Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-09, 17:55   #4171
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie brzmi głupio, sama powiedziałam identyczną rzecz kobiecie na połówkowych ale mnie uspokoiła że tu nie ma co ratować bo synek się grzecznie trzyma w środku i rozwija

Za to ta dziewczyna o której wam pisałam z bliźniakami co ją facet zdradzał i zostawił to dzisiaj urodziła w 24 tygodniu ze stresu :/ chłopcy mają ok 620g i przenieśli ich do innego szpitala
Jakbym takiego dorwała egoista kompletny. Biedna dziewczyna. Oby jej dzieciaki okazały się wielkimi siłaczami...
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 18:00   #4172
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja już po wizycie - lekarz zrobił mi połówkowe Jakoś byłam przekonana, że zrobi mi je na kolejnej wizycie i miło się zaskoczyłam Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku, ładne pomiary, łożysko na tylnej ścianie, szyjka jak stąd do las vegas, waga 320 g, 15 cm szczęścia Jedyne co to stwierdził, że przyjrzy się jeszcze na serduszko na kolejnej wizycie, bo teraz jeszcze nie do końca widział tak jak chciał i na następnej wizycie powtórzy.
Powiedział, że dziecko będzie duże wśród swoich rówieśników i będzie miał długie nogi Przestraszyłam się bo mój mąż miał jakoś ponad 4kg jak się urodził ale gin powiedział, że to nie chodzi o wagę tylko bardziej o wzrost
Z wszystkich pomiarów wychodzi 19t4d i pytałam się czy ta data porodu z om zostaje, bo według niej mam 18t5d i gin powiedział, że ta data zostaje niezmienna ale że tylko 5% pacjentek rodzi w tym terminie. Połowa rodzi 3tyg wcześniej a druga połowa 3tyg później
No ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest ok
Od ostatniej wizyty przytyłam 1kg i powiedział, że wszystko ładnie i prawidłowo. Od początku według jego wagi przytyłam 5-6kg i stwierdził, że jest jak najbardziej ok, bo ja już zaczęłam się tłumaczyć, że się nie obżeram

Wybaczcie za mało składną wypowiedź no ale targają mną jeszcze emocje

Idę nadrabiać
super
gratulacje udanej wizyty

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie mały ma juz 700g, wszystko w porządku, cukrzycy nie mam, żelaza już brać nie muszę, wystarczy to w suplementach
Następna wizyta 30.11
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
superancko
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 18:08   #4173
_Dolly
Rozeznanie

Dziewczyny miała któraś z was problem z bolącym mięśniem brzucha? No tak mnie boli, że się dotknąć nie umiem taki bolący pasek od pępka ku lewemu boku. Jakbym sobie naderwała ten mięsień....

Stary 2017-11-09, 18:11   #4174
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Mam już wyniki glukozy i reszty. Na moje oko wyszły ok, ale zobaczymy co lekarka powie w poniedziałek.

Cieszę się ze wizyty dalej przynoszą same dobre wieści i oby tak do końca
Stary 2017-11-09, 19:11   #4175
asiula1306
Zakorzenienie

Mi po południu brzuch dał popalić. Jakoś tak mnie ciągnęło podbrzusze ze wzielam nospe i się położyłam. Myślę że to od tego latania po sklepach i noszenia zakupów. Teraz juz jest lepiej na szczęście bo juz naprawdę średnio się czułam

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 20:49   #4176
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Znów nadrabiam wieczorowo Przepraszam, że tak mnie mało i nie mogę się wbić w rozmowę. Może od stycznia będzie lepiej :p
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Będzie córeczka na 150% Zdrowa i piękna

Przepraszam, że się tak wbijam samolubnie, ale chciałam się z Wami podzielić szczęściem Jak dobrze być po połówkowych w końcu!

Następna wizyta 8 grudnia i mam zrobić glukoze. Fuuuuuuuuuuuu
Cudownie! Gratuluje!
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Wy też tak w ciąży kichacie??
Jak wpadnę w jakiś szał to kicham, kicham i kicham, z 10 razy pod rząd.. Nie jestem przeziębiona ani nic, tylko tak dzień w dzień mam napady kichania
Ja! Ja kicham! Praktycznie codziennie! Denerwuje mnie to już :p
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Szału nie ma bo usg nie było więc nic nie podejrzalam smyka. ale liczyłam się z tym więc nie mam smuta. Tętno tylko posluchalam sobie zwiększył mi żelazo do 2 tabletek dziennie, oj będzie lipa teraz w wc coś czuję. i glukoza na następny raz. I o tyle.

Tętno maluszka . Super, że wszystko w porządku i trzymam kciuki za żelazo!
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Co Ty mówisz... 2h? Ż głodu zemre. A jakby najpierw jeść śniadanie, odczekać tam z 1h i wtedy żelazo? To jakoś wtedy by mi te 2 zlecialy. Jak uważasz? Te drugą tabletkę mi kazał wieczorem. To nie wiem, po kolacji? Czy przed? I rzeczywiście dupnie jak tyle niby to zawiera żelaza a i tak nie pokrywa zapotrzebowania. A przecież i z jedzenia też coś tam dostarczamy. źle...

Mi lekarka zalecala zelazo na czczo. Wiec mam budzik na 6:30, biore letrox i ide spac na pół godzinki. Potem o 7 drugi buzik, wstaje, biore zelazo i zbieram się do pracy, zanim się zbiore i dojade jest 8, ogarne skrzynkę mailowa, robi się 9 i jem śniadanie. Gorzej jest w weekend, ale wtedy po wzięciu żelaza idę spać dalej. Już się przyzwyczaiłam na szczęście choć początki były ciężkie
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja już po wizycie - lekarz zrobił mi połówkowe Jakoś byłam przekonana, że zrobi mi je na kolejnej wizycie i miło się zaskoczyłam Na dzień dzisiejszy wszystko jest w porządku, ładne pomiary, łożysko na tylnej ścianie, szyjka jak stąd do las vegas, waga 320 g, 15 cm szczęścia Jedyne co to stwierdził, że przyjrzy się jeszcze na serduszko na kolejnej wizycie, bo teraz jeszcze nie do końca widział tak jak chciał i na następnej wizycie powtórzy.
Powiedział, że dziecko będzie duże wśród swoich rówieśników i będzie miał długie nogi Przestraszyłam się bo mój mąż miał jakoś ponad 4kg jak się urodził ale gin powiedział, że to nie chodzi o wagę tylko bardziej o wzrost
Z wszystkich pomiarów wychodzi 19t4d i pytałam się czy ta data porodu z om zostaje, bo według niej mam 18t5d i gin powiedział, że ta data zostaje niezmienna ale że tylko 5% pacjentek rodzi w tym terminie. Połowa rodzi 3tyg wcześniej a druga połowa 3tyg później
No ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest ok
Od ostatniej wizyty przytyłam 1kg i powiedział, że wszystko ładnie i prawidłowo. Od początku według jego wagi przytyłam 5-6kg i stwierdził, że jest jak najbardziej ok, bo ja już zaczęłam się tłumaczyć, że się nie obżeram

Wybaczcie za mało składną wypowiedź no ale targają mną jeszcze emocje

Idę nadrabiać
Jakie świetne wieści! Ekstra i niech rośnie zdrowo!
Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie mały ma juz 700g, wszystko w porządku, cukrzycy nie mam, żelaza już brać nie muszę, wystarczy to w suplementach
Następna wizyta 30.11
Ile szczęścia! I zazdroszczę żelaza!
Cytat:
Dla mnie to nie brzmi głupio, sama powiedziałam identyczną rzecz kobiecie na połówkowych ale mnie uspokoiła że tu nie ma co ratować bo synek się grzecznie trzyma w środku i rozwija

Za to ta dziewczyna o której wam pisałam z bliźniakami co ją facet zdradzał i zostawił to dzisiaj urodziła w 24 tygodniu ze stresu :/ chłopcy mają ok 620g i przenieśli ich do innego szpitala
Nic tylko rozszarpac goscia... Mam nadzieje, że Maluszki będą dzielnie walczyć! <3
Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Mam już wyniki glukozy i reszty. Na moje oko wyszły ok, ale zobaczymy co lekarka powie w poniedziałek.

Cieszę się ze wizyty dalej przynoszą same dobre wieści i oby tak do końca
Super!
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mi po południu brzuch dał popalić. Jakoś tak mnie ciągnęło podbrzusze ze wzielam nospe i się położyłam. Myślę że to od tego latania po sklepach i noszenia zakupów. Teraz juz jest lepiej na szczęście bo juz naprawdę średnio się czułam

Dobrze, że jest już lepiej

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 20:51   #4177
Mecassie
Zakorzenienie

Kurde wy takie zdrowe rzeczy jecie bez chemii itp a ja tu właśnie się zajadam zupką chińską
Cytat:

Oh Boże... biedna. Mam nadzieje że te kruszynki szybko dojdą do Siebie i będą silne. To tak jak ja bym teraz urodziła... szok. Odeszly jej wody czy co ?
Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Dziewczyny miała któraś z was problem z bolącym mięśniem brzucha? No tak mnie boli, że się dotknąć nie umiem taki bolący pasek od pępka ku lewemu boku. Jakbym sobie naderwała ten mięsień....

Od poczatku ciąży pobolewa mnie jedno miejsce po prawej stronie srodkowej czesci brzucha ale co to jest to nie wiem .. ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 20:57   #4178
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

Prawdziwy padalec z tego chlopa!! Jemu się dziwię jak fix, ale tej baby co go chciała to za czorta nie pojmuję... Zacytuję jedna z was (nie pamiętam ktora, przepraszam) "niech ich myszy zjedzą!" Poobgryzają do kości!!

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 21:35   #4179
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Nie ogarniam tego... Oby tylko mali byli silni i zdrowi!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 21:38   #4180
_Selina_
Zakorzenienie

Jesteśmy po warsztatach. Jesteśmy zadowoleni. było fajnie i miło, kilka rzeczy się dowiedzieliśmy. Przeraża mnie pierwsza pomoc.
Muszę bardzo pochwalić partnera bo był jedynym odważnym panem, który się zgłosił na ochotnika do przebrania za kobietę w ciąży.
Mimo, że jak siedzę to często sam pomaga mi wstać, podaje rękę itd, to po dzisiejszym przebieraniu jeszcze bardziej stwierdził, że taki brzuch mu przeszkadzał. Za to, że był przebrany, pozwolił na sobie pokazać pierwszą pomoc dla ciężarnych dostałam kosmetyki o wartości około 100 zł
Jestem z niego dumna

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 21:40   #4181
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Jesteśmy po warsztatach. Jesteśmy zadowoleni. było fajnie i miło, kilka rzeczy się dowiedzieliśmy. Przeraża mnie pierwsza pomoc.
Muszę bardzo pochwalić partnera bo był jedynym odważnym panem, który się zgłosił na ochotnika do przebrania za kobietę w ciąży.
Mimo, że jak siedzę to często sam pomaga mi wstać, podaje rękę itd, to po dzisiejszym przebieraniu jeszcze bardziej stwierdził, że taki brzuch mu przeszkadzał. Za to, że był przebrany, pozwolił na sobie pokazać pierwszą pomoc dla ciężarnych dostałam kosmetyki o wartości około 100 zł
Jestem z niego dumna

Wow, super! Widać ze ostatnie zawirowania były spadkiem formy- świetnie ze cie wspiera

Stary 2017-11-09, 22:05   #4182
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Jestem z niego dumna

To się chwali! Mój dzisiaj stwierdził, że mu mnie szkoda, jak widział jak leżę z tym bolącym brzuchem. Jakby dotarło, że to nie jest taki obojętny stan dla organizmu Zrobił herbatki z pomarańczą i goździkami, zapalił świeczki Jak chce to potrafi
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:06   #4183
lelowa
Zakorzenienie

Ja lece w kime, ciekawe ile dzis pospie :/ A jutro wizyta.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:09   #4184
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Oh Boże... biedna. Mam nadzieje że te kruszynki szybko dojdą do Siebie i będą silne. To tak jak ja bym teraz urodziła... szok. Odeszly jej wody czy co ?
Wiesz co, wczoraj wyleciał jej taki żółty kawałek śluzu i miała mocne bóle jak na okres i dziewczyny na grupie jej powiedziały, że to może być czop i żeby jechała na IP. Tam jej dali coś rozkurczowego ale rano miała już rozwarcie i dawali pompą jakieś sterydy na płuca bo sączyły się wody więc już mówili że dzisiaj urodzi tylko że chcą przetrzymać chociaż kilkanaście godzin żeby zadziałały te sterydy. No i wzięli ją później na cc.
A tamta kobieta oczywiście szanownego pana kopnęła w dupę bo sama ma męża i dzieci. Ech, tyle zniszczeń

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:21   #4185
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Jestem z niego dumna

Super że jesteś zadowolona z warsztatów A możesz napisać czy były jakieś przerwy między kolejnymi "blokami" tematycznymi i czy sporo było zajęć praktycznych?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Wiesz co, wczoraj wyleciał jej taki żółty kawałek śluzu i miała mocne bóle jak na okres i dziewczyny na grupie jej powiedziały, że to może być czop i żeby jechała na IP. Tam jej dali coś rozkurczowego ale rano miała już rozwarcie i dawali pompą jakieś sterydy na płuca bo sączyły się wody więc już mówili że dzisiaj urodzi tylko że chcą przetrzymać chociaż kilkanaście godzin żeby zadziałały te sterydy. No i wzięli ją później na cc.
A tamta kobieta oczywiście szanownego pana kopnęła w dupę bo sama ma męża i dzieci. Ech, tyle zniszczeń
Jejku oby mama i maluszki były dzielne i rosły zdrowo takie małe kruszynki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:33   #4186
Pannkaka
Rozeznanie

Gratuluje wizyt! Juz bym chciala sobote, a tu jeszcze piatek...

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Kurde wy takie zdrowe rzeczy jecie bez chemii itp a ja tu właśnie się zajadam zupką chińską
Piona, raz na jakis czas sobie na jedna pozwole Ale na sniadanie bedzie owsianka

Cytat:
Ojej Mam nadzieje, ze i maluchy i mama beda miec mnostwo sily i wszystko sie ulozy. Jak o tym mysle, to zaczynam doceniac, ze moja pierwsza byla donoszona i wyrosnieta, mocno po terminie... Dodatkowe dni zmeczenia i rozstepy to nieduza niedogodnosc w porownaniu z walka o wczesniaki Zgadzam sie na powtorke, moge chodzic po terminie, jesli tylko maluch bedzie zdrowy
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:36   #4187
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze I dzieciaczki to wytrzymają... U nas na forum, chyba na listopadowkach była dziewczyna która urodziła bodajże w lipcu i dzieciątko przeżyło wiec trzeba być dobrej myśli. Powiem wam ze ja codziennie tak sobie myślę że zawsze to jeden dzień do przodu, z każdym dniem dziecko jest coraz silniejsze i ma większe szanse w razie W na przeżycie.

Mąż mi wczoraj mówił ze przeczuwa ze urodze trochę wcześniej niż w terminie. Byle nie za wcześnie (ale pewnie mówi tak bo już się nie może doczekac).

I pojechałam przed chwila po męża i widzę że moja sprawność w jeździe samochodem się zmniejszyła- trzy razy mi zgasł na wstecznym :/

Stary 2017-11-09, 22:40   #4188
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiem co napisać w tym sensie co ta bidna dziewczyna przeżywa

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 23:16   #4189
Jolinko
Zadomowienie

A ja nie potrafię już równowagi utrzymać podczas ćwiczeń gdy trzeba coś na jednej nodze wykonać. Kolebie się jak pijaczka. trochę mnie to wkurza bo zamiast zrobić 10 powtórzeń to mi 6 wychodzi zaledwie.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

widziałam przed chwilą na fb pampersy dla wcześniaków. Są takie malutkie jak pół dłoni... Z jednej strony słodkie a z drugiej to straszne że pupka może być taka maluteńka. Nie wiem czemu ale musiałam to napisać wam, to chyba przez ta wiadomosc od Ilsy o tych wczesniakach.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 23:30   #4190
asiula1306
Zakorzenienie

Znowu potrzebuje porady- czy wy odczuwacie juz te skurcze Braxtona Hicksa? Bo dziś drugi dzień z rzędu czuje jakby skurcz, dretwienie w brzuchu ale nie idzie tak jak opisują z góry na dół tylko raczej od środka podbrzusza do boków. Trwa kilkanaście sekund i jest bezbolesny. Nie wiem czy to skurcz czy dretwienie. Po dzisiejszym dziecko strasznie zaczęło kopać przez kilka minut

Stary 2017-11-09, 23:44   #4191
Pannkaka
Rozeznanie

Jeśli zaraz po mocno odczuwasz ruchy, to może nie skurcze, a np. mocne obroty dziecka? U mnie wczoraj był taki moment, że brzuch mi się cały napiął, a po chwili czułam kopniaki w innym miejscu niż wcześniej. Ale równie dobrze mogą to być skurcze, na tym etapie to raczej normalne

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Sama żadnych skurczy Braxtona-Hicksa nie miałam, dopiero jak się zaczął poród poczułam pierwsze, więc nie jestem pewna jak to się odczuwa...

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 23:47   #4192
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Jeśli zaraz po mocno odczuwasz ruchy, to może nie skurcze, a np. mocne obroty dziecka? U mnie wczoraj był taki moment, że brzuch mi się cały napiął, a po chwili czułam kopniaki w innym miejscu niż wcześniej. Ale równie dobrze mogą to być skurcze, na tym etapie to raczej normalne

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Sama żadnych skurczy Braxtona-Hicksa nie miałam, dopiero jak się zaczął poród poczułam pierwsze, więc nie jestem pewna jak to się odczuwa...

Kurcze, dziecko było cichutko póki ten skurcz mnie nie złapał. Albo się mały obudził albo faktycznie to był skurcz który go pobudzil do ruchu. Ale dziwny- taki jakby opasajacy, idący prawie do pleców- coś jak chwilowe napięcie podbrzusza (tylko podbrzusza, nie obejmowało całego brzucha)

Stary 2017-11-10, 00:04   #4193
Ilsa Lund
Zakorzenienie

U mnie te skurcze Braxtona Hicksa to jest takie bezbolesne napinanie brzucha ze robi się twardy i dziecię na to nie reaguje. Moze rzeczywiście zmienial pozycję

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 06:36   #4194
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super że jesteś zadowolona z warsztatów A możesz napisać czy były jakieś przerwy między kolejnymi "blokami" tematycznymi i czy sporo było zajęć praktycznych?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Jejku oby mama i maluszki były dzielne i rosły zdrowo takie małe kruszynki

Przepraszam wczoraj padłam. Była jedna przerwa. Zajęcia praktyczne były jedne, z pierwszej pomocy maluszka.

Stary 2017-11-10, 07:07   #4195
Koma1002
Zadomowienie

Ale miałam noc nie mogłam spać. Teraz muszę szybciutko się dostać na badania. W kolejce swoje odstoje, a później w nagrodę obiecałam sobie drozdzowke

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 07:34   #4196
asiula1306
Zakorzenienie

Dzień dobry ale miałam sen... Śniło mi się ze mały się już urodził, pomimo 22 tygodnia. ze poród był łatwy i bezbolesny i go przespalam a dziecko miało 49cm i chyba 2500g. I był taka kluska mała a dzień po porodzie juz szliśmy do domu

Stary 2017-11-10, 07:40   #4197
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ale miałam noc nie mogłam spać. Teraz muszę szybciutko się dostać na badania. W kolejce swoje odstoje, a później w nagrodę obiecałam sobie drozdzowke

Ja Was podziwiam, u mnie praktycznie zawsze jestem pierwsza, maksymalnie druga do badań laboratoryjnych

Stary 2017-11-10, 07:49   #4198
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Łączę się w bólu z koszmarną nocą - obudziłam się o 4 na siku, wzięłam od razu żelazo i umierałam - mdłości, zgaga, tragedia.. Nienawidzę tego żelaza Jestem u rodziców, nie ma tu mojej podusi rogala i czuję jakby po mnie walec przejechał, bolą mnie biodra i kolana, nie myślałam że ta poduszka aż tyle daje

No i nie wiem czy to te skurcze, ale w nocy poczułam jakby mrówki chodziły mi wokół pasa, takie dziwne uczucie

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 07:58   #4199
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej

Selina - fajnie że warsztaty udane

Mnie coś bierze dopiero cora sie wykurowala a tu teraz mnie lapie niby nie duzo bo tylko gardlo i katar. Ale zastanawiam sie jak maluda, czy nie zlapie. Choc czytalam ze zaraza sie jak jeszcze nie ma oznak przeziebienia... Do lekarza nie ide bo on od razu da mi antybiotyk, wiec juz jestem po inhalacji i szukam wszystko co z wit.c. na ostatnich zajeciach polozna mowila ze dobrze dziala na bol gardla psikniecie octaniseptem ale jakos mnie to przeraza
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 08:02   #4200
julietta83
Zakorzenienie

mnie ostatnio wieczorami strasznie zgaga męczy aż mi się niedobrze przez to robi
pomagają landrynki miętowe, ale raczej na krótko
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości