Panny Młode 2009 cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-11, 23:03   #1771
popscene
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Też uważam, że takie wachlarze są bardziej stylizowane niż uniwersalne i decydując się na nie trzeba chyba bardziej zadbać o szczególy i pewnie nie pasują do każdej dziewczyny. Oryginalne są, nie powiem Ladniutkie, ale ja jestem tradycjonalistką
Stary 2008-06-11, 23:13   #1772
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

dziewczyny a macie utworki na 1 taniec??

moj to

bo kochamy go z tż-tem Righteous Brothers - Unchained Melody

http://youtube.com/watch?v=t-idDbIfGvw
orginal

i do filmu teledysk

http://youtube.com/watch?v=OZQKqju2Trg
Stary 2008-06-11, 23:18   #1773
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

moj to

orginal

i do filmu teledysk

My prawdopodobnie zdecydujemy sie na Zawsze tam gdzie ty Lady Pank. Musimy skontaktowac sie z zespołem i zapytac czy to spiewaja a jesli nie umieja to czy sie naucza.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 23:30   #1774
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
My prawdopodobnie zdecydujemy sie na Zawsze tam gdzie ty Lady Pank. Musimy skontaktowac sie z zespołem i zapytac czy to spiewaja a jesli nie umieja to czy sie naucza.
no wlasnie my nie wiemy jak to bedzie z naszym utworkiem ;/ bo nie chcialabym zeby mi zagrali jakas inna wersje...chcialabym orginal puszczony z wiezy np
Stary 2008-06-11, 23:51   #1775
agus87
Zakorzenienie

strippi to jest z dirty Dancing, tez mi sie strasznie podoba
ja jak narazie mysle nad Kancelaria - Zabiore cie wlasnie tam

a tak apropos to chodzilyscie juz po salonachz sukniami?? bo ja mam slub 25 kwietnia i nie chodzilam jeszcze...nie mam pojecia jak sie ceny klaruja nawet u mnie w miescie i czy szyc czy kupic..
Stary 2008-06-12, 00:35   #1776
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybulka;7850988

[B
Sas[/B], nie martw się! Wymodlimy dla Ciebie piękną pogodę A poza tym, co tam pogoda! I tak będziesz w sobotę najszczęśliwszą kobietą

dzieki zdam wam relacje w niedziele co i jak ehh sama nie moge jeszcze w to uwierzyc aha i obiecuje ze w przyszlym tyg zamieszcze kilka fotek chociaz i tak wieszkasc z was ma mnie na nka tak apropo to cio o nas myslicie??? pasujemy zew do siebie hehehe??? bo serduszkami to badzio

cio do piosenki..co myslicie o piosence z filmu 'Uprowadzenie Agaty' : wielka milosc??
bo to jest piosenka ' moja i tz' taka nasz wspolna pierwsza i wlasnie mysle o tej na pierwszy taniec??

martucha wracaj szybciutko do zdrowkabuziak na wzmocenie
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 07:43   #1777
popscene
Wtajemniczenie

Mnie sie podoba piosenka Edyty Geppert "Szukaj mnie". Możecie ją skojarzyć z filmem "Kogel Mogel". Ale jeszcze nie wiem czy zostaniemy przy tej piosence.Oboje lubimy brytyjską muzykę i może wtedy coś w deseń "Wonderwall" zespolu Oasis.
Stary 2008-06-12, 07:47   #1778
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja protestuje tyle piszecie i jak zajrzę do was, to nawet nie mam siły juz nadrabiac

co do pierwszego tańca, to jeszcze nie wiemy co chcemy TZ chce koiecznie tylko jakis układ zatańczyc, wiec po powrocie z HOlandii będziemy mieli na nauke całe 3 miesiące

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 08:35   #1779
kliwia
Zakorzenienie

My mamy ten na pierwszy taniec, juz wam chyba opkazywałam.
Jest to kawałek przy którym Tż mi się oświadczył Cała płyta gdzie znajduje sie ten kawałek jest fajna, często włączana do przyjemnych rzeczy w zaciszu sypialni
http://youtube.com/watch?v=Q7sIzWKHGwQ

Co do wachlarzy, już w temacie o bukietach dziewczyny doradzały ostatnio.
Pasują do sukni typu hiszpanka. kwiat we włosy, loki, no i suknia o odpowiednim kroju,.

Mój będzie taki: (któryś z nich )
*fotka ostatnia, ale te drobniejsze kielichy kwiatków. No i kolor bardziej żywy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 08:38   #1780
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

bardzo ładny, szczególnie ten fiolet

a ja to jeszcze nie mam kompletnie wizji na mój bukiet. jak zwykle bede pewnie tak niezdecydowana, ze kilka dni bede go wybierac hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 10:05   #1781
popscene
Wtajemniczenie

Dziewczynki, świeże informacje cenowe z salonu Antra ( http://antra.pl/ ):

Kalina - 1680 zł
Matylda - 1860 zł
Oriana - 2000 zł
Klara - 1640 zł
Nobi - 1200 zł

Wypytałam się tylko o te modele, które mi się podobały
Stary 2008-06-12, 10:17   #1782
kliwia
Zakorzenienie

szalona!!!!!!!!!!!
selma ładna
Stary 2008-06-12, 10:20   #1783
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
szalona!!!!!!!!!!!
selma ładna
No też mię się podoba, ale ja wyglądam ciągle jak dziecko, dlatego muszę się pokazać od tej kobiecej strony bardziej hehe

Co nie znaczy, że ta suknia nie jest kobieca. Ale jakbym taką założyła, wyglądałabym jak dziewczynka Albo jeszcze lepiej, dziewczynka która idzie do komunii hehe
Stary 2008-06-12, 11:10   #1784
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzięki za gratki
Co do sali to niezły problem, jeśli zdecydujecie się na nową salę, to w tamtej zapewne zaliczka przepadnie. Powiedz mi w jakim wieku będziesz mieć gości?? jeśli większość ludzi jest w młodym wieku, to będą się bawić i nie trzeba ich będzie specjalnie wyciągać z tej drugiej sali. Nie wiem też jakie są wasze rodziny, bo moja np jest bardzo rozrywkowa i nawet gdyby miała przejść kilometr do parkietu to nie byłoby problemu. Dużo zależy od samych gości.
Co do kurzenia, to nie bardzo rozumiem, żadna sala po wielu godzinach nie będzie czysta.
Na jednej sali, tak jak piszesz kamera obejmuje wszystkich gości, nawet tych przy stołach. No i filmowiec ma więcej miejsca do poruszania się i może kręcić ludzi z pewnej odległości, z różnych miejsc, a nie tylko od pasa w górę czy ciągle w jednym kącie.
Są plusy i minusy każdej z sal, generalnie ja jestem zwolenniczką jednej niż dwóch mniejszych.
Decydowałabym na podstawie kosztów i ogólnym wyglądzie estetycznym sali.
W zasadzie już nie chodzi o tą zaliczkę, tylko aby wszystko się udało.
Goście będą w bardzo różnym wieku, od starszych bo małe dzieci, chociaż tych ostatnich najmniej. A co do wyciągania to obawiam się, że jak ktoś usiądzie na końcu tych stołów to się zasiedzi i nie będzie mu się chciało ruszyć z miejsca.
Co do kurzenia się na sali to logiczne jest, że na sali jednoczęściowej to zjawisko będzie miało miejsce natomiast na sali dwuczęściowej jest to jednak jakoś oddzielone i kurz będzie tylko na części tanecznej.
No i ta kamera... obejmie ludzi także za stołami i można wypatrzyć coś fajngo w oddali. Wygląd zamówionej sali bardzo mi się podoba jednak bo przemyśleniach i obejrzeniu płyty z wesela mam poprostu wątpliowści co do jej praktyczności.

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
(...)
Ja również jestem zwolenniczką "jednoczęściowej" sali.. widziałam płyte z wesela na takiej przedzielonej i jednak wydaje mi się to pewnym utrudnieniem... kiedy ludzie widzą jak inni dobrze się bawiom łatwiej im jest się też ruszyć z krzesła.. jeśli chodzi o kurzenie się sali to też nie bardzo rozumiem o co chodzi na ile osób masz wesele tak wogóle ? baja_86 ma racje dużo zależy od tego czy wesele będzie "młode" czy będą to w większości strarsi ludzie.. jja jednak bądź co bądź byłabym za tą 2(jedna sala). A jesli chodzi o zaliczke, to chyba zależy od sali, mojej znajomej jak rezygnowała z sali (rok przed ślubem) to oddali jej całą zaliczke. Ja mam w umowie napisane (wpłacałam 500 zł) że jeśli bym chciała zrezygnować to jeśli znajdą na moje miejsce kogoś innego to dostane 50% zwrotu czyli 250 zł. Zobacz czy nie masz na umowie czegoś podobnego
(...)
Otóż to łatwiej im się ruszyć. Ludzie widzą tańce jednak właśnie nie wszyscy, bo dwa rzędy stołów znajdują się za ścianą, a reszte oddzielają filary... także niektórzy będa zadowoleni, a Ci co by trafili na 'gorsze' miejsca, wątpię.
Tak jak wspomniałam kilka postów wyżej na pierwszym tańcu jest problem, gdyż wszysyc się nie mieszczą i wygląda to tak, jakby w tańcu uczestniczyli tylko wybrańcy... Mam mętlik. Nie widziałm filmu z sali dwuczęściowej i tak naprawdę nie wiem jak tam to by wyglądąło. Wesele planowane było w sali pierwszej na
160 osób, jednak sala druga nie ma tyle miejsc siedzących i byłoby tutaj na 130-140. Tak jak pisałam już baji (nie wiem czy to tak się odmienia) zaliczka nie jest aż tak ważna, a wynosila bodajże 300zł, to nie dużo w porównaniu do wszystkich kosztów wesela.

Cytat:
Zadzown do swojej sali i sie spytaj czy oddadzą, jest jeszzce dużo czasu więc na pewno ktos się w ten termin wciśnie. A jak nie to nie wiem, Kwestia gości też do rozgryzienia - na co Baja zwróciła uwagę już.
(...)
W sumie to napisałam już wyżej.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
(...)
Zaliczki pewnie z powrotem nie dostaniecie, bo właśnie po to są zaliczki, żeby w razie czego właściciel nie był po stracie A co do sali... Pewnie wybrałabym tę, która by sie nam bardziej podobała I też raczej jestem zwolenniczką tych "jednoczęściowych".
(...)
Możliwe... no ale trudno, oby wybór był trafny... .

Znalazłam zdjęcia . Sale wyglądają tak:
-s. pierwsza to ta zamówiona
-s. druga to ta nowa

Ostatnie zdjęcie pokazuje ścianę, która zasłaniać będzie jeden ze stołów.
PS nie patrzcie na dekorację
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:24   #1785
agnes208
Zakorzenienie

Ja mam sale 2 częściową wydaje mis ie to praktyczniejsze napewno sie nie kurzy wydaje mi sie ze przy stolach jest mniejszy hałas od zespołu ludzie moga porozmawiać siedzac co tez wazne bo wiadomo ze rodzina zwłaszcza dalsza nie spotyka sie czesto wiec na weselu jest swietna okazja do pogadania. A poza tym bylam na weselu na sali 1 czesciowej i mi sie nie podobało bo zauwazylam ze duzo ludzi siedzialo sobie i patrzyło na tanczacych wydaje mi sie ze za duzo ich siedziało (moze taka rodzina a moze mi sie tylko tak zdawalo) ale wydaje mi sie ze jak ciocie itd beda chciały popatrzec na tanczacych to na sali 2 czesciowej beda musiały isc samae tanczyc bo raz od strony stołow moga nie widziec a 2 przeciez nie stana pod scianami sali tanecznej i nie zaczna ogladac. Taka mam przynajmniej nadzieje

PS. Bardzo podobaja mi sie te filary na jednym ze zdjec które zamiescilaś daja pewną stylowosc no tylko rzeczywiscie dekoracja by sie inna przydała na miejscu dla pary młodej.
Stary 2008-06-12, 11:27   #1786
popscene
Wtajemniczenie

Ana*** fajna sala. Na ile osób przewidujecie wesele? My robimy w dosyć małej restauracji, ale podobno nie będzie dużego ścisku przy 70 osobach, a przynajmniej mam taką nadzieję
Stary 2008-06-12, 11:50   #1787
kliwia
Zakorzenienie

Ale ta zielona dekoracja i tak fajna

To już nie wiem która jest która
A o tym kurzu mówice tak, jakby nie było na podłodze kafli tylko goła ziemia
Byłam na weselu z salą jednoczęsciową i jakoś efektu kurzenia sie nie zauważyłam, choć biegała gromadka dzieci, i można było wyjść na zewnątrz.
Ja mam salę też dwuczęsciową ale mam przeszkolna ścianę między nimi, więc wszytsko iwdać, a ia tak zapewne wszystko będzie się dzxiało na sali ze stołem, bo się zmieści
Ana już po prostu nie kombinuj

pop, Twoja bardzo ładna, elegancka.
Stary 2008-06-12, 11:53   #1788
eseska
Zakorzenienie

Ana! nie wiem czemu ale mnie bardziej urzekła ta pierwsza sala - jest tak bardziej bajeczna. W drugiej mój wzrok przykuła boazeria i ona jakoś mnie wytwornie wygląda - a może to tylko zdjęcia. A z tego co sie zorientowałam - chodź nie wiem czy dobrze to ta ściana nie zasłania całego stolika tylko parę miejsc. Nie wiem czy będziesz mieć osobne miejsce dla orkiestry, bo jak nie to możesz ich tam posadzić i kamerzystę , fotografa też. Albo zrobić tam stolik dla dzieci -jeśli będzie ich więcej.
A tak w ogóle to nie wielka zaliczka. My płaciliśmy 1000 i drugi 1000 w lutym mamy zapłacić.
Może warto zwrócić uwagę tez na inne aspekty sali: jedzenie, obsługa, klimatyzacja ( czy działa i jak), położenie lokalu, ew. miejsca noclegowe, dojazd. My mamy jak już pisałam 2 sale. Wiadomo na weselach spotyka sie rodzinka która sie czasami kilka lat nie wiedział to jak są osobno stoliki a osobno tańca to nie jest tak bardzo głośno - więc pogadać można.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 11:56   #1789
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
miałam o to samo dziś pytać, bo wczoraj z TŻ'tem wybraliśmy naszą :
http://virusek.wrzuta.pl/audio/gmVwb...es_blisko_mnie
Kukulska i Piasek - Jesteś blisko mnie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzieki zdam wam relacje w niedziele co i jak ehh sama nie moge jeszcze w to uwierzyc aha i obiecuje ze w przyszlym tyg zamieszcze kilka fotek chociaz i tak wieszkasc z was ma mnie na nka tak apropo to cio o nas myslicie??? pasujemy zew do siebie hehehe??? bo serduszkami to badzio

cio do piosenki..co myslicie o piosence z filmu 'Uprowadzenie Agaty' : wielka milosc??
bo to jest piosenka ' moja i tz' taka nasz wspolna pierwsza i wlasnie mysle o tej na pierwszy taniec??

martucha wracaj szybciutko do zdrowkabuziak na wzmocenie
moim zdaniem pasujecie do siebie bardzo
A co do pierwszego tańca to ostatnio widziałam płyte z wesela gdzie młoda para właśnie do tej piosenki tańczyła

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Mnie sie podoba piosenka Edyty Geppert "Szukaj mnie". Możecie ją skojarzyć z filmem "Kogel Mogel". Ale jeszcze nie wiem czy zostaniemy przy tej piosence.Oboje lubimy brytyjską muzykę i może wtedy coś w deseń "Wonderwall" zespolu Oasis.
Lubie ten film "kogel mogel" i piosenka też mi się bardzo bardzo podoba, ale właśnie nie wiedziałam kto ją śpiewa..

Ana*** ta z łukami mi się bardziej podoba ale nie wiem która to
Stary 2008-06-12, 12:01   #1790
popscene
Wtajemniczenie

No ta pierwsza sala zdecydowanie bardziej mi się podoba
Stary 2008-06-12, 12:03   #1791
eseska
Zakorzenienie

A jeszcze piosenka. Myśmy bardzo chcieli piosenkę Bez Ciebie nic - Kiliańskiego i Kayi. - ona fajnie brzmi jak jest kobieta i facet, a nasz zespół to sami panowie (oj bardzo ciężko było nam znaleźć jakiś normalnie grający zespół na nasz termin) I jak na razie stanęło na Zabiorę cię właśnie tam. Ale gdzieś koło października mamy sie z nimi spotkać i wszystko raz ustalić.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 12:03   #1792
agnes208
Zakorzenienie

Zielony Motylku pisałaś coś wczoraj ze podoba cie sie również suknia Migela. Pisałam do salonu i są 2 opcje tej sukni z trenem lub bez i w 2 kolorach śnieznobiała i ecru. Jest na halce z kołem no ale to widac na zdjeciu. Mam nadzieje ze ci cos te wiadomosci pomogą. Pozdrawiam
Stary 2008-06-12, 12:12   #1793
popscene
Wtajemniczenie

Kurcze, chciałabym suknie na kole, ale nie wiem czy nie wyglądałabym głupio. Jestem niska (158) i przy moim TŻ (186), który jest chudy wyglądałabym chyba śmiesznie w takiej dużej sukni. Napiszcie co o tym sądzicie.

Wczoraj w nocy miałam bardzo płytki sen. Nie wiem czy zdarza Wam się, taki sen, że wydaje się, że w ogóle nie śpicie całą noc, ale jednak śpicie. Ja tak czasem mam, jak po południu przysnę, to w nocy mogę mieć problem. No i śnił mi się koszmarek taki, widać przeraża mnie trochę ta część - idę do ołtarza i potykam się o własną suknię, potem druga wersja była, że zgubiłam buta jak kopciuszek. No nie wiem, na szczęście kościół, w którym chcemy się hajtnąć, jest bardziej szeroki niż długi, więc jest mniejsze prawdopodobieństwo, że coś po drodze mi się stanie
Stary 2008-06-12, 12:44   #1794
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No tysiak dodatkowo! i raczej bez opcji spania Tyle kosztuje sesja dalekowyjazdowa.
My mamy plene w pakiecie, więc nie byłoby problemy, ALE właśnie dostałam wiadomość od mojej fotograf, że będzie miała dzidziusia, urodzi się w lutym więc w sierpniu będzie miało pół roku i mi napisała, że technicznie to będzie taki wyjazd niemożliwy. Cieszę się, że jest w ciązy, bo obawiałam się, że zajdzie w ciążę na nasz ślub i nie będzie wstanie pracować, ale na szczęście wszystko się ułożyło

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziekuje za gratulacje...

znowu mam goraczke 39.... wracam do wyrka... buziakiii mysle o was alke nie mam sily nic napisac.. ;*
oj kuruj się jesteśmy z Tobą

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a tu sa fotki w sukience o ktorej wam mowilam kiedys z orseya

niestety nie mam na stojaco ale jest do pol lydki
Sukienka jest boska, też takie uwielbiam, mam podobną

Cytat:

moj to

orginal

i do filmu teledysk

MY jeszcze nie mamy i kompletnie nie mam pomysłu, czy będziemy tańczyć układ czy normalnie. Wczoraj ominęliśmy jedno spotkanie kursu tańca, bo TŻ był w pracy( myślałam, że sama się z kimś zabiorę, bo to do innego miasta, ale niestety nie wypaliło i mamy braki w krokach, a za tydzień są już ostatnie zajęcia. Jeśli pójdziemy na II i III stopień to może zatańczę układ, a tak to nie chcę robić sobei obciachu:P

Cytat:
Wczoraj w nocy miałam bardzo płytki sen. Nie wiem czy zdarza Wam się, taki sen, że wydaje się, że w ogóle nie śpicie całą noc, ale jednak śpicie. Ja tak czasem mam, jak po południu przysnę, to w nocy mogę mieć problem. No i śnił mi się koszmarek taki, widać przeraża mnie trochę ta część - idę do ołtarza i potykam się o własną suknię, potem druga wersja była, że zgubiłam buta jak kopciuszek. No nie wiem, na szczęście kościół, w którym chcemy się hajtnąć, jest bardziej szeroki niż długi, więc jest mniejsze prawdopodobieństwo, że coś po drodze mi się stanie
Tez czasem miewam koszmaru o ślubie, ale to ponoć wróży tylko dobrze
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 12:50   #1795
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ja mam sale 2 częściową wydaje mis ie to praktyczniejsze napewno sie nie kurzy wydaje mi sie ze przy stolach jest mniejszy hałas od zespołu ludzie moga porozmawiać siedzac co tez wazne bo wiadomo ze rodzina zwłaszcza dalsza nie spotyka sie czesto wiec na weselu jest swietna okazja do pogadania. A poza tym bylam na weselu na sali 1 czesciowej i mi sie nie podobało bo zauwazylam ze duzo ludzi siedzialo sobie i patrzyło na tanczacych wydaje mi sie ze za duzo ich siedziało (moze taka rodzina a moze mi sie tylko tak zdawalo) ale wydaje mi sie ze jak ciocie itd beda chciały popatrzec na tanczacych to na sali 2 czesciowej beda musiały isc samae tanczyc bo raz od strony stołow moga nie widziec a 2 przeciez nie stana pod scianami sali tanecznej i nie zaczna ogladac. Taka mam przynajmniej nadzieje

PS. Bardzo podobaja mi sie te filary na jednym ze zdjec które zamiescilaś daja pewną stylowosc no tylko rzeczywiscie dekoracja by sie inna przydała na miejscu dla pary młodej.
Szczerze mówiąc to w moim regionie dominują sale jednoczęsciowe, być może dlatego nie jestem do tego nauczona i nigdy na takim weselu nie byłam. Jest to dla mnie nowość i moje wesele zawsze sobie wybrażałam na zwyklej, jednocześciowej sali. Obyś miała racje, że ciocie pójdą tanczyć, a nie zasną przy stołach, bo tego bym nie przeżyła. No i problem stanowi to, a jak wszyscy rzuca się w tany? to napewno się nie pomieszczą . Część jadalna jest co prawda duża i jest dużo miejsc, ale część taneczna jest mniejsza...

Cytat:
Ana*** fajna sala. Na ile osób przewidujecie wesele? My robimy w dosyć małej restauracji, ale podobno nie będzie dużego ścisku przy 70 osobach, a przynajmniej mam taką nadzieję
Chcemy duże wesele Na pierwszej (zamówionej) sali miało być około 160 osób, na drugiej byłoby nieco mniej ok. 130/140.

Cytat:
Ale ta zielona dekoracja i tak fajna

To już nie wiem która jest która
A o tym kurzu mówice tak, jakby nie było na podłodze kafli tylko goła ziemia
Byłam na weselu z salą jednoczęsciową i jakoś efektu kurzenia sie nie zauważyłam, choć biegała gromadka dzieci, i można było wyjść na zewnątrz.
Ja mam salę też dwuczęsciową ale mam przeszkolna ścianę między nimi, więc wszytsko iwdać, a ia tak zapewne wszystko będzie się dzxiało na sali ze stołem, bo się zmieści
Ana już po prostu nie kombinuj

pop, Twoja bardzo ładna, elegancka.
Dekoracja to kwestia dogadania z dekoratorką.
Jak pisałam wyżej, w moim regionie dominują sale jednoczęściowe, na weselu w dwuczęściowej sali nigdy nie uczęstniczyłam. Aaa.. i jak rozmawiałam z rodzicami to przyznali mi rację, aby tę salę zmienić... co gorsze teściowie chyba są jednak za tą... Oby dobrze wybrać...

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Ana! nie wiem czemu ale mnie bardziej urzekła ta pierwsza sala - jest tak bardziej bajeczna. W drugiej mój wzrok przykuła boazeria i ona jakoś mnie wytwornie wygląda - a może to tylko zdjęcia. A z tego co sie zorientowałam - chodź nie wiem czy dobrze to ta ściana nie zasłania całego stolika tylko parę miejsc. Nie wiem czy będziesz mieć osobne miejsce dla orkiestry, bo jak nie to możesz ich tam posadzić i kamerzystę , fotografa też. Albo zrobić tam stolik dla dzieci -jeśli będzie ich więcej.
A tak w ogóle to nie wielka zaliczka. My płaciliśmy 1000 i drugi 1000 w lutym mamy zapłacić.
Może warto zwrócić uwagę tez na inne aspekty sali: jedzenie, obsługa, klimatyzacja ( czy działa i jak), położenie lokalu, ew. miejsca noclegowe, dojazd. My mamy jak już pisałam 2 sale. Wiadomo na weselach spotyka sie rodzinka która sie czasami kilka lat nie wiedział to jak są osobno stoliki a osobno tańca to nie jest tak bardzo głośno - więc pogadać można.
Tak ta ściana nie zasłania całego stolika, tylko część. Dla orkiestry miejsca są przy podeście, na którym występują, a dzieci to będzie bardzo niewiele (w tej chwili to nawet nie wiem kto taki ). Mówiąc o tym znajomej powiedziala, żeby jej tylko tam nie sadzać... także kogo mam tak "ukarać" .

Jedzenie- będziemy mieć swoją kucharkę.
Obsługa- to także działka kucharki.
Klimatyzacja- w obu salach.
Położenie lokolu- oba lokale znajdują sie w tej samej gminie. Sala zamówiona nie posiada ogrodzenia, sala druga zaś jst terenem zamkniętym... nie wiem czy to ma znaczenie, ale piszę.
Miejsca noclegowe- zbędne.
Dojaz- ta sama droga.

Uff...już sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
(...)
Ana*** ta z łukami mi się bardziej podoba ale nie wiem która to
Ta z łukami to ta zamówiona, składająca sie z dwóch części
Stary 2008-06-12, 12:53   #1796
kliwia
Zakorzenienie

my plener tez mamy w pakiecie. Ale nie taki dalekowyjazdowy.
Nie chce mi się wierzyć, że c Legnicy do Łeby nie płacilibyście dodatkowo

Pop, raz czy dwa miałam lekki sen, cos okropnego, co sie przekręcałam to sie budziłam. ble
A dziś za to okropnie chrapałam, z relacji Tż, wynika.
Stary 2008-06-12, 12:55   #1797
popscene
Wtajemniczenie

No ja dzisiaj z boku na bok, potem zaczęło robić się jasno, to poszłam siu, potem ćwirki ćwierkały za głośno, jakby robiły konkurs na to kto głośniej zaćwirka, trzeba było wstać, żeby okno zamknąć. A potem jak to zwykle nad ranem mocny sen mnie chwycił a teraz jestem trochę nie do życia
Stary 2008-06-12, 13:08   #1798
Ana***
Zakorzenienie

Aha i jeszcze zapomniałam dodać, że nie wiem jak na sali pierwszej mają przebiegać konkursy i zabawy Bo normalnie to ludzie siedzą i się przyglądają, a tutaj? Hm podpierają ściany? albo siadają i zajmują się czymś innym... U znajomych co mieli na tej sali wesele, nie było wogóle zabaw, ale nie jestem pewna z jakich powodów.

A co do piosenki, to nie mam zielonego pojecia.
Stary 2008-06-12, 13:13   #1799
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze zapomniałam dodać, że nie wiem jak na sali pierwszej mają przebiegać konkursy i zabawy Bo normalnie to ludzie siedzą i się przyglądają, a tutaj? Hm podpierają ściany? albo siadają i zajmują się czymś innym... U znajomych co mieli na tej sali wesele, nie było wogóle zabaw, ale nie jestem pewna z jakich powodów.
Mój kuzyn miał taką salę, że z części jadalnej trochę słabo było widać część taneczną. Jak były zabawy ludzie po prostu wstali i podeszli trochę bliżej, żeby ich nic nie ominęło i na stojąco się przyglądali.
Stary 2008-06-12, 13:15   #1800
Ana***
Zakorzenienie

pop no właśnie to tak dziwnie troszkę, bo nie każdemu chce się tyle stać tym bardziej w czasie oczepin, które zajmują więcej czasu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości