Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-12, 10:38   #2131
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

A ja sie dzisiaj zbuntowałam i tylko pomyję naczynia, do reszty się przygotuje do wyjazdu i wsiadę w w autko i śmigam po meża do pracy i jedziemy nad morze, bo w lipcu ani w sierpniu się nie odważe wyjeżdzać dalej. Juz teraz mam obawy ale będzie dobrze, lekarz wyraził zgodę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 10:46   #2132
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Witajcie Babeczki!

Dzis o 5 rano obudzil mnie tepy bol podbrzusza, jakze mi znajomy bo taki typowo okresowy lezalam i czekalam az minie, ale z reguly nie mijal i tym razem rowniez.. Mysle sobie, no ladnie kurna kto wie czy nie bede rodzic za chwile.. Poszlam do wc i pomyslalam ze jak zobacze czop sluzowy zabarwiony krwia to zbieram sie i lece do apteki (bo jak wiecie z moja wyprawka do szpitala jestem w lesie) naszczescie siurnelam, czopu nie bylo, a brzuch przestal bolec.. uff
No to widze mialysmy podobna noc.
Z tym, że ja polozylam sie ok. 23:30 i do 4 nie moglam spac. Pisalam wczoraj, ze mnie kluje podbrzusze i ze maly jak by wiercil mi dziury w pecherzu. No wiec kolo 24 znow sie zaczelo, ale taki cholernie klujacy bol, no wiec tak lezalam i co jakis czas sie powtarzal ale takie kilku sek. Nastepny byl 24:25, pozniej 24:55 itd. nie moglam spac bo wciaz to wracalo. Pozniej strasznie zaczelo bic mi serce, jakies przyspieszone tetno mialam, az zmierzylam cc i bylo 130/90 niby nie zle, ale jak na noc troche za wysokie. Pozniej zaczelo mnie ganiac do toalety, najpierw siusiu, a pozniej 2 razy cos innego. No i zaczelo bolec mnie podbrzusze i plecy tak okresowo. No i bylam strasznie zestresowana i takie dziwne uczucie mialam, nie umiem tego opisac. Wogole sie balam ze to juz to i tez czekalam tylko na czop. Na szczescie czopu nie ma. Pozatym, dziwnie maly cala noc sie delikatnie ruszal. Caly czas czulam jego powolne ruchy i ten ucisk na spojenie?
Cala noc myslalam tylko o tym, ze to juz to, a ja chce rodzic w wodzie i nie odebralam wczroaj wynikow badan i zeby tylko przetrzymac do rana, to jak cos to TZ podjedzie.

Strasznie sie dzis wystraszylam i chyba teraz juz jestem przygotowana, ze cos moze sie wczesniej wydazyc.
Teraz wstalam rano i juz nic nie czuje, nic nie boli ani nie kluje, ale co sie nerwow najadlam...
Stary 2008-06-12, 10:52   #2133
anula14
Rozeznanie

Hejka dzieczyny moze wyda wam się to dziwne ale mam pytanko co to jest ten czop śluzowy o którym piszecie. Ja to jakbym dostaał takei bóle to z paniki pewnie bym do szpitala pojechała a wy czekałayscie na jakis czop wyjaśnijcie proszę
anula14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 10:55   #2134
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
No to widze mialysmy podobna noc.
Z tym, że ja polozylam sie ok. 23:30 i do 4 nie moglam spac. Pisalam wczoraj, ze mnie kluje podbrzusze i ze maly jak by wiercil mi dziury w pecherzu. No wiec kolo 24 znow sie zaczelo, ale taki cholernie klujacy bol, no wiec tak lezalam i co jakis czas sie powtarzal ale takie kilku sek. Nastepny byl 24:25, pozniej 24:55 itd. nie moglam spac bo wciaz to wracalo. Pozniej strasznie zaczelo bic mi serce, jakies przyspieszone tetno mialam, az zmierzylam cc i bylo 130/90 niby nie zle, ale jak na noc troche za wysokie. Pozniej zaczelo mnie ganiac do toalety, najpierw siusiu, a pozniej 2 razy cos innego. No i zaczelo bolec mnie podbrzusze i plecy tak okresowo. No i bylam strasznie zestresowana i takie dziwne uczucie mialam, nie umiem tego opisac. Wogole sie balam ze to juz to i tez czekalam tylko na czop. Na szczescie czopu nie ma. Pozatym, dziwnie maly cala noc sie delikatnie ruszal. Caly czas czulam jego powolne ruchy i ten ucisk na spojenie?
Cala noc myslalam tylko o tym, ze to juz to, a ja chce rodzic w wodzie i nie odebralam wczroaj wynikow badan i zeby tylko przetrzymac do rana, to jak cos to TZ podjedzie.

Strasznie sie dzis wystraszylam i chyba teraz juz jestem przygotowana, ze cos moze sie wczesniej wydazyc.
Teraz wstalam rano i juz nic nie czuje, nic nie boli ani nie kluje, ale co sie nerwow najadlam...
taaa, te falszywe alarmy sa z leksza wkurzajace... no ale co zrobic, natura i tak swoje zrobi niebawem, wiec trzeba byc na to przygotowanym, heh..

ja mialam w sumie bole okresowe i nic poza tym, a dziecko mi sie kokosilo w brzuchu takie na pol przytomne, bo w koncu spalo sobie smacznie

ale ty Veronko jestes pare dni dalej z ciaza niz ja wiec u ciebie ma prawo sie dziac troche bardziej porodowo

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 10:56   #2135
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula14 Pokaż wiadomość
Hejka dzieczyny moze wyda wam się to dziwne ale mam pytanko co to jest ten czop śluzowy o którym piszecie. Ja to jakbym dostaał takei bóle to z paniki pewnie bym do szpitala pojechała a wy czekałayscie na jakis czop wyjaśnijcie proszę
Wydzielina, ktora zamyka szyjke. Poprostu kawalek sluzu, ktory wylatuje na 2-3 tyg. lub na chwile przed porodem. Moze byc bezbarwny, albo podbarwiony krwia.
Stary 2008-06-12, 10:57   #2136
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
szyjka macicy jest zamknieta czopem sluzowym zeby chronic dziecko przed infekcjami, kiedy zaczyna sie rozwierac do porodu i szyjka sie zmiekcza oraz skraca to czop ten wypada. To wyglada jak galaretowaty sluz moze byc mocno mleczny, albo podbarwiony krwia. jesli krew bedzie to porod moze nastapic w przeciagu 24h

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 10:59   #2137
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, te falszywe alarmy sa z leksza wkurzajace... no ale co zrobic, natura i tak swoje zrobi niebawem, wiec trzeba byc na to przygotowanym, heh..

ja mialam w sumie bole okresowe i nic poza tym, a dziecko mi sie kokosilo w brzuchu takie na pol przytomne, bo w koncu spalo sobie smacznie

ale ty Veronko jestes pare dni dalej z ciaza niz ja wiec u ciebie ma prawo sie dziac troche bardziej porodowo
Najgorsze, ze nie wiedzialam czy budzic TZ czy nie. Czekalam na rozwoj akcji, w sumie sama nie wiem na co, chyba az zacznie mocniej bolec i czesciej. Chociaz ten bol byl na prawde silny. Teraz rano tez mnie kilka razy juz zakulo. Nie wiem co to moze byc za objaw, lub co to moglo byc. Moze bardziej doswiadczone dziewczyny cos mi podpowiedza.
Stary 2008-06-12, 11:02   #2138
jowisz
Zakorzenienie

Veronka te bóle, o których piszesz to chyba to co i ja już mam od jakiegoś tygodnia - dziecko wbija się dosłownie w kanał rodny. mnie też to bardzo boli, pisałam że to jakby ktoś takim tępym narzędziem w dół uciskał i uciskał, taki korkociąg. jak złapie jak stoję to muszę usiąść albo się złapać czegoś, i nogi się gną w kolanach takie to przyjemne a łapie od kilku do kilkunastu razy na dobę.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:02   #2139
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Najgorsze, ze nie wiedzialam czy budzic TZ czy nie. Czekalam na rozwoj akcji, w sumie sama nie wiem na co, chyba az zacznie mocniej bolec i czesciej. Chociaz ten bol byl na prawde silny. Teraz rano tez mnie kilka razy juz zakulo. Nie wiem co to moze byc za objaw, lub co to moglo byc. Moze bardziej doswiadczone dziewczyny cos mi podpowiedza.

Nie wiem ale ja od razu bym budziła meża, dzwoniłabym do lekarza i jechała na izbę przyjęć zeby czegoś nie przegapić

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:09   #2140
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Veronka te bóle, o których piszesz to chyba to co i ja już mam od jakiegoś tygodnia - dziecko wbija się dosłownie w kanał rodny. mnie też to bardzo boli, pisałam że to jakby ktoś takim tępym narzędziem w dół uciskał i uciskał, taki korkociąg. jak złapie jak stoję to muszę usiąść albo się złapać czegoś, i nogi się gną w kolanach takie to przyjemne a łapie od kilku do kilkunastu razy na dobę.
To wlasnie taki bol, tylko wystraszyl mnie pozniej ten bol na okres i to, ze musialam isc do toalety, bo mnie tak pogonilo- 2 razy.
Ciekawe, czy to dzieje sie na jakis okreslony czas przed porodem? Czy poprostu tak...
Stary 2008-06-12, 11:18   #2141
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Cytat:
To wlasnie taki bol, tylko wystraszyl mnie pozniej ten bol na okres i to, ze musialam isc do toalety, bo mnie tak pogonilo- 2 razy.
Ciekawe, czy to dzieje sie na jakis okreslony czas przed porodem? Czy poprostu tak...
Bardzo dużo dziewczyn po skurczu musi do toalety biegać - to zupełnie normalne
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:19   #2142
jowisz
Zakorzenienie

no nic nie wymyślimy, na jednym wózku jedziemy u mnie też te kłucie przeplata się z tępym bólem jak przy okresie. do tego od 3 dni załatwiam się po 2 razy dziennie, w tym pierwszy raz jak tylko wstanę, zanim zjem i wypiję cokolwiek. ale biegunki nie mam, ona ewentualnie mogłaby poród zwiastować.
pozostaje nam czekać i pocieszać się, że kobieta podobno czuje, że to już to
Stary 2008-06-12, 11:24   #2143
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Witajcie kobietki

Ale tu wczoraj wrzalo...Dyskusja sie rozwinela az nadto, ale mysle ze juz wszystko zostalo powiedziane
Ja wkleje dzis obiecane zdjecia tylko meza musze zgwalcic, bo wlasnie byl kurier z paczka do niego (nawigacja)...Caly sie slini i bawi tym ustrojstwem Faceci a jak dzieci
Anula - sliczny masz brzusio, zgrabna pileczka Widze, ze tak jak ja zaczelas 30tc?
Veronka - te bole, o ktorych piszesz to to samo chyba co Jowiszek ma (pisala o tym niedawno) - dzidzia sie wpasowuje w kanal rodny i to tak boli...Niestety macie juz blisko final wiec dlatego
Kurzoslawa - ty ranny ptaszku Ja dzis sie obudzilam o 9,30 a maz caly spanikowany bo on nie lubi tak pozno wstawac. Potem mnie wyzywa, ze to przeze mnie tak spimy, bo taki nastroj wprowadzam, ze mu sie dobrze ze mna spi hehe. Mimo, ze budzik nastawia to go wylacza i chrapie dalej
Aha - ja podobnie jak Ty tez nie cierpie macania mojego brzusia - pozwalam tylko tz-towi i mojej rodzince (mama, siostra). Ciesze sie, ze dostalas fajne ciuszki - czekam na zdjecia
Dobra ide molestowac meza o zdjecia...
Stary 2008-06-12, 11:45   #2144
Cestia
Zakorzenienie

LOL Jak by nie to, że wczoraj trochę wątek podczytałam to dziś bym się nie wyrobiła za cholerę.

Wszystkie brzuszki piękne

Moja dzisiejsza noc też należała do tych cięższych. Nie mogłam znów oddychać, a dzięki temu usnąć. A jak już wreszcie usnęłam to TŻ mnie obudził "bo sapię i on spać nie może"... normalnie myślałam że go uduszę!!! Wydarłam się na niego, że jak chce to mu mogę dać dziecko do ponoszenia w brzuchu i zobaczymy jak wtedy pośpi. A potem poszłam sobie pobuczeć do łazienki. Ponownie usnęłam gdzieś dopiero koło 4 rano. Faceci to bez wyobraźni są

Co do tych list z innego wątku które wklejała ver_ona to też zauważyłyście, że te same rzeczy są i w hitach i kitach? Chyba nie można się tym sugerować, każdemu pasuje co innego.

Dobra, miałam napisać masę rzeczy ale oczywiście pozapominałam. Idę sprzątać bo przez moją "fantastyczną" noc wstałam dziś po 10 i w domu jest syf... nienawidzę mieć syfu w domu.

Leonko, serdeczne dzięki za numer
A jak któraś szuka jeszcze sierpniówki jako "łącznika ze światem zewnętrznym" to się polecam
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:46   #2145
jowisz
Zakorzenienie

idź, idź, pomolestuj raz a dobrze
zrobiłam sałatkę a teraz odkurzę szybko chatkę. potem wypięknieję, wyjdę po kawałek jakiegoś ciacha i to by było na tyle.
Stary 2008-06-12, 11:47   #2146
maladT
Zakorzenienie

ja wróciłam, jeden przedmiot zaliczony i nie musze pisać jednego koła, a co do ciezszych kibelkowych spraw to własnie mi sie zachciało i to tak bede musiała posiedziec... im blizej końca ciąży tym mi lepiej sie załatwia choc bywaja dni bolu i ni chu chu nie daje rady nic sie wypróżnić

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:53   #2147
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

hej dziewczynki

Cytat:
Zgodnie z umową wklejam swój brzucholek.
sliczny brzusio

dziewczynki doradzcie mi co mam robic...wspominalam juz 2 razy o tym dzewnym bólu w okolicach mostka...tak strasznie mnie kluje ze nawet schylic sie nie moglam.Utrzymuje sie to od poniedzialku i z dnia na dzien jest coraz gorzej,Dzisiaj nie przespalam poł nocy a teraz nawet w bok sie nie moge skrecic a nie daj boze jak mala wypcha w tym mijscu nioge to juz w ogole umieram z bólu i tak sie zastanawiam czy nie jechac do szpitala zobaczyc co sie dzieje bo niedtety nasza p.gin na urlopie...a naprawde coraz gorzej jestnie moge sprzatac dosłownie nic.Siłowalam sie ze soba w nocy aby sie przewrocic.Na poczatku myslalam ze mala mi na cos uciska ale czy tonie za dlugo trwa w kocu sie rusza a ból coraz gorszy.I jeszcze ta bezsennosc..

Cestia ja również dziekujeNie martw sie nie tylko twoj facet taki jest.Im łatwo tylko mowic.Jak ja powiedzialam mojemu o tym bólu to powiedzial ze to w ciaży normalnea skad on do cholery moze wiedziec co w ciazy jest normalne...Ale to sa wlasnie faceci

MaladT gratuluje
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:57   #2148
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Kurzoslawa my mamy na ten sam dzien termin to w takim razie zostalo nam 33 dni
Stary 2008-06-12, 11:58   #2149
maladT
Zakorzenienie

Leonka może jedź do tego szpitala... a facet jak facet on przeciez tez jest w ciazy i wie jak to jest ....

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-06-12, 12:01   #2150
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

sliczny brzusio

dziewczynki doradzcie mi co mam robic...wspominalam juz 2 razy o tym dzewnym bólu w okolicach mostka...tak strasznie mnie kluje ze nawet schylic sie nie moglam.Utrzymuje sie to od poniedzialku i z dnia na dzien jest coraz gorzej,Dzisiaj nie przespalam poł nocy a teraz nawet w bok sie nie moge skrecic a nie daj boze jak mala wypcha w tym mijscu nioge to juz w ogole umieram z bólu i tak sie zastanawiam czy nie jechac do szpitala zobaczyc co sie dzieje bo niedtety nasza p.gin na urlopie...a naprawde coraz gorzej jestnie moge sprzatac dosłownie nic.Siłowalam sie ze soba w nocy aby sie przewrocic.Na poczatku myslalam ze mala mi na cos uciska ale czy tonie za dlugo trwa w kocu sie rusza a ból coraz gorszy.I jeszcze ta bezsennosc..

Cestia ja również dziekujeNie martw sie nie tylko twoj facet taki jest.Im łatwo tylko mowic.Jak ja powiedzialam mojemu o tym bólu to powiedzial ze to w ciaży normalnea skad on do cholery moze wiedziec co w ciazy jest normalne...Ale to sa wlasnie faceci

MaladT gratuluje
A moze idz do internisty? Gin i tak Ci nic nie pomoze. W szpitalu tez Ci powiedza, ze nie jest to wypadek wiec masz rodzinnego i tylko sie niepotrzebnie naczekasz w kolejce.
Stary 2008-06-12, 12:05   #2151
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Laseczki.
Ja dzisiaj miałam komisje lekarską w sprawie renty i nawet sie nie denerwowałam . Były trzy osoby w komisji, lekarka bardzo miła, taka jeszcze jedna pani średnio miła i gościu nie miły, który cały czas notował. Ale ogólnie chyba było ok. Zmierzyli mnie, wzrost mi sie nie zmienił czyli nadal 161, zważyli no waga 72kg, ciśnienie ok mam, ale lekarka patrząc na moje nogi stwierdziła, że chyba mam zatrucie pokarmowe; dobrze, ze w poniedziałek ide do ginekologa to mi powie co i jak dokładnie. Nie wiem czy przyznają mi tą całkowitą rente bo decyzje dostane dopiero za trzy tygodnie.
Odebrałam też wyniki i chyba nie mam zbyt dobrych wyników glukozy. Nie wiem jak Wy miałyście, ale może któraś z Was może mi powiedzieć co oznacza jak ja mam wynik glukozy (odczyn po 2 godzinach) 4,60 a powinno być w skali od 6,70-7,80? Czy to orientujecie sie czy może mam cukrzyce ciążową czy coś?? Pytam bo ja nic sie nie orientuje w temacie.
No i w moczy mam liczne płaskie nabłonki, PH 7,5 i liczne bakterie. A w tej Anglii mi mówili za każdym razem, że wyniki dobre.

Leonko jeżeli chcesz nr jakieś sierpniówki to ja się róznież polecam

Marticio moja bratowa i brat już niedługo się wyprowadzą więc nie będziemy razem mieszkać. Wczoraj ona mnie przeprosiła, powiedziała, że o głupią sprawe sie pokłóciłyśmy, że jestem dla niej jak siostra. Wzruszyłam się, ale chyba mój stosunek do niej będzie już troche inny.

Wiecie dziewczyny ja troche rozumiem MaladT, że boi się być samą. Ja też nie byłam sama od 19 roku życia i boje się tego. Od czasu jak zostawił mnie ten gościu 3 dni przed slubem popełniałam ciągle ten sam błąd - nie pozwoliłam sobie odpocząć od facetów. Teraz bym inaczej postąpiła, ale teraz chyba troche więcej oleju mam w głowie. Jednakże musze Wam się przyznać, że (mimo, że tak narzekałam na Andiego, okazał się niedojrzałym gościem, który ciągle coś kombinuja) tęsknie za nim i boli mnie to, że nawet emaila mi nie przysłał od czasu jak jestem w Polsce. To jest bardzo przykre bo niby kocha mnie i Mała, ale dziwnie to okazuje.
Leleth kochana ja też się czasami nad sobą uzalam, czasami też nie mam już sił, tym bardziej jak pomyśle, że jeszcze nie mam lóżeczka, wózka (dobrze, ze chociaż w ciuszki sie zaopatrzyłam) do tego sytuacja moja i moich rodziców finansowa jest cieżka. Czasami też myśle, ze nie dam sobie rady, bez kasy, bez ojca dzidzi. Ale jak ona kopie, daje znać o sobie to jestem szczesliwa. teraz ona jest najważniejsza, nie to że może będę sama. Chyba czasami lepiej wybrać mniejsze zło i być samą z dzieckim niż jak by Mała miała patzreć jak ojciec krzyczy, demoluje mieszkanie itp.
Stary 2008-06-12, 12:11   #2152
anula14
Rozeznanie

Cytat:
szyjka macicy jest zamknieta czopem sluzowym zeby chronic dziecko przed infekcjami, kiedy zaczyna sie rozwierac do porodu i szyjka sie zmiekcza oraz skraca to czop ten wypada. To wyglada jak galaretowaty sluz moze byc mocno mleczny, albo podbarwiony krwia. jesli krew bedzie to porod moze nastapic w przeciagu 24h

wielkie dzięki
anula14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 12:13   #2153
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
A moze idz do internisty? Gin i tak Ci nic nie pomoze. W szpitalu tez Ci powiedza, ze nie jest to wypadek wiec masz rodzinnego i tylko sie niepotrzebnie naczekasz w kolejce.
Dobry pomysł Jak tak bardzo Ci to dokucza to idz do zwykłego lekarza, może ci coś poradzi.

Miałam iść sprzątać, ale jeszcze wstawiałam ogłoszenie o sprzedaży mojej sukni ślubnej i wpadłam zobaczyć czy ktoś coś naskrobał przez ten czas. I tak sobie teraz przypomniałam że...

Co do "grubszej sprawy" w toalecie to ja miałam ostatnio tak, że przez 3 dni nic nie mogłam zdziałać i przypomniałam sobie o sposobie opisanym w jakiejś gazetce. Rano na czczo szklanka wody z miodem i cytryną. Wypiłam raz, zjadłam pełnoziarnistą bułeczkę i poszło. Kurzosława spróbuj, może Tobie też pomoże
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 12:22   #2154
dorbar
Wtajemniczenie

A słyszałyście coś o tym, że podobno picie herbaty z liści malin może przyspieszyć poród?
Stary 2008-06-12, 12:27   #2155
maladT
Zakorzenienie

dorbar odwiedz watek samotne mamusie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=208634&page=21
tam toolos pisze o kasise jaka mozna dostac

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-06-12, 12:28   #2156
maladT
Zakorzenienie

ja ta herbate zaczynam pic od 1 lipca, a kawa siie bede obkładac od 17 czerwca

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-06-12, 12:31   #2157
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Dobra, zmolestowalam gada mimo, ze marudzil...
No to macie moja pileczke w 1 dniu 30 tc
Stary 2008-06-12, 12:33   #2158
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Malutki brzuszek ale słodki
Stary 2008-06-12, 12:34   #2159
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

No i jeszcze obiecne kiedys zdjecie w tej turkusowej sukience z allegro (nareszcie jest na mnie dobra )
Stary 2008-06-12, 12:36   #2160
wersta
Zakorzenienie

heloł Moje Drogie

wróciłam niedawno z konsultacji. pediatra opowiadał co robią z bobasem po wyjęciu z brzucha, anestezjolog wypytywała o różności i opowiadała o znieczuleniu, położna o tym, że uczą i mamę i tatę opieki nad dzieckiem. nawet nie mrugnęła okiem jak powiedziałam, że nie widziałam nigdy dzidziucha z bliska - nie takie przypadki się jej zdarzały
sale są 1 osobowe z łazienką. i jest do wyboru czy chce się zajmować dzieckiem czy nie, wtedy oni to robią i przynoszą bobasa tylko na karmienie. od razu wiadomo co wybieram
przyznam, że podoba mi się bardzo podejście do pacjenta i atmosfera tam panująca.

zjadłam michę czereśni, ale są już takie jak nie lubię - słodkie. uwielbiam te 1sze kwaśne. i kupiłam bób ale poczekam na tż, bo i naczej zeżrę wszystko

edit: Mała masz śliczny malutki bebzol, zazdroszczę
heh ja mam wreszcie nowy aparat to może też wkleję WYRAŹNĄ fotę
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości