|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Dzień dobry
Mnie dzisiaj po przebudzeniu coś pobolewało w prawym boku, tak na dole i był to dość mocny ból ale na szczęście jak wstałam i pochodziłam trochę, to przeszło ![]() Dziś mam usg tarczycy a w czwartek wizytę u gina No i czekam z niecierpliwością aż wypłata spłynie bo lista zakupów spora Cytat:
No i ubraniami tak naprawdę dużo da się zrobić/ukryć, więc póki co tak się ratuje Chociaż te dodatkowe kg na brzuchu czy tyłku mi nie przeszkadzają tak bardzo jak zaokrąglona twarz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy nasza Słodka nie miała przypadkiem rozmowy w ośrodku adipcyjnym? Ciekawe co u nich
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki
Cytat:
Jeżeli chodzi o wyjścia to nie jesteś sama. I ja chętnie bym się gdzies wybrała gdyby ktoś nas zapraszał o 17/18 a o 21/22 to już totalnie mi się nie chcę nigdzie wychodzić dlatego jesteśmy odludkami z mężem ostatnio. Najchetniej chodzę do rodziny bo to zawsze około 15:00 i o 20:00 jestem już w domciu czyli idealnie ![]() Cytat:
niepotrzebnie by było płacić za mnie jak o 23 bym już spala. Nie powiem bo właśnie dobrze mówisz że fajnie mieć jedną parkę znajomych w podobnym stanie jak my. U nas przyjaciel męża również z żoną spodziewają się bobaskaCytat:
|||
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba taka moja uroda i nic na to nie poradzę ![]() Pozostaje nam się z tym pogodzić. O to to, rozumiem o co chodzi z tymi wyjściami i cieszę się że nie jestem sama. Nawet mój mąż w ten weekend powiedział - może byśmy kogoś zaprosili bo ostatnio to zrobiliśmy się jakimiś odludkami
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Rozeznanie
|
Witam dzień dobry
![]() Juana, gdzie można znaleźć tę muzykę dla kobiet w ciąży? ![]() Umówiłam sobie połówkowe do Medicover we wrocku na 13.11. czyli tydzień oczekiwania. Mam też termin na 17.11 w prywatnej przychodni zaklepany, takiej co zajmuje się tylko brzuszkami. Na wypadek jakby (tfu, tfu) coś było nie tak na pierwszej wizycie albo jakby Medicover znów mnie rozczarował poziomem. Rozpoczynam drugi tydzień zwolnienia, nie narzekam na brak zadań. Sprzątanie, spotkania, spacerki, basen. Póki jeszcze mi się chce ![]() Powiem wam że ja się czuję w ciąży atrakcyjniej, mój brzuch nigdy nie był płaski a teraz mam usprawiedliwienie póki co ukrywam pod ubraniem, ale jak się ładniej zaokrągli to może i obcisła sukienka wjedzie. Gorzej z imprezami, bo nie wiem czy zmieszczę się w cokolwiek na sylwestra albo osiemnastkę rodzinna na którą idziemy w styczniu :/ co ja gadam, na pewno się nie zmieszcze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie ten brzuch niesamowicie bawi I te kwadratowe plecki, bez wcięcia w talii. Taki czas i już. W końcu tam mała dziewczynka siedzi, niech ma trochę miejsca ![]() "Czy nie wyglądam grubo?" To jest mój żart odkąd brzuch zaczęło być widać Niezmiennie mnie bawi
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio ledwo w swój strój kąpielowy na basen się zmieściłam
Poszłam na ten basen ale czułam się jak wieloryb w tej wodzie
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
u nas już wszyscy znajomi dzieciaci właściwie, więc od dawna imprezy wyglądają wiadomo jak
![]() przyszły książki chcę ograniczyć zabawki i inne pierdółki, więc pokoik będę "ozdabiać" głównie książkami |
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Co do sylwestra to mam z głowy, mąż pracuje wiec ja zaszyje się pod kołdra i pewnie koło 1-2 pójdę spać bo na północ akurat będzie mógł wrócić na chwilę ![]() A na imprezy jakoś też nie mam ochoty ostatnio, chociaż na weselu jak byłam w 14 tygodniu chyba to się bardzo dobrze bawiłam i brak alkoholu mi nie przeszkadzał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą na basenie spotyka się osoby z większymi brzucholami, szczególnie płci męskiej ![]() nigdy nie miałam takiego super dekoltu w kostiumie jak teraz, zupełnie jak modelki na fotoszopowanych zdjęciach |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też planuje sporo książeczek i mam już kilka
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam właśnie telefon ze wózek juz jest do odbioru. No nieco wcześniej niż zakładaliśmy ale i tak się cieszę
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już 10 kg
raczej mało jem i nie jem słodyczy. Z pierwsza ciąża też tak mialam. Nie mogę na siebie patrzeć Czekam w kolejce na wizytę, ale zwykła bez USG. Julliette pokażesz kota Filemona w środku? Gdzie zamawiałam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam +4kg, w poprzedniej ciazy bylo 10 i oby teraz tez tak bylo.
Na sylwka nie mamy zadnych planow ale na 100% spedzamy w domu. |
|
|
|
#3469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już sobie na Bonito znalazłam i będę zamawiać przy najbliższej okazji Też będę stawiać na książki w dziecięcym pokoju. Pierwsze na pewno pójdą na zmarnowanie, ale kilka perełek warto mieć ![]() Cytat:
![]() Mam dziś dzień na jedzenie . Jadłabym wszystko naraz i to w takich połączeniach, że głowa mała |
||
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Watkowe Mamusie - czy polecacie łóżeczko które ma z każdej strony szczebelki czy raczej takie z tymi krótszymi ścianami zabudowanymi? Bardziej pewnie chodzi o podgląd na dziecko, wygodnie jest z tymi zabudowanymi sciankami?
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamawiałam na merlin.pl |
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Pretty ja mam wlasnie to co ma te krotsze boki zabudowane, sa szpary ale dwie tylko. U nas to absolutnie nie przeszkadza bo lozeczko tak stoi, ze z naszego lozka ja dobrze widze.
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- A podobalo mi sie bardziej niz cale szczebelkowe
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam co jecie to mam doła. Bo staram się nie dać zachcianka, jem porcje jak moja 3latka a i tak strasznie tyje. A startowałam z wagi ok bo 53 przy 160 wzrostu. W pierwszej ciąży to samo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia ale na pewno uda ci sie zrzucic. Tez mam znajome, ktore bardzo duzo przytyly, a teraz sa ekstra laski, ja nigdy az taka szczupla nie bede.
Jeszcze przy blizniakach to moment wrocisz do formy, tegi oczywiscie zycze Ja np slodyczy nie jem bo nie odrzucilo totalnie tak jak za pierwszym razem. A zachcianki no coz, mysle, ze ciaza nie jest wymowka zeby sie wszystkim poddawac i objadac, przynajmniej ja tak nie robie. Ale posilki jem normalnie od kiedy minely mi te okropne mdlosci i wymioty. |
|
|
|
#3476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie póki co stopuje brak miejsca na trzymanie wózka w domu czy piwnicy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
No właśnie też mi się podobają bardziej te z zabudowanym bokiem, ale też myślę że będzie tak stało że dziecko będzie i tak widoczne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po urodzeniu na pewno szybko to zgubisz Ja też szybko tyje mimo tego, że nie objadam się jakoś bardzo. Jeszcze lekarz mi na każdej wizycie mówi, że nie jest źle ale mam słodycze oddawać mężowi i uważać na to co jem i niemiłosiernie mnie to wkurza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fotelik na 99% Cybex aton. Ale chyba bez bazy. Dopiero niedawno dowiedziałam się że takie bazy są do kupienia... Będę wdzięczna za opinię czy ona są przydatne czy nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Wy to się chociaż możecie zważyć, moje jelito takie leniwe że ostatnią prawdziwą wagę znam sprzed 2 tygodni
Tak to zawsze najpierw idzie śniadanie ![]() Na obiad dzisiaj rosołek Wstawiłam właśnie kurczaka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

No i ubraniami tak naprawdę dużo da się zrobić/ukryć, więc póki co tak się ratuje
Chociaż te dodatkowe kg na brzuchu czy tyłku mi nie przeszkadzają tak bardzo jak zaokrąglona twarz 

Są dni kiedy mam to w nosie, ale czasami (zwłaszcza jak się naoglądam szczupłych koleżanek) to dół mnie łapie. Bez sensu 

i tak jest fajnie, bo tematów nam się teraz namnozylo 

raczej mało jem i nie jem słodyczy. Z pierwsza ciąża też tak mialam. Nie mogę na siebie patrzeć
13.03.2008