odmówić to takie... normalne! ![]() u mnie z jedzeniem n o r m a l n i e ![]() Cytat:
R sobie wybij z głowy, bo wiesz, że to dla Ciebie złe jutro nowy dzień - na pewno lepszy! a czy mogłabyś mi też wysłać swoje zdjęcia? ![]() Cytat:
'chciałabym znów bez wyrzutów sumienia zjeść kilka ciastek, pojechać do babci i zajadać się drożdżowym z truskawkami' - i to wróci, zobaczysz u mnie wróciło i choć wyrzuty sumienia czasem jeszcze mnie gnębią, mogę powiedzieć, że jest prawie bardzo dobrze
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy.
Podjęłam decyzję. Za tydzień w czwartek idę do lekarza rodzinnego po skierowanie do psychologa. I w ogóle postanowiłam jutro opowiedzieć wszystko siostrze. Może to coś da,może zrobi mi się lżej i będzie lepiej? Mam nadzieję . Dzisiaj płakałam. Już nie mogłam wytrzymać,że nie daję rady,że nie potrafię normalnie żyć. Kiedy płakałam straciłam ochotę do życia. Nie widziałam wyjścia z sytuacji. Ale ... na szczęście jest trochę lepiej ... Marga - moim zdaniem R Ci niepotrzebna ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo, bardzo! Obyś tam dotarła opowiedz siostrze. Może wtedy wszystko to, co do tej pory trzymałaś w sobie (poza tym forum ) bardziej się urzeczywistni, kiedy ktoś z Twojego otoczenia będzie o tym wiedział. Oby było tylko lepiej Aguś |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Garden -
Opowiedzieć TŻ-towi się nie odważę,znajomym podobnie,rodzinie również,ale siostra domyśla się co się ze mną dzieje,więc będzie jej chyba łatwiej zrozumieć.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi R nie BYLA potrzebna, teraz juz jest, bo przytylam.
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
zawsze Cię lubiłam i uważałam, że jesteś najmądrzejsza z nas wszystkich (prócz mnie) ![]() Cytat:
co do idiotycznego zdania " A mi R nie BYLA potrzebna, teraz juz jest, bo przytylam." po prostu nie wiem, co powiedzieć. zaniemówiłam. To było tak kompletnie głupie i nieprzemyślane, że... błagam, powiedz, że to był impuls i nie myślisz tego, co napisałaś. widzę, że już nie szanujesz samej siebie, swojego zdrowia itp. I pouczasz nas o tym, że wszystko tylko nie r, a sama robisz coś różnego o 180stopni aż trudno mi w to uwierzyć. załamałam się, kompletnie się zdołowałam, bo nie wiem, jak Ci pomóc. i czegokolwiek nie napiszę (lub cokolwiek napiszę) pewnie będzie to jak uderzanie grochem o ścianę. Bo Ty i tak wejdziesz na fitness a jutro obetniesz kcal. Bo choćbym nie wiem, jak próbowała Cię zmotywować do nierobienia głupoty, Ty musisz SAMA zrozumieć, że czas zawrócić z obranej przez siebie drogi. Nie waże juz 40parę kilo -> szczerze? nie wiem, czy nie przyznać Ci za to pkt karnych. Za tę " " i za to, że chcesz się redukować dlatego, że wreszcie wyglądasz chudo a nie bardzo chudo. Cytat:
oby nie skończyło się na słowach...czemu płakałaś? PRzez wygląd i brak akceptacji swojego ciała?? edit: przepraszam za brak ładu i składu, ale zbytnio rozemocjonowałam się wypowiedziami margi.
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz oczywiscie racje. Nie umiem sie zdystansowac do tego wszystkiego.
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedz mi, ile kcal teraz jesz? bardzo ucinasz? ćwiczysz? i niby do jakiej wagi chcesz schudnąć? do 40-paru kilo - wagi z czasów ed? i jednocześnie pragniesz z tego wyjść? no cóż, logiki w tym nie ma, zauważyłaś? przepraszam za ostre słowa, ale za takie 'przemyślenia' głaskać po główce nie będę... ale nie myśl, że robię to z braku sympatii do Ciebie
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę sie |Wiosenko że u Ciebie lepiej Cytat:
Martynko na pewno wyzdrowiejesz , a skoro lekarz nie ma nic przeciwko to powinnaś jechać i nie kibicować tylko ... właśnie cóż to za sport ??Cytat:
że jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, ale wiesz co najwaznijesz że to możliwe i do wykonania I uda nam się , Trzeba w to tylko mocno wierzyć.Agnesssss- ![]()
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie ...
|
|
|
#3012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jedzenie przekłada się dokładnie na mój nastrój. są chwile kiedy czuje się lepiej (tzw huśtawka emocjonalna), wtedy jem. ale gdy myślę o tym wszystkim, po prostu nie mogę...
|
|
#3013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a właśnie zdjęcia... zapomniałam o tym dzisiaj. Jutro postaram się pamiętać i wysłać... tylko, że tak strasznie wstydzę się siebie Boję się, że je zobaczycie i uznacie, że jestem tłusta i obrzydliwa Nie jestem taka szczupła jak Wy...nie mogę się wziąć za naukę, na szczęście egzamin dopiero o 14 jutro, może rano się zmobilizuję.
|
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
Annie, gratuluje wypieprzenia tych durnych spodni
ja moje cudne szare jeansy trzymam... niby tylko 4 kg w dół i bym w nie weszła
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko przepraszam, że wysyłam Ci cząstkowe PW, ale wizaż mi się psuje i nie mogę edytować wiadomości i wysyłać PW
. Co do jedzonka to Ci zazdroszczę, bo u mnie jak pisałam lepiej, ale właśnie zdałam sobie sprawę, że jednak dalej trzymam tą kontrolę. Liczę trochę kalorie i jednak się pilnuję, aby nie wychodziło poza to 2000 a bynajmniej nie dużo poza 2000, ale może przejdzie z czasem. Czytałam kiedyś wypowiedź byłej anorektyczki, która pisała, że ona nie robiła nic specjalnego w kierunku wyjścia z ED. Po prostu przestała wyczekiwać dnia w którym kalorie nie będą miały większego znaczenia i nie ganiła się za te wszystkie myśli. W pewnym momencie objawy same zaczęły powoli ustępować. Myślę, że podobnie jest u mnie. Ja stopniowo dochodzę do normalności. Nie robię nic na siłę. Ostatnio ciężko było mi pomyśleć, aby zjeść więcej niż 1,500 kcal. Później jadłam 1800 ale ze 'zdrowych' produktów. Później 2.000. Teraz białko i walory odżywcze przestały być tak ważne, aż może przyjdzie i taki czas, gdy to wszystko będzie mi za przeproszeniem 'zwisało'.Marga szkoda, że przechodzisz na R. Możesz napisać mi na PW ile ważysz, lub wysłać jakieś zdjęcie sylwetki? Jeśli nie chcesz to nie , ale po prostu jestem ciekawa, bo coś wątpię, abyś w miesiąc nagle przytyła 10 kilo !Annie braaaawoooooo ! |
|
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ja właśnie przyszłam z pracy i czytam co u Was słychać.dla wszystkich laseczek bużka![]() Ano żyję,z jedzeniem kiepściutko i zaczynam się pomału bać że zamiast na wakacje wyląduję w szpitalu,niby taka duża ze mnie dziewczynka i nie powinnam się wkręcać w ed a kurcze im jestem starsza tym głupsza ![]() Marguś trzymaj się cieplutko Agness marsz do psychologa Agatko co u ciebie? Funky jak leci,lepiej z samopoczuciem? Martynko ,Enex,Izuniu i Dorotko i wszystkie laseczki których nie wymieniłam bo pamięć mnie zawodzi co u Was? Pozdrawiam buzi ,miłej nocy
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Funky melduje że u niej lepiej Pierwszy raz od (nie pamiętam kiedy) zjadłam coś do kawy, a były to 2 filiżanki BF Miłego Dnia Ślicznotki
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
Funky ,wow bardzo się cieszę że tak ładnie zjadłaś
Oby tak dalej i do przodu Mocno ściskam i całuję ![]() ![]() Miłego dnia laseczki
|
|
#3019 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale to z tym szpitalem, to tak przenośnia? Czy naprawdę,? Bo bycie w szpitalu to naprawdę bardzo powaznie źle musi być |
|||||
|
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
Toffiee chodzi o to że jeśli chodzi o wagę to na pewno nie jest ona tak niska aby wylądować w szpitalu,chodzi chyba raczej o mój stan myślenia i o to że tak bardzo mało jem,ale waga wcale nie jest niska...
Wczoraj miałam małą załamkę,dziś już jest troszkę lepiej
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Wystarcz że mnie chwile nie ma:bataty: a tu tyle napisałyście.
hmm mniej więcej 30g orzeszków i łyżeczka masła orzechowego to jest to co daje żeby było ![]() Madlen898 Super za psychologa! Koffee najmniej ważyłam 32.9kg to co piszesz jest no cóż troche straszne, ale u siebie widze małe oznaki że może wrócić Annie, że się tak wtrącę: jesteś taka prześliczna - widziałam Twoje zdjęcie i do tego tak pełna optymizmu przezwyciężysz ten kryzys, uwierz w to co do słodyczy - wcale nie jesz ich dużo, zapewne były to ilości takie, jak kiedyś pisałaś na ncj niech Ci żadna głupota nie przychodzi do głowy, bo chyba nie chcesz się cofać - tak daleko zaszłaś no i przede wszystkim - wyglądasz pięknie. a z kilkoma kg na plusie byłoby ładniej niż z bez kilku kg Te słowa to mi Wiosenka chyba z ust wyjęła A za spodnie to ci się należą kurcze brawa i big lody ja chyba bym nie umiała wyrzucić . ![]() Wiosenko psycholog pomagapo części. A tych lodów to zazdroszcze ale sama jednego już zjadłam. Hipnotic ciesze się że białko już nie jest takie ważne. A to że nie umiesz sobie czegoś odmówić to jest chyba normalne. Też tak mam ![]() Martyna ja czuje się jako tako, akurat nie chodziło mi tu o chorobetypu przeziębienie tylko o taką z bólem brzucha (ja naprawde nie chce przeżywać tych codziennych sensacji w taolecie )Toffee Ja to robiłam maszynką ale nie ważne. Mam nadzieje że już się nie tniesz ![]() Marga nie przechodź na R, a na fitness to nie wchodź ja już zrezygnowałam zbyt dużo stresu. Siris moge też zdjęcia? I uwierz nikt tu nie jest od tego żby mówić że jest się grubym i tłustym![]() Agness no i masz mi tam iść do tego psychologa a nie wykręcać się A siostrze powiedz będzie ci łatwiej.Funky mam szczerą, wielką nadzieje że sobie poradzisz Byłam na pobraniu krwi(będą sprawdzać czy mam znów te pasożyty, jeśli tak to zaś cudowny miesiąc jedzenia jeszcze więcej tabletek) i do 10 nic nie jadłam ale później byłam głodna. Bolał mnie brzuch a ja i tak zjadłam te głupie lody.... bo miałam taką straszną ochote. I kurcze ja nie wiem czy to jest normalne? że nawet jak bolał mnie brzuch to zjadłam
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
Krytia, Toffie - wysłałam zdjęcia...
![]() Iza, Madlen - podajcie mejle, bo jakoś przez wyzaż nie potrafię wysłać. Za dwie godziny egzamin, a ja niewiele umiem, sialalalallaaaa ![]() A z poniedziałkowego dostałam 4,5
|
#3023 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. [ quote=kasik30;7855468]Toffiee chodzi o to że jeśli chodzi o wagę to na pewno nie jest ona tak niska aby wylądować w szpitalu,chodzi chyba raczej o mój stan myślenia i o to że tak bardzo mało jem,ale waga wcale nie jest niska... Wczoraj miałam małą załamkę,dziś już jest troszkę lepiej [/quote]A dlaczego Kochana tak malutko jesz? Nie możesz w siebie wcisnąc z nerwów czy przez wyrzuty sumienia? Bardzo mi przykro i rozumiem. Tez okropnie się czuje ostatnio. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miała dokładnie tak samo - na początku jadłam więcej, pilnując się strasznie, wybierając zdrowe produkty zamiast tych mniej, na które miałam większą ochotę. Potem zaczęłam jeść słodycze i powoli uznałam, że po co mam sobie odmawiać loda czy batonika nie chciałam rezygnować z tej przyjemności stopniowo, krok po kroku zaczynałam normalnieć. i choć czasem dalej mam odchyły, jest prawie normalnie ![]() Cytat:
powinnaś najpierw zjeść coś 'normalnego', najlepiej jakąś bułę np., a dopiero potem lody, ale fajnie, że je zjadłaś pewnie też bym tak zrobiła xDSiris - neska_gold@poczta.fm Marga, osobiście uważam po przemyśleniu całej sprawy, że myślę, że ciężko będzie Ci przestać się odchudzać, bo podświadomie lubisz siebie ważącą 40 parę kg...
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
4,5? to tak jakby 4+? przecież to bardzo dobrze! dlaczego " "?
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2011-03-01 o 22:15 Powód: Skasowanie maila na prośbę autorki - ważny powód! |
|
|
|
|
#3026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pamiętaj, żeby tłuszczów nie czerpać tylko z orzechów w czystej postaci. Podobnie jak np. pestki słonecznika czy niemielone siemię lniane możesz je wydalić niedokładnie pogryzione, i niewielki z nich pożytek. Cytat:
Cytat:
Margo - pamiętasz Twoje początki na Dietetyce? Pamiętasz, jak wtedy fatalnie, głodówkowo jadłaś? Ja pamiętam Twoje jadłospisy z ówczesnego IDZ, bo trudno coś takiego zapomnieć. Chcesz się na własne życzenie wpakować w to bagno po raz kolejny? Nie rozumiem Cię. Ale skoro tak bardzo chcesz nawrotu choroby, to chociaż nie dawaj tu do zrozumienia, że waga wyższa niż 40 kilka kilogramów przy wzroście 170 jest czymś złym. Albo po prostu ostrożniej dobieraj słowa, bo możliwe, że nie miałaś tego na myśli... Mam nadzieję. Pozdrawiam EDIT: Dałam ostrzeżenie, nie punkt, bo na poprzedniej stronie przyznałaś Izie rację, i ogólnie tamten post miał już inny wydźwięk.
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Toffiee]Nie, bez sensu tp było. Maszynką do golenia? O matko, to przecoiez sama skura się zdzierała . MAszynką ale nie tak że sama skóra bo ja to wbijałam w skóre i aż krew leciała ciurkiem ale nieważne![]() Izuś wiem że lepiej by było bułe ale miałam do wyboru to albo śmierć głodową xD . A bolał przed zjedzeniem tego ale nie tylko z głody. Ja już czuje że będę musiała łykać te durna tabletki albo 2 godziny wyć w toalecie![]() Dziewczyny zjadłam pizze Jej zdjęcie jest na http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post7858467Ludowa 3300 kalorii dziennie. Wiem że przydałoby się zastąpić czymś po części te orzechy ale ja boje się oliwy czy czegoś takiego;/
Życie jest niepewne, zaczynaj od deseru. Erneste Ulmer Niebo mnie nie chce, a piekło obawia się, że nim zawładnę. Liz Taylor Życie jest do kitu i tyle. Edytowane przez Krytia Czas edycji: 2008-06-12 o 14:41 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
Hej...
Mam taką sprawę. Może mi pomożecie. Otóż odkąd pamiętam wszyscy mi wpajali,że jestem gruba itd. Wyśmiewali mnie w szkole itp. W tym roku ostro wzięłam się za siebie. Zaczęłam zdrowo jeść i dużo ćwiczyć. W nowym roku pożegnałam oficjalnie 5 kg. Byłam z siebie zadowolona. Ale teraz coś się stało. Jadę do ciepłych krai za jakieś 10 dni i bardzo,że bd tam grubo wyglądać. Więc zaczęłam się odchudzać na serio. Ale dopadały mnie głodówki na słodycze. W tą niedziele jadłam na co miałamochotę,aż mnie brzuch bolał. I od trzech dni jestem praktycznie nie samych owocach i warzywach(wczoraj i dzisiaj zjadłam rybę na parze). Prowadzę z tego powodu wojny z mamą. Nie umiem sobie z tym poradzić. Bo ja wcale nie chcę jeść tego,co mama uważa,że powinnam jeść. Cały czas mi truje,że jestem wystarczająco chuda i bd miała anoreksję itd. I wiecie co? Mam ochotę mieć tą anoreksję albo bulimię. Wiem to głupie,ale może wtedy skończyłby mi się problem,który towarzyszy mi od wielu lat. Mama chce zabrać mnie do dietetyka,ale ja sama nie wiem. Boję się,bo...mam dopiero 14 lat. Możecie mi jakoś pomóc? |
|
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do jedzenia to owoce to za mało dużo za mało. Nie żebym tu jakiś kult białka wprowadzała ale ryba to troche za mało. To czemu chcesz się jeszcze odchudzać(zdanie pogrubione)? a dietetyk to dobry pomysł nie ważne ile się ma lat.
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

. Jeszcze takie dni jak ten mnie utwierdzają w tym (pewnie błędnym) przekonaniu. Z jedzeniem jest dobrze. Nie potrafię sobie odmówić pewnych rzeczy. Nawet jeśli widzę, że zjadłam dziś już ok. 1800 kcal, a mam ochotę na smaczną kolację to przekraczam trochę to 2000 i kij z tym 
a jesteś taka młodziutka i... to już?
to takie... normalne! 

oby nie skończyło się na słowach...