PM 2018 cz.9 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-11-09, 10:05   #151
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2018 cz.9

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Też mam taki szlaczek na dole jedynki też od otwierania za szczyla zębami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Za szczyla to rozumiem. Ale ja? Stara baba dalej nie wiem ze tak sie nie robi? Za pierwszym razem jak mi sie to stalo to nawet sie nie przyznam w jaki sposob ale jak juz to wypelnienie mialam nie tanie to moglam uwazac a nie otwierac wieczko zebami i teraz plakac ze znow sie odnowilo Nawet tz sie ze mna nie cacka tylko mówi ze to przez moją glupotę i tyle

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:12   #152
AnetaB23
Raczkowanie

Witam się!!!
I ledwo Was nadrabiam.
Stary 2017-11-09, 10:12   #153
mia00
Zakorzenienie

Ja w pon,. wymieniałam wypełnienie, które w 2 kl. podstawówki robiła mi jedna dentystka i wypadało, w końcu mama mnie zaprowadziła do innej (do której cały czas chodzimy) i było do teraz, ale ostatnio zapalenie dziąsła mi się zrobiło i mi to wymieniła w końcu a broniła się. Jeszcze obolały jest, ale naprawdę spora plomba.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:13   #154
AnetaB23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość

dziewczyny na którą godzinę macie ślub w kościele?
No to chyba ja mam najpóźniej.
Na 18 ale ślub w czerwcu. To chyba nie tak późno. Nieee
Bo zaczynam mieć wątpliwości.
Stary 2017-11-09, 10:16   #155
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaciupaga Pokaż wiadomość
O kurna, nowy wątek, i już tyle stron Tak więc witam się w nowym wątku Napisałam post jeszcze w części 8 wiec napisze jeszcze raz tu

Dziewczyny, czy któraś z Was może mieszka w mieszkaniu znajdującym się od północy? Czyli w takim do którego słońce wpada tylko do południam

Cytat:
I nie przeszkadza Ci brak słońca?

Ja mieszkam w domu ktory tylko rano/do poludnia ma slonce w duzym pokoju i sypialni na gorze a w kuchni na dole i drugim pokoju na gorze nie ma prawie w ogole. Nie przeszkadza, jak jestem w domu to jeszcze zaslony zaslaniam bo mi swieci w telewizor

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Wyrywalam juz w tym miejscu jedna osemke i bylam bardzo zadowolona. Ale nie ma tam juz tego chirurga co mi usuwal ze 3 lata temu. Widzialam zdjecie panoramiczne i dodatkowo kazal mi robic tomografie tego zeba i tam faktycznie widac jak przebiega ten nerw i chyba faktycznie bedzie to bardziej skomplikowane. Ale robie to w klinice dentystycznej na fundusz. Prywatnie mi chca usunac tego zeba za 450zl A nie usmiecha mi sie teraz jeszcze dodatkowo tak kosztowac.

Znowu z tym ubytkiem to w innym miejscu bylam niz tam a do mojej dentystki nie moglam sie tak szybko dostac jak potrzebowalam.
A podobno zaden dentysta mi nie da gwarancji na wypelnienie w tym miesjcu - sam brzeg zeba. A najgorsze ze to z mojej winy sie stalo bo otwieralam cos zebami wstyd mi sie nawet przyznac

Haha piwko otwieralas zebami ?

Wspolczuje, ja nie cierpie dentystow... Chodze raz na pol roku na kontrole jak jestem w Polsce, jak trzeba cos zrobic to zrobie ale strasznie nie lubie. Mi tez rosna osemki co jakis czas. Obudza sie i rosna przez 2 tygodnie i bol taki ze nie moge szczeka ruszac a pozniej spokoj na kilka miesiecy.
W UK w zyciu nie pojde do dentysty...
sunshine_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:23   #156
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Za szczyla to rozumiem. Ale ja? Stara baba dalej nie wiem ze tak sie nie robi? Za pierwszym razem jak mi sie to stalo to nawet sie nie przyznam w jaki sposob ale jak juz to wypelnienie mialam nie tanie to moglam uwazac a nie otwierac wieczko zebami i teraz plakac ze znow sie odnowilo Nawet tz sie ze mna nie cacka tylko mówi ze to przez moją glupotę i tyle

Ja już z tego wyrosłam ale niestety to głupota ja raz ją zrobiłam i nigdy więcej.

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:26   #157
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaB23 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie za późno.

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:26   #158
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez AnetaB23 Pokaż wiadomość
My też na początku chcieliśmy o 18. Ale każdy tłuk że za późno więc miała być 16. 17 odpadła od razu ze względu na moją rodzinę na wsi bo trzeba się oporzadzać. Jak przyszłam zaklepać godzinę 16 była zajęta więc wyszła 15. I szczerze to się cieszę choć teściowa gęgała że szybko.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Bo jak to na 16 już była para?

Stary 2017-11-09, 10:27   #159
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshine_25 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w domu ktory tylko rano/do poludnia ma slonce w duzym pokoju i sypialni na gorze a w kuchni na dole i drugim pokoju na gorze nie ma prawie w ogole. Nie przeszkadza, jak jestem w domu to jeszcze zaslony zaslaniam bo mi swieci w telewizor

Haha piwko otwieralas zebami ?

Wspolczuje, ja nie cierpie dentystow... Chodze raz na pol roku na kontrole jak jestem w Polsce, jak trzeba cos zrobic to zrobie ale strasznie nie lubie. Mi tez rosna osemki co jakis czas. Obudza sie i rosna przez 2 tygodnie i bol taki ze nie moge szczeka ruszac a pozniej spokoj na kilka miesiecy.
No dobra przyznam sie. Najwyzej sie posmiejecie - malutkie ukruszenie zrobilam sobie wyciagajac kiedys zaciętą zszywkę ze zszywacza w pracy A pozniej juz bardziej "poprawilam" otwierajac zebami orzecha pistacjowego ktory byl bardziej zamkniety niz powinien haha.

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:29   #160
AnetaB23
Raczkowanie

Ech... Trudno. Już tak zostawimy.
Będę miała więcej czasu na stresowanie się
Stary 2017-11-09, 10:32   #161
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość

Padam na twarz po pracy. A jeszcze na grobach w końcu byliśmy. Spaliśmy chyba niecałe 5h. A dziś zaczynamy nauki robiła któraś w Panewnikach? Chyba już pytałam?

Zacytowałam Twój śmieszny post Ja robiłam, spoko było.
Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość

Moja energia mnie dziś powala. Poprasowałam pieluchy i resztę ubranek, wyprałam ręczniki i swoje seksi koszule do karmienia. Przeniosłam do szafy tonę ubranek. Zrobiłam ciasto!
Ale aktywność
Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was może mieszka w mieszkaniu znajdującym się od północy? Czyli w takim do którego słońce wpada tylko do południam

Ja, nie przeszkadza mi, ale żadne zioła i kwiatki lubiące słońce mi nie urosły. Mój syn ma bambusa z ikei i nawet jemu smutno i młody wywozi go do babci do sanatorium
Cytat:

Mam okropne problemy z zębami ostatnio Tyle kasy wydaje na nie a to jeszcze nie koniec. Dziś byłam na wizycie u chirurga i końcem listopada usuwam ósemke, ale niestety wiąże się to z dużym ryzykiem bo mam blisko nerw i mogę stracić nawet czucie w wardze na jakis czas Lekarz mówił że będzie usuwał na moją odpowiedzialność.
A ja już mam taki szczękościsk przez tą krzywo ósemke, ona nawet nie przebiła się ani trochę przez dziąsło a tak zatruwa życie

Ale muszę zrobić z zębami porządek zanim będę myśleć o potomku

Mam jeszcze inny problem - ukruszona jedynka
Stalo mi się to jakieś 2 miesiące temu, poleciałam do dentystki i założyła mi wypełnienie i było ok ale gwarancji nie dawała mimo że założyła dużo droższą plombe niż zazwyczaj.

Dwa dni temu juz mi się sprawa odnowiła. Pytałam tego chirurga co on mi radzi na to, to mówi ze w tym miejscu to nikt mi nie da gwarancji że mi się to będzie trzymało dłuższy czas. Mówi żebym szła po wypełnienie do naprawdę dobrego gabinetu albo druga opcja to spiłowanie. Mówi że to ukruszenie jest tak małe że można spiłować obie jedynki i będzie równiutko Trzecia opcja to licówka tzn dwie, bo żeby było symetrycznie to na obie jedynki. ale tutaj cena mnie skutecznie zniechęca bo jedna to koszt ok 1 tys zł

Trochę jestem zmartwiona
Ale przynajmniej się Wam wygadałam...
Współczuję, problemy z zębami są strasznie stresujące i drogie Na pewno musisz znaleźć dentystę-fanatyka zębów, żeby Ci tego nie zrobili po łebkach.
Cytat:
Znowu z tym ubytkiem to w innym miejscu bylam niz tam a do mojej dentystki nie moglam sie tak szybko dostac jak potrzebowalam.
A podobno zaden dentysta mi nie da gwarancji na wypelnienie w tym miesjcu - sam brzeg zeba. A najgorsze ze to z mojej winy sie stalo bo otwieralam cos zebami wstyd mi sie nawet przyznac

Dołączam do grona ubytkowców jedynkowych Ja kiedyś w pośpiechu obiad jadłam i ugryzłam widelec bez jedzenia na nim i mi poszedł taki pasek pionowy.
Cytat:
Wszyscy tak mówią o fryzjerach i dentystach Co tam z nimi nie tak?
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:33   #162
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
hejo

już nowy wątek, a ja całkowicie brak czasu na wizaż, ale pochwalę się Wam, że zaczęłam nauki pływania.
O! Podziwiam. Zawsze chciałam się nauczyć pływać, ale jestem dość wstydliwa osoba i wmawiałam sobie różne rzeczy

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:41   #163
KinderCountry
Zakorzenienie

Zazdroszczę tym umiejącym pływać. Jeździlam z dziećmi na basen i to jest super, patrzyłam na nich z widowni i im zazdrościłam. Ja nie potrafię się przemóc, żeby zaufać wodzie.
Stary 2017-11-09, 10:42   #164
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja chyba nigdy nie nauczę się pływać. W podstawówce miałam w 2 i w 3 klasie basen ale byłam z niego zwolniona bo cały czas po nim chorowalam. W wakacje zawsze w jeziorze się plywalo z kolkiem teraz za chiny nie pokaże się w kostiumie kapielowym

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 10:45   #165
MrsSeductive
Żona

Cytat:
No dobra przyznam sie. Najwyzej sie posmiejecie - malutkie ukruszenie zrobilam sobie wyciagajac kiedys zaciętą zszywkę ze zszywacza w pracy A pozniej juz bardziej "poprawilam" otwierajac zebami orzecha pistacjowego ktory byl bardziej zamkniety niz powinien haha.

Na pistacje nie ma rady trzeba użyć młotka

Ja ukruszyłam wyciągając zatyczkę od długopisu :/

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tym umiejącym pływać. Jeździlam z dziećmi na basen i to jest super, patrzyłam na nich z widowni i im zazdrościłam. Ja nie potrafię się przemóc, żeby zaufać wodzie.
Ja też niestety nie

A te sanatorium zajbiaszcze jeśli chodzi o kwiatki ja ich po prostu nie mam i nie mam problemu

Stary 2017-11-09, 10:48   #166
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
A te sanatorium zajbiaszcze jeśli chodzi o kwiatki ja ich po prostu nie mam i nie mam problemu

Ja kwiatków nie lubię, podlewam je średnio co 3 mce Ale chciałam taki ziołowy ogródek na balkonie. Nawet nie wiem na jaką stronę my mamy to nowe mieszkanie, da się to sprawdzić na google maps?
Stary 2017-11-09, 10:52   #167
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ja kwiatków nie lubię, podlewam je średnio co 3 mce Ale chciałam taki ziołowy ogródek na balkonie. Nawet nie wiem na jaką stronę my mamy to nowe mieszkanie, da się to sprawdzić na google maps?
Też bym chciała ziołowy ogródek ale nie mam balkonu

Stary 2017-11-09, 10:56   #168
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:

Wszyscy tak mówią o fryzjerach i dentystach Co tam z nimi nie tak?

Do fryzjera tez nie pojde, zawsze w Polsce.
Po pierwsze- cena :
Obciecie koncowek wlosow, bez mycia, bez modelowania- £45 . W Polsce za mycie, saune z odzywka, strzyzenie i modelowanie place 60 zl u dziewczyny z tytulem Mistrza Polski...
Farbowanie £80-£100. Odkad sie przeprowadzilam do UK mam naturalny kolor wlosow, nie wyrobilabym na fryzjerow.
Po drugie: I ich umiejetnosci pozostawiaja wiele do zyczenia.

Powyzej podalam ceny z malego salonu przy drodze, nie z centrum Londynu.
Dla porownania- centrum, Covent Garden- strzyzenie £65-£150, cena w tym samym salonie, zalezy u jakiego fryzjera. Farbowanie calej glowy, bez pasemek, jeden kolor- £220-£265.
Tu nie watpie ze umiejetnosci posiadaja, jednak cena- nie bardzo.

Raz poszlam tu do fryzjera bo juz na prawde nie moglam na siebie patrzec, poprosilam o obciecie 20cm bo byly naprawde dlugie i zniszczone to powiedziala mi okej a potem sciela same koncowki i powiedziala ze bylo jej szkoda moich wlosow...

A dentysci, no coz... Glownie Hindusi ktorzy ucza sie w Indiach, przyjezdzaja tu i otwieraja praktyki. Nie ufam.
Stary 2017-11-09, 11:02   #169
madz88
Zakorzenienie

Melduję się w nowej części

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 11:08   #170
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Do fryzjera tez nie pojde, zawsze w Polsce.
Po pierwsze- cena :
Obciecie koncowek wlosow, bez mycia, bez modelowania- £45 . W Polsce za mycie, saune z odzywka, strzyzenie i modelowanie place 60 zl u dziewczyny z tytulem Mistrza Polski...
Farbowanie £80-£100. Odkad sie przeprowadzilam do UK mam naturalny kolor wlosow, nie wyrobilabym na fryzjerow.
Po drugie: I ich umiejetnosci pozostawiaja wiele do zyczenia.

Powyzej podalam ceny z malego salonu przy drodze, nie z centrum Londynu.
Dla porownania- centrum, Covent Garden- strzyzenie £65-£150, cena w tym samym salonie, zalezy u jakiego fryzjera. Farbowanie calej glowy, bez pasemek, jeden kolor- £220-£265.
Tu nie watpie ze umiejetnosci posiadaja, jednak cena- nie bardzo.

Raz poszlam tu do fryzjera bo juz na prawde nie moglam na siebie patrzec, poprosilam o obciecie 20cm bo byly naprawde dlugie i zniszczone to powiedziala mi okej a potem sciela same koncowki i powiedziala ze bylo jej szkoda moich wlosow...

A dentysci, no coz... Glownie Hindusi ktorzy ucza sie w Indiach, przyjezdzaja tu i otwieraja praktyki. Nie ufam.
Ale ceny Nie ma dentystów tamtejszych? Czy też takie ceny jak za fryzjera?
Stary 2017-11-09, 11:10   #171
babysbreath
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy kiedyś nasz wątek będzie miał jakąś "śmieszną" nazwę. Rozwaliło mnie jak pm2017 miały coś w stylu "już za miesiąc ślub mamy od gumek się oduczamy"

Jestem na nie!

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Opowiem wam jak to dzisiaj rano się załamałam, że ledwo mieszcze się w spodniach Zbieram się rano i jakoś cholernie mi ciasno, myślę co jest grane przecież niedawno w nich chodziłam Tysiąc myśli, że czas na dietę, wychodzą słodycze itp. Dobrze, że przed wyjściem z domu poszłam do wc to zdążyłam zauważyć, że założyłam spodnie na piżamę

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Spoko ja kiedyś zapomniałam ubrać stanika bo z wyspy robinsos odpadł mój faworyt do gimnazjum chodziłam i płakać mi się chciało hahah

Zrobiłyście mi dzień!

Dzień dobry, za chwilę jadę do kwiaciarni, może w końcu ustalę jakieś szczegóły... Zaczynam się denerwować, że pracuję tylko popołudniami i nie mogę pewnych rzeczy załatwiać na spokojnie, tylko na szybko przed pracą Chyba dociągnę do ślubu, i będę szukać czegoś innego...
babysbreath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 11:21   #172
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
w nowych wątkach zawsze jest tak świeżo porządeczek

dzięki za rady odnośnie księdza
byliśmy już zobaczyć godziny otwarcia biura parafialnego, to poważny krok
teraz tylko do księdza uderzyć, głównie właśnie z prośbą o zarezerwowanie daty, choć wydaje mi się, że październik już nie jest tak bardzo "ślubny" to powinno być miejsce bez problemu

dziewczyny na którą godzinę macie ślub w kościele?
17:00 ale co region to inaczej z tego co widzę.
Jejku ale juz naprodukowalyscie. Nie nadrobie wszystkiego że starego tematu i tego. Przez okres jestem wyłączona z życia trochę. A jutro i w sobotę mamy imprezy u nas więc szykuje się trochę roboty w kuchni.
Miłego dnia ja dziś kończę pracę 2h wcześniej czyli od 12 do 16 tylko

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
My w październiku na piątek załapaliśmy się na ostatnią wolną godzinę

Mamy ślub na 14. Chciałam 15, ale już będzie za ciemno szybko. No i od 15. 30 już zajęte
Na nasz termin zachód słońca jest ok 18:00. Czyli akurat jak wychodzimy z kościoła zacznie się ściemniać i zostaną włączone światła podswietlajace kościół, a wygląda przepięknie wtedy

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
A zapomniałam się pochwalić jutro drukujemy nasze zaproszenia

Nasze będą wysłane w piątek nie mogę się doczekać.
A powiedzcie mi czy wy przed napisaniem gości piszecie Sz. P.?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Ja mam ślub na 17
U mnie jak pytałam nie mają nauki ważności, acz dziewczyny w poprzednim wątku mówiły że poradnia u nich musi być ileś tam miesięcy przed (3miesiące?). U mnie bezterminowo są.
U mnie też bezterminowo. We wtorek skończyliśmy nauki i zapisalismy się na poradnie, pierwsze spotkanie 5.12

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Piona
My też nic

Stary 2017-11-09, 11:23   #173
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość

Na nasz termin zachód słońca jest ok 18:00. Czyli akurat jak wychodzimy z kościoła zacznie się ściemniać i zostaną włączone światła podswietlajace kościół, a wygląda przepięknie wtedy
Dla mnie to za późno już, chciałam zdjęcia w ogrodzie przy restauracji.
Stary 2017-11-09, 11:31   #174
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Ja jej mówię, że kotki na ulicy głodują i nie wybrzydzają, jedzą wszystko - żadnego efektu zresztą zanim ją adoptowaliśmy była bardzo słabo żywiona i na początku nie była wybredna. Rozpuściliśmy gada i takie skutki a najgorsze, że jest tak ładna i urocza, że nawet krzyczeć na nią się nie da
Mam to samo z psem moim. Jest zbyt uroczy by na niego krzyczeć A jeśli chodzi o jedzenie to jest nienazarty... wszystko by zjadł i w każdej ilosci

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Ja chyba też. Nie widzę potrzeby, często widziałam, że ludzie zapominają zabrać upominek, a poza tym szkoda mi kasy Cebula się odezwała.

Fiu, fiu, ale byłaby z Ciebie elegantka Ja kiedyś wróciłam bardzo późno do domu (była zima, to ważne!). Zdarza się, że zakładam rajstopy pod spodnie gdy wiem, że czeka mnie gonitwa po mieście. No więc tej nocy zdarłam z siebie ciuchy, portki zdjęłam razem z rajstopami, szybko zwinęłam, rzuciłam na fotel i wskoczyłam po prysznic. Któregoś dnia wyszykowałam się na uczelnie i siedząc na wykładzie czułam, że coś mi niewygodnie. W łazience poznałam przyczynę mojego dyskomfortu - zaplątany kłębek rajstop Nie wiem jak to możliwe, że od razu tego nie wyczułam. Zalegało w spodniach jak jakiś pampers Bozzzziuuu, jestem czasem takim roztrzepusem, że szkoda gadać.

Przyzwyczajają się do siebie
Nasze kitu jest wybredne. Kupiliśmy mu suchą karmę taką ą ę za 40zł w przecenie i dziad jeden nie chce jej jeść! Za to pasztety z Whiskasa wcina aż się chce patrzeć.
Czasem zostawia karmę w miseczce i domaga się nowej - TŻ bierze wtedy tą z miseczki, włoży do torebki i znowu do miseczki - kot zajada jak szalony
Wcina bo w nich są substancje które uzależniają kota od tego jedzenia i jest wiele polepszaczy smaku. Jak mój kot zaczął chorować to się trochę naczytalam o tym

Stary 2017-11-09, 11:49   #175
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Poziomkowa, współczuję sytuacji z zębami
Oby się wszystko dobrze skończyło!

No fakt, u nas poradnia jest droga. I płaci się na konto duszpasterstwa rodzin
Ale nauki były bezpłatne

My mamy ślub o 12
Będę wstawać o 5

Jest u Was zwyczaj strojenia domu? W sensie balony na płocie itp.?

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 11:49   #176
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:
Ale ceny Nie ma dentystów tamtejszych? Czy też takie ceny jak za fryzjera?
Sa tutejsi ale prywatni, jak chcesz na NFZ (tutaj-NHS) to niestety ale glownie sa to Hindusi (widac po nazwiskach na gabinetach...) no i nawet jak idziesz na NHS to trzeba placic, za plombe to jest cos okolo £40 , to pierdziele taki interes, za tyle to mam w Polsce.

Moj TZ kiedys poszedl tu prywatnie, do Polskiej kliniki bo juz naprawde musial- £150 za plombe.
Stary 2017-11-09, 11:50   #177
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to za późno już, chciałam zdjęcia w ogrodzie przy restauracji.
Ja też chcę! Mamy taką piękną altankę, świetnie to wygląda 😍

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 11:56   #178
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Ja kwiatków nie lubię, podlewam je średnio co 3 mce
moja krew

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 12:03   #179
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
My też na początku chcieliśmy o 18. Ale każdy tłuk że za późno więc miała być 16. 17 odpadła od razu ze względu na moją rodzinę na wsi bo trzeba się oporzadzać. Jak przyszłam zaklepać godzinę 16 była zajęta więc wyszła 15. I szczerze to się cieszę choć teściowa gęgała że szybko.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Bo jak to na 16 już była para?

Szybko to ślub o 12, a byłam dwa razy na takim. Z niczym nie idzie zdążyć.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-09, 12:06   #180
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Szybko to ślub o 12, a byłam dwa razy na takim. Z niczym nie idzie zdążyć.
też byliśmy raz na 12, tragedia w dodatku na Śląsku, więc kawał drogi od nas

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości