|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
egoista kompletny. Biedna dziewczyna. Oby jej dzieciaki okazały się wielkimi siłaczami...
|
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje udanej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4173 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny miała któraś z was problem z bolącym mięśniem brzucha? No tak mnie boli, że się dotknąć nie umiem
taki bolący pasek od pępka ku lewemu boku. Jakbym sobie naderwała ten mięsień.... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już wyniki glukozy i reszty. Na moje oko wyszły ok, ale zobaczymy co lekarka powie w poniedziałek.
Cieszę się ze wizyty dalej przynoszą same dobre wieści i oby tak do końca
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po południu brzuch dał popalić. Jakoś tak mnie ciągnęło podbrzusze ze wzielam nospe i się położyłam. Myślę że to od tego latania po sklepach i noszenia zakupów. Teraz juz jest lepiej na szczęście bo juz naprawdę średnio się czułam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4176 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Znów nadrabiam wieczorowo
Przepraszam, że tak mnie mało i nie mogę się wbić w rozmowę. Może od stycznia będzie lepiej :pCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||||
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde wy takie zdrowe rzeczy jecie bez chemii itp a ja tu właśnie się zajadam zupką chińską
![]() Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam tego... Oby tylko mali byli silni i zdrowi!!!
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po warsztatach. Jesteśmy zadowoleni.
było fajnie i miło, kilka rzeczy się dowiedzieliśmy. Przeraża mnie pierwsza pomoc. ![]() Muszę bardzo pochwalić partnera bo był jedynym odważnym panem, który się zgłosił na ochotnika do przebrania za kobietę w ciąży. Mimo, że jak siedzę to często sam pomaga mi wstać, podaje rękę itd, to po dzisiejszym przebieraniu jeszcze bardziej stwierdził, że taki brzuch mu przeszkadzał. Za to, że był przebrany, pozwolił na sobie pokazać pierwszą pomoc dla ciężarnych dostałam kosmetyki o wartości około 100 zł Jestem z niego dumna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój dzisiaj stwierdził, że mu mnie szkoda, jak widział jak leżę z tym bolącym brzuchem. Jakby dotarło, że to nie jest taki obojętny stan dla organizmu Zrobił herbatki z pomarańczą i goździkami, zapalił świeczki
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lece w kime, ciekawe ile dzis pospie :/ A jutro wizyta.
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tamta kobieta oczywiście szanownego pana kopnęła w dupę bo sama ma męża i dzieci. Ech, tyle zniszczeń
|
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz napisać czy były jakieś przerwy między kolejnymi "blokami" tematycznymi i czy sporo było zajęć praktycznych? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
takie małe kruszynki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4186 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wizyt!
Juz bym chciala sobote, a tu jeszcze piatek...Cytat:
Ale na sniadanie bedzie owsianka ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze i maluchy i mama beda miec mnostwo sily i wszystko sie ulozy. Jak o tym mysle, to zaczynam doceniac, ze moja pierwsza byla donoszona i wyrosnieta, mocno po terminie... Dodatkowe dni zmeczenia i rozstepy to nieduza niedogodnosc w porownaniu z walka o wczesniaki Zgadzam sie na powtorke, moge chodzic po terminie, jesli tylko maluch bedzie zdrowy
|
||
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mi wczoraj mówił ze przeczuwa ze urodze trochę wcześniej niż w terminie. Byle nie za wcześnie (ale pewnie mówi tak bo już się nie może doczekac). I pojechałam przed chwila po męża i widzę że moja sprawność w jeździe samochodem się zmniejszyła- trzy razy mi zgasł na wstecznym :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym sensie co ta bidna dziewczyna przeżywaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie potrafię już równowagi utrzymać podczas ćwiczeń gdy trzeba coś na jednej nodze wykonać. Kolebie się jak pijaczka.
trochę mnie to wkurza bo zamiast zrobić 10 powtórzeń to mi 6 wychodzi zaledwie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- widziałam przed chwilą na fb pampersy dla wcześniaków. Są takie malutkie jak pół dłoni... Z jednej strony słodkie a z drugiej to straszne że pupka może być taka maluteńka. Nie wiem czemu ale musiałam to napisać wam, to chyba przez ta wiadomosc od Ilsy o tych wczesniakach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu potrzebuje porady- czy wy odczuwacie juz te skurcze Braxtona Hicksa? Bo dziś drugi dzień z rzędu czuje jakby skurcz, dretwienie w brzuchu ale nie idzie tak jak opisują z góry na dół tylko raczej od środka podbrzusza do boków. Trwa kilkanaście sekund i jest bezbolesny. Nie wiem czy to skurcz czy dretwienie. Po dzisiejszym dziecko strasznie zaczęło kopać przez kilka minut
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli zaraz po mocno odczuwasz ruchy, to może nie skurcze, a np. mocne obroty dziecka? U mnie wczoraj był taki moment, że brzuch mi się cały napiął, a po chwili czułam kopniaki w innym miejscu niż wcześniej. Ale równie dobrze mogą to być skurcze, na tym etapie to raczej normalne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Sama żadnych skurczy Braxtona-Hicksa nie miałam, dopiero jak się zaczął poród poczułam pierwsze, więc nie jestem pewna jak to się odczuwa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie te skurcze Braxtona Hicksa to jest takie bezbolesne napinanie brzucha ze robi się twardy i dziecię na to nie reaguje. Moze rzeczywiście zmienial pozycję
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
Ale miałam noc
nie mogłam spać. Teraz muszę szybciutko się dostać na badania. W kolejce swoje odstoje, a później w nagrodę obiecałam sobie drozdzowke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale miałam sen... Śniło mi się ze mały się już urodził, pomimo 22 tygodnia. ze poród był łatwy i bezbolesny i go przespalam a dziecko miało 49cm i chyba 2500g. I był taka kluska mała a dzień po porodzie juz szliśmy do domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Łączę się w bólu z koszmarną nocą - obudziłam się o 4 na siku, wzięłam od razu żelazo i umierałam - mdłości, zgaga, tragedia.. Nienawidzę tego żelaza ![]() No i nie wiem czy to te skurcze, ale w nocy poczułam jakby mrówki chodziły mi wokół pasa, takie dziwne uczucie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Selina - fajnie że warsztaty udane ![]() Mnie coś bierze dopiero cora sie wykurowala a tu teraz mnie lapie niby nie duzo bo tylko gardlo i katar. Ale zastanawiam sie jak maluda, czy nie zlapie. Choc czytalam ze zaraza sie jak jeszcze nie ma oznak przeziebienia... Do lekarza nie ide bo on od razu da mi antybiotyk, wiec juz jestem po inhalacji i szukam wszystko co z wit.c. na ostatnich zajeciach polozna mowila ze dobrze dziala na bol gardla psikniecie octaniseptem ale jakos mnie to przeraza
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ostatnio wieczorami strasznie zgaga męczy
aż mi się niedobrze przez to robipomagają landrynki miętowe, ale raczej na krótko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

egoista kompletny. Biedna dziewczyna. Oby jej dzieciaki okazały się wielkimi siłaczami...

Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku, ładne pomiary, łożysko na tylnej ścianie, szyjka jak stąd do las vegas, waga 320 g, 15 cm szczęścia

taki bolący pasek od pępka ku lewemu boku. Jakbym sobie naderwała ten mięsień.... 

ale liczyłam się z tym więc nie mam smuta. Tętno tylko posluchalam sobie
i glukoza na następny raz. I o tyle.
źle... 

Mój dzisiaj stwierdził, że mu mnie szkoda, jak widział jak leżę z tym bolącym brzuchem. Jakby dotarło, że to nie jest taki obojętny stan dla organizmu
Zrobił herbatki z pomarańczą i goździkami, zapalił świeczki
13.03.2008
takie małe kruszynki
trochę mnie to wkurza bo zamiast zrobić 10 powtórzeń to mi 6 wychodzi zaledwie.
nie mogłam spać. Teraz muszę szybciutko się dostać na badania. W kolejce swoje odstoje, a później w nagrodę obiecałam sobie drozdzowke