Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-08, 10:19   #3871
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Nie wiem czy coś widać, bo z zimna trzęsły mi się ręce no i musiałam poobcinac, żeby się zmieściło, ogólnie kurtka prezentuje się tak, mam 168cm, rozmiar ś, ściągnęłam ją sobie trochę tymi sznureczkami, żeby jakoś bardziej kształtna się wydawała..

A uczulenia ostatnio dostałam na dłoniach od podmywania się tantum rosa - "tam" nic się nie działo, a ręce piekły, swędziały, w końcu skóra się łuszczyła :/

IMAG0558~4.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
41/2018

Edytowane przez Ojoanna29
Czas edycji: 2017-11-08 o 10:23
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:20   #3872
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Może tak właśnie być. A poza tym ciąża to taki stan że różne rzeczy się dzieją. Ja przecież też od wieków pierścionki złote nosiłam, a teraz co? Jak na noc nie zdejme to zaraz palec paskudny. I że niby alergia na złoto?

Mi lekarz powiedział, że lepiej złoto z palców posciagac, bo odczyny się robią. Palce pachną, może od tego?
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Gdzieś ostatnio słyszałam że wg ostatnich badań wapno nie pomaga na alergie Zezarlam wczoraj marcinskiego bo akurat trafiłam na niego w Biedronce

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:31   #3873
lelowa
Zakorzenienie

Ja co prawda nie mam ciazowki ale mam zwyka parke zimowa z h&m i jest super. Sznureczki tez sa do sciagania, a mysle, ze az tak wielkiego brzucha miec nie bede i spokojnie zmieszcze sie w nia rowniez w marcu
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:33   #3874
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Teraz zastanawiam się, co zrobić z nadmiarem duszonych jabłek bo do naleśników poszło z 5-6 łyżek i został cały garniec

Właściwie to nawet nie musi całą noc stać, ja blenduję jogurt z owocami albo zalewam płatki czystym jogurtem i po ok 10 minutach są mięciutkie i nasiąknięte

Ja osobiście się w niej nie pokażę bo że tak powiem jeszcze w pieleszach przebywam ale wklejam linka:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393993002.html
Już pisałam o tym, ale jeszcze raz powiem, że ta kurtka na żywo miło mnie zaskoczyła. Po przymierzeniu w sklepie spodobała mi się bardziej niż na zdjęciach
Jabłka pod kruszonką! Jeśli już masz jabłka gotowe, to roboty już praktycznie nie ma

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:36   #3875
Jolinko
Zadomowienie

Torrence może z tych pozostałych jabłek zrób drożdżówki? O ile lubicie i chce Ci się bawić z ciastem. Chociaż ryż będzie znacznie szybciej i też pycha.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:40   #3876
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja nie jestem administratorem na wizażu tylko założyłam nasz wątek i edytuję pierwszy post Ogólnie któraś dziewczyna mówiła że działa jej poprzez zamieszczanie jako załącznik a nie jako zdjęcie
Aaaaa, no to wybaczam

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:45   #3877
_Selina_
Zakorzenienie

ciąża mi wyżarła mózg ;(
Czekam grzecznie w domku na pana od dezynfekcji. Partner pojechał rano do pracy i zamknął mnie na dwa zamki. Pan puka, a ja nie mogę otworzyć drzwi, męczę się jakoś kombinuję no i dupa nie mogę jednego zamka otworzyć... Dzwonię do partnera, że wyjść nie mogę i w ogóle, tłumaczy mi przez telefon itd. No lipa, nic nie działa. Przeprosiłam pana przez drzwi, żeby jednak do nas zajrzał popołudniu. Jak już mi nie stał pod drzwiami to się zorientowałam, że próbowałam te drzwi otworzyć wszystkimi kluczami, tylko nie tymi od drzwi Na szczęście pan był dwa piętra niżej i się wrócił, ale się nie przyznałam :wstyd: zwaliłam na zacięcie się zamka
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:48   #3878
muszkaaa8
Zakorzenienie

Hejo
Poranna i nadrabianie - codzienny rytuał

Gratuluje wszystkich cudownych, wczorajszych wieści i zdrowych dzieciaczków
No i kciuki za dzisiejsze wizyty Moja w końcu jutro

Cytat:
Też często snuję wizje śniadanka do poduszki
Ja w sumie nie jestem różnorodna bo codziennie wcinam owsiankę na śniadanie
Na samym początku mnie odrzuciło ale po skończeniu trzeciego miesiąca mogę ją jeść znowu

Cytat:
Widzę ze nie tylko moje życie aktualnie kręci się wokół jedzenia? najgorsze u mnie jest to ze jestem permanentnie głodna a najdłuższe uczucie sytości utrzymuje się u mnie po slodyczach ale obstawiam ze nie jest to najlepszy sposób odżywiania w ciąży zjadłam na kolacje serek wiejski i kawałek pizzy i nadal jestem głodna...
Też tak mam ale staram się wtedy jeść jakiś owoc czy wypić koktajl owocowo-warzywny.
Mimo tego i tak tyje szybko i jutro znowu dostane zalecenie od gina, żebym uważała na to co jem i słodycze oddała mężowi Wkurza mnie to bo wcale się tak nie opycham, jem naprawdę w miarę zdrowo i nie wiem czemu tak szybko tyje

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Położna mi mówiła dziś, że wyskok brzuszka jest około 20-22 tc i około 30 tc.
To poczekam z niecierpliwością jeszcze ten tydzień czy dwa na ten wyskok

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Dzien dobry, to juz 24t0d, 7kg na plusie, dochodza nowe dolegliwosci i najchetniej zaszylabym sie pod koldra i nie wychodzila. Dzis to nawet corki dobudzic nie moglam, kto to widzial budzic 3latke

Nie mowiac juz o tym, ze Muszka ma taki maly i zgrabny brzuch, ze u mnie przed ciaza byl wiekszy (przy takim samym wzroscie i wadze na starcie!)
Jesteś przecież miesiąc do przodu a ja już mam +5kg
Mój brzuch był zawsze płaski i to była część ciała, którą zawsze lubiłam, więc dla mnie już teraz jest wielki

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, dostałam dziwnego uczulenia na dłoniach...czerwona, podrazniona skóra, lekko piecze tak lekko ponad nadgarstki na obu dłoniach
Może coś zjadłaś ?
Też mam w tym miejscu uczulenie

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:50   #3879
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Torrence może z tych pozostałych jabłek zrób drożdżówki? O ile lubicie i chce Ci się bawić z ciastem. Chociaż ryż będzie znacznie szybciej i też pycha.

Jolinko trafiłaś w punkt, bo o tym myślałam najbardziej Ciasto nie problem, TmX wyrobi, mam nawet paczkę suchych drożdży. Chyba upiekę
Gdyby nie to, że wczoraj rozmroziłam kurczaka i muszę go przerobić to na pewno ryż z jabłkiem byłby na obiad, nawet na takie coś mam większą chęć.
Kurczę w sobotę przyjmujemy gości i potrzeba mi pomysłów na przekąski i jakaś sałatkę żeby nie robić tego samego ciągle... Kiedyś ten temat poruszałyśmy, pamiętam, że padło mnóstwo super pomysłów tylko dlaczego ja wtedy tego nie pozapisywałam
Stary 2017-11-08, 10:55   #3880
parapet
Zadomowienie

Scarlett, z tym żelazem właśnie pamiętałam, że miałyśmy identyczny wynik

Ja słodyczy nie jem w ogóle. Cholernie boję się, że na tej krzywej mi coś wyjdzie. Stresuje mnie to badanie

Selina, fajna sukienka, taka świąteczna

Pisałyście o suplementach, ja znów zmieniłam na Symvital Mama. W końcu jakiś, który ma i żelazo, i magnez. I nie kosztuje fortuny
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 10:56   #3881
Mecassie
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj pypcia na pierogi ruskie mogą nawet być takie z paczki a na pierwsze ogórkowa ale taka niezdrowa bo na kostce i mrożona.

Idę wykupić OC bye bye pieniądze na remont pokoju dzidzi

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:02   #3882
Mecassie
Zakorzenienie

IMG_20171108_105928.jpg
Mój brzuchol 25tydzień +5kg

Stary 2017-11-08, 11:05   #3883
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj pypcia na pierogi ruskie mogą nawet być takie z paczki a na pierwsze ogórkowa ale taka niezdrowa bo na kostce i mrożona.
O chyba pierogi ruskie zaliczą wielki come-back na wątku
Stary 2017-11-08, 11:05   #3884
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Kurcze, zmartwiłaś mnie z tym żelazem, myślałam, że lepsze efekty daje ten lek
Mi żelazo dużo dało bo z wyniku 7 zrobiło się 11

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Trochę jakby sucha skóra. To jest czerwone, teraz już bladorozowe, swędzi i piecze. Wyszło mocniej w ciepłym po kapieli
Coś Cię uczuliło po prostu
Gorąca woda podrażnia dodatkowo skórę.

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja tak ostatni miałam po sprzataniu. Środki do czyszczenia te same, a wyskoczyło mi takie coś jak u Ciebie.
Posmarowałam retimaxem i trochę przeszło. Może organizm osłabiony przez te wymioty i taka reakcja.
Ja musiałam odstawić moje maści ze sterydami na czas ciąży i mam duże uczulenie w różnych miejscach.
Ciocia mi dała wczoraj maść z nagietka i smalcu gęsiego ( ) do smarowania i muszę się zapytać jutro gina czy mogę

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie mam ciazowki ale mam zwyka parke zimowa z h&m i jest super. Sznureczki tez sa do sciagania, a mysle, ze az tak wielkiego brzucha miec nie bede i spokojnie zmieszcze sie w nia rowniez w marcu
Też liczę na to, że ominie mnie kupowanie kurtki zimowej specjalnie. mam swoją dość luźną z Medicine i mam nadzieje, że posłuży mi na ciąże.

Cytat:
.
Kurczę w sobotę przyjmujemy gości i potrzeba mi pomysłów na przekąski i jakaś sałatkę żeby nie robić tego samego ciągle... Kiedyś ten temat poruszałyśmy, pamiętam, że padło mnóstwo super pomysłów tylko dlaczego ja wtedy tego nie pozapisywałam
Ja polecam zawijany ser żółty z nadzieniem na przekąskę. Pyszne i szybkie.
Sałatka z makaronem, brokułami, tuńczykiem i serem feta też jest pyszna

20.05.2017
Stary 2017-11-08, 11:11   #3885
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
ciąża mi wyżarła mózg ;(
Czekam grzecznie w domku na pana od dezynfekcji. Partner pojechał rano do pracy i zamknął mnie na dwa zamki. Pan puka, a ja nie mogę otworzyć drzwi, męczę się jakoś kombinuję no i dupa nie mogę jednego zamka otworzyć... Dzwonię do partnera, że wyjść nie mogę i w ogóle, tłumaczy mi przez telefon itd. No lipa, nic nie działa. Przeprosiłam pana przez drzwi, żeby jednak do nas zajrzał popołudniu. Jak już mi nie stał pod drzwiami to się zorientowałam, że próbowałam te drzwi otworzyć wszystkimi kluczami, tylko nie tymi od drzwi Na szczęście pan był dwa piętra niżej i się wrócił, ale się nie przyznałam :wstyd: zwaliłam na zacięcie się zamka
wczoraj mnie też tak Mąż zamknął z przyzwyczajenia. A ja bardzo nie lubię jak się trzeba otworzyć kluczem od wewnątrz bo się boję co w razie pożaru
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
J
Idę wykupić OC bye bye pieniądze na remont pokoju dzidzi

Bo Ty teraz kupowałaś, nie ? Może Ci pozwolą lekko zaniżyć wartość samochodu to wyjdzie taniej U mnie dla 18.000 AC wyszło ok. 1200 (bo OC mam przepisane z Mamy na siebie i będę kupować dopiero w lipcu jak się skończy)

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:14   #3886
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Heja w środę

Dziś mój mąż pierwszy raz poczuł ruchy małego ale miał minę i mówi "o jaaaaa!!! "

Nie dopięłam się dzisiaj w kurtkę zimową ale ból.
Chyba czas wybrać się na zakupy.
Dziewczyny, które kupiły kurtki ciążowe z H&M zadowolone jesteście? Już chodzicie?
Ja kupiłam ale jeszcze w niej nie chodzę więc ciężko mi powiedzieć póki co mieszcze się w stara kurtkę jeszcze, ale to kwestia dni

Dzień dobry, kciuki za dzisiejsze wizyty bo widzę że sporo ich

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:15   #3887
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry
Ile wy postów produkujecie! Tak piszecie o napojach w ciąży. Odkąd jestem w domu (koniec października) codziennie obiecuję sobie, że będę piła więcej wody, ale jakoś mi nie idzie. No nic walczę dalej. A z herbat to uwielbiam białą, zieloną i rooibos i codziennie piję ich po kilka... I tak jak kawy poza ciążą nie potrzebowałam wcale, tak teraz 1 filiżanka dziennie, lub raz na dwa dni to mus. I antidotum na ból głowy.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:22   #3888
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
O chyba pierogi ruskie zaliczą wielki come-back na wątku
No już długo nie było tak, idę do sklepu

Stary 2017-11-08, 11:25   #3889
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
O właśnie, miałam się pytac- jakie suplementy planujecie na trzeci trymestr? Bo ja biorę Femibion 2 ale nie widzialam żeby było coś na trzeci trymestr

Ja biorę Dopelherz Mama Premium bo one już są do końca ciąży, mają dużo dha i innych witamin i są w dobrej cenie w porównaniu z Femibion

PM 2017
Stary 2017-11-08, 11:27   #3890
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
wczoraj mnie też tak Mąż zamknął z przyzwyczajenia. A ja bardzo nie lubię jak się trzeba otworzyć kluczem od wewnątrz bo się boję co w razie pożaru

Bo Ty teraz kupowałaś, nie ? Może Ci pozwolą lekko zaniżyć wartość samochodu to wyjdzie taniej U mnie dla 18.000 AC wyszło ok. 1200 (bo OC mam przepisane z Mamy na siebie i będę kupować dopiero w lipcu jak się skończy)
w tym mieszkaniu jeszcze nie byłam zamknięta od środka i się wystraszyłam, że to taki zamek, że jak zamknie się od zewnątrz to już nie da się otworzyć od środka. Da się, tylko trzeba wkładać dobry klucz
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:30   #3891
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dziewczyny który ?

Szopy : https://dotsmylove.pl/produkt/ochraniacz-w-szopy/
Kwadraciki : https://dotsmylove.pl/produkt/ochraniacz-w-kwadraciki/
Szary : https://dotsmylove.pl/produkt/ochraniacz-szary/

Tż wybrał szopy a ja się nie mogę zdecydować

20.05.2017
Stary 2017-11-08, 11:31   #3892
Jolinko
Zadomowienie

Torrence nie martw się, dziewczyny od przekąsek na pewno przypomną ja na szybko to robię paluchy z ciasta francuskiego z szynką, serem i keczupem. Mało twórcze a idzie pieronem i zazwyczaj znika w 3 min.

A tak w ogóle to na dniach trzeba pierniki na święta robić żeby zmiękły do tego czasu.... uwielbiam ten zapach zamknietych piernikow w pudelku ze skórka pomarańczy po otworzeniu jej, o mateczko droga. A w ost dniach ich zdobienie. ☺

Stary 2017-11-08, 11:33   #3893
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam tez ostatnio reklamę jakiegoś specyfiku na przeziębienie który jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, często leci reklama w tv- warto się temu przyjrzeć na wszelki wypadek może sobie przypomnę nazwę

Może Prenalen?
Jeśli tak to on nic nie daje

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja biorę Dopelherz Mama Premium bo one już są do końca ciąży, mają dużo dha i innych witamin i są w dobrej cenie w porównaniu z Femibion
Skład podobny do Femibionu?
Muszę kupić nowe opakowanie to zainteresowałam się

Mi kiedyś w aptece babka polecała Ladee Vit ale akurat u mnie go nie było.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny który ?

Szoooopy
Ale wszystkie ładne

W ogóle jakie ładne rzeczy na tej stronie

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2017-11-08 o 11:34
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:33   #3894
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
polecam szpinak rozłożyć w płaskim naczyniu ( ja robię w żaroodpornym bo nie mam dużego półmiska) na to pokrojone w cienkie plasterki ugotowane buraki, ser feta i pomidory suszone , ogórek pokrojony w długie cienkie plastry ( np obieraczką) zwinięte w różyczki , prażone pestki dyni i dowolny sos.

szpinak + burak to bardzo dobre połączenie, kilka razy już robiłam i goście chwalili

Edytowane przez robinsonka2
Czas edycji: 2017-11-08 o 11:39
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:34   #3895
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny który ?

Szopy

Stary 2017-11-08, 11:37   #3896
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
polecam szpinak rozłożyć w płaskim naczyniu ( ja robię w żaroodpornym bo nie mam dużego półmiska) na to pokrojone w cienkie plasterki ugotowane buraki, ser feta , ogórek pokrojony w długie cienkie plastry ( np obieraczką) zwinięte w różyczki , prażone pestki dyni i dowolny sos.

szpinak + burak to bardzo dobre połączenie, kilka razy już robiłam i goście chwalili
Ja robiłam taką sałatkę z rukolą zamiast szpinaku - też super smakowała - wyczaiłam w któryś programie o gotowaniu. Trzeba spróbować ze szpinakiem

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy coś widać, bo z zimna trzęsły mi się ręce no i musiałam poobcinac, żeby się zmieściło, ogólnie kurtka prezentuje się tak, mam 168cm, rozmiar ś, ściągnęłam ją sobie trochę tymi sznureczkami, żeby jakoś bardziej kształtna się wydawała..

Załącznik 7306201
Widać widać, dziękuję
Wcale nie wyglądasz jak w worku Bardzo ładna !

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:40   #3897
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny który ?

Szopy są super I jak fajnie że to taki kontrastowy obrazek, będzie ćwiczyć wzrok

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:40   #3898
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

I zapisałam się też na te warsztaty "Bezpieczny Maluch" kiedy Wy idziecie?

PM 2017
Stary 2017-11-08, 11:40   #3899
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Może Prenalen?
Jeśli tak to on nic nie daje

Skład podobny do Femibionu?
Muszę kupić nowe opakowanie to zainteresowałam się

Mi kiedyś w aptece babka polecała Ladee Vit ale akurat u mnie go nie było.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Szoooopy
Ale wszystkie ładne

W ogóle jakie ładne rzeczy na tej stronie
Chyba Gripovita też może być dla ciężarnych? Ale skład ma bardzo podobny do Prenalenu, więc pewnie też średnio działa

Też jestem za szopami

Zrobiłam zapas Femibionu, DHA i tych wszystkich moich medykamentów na najbliższe 2 miesiące, w grudniu będzie można skupić się na prezentach, pójdzie tylko 250zł na zastrzyki
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 11:41   #3900
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

muszka szopy

Dzień dobry. Głowa mi pęka

:Kciuki: za dzisiejsze wizyty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości