![]() |
#3511 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Cytat:
Ja, nawet jeśli miałabym nie wiem jak kiepskie stosunki z teściami, nie dałabym rady im tego zrobić. A mąż to już w ogóle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() teściowa moja ona chce dobrze, ale nie wyobrażacie sobie ile ona gada..... i jak gada..... no nie da się znieść, czasem jak nas odwiedzała to tż nie dawał rady i wychodził a ja jeszcze z grzeczności przytakiwałam (wyprowadził się z domu po liceum na studia i od tamtego czasu praktycznie z nimi nie mieszkał na stałe). No jakiego by się tematu nie zaczęło to: a dlaczego sobie nie zrobiliście kuchni tam, a dlaczego nie kupiliście sobie innej kanapy, a dlaczego chcecie się tak szybko żenić, a dlaczego sobie nie zrobisz w kuchni tego, a dlaczego nie dodasz do zupy tego, itp, itd. Wystarczy powiedzieć, że jak teściowa była w pracy za granicą i Mąż jej powiedział telefonicznie, że się oświadczył i się żenimy (a dodam, że u nas szybko poszło i byliśmy z drugiej strony Polski, nie zdążyłam przed zaręczynami poznać jego rodziców) to nie znając mnie kazała tż dać mi telefon, rozmowa przebiegła tak: - dzień dobry Pani. - dzień dobry, dziecko, czy Ty jesteś w ciąży? - nie jestem - o jezu, to po co się tak spieszycie, zróbcie normalne wesele, macie jeszcze czas, nazbierajacie sobie pieniędzy, itp. itd. także tak ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kilka razy w życiu byłam w takim stanie wojny z teściami wtedy jeszcze przyszłymi, że rozważaliśmy emigracje i odcięcie się całkowite. Po głębszym oddechu zawsze jednak dochodziliśmy do wniosku, że przyszedłby ten dzień, że bardzo żałowalibyśmy tego kroku. Teraz jest już całkiem spoko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Rozeznanie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7861071 1]Trochę trudne relacje.
Ja kilka razy w życiu byłam w takim stanie wojny z teściami wtedy jeszcze przyszłymi, że rozważaliśmy emigracje i odcięcie się całkowite. Po głębszym oddechu zawsze jednak dochodziliśmy do wniosku, że przyszedłby ten dzień, że bardzo żałowalibyśmy tego kroku. Teraz jest już całkiem spoko ![]() Dokładnie ![]() ech wyżaliłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |||
Zakorzenienie
|
Malinka trzymam kciuki! Napewno wszystko jest w porzadku
![]() Pytalas o listy do m, my sie z tztem wybieramy jak troche te tlumy w kinie sie przewala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() Trzeba było się szybko rozgrzać % i w rezultacie o 17 byliśmy już tak zrobieni, że na sztuczne ognie to już zdążyłam się wyspać i wytrzeźwieć. Młodość ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A kolezanke z workiem na glowie sobie wyborazilam i nie moge przestac sie smiac ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Przeczytalam, nadrobilam ale nie odnosze sie do wszystkich bo by mnie jutrzejszy dzien zastal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Relacje z tesciami wygladaja tak jakby to byla wasza dalsza rodzina jakas ![]() Czy mi sie wydaje czy domimazet znow nam sie gdzies zapodziala? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Domima hop hop tęsknimyyyyyyyyyyyyy! Edytowane przez 85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e Czas edycji: 2017-11-07 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2018 cz. 2
Zjawia się i znika
Śliczny taki - mister of america ![]() Mam nadzieje Domima, ze u Ciebie wszystko ok. Jade do podglądywacza - mam nadzieje, ze nie bedzie kolejki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3523 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po awaryjnej wizycie u gina. Z dzieckiem wszystko ok. (zdjęcie wstawię zaraz na fb). Na wymioty dostałam lek na receptę, bardzo silny i ogólnie niepolecany ciezarnym, ale jeśli mam się odwodnic to lepiej żebym go brała. Sama nie wiem. Chyba wolę go narazie nie brać.
Dziecko wielkości 46,6mm. Z dzisiejszego usg wychodzi mi wiek ciąży na 12t0d a nie jak wg om 11t1d. Gin sprawdził mi ogólnie parametry UG - przeziernosc karkowa w normie, prawidłowe: czaszka, szyja, twarz, serce, pnie tętnicze, klatka piersiowa, ściana przednia jamy brzusznej, żołądek, nerki, pęcherz, kręgosłup, kończyny górne i dolne. Czyli wyszło że tylko paniki zasialam. Ale wolałam się upewnić że wszystko jest ok. AA i usg miałam przez brzuch już dzisiaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do leku, nie wiem co Ci poradzić. Z jednej strony niby niepolecany, z drugiej - jednak Ci go przypisał więc to chyba trochę jak z antybiotykami : lepiej nie, ale jak już jest kiepsko to chyba leiej wybrać mniejsze zło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poszłam do kuchni po herbatę poszłam do wc zadzwoniłam do babci obejrzałam kolejny film ![]() ja zalegam w łóżku i już szczerze mam dość! tyle rzeczy mam do zrobienia, a wystarczy że trochę pochodzę więcej to zaczynam wymiotować, krwawić... mam nadzieję, że na jutrzejszej wizycie okaże się, że krwiak się wchłania w końcu, bo już chyba obejrzałam wszystkie filmy w internetach i zacznę sama nagrywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3529 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matka dwójki dzieci, specjalistka od wszystkiego, zero zadowolenia z życia. Dzieci płaczą, nie śpią, ciągle czegoś chcą, trzeba się nimi zajmować. Jak kiedyś zapytałam, to po co w sumie je ma, to się oburzyła, że przecież je kocha i to jest cudowne przeżycie. Teraz ma 4,5 latkę i 0,5 roczniaka. Oj ma worek dobrych rad, jak to jest przy dwójce. Roztacza mi wizję niesamowitej atmosfery :P Nasze Dziecko numer 1 dało nam czadu... Nie było chętne do spania, i to tak konkretnie. Ale ogarnęliśmy sprawę. Trochę długo zajęło, ale sukces jest ![]() Dużo różnych rzeczy sprawiało nam problem, wielu nocy nie przespaliśmy, przepłakałam dużo godzin... Ale wszystko, absolutnie wszystko jest do przeżycia jak trzeba! I wszystko mija! Prędzej, czy później mija! I to dobre i to złe! Także nawet wtedy, gdy źle, jest jakieś światełko! Czas szybko mija i mimo, że wtedy wydawało mi się, że nie przetrwam kolejnej nocy, to bardzo szybko minęło! I jestem, gdzie jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
Jesteeeeemmmmm obecnaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() Moje Kochane - Szalone Wy - tyle postów ? Ja muszę Was nadrobić bo nie lubię tak napisać co u mnie - nie wiedząc co u Was ![]() Także tęsknie za Wami bardzo i później nadrobię obiecuje ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja troche boje sie jak to bedzie z takim malenstwem, ale damy rade na pewno. Beda lepsze i gorsze dni, ale tyle osob ma dzieci i radza sobie to czemu my bysmy mieli sobie nie poradzic? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Po tym, jak dzisiaj w nocy budziłam się 4 razy zdecydowanie kupuję poduszkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3536 | ||
Zadomowienie
|
mam większośc zwykłych rajstop, ale w największym rozmiarze. Mają spory ten pas. Jak kupuję 4 to często mam krok już w połowie ud. Mam za długie nogi :P więc mam sporo 5, czy tam xl.
Kilka par mam biodrówek, to też były w porządku i na koniec ciąży. Choć zimą to wolę mieć więcej warstw na nerkach ![]() dostałam też od tesciowej rajstopy ciążowe grubsze, kryjące z gatty (kupiła w rossmanie). Nosiłam je później bez ciąży. Nigdy nie miałam tak długo rajstop! od 2014! I to takiego noszenia, od września do późnej wiosny. Często, co się wyprały to znowu. Polecam mocno ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() haha potem przy kupowaniu rzeczy dla dziecka też poznałam tyyyle nowych wyrazów ![]() a teraz też okazuje się, że nie wiem wszystkiego :P mówią, że podróże kształcą, a to forum dopiero jak kształci :P ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() a co do leków, to sprawdź sobie tę substancje w leksykonie (tu masz bezpieczeństwwo leków podczas ciąży i przy karmieniu) http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php Jakoże i u mnie męczenie z wymiotami, to lekarz mi powiedział to samo. Że czasem wybrać mniejsze zło. Wziąć lek i się nie odwodnić. Ze swojej strony mogę podpowiedzieć, że brania rennie trochę złagodzić może te niemiłe przeżycia, spanie z głową wyżej, regularnie jedzenie, picie wody z miodem. Ale cóż... w zeszłym tygodniu jak wymiotowałam całe nocki i pół dnia ( i tak codziennie), to już myślałam, że umrę. Serio... współczuję i mam nadzieję, że szybko minie!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
Polasia co dostałaś torecan? Ja go miałam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3539 |
Zadomowienie
|
w pierwszej ciąży miałam 1,5 h i mój lekarz nie mógł wszystkiego złapać dobrze... Przyjeżdżałam drugi raz i też z godzinę spędził. Ale większośc pacjentek widziałam, ze siedzi ok. 30 minut. (na nfz)
Teraz miałam w luxmedzie (miło być kontrolne usg, a w systemie wpisali, że prenatalne, więc lekarz wszystko pomierzył). Wyrobił się w 10 minut ze zrobieniem opisu! Ekpres. Wszystko było widać. Jutro idę do mojego gin. Zobaczę, ile będzie trwało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.