Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-06, 09:15   #3451
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Dzień dobry
Mnie dzisiaj po przebudzeniu coś pobolewało w prawym boku, tak na dole i był to dość mocny ból ale na szczęście jak wstałam i pochodziłam trochę, to przeszło

Dziś mam usg tarczycy a w czwartek wizytę u gina
No i czekam z niecierpliwością aż wypłata spłynie bo lista zakupów spora

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość

dla mnie to ciągle coś dziwnego...a ostatnio szykując się do wyjścia ot tak rzuciłam " czy nie wyglądam w tym grubo"? mam tak w ogóle nie pytać przez jakiś czas... bo jak mam teraz niby wyglądać?
Dla mnie też i jestem dość wrażliwa na tym punkcie ale staram to sobie jakoś tłumaczyć No i ubraniami tak naprawdę dużo da się zrobić/ukryć, więc póki co tak się ratuje Chociaż te dodatkowe kg na brzuchu czy tyłku mi nie przeszkadzają tak bardzo jak zaokrąglona twarz

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
U mnie imprezy wyglądają tak, że umawiam się na jakąś obiadokolacje i o 19 się zwijam, nie wyobrażam sobie wyjść teraz z brzuszkiem do klubu albo w ogóle tłumu, bałabym się że ktoś mnie niechcący uderzy czy coś. Na sylwestra mamy plan siedzieć w domu z kotem, ciekawe czy dotrwam do północy. A jak tz zacznie wymyślać jakieś wyjścia to go wygonie i pojadę do rodziców, chociaż nie wiem co wtedy z kotem, boi się biedaczek strzelania. Po urodzeniu dziecka wszystko się zmieni, więc lepiej niech tz się przyzwyczaja, że nie ma już szaleństw i takiego picia
Mój był w sobotę taki dumny z siebie i mówi mi, że nie opił się i się kontrolował no bo ja w ciąży, że rozumie że nie chce długo siedzieć i co chwila mi się pytał, jak się czuje i czy chce iść do domu

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:19   #3452
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Witam sie w poniedzialek juz w pracy
Weekend dosyc intensywny wiec sie nie odzywalam. W sobote mialam polowkowe. Dzidzia moja ma wszystko na miejscu i nic zlego badanie nie wykazalo a do tego 3 raz potwierdzono mi coreczke wiec sie mega ciesze. Synka juz mam wiec bedzie parka
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze jesli jakies sa i wracam do Waszych postow z weekendu. Milego dnia!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gratuluję dobrych wieści po badaniach
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:19   #3453
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mnie dzisiaj po przebudzeniu coś pobolewało w prawym boku, tak na dole i był to dość mocny ból ale na szczęście jak wstałam i pochodziłam trochę, to przeszło

Dziś mam usg tarczycy a w czwartek wizytę u gina
No i czekam z niecierpliwością aż wypłata spłynie bo lista zakupów spora

Dla mnie też i jestem dość wrażliwa na tym punkcie ale staram to sobie jakoś tłumaczyć No i ubraniami tak naprawdę dużo da się zrobić/ukryć, więc póki co tak się ratuje Chociaż te dodatkowe kg na brzuchu czy tyłku mi nie przeszkadzają tak bardzo jak zaokrąglona twarz

Mój był w sobotę taki dumny z siebie i mówi mi, że nie opił się i się kontrolował no bo ja w ciąży, że rozumie że nie chce długo siedzieć i co chwila mi się pytał, jak się czuje i czy chce iść do domu
Ja z moim na początku ciąży walczyłam bo ten jak się rozkręcil to mi nie chciał do domu z imprez wracać ale potem odbyłam z nim rozmowę ze musi pamiętać że biorę leki wieczorem i jeśli ich nie mam w torebce to musze na konkretna godzine wrócić do domu i ze ma to traktować poważnie a nie jak jakieś wydziwajki. Przyjął do wiadomości i teraz sam mi o lekach przypomina i wie ze nasz czas jest ograniczony do max 22 (niestety zastrzyki wole robić w domu bo tak jest najbardziej komfortowo wiec trochę mnie uwiazuja)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:22   #3454
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny, a czy nasza Słodka nie miała przypadkiem rozmowy w ośrodku adipcyjnym? Ciekawe co u nich

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:23   #3455
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy nasza Słodka nie miała przypadkiem rozmowy w ośrodku adipcyjnym? Ciekawe co u nich

Miała i liczymy ze niedługo zda nam relacje

Stary 2017-11-06, 09:25   #3456
Mecassie
Zakorzenienie

Hej brzuchatki

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też ostatnio jakiegoś doła złapałam że jestem już taka gruba Są dni kiedy mam to w nosie, ale czasami (zwłaszcza jak się naoglądam szczupłych koleżanek) to dół mnie łapie. Bez sensu

Wy też tak macie, że nie chce się Wam wychodzić do ludzi w weekend? Ja najchętniej siedziałabym w domu bo takie wyjścia kończą się tym że muszę rozwozić po domach pijane towarzystwo. Sama najchętniej bym pobalowała a tak to ... eh

No to ponarzekałam w poniedziałek rano

Czas wziąć się w garść i do roboty.
Dzisiaj też u nas zapowiada się piękna pogoda
A jutro mam połówkowe
Ja sobie po prostu z tym tyciem nie radzę tymbardziej ze mialam teraz 4 znajome w ciąży z tego jedna filigramowa (brzuch mały zgrabny) druga z otyłością (brzych jej tylko zaokraglilo) trzecia sportsmenka (wyglada tak jak się powinno wyglądać) i czwarta miala brzuch taki jak ja na tym etapie (ale w ciąży była z blizniakami )

Jeżeli chodzi o wyjścia to nie jesteś sama. I ja chętnie bym się gdzies wybrała gdyby ktoś nas zapraszał o 17/18 a o 21/22 to już totalnie mi się nie chcę nigdzie wychodzić dlatego jesteśmy odludkami z mężem ostatnio. Najchetniej chodzę do rodziny bo to zawsze około 15:00 i o 20:00 jestem już w domciu czyli idealnie
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Oo na wesele na pewno bym się nie wybrała. Tylko bym sobie humor zepsuła i pewnie mężowi też. Co do wyjść...nasi znajomi mają 6-mies.synka. piją tylko panowie, koleżanka karmi, ja z brzuchem i tak jest fajnie, bo tematów nam się teraz namnozylo

Hahaha ja też nie niepotrzebnie by było płacić za mnie jak o 23 bym już spala. Nie powiem bo właśnie dobrze mówisz że fajnie mieć jedną parkę znajomych w podobnym stanie jak my. U nas przyjaciel męża również z żoną spodziewają się bobaska
Cytat:
Weekend dosyc intensywny wiec sie nie odzywalam. W sobote mialam polowkowe. Dzidzia moja ma wszystko na miejscu i nic zlego badanie nie wykazalo a do tego 3 raz potwierdzono mi coreczke wiec sie mega ciesze. Synka juz mam wiec bedzie parka
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze jesli jakies sa i wracam do Waszych postow z weekendu. Milego dnia!

Gratulacje księżniczki

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:30   #3457
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja sobie po prostu z tym tyciem nie radzę tymbardziej ze mialam teraz 4 znajome w ciąży z tego jedna filigramowa (brzuch mały zgrabny) druga z otyłością (brzych jej tylko zaokraglilo) trzecia sportsmenka (wyglada tak jak się powinno wyglądać) i czwarta miala brzuch taki jak ja na tym etapie (ale w ciąży była z blizniakami )

Jeżeli chodzi o wyjścia to nie jesteś sama. I ja chętnie bym się gdzies wybrała gdyby ktoś nas zapraszał o 17/18 a o 21/22 to już totalnie mi się nie chcę nigdzie wychodzić dlatego jesteśmy odludkami z mężem ostatnio. Najchetniej chodzę do rodziny bo to zawsze około 15:00 i o 20:00 jestem już w domciu czyli idealnie
Ja mam dni kiedy mam to całe tycie w nosie, ale czasami mam gorsze dni. Tym bardziej, że ja nie rosnę tylko w brzuchu, a cała
Ale chyba taka moja uroda i nic na to nie poradzę
Pozostaje nam się z tym pogodzić.

O to to, rozumiem o co chodzi z tymi wyjściami i cieszę się że nie jestem sama. Nawet mój mąż w ten weekend powiedział - może byśmy kogoś zaprosili bo ostatnio to zrobiliśmy się jakimiś odludkami

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:36   #3458
bloody_marry
Rozeznanie

Witam dzień dobry

Juana, gdzie można znaleźć tę muzykę dla kobiet w ciąży?

Umówiłam sobie połówkowe do Medicover we wrocku na 13.11. czyli tydzień oczekiwania. Mam też termin na 17.11 w prywatnej przychodni zaklepany, takiej co zajmuje się tylko brzuszkami. Na wypadek jakby (tfu, tfu) coś było nie tak na pierwszej wizycie albo jakby Medicover znów mnie rozczarował poziomem.

Rozpoczynam drugi tydzień zwolnienia, nie narzekam na brak zadań. Sprzątanie, spotkania, spacerki, basen. Póki jeszcze mi się chce

Powiem wam że ja się czuję w ciąży atrakcyjniej, mój brzuch nigdy nie był płaski a teraz mam usprawiedliwienie póki co ukrywam pod ubraniem, ale jak się ładniej zaokrągli to może i obcisła sukienka wjedzie.

Gorzej z imprezami, bo nie wiem czy zmieszczę się w cokolwiek na sylwestra albo osiemnastkę rodzinna na którą idziemy w styczniu :/ co ja gadam, na pewno się nie zmieszcze!

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:44   #3459
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje, Pareczka-bardzo fajnie się wam trafiło

Mnie ten brzuch niesamowicie bawi I te kwadratowe plecki, bez wcięcia w talii. Taki czas i już. W końcu tam mała dziewczynka siedzi, niech ma trochę miejsca
"Czy nie wyglądam grubo?" To jest mój żart odkąd brzuch zaczęło być widać Niezmiennie mnie bawi
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 09:54   #3460
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Gratulacje, Pareczka-bardzo fajnie się wam trafiło

Mnie ten brzuch niesamowicie bawi I te kwadratowe plecki, bez wcięcia w talii. Taki czas i już. W końcu tam mała dziewczynka siedzi, niech ma trochę miejsca
"Czy nie wyglądam grubo?" To jest mój żart odkąd brzuch zaczęło być widać Niezmiennie mnie bawi
O o o właśnie te dwa elementy bardzo mnie irytują! Kwadratowe plecy i brak talii

Stary 2017-11-06, 09:56   #3461
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja ostatnio ledwo w swój strój kąpielowy na basen się zmieściłam
Poszłam na ten basen ale czułam się jak wieloryb w tej wodzie

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 10:14   #3462
julietta83
Zakorzenienie

u nas już wszyscy znajomi dzieciaci właściwie, więc od dawna imprezy wyglądają wiadomo jak

przyszły książki
chcę ograniczyć zabawki i inne pierdółki, więc pokoik będę "ozdabiać" głównie książkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20171106_10_00_59_Pro.jpg (150,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20171106_10_01_47_Pro.jpg (160,5 KB, 50 załadowań)
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 10:16   #3463
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Hej

Co do sylwestra to mam z głowy, mąż pracuje wiec ja zaszyje się pod kołdra i pewnie koło 1-2 pójdę spać bo na północ akurat będzie mógł wrócić na chwilę

A na imprezy jakoś też nie mam ochoty ostatnio, chociaż na weselu jak byłam w 14 tygodniu chyba to się bardzo dobrze bawiłam i brak alkoholu mi nie przeszkadzał

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

Super że wszystko ok i że córeczka potwierdzona

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 10:17   #3464
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja ostatnio ledwo w swój strój kąpielowy na basen się zmieściłam
Poszłam na ten basen ale czułam się jak wieloryb w tej wodzie
na szczęście w wodzie niewiele widać
zresztą na basenie spotyka się osoby z większymi brzucholami, szczególnie płci męskiej
nigdy nie miałam takiego super dekoltu w kostiumie jak teraz, zupełnie jak modelki na fotoszopowanych zdjęciach
Stary 2017-11-06, 10:21   #3465
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
u nas już wszyscy znajomi dzieciaci właściwie, więc od dawna imprezy wyglądają wiadomo jak

przyszły książki
chcę ograniczyć zabawki i inne pierdółki, więc pokoik będę "ozdabiać" głównie książkami
Piękne wydanie Misia uszatka Bardzo lubię tak ilustrowane bajki
Też planuje sporo książeczek i mam już kilka

20.05.2017
Stary 2017-11-06, 10:25   #3466
asiula1306
Zakorzenienie

Dostałam właśnie telefon ze wózek juz jest do odbioru. No nieco wcześniej niż zakładaliśmy ale i tak się cieszę

Stary 2017-11-06, 10:34   #3467
marcia45
Zadomowienie

Dziewczyny ja już 10 kg raczej mało jem i nie jem słodyczy. Z pierwsza ciąża też tak mialam. Nie mogę na siebie patrzeć

Czekam w kolejce na wizytę, ale zwykła bez USG.

Julliette pokażesz kota Filemona w środku? Gdzie zamawiałam?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 10:39   #3468
lelowa
Zakorzenienie

Ja mam +4kg, w poprzedniej ciazy bylo 10 i oby teraz tez tak bylo.
Na sylwka nie mamy zadnych planow ale na 100% spedzamy w domu.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 10:40   #3469
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

przyszły książki
Piękne wydania Już sobie na Bonito znalazłam i będę zamawiać przy najbliższej okazji Też będę stawiać na książki w dziecięcym pokoju. Pierwsze na pewno pójdą na zmarnowanie, ale kilka perełek warto mieć

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie telefon ze wózek juz jest do odbioru. No nieco wcześniej niż zakładaliśmy ale i tak się cieszę

O! To szybko zrealizowali Wam zamówienie

Mam dziś dzień na jedzenie . Jadłabym wszystko naraz i to w takich połączeniach, że głowa mała ale przynajmniej mam tyle roboty w domu, że się ruszam cały czas.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 10:40   #3470
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!
Stary 2017-11-06, 10:42   #3471
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Watkowe Mamusie - czy polecacie łóżeczko które ma z każdej strony szczebelki czy raczej takie z tymi krótszymi ścianami zabudowanymi? Bardziej pewnie chodzi o podgląd na dziecko, wygodnie jest z tymi zabudowanymi sciankami?

PM 2017
Stary 2017-11-06, 10:45   #3472
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już 10 kg raczej mało jem i nie jem słodyczy. Z pierwsza ciąża też tak mialam. Nie mogę na siebie patrzeć

Czekam w kolejce na wizytę, ale zwykła bez USG.

Julliette pokażesz kota Filemona w środku? Gdzie zamawiałam?

Filemon też ma klasyczne ilustracje
zamawiałam na merlin.pl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20171106_10_40_36_Pro.jpg (137,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20171106_10_41_07_Pro.jpg (137,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2017-11-06, 10:46   #3473
lelowa
Zakorzenienie

Pretty ja mam wlasnie to co ma te krotsze boki zabudowane, sa szpary ale dwie tylko. U nas to absolutnie nie przeszkadza bo lozeczko tak stoi, ze z naszego lozka ja dobrze widze.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A podobalo mi sie bardziej niz cale szczebelkowe
Stary 2017-11-06, 10:47   #3474
marcia45
Zadomowienie

Jak czytam co jecie to mam doła. Bo staram się nie dać zachcianka, jem porcje jak moja 3latka a i tak strasznie tyje. A startowałam z wagi ok bo 53 przy 160 wzrostu. W pierwszej ciąży to samo

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 10:56   #3475
lelowa
Zakorzenienie

Marcia ale na pewno uda ci sie zrzucic. Tez mam znajome, ktore bardzo duzo przytyly, a teraz sa ekstra laski, ja nigdy az taka szczupla nie bede.
Jeszcze przy blizniakach to moment wrocisz do formy, tegi oczywiscie zycze
Ja np slodyczy nie jem bo nie odrzucilo totalnie tak jak za pierwszym razem. A zachcianki no coz, mysle, ze ciaza nie jest wymowka zeby sie wszystkim poddawac i objadac, przynajmniej ja tak nie robie. Ale posilki jem normalnie od kiedy minely mi te okropne mdlosci i wymioty.
Stary 2017-11-06, 11:05   #3476
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Super, zazdroszczę że macie gdzie go trzymać mnie póki co stopuje brak miejsca na trzymanie wózka w domu czy piwnicy

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:

przyszły książki
Piękne wydanie Misia Uszatka gdzie zamawialas?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Pretty ja mam wlasnie to co ma te krotsze boki zabudowane, sa szpary ale dwie tylko. U nas to absolutnie nie przeszkadza bo lozeczko tak stoi, ze z naszego lozka ja dobrze widze.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A podobalo mi sie bardziej niz cale szczebelkowe
Dziękuję
No właśnie też mi się podobają bardziej te z zabudowanym bokiem, ale też myślę że będzie tak stało że dziecko będzie i tak widoczne

PM 2017
Stary 2017-11-06, 11:10   #3477
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
No ale Ty masz bliźniaki więc chyba też trochę inaczej się tyje
Po urodzeniu na pewno szybko to zgubisz

Ja też szybko tyje mimo tego, że nie objadam się jakoś bardzo. Jeszcze lekarz mi na każdej wizycie mówi, że nie jest źle ale mam słodycze oddawać mężowi i uważać na to co jem i niemiłosiernie mnie to wkurza

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dziękuję
No właśnie też mi się podobają bardziej te z zabudowanym bokiem, ale też myślę że będzie tak stało że dziecko będzie i tak widoczne

My mamy całe ze szczebelek ale takie dostaliśmy. No i takie mi się bardziej podobają Jak dla mnie nie ma to chyba jakiegoś znaczenia jeśli chodzi o funkcjonalność

20.05.2017
Stary 2017-11-06, 11:11   #3478
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:

Jaki wózek? Ja nie mogę się zdecydować między Mutsy Evoi i X-lander x-cite. A jeszcze Cybex air 4 mi wpadł w oko

Fotelik na 99% Cybex aton. Ale chyba bez bazy. Dopiero niedawno dowiedziałam się że takie bazy są do kupienia... Będę wdzięczna za opinię czy ona są przydatne czy nie.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 11:27   #3479
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam co jecie to mam doła. Bo staram się nie dać zachcianka, jem porcje jak moja 3latka a i tak strasznie tyje. A startowałam z wagi ok bo 53 przy 160 wzrostu. W pierwszej ciąży to samo

Kochana jesteś w ciąży bliźniaczej to troszkę inaczej może też dużo wody ci się zatrzymuje ?

Stary 2017-11-06, 11:32   #3480
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wy to się chociaż możecie zważyć, moje jelito takie leniwe że ostatnią prawdziwą wagę znam sprzed 2 tygodni Tak to zawsze najpierw idzie śniadanie

Na obiad dzisiaj rosołek Wstawiłam właśnie kurczaka

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości