|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Ja dziś zrobię ryż z warzywami zapiekany
A tż sobie zażyczył pizze No ale ma ostatnio trochę stresów w pracy to mu zrobię
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te książeczki, u mnie znajomi poinformowani, że w prezencie dla małej chcemy książki jeśli chcą coś jej kupować
![]() Ja co jakiś czas wrzucam coś do koszyka przy zamawianiu dla siebie i tz, kilka w swojej kolekcji mała już ma, na pewno w pokoju postawię jej też Harry'ego Pottera zwykłego i ilustrowanego chciałam wkleić zdjęcie jej półeczki, ale ciągle za duże, a jak obetnę bardziej to bez sensu uwielbiam książki, siostrzeniec już obkupiony całkowicie ![]() Dzisiaj waga pokazała mi +3kg do tej przedciazowej, ale mała + łożysko + wody + większe piersi.. Trzeba coś przytyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jestem dwa ostatnie dni w pracy i muszę pozamykac swoje sprawy, ale mam młyn 😱 Oczywiście nadal mi niedobrze i wymiotuje, wiec wszystko robię w zwolnionym tempie :/ Przynajmniej piękna pogoda dzisiaj u nas. Miłego dnia
|
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
Ja wagowo dobiłam do równych 60 kg, więc jakieś 7 kg do przodu
Pierwszy raz od czasów liceum Ale póki co się nie przejmuję |
|
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Haha ja o za dużym tyciu wy o jedzeniu ;p ja tylko w ciąży i po miałam przekroczone 53;p na szczęście po ciąży z 4 miesiące, ale druga chyba gorzej zrzucić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niemniej bardzo będę wdzięczna naturze jeśli mnie oszczędzi ![]() Jeśli chodzi o wyjścia to nie cierpię - już od dawna wolę domóweczki niż klubowe eskapady. A co do sylwestra to pomysły mam dwa: albo w domu albo wieczór ze stand up`em, znalazłam coś takiego w necie. Alley w sprawie budowy domu odpiszę Ci w wolnej chwili w priv bo za dużo prywatnych rzeczy by padło ![]() Kupiłam pomarańcze, grejpfruty i ananasa, idę cisnąć sok
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! U mnie +5,5 kg od początku ciąży. I też zaczynam się sobie nie podobać w lusterku
Przepraszam ze ostatnio tak mało zaglądam ale mamy trochę zmartwień związanych z pracą tżta akurat teraz...
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a też mi wpadł w oko, bo lekki jest, a ja mam kilka schodów do pokonania ![]() zresztą dzieciaci znajomi mówią, że pompowane koła to podstawa co do bazy, to widziałam jakieś filmiki (mąż ostatnio ogląda namiętnie) i na samych pasach to te foteliki jakoś tak niestabilnie i mało bezpiecznie wyglądają, no i sam montaż na bazie zajmuje chwilkę mój pierwsze, co zrobił, to sprawdził czy w aucie mamy iso fix... u nas na razie na tapecie aton cloud (rozkłada się do pozycji leżącej i w kryzysowych sytuacjach może się przydać na stelażu od wózka, bo nie jestem ogólnie zwolenniczką przebywania malucha w foteliku poza autem) niestety, razem z bazą to koszt 1400 zł
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trudna sytuacja zawodowa jest stresująca a jak dziecko w drodze to wszystko stresuje o wiele mocniej ![]() julietta, dzięki za rady co do wózka. Minusem x-cite jaki słyszałam jest też mała budka która nie chroni przed słońcem. Cena atrakcyjna, ale jednak odpuszczę. W Mutsy Evo można dokupić pompowane koła w razie potrzeby. No i jest ładny. Ale jednak 2500 sam wózek 2w1 bez dodatków. A tak jak mówisz fotelik z bazą to ponad 1000zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
ale te wymioty... Dobrze Cię rozumiem. Ja się boję jeść... trzymaj się kochana! Tylko dwa dni i odrobina luzu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3497 | |
|
Rozeznanie
|
Byl taki moment, kiedy bardzo zalowalam, ze kupilam tego misia uszatka, czytalam go codziennie przez pol godziny, juz mialam dosc
Filemona nie mam, moze musze dokupic.Cytat:
A jak sie na cos nie ma wplywu, to lepiej zaakceptowac i odpuscic, niz sie dolowac Wiem, ze bywa, ze po kolejnych ciazach trudniej zrzucic i widze, ze tym razem szybciej przybieram, ale jeszcze sie nie stresuje. Damy rade i wrocimy do formy Tez bede miec motywacje w postaci wesela w bliskiej rodzinie latem ![]() Choc tez musze przyznac, ze aktualnie nie lubie patrzec na szczuple talie innych kobiet, moze dobrze, ze jest zima i nie musze patrzec na nie za czesto
|
|
|
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten pierwszy kupuje się trochę w ciemno, potem można już dokładnie przymierzyć do konkretnego malucha moim zdaniem lepiej przyoszczędzić na innych zakupach, np. na wózku kupując używany czy z mniejszą ilością "bajerów" |
|
|
|
|
#3500 |
|
Rozeznanie
|
Lenka, w takim razie trzymam kciuki! Wiem jakie to stresujące. Oby koniec końców wyszło na lepsze!
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nadal Cię męczy ? |
|
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tż też wniebowzięty A ja mniej, bo już 'wyrosłam' ze staników, które kupiłam jakoś w sierpniu po pierwszym bum wzrostowym Właśnie wyliczyłam, że od teraz w ciągu miesiąca mam zrobić glukozę według rozpiski od gin |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie sie dowiedziałam że rodzina nam sie powiększy
Edytowane przez Lenka_007 Czas edycji: 2017-11-06 o 13:20 |
|
|
|
|
#3504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robie dzis udka pieczone w piekarniku ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Ja sie nie mieszcze z tymi moimi ksiazkami w domu, czesc mam w kartonach jeszcze.---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pewnie jutro dostanę skierowanie na glukozę jeszcze endo wspomniała żebym przyniosła jej pokazać wynik na następną wizytę
|
|
|
|
|
#3506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś w ciąży z bliżniakami to u Ciebie troszkę inaczej. Masz prawo że tak powiem. ![]() ![]() A co lekarz na to? Dobrze przybierasz? Cytat:
Mam tak samo, zdecydowanie wolę domóweczki ale teraz to już nawet na nie nie chce mi się chodzić. ![]() W sprawie budowy czekam w wolnym czasie na wiadomość Może masz jakieś rady dla zaczynających? Na co zwrócić uwagę, czego nie robić itp? Przy okazji możesz wysłać jakieś fotki Waszego domu jak znajdziesz chwilę i ochotę ![]() Cytat:
![]() Jeju, mam nadzieję że to przejściowy kryzys w pracy TŻta i szybko minie. Cytat:
![]() Ja też na glukozę muszę się wybrać. Nie chce mi sięęęęę
|
|||||
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Alleyezonme u ciebie wcale tych rozstepow moze nie byc, nie ma co sie martwic
Ja bylam w szoku jak zobaczylam jak u niektorych kobiet wygladaja rozstepy, az takie dziury i to na calym brzuchu. Mnie oszczedzilo choc juz myslalam, ze w ogole nic sie nie pojawi ale w 9 mcu kiedy wreszcie wywalilo mi brzuch (bo wczesniej to byl taki jak na 6 mc) pojawily sie malutkie rozstepy u dolu brzucha, w majtach nic zupelnie nie widac Takze nie narzekam, oby i teraz tak lagodnie sie ze mna obeszlo. Fakt, ze wtedy cudowalam z mustela i elancylem, wydalam mnostwo kasy na te kremy, teraz stosuje olej ze slodkich migdalow lub oliwke i juz tak cos mi z tylu glowy mowi czy jednak nie lepiej znowu przejsc na lepsze kremy.
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjedzie do domu, pooglądamy i przymierzymy do mieszkania (głupio to brzmi ale na naszym metrażu wózek musi mieć konkretne miejsce), sprawdzimy jak fotelik pasuje do obu samochodów a potem wszytko wywozimy do moich rodziców Cytat:
![]() Byłam na pazurkach i od razu poszłam za ciosem i podcielam włosy a moja babeczka od paznokci zaproponowała mi modelowanie na regulacji brwi i hennie i makijażu wiec w środę znów mam dzień dla siebie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha miewam drastyczne sytuacje z tym rzyganiem. Dziś na szczęście tylko mnie mdli, ale wczoraj to zupełnie inna historia
![]() z perspektywy - teraz to zabawne, ale wczoraj nie było mi do śmiechu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze bede myslec, podobaja mi sie w sumie prawie wszystkie modele z firmy woodies Cytat:
będzie dobrze Cytat:
![]() Tylko mysle ze gondole bede wypinac jak dziecko bedzie spalo i bede ja zabierac na gore |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

Wstawiłam właśnie kurczaka
A tż sobie zażyczył pizze
No ale ma ostatnio trochę stresów w pracy to mu zrobię

akurat teraz...

ale te wymioty... Dobrze Cię rozumiem. Ja się boję jeść... trzymaj się kochana! Tylko dwa dni i odrobina luzu 

przyjedzie do domu, pooglądamy i przymierzymy do mieszkania (głupio to brzmi ale na naszym metrażu wózek musi mieć konkretne miejsce), sprawdzimy jak fotelik pasuje do obu samochodów a potem wszytko wywozimy do moich rodziców
z perspektywy - teraz to zabawne, ale wczoraj nie było mi do śmiechu
będzie dobrze