Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-06, 20:55   #3571
punamama
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Jolinko - nie pomoge z aplikacja bo uzywam taptalka chociaz wolalabym oryginalna wersje wizaż tylko nie wiem jak ja znalezc na app store. Tapatalk ma pelno bugow i ciagle wyskakuja jakies bledy.
A co do chłopa to nie chce kupowac sama. Chce z nim. Ubranka dla dziecka nie maja byc dla niego prezentem tylko sam ma tez sie poczuc

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-11-06, 20:56   #3572
FallenAnn
Rozeznanie

Dziewczyny ale Wy macie fajne te brzuszki! Mój wygląda jakbym się nażarła, co zresztą ciągle robie
Ps. Hmm. Myslalam że to wina świata, teraz patrzę a tu mam caaaly aparat w telefonie porysowany.... _20171106_205234.JPG

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-11-06, 20:59   #3573
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale Wy macie fajne te brzuszki! Mój wygląda jakbym się nażarła, co zresztą ciągle robie
Ps. Hmm. Myslalam że to wina świata, teraz patrzę a tu mam caaaly aparat w telefonie porysowany.... Załącznik 7304386

Przecież widać że to brzuszek ciążowy, co Ty gadasz? ładny

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 20:59   #3574
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Super!
A sprawa tych skurczy? Unormowało się?
Tak, po luteinie i duphastonie jest ok. Biorę jeszcze magneB6. Coś z tego zadziałało.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:01   #3575
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Ps. Hmm. Myslalam że to wina świata, teraz patrzę a tu mam caaaly aparat w telefonie porysowany.... Załącznik 7304386

To zdecydowanie nie jest "najedzony" brzuch.
Czy Ty jesteś w ciąży ?

A tak serio teraz .

Do tej pory nie interesował mnie temat wózków .
To co pisalyscie tez pomijałam bo ja dopiero wózek będę kupować na początku marca.
Ale ....
Dziś zobaczyłam na mieście wózek który mnie naprawdę zainteresował i ....
.... całkowicie zapomniałam jego nazwy
Chyba nawet dobrze nie zakodowałam... Zajmowałam kierownicze stanowisko a teraz jak ktoś do mnie za szybko mówi to ja nie rozumiem, a nie daj borze coś liczyć ...

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Dziewczyny gratki udanych wizyt.
Mnie coś dzisiaj brzuch kłuje ale nie wiem czy to nie jelita.

Stary 2017-11-06, 21:02   #3576
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Jolinko - nie pomoge z aplikacja bo uzywam taptalka chociaz wolalabym oryginalna wersje wizaż tylko nie wiem jak ja znalezc na app store. Tapatalk ma pelno bugow i ciagle wyskakuja jakies bledy.
A co do chłopa to nie chce kupowac sama. Chce z nim. Ubranka dla dziecka nie maja byc dla niego prezentem tylko sam ma tez sie poczuc

No ale może jak zobaczy takie maleńkie wdzianko, dotknie... może wyobraźnia ruszy i poczuje też potrzebę. Ja jak ost miałam ten ból w pachwinach i ledwo co chodziłam to mówię do mojego: już wiesz dlaczego nie chce wszystkiego zostawiać na później? A na końcu dodalam: no chyba że chcesz sam biegać potem po sklepach i kupować podkłady poporodowe, laktator czy wkładki laktacyjne...

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:06   #3577
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
No ale może jak zobaczy takie maleńkie wdzianko, dotknie... może wyobraźnia ruszy i poczuje też potrzebę. Ja jak ost miałam ten ból w pachwinach i ledwo co chodziłam to mówię do mojego: już wiesz dlaczego nie chce wszystkiego zostawiać na później? A na końcu dodalam: no chyba że chcesz sam biegać potem po sklepach i kupować podkłady poporodowe, laktator czy wkładki laktacyjne...

Wiekszosc rzeczy zamowimy przez neta, lacznie z ubrankami. Tylko chcialam zebysmy razem cos symbolicznego kupili. Sama nie chce po prostu i tyle. Wiem, ze to nic nie da. Jego nawet prenatalne ostatnio nie wzruszylo. Tylko powiedzial ze i tak tam nic nie bylo widac wiec widzisz

Stary 2017-11-06, 21:16   #3578
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem po prenatalnych. Dzwon między nogami to ślepy by zauważył więc 100% chłopczyk. Okaz zdrowia. Wszystko ma na swoim miejscu. Waga 386gr.
Gratulacje
Cytat:
Mi nie urosły jakos bardzo. Z niczego nagle mam potrzebe noszenia stanika ale tylko w rozmiarze A wiec to żaden wzrost

Juana - nie wiem jak Ty ale ja juz chcialabym cos miec, kupic ubranko, symbolicznie. On nic, twardy facet, nie i koniec. Smutne i wkurzajace

Czemu nie chce nic kupić? Jeszcze za wcześnie dla niego?

Ostatnio myślałam, że się rozpłaczę jak teściowa stwierdziła, że mamy wózka nie kupować. Już myślałam, że sypnie groszem i sama nam kupi w prezencie czy coś, a ona stwierdziła, że przed porodem nie kupuje się takich rzeczy, ani wózka, ani łóżeczka, bo może się coś stać. Super się poczułam jak to usłyszałam, szczególnie po tym swoim poronieniu w maju jestem ciekawa czy pozostałym dzieciom też tak świetnie doradzala, to będzie jej 4 wnuk. Tz chce jechać w odwiedziny, ale jakoś straciłam ochotę na rozmowy z nią i słuchanie reszty mądrości

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:21   #3579
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka a Ty miałaś te dziewuszke do przymiarki sukni ślubnej? Udało się sprzedać. Ja moja też chciałam opchnac ale to nie takie łatwe, kilka dziewczyn miałam i każda "za gruba" w plecach chyba zostanę z nią już na wieczność, a szkoda bo mi miejsce w szafie blokuje tylko.

Miałam, to była pierwsza i jedyna dziewczyna na przymiarkę i zaklepala suknie, w przyszłym tygodniu ma przyjechać po odbiór także szybko mi poszło, dwa tygodnie raptem wisiało ogłoszenie.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jolinko, u mnie miedzy biodrami a talia jest 40 cm różnicy. Przed ciąża i teraz tez mierzyłam

Wiecie, jak mi się nic nie chce ... zrobiłabym jakiś wystrzałowy obiad ale nie chce mi się ... miałam robić racuchy z jabłkami. Tak je robię, że zaraz drożdże mi się przeterminują.... chciałam zrobić ciasto, nawet takie z torebki gotowca, ale tak mi się nie chce ...
postoję chwilę i jestem już zmęczona

Ja tak kiedyś miałem plany na tarte i kupiłam spod do niej i tak czekał i czekał aż się przeterminowal :/

Cytat:
Dlaczego jak chcę załączyć zdj to mi tu wyskakuje komunikat "UPS ta funkcja została wyłączona przez administratora forum" ?? Da się coś z tym zrobić? Ktoś coś? Macie rację, ta nowa aplikacja forum jest do dupy nie podobna!

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Kup sama. ☺ połóż na łóżku a on niech patrzy jak wróci z pracy i podziwia.

Mi się udało załączyć zdjęcie i zaraz sobie przypomnę jak to się robi to napisze

Edit: nie da się chyba wrzucić zdjęcia jak masz posty zaznaczone do cytowania. Jedynie z poziomu nowego, czystego posta. Musisz wejść w ta ikonkę co jest pod spodem posta (ta z dużym plusem- pojawi się jak naciśniesz strzałkę z lewej) i tak wybrać opcję "zalacznik"- dwie pozostałe nie działają. Nie da się też załączyć zdjęcia z ikonki galerii lub aparatu

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-11-06 o 21:24
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:21   #3580
julietta83
Zakorzenienie

co za tekst
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:36   #3581
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Sliczne macie brzuszki
Gratuluje udanych wizyt
---
Ja dzis przejrzałam ciuszki po małej. Jeżeli będzie chlopak to mam ich sporo moja mala nosila sie w meskich na początku

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:42   #3582
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Gratulacje, Pareczka-bardzo fajnie się wam trafiło

Mnie ten brzuch niesamowicie bawi I te kwadratowe plecki, bez wcięcia w talii. Taki czas i już. W końcu tam mała dziewczynka siedzi, niech ma trochę miejsca
"Czy nie wyglądam grubo?" To jest mój żart odkąd brzuch zaczęło być widać Niezmiennie mnie bawi
Mnie brak talii wkurza. :wtf: taki prostokąt :/

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

Ja też szybko tyje mimo tego, że nie objadam się jakoś bardzo. Jeszcze lekarz mi na każdej wizycie mówi, że nie jest źle ale mam słodycze oddawać mężowi i uważać na to co jem i niemiłosiernie mnie to wkurza
A ja od tygodnia jem słodycze, a dziś to już mnie zemdliło. Od jutra DETOKS!!
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:43   #3583
robinsonka2
Raczkowanie

umknęło mi ale widziałam, że ktoś dziś po połówkowych ma potwierdzonego zdrowego chłopaka! gratki! chłopaki górą!

też mam dziś 90 na wysokości pępka...to chyba jakiś nowy kanon urody 90-90-90

dziś jakieś drobnostki mi wpadły w ręce na zakupach... w tym nowa czapeczka za całe 2 zł na lato... nie wiem czy praktyczna czy nie ale jest fajowa jak się nie sprawdzi może zostać misiowa na zawsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czapka dla Franka.jpg (102,6 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez robinsonka2
Czas edycji: 2017-11-06 o 21:46
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:46   #3584
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Do mnie właśnie przyszła koleżanka i mówi "ale masz cyccccccccccki"
Mój mąż liczy na duże cycki i póki co PUPA

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! U mnie +5,5 kg od początku ciąży. I też zaczynam się sobie nie podobać w lusterku Mąż mi ciągle powtarza że jestem w ciąży i tak musi być, ale ja zawsze przeżywałam u siebie dodatkowe kilogramy.

Przepraszam ze ostatnio tak mało zaglądam ale mamy trochę zmartwień związanych z pracą tżta akurat teraz...
Mój mąż to chyba czeka na piłeczkę ciążową, bo kto nie spyta to twierdzi, że nie widzi brzuszka, a że raz w nocy miałam taki duży, ale rano znikł.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość

Ja też boję się rostępów. Moja koleżanka mówi że to tatuaże piorunów i się śmieje - ale co ma mówić jak cały brzuch w tych 'tatuażach'.

Ja też na glukozę muszę się wybrać. Nie chce mi sięęęęę
A ja mam rozstępy białe na biodrach i udach po okresie wzrostu jako nastolatka i jakoś mi nie przeszkadzają.

Gdzie idziesz na glukozę, bo ja też muszę :P
Stary 2017-11-06, 21:47   #3585
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć. Jestem po prenatalnych. Dzwon między nogami to ślepy by zauważył więc 100% chłopczyk. Okaz zdrowia. Wszystko ma na swoim miejscu. Waga 386gr.
Super!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:47   #3586
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ostatnio myślałam, że się rozpłaczę jak teściowa stwierdziła, że mamy wózka nie kupować. Już myślałam, że sypnie groszem i sama nam kupi w prezencie czy coś, a ona stwierdziła, że przed porodem nie kupuje się takich rzeczy, ani wózka, ani łóżeczka, bo może się coś stać. Super się poczułam jak to usłyszałam, szczególnie po tym swoim poronieniu w maju jestem ciekawa czy pozostałym dzieciom też tak świetnie doradzala, to będzie jej 4 wnuk. Tz chce jechać w odwiedziny, ale jakoś straciłam ochotę na rozmowy z nią i słuchanie reszty mądrości
Ja dla swojej bym miała argument, że ludziom wierzącym nie wypada w takie zabobony wierzyć Teściowe to specyficzny gatunek. Zazdroszczę mojemu tż teściowej I nie dziwię Ci się, że nie masz ochoty jechać

Ja chyba klepnę w końcu ten koszyk z zamówieniem dla małej na allegro (pieluszki tetrowe, flanelowe, kocyk itp.) Dawno nic jej nie kupowałam
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:50   #3587
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Gratulacje Czemu nie chce nic kupić? Jeszcze za wcześnie dla niego?

Niektorzy wierza w takie zabobony, niedawno sie przekonalam, ze nawet laski w moim wieku wierza w te glupoty. Nie przejelabym sie tym. Rob co ty uwazasz za sluszne.
Stary 2017-11-06, 21:52   #3588
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja dla swojej bym miała argument, że ludziom wierzącym nie wypada w takie zabobony wierzyć Teściowe to specyficzny gatunek. Zazdroszczę mojemu tż teściowej I nie dziwię Ci się, że nie masz ochoty jechać

Ja chyba klepnę w końcu ten koszyk z zamówieniem dla małej na allegro (pieluszki tetrowe, flanelowe, kocyk itp.) Dawno nic jej nie kupowałam
Teściowie i 90% społeczności 50+

Moja mama to szczyt co u niej jestem to słyszę że to normalne że będę brzydsza i grubsza jak spodziewam się córki albo że na pewno urodzę po terminie bo córki się nie spieszą na świat.. i inne tego typu "zabobony"

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 21:53   #3589
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
muszę ograniczyć trochę słodycze, bo po tym, jak przez pierwsze m-ce odrzucało mnie od tego, tak ostatnio wróciły stare przyzwyczajenia
Witaj w klubie!!
Stary 2017-11-06, 21:56   #3590
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Niektorzy wierza w takie zabobony, niedawno sie przekonalam, ze nawet laski w moim wieku wierza w te glupoty. Nie przejelabym sie tym. Rob co ty uwazasz za sluszne.
Gdybyśmy wierzyły we wszystkie zabobony ciazowe to musialybysmy sie pozamykac w zlote klatki na 9 miesiecy.
Stary 2017-11-06, 21:57   #3591
lelowa
Zakorzenienie

Racja. Dlatego ja nie wierze w zadne zabobony. U mnie nie zobaczycie czerwonych kokardek nawet
Stary 2017-11-06, 21:57   #3592
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
No u mnie mam nadzieje że nie bede juz duzo się zmieniać. Co prawda TZ jest zadowolony ale ja i tak wystarczajaco sie zdziwilam jak ostatnio kupowałam bielizne (miseczka od początku ciąży zmieniła mi się o 3 rozmiary... ) Spokojnie, my mamy tylko 2 pary body i 1 skarpety. I ostatnio utworzyłam koszyk w aptece gemini z rzeczami kosmetycznymi i porodowymi, ale jeszcze musze dodac kilka rzeczy. Z tym że koszyk ogarnelam sama Nie wiemy nawet gdzie będziemy mieszkać dokładnie

Zadro +3 rozmiary, a ja dalej płaska. Mąż twierdzi, że tylko sutki większe

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Mi nie urosły jakos bardzo. Z niczego nagle mam potrzebe noszenia stanika ale tylko w rozmiarze A wiec to żaden wzrost

Witaj w klubie ja też dalej A tylko takie pełne :P
Stary 2017-11-06, 22:00   #3593
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Racja. Dlatego ja nie wierze w zadne zabobony. U mnie nie zobaczycie czerwonych kokardek nawet
Tż mi kiedyś mówił, że jego ojciec miał korbę na punkcie tych kokardek Oj niech mi jakąś na wózku przypnie to mu na czoło ją przykleję
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 22:01   #3594
lelowa
Zakorzenienie

Oj ja bym nie chciala +3 rozm w biuscie, co to to nie Jak juz to marze zeby miec -2 rozmiary tak zeby bylo B lub ewentualnie C.
Stary 2017-11-06, 22:03   #3595
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Super! Gratuluje!!!
Cytat:

Juana - nie wiem jak Ty ale ja juz chcialabym cos miec, kupic ubranko, symbolicznie. On nic, twardy facet, nie i koniec. Smutne i wkurzajace

U nas na razie ogranicza nas trochę to że po nowym roku zmieniany mieszkanie. Moj mąż juz 2 razy proponował żebyśmy poszli na ubrankowe zakupy. Ja z jednej strony bym też już chciała. A z drugiej wygrywa zdrowy rozsądek. W grudniu mam dostać od siostry stertę rzeczy po jej 2 dzieci. Myślę, że lepiej będzie jak najpierw je przejrzymy a dopiero potem dokupimy brakujace
Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Zadro +3 rozmiary, a ja dalej płaska. Mąż twierdzi, że tylko sutki większe

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Witaj w klubie ja też dalej A tylko takie pełne :P
Ale mi jakoś ta miseczka nie pasuje do mojego biustu niby rozmiar dobrany dobrze przy pomocy braffiterki ale jak patrze na siebie w lustrze to dalabym sobie nadal 2-3 rozmiary mniej

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 22:03   #3596
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Tż mi kiedyś mówił, że jego ojciec miał korbę na punkcie tych kokardek Oj niech mi jakąś na wózku przypnie to mu na czoło ją przykleję
U mnie tez sa osoby, ktore maja bzika na tym punkcie Do tego starszenie urokami i takie tam jak sie czlowiek sprzeciwia. Ja nie mowie, jak ktos chce niech sobie wiesza ale to zawsze bedzie tylko ozdoba, a nie zaden amulet
Stary 2017-11-06, 22:08   #3597
Jolinko
Zadomowienie

No i co? Próba załączenia zdj. Widać mój brzuch? Eh, trochę techniki a ja już mam problemy...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

No i kupa z tego. Rezygnuje!

Stary 2017-11-06, 22:16   #3598
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
No i co? Próba załączenia zdj. Widać mój brzuch? Eh, trochę techniki a ja już mam problemy...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

No i kupa z tego. Rezygnuje!

Mnie tez nie laduje z tel, ale z lapka tak :/ 21tc3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _20171106_220313.jpg (70,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _20171106_220527.jpg (56,0 KB, 64 załadowań)
Stary 2017-11-06, 22:21   #3599
Jolinko
Zadomowienie

[IMG][/IMG]

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Mnie tez nie laduje z tel, ale z lapka tak :/ 21tc3d
Eh nie chce mi się lapka włączać, leń

A Ty to masz ledwo co wystający brzuszek u dołu. ☺ Chyba wysoka jesteś, co?

Stary 2017-11-06, 22:25   #3600
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Kornelciaczek, gdzie Ty to dziecię trzymasz

U mnie biust najpierw podrósł w okolicach 6-7 tygodnia o jeden rozmiar, potem wrócił do swoich rozmiarów a teraz znowu się powiększa.

Ojoanna, przykre takie gadanie Mama wie o tej majowej stracie ? To jest takie dziwne, jakby starsi ludzie kazali się nie ekscytować dzieckiem i nic dla niego nie mieć Jeszcze kupowanie łóżka kiedy mamusia siedzi w szpitalu jest realne ale wózka ? Gdzie na niektóre modele się czeka kilka tygodni i głównie przyszła mama powinna przetestować jak się jeździ

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości