|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
My mamy wszedzie panele. Mialam maly dywanik z dlugim wlosiem, odradzam, dzieciom sie zle pelza/raczkuje na tym no i mega kurz zbiera. O niebo lepiej sprawdzila sie mata z grubych klockow piankowych, kupilam dwie paki i pol pokoju wylozylam
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chodzę do faceta, który prowadził nasze in vitro i na każdej wizycie cyka tych zdjęć całą długą rolkę, ta jego koleżanka, która ma uprawnienia do połówkowych też Cytat:
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie. Szału nie ma bo usg nie było więc nic nie podejrzalam smyka.
ale liczyłam się z tym więc nie mam smuta. Tętno tylko posluchalam sobie zwiększył mi żelazo do 2 tabletek dziennie, oj będzie lipa teraz w wc coś czuję. i glukoza na następny raz. I o tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje księżniczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://play.google.com/store/apps/d....mammamage.app https://itunes.apple.com/se/app/mamm...593634082?mt=8 Cytat:
|
||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale choc na fotelu zbada i sie dowiem jakie wyszly wyniki. Wstawilam drozdzowke do piekarnika. Wielkiego smaka nie mam ale zrobilam malo slodkie to moze wejdzie. |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn oczywiście są inne wydania ale to jakie piękne |
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Godzinka i weeekend
A ja mam dzisiaj gołąbki na obiad, które wczoraj dostałam od babci marzę o nich od godziny 13
|
|
|
|
#4123 |
|
Raczkowanie
|
Czekam w kolejce do lekarki. Trzymajcie kciuki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Książka ta http://www.empik.com/nowa-ksiazka-fa...0156,ksiazka-p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Pizzę bym zjadła, albo jakąś zapiekankę z takim ciągnącym serem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam w lodówce gołąbki więc nie będę wymyślać, może jutro
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przytyję chyba z 10 kg, próbuję się najeść na zapas, żeby mi w brzuchu nie burczało za warsztatach
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w jakim wieku dokładnie jest twoja córcia? To odsmoczkowanie i nade mną wisi niczym ciemna chmura przez pierwsze 3 tygodnie po urodzeniu nie chciała wcale, ale potem zaczęła robić sobie smoczek z moich piersi. A jak ich nie było to zaczęła ssać kciuki. Więc uznałam, że wolę dać smoczka, bo go kiedyś zabiorę, a kciuka przecież nie obetne. I przerażala mnie wizja np. 7-latki z palcem w buzi. Smoczek właściwie też ma tylko do spania, ale przy ząbkowaniu chciała go całą noc. A że teraz te zęby co chwilę jakieś wychodzą, to boje się, że mi się przyzwyczaila za bardzo. Ostatnie dwie noce co chwilę wstawalam dawać jej smoczka, bo jej wypadał najczęściej poza łóżeczko no i za nim tak jakby jęczala i delikatnie płakała. Ehhh...zupełnie nie wiem kiedy się za to zabrać. Drugiej córci też już wolałabym wcale nie dawać.... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję tych, które już się odbyły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś doczytałam, bo odebrałam wyniki i nie ma poprawy. Lekarz mi głowę ukręci. Nie ma pogorszenia, ale lepiej nie jest. (jestem jednocześnie i wściekła, i załamana). Zapytam doktora, czy mogę brać na noc. Rano 2 godzin do śniadania i kawy nie wytrzymam ![]() A swoją drogą do :upy: ten preparat, skoro bierze się 2 tabletki czyli aż 160 mg, żeby pokryć zapotrzebowanie około 5 mg. Cytat:
|
||
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś lipa z obiadem.
a wy tu gołąbki i pizze zapodajecie Teściowa gotowała... zrobiła jakiś makaron z warzywami na patelnie, gotowym sosem Łowicz i kurczakiem. Makaronów unikam i gotowych sosów też, więc dziś ugotuje sobie kaszę jaglana z jabłkiem i suszonymi śliwkami. Wczoraj też gotowała jakiś obrzydliwy gulasz z kaszą gryczaną, więc tylko kaszę zjadłam. Ale za to na podwieczorek był ten upragniony naleśnik z prażonymi jabłkiem eh, kuchnia teściowej mi bardzo nie podchodzi, ona ze wszystkim idzie na taka latwizne, a ja chce się zdrowo odżywiać zwłaszcza teraz. Wymoczylam też cieciorke przez noc, będzie humus na kolację do kanapek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Ilsa, śliczności zamowilas
![]() Mecassie, u nas bedą panele. Pozniej ewentualnie jakaś mata piankowa jak Dzieć zacznie z podłogi korzystać. Bo ja chce cos prostego w utrzymaniu czystości zeby mi sie kurz nie zbierał w tym. Jolinko, czasami wystarczy serduszko usłyszeć zeby sie uspokoić do następnej wizyty ![]() Tylko ta dawka żelaza martwi. Wyciąga ten maluch z Ciebie. Pizza, gołąbki ale kusicie. Nie ładnie tak nawet pomysłu na kolacje nie mam. Moze tak jak Jolinko zrobie humus...Powiem Wam, ze jeździło mi sie dzis samochodem okropnie ciagle cos nie tak. Ciagle zapominałam wrzucić 1 przy ruszaniu i przetarłam kołem o krawężnik na osiedlu, bo sie jakis debil pod prąd pchał . Mam nadzieje, ze śladu nie ma, bo nawet nie sprawdziłam, a mój maz taki przewrażliwiony z tym samochodemWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-11-09 o 15:17 |
|
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
źle... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
Hej podczytuje was cały czas ale nie mogę się wbić
teraz zaczynamy remont kuchni i jest wszedzie bałagan :/ u mnie dzis 20+1, brzuszek ciazowy prawie wogole nie widoczny, w porównaniu do was to jestem płaska i już się oczywiście martwię i sobie coś wmawiam, chociaż ruchy czuje... Ilsa możesz mi wpisać polowkowe na 14.11? Z góry dziękuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Jolinko, w poniedziałek mam wizytę, to zapytam.
U mnie niestety wychodzi na to, że jedynie na noc, przed samym spaniem mogłabym brać około 2,5-3 godz po kolacji, ale z kolei chleb jem tylko pełnoziarnisty. Nie wiem czy taki odstęp wystarczy, żeby się nie kłóciło. U mnie wychodzi, że za szybko kawa od wzięcia żelaza na czczo i jaglanka na mleku sojowym mogły powodować, że się nie wchłania. (zwykłe mleko też złe Na drugie śniadanie często jem pieczywo ziarniste i jaja, więc nie mogę wziąć między I a II śniadaniem. Trochę mi wychodzi, że ten preparat to dla mnie kula u nogi, a chyba nie pomógł. Przypuszczam, że to, co się wchłaniało, to zasługa zmiany diety. Przepraszam, jeśli chaotycznie piszę, ale jestem świeżo po wynikach. Próbuję je jakoś przyjąć do wiadomości i jednocześnie rozgryźć. Szukając pozytywów: mocz mam piękny
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż, powiedziałam babce ze niestety jestem non stop głodna i nie jestem w stanie nic z tym zrobić, przecież nie będę żrec 24h/dobę ![]() Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

13.03.2008
ale liczyłam się z tym więc nie mam smuta. Tętno tylko posluchalam sobie
zwiększył mi żelazo do 2 tabletek dziennie, oj będzie lipa teraz w wc coś czuję.
i glukoza na następny raz. I o tyle. 

Zdrowa i piękna 

marzę o nich od godziny 13
trzymamy

A w jakim wieku dokładnie jest twoja córcia? To odsmoczkowanie i nade mną wisi niczym ciemna chmura
przez pierwsze 3 tygodnie po urodzeniu nie chciała wcale, ale potem zaczęła robić sobie smoczek z moich piersi. A jak ich nie było to zaczęła ssać kciuki. Więc uznałam, że wolę dać smoczka, bo go kiedyś zabiorę, a kciuka przecież nie obetne. I przerażala mnie wizja np. 7-latki z palcem w buzi. Smoczek właściwie też ma tylko do spania, ale przy ząbkowaniu chciała go całą noc. A że teraz te zęby co chwilę jakieś wychodzą, to boje się, że mi się przyzwyczaila za bardzo. Ostatnie dwie noce co chwilę wstawalam dawać jej smoczka, bo jej wypadał najczęściej poza łóżeczko no i za nim tak jakby jęczala i delikatnie płakała. Ehhh...zupełnie nie wiem kiedy się za to zabrać. Drugiej córci też już wolałabym wcale nie dawać.
Teściowa gotowała... zrobiła jakiś makaron z warzywami na patelnie, gotowym sosem Łowicz i kurczakiem. Makaronów unikam i gotowych sosów też, więc dziś ugotuje sobie kaszę jaglana z jabłkiem i suszonymi śliwkami. Wczoraj też gotowała jakiś obrzydliwy gulasz z kaszą gryczaną, więc tylko kaszę zjadłam. Ale za to na podwieczorek był ten upragniony naleśnik z prażonymi jabłkiem
nawet pomysłu na kolacje nie mam. Moze tak jak Jolinko zrobie humus...
ciagle cos nie tak. Ciagle zapominałam wrzucić 1 przy ruszaniu i przetarłam kołem o krawężnik na osiedlu, bo sie jakis debil pod prąd pchał
. Mam nadzieje, ze śladu nie ma, bo nawet nie sprawdziłam, a mój maz taki przewrażliwiony z tym samochodem
źle...