|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Dziecie w przedszkolu, dokoncze obiad, nastawie pranie i biore sie za nadrabianie Was.
Wszystko dzis idzie nie po mojej mysli. Zadzwonila do mnie ksiegowa ze mialam L4 ciazowe wystawione na 2 tygodnie, pozniej 2 tygodnie zwyklego i teraz znowu L4 ciazowe. Musialam jechac to odkrecac. Kazala mi przywiezc zaswiadczenie od kiedy jestem w ciazy i ze trwa to caly czas... Lekarz mi takiego zaswiadczenia nie chcial wydac bo stwierdzil ze skoro dalej przynosze L4 z kodem B to znaczy ze ciaza nadal trwa. Musialam pojechac do szpitala zeby to odkrecili. Pani wypisala mi zaswiadczenie kiedy bylam u nich w szpitalu, ze wyszlam z ciaza zywa i ze rodze w maju, jak to nie przejdzie to sobie w leb strzele bo mam dosc jezdzenia i zalatwiania. Druga sprawa, maz dostal umowe wiec chcialam zrezygnowac z 500+ poszlam powiedziec ze rezygnuje a oni mi milion papierow kazali przyniesc, okazalo sie ze jedno zaswiadczenie jest nie takie bo nie jest napisane ile maz zarabia... No wiec zadzwonilam do szwagierki, ta z kolei do ksiegowej zeby wypisala takie samo zaswiadczenie tylko z informacja ile zarobil w pazdzierniku, no to ona mi wyslala pismo z informacja ile ogolnie zarabia no i moge sie zalozyc ze to nie przejdzie, znow nic nie zalatwie i bede latac jak z oparzona du*a i sie prosic o kolejne prawie ze takie samo zaswiadczenie... Chore to wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co z ta @? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak fajnie wrocic o tej porze do domu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie boję się, że sobie nie poradzę z opieką itd tylko przeraża mnie, że tyle będę się musiała nauczyć żeby móc wytłumaczyć maluchowi co jak działa. To chyba przez moją siostrę, bo jak zaczęła gadać to wszyscy się zachwycali, że paszcza się nie zamyka a po chwili mieli dość ciągłego "a dlaczego?" 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7864180 6]Swoją drogą a propos góglania - ktoś oprócz mnie ma stracha, że mu wiedzy o świecie zabraknie jak dzieć zacznie dociekać wszystkiego?
Nie boję się, że sobie nie poradzę z opieką itd tylko przeraża mnie, że tyle będę się musiała nauczyć żeby móc wytłumaczyć maluchowi co jak działa. To chyba przez moją siostrę, bo jak zaczęła gadać to wszyscy się zachwycali, że paszcza się nie zamyka a po chwili mieli dość ciągłego "a dlaczego?" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To chyba każde dziecko ma etap dlaczego. ![]() Pamiętam chrzesniaka tz, myślałam, ze go w kosmos wyśle po n-tym dlaczego w ciągu 30 minut .... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7864132 1]Diplodoki !
![]() ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Cieszę się ze wszystko ok ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
U mnie etap „a co to jest„? No i częste pytanie „a gdzie to jest „? Eh ... smiechawe to czasem jest a czasem nie powiem - dość upierdliwe ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Przytulam mocno kazda z Was ktora stracila bliska osobe
![]() Mialavi kciuki za wyniki meza! Selfish z tymi zartami moglabys zrobic konkurencje Strasburgerowi w familiadzie ![]() Taco co u Ciebie? Oprocz tego ze szaro, buro i spiaco ![]() Bonjour mam nadzieje ze lekarz jakos mezowi ulzy w cierpieniu ![]() Selfish milutko ze strony kolezanki... ![]() Polinezyjka skoro zrobiliscie dzidziusia to nie pozostaje nic innego jak czekac na 2 kreseczki na tescie! ![]() ![]() Rumiankowa, u nas tez matolow wjezdzajacych i wchodzacych na zamkniete tory nie brakuje. Ze 2 miesiace do tylu pani sobie postanowila przejsc przed pociagiem, oczywiscie nie zdarzyla, pociag ja potracil i lezy teraz jak roslinka. Z reszta takich odwaznych tutaj bylo wielu, wiekszosc nie wygrala z pociagiem, sa tez tacy ktorzy podczas bliskiego spotkania z pociagiem stracili noge, reke albo jezdza na wozku... Idiotow nie brakuje niestety Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialavi i jak wyniki? Igi ![]() Stokrotko spokojnie, domb sonoma teraz jest modny ![]() Ja dzisiaj już prawie skończyłam sprzątać, prasowanko mi zostało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Polinezyjka bardzo fajny ten notatnik tylko zastanawiam sie czy mialabym czas tam robic notatki. Mam ksiazke pamiatkowa synka i od jego 4 urodzin jeszcze sie nie zabralam za uzupelnienie jej
![]() Fragaria udanego wypadu! ![]() Domima oby te bole glowy odpuscily i bedzie idealnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7864180 6]Swoją drogą a propos góglania - ktoś oprócz mnie ma stracha, że mu wiedzy o świecie zabraknie jak dzieć zacznie dociekać wszystkiego?
Nie boję się, że sobie nie poradzę z opieką itd tylko przeraża mnie, że tyle będę się musiała nauczyć żeby móc wytłumaczyć maluchowi co jak działa. To chyba przez moją siostrę, bo jak zaczęła gadać to wszyscy się zachwycali, że paszcza się nie zamyka a po chwili mieli dość ciągłego "a dlaczego?" 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wiedzy może Ci i nie zabraknie, ale spróbuj wytłumaczyć niespełna trzylatkowi skąd się biorą trzęsienia ziemi albo kto to jest księgowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Nie boję się, że sobie nie poradzę z opieką itd tylko przeraża mnie, że tyle będę się musiała nauczyć żeby móc wytłumaczyć maluchowi co jak działa. To chyba przez moją siostrę, bo jak zaczęła gadać to wszyscy się zachwycali, że paszcza się nie zamyka a po chwili mieli dość ciągłego "a dlaczego?" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Wlasnie to przerabiam... A dlaczego, a po co, a na co, a kiedy, a gdzie... A jakbym nie daj Boze zlekcewazyla pytanie to jest "nosz kulwa mamo pytam sie o cos" ![]() Ostatnio mlody bedac u dziadkow, w wannie bawil sie swoim "cycusiem" nagle zlapal sie za jajeczka, poogladal i pyta "dziadku co ja tu mam?" a dziadek pod nosem sam do siebie "to jest taki worek na dzieci" oczywiscie mlodemu wytlumaczyl ze chlopaki takie cos maja i jakos to przeszlo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa mi zawsze tlumaczy zeby nie reagować i w koncu sie oduczy, ze tz tak miał, to nic nie mowili i zapominal w koncu. Ja tam wole tłumaczyć, ze to brzydkie slowa itp niz w trakcie jego "zapominania" swiecic przed kims oczami jak zacznie sie brzydko odzywac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko dziecko i każde ma taki etap ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzilam do przedszkola ktore prowadzily zakonnice, pewnego zimowego dnia (mialam wtedy 3-4 latka) bieglam sobie do przedszkola i sie przewrocilam. W przedszkolu bylo tak ze kazdego dnia siostra zakonna stala w drzwiach i witala dzieci. Wpadlam do przedszkola oburzona, siostra sie mnie pyta "jak tam Dominisiu" a ja na to "plose siostly ale wypieldolilam" a siostra zrobila sie czerwona jak burak i zapytala tylko czy bardzo sie ubilam. Do tej pory moi rodzice mi to wypominaja i maja niesamowity ubaw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najgorzej wg mnie smiac sie jak dziecko zaklnie, no bo wiadomo, jaka slodka ta kulwa. I wtedy to dopiero ma widownie i sie rozochaca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() Uciekam z pokoju, bo małego smiechem obudze. Mozna sie smiac teraz po latach, ale wyobraz sobie jak ta biedna zakonnica sie poczula ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi 4-letnia kuzynka tłumaczyła skąd się biorą dzieci ![]() ![]() A mój kuzyn zawsze przeklinał słowami " mamamać" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki los rodzica.. wszystko trzeba przyjąć na klate. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Najpierw mi sie post nie chcial dodac a jak sie dodal to podwojnie
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2017-11-08 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Ooo nawet 3 takie same posty dodalo. Wybaczcie spam
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2017-11-08 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Skąd te dzieci to biorą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.