Ponowne starania po t. Zaczynamy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-03, 11:08   #1171
Oska305
Rozeznanie

Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy

Ja byłam u spowiedzi. Wybrałam księdza spoza mojej parafii. Taki staruszek na emeryturze. Poszłam do niego do mieszkania i najpierw porozmawialiśmy. Też płakałam cały czas, ale wysłuchał i udzielił rozgrzeszenia. Jakoś mi się lżej na sercu zrobiło. Podobno u Dominikanów jest najlepiej się spowiadac. Mają czas i na rozmowę i na spowiedź. Tylko nie wiem, czy tam trzeba się wcześniej telefonicznie umawiać, czy można tak z drogi wejść.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-11-03, 11:50   #1172
totylkoona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guska8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej beczki, czy spowiadalyscie się już po T.? Jestem osobą wierząca i choć mam ogromny żal za to co nas spotkało chciałabym pójść do spowiedzi tylko po 1 nie wiem jak miałabym ująć przerwanie ciąży a po 2 tej decyzji tak naprawdę nie żałuję więc nie wiem jak do tego wszystkiego podejść...
Ja nie planuję, nawet jeśli kiedyś będę u spowiedzi to nie będę o tym mówiła. Właśnie dlatego, że nie żałuję i byłoby to nieszczere w moim przypadku.

totylkoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 13:18   #1173
Igni2017
Raczkowanie

Ja nie byłam i nie zamierzam.Terminacja jest moja sprawa a nie ksiedza a zreszta ja i tak do spowiedzi nie moge isc bo jestem po rozwodzie i zyje od kilku lat w szczesliwym zwiazku tylko wedlug kosciola zyje w grzechu
Igni2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 14:57   #1174
Aniol29
Przyczajenie

Ja jeszcze jak czekałam na podanie pierwszej tabletki próbowałam się wyspowiadać tzn przyszedł do sali ksiądz z Komunia 3 razy mu mówiłam, że nie chcę przyjąć a on 3 razy namawiał pomyślałam, że pewnie jest świadomy z jakimi problemami leżą tam kobiety. Z płaczem wyznałam co za chwilę nastąpi a on zmieszał mnie z błotem jak to stwierdził : " nie ma miłości bez cierpienia" jak powiedziałam że wiem, że nie dam rady patrzeć na cierpienie mojego dziecka ( ZD z ciężką wadą serca) to zaczął mi wytykać że nie jestem Bogiem a wszystko wiem. Zadałam mu proste pytanie czy będzie mojemu dziecku sponsorował rehabilitację lub wspierał jego rozwój odpowiedział, że to nie jego dziecko. Takim sposobem kazałam mu natychmiast wyjść i więcej nie wracać - powiedziałam mu jeszcze wiele co myślę o wtrącaniu się księży (mężczyzn) w sprawy kobiet gdzie nigdy nie będą potrafili zrozumieć co przechodzimy w momencie T. Przeszła mi ochota na spowiedź a do kościoła poszłam dopiero w ubiegłą niedzielę i żałuję pełno plakatów dzieci ZD i hasło : "Nie zabijaj, pozwól żyć"
Aniol29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 15:23   #1175
wynn
Zadomowienie

Ja wyspowiadałam się w modlitwie przed Bogiem, to on zdecyduje czy mi da rozgrzeszenie, czy nie. Od tamtego czasu moj kontakt z Bogiem się urwał i sama nie wiem w co wierzę, ale na pewno nie w 'mądrości' księży.

wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 17:41   #1176
Rosietherobot
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, mam pytanie do tych, które są już jakiś czas po terminacji: jak było u Was z cyklami po? Mnie się właśnie skończyła trzecia @ po t., ale niestety podobnie jak po dwóch pierwszych mam plamienie. W pierwszym cyklu najdłuższe, bo gdzieś tak do 12 dc, potem coraz krótsze, ale są (cykle też się rozjechały, ale minimalnie, o 2-3 dni). Wiem, że może to być objaw zbyt niskiego progesteronu, ale czy jest szansa, że to się samo za cykl- dwa unormuje, czy od razu robić alarm i biec do lekarza?
Rosietherobot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 18:06   #1177
Igni2017
Raczkowanie

Mi sie rozjechały cykle całkowicie plamien nie miałam ale przed T mialam cykle zawsze 28 dniowe a po T rozjechały sie tak różnie byly cykle 25 lub 26 ale 22 tez sie trafil.Ja sie nie stresowalam i w pierwszym cyklu staran zaszłam w ciąże.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-03, 19:10   #1178
guska8
Raczkowanie

Mi w sumie od razu wróciły bardzo równe, ale zawsze miałam bardzo regularne

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Ostatnio pisałam że pierwsze USG prenatalne wyszło u nas fajnie, dziś odebrałam wyniki Pappa

B-hCG 31

Pappa 5,28

Ryzyko wyszło dla zd 1:2345, pozostałe 1:20000

Mam pytanie do dziewczyn które po T. są w ciąży już urodziły zdrowe dzieci, robiliście jakieś dodatkowe badania...Nifty lub Amnio?
guska8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 21:03   #1179
Nina2809
Raczkowanie

Rosietherobot ja zawsze miałam niereguralne cykle i po T w sumie nic się nie zmieniło, nadal były niereguralne

guska8 super wieści, u mnie jeszcze do prenatalnych daleko ale już się boje jak diabli.

A ja mam pytanie do dziewczyn które są teraz w ciąży-czy Was też tak wysypywało na twarzy i szyi ? U mnie się zaczęło jakiś tydzień po ostatniej miesiączce i tak jest ciągle, co chwilę jakieś nowe pryszcze, mam ich pełno. A jak to było u was ?
Nina2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-03, 23:04   #1180
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guska8 Pokaż wiadomość
Mi w sumie od razu wróciły bardzo równe, ale zawsze miałam bardzo regularne

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Ostatnio pisałam że pierwsze USG prenatalne wyszło u nas fajnie, dziś odebrałam wyniki Pappa

B-hCG 31

Pappa 5,28

Ryzyko wyszło dla zd 1:2345, pozostałe 1:20000

Mam pytanie do dziewczyn które po T. są w ciąży już urodziły zdrowe dzieci, robiliście jakieś dodatkowe badania...Nifty lub Amnio?
Ryzyko z pappy wyszło u mnie podobne. Nie robiłam dodatkowych badań. Niunia urodziła się zdrowa.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 07:39   #1181
Oska305
Rozeznanie

Cześć Ciocie Wczoraj miałam cc nagle i jestem Mamą.Sara 2200, Tobiasz 1730. Oboje na wsparciu oddechu i z sondami. Ale jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki

Stary 2017-11-04, 07:52   #1182
Igni2017
Raczkowanie

Oska będzie dobrze.Trzymamy kciuki za ciebie i twoje słoneczka.Jak tyle ciociuń kciuki trzyma to musi byc ok i nim sie obejrzysz przybiora na wadze i zabierzesz ich do domku.Gratuluje😀😀😀
Stary 2017-11-04, 08:19   #1183
klebuszkowa1212
Raczkowanie

Oska nareszcie się doczekałaś Trzymam kciuki za Twoje Maluszki, a Ty regeneruj się i odpoczywaj aaa no i ucałuj dzieciaczki

u mnie po T. cykl rozjechał się całkowicie, wcześniej cykle 28 dniowe, później dochodziły do 40 dni. Poszłam do lekarza, zlecił badania i okazało się, że prolaktyna za wysoka. Dostałam leki i jeszcze tego samego miesiąca zaszłam w ciążę
Pappa i USG były bez zastrzeżeń, więc nie robiłam dodatkowych badań. Jedyne dodatkowe badanie jakie wykonałam to było ego serca płodu. Póki co, według trzech niezależnych lekarzy malutka zdrowiutka i mam nadzieję, że już tak zostanie.
Stary 2017-11-04, 09:29   #1184
pollyhanna
Raczkowanie

Oska trzymam kciuki żebyście szybciutko wszyscy byli już w domu!

A ja wczoraj miałam usg - jest jedno kropiątko serducho bije - wczoraj wg usg 6+3 (wiec idealnie z testem owulacyjnym się zgadza). Tylko niewielka jak pdzetrwam te 6 tyg jeszcze.... zaczęły się mdłości ( u mnie wcale nie poranne tylko całodniowe.... wiosną rzygalam przez miesiąc non stop...) i jeszcze gdzieś tam podskórnie panicznie się boje. ... ba przerażona jestem. Juz bym chciała połowę grudnia... mam ochotę leżeć i płakać

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
pollyhanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 09:32   #1185
Pchelka216
Raczkowanie

Oska gratulacje bedzie dobrze, maluchy cały czas rosną fizycznie i w siłę.

Dziewczyny ja cykle zawsze mialam rozjechane i po t pierwszy dostałam dopiero po 47 dniach. dwa ostatnie przed ciążą to 29. Więc myślę że organizm potrzebuje kilku miesięcy żeby odzyskać równowagę tak że 3 a potem zrobić badanie na prolaktyne.

Nina czy badalas tsh i ft4? tarczyca może być przyczyną. no i w sumie przy takich zmianach hormonalnych te krosty może się pojawiają. aczkolwiek ja bym podejrzewała tarczyce
Pchelka216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 09:37   #1186
Igni2017
Raczkowanie

Pollyhanna też tak miałam.Wymioty u mnie to byla masakra zjechałam 3 kg z wagi codziennie sie meczylam.Dzis mam 8+6 i jest lepiej uspokoilo sie troszke nadal mecza mdlosci ale nie ma juz tragedii juz nawet zaczelam troszke pomalu przybierac na wadze.Ja 13 ide do swojego gin a 30.11 jade do poznania na usg i pappe i tez jestem przerażona.
Stary 2017-11-04, 10:04   #1187
joasiala
Zadomowienie

Oska gratuluje!!! Życzę wam szybkiego powrotu do domu. A maluszki pewnie szybko dojdą do siebie.
A jak ty sie czujesz po cc?

Klebuszkowa to teraz czekamy na ciebie

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 10:45   #1188
gynvael
Raczkowanie

Oska, gratulacje kochana 😚❤

Moje cykle przed i po byly w zasadzie takie same. Miałam w miarę regularne 29-32 dniowe i yak było tez po. Co do krostow to mnie strasznie wysypało po porodzie i meczyłam się z tym przez kolejne 5 mirsięcy do kolejnej ciazy. Ale hormony tarczycy miałam ok. Zresztą zawsze miałam więc u mnie bynajmniej nie było to powiazane z hirmonami tarczycy.

Wczoraj mialam wizytę u mojej gin. 11t4d i kość nosowa widoczna, ilość uderzeń serduszka w normie, przepływy prawidłowe, zołądek i pęcherz ok. I NT 0.8mm!! Chyba pierwszy raz od testu ciazowego trochę odetchnęlam. Ale we wtorek mam kolejne usg u soevjalisty w tym temacie a za nievo ponad rydzień test pappa. Z mężem sklaniamy się tez mocno w kierunku nifty.

gynvael jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 12:27   #1189
Oska305
Rozeznanie

Szczerze? Czuję się do d... Nie wiedziałam, że po cc to taki ból. Ledwie się ruszam. A wstać to już kompletna porażka. Dzieci jeszcze nie widziałam. Czekam na męża i zawiezie mnie na wózku do nich. Nadal nie wierzę, ze to już

Stary 2017-11-04, 12:54   #1190
wynn
Zadomowienie

Oska gratuluję i przesyłam moc pozytywnych myśli w waszą stronę **

Stary 2017-11-04, 13:16   #1191
klebuszkowa1212
Raczkowanie

No Oska zaskoczyłaś nas ☺

Ja się bardzo boję cc, właśnie tego bólu, całej tej rany po cięciu i tego że ciężko będzie coś zrobić przy bobasku. A może niepotrzebnie mnie nastraszyły "koleżanki" ? Wolałabym rodzic naturalnie.

Termin mam koniec stycznia, początek lutego, rozumiem, że ja następna w kolejce? 😂
Stary 2017-11-04, 14:32   #1192
Tweeling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oska305 Pokaż wiadomość
Cześć Ciocie Wczoraj miałam cc nagle i jestem Mamą.Sara 2200, Tobiasz 1730. Oboje na wsparciu oddechu i z sondami. Ale jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki

Oska, GRATULACJE!!! Kochana, życzę i Tobie, i maluszkom dużo zdrowia i sił, radości, miłości... Ech, wzruszyłam się! Mam nadzieję, że nie było dużo stresu - piszesz, że cc było nagłe...
Trzymajcie się!

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Oska305 Pokaż wiadomość
Szczerze? Czuję się do d... Nie wiedziałam, że po cc to taki ból. Ledwie się ruszam. A wstać to już kompletna porażka. Dzieci jeszcze nie widziałam. Czekam na męża i zawiezie mnie na wózku do nich. Nadal nie wierzę, ze to już

Jeśli chodzi o ból, to z kazdym dniem będzie lepiej, naprawdę. Najgorsza jest pierwsza i druga doba. Paradoksalnie im więcej się ruszasz, tym ból szybciej mija. I ryzyko zrostow jest mniejsze. Będzie dobrze Do 3 miesięcy trzeba się oszczędzać (nie dźwigać niczego poza dziećmi).
Polecam obejrzeć ten filmik (wszystkim dziewczynom przed cc):
https://youtu.be/o-Nk4kAnIko

Żałuję że tego nie wiedzialam przed pierwszą cesarką (mialam zrosty i podczas drugiej cesarki był problem z wyjęciem dziecka).

Wstawaj z łóżka zawsze w ten sposób, że najpierw przekręcasz się na bok, nogi zgięte w kolanach i podnosisz się na rękach, używając mięśni rąk, a nie brzucha...

Naprawdę jutro będzie lepiej

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Tweeling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 16:39   #1193
Nina2809
Raczkowanie

Oska ale niespodzianka ! Trzymam kciuki za Ciebie i dzieciaczki, trzymaj się kochana

Co do tarczycy to nie badałam, jakoś nigdy na to nie wpadłam w czwartek mam pierwszą wizytę u lekarza, trzymajcie kciuki, żeby biło już serduszko i żeby wszystko było dobrze. Nie wiem jak przetrwam te 9 miesięcy
Stary 2017-11-04, 17:58   #1194
totylkoona
Raczkowanie

Oska super informacje. Czekamy na relację ze spotkania z maluchami. Niech rosną zdrowe i szczęśliwe.

Nina trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Pollyhanna gratulacje. Oj znam ja problem całodniowych mdłości i współczuję Ci, ale to podobno dobry objaw.

totylkoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-04, 20:25   #1195
JustaKacper1986
Raczkowanie

Czesc dziewczyny..moze niektore z was kojarza mnie z watku Terminacji ciazy..

T mialam 23.06.2016 rok i chcialam dac wam nadzieje ze nawet po T mozna urodzic zdrowe dziecko..

Przyklladem jest moja corcia ktora spi obok mnie...przyszla na swiat 12.10.2017 przez cc..

Takze trzymam kciuki za was wszystkie zebyscie szczesluwie zaszly w ciaze i urodzily zdrowe dzieciaczki..
JustaKacper1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-05, 13:23   #1196
wynn
Zadomowienie

JustaKacper1989 gratulacje! Super, że podzielilaś się tą pozytywną wiadomością z nami, one są tutaj niezwykle potrzebne i podbudowujace

Stary 2017-11-06, 19:20   #1197
Nina2809
Raczkowanie

Dziewczyny ale się dziś przestraszyłam. Dostałam jakiegoś brązowego plamienia, od razu strach i panika, pojechałam na ip się przebadać. Narazie nie ma katastrofy, dostałam duphaston i mam się oszczędzać. Lekarz nie był w stanie narazie nic powiedzieć bo jest za wcześnie -5t i 5dni i zarodek ma dopiero 2mm, jest ledwo widoczny. Także trzymajcie za mnie kciuki, żeby to był tylko jakiś fałszywy alarm i żeby wszystko było dobrze bo tak strasznie się boję
Stary 2017-11-06, 19:55   #1198
Igni2017
Raczkowanie

Widzę Ninka że dotarłaś do domku.Będzie dobrze pamiętaj co Ci mówiłam oszczędzaj się i bierz leki.

Oska co tam u twoich perełek?
Stary 2017-11-06, 22:40   #1199
aniolkowamamusia
Raczkowanie

Oska gratulacje ☺☺☺☺
aniolkowamamusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 10:48   #1200
Pchelka216
Raczkowanie

Guska, czy zdecydowałaś się na jakieś dodatkowe badanie?
Mnie czeka ta decyzja za 2 tygodnie po usg i już sama nie wiem. Skłaniam się ku amniopunkcji; bo nifty znowu da mi jakieś ryzyka, a nie rozwieje wątpliwości. A jednak wolałabym się uspokoić...
Inne Mamuśki, czy któraś robiła amnio?
Pchelka216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości