|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Dziękuję za inspiracje, tym razem spisuję i wieczorem będę konsultować z męzem. Moja mama robiła takie buraczkowe carpaccio na rukoli z sosem balsamicznym, pycha bylo
![]() Muszka dobrze, że padł wybór na szopy, są ekstra!
|
|
#3903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli stonowana to szopy Szopy są bardzo ładne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czaro_dziejkaa Czas edycji: 2017-11-08 o 12:38 |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Torrence, może coś z kuchni lidla? Ja się nimi inspiruję imprezowo.
Polecam też szybką sałatę: mieszanka sałat, ser lazur, gruszka, podprażone orzechy, sos: musztarda francuska, miód, olej rzepakowy, trochę ciepłej wody, żeby rozbełtać, sól. Muszka, szopy lub kwadraciki Ale jak sobie próbuję wyobrazić na łóżeczku, to jestem bliżej kwadracików. Te szopy mogą przytłoczyć w takim zagęszczeniu ![]() Pamiętam, że u ciebie ładne efekty były po żelazie, ale ty chyba długo bierzesz. Miałam nadzieję, że po 2 tyg. do 12 skacze, bo to taka duża dawka ![]() Gosza, herbaty mają kofeinę/teinę. Biała chyba najwięcej, uważaj z nimi
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
O i przypomniało mi się co kiedyś w jakim programie kulinarnym widziałam. Babka zapanierowala paski kurczaka w jakiejś chrupiącej panierce , potem na podgotowany plat makaronu lasagne (taki pojedynczy) dawała sos pomidorowy i ser żółty , zawijała w to taki pasek kurczaka i zwijala w rulonik. Zapiekala i miała takie paluszki i do tego podawała dip czosnkowy. Wyglądało super.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba postawilabym na szary po prostu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najchętniej to bym wzięła te : http://funkyfox.pl/produkt/ochraniacz-do-lozeczka-fox/ Tylko tutaj cena mi już nie odpowiada
|
||
|
|
|
#3908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zależało na większej ilości Dha i Wit D, bo Femibion ma mało więc musiałbym jeszcze dokupić jakieś inne tabletki
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Z zamówieniem z gemini przysłali mi katalog z promocjami, akurat jest Femibion 2 za 43zł i jakiś Doppelherz Aktiv Mama Premium za 25zł - skład całkiem ciekawy
![]() Ale ja i tak ciągle jadę na femibionie 1
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzis pedzicie (pewnie tak jak zawsze, ale nigdy nie zwracam na to uwagi
). Dopiero męża wysłałam do biura. Raz jadłam rogala świetego Marcina, ale mnie nie zachwycił. Torrence, włączę komputer to Ci wysle pomysły na sałatki co tutaj dziewczyny wrzucały, bo trochę zapisałam ![]() Ja szukam inspiracji na jakies ciacho, bo dziewczyny z pracy w piątek maja wpaść. Ruskie miałam dzis ale takie z biedry. Jestem zbyt leniwa zeby sama robic a ogórkowa to za mną chodzi od poczatku ciąży i jeszcze nie robiłam, bo tylko dla mnie to sie nie opłaca. Gosza, tutaj tak zawsze ruch w interesie same gaduły sie na marzec zebrały ![]() Muszka, jak dla mnie to szopy bardzo ładny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się zastanawiam czy kolorowa pościel i jednolite ochraniacze czy na odwrót ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko spore tabletki są (1 na dzien, 2 na wieczor) wiec to moze niektorych przerazac
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę falvit mama w ramach witamin. Opakowanie 60 kapsułek kosztuje około 26zł. Wystarcza na 2 miesiące. Do tego kupuję Mollers tran fotre 112 kapsułek. Przy 2 kapsułkach dziennie jest 432mg DHA. Cena około 25 zł za opakowanie wystarczające na około 2 miesiące.
Czyli w sumie miesięcznie pełen zestaw witamin wychodzi poniżej 30zł. |
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
My po spacerze, czas na drzemke
![]() Na obiad pomidorowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Szopy sa piękne!
A ten szary ochraniacz bardzo uniwersalny, będzie można zaszaleć z innymi dodatkami
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence, przepisy które stąd zgromadziłam
![]() Liście szpinaku opłukujemy, osuszamy i szarpiemy na drobniejsze (jeśli są duże liście). Do tego dodajemy pokrojone na cienkie paseczki suszone pomidory. Kolejny składnik to boczek w plasterkach (ok.10 plasterków), który kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy na takie chrupiące czipsy na patelni bez dodatku tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym, dodajemy do sałatki. Później można dodać jeszcze mozzarellę pokrojoną w kosteczkę. Opcjonalnie awokado (też w kosteczkę). Na końcu posypujemy ziarnami słonecznika, które są podprażone wcześniej na suchej patelni. Podajemy z sosem czosnkowym zrobionym na bazie np. jogurtu greckiego Ciasto na pizzę, któraś kiedyś wrzucała: Skladniki: 2 szkl maki pszennej 20g drozdzy niepelna szklanka letniej wody 3 lyzki oliwy 1 plaska lyzeczka cukru spora szczypta soli (opcjonalnie szczypta ziol) Drozdze wkruszyc do miseczki, posypac cukrem, po 2 minutach wymieszac z polowa cieplej wody i lyzka maki. Do duzej miski wsypac reszte maki, dosac sol, rozczyn drozdzowy, oliwe i reszte wody. Dokladnie wyrobic (okolo 15 min), odstawic na 45 min w cieple miejsce. Z tej ilosci wychodzi sporo ciasta, ja robie na blasze do piekarnika 50 cm i wychodzi w miare grube bo jest go duzo. Jak chcemy uzyskac cienkie to polowa skladnikow. Przepis na fit Bounty (chyba od Jolinki) fit bounty wykonanie jest proste i szybkie: 200g wiórek kokosowych, puszka mleczka kokosowego, 4 łyżki zmielonych płatków owsianych, 3 łyżki mąki kokosowej, 3 łyżki cukru pudru (dałam ksylitol), 50g gorzkiej czekolady. Wiórki wymieszać z mąkami i cukrem, dodać mleczko i porządnie wymieszać. Odstawić na 20 min do lodówki. Foremkę wyłożyć papierem ( najlepiej taki format żeby wysokość tej masy była tak na jakieś 2cm??) i wyłożyć schłodzoną masę, przykryć papierem/folią i docisnąć dobrze. I znów chłodzić, a potem polać czekoladką i pokroić na batoniki lub można najpierw pokroić a później zanurzać w czekoladzie ( tylko tu już trzeba więcej tej czekolady). Mi smakuje. I od Bloody przepis na sos słodko-kwaśny 1kg pomidorów 1 duża papryka czerwona 0,5 kg cebuli 1 duża marchewka Pomidory sparzone i obrane oraz papryke i cebulkę kroimy w kostkę, a marchewkę na grubsze plasterki i gotujemy to razem do miękkości. Potem dodajemy i zagotowujemy razem: 0,5 puszki ananasa. Można też surowy. 0,5 puszki kukurydzy 3/4 szklanki cukru (w oryginalnym przepisie jest 1,5 szklanki ale to zdecydowanie za dużo) Po 1/2 łyżeczki przypraw: chilli, curry, papryka ostra Po 1 łyżeczce: musztarda, pieprz, sól, papryka słodka 0,5 szklanki octu (w sumie też daje mniej tego octu. Robiłam podwojną porcje i dałam właśnie 0,5 szklanki) 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Na sam koniec rozmieszać z wodą i wlać, wymieszać. Generalnie ilość przypraw można dobrać do własnych upodobań, można trochę mocniej lub mniej ostro. Dużo też zależy od gatunku pomidorów. Słoiczki oczywiście zagotowuje. Chyba tyle tego mam od Was ![]() Asiula, my takie oryginalne kupiliśmy w Poznaniu z certyfikatem czy coś. Ale kompletnie mi nie podeszło. Nie moje smaki. Za duża mieszanka słodyczy. Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-11-08 o 12:49 |
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula femibion 2 jest od 13 tc do końca i w czasie karmienia piersią .
Ja już sprawy pozałatwiałam , zawiozłam zwolnienie do zusu, byłam z mała u lekarza bo kaszle cały czas.... i kupiłam dziś w całkiem popularnym sklepie watę cukrowa i patrzcie co znalazłam ... a w zasadzie córka bo ona jadła ...IMG_1510142074.857041.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3927 |
|
Rozeznanie
|
Uf, nadrobiłam chyba z 20 stron
gratulacje dla wszystkich za pozytywne informacje no i witam nową marcową mamę! Co do przekąsek to polecam moje nowe odkrycia z kwestii smaku: szaszłyki grillowane z kurczakiem i ananasem oraz etapy ziołowe. Szybkie i efektowne no i też coś nowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz na szczescie na razie ok.Cytat:
![]() Juz widze, ze zanim zdazylam wyslac te wiadomosc, pojawilo sie duzo do nadrobienia... Jak tu nadazyc
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

A jeśli stonowana to szopy 

a ogórkowa to za mną chodzi od poczatku ciąży i jeszcze nie robiłam, bo tylko dla mnie to sie nie opłaca. 
tak lekko ponad nadgarstki na obu dłoniach
ale na nadgarstkach? Hmmm