|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Też uważam, że takie wachlarze są bardziej stylizowane niż uniwersalne i decydując się na nie trzeba chyba bardziej zadbać o szczególy i pewnie nie pasują do każdej dziewczyny. Oryginalne są, nie powiem
Ladniutkie, ale ja jestem tradycjonalistką
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a macie utworki na 1 taniec??
moj to bo kochamy go z tż-tem Righteous Brothers - Unchained Melodyhttp://youtube.com/watch?v=t-idDbIfGvw orginal i do filmu teledysk http://youtube.com/watch?v=OZQKqju2Trg
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie my nie wiemy jak to bedzie z naszym utworkiem ;/ bo nie chcialabym zeby mi zagrali jakas inna wersje...chcialabym orginal puszczony z wiezy np
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
strippi to jest z dirty Dancing, tez mi sie strasznie podoba
ja jak narazie mysle nad Kancelaria - Zabiore cie wlasnie tam a tak apropos to chodzilyscie juz po salonachz sukniami?? bo ja mam slub 25 kwietnia i nie chodzilam jeszcze...nie mam pojecia jak sie ceny klaruja nawet u mnie w miescie i czy szyc czy kupic..
|
|
|
|
#1776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki ehh sama nie moge jeszcze w to uwierzyc aha i obiecuje ze w przyszlym tyg zamieszcze kilka fotek![]() ![]() chociaz i tak wieszkasc z was ma mnie na nk![]() ![]() ![]() a tak apropo to cio o nas myslicie ??? pasujemy zew do siebie hehehe![]() ??? bo serduszkami to badzio![]() cio do piosenki..co myslicie o piosence z filmu 'Uprowadzenie Agaty' : wielka milosc?? bo to jest piosenka ' moja i tz' taka nasz wspolna pierwsza i wlasnie mysle o tej na pierwszy taniec??martucha wracaj szybciutko do zdrowka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie sie podoba piosenka Edyty Geppert "Szukaj mnie". Możecie ją skojarzyć z filmem "Kogel Mogel". Ale jeszcze nie wiem czy zostaniemy przy tej piosence.Oboje lubimy brytyjską muzykę i może wtedy coś w deseń "Wonderwall" zespolu Oasis.
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
ja protestuje
tyle piszecie i jak zajrzę do was, to nawet nie mam siły juz nadrabiac ![]() co do pierwszego tańca, to jeszcze nie wiemy co chcemy TZ chce koiecznie tylko jakis układ zatańczyc, wiec po powrocie z HOlandii będziemy mieli na nauke całe 3 miesiące
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy ten na pierwszy taniec, juz wam chyba opkazywałam.
Jest to kawałek przy którym Tż mi się oświadczył Cała płyta gdzie znajduje sie ten kawałek jest fajna, często włączana do przyjemnych rzeczy w zaciszu sypialni http://youtube.com/watch?v=Q7sIzWKHGwQ Co do wachlarzy, już w temacie o bukietach dziewczyny doradzały ostatnio. Pasują do sukni typu hiszpanka. kwiat we włosy, loki, no i suknia o odpowiednim kroju,. Mój będzie taki: (któryś z nich ) *fotka ostatnia, ale te drobniejsze kielichy kwiatków. No i kolor bardziej żywy. |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładny, szczególnie ten fiolet
![]() a ja to jeszcze nie mam kompletnie wizji na mój bukiet. jak zwykle bede pewnie tak niezdecydowana, ze kilka dni bede go wybierac hehe
|
|
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, świeże informacje cenowe z salonu Antra ( http://antra.pl/ ):
Kalina - 1680 zł Matylda - 1860 zł Oriana - 2000 zł Klara - 1640 zł Nobi - 1200 zł Wypytałam się tylko o te modele, które mi się podobały
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
szalona!!!!!!!!!!!
selma ładna
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
No też mię się podoba, ale ja wyglądam ciągle jak dziecko, dlatego muszę się pokazać od tej kobiecej strony bardziej hehe
Co nie znaczy, że ta suknia nie jest kobieca. Ale jakbym taką założyła, wyglądałabym jak dziewczynka Albo jeszcze lepiej, dziewczynka która idzie do komunii hehe
|
|
|
|
#1784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Goście będą w bardzo różnym wieku, od starszych bo małe dzieci, chociaż tych ostatnich najmniej. A co do wyciągania to obawiam się, że jak ktoś usiądzie na końcu tych stołów to się zasiedzi i nie będzie mu się chciało ruszyć z miejsca. Co do kurzenia się na sali to logiczne jest, że na sali jednoczęściowej to zjawisko będzie miało miejsce No i ta kamera... obejmie ludzi także za stołami i można wypatrzyć coś fajngo w oddali . Wygląd zamówionej sali bardzo mi się podoba jednak bo przemyśleniach i obejrzeniu płyty z wesela mam poprostu wątpliowści co do jej praktyczności.Cytat:
. Ludzie widzą tańce jednak właśnie nie wszyscy, bo dwa rzędy stołów znajdują się za ścianą, a reszte oddzielają filary... także niektórzy będa zadowoleni, a Ci co by trafili na 'gorsze' miejsca, wątpię.Tak jak wspomniałam kilka postów wyżej na pierwszym tańcu jest problem, gdyż wszysyc się nie mieszczą i wygląda to tak, jakby w tańcu uczestniczyli tylko wybrańcy... Mam mętlik. Nie widziałm filmu z sali dwuczęściowej i tak naprawdę nie wiem jak tam to by wyglądąło. Wesele planowane było w sali pierwszej na 160 osób, jednak sala druga nie ma tyle miejsc siedzących i byłoby tutaj na 130-140. Tak jak pisałam już baji (nie wiem czy to tak się odmienia ) zaliczka nie jest aż tak ważna, a wynosila bodajże 300zł, to nie dużo w porównaniu do wszystkich kosztów wesela .Cytat:
.Cytat:
.Znalazłam zdjęcia -s. pierwsza to ta zamówiona -s. druga to ta nowa ![]() Ostatnie zdjęcie pokazuje ścianę, która zasłaniać będzie jeden ze stołów. PS nie patrzcie na dekorację
|
||||
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam sale 2 częściową wydaje mis ie to praktyczniejsze napewno sie nie kurzy wydaje mi sie ze przy stolach jest mniejszy hałas od zespołu ludzie moga porozmawiać siedzac co tez wazne bo wiadomo ze rodzina zwłaszcza dalsza nie spotyka sie czesto wiec na weselu jest swietna okazja do pogadania. A poza tym bylam na weselu na sali 1 czesciowej i mi sie nie podobało bo zauwazylam ze duzo ludzi siedzialo sobie i patrzyło na tanczacych wydaje mi sie ze za duzo ich siedziało (moze taka rodzina a moze mi sie tylko tak zdawalo) ale wydaje mi sie ze jak ciocie itd beda chciały popatrzec na tanczacych to na sali 2 czesciowej beda musiały isc samae tanczyc bo raz od strony stołow moga nie widziec a 2 przeciez nie stana pod scianami sali tanecznej i nie zaczna ogladac. Taka mam przynajmniej nadzieje
PS. Bardzo podobaja mi sie te filary na jednym ze zdjec które zamiescilaś daja pewną stylowosc no tylko rzeczywiscie dekoracja by sie inna przydała na miejscu dla pary młodej. |
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana*** fajna sala. Na ile osób przewidujecie wesele? My robimy w dosyć małej restauracji, ale podobno nie będzie dużego ścisku przy 70 osobach, a przynajmniej mam taką nadzieję
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ta zielona dekoracja i tak fajna
To już nie wiem która jest która A o tym kurzu mówice tak, jakby nie było na podłodze kafli tylko goła ziemia ![]() Byłam na weselu z salą jednoczęsciową i jakoś efektu kurzenia sie nie zauważyłam, choć biegała gromadka dzieci, i można było wyjść na zewnątrz. Ja mam salę też dwuczęsciową ale mam przeszkolna ścianę między nimi, więc wszytsko iwdać, a ia tak zapewne wszystko będzie się dzxiało na sali ze stołem, bo się zmieści ![]() Ana już po prostu nie kombinuj pop, Twoja bardzo ładna, elegancka. |
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Ana! nie wiem czemu ale mnie bardziej urzekła ta pierwsza sala - jest tak bardziej bajeczna. W drugiej mój wzrok przykuła boazeria i ona jakoś mnie wytwornie wygląda - a może to tylko zdjęcia. A z tego co sie zorientowałam - chodź nie wiem czy dobrze to ta ściana nie zasłania całego stolika tylko parę miejsc. Nie wiem czy będziesz mieć osobne miejsce dla orkiestry, bo jak nie to możesz ich tam posadzić i kamerzystę , fotografa też. Albo zrobić tam stolik dla dzieci -jeśli będzie ich więcej.
A tak w ogóle to nie wielka zaliczka. My płaciliśmy 1000 i drugi 1000 w lutym mamy zapłacić. Może warto zwrócić uwagę tez na inne aspekty sali: jedzenie, obsługa, klimatyzacja ( czy działa i jak), położenie lokalu, ew. miejsca noclegowe, dojazd. My mamy jak już pisałam 2 sale. Wiadomo na weselach spotyka sie rodzinka która sie czasami kilka lat nie wiedział to jak są osobno stoliki a osobno tańca to nie jest tak bardzo głośno - więc pogadać można. |
|
|
|
#1789 | ||
|
Rozeznanie
|
miałam o to samo dziś pytać, bo wczoraj z TŻ'tem wybraliśmy naszą :
http://virusek.wrzuta.pl/audio/gmVwb...es_blisko_mnie Kukulska i Piasek - Jesteś blisko mnie Cytat:
A co do pierwszego tańca to ostatnio widziałam płyte z wesela gdzie młoda para właśnie do tej piosenki tańczyła ![]() Cytat:
Ana*** ta z łukami mi się bardziej podoba ale nie wiem która to ![]()
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
No ta pierwsza sala zdecydowanie bardziej mi się podoba
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze piosenka. Myśmy bardzo chcieli piosenkę Bez Ciebie nic - Kiliańskiego i Kayi. - ona fajnie brzmi jak jest kobieta i facet, a nasz zespół to sami panowie (oj bardzo ciężko było nam znaleźć jakiś normalnie grający zespół na nasz termin) I jak na razie stanęło na Zabiorę cię właśnie tam. Ale gdzieś koło października mamy sie z nimi spotkać i wszystko raz ustalić.
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Zielony Motylku pisałaś coś wczoraj ze podoba cie sie również suknia Migela. Pisałam do salonu i są 2 opcje tej sukni z trenem lub bez i w 2 kolorach śnieznobiała i ecru. Jest na halce z kołem no ale to widac na zdjeciu. Mam nadzieje ze ci cos te wiadomosci pomogą. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, chciałabym suknie na kole, ale nie wiem czy nie wyglądałabym głupio. Jestem niska (158) i przy moim TŻ (186), który jest chudy wyglądałabym chyba śmiesznie w takiej dużej sukni. Napiszcie co o tym sądzicie.
Wczoraj w nocy miałam bardzo płytki sen. Nie wiem czy zdarza Wam się, taki sen, że wydaje się, że w ogóle nie śpicie całą noc, ale jednak śpicie. Ja tak czasem mam, jak po południu przysnę, to w nocy mogę mieć problem. No i śnił mi się koszmarek taki, widać przeraża mnie trochę ta część - idę do ołtarza i potykam się o własną suknię, potem druga wersja była, że zgubiłam buta jak kopciuszek. No nie wiem, na szczęście kościół, w którym chcemy się hajtnąć, jest bardziej szeroki niż długi, więc jest mniejsze prawdopodobieństwo, że coś po drodze mi się stanie
|
|
|
|
#1794 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesteśmy z TobąCytat:
![]() Cytat:
( myślałam, że sama się z kimś zabiorę, bo to do innego miasta, ale niestety nie wypaliło i mamy braki w krokach, a za tydzień są już ostatnie zajęcia. Jeśli pójdziemy na II i III stopień to może zatańczę układ, a tak to nie chcę robić sobei obciachu:PCytat:
|
|||||
|
|
|
#1795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to dla mnie nowość i moje wesele zawsze sobie wybrażałam na zwyklej, jednocześciowej sali. Obyś miała racje, że ciocie pójdą tanczyć, a nie zasną przy stołach, bo tego bym nie przeżyła.![]() No i problem stanowi to, a jak wszyscy rzuca się w tany? to napewno się nie pomieszczą Cytat:
Na pierwszej (zamówionej) sali miało być około 160 osób, na drugiej byłoby nieco mniej ok. 130/140.Cytat:
.Jak pisałam wyżej, w moim regionie dominują sale jednoczęściowe, na weselu w dwuczęściowej sali nigdy nie uczęstniczyłam. Aaa.. i jak rozmawiałam z rodzicami to przyznali mi rację, aby tę salę zmienić... co gorsze teściowie chyba są jednak za tą... Oby dobrze wybrać... Cytat:
). Mówiąc o tym znajomej powiedziala, żeby jej tylko tam nie sadzać... także kogo mam tak "ukarać" .Jedzenie- będziemy mieć swoją kucharkę .Obsługa- to także działka kucharki. Klimatyzacja- w obu salach. Położenie lokolu- oba lokale znajdują sie w tej samej gminie. Sala zamówiona nie posiada ogrodzenia, sala druga zaś jst terenem zamkniętym... nie wiem czy to ma znaczenie, ale piszę. ![]() Miejsca noclegowe- zbędne. Dojaz- ta sama droga. ![]() Uff...już sama nie wiem. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
my plener tez mamy w pakiecie. Ale nie taki dalekowyjazdowy.
Nie chce mi się wierzyć, że c Legnicy do Łeby nie płacilibyście dodatkowo ![]() Pop, raz czy dwa miałam lekki sen, cos okropnego, co sie przekręcałam to sie budziłam. ble A dziś za to okropnie chrapałam, z relacji Tż, wynika. |
|
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja dzisiaj z boku na bok, potem zaczęło robić się jasno, to poszłam siu, potem ćwirki ćwierkały za głośno, jakby robiły konkurs na to kto głośniej zaćwirka
, trzeba było wstać, żeby okno zamknąć. A potem jak to zwykle nad ranem mocny sen mnie chwycił a teraz jestem trochę nie do życia
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i jeszcze zapomniałam dodać, że nie wiem jak na sali pierwszej mają przebiegać konkursy i zabawy
Bo normalnie to ludzie siedzą i się przyglądają, a tutaj? Hm podpierają ściany? albo siadają i zajmują się czymś innym... U znajomych co mieli na tej sali wesele, nie było wogóle zabaw, ale nie jestem pewna z jakich powodów.![]() A co do piosenki, to nie mam zielonego pojecia .
|
|
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
pop no właśnie to tak dziwnie troszkę, bo nie każdemu chce się tyle stać
tym bardziej w czasie oczepin, które zajmują więcej czasu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Ladniutkie, ale ja jestem tradycjonalistką

??? pasujemy zew do siebie hehehe

sali.. widziałam płyte z wesela na takiej przedzielonej i jednak wydaje mi się to pewnym utrudnieniem... kiedy ludzie widzą jak inni dobrze się bawiom łatwiej im jest się też ruszyć z krzesła.. jeśli chodzi o kurzenie się sali to też nie bardzo rozumiem o co chodzi 
mysle o was alke nie mam sily nic napisac.. ;*
jesteśmy z Tobą
Oby dobrze wybrać...