|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Interleukina Druga
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
w[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;7862460 1]Na co zwrócić uwagę kupując laptopa?
Jakie powinien mieć parametry, żeby posłużyć bez problemowo kilka lat?[/QUOTE] Zależy do czego ten laptop będzie służył oraz w jakim przedziale cenowym. Za laptopa do pracy, spraw biurowych, przeglądana internetu i oglądania filmów nie potrzeba nie wiadomo jakich super parametrów, bez problemu sprzęt posłuży kilka lat o ile się go po drodze nie upuści albo nie zaleje Z kolei za laptop dla gracza, który pociągnie gry, które wyjdą za 2-3 lata... Cóż, tu już trzeba bardziej się postarać, poszukać i pokombinować, zwłaszcza jeżeli ma się ograniczenia w budżecie.Tak ogólnie: RAM, dysk (SSD są szybsze i mniej awaryjne, ale o znacznie mniejszej pojemności, więc jeżeli zdecydujesz się na taki to warto zapatrzeć się w dysk przenośny), procesor (według mnie zdecydowanie intel), karta graficzna (zwłaszcza jeżeli lubisz od czasu do czasu w coś pograć), wielkość i waga (zwłaszcza jeżeli komputer ma Ci służyć do pracy zdalnej, być często przenoszony, podróżować). Według mnie karta muzyczna i głośniki to sprawa drugorzędna, ale dla Ciebie może być istotne. Coraz częściej się spotyka, że w laptopach brakuje napędu na płyty, warto mieć to na uwadze i pomyśleć o takim przenośnym. Niektóre mają bajery typu ekran dotykowy - pomyśl czy jest Ci to potrzebne. |
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;78622431]Jest kodeks pracy który wyraźnie mówi o zaległym urlopie. Co do planu urlopu to fakt, należy się trzymać takiego planu, jednak jak praktyka w mojej firmie pokazuje, każdemu z końcem roku jakimś cudem urlop zostaje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]U mnie jest to bardzo dokładnie pilnowanie, aby nikomu nie został zaległy urlop. Woec może u autorki jest podobnie. A jak był planowany urlop i go nie wykorzystała, to raczej nie ma wyjścia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#3574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;78616156]Nie może cię zmusić do wykorzystania urlopu do końca roku, masz na to czas do września przyszłego roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tak właśnie myślałam. Cytat:
Nie jest to też zaległy urlop, chodzi o urlop na ten rok. Dlatego właśnie chciałabym wiedzieć czy nagle pracodawca może ode mnie wymagać wykorzystania wszystkich lub prawie wszystkich dni urlopu w tym roku. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mam nadzieję, że czegoś nie mylę, najlepiej zajrzyj do kodeksu pracy) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Aplikacja wizaż po aktualizacji (taka niebieska).
Czy Wam też źle działa przenoszenie do pierwszego nieprzeczytanego postu w odwiedzanym wcześniej wątku? Od aktualizacji co jakiś czas zaglądam regularnie na różne wątki i za każdym razem przenosi mnie do postu napisanego tuż przed aktualizacją. Strasznie uciążliwe i aż odechciewa się śledzić wątki... W ustawieniach mam zaznaczona właściwą opcje, więc to nie to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3579 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak dla zobrazowania: była u mnie awaria prądu. kocioł nie działał, pomieszczenie się wychłodziło, woda w zbiorniku tak samo. w momencie, kiedy prąd włączyli to kocioł najpierw ogrzał wodę w zbiorniku, a dopiero potem "dał ciepło" na grzejniki. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
ja przejeździłam parę lat w dizlu i z radością przesiadłam się na benzyniaka. bardzo dużo osób w moim otoczeniu albo już się z dizlów przesiadło albo mają to w planach. a są też tacy, którzy wolą dizla. najlepiej samemu pojeździć i przekonać się, co komu pasuje.
|
||
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Miejsce pod okiem. Mam to od bardzo bardzo dawna, w sumie nawet nie wiem od kiedy. Przyglądam się temu codziennie i mam problem, żeby stwierdzić co to jest. Zmarszczka? Blizna? Wglebienie? Da się coś z tym zrobić? Ostrzyknac? Podnieść? IMG_20171108_102840.jpgIMG_20171108_102444.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
1.Kiedy w sklepach będą choinki?
2. Nigdy w życiu nie robiłam schabowego. Ile powinnam kupić na 1 (słownie jeden) kotlet? Czy mogę iść poprosić o np. Taki 1 czy tam 2 cm plaster? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3582 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7863447 1]tak, możesz poprosić, żeby Ci ukroili plaster na kotlet.[/QUOTE]Nieraz widzę jak starsze Panie prosza wlasnie o sztuke dwie czy trzy w plastrach, Panie bez problemu kroja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3584 |
|
Konto usunięte
|
Ja często kupuję jeden kotlet, jak chcę dziecku do zupy wrzucić jakieś mięso, bez problemu kroją.
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że choinki będą w drugiej połowie listopada już.Tak żeby każdy zdarzył kupić.
|
#3586 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Konto usunięte
|
Co dodać do ziemniaków? W sensie, chce zrobić mojemu menszczyznie (
) właśnie schaboszczaka z ziemniakami i surówka. Jednak ja sama ziemniaków nie jadłam od hohohoho, nie chcę podać takich suchych, tylko czyms je polać. U mnie w domu polewa się tłuszczem na którym się smazylo kotlety.Czy do schaboszczaka dodaje się jakieś przyprawy oprócz pieprzu i soli? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ziemniaki możesz podać z tłuszczem jak i z koperkiem
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Czy w całości podawać? Bo jak tłuczone to dobrze jest dodać trochę masła, trochę śmietany (lub mleka) i np. odrobinę czosnku granulowanego. Wtedy wychodzi Ci takie puree ![]() Ja obowiązkowo dodaje też koperek. A co do schabowego ja posypuję czasami przyprawa do mięsa lub słodka papryką i tymiankiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2017-11-08 o 11:01 |
|
|
|
|
#3590 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny!
pochwalę się wynikami! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3591 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
A ziemniaki ja lubię tluczone jak są stare i wtedy do tego trochę ramy żeby nie były takie suche a jak młode ziemniaki to koperek U mnie niektórzy jedzą właśnie z tym tłuszczem po schabowym albo z koperkiem - a co do tłuszczu to ja bym poczekał na faceta i zapytała przed podaniem, bo nie każdy lubi ten tłuszcz ja osobiście nienawidzę i nie chcialabym takich ziemniakow zjesc A w sklepie możesz poprosić o jeden plaster schabowego bez kości lub z kością zależy jaki chcesz kupić ( ja wolę bez ) i panie mogą na miejscu ci go rozbić albo w domu będziesz się bawiła w rozbijanie go i jest trzecią opcja ze juz tez są czasem gotowe rozbite schabowe do kupienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3592 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, ja uwielbiam ziemniaki ze skwarkami a moja mama często robi z sosem pieczarkowym i też smakują wyśmienicie. Ale jak do tego będzie schabowy to chyba dałabym same ziemniaki z koperkiem ewentualnie.---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez cf8a477bc2d76321deee20101eae6dd289f7deea_608b3a95c2197 Czas edycji: 2017-11-08 o 11:41 |
||
|
|
|
#3593 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
|
|
#3595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To chyba przepukliny tłuszczowe. Mam to po ojcu, od zawsze. Sama chętnie bym to usunęła, mogłabym nawet iść pod skalpel, ale czytałam, że tego się nie operuje, choć na konsultacji nie byłam. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3596 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- metodą losowania zostałam wybrana do zasugerowania współpracownikowi, że ma bardzo nieładny zapach z ust. mamy podstawy podejrzewać, że ta osoba nie jest tego świadoma (albo totalnie bagatelizuje problem). jak to powiedzieć, żeby człowieka nie urazić? a jeśli jakimś cudem temat się rozwinie... co zaproponować? jak sobie radzić z tym? wiadomo, że dokładna kontrola stanu jamy ustnej, większy nacisk na mycie i nitkowanie zębów. co jeszcze? chodzi o coś skuteczniejszego i bardziej długofalowego niż guma do żucia. wątpię, że ten człowiek będzie chciał jakieś rady, ale wolałabym mieć coś w zanadrzu
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szczerze to bym chyba nie umiała, nie wiem... moze jakos anonimowo? Moze i to dziecinne, ale lepiej spróbować tak niz wcale. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Czy buty emu singer bywają przeceniane czy ich cena jest stała bo w końcu i tak zawsze wyglądają tak samo?
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Ci się trafiło... Może tak jak w reklamie? Podrzuć do kieszeni halitomin z karteczką "weź halitomin" i czekaj na efekty? Nawet jeżeli ten środek nie działa, to pewnie jest na nim napisane do czego służy i człowiek powinien skumać czego się od niego oczekuje.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#3600 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zastanawiam się nad czymś w tym stylu: że nie chcę go w żaden sposób urazić i że czuję się bardzo niezręcznie mówiąc to, ale trochę przeszkadza nam nieświeży oddech. potem zastanawiać się czy dodać coś że się po prostu martwimy, bo to może być objaw poważniejszych problemów z przewodem pokarmowym - ale to mi już tak trochę dziwnie brzmi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

Z kolei za laptop dla gracza, który pociągnie gry, które wyjdą za 2-3 lata... Cóż, tu już trzeba bardziej się postarać, poszukać i pokombinować, zwłaszcza jeżeli ma się ograniczenia w budżecie.

nawet sportowe wersje aut rzadko maja diesle.

ja przejeździłam parę lat w dizlu i z radością przesiadłam się na benzyniaka. bardzo dużo osób w moim otoczeniu albo już się z dizlów przesiadło albo mają to w planach. a są też tacy, którzy wolą dizla. najlepiej samemu pojeździć i przekonać się, co komu pasuje.

pochwalę się wynikami!
ja osobiście nienawidzę i nie chcialabym takich ziemniakow zjesc 
Ja szczerze to bym chyba nie umiała, nie wiem... moze jakos anonimowo? Moze i to dziecinne, ale lepiej spróbować tak niz wcale.