Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-08, 19:27   #3991
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Retimax, jadę do miasta to kupię. Wapno chyba normalnie możemy pić, co nie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Można, nie ma przeciwwskazań.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 19:29   #3992
Jolinko
Zadomowienie

Brilliant gratulacje wizyty i świetnie że córka ma się już lepiej i sytuacja opanowana

Czarodziejko słodka ta Twoja Niunka super że wszystko dobrze
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 19:54   #3993
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny który ?

Szopy : https://dotsmylove.pl/produkt/ochraniacz-w-szopy/
Kwadraciki : https://dotsmylove.pl/produkt/ochraniacz-w-kwadraciki/
Szary : https://dotsmylove.pl/produkt/ochraniacz-szary/

Tż wybrał szopy a ja się nie mogę zdecydować
Szopy zdecydowanie!

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Jadlas moze cos czego zazwyczaj nie jesz? Jakies owoce? Mi takie rzeczy wychodza np po truskawkach poza sezonem, w ciazy jeszcze sie ten efekt nasila.

Przypomnialas mi, ze mialam wlasnie taki problem z obraczka w pierwszej ciazy, jakos od polowy nie moglam nosic i wcale nie przez puchniecie, tylko skora mi zaczynala schodzic. Dopiero po porodzie moglam znowu zaczac nosic Teraz na szczescie na razie ok.

W pierwszej ciazy poszlam na urlop trzy tygodnie przed terminem, teraz planuje pojsc dwa tygodnie przed. U mnie ten czas juz sie odlicza od urlopu rodzicielskiego, moge zaczac na dwa miesiace przed terminem, tylko potem mniej platnego czasu w domu z dzieckiem. Mysle, ze o ile nie bedzie zadnych komplikacji to bedzie ok, za pierwszym razem dalam rade, to teraz tez powinnam

Juz widze, ze zanim zdazylam wyslac te wiadomosc, pojawilo sie duzo do nadrobienia... Jak tu nadazyc
W krajach skandynawskich, zazwyczaj kobiety pracują do końca i w sumie ja uważam, że jeśli nie ma przeciwwskazań to dlaczego nie.

Ja też tak planowałam, ale kusi mnie to, że jak jestem na L4 to będę dostawać średnio 360 zł więcej do wypłaty, więc miałam już iść na jakiś miesiąc odpocząć sobie i oo przed 20.11. się nie da. Poza tym w pracy liczą, że do 06.12. będę dyspozycyjna, a najlepiej do końca stycznia.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
W 22+5

A na kiedy masz termin?

A fotka synka udana

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Takie udało mi się zrobić ma jeszcze dekolt, ale już tak zdjęcia chyba nie umiem. Albo Będę kombinować, albo zatrudnię partnera, albo dam sobie spokój
Mniej wiecej widać jaka jest Załącznik 7306526Załącznik 7306531

Na kiedy masz termin? Super wyglądasz
Stary 2017-11-08, 19:54   #3994
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
W Mutsy wlasnie mnie odstarszylo, ze za wszystko jest dopłata. Nic nie ma w jakimś komplecie. Korzystałaś z ich kreatora wózka przy wyborze Evo?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Póki co obczailam gotowy wózek w sklepie, akurat był w kolorach które nam się podobają. Ale przyznam że z tych w naszym zasięgu cenowym to najlepiej mi się prowadził, jest lekki. Kosz trochę mały ale nie robię nigdy sama jakich większych zakupów niż na jeden obiad.

Podoba mi się jeszcze greentom ale stacjonarnie sklepy mają tylko spacerówki i nie mam jak obczaic gondoli :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 19:56   #3995
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Szopy zdecydowanie!

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

W krajach skandynawskich, zazwyczaj kobiety pracują do końca i w sumie ja uważam, że jeśli nie ma przeciwwskazań to dlaczego nie.

Ja też tak planowałam, ale kusi mnie to, że jak jestem na L4 to będę dostawać średnio 360 zł więcej do wypłaty, więc miałam już iść na jakiś miesiąc odpocząć sobie i oo przed 20.11. się nie da. Poza tym w pracy liczą, że do 06.12. będę dyspozycyjna, a najlepiej do końca stycznia.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

A na kiedy masz termin?

A fotka synka udana

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Na kiedy masz termin? Super wyglądasz
Dziękuję
Końcówka marca, początek kwietnia

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 19:59   #3996
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej, pamietacie mnie jeszcze?
Ja kuruje core w domu i brak mi czasu na neta a wieczorem padam i nawet nie zagladam, takze przepraszam ale Was nie nadrobie
Doczytalam tylko o Ilsie - no synek juz calkiem spory a fotka przeurocza

Ja tez dzis po wizycie polowkowej wszystko jest ok, wszystko ma na swoim miejscu i waży całe 311 gram, czyli kruszyna wzgledem niektorych tu dzieciaczkow tylko badanie dzisiaj strasznie mnir bolalo bo mocno dusil mi brzuch i nie bylo przyjemnie
Kochana spokojnie będzie u Was spokojniejszy czas i córeczka zdrowa to się nagadasz gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Hej, ja juz po wizycie, wszystko ok
Malutka wazy już prawie 700g, rozwija się prawidłowo.
Na podgladzie 4d pięknie się usmiechała i piła wody płodowe
Dzisiaj chyba jakieś dobre fluidy dla dzieciaków, wszystkie takie uśmiechnięte

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 20:02   #3997
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ale fajna, uśmiechnięte te wasze dzieciaki

My właśnie wróciliśmy ze spaceru, mąż mnie codziennie zabiera żebym się ruszala i pooddychala świeżym powietrzem. A przed wyjściem zadzwoniła do mnie babka która prowadziła zajęcia na które chodziłam przed ciążą i pytała czy jestem zainteresowana powrotem. Powiedziałam ze spoko tylko jestem w ciąży I tak średnio mogę intensywnie ćwiczyć. A ona na to ze akurat jutro prowadzi warsztaty ze zdrowego kręgosłupa z częścią teoretyczna i praktyczna i zaprasza na bezpłatne zajęcia skierowane przede wszystkim do kobiet w ciąży dodatkowo jak przyjdę to mam u niej wizytę w gabinecie fizjoterapeutycznym gratis także idę i mam nadzieje ze nie zdechne po tak długiej przerwie

Położna, z którą ćwiczę i jest też fizjoterapeutką, mówiła, że joga, pilates, zdrowy kręgosłup odpadają, chyba że jest napisane dla kobiet w ciąży w innym przypadku odradza.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Pochwal się

Jak ubiorę, może jutro

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Ilsa, super zdjecie

Miesiac do przodu nie robi roznicy, jesli moj brzuch byl wiekszy jeszcze przed ciaza niz u Ciebie teraz Ehh, mam nadzieje, ze starczy mi motywacji i cierpliwosci, zeby zawalczyc o te moje miesnie brzucha... Po pierwszej ciazy i braku efektow cwiczen lekarka chciala mnie wyslac na konsultacje do chirurga, ale dostala odpowiedz, ze nie nie przyjma mnie jesli planuje jeszcze dzieci. Tym razem powiem, ze juz nie planuje
Jakieś szczegóły można prosić?? Dlaczego?
Stary 2017-11-08, 20:02   #3998
Mecassie
Zakorzenienie

Byłam u mnie w pracy wzięłam sobie Falafele na wynos i teraz zajadam jeszcze mnie do domku odwieźli dobrzy ludzie

Stary 2017-11-08, 20:05   #3999
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejny śliczny bobas

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Nadrobiłam - ufff...
Stary 2017-11-08, 20:09   #4000
Wilanka
Rozeznanie

Brilliant, Czarodziejka gratuluję wizyt no i kolejna uśmiechnięta dzidzia świetna fotka

Brilliant, cieszę się, że z córką już dużo lepiej

Selina, super wyglądasz w tej sukience, jakoś nie chce mi się wierzyć, że bez niej wyglądasz gorzej albo jak kulka

Jutro u mnie na obiad gołąbki, miałam jeszcze porcyjke zamrożoną, więc bedzie luz z gotowaniem i wymyślaniem

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 20:09   #4001
Lunak
Wtajemniczenie

Dzieć mi przebiera nogami tak na samym samym dole. Już Was rozumiem jakie to niezbyt przyjemne uczucie :/
Jeszcze tak mi się spać już chce, a obiecałam mężowi, że na niego poczekam. Najwyżej będzie musiał sobie sam otworzyć (przezornie dałam mu klucze w ostatniej chwili)

Mecassie, a co samą ciężarną puścić mieli? Takich ludzi się chwali ja się na jutro zdeklarowałam koleżankę z pracy zabrać jak im podrzucę zwolnienie, bo ma wizytę do lekarza, a tam komunikacyjnie cienko jest zawsze.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 20:10   #4002
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Kornelciaczek, nasze terminy są w pierwszym poście, Twój też jakby coś Ja mam z terminu ostatniej miesiączki na 9. marca ale wpisany tu mam 6.03 bo tak mi do karty ciąży wpisał po odczycie z USG ginekolog

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 20:18   #4003
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kornelciaczek, nasze terminy są w pierwszym poście, Twój też jakby coś Ja mam z terminu ostatniej miesiączki na 9. marca ale wpisany tu mam 6.03 bo tak mi do karty ciąży wpisał po odczycie z USG ginekolog
Dzięki, nawet nie zaglądałam na pierwszą stronę :/

Czegoś nie czaję... Dziś jest 21t5d (od ostatniej miesiączki), czyli co 22 tydzień?? Czemu nie 21?? I zaraz 6 miesiąc - eee... Wg mnie to 5. Nie pasuje mi jakoś, czyli co rozwiązanie tp to prawie 10 miesiąc??
Stary 2017-11-08, 20:22   #4004
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, nawet nie zaglądałam na pierwszą stronę :/

Czegoś nie czaję... Dziś jest 21t5d (od ostatniej miesiączki), czyli co 22 tydzień?? Czemu nie 21?? I zaraz 6 miesiąc - eee... Wg mnie to 5. Nie pasuje mi jakoś, czyli co rozwiązanie tp to prawie 10 miesiąc??
No tak, caly 9miesiąc chodzisz jeszcze w ciąży. Mama ginekolog to fajnie opisała
https://mamaginekolog.pl/czy-ciaza-trwa-9-miesiecy/

Stary 2017-11-08, 20:25   #4005
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ginekolog by powiedział że 21 tydzień, my tu mówimy że jesteś w 22-gim A miesiące ciążowe się liczy po upływie czterech tygodni (a normalnie kalendarzowy miesiąc trwa dłużej ale wygodniej się tak liczy)

Stary 2017-11-08, 20:35   #4006
Lunak
Wtajemniczenie

Kornelciaczek, nie przejmuj sie rożnym liczeniem. Ja i Koma liczymy po ginekologicznemu (jak mi to Koma kiedyś pisała), czyli jak u mnie dzis jest 21+1 to mowię, ze 21 tydzien. A przeliczanie na miesiące to dla mnie czarna magia i zawsze sie musze grubo zastanowić jak mnie ktoś o miesiąc zapyta

Stary 2017-11-08, 20:40   #4007
Mecassie
Zakorzenienie

Dostałam od mamy herbatę malinową z tekkane i tak ją pije od dwóch dni bo bardzo mi smakuje. Czytam sobie właśnie skład a tam głównie hibiskus którego podobno w ciąży nie można maliny to uwaga 1%

Stary 2017-11-08, 20:42   #4008
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dostałam od mamy herbatę malinową z tekkane i tak ją pije od dwóch dni bo bardzo mi smakuje. Czytam sobie właśnie skład a tam głównie hibiskus którego podobno w ciąży nie można maliny to uwaga 1%

Hibiskus pewnie dla koloru. Nawet nie wiedziałam, ze nie mozna. A teściowa zawsze mi proponuje jak u niej jesteśmy

Stary 2017-11-08, 20:43   #4009
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Hibiskus pewnie dla koloru. Nawet nie wiedziałam, ze nie mozna. A teściowa zawsze mi proponuje jak u niej jesteśmy

70% dla koloru to trochę dużo...

Stary 2017-11-08, 20:46   #4010
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Jak dobrze mieć mame pielegniarke, jutro rano mi krew pobierze, nie bede musiala wstawac do laboratorium

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 20:47   #4011
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Oj tam ale ile tej herbaty pijesz, dwa kubki dziennie ? A torebka ma 2g, w ogóle się nie przejmuj

Stary 2017-11-08, 20:53   #4012
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam ale ile tej herbaty pijesz, dwa kubki dziennie ? A torebka ma 2g, w ogóle się nie przejmuj
No nawet mniej, jedna dziennie po kolacji. W sumie też myślę ze takie ilości to tam pal licho ale głównie mi chodzi o to że ten skład to przeginka. Pewnie w herbacie z hibiskusem 70% to malina a 5% to hibiskus

Stary 2017-11-08, 20:56   #4013
Jolinko
Zadomowienie

matki wyprałam wczoraj ręcznie ten mój nieszczęsny kudłaczący się sweter (ten przez który 8 dni temu dostałam palpitacji serca i nerwa jak sam s..... bo mi cały świat zakłaczył), potem jeszcze wrzuciłam do pralki, musiałam cały bęben czyścić no ale liczyłam się z tym... i gów_o to wszystko mi dało, nadal wszystko obiera i jeszcze całe pranie dzisiejsze jest obrane we włoski (chyba jednak tak dobrze nie uprzątnęłam tego bębna) Moje pytanie... czy miała któraś z was taki przypadek? da się coś z tym zrobić. Ten wałek z lepem się nie sprawdza... czytałam rady żeby do zamrażarki włożyć ale poniżej były komentarze że to też nie pomaga. Chyba już kosz mi tylko został... a taki jest ładny. Najchętniej to bym tym babom ze sklepu w upe go włożyła, pomimo że wiem że one nic nie winne, ale jestem taka zła na to. Prawie stówe za niego dałam!
Stary 2017-11-08, 21:06   #4014
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
piękna
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej, pamietacie mnie jeszcze?
Ja kuruje core w domu i brak mi czasu na neta a wieczorem padam i nawet nie zagladam, takze przepraszam ale Was nie nadrobie
Doczytalam tylko o Ilsie - no synek juz calkiem spory a fotka przeurocza

Ja tez dzis po wizycie polowkowej wszystko jest ok, wszystko ma na swoim miejscu i waży całe 311 gram, czyli kruszyna wzgledem niektorych tu dzieciaczkow :p tylko badanie dzisiaj strasznie mnir bolalo bo mocno dusil mi brzuch i nie bylo przyjemnie
Zdrówka i siły dla was Mnie też w Luxmedzie tak babka wymęczyła, nawet raz mnie tą głowicą uderzyła, żeby mała się ruszyła

Ja się wyżalić muszę... Na dwie godziny przed wizytą zadzwonili z recepcji, że moja pani dr się rozchorowała. Miałam do wyboru poczekać aż wróci (tydzień) albo wizytę zastępstwo. A że jestem na l4 które kończy się dziś to wybrałam zastępstwo. Eh... Nie dziwię się, że miała wolny termin Praktycznie sama sobie musiałam wizytę prowadzić. Zresztą nie umiałam się z nią dogadać, jakbym z kimś przygłupim za przeproszenie rozmawiała... No ale dobra, zbadała mnie ginekologiczne i zaprosiła na usg. Całe badanie milczała, żeby na koniec zabić mnie pytaniem "Czy to na pewno jest ciąża pojedyncza?" bo ona się nóżek nie umiała doliczyć Powiem wam, nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać Później przez 10min tłumaczyłam jej kwestię l4 (etat dzielony, dwa nipy) a ta się mnie pyta czy ma skserować mi to l4, bo wystawia się na jednym druczku Na koniec nie umiała znaleźć ciśnieniomierza, wysłała mnie do położnej. Ta biedna już wychodziła, tłumaczę jej sytuację,to już mi zmierzyła, ale nie było jej to na rękę...Powiem wam, że już tak byłam zmęczona tą wizytą, że się z bezsilności na koniec popłakałam... Nie wiem ile mała waży, jak bije serduszko Eh, dobrze że mąż ze mną był, przeszliśmy się po tym dla uspokojenia emocji, miałam się komu wygadać
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 21:08   #4015
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kornelciaczek, nie przejmuj sie rożnym liczeniem. Ja i Koma liczymy po ginekologicznemu (jak mi to Koma kiedyś pisała), czyli jak u mnie dzis jest 21+1 to mowię, ze 21 tydzien. A przeliczanie na miesiące to dla mnie czarna magia i zawsze sie musze grubo zastanowić jak mnie ktoś o miesiąc zapyta

Ja też dopóki nie zacznę 22 tc to mówię 21.
Stary 2017-11-08, 21:15   #4016
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
piękna
Zdrówka i siły dla was Mnie też w Luxmedzie tak babka wymęczyła, nawet raz mnie tą głowicą uderzyła, żeby mała się ruszyła

Ja się wyżalić muszę... Na dwie godziny przed wizytą zadzwonili z recepcji, że moja pani dr się rozchorowała. Miałam do wyboru poczekać aż wróci (tydzień) albo wizytę zastępstwo. A że jestem na l4 które kończy się dziś to wybrałam zastępstwo. Eh... Nie dziwię się, że miała wolny termin Praktycznie sama sobie musiałam wizytę prowadzić. Zresztą nie umiałam się z nią dogadać, jakbym z kimś przygłupim za przeproszenie rozmawiała... No ale dobra, zbadała mnie ginekologiczne i zaprosiła na usg. Całe badanie milczała, żeby na koniec zabić mnie pytaniem "Czy to na pewno jest ciąża pojedyncza?" bo ona się nóżek nie umiała doliczyć Powiem wam, nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać Później przez 10min tłumaczyłam jej kwestię l4 (etat dzielony, dwa nipy) a ta się mnie pyta czy ma skserować mi to l4, bo wystawia się na jednym druczku Na koniec nie umiała znaleźć ciśnieniomierza, wysłała mnie do położnej. Ta biedna już wychodziła, tłumaczę jej sytuację,to już mi zmierzyła, ale nie było jej to na rękę...Powiem wam, że już tak byłam zmęczona tą wizytą, że się z bezsilności na koniec popłakałam... Nie wiem ile mała waży, jak bije serduszko Eh, dobrze że mąż ze mną był, przeszliśmy się po tym dla uspokojenia emocji, miałam się komu wygadać
o rany... ale lipnie. Skąd ten babsztyl się urwał? Z tego co piszesz to ona jakąś czarną masę ma zamiast mózgu. Współczuje Ci takiej wizyty, poszłaś tam żeby się czegoś dowiedzieć i uspokoić a taka małpa Cię tylko rozdrażniła i rozbiła. To ta "lekarka" do dwóch nie potrafi liczyć?? ehhh, przykro że tak to wyglądało. Trzymaj się mała Pójdziesz do swojej za tydz?
Stary 2017-11-08, 21:19   #4017
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
o rany... ale lipnie. Skąd ten babsztyl się urwał? Z tego co piszesz to ona jakąś czarną masę ma zamiast mózgu. Współczuje Ci takiej wizyty, poszłaś tam żeby się czegoś dowiedzieć i uspokoić a taka małpa Cię tylko rozdrażniła i rozbiła. To ta "lekarka" do dwóch nie potrafi liczyć?? ehhh, przykro że tak to wyglądało. Trzymaj się mała Pójdziesz do swojej za tydz?
6 lat medycyny jak krew w piach... Dramat
Zapisałam się na wszelki wypadek na pierwszy wolny termin (06.12) do swojej dr, ale zadzwonię jutro i powiem jak sytuacja wygląda i mam nadzieję, że mnie wcisną wcześniej.
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 21:23   #4018
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
piękna

:-*

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-08, 21:23   #4019
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dolly, ale guła z tej babki i z tymi nóżkami W sumie najważniejsze że dostałaś L4 po wielkich przebojach bo zbytnio informatywna ta wizyta nie była

Stary 2017-11-08, 21:29   #4020
bloody_marry
Rozeznanie

Ale mnie zaskoczyłyscie tym hibiskusem... Muszę swoją malinową sprawdzić bo pewnie też jest oszukana a ja piję min. 2 dziennie

Jeszcze wracając do tematu wózków to chętnie posłucha opinii o quinny buzz xtra i quinny moodd.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości