|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Cześć dziewczyny. Mam pytanko. Może znacie jakąś dobrą cukiernię w świętokrzyskim. Najlepiej jakby była w obrębie Staszowa, Buska, ale Kielce też mogą byś, najwyżej dojadę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Ja z czystym sumieniem mogę polecić cukiernię Braci Janusz w Kielcach. Torty robią pyszne i bardzo ładne, a i obsługa bardzo miła
![]()
#4413 |
Raczkowanie
|
Ja mam ciasta i tort w cenie,wiec nie moge nic od siebie polecic,ale z wymienianych na forum:
-Cukiernia Braci Janusz -Pasternak -Bialogon |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
i cukiernia Dorotka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Raczkowanie
|
O,Kalex,ty bedziesz wiedziala,jak nazywa sie ta dziwewczyna od makijazy
![]() ![]() Lilka-a gdzie masz wesese,w Staszowie? Ciekawe jak z dostawa,bo to troszku daleku. Szukam kreacji dla mamci, a wasze juz gotowe? Moja ma 52 latka,165 wzrostu i sredniej wagi.W suknie balowa raczej nie wskoczy,ale moze znajdziemy cos fajnego ![]() Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-06-12 o 10:04 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc, ale już znalazłam cukiernie w Staszowie, gdzie nie ma problemów z zamówieniem. A dokładnie potrzebne mi to to do Połańca to już naprawdę daleko od Kielc, ale w ostateczności byłyby i Kielce.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
Wczoraj dzwonił złotnik i jutro idziemy przymierzyć obrączki
![]() ![]()
#4419 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zadomowienie
|
izus moja mama jest trosze starsza od twojej ale wzrost ten sam.
kupiliśmy jej suknie (oczywiscie nie balową, zero gorestów itp) na plantach. kolor rdzawy ale ciemny z naszytą na to czarna koroną. na szyje z dekoldem akurat dla pań w tym wieku. jest dopasowana na górze i ku dołowi się rozszerza takze na samym dole to juz prawie koło. do tego szal do kościoła, butki pod kolor (nie czarne) i jeszcze poluje na perły na ręke w kolorze butów i sukni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pocieszcie mnie!
wlasnie na innym forum przeczytalam bardzo zla opinie na temat sali, gdzie mam wesele... zaraz sie porycze. wiem, ze to opinia jednej pary ale to jest wazne zwlaszcza, ze nad niczym nie mam kontroli.. ![]() to, co tam wyczytalam to bardzo istotne informacje i dlatego mnie to podlamalo.
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sie na Twoim miejscu nie przejmowała za bardzo ,chociaz wiadomo ze zle widomosci na temat tego co załatwiliśmy zawsze podłamują, A to pierwsza za opinia jaka przeczytałaś na temat swojej, czy juz sie zdarzały Jesli pierwsza to glowa do gory nie ma sie czym przejmować Ja na temat swojej tez raz wyczytałam cos co mnie zmartwiło, natomiast koleżanka miala tam wesele i byla zachwycona, także postanowiłam już nie czytać żadnych for, wazne ze mnie sie tam podoba a negatywne opinie zawsze sie znajda
![]() |
#4423 |
Raczkowanie
|
Hmmmm... Zawsze znajdzie ktoś, kto znajdzie powód do narzekania, komu cos sie nie bedzie podobac... Ile ludzi, tyle charakterów. A w tym całym ślubnym inetresie, bardzo łatwo o narzekajacych i wybrzydzajacych klientów, bo kazdy przeciez chce, żeby JEGO wesele było wyjatkowe i niepowtarzalne. Mysle, ze nie ma sie czym przejmowac, poprostu badz czujna i bardziej zwracaj uwage na rzeczy które tamtym sie nie podobały. A nawet jeśli włascicielowi sali zdarzyła sie jakas wpadka na tamtym przyjeciu, to nie jest powiedziane, ze sytuacja musi sie powtorzyc u Ciebie.
Najwazniejsze byc dobrej mysli i nie dac sie zwraiowac! I tak zostało juz tylko tyle czasu, że praktycznie nie ma mozliwosci zeby zmienic sale. Wiec glowa do góry! Wszystko MUSI sie udac! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
nie ma się co stresować. najwaznijsze że jest to sala która wam się podoba. a zawsze jest tak ze jedna osoba jest zadowolona druga nie.
po prostu mniej to na uwadze i jak będziesz jeszcze rozmawiała z waścicielem to zwróć mu na to uwagę. powiedz czego oczekujesz czego sobie nie życzysz. wkońcy ty płącisz możesz mieć wymagania a oni powinni się dostosować ![]() nie martw się wszystko będzie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Raczkowanie
|
dziekuje kochane kobiety za dobre slowo!!!
![]()
#4426 |
Raczkowanie
|
Aurinko,a moze przeczytalas to na tym forum (nazwa forum na priva) gdzie siedza tylko "ludzie z branzy" i obczerniaja sie nawzajem. Tam nie ma moderatorow,nikt tego nie kontroluje i ludzie pisza co chca!
![]() Ja zmienialam sale,bo uslyszalam duuuzo zlych opinii,a teraz poprostu nie czytam i nie pytam ![]() Ewson,Madziadominik-dzieki za namiary:0) Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-06-12 o 21:46 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Raczkowanie
|
ja Cie pociesze tym, że o mojej sali nie uslyszalam tu zadnego dobrego slowa (mam wesele w hotelu Ameliówka w Mąchocicach) i wczoraj się dowiedziałam, że nie zdążą z założeniem klimatyzacji w sali - w styczniu gdy podpisywałam umowę mówiła, ze w czerwcu już na pewno będzie. Ale już przestalam sie takimi rzeczami przejmowac. Bylam tam na weselu kuzynki pare lat temu w sierpniu i nie narzekalam jakos na to bardzo, wiec bedzie co bedzie i wierzmy że będzie dobrze, bo inaczej byc nie może
![]() Mialam dzis odebrac suknie, ale pojawily sie problemy z moimi przerobkami i 1,5h spedzilam w sklepie upierajac sie przy swoim i dostane to co chcialam - kobieta mowila ze to niewykonalne, a jednak dla chcacego nic trudnego. Muszę jednak poczekać na nią do środy. Za tydzień slub a tyle jeszcze rzeczy na glowie. Chcialabym wszystkiego sama dopilnowac, a tu czasu chyba zabraknie. Kto mi swieczki pozaklada na schody?kto przygotuje stanowisko z fontanna czekoladowa? kto pojedzie po piwo, napoje, owoce, kwiaty?podrzuci dekoracje do cukierni?musze codziennie pisac sobie kartki, zeby o czyms nie zapomniec... Zastanawiam się czy kupowac napoje gazowane typu sprite, cola w plastikowych butelkach 0,5l czy w szklanych 0,2? Niby w szklanych bardziej elegancko, ale mniej ekonomicznie no i trzeba miec mnostwo otwieraczy do butelek, a nie wiem czy mi to hotel zapewni. A jak wy kupujecie? Wybadalam że napoje w macro są najtańsze, chyba ze ktoś chce butelki 1litrowe to carrefour ma teraz promocje i sprzedaje po 3zł, ale jak dla mnie taka butla jest za duża i nie będzie ładnie prezentować się na stole...
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja będę pierwsza ![]() sama mialam tam zrobic no ale w koncu zdecydowalam sie na Dworek staropolski
![]() |
#4429 |
Raczkowanie
|
izus, moja mama też szuka czegoś na wesele, jest ciężko, jej uroda raczej nie pasuje do zwiewnych sukienek, mimo że jest raczej szczupła, kolory też jej nie odpowiadają, są za mdłe, ale z tego co mówiła największy wybór jest w vanessie na placu partyzantów
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Raczkowanie
|
mimezis... a jaką masz sukieneczkę??? wrzuć fotkę jak możesz?
![]() Mnie strasznie podobają się suknie odcinane pod biustem!!! Na początku sama taką chciałam, ale przymierzyłam kilka rybek i prawdopodobnie będę miała tą... |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Raczkowanie
|
i...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
lilusto bardzo fajna, widziałam ja na żywo i na prawdę fajnie sie prezentuje
A ja mam dylemat bo nie wiem jakie nazwisko wpisać w zaproszeniach jestem już po cywilnym wiec mam nazwisko Tz ale bardziej przychylam sie do wpisania panieńskiego..
#4433 |
Raczkowanie
|
Oniaczeq moja siostra też była już po cywilnym jak brała ślub kościelny i wpisała nazwisko panieńskie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Raczkowanie
|
Oniaczeq ja jestem również po ślubie cywilnym i wpisałam nazwisko panieńskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Raczkowanie
|
Oniaczeq-tak jak jestem za tym,zeby Cie tata do oltarza poprowadzil,tak teraz za panienskim nazwiskiem-PRZEZYJMY TO JESZCZE RAZ
![]() LILUSTO,W Kielcach takie suknie? Ladniutka ta pierwsza.a drugiej nie moge otworzyc,moze najpierw ja zapisze,hmm? lILUSTO-a ty jeszcze nie kupilas sukni,masz slub we wrzesniu,tak? Tynciak-dzieki,posle tam mamusie. Dla przyszlych zonek: http://skate19arek.wrzuta.pl/audio/k...an_-_zono_moja oj dana,rum cyk cyk,bum cyk,cyk... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-06-13 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Szukam kreacji dla mamci, a wasze juz gotowe? Moja ma 52 latka,165 wzrostu i sredniej wagi.W suknie balowa raczej nie wskoczy,ale moze znajdziemy cos fajnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Raczkowanie
|
lilusto - piękna suknia. Ale musisz mieć super figurkę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny to teraz już jestem pewna ze panieńskie
![]()
#4439 |
Raczkowanie
|
dla mamus cd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Raczkowanie
|
oniaczeq: wielkie dzięki za miłe uszom informacje na temat wesela w Ameliówce
![]() illustro: trudno mi załączyć zdjęcie mojej sukni, bo na stronce salonu nie wiem czemu nie mogę jej znaleźć, a i tak ją modyfikuje, dodaje 3 taśmy svarowskiego na dekoldzie, bo początkowo miała odkryte ramiona. Będzie coś bardzo podobnego do tej jlo co załączam, tylko na górze 3 taśmy zamiast pięciu, kamienie kwardratowe. A na plecach tasiemki zbiegają się w kształt literki V. Zdjęcie załącze w środe po ostatniej przymiarce. Za to zanim zaszłam w ciąże szukałam sukien takich jak Twoja ![]() kalex: moja mama ma lat 56 i obecnie przytyła do rozmiaru 48 i 3 dni chodziliśmy za kreacją dla niej - było trudno, sukienki tylko ja pogrubialy. Ostatecznie znałazła ładną garsonkę: spódnica, bluzka i marynarka. Myślałam że będzie tragedia, bo wszystko jeszcze w jednej tonacji: coś jak różowy beż, ale garsonka ma bardzo ciekawy krój, tu falbanka, tu wzorek, tu marszczenie i wygląda to ładnie i ciekawie, do tego ślicznie mieni się w świetle, zapłaciliśmy za nią 350zł.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.