Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-09, 21:52   #1351
mialavi
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Widze, ze temat dla mnie.. Ja rycze co miesiac, po kryjomu, po cichu, zeby nikt nie widzial. Czasem biore psa na spacer i sobie z nia pogadam.

Moje serce i dusza peka z kazda wiadomoscia o kolejnej ciazy.

Ostatnio mielismy niezbyt fajna w moim odczuciu sytuacje.. w niedziele wychodzilismy z TZ na spacer i spotkaalismy kolege z zona. Przykro mi sie zrobilo, bo oni szli z synkiem, a my mielismy psa.. Wiem, ze nasza psina jest najwspanialsza i najbardziej kochana na swiecie, ale do pelnej rodziny jednak brak malucha.
Dziewczyno ja ryczę jak to czytam jesteś bardzo silna kobietka, wspaniała żona i nie może być inaczej musisz być cudowna mama ! Z racji tego, że jesteś czasie dni płodnych zwiewaj z wizażu bo jak nazwa wątku wskazuje w 2017 masz być w ciąży także samo się nie zrobi ja niniejszym mam zamiar czynić to samo, niech tylko mąż wróci czysciutki spod prysznica
Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
Jak ja to dobrze znam... Coraz więcej znajomych ma dzieci, a my mamy koty, które uwielbiam, ale to nie to samo. Instynkt macierzyński poczułam jak zaczęłam pracować w przedszkolu. Obserwowałam jak te dzieciaczki się wspaniale rozwijają, uczą nowych rzeczy. I też zapragnęłam mieć takiego malucha w domu, poświęcać mu dużo czasu i wychowywać na dobrego człowieka. Mam nadzieję, że kiedyś to marzenie się spełni
Tobie kochana z racji tego, ze masz @ nie życzę upojnej nocy ale możesz się napić i będzie noc pijana my już jesteśmy umówione na kreski 8 grudnia więc też do końca 2017 zdążysz !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 21:58   #1352
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Mój już jednak ostanie dwa cykle miał chwilę załamania i nie ukrywał tego. Tracił już nadzieję.

Dziewczyny mocno was przytulam
Wiecie co ja mogę od siebie dodać? Odpuścić naprawdę. Nie myśleć o tym, oczyścić mózg od tematu ciąży , pisałam zawsze, że się nie da... Teraz twierdzę inaczej. DA SIĘ..tylko trzeba tego chcieć, nie doszukiwać się w każdym swoim samopoczuciu objawów ciąży, ,dac sobie czasu. Bo głowa blokuje. Ja odpuściłam na tyle, że nie wiedziałam który mam dzień cyklu,nie miałam pojęcia czy bolały mnie jajniki jak co cykl w dniach owulacji, czy miałam śluz, jak tak to kiedy i jaki, nie analizowałam i byłam pewna, że na ciąże nie ma szans. A jednak zaskoczyło.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-11-09 o 22:57
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 21:58   #1353
Bruised
Wtajemniczenie

Mimo tych wszystkich chwil zwątpienia my się na pewno nie poddamy i jeśli okaże się, że natura nie da nam szansy, to za kilka lat będziemy myśleć o adopcji. Nie biorę w ogóle pod uwagę takiej opcji, że będziemy tylko we dwoje.

"Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego."
Bruised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:06   #1354
Polinezyjka
Zakorzenienie

Nadrobiłam, zaraz opisze co u lekarza

St0kr0tka jak sobie kolezanka radzi z 2 latkiem i noworodkiem ? urodziła na jesień - wychodzą na spacery czy raczej w domu siedzą?

rzesy - przedluzalam kilka razy, na swoj slub, na slub przyjaciolki, na slub czyjs tam, oooo chyba tyle tak wiec dla mnei to tylko na okazje . i przedluzalam w ciazy (2 h lezenia to masakra). i no lubie ten efekt - nie musze sie malowac, wstaje rano piekna idealny pomysl na wakacje <3
ale nie cierpie momentu gdy zaczynaja leciec rzesy - bo znajduje je wszedzie, do tego na koncu zostaja mi np. 3 ! i nie moge ich zdjac sama a do kosmetyczki isc mi sie nei chce i skubie az odpadna. tzn potem nakladam jakies oleje to szybciej schodza
ale ja polecam na wlasnie jakas okazje - i nie przesadz z dlugoscia

_groooszek gratuluje córeczki no moja jest mamuni , choc teraz powoli tatus zaczyna zdobywac jej serce <3

i piekne imie <3 Gosia

domii29; kurde kijowa ta wizyta, nie podoba mi się podejscie lekarza ;/ dla mnie to takie zaleczenie objawów a nie wyleczenie skąd to sie bierze.

panirumiankowa wspaniałe wieści!!! no cudownie <3 gałganica niech rośnie a Ty powoli zaczynaj aktywniejsze życie

asioka92 ale masz długi ten cykl! ja to bym sie do gina wybrała na komsultacje jak masz możliwość
no hormony świrują (albo myśli tak świrują)

Avina; tule często jest tak że wszystko jest w głowie, ja uwielbiam ksiażki o pozytywnym myśleniu i przyciąganiu i tam nie raz spotykałam się z takim opisem, że im bardziej się coś chce i tak mocno się chce tym bardziej się to oddala, a jak wysyłasz zamowienie do wszechsiwata / Boga jesli ejstes wierzaca i nie czekasz tylko podchodzisz do tego jak do np. pojscia do restauracji czyli - zamawiam cos i nie stoje nad kelnerem pytajac : juz? ale juz? ale kiedy bedzie? tylko wiem ze przyjdzie i luzuje i zajmuje si einnymi rzeczami - to wtedy spelniaja sie marzenia.
Ale to takie wiesz latwo sie pisze, latwo sie mowi, a jak chodzi o nas, o nasze emocje o nasze marzenia na ktore jeszcze nie mamy takiego wplywu to mozna sobie myslec o innym podejsciu a emocje robia swoje
dlatego tuuule i moze musisz lagodniej do siebie podejsc ? pozwolic sobie na swoje emocje i zaakceptowac ze one sa? a nie ukrywac sie z nimi ? poplakac przy mezu , powiedziec sobie ze jestem smutna i - i puscic to niech przeplynie przez Ciebie
podobno jak czlowiek nie chce dopuscic do siebie emocji, nie chce ich poczuc to one tak sa ciagle i doluja, a jak nazwiesz emocje ktore czujesz i pozwolisz sobie je poczuc, to po prostu przeplyna.

o zailozofowałam

freya_ka nie cierpie nadgodzin .... masz platne czy do odbioru?

liven och smutno ale totalnie rozumie chociaz z Sarkensem udalo mi sie w 1 cyklu staran to z pewnoscia nie jesem w stanie tego tak zrozumiec jak to odczuwasz. Ale serce mi placze jak czytam i tak bardzo chcialabym abysmy do konca tego roku wszystkie na watku mialy dwie kreseczki

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

LEKARZ Sarkeniowy

wydaje mi się, że lekarka super ogarnęła nas
-> kazała oddać kal na badanie na robale i w zależności czy będą owsiki czy nie da konkretny lek druga dawke
+ chce sprawdzic cyz nie ma innych robali
- ale liczy się z tym ze mogą nie wyjść , jednak nie chce dawać silniejszego leku ot tak .
Sarze idą cztery kły na raz i z tego powodu w Nocy się tak czesto budzi i drapie po nosie oczach uszach - miedzy innymi

Na skore Sary bo jest teraz okropna dała receptę na robiona maść gdzie nic nie ma oprócz naturalnych nawilżających rzeczy . Jak wybiorę zobaczę co tam w składzie jest

Do tego Sara miała chore ucho- ten lekarz co był w domu Jak byłam u teściów nie sprawdził uszu - stad tez drapie się w nocy koło ucha bo jest niedoleczone i nadal ma katar i hyrczy (od zębów i ucho) Wiec psikacz do nosa i krople do ucha

No i do tego syrop na alergie tzn na swąd (on tez sprzyja przy obrzękach nosa itd ) Wiec załagodzić ma troszke swąd

Sara jak weszła do recepcji, była tam inna dziewczynka taka mała , to rozejrzałam się i :
nie nie nie nie , bródka drży , podkówka i koniec - płakała cały czas , aż do wyjścia , a pierwszy raz tam byliśmy, lekarka wyciągnęła pudełko z konikami steicha czy jak się ta firma zwie. Masa maskotek z ikei - ale nic się nie liczyło , mówiła tylko : nie nie nie + pole pole pole

I co najdziwniejsze - Zasneła, ja popisałam na czacie na fb , poszlam sie kapac, poczytalam ksiazke, wrocilam, odpisalam wam, maz wszedl tam do pokoju po cos i narobil huku wiec juz bylam zla ze ja obudzi, poszedl on sie kapac - i cisza ! spi nadal! szok i niedowierzanie !
normalnie ostatnei pare tygodni po zasnieciu budzila sie po 10/15 minutach, potem znow po chwili i tak cala nocke :O
moze ta noc bedzie inna . prosze o kciuki !!!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:07   #1355
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

St0kr0tka jak sobie kolezanka radzi z 2 latkiem i noworodkiem ? urodziła na jesień - wychodzą na spacery czy raczej w domu siedzą?
Mala jest z 30.06 wiec juz ma 4 miesiace skonczone. Z poczatku nie mogla za bardzo z nimi wychodzic, bo synek jej strasznie uciekal. W ogole byl dosyc agresywny wobec malej, ale to nie caly czas tylko w najmniej oczekiwanych momentach. Np. niby calowal, przytulal a po chwili podszedl i ja uderzyl. Kolezanka nie mogla ich nawet na sekunde razem w pokoju zostawic. Teraz jest juz coraz lepiej, ale nadal nie zostawia ich sam na sam. Dzis np. Zosia usnela mi na rekach a Jas podszedl i zabral jej pluszaka. Wydaje mi sie, ze ten bunt u niego moze wynikac tez z tego ze on jeszcze prawie nie mowi, wiekszosc to po swojemu lub pokazuje. Jak na co dzien sie z nim nie przebywa to ciezko sie domyslic o co mu chodzi jak probuje cos wytlumaczyc.
Trzymam kciuki za spokojna noc

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2017-11-09 o 22:10
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:10   #1356
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny zerknijcie proszę na pierwszą stronę,coś dopisać? Coś usunąć?
Jakoś mało grudniowych testowan mam! Proszę mi się tu meldować... Bo ja sobie porobiłam zrzuty ekranu tylko nie ujęłam nicków...

Czas edycji: 2017-11-09 o 22:14
Stary 2017-11-09, 22:14   #1357
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Jakoś mało grudniowych testowan mam! Proszę mi się tu meldowac

dla mnie wszystko cacy

Uciekam ćwiczyć macice
nie no tak mi sie jakos pomyslalo - ide masowac blizne i cwiczyc miesnie dna miednicy YO

a zapomnialabym, przyjaciel ktory mieszka w holandii - wczoraj poprosil o moj adres, a dzis o 18:40 przyszla do mnei paczka z zyczeniami zaleglymi na urodziny i , a musze wrzucic zdjecie bo normalnie jaram sie jak pokrecona stad moj humor wystrzelil w kosmos i narazie tam został
21 tc córeczka
Stary 2017-11-09, 22:20   #1358
Polinezyjka
Zakorzenienie

IMG_4070.jpg
IMG_4071.jpg
IMG_4076.jpg

Jesuuu No nie mogę się nacieszyć
Muszę chyba tu dodać kilka informacji- harrego czytam minimalnie raz Do roku - zawsze jak mam jakieś spadki nastroju

Zaczynałam ciąże z Harry ( czytałam jak miałam mdlosci żeby nie myśleć ze mi tak ciagle niedobrze ) i kończyłam ciąże z Harry- kwietniowki się ze mnie śmiały ze muszę skończyć ostatni tom żeby zacząć rodzic urodziłam gdzieś w połowie ostatniego tomu
Mam wsyztskie części harrego i rok temu bardzo ze sobą walczyłam żeby nie kupić sobie nowego wydania
Na kindlu mam wersje angielskie ❤️

Sara otrzyma list z howgaru w dniu 11 urodzin i jedziemy na wycieczkę po Anglii śladem HP tak sobie wymyśliłam ❤️

Jak dobrze pamietam jest tu więcej świrów Harry potterowego świta

A jeszcze w gimnazjum i liceum pisałam bloga o życiu Lily i Jamesa ❤️ cudownie mi się pisało o nich historie ale to było zanim wyszedł 6 tom i się dowiedziałam więcej o i h życiu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Stary 2017-11-09, 22:22   #1359
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Avina i tak trzymaj

Co do mieszkania to tak, wynajmujemy sami. Nie ma luksusu pod względem przestrzeni ale jest swoboda no ale jednak to nie jest u siebie i nie mozna sobie urzadzac jak się chce
A u Twoich rodziców jak by było mieszkać?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Bruised Pokaż wiadomość
Mimo tych wszystkich chwil zwątpienia my się na pewno nie poddamy i jeśli okaże się, że natura nie da nam szansy, to za kilka lat będziemy myśleć o adopcji. Nie biorę w ogóle pod uwagę takiej opcji, że będziemy tylko we dwoje.
Też nie biorę takiej opcji w ogóle pod uwagę, że będziemy we 2!

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:23   #1360
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ale super!
Też jestem fanką HP i mam świra na jego punkcie.. Ja dla odmiany katuje audiobooki... To
Jak mialam 13-15lat to udzielalam się w wirtualnej szkole HP. Odbywały się lekcje, trzeba było odrabiac zadania. Boże to byl cudowny czas nawet poznałam tam chłopaka z którym się spotkałam przez kilka miesiecy

Stary 2017-11-09, 22:23   #1361
mala_mm
Wtajemniczenie

Polinezyjka, kciuki za spokojna noc lekarka faktycznie wydaje się, że wszystkim się zajęła

Stary 2017-11-09, 22:25   #1362
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:

rzesy - przedluzalam kilka razy, na swoj slub, na slub przyjaciolki, na slub czyjs tam, oooo chyba tyle tak wiec dla mnei to tylko na okazje . i przedluzalam w ciazy (2 h lezenia to masakra). i no lubie ten efekt - nie musze sie malowac, wstaje rano piekna idealny pomysl na wakacje <3
ale nie cierpie momentu gdy zaczynaja leciec rzesy - bo znajduje je wszedzie, do tego na koncu zostaja mi np. 3 ! i nie moge ich zdjac sama a do kosmetyczki isc mi sie nei chce i skubie az odpadna. tzn potem nakladam jakies oleje to szybciej schodza
ale ja polecam na wlasnie jakas okazje - i nie przesadz z dlugoscia

_groooszek gratuluje córeczki no moja jest mamuni , choc teraz powoli tatus zaczyna zdobywac jej serce <3

i piekne imie <3 Gosia

domii29; kurde kijowa ta wizyta, nie podoba mi się podejscie lekarza ;/ dla mnie to takie zaleczenie objawów a nie wyleczenie skąd to sie bierze.

panirumiankowa wspaniałe wieści!!! no cudownie <3 gałganica niech rośnie a Ty powoli zaczynaj aktywniejsze życie

asioka92 ale masz długi ten cykl! ja to bym sie do gina wybrała na komsultacje jak masz możliwość
no hormony świrują (albo myśli tak świrują)

Avina; tule często jest tak że wszystko jest w głowie, ja uwielbiam ksiażki o pozytywnym myśleniu i przyciąganiu i tam nie raz spotykałam się z takim opisem, że im bardziej się coś chce i tak mocno się chce tym bardziej się to oddala, a jak wysyłasz zamowienie do wszechsiwata / Boga jesli ejstes wierzaca i nie czekasz tylko podchodzisz do tego jak do np. pojscia do restauracji czyli - zamawiam cos i nie stoje nad kelnerem pytajac : juz? ale juz? ale kiedy bedzie? tylko wiem ze przyjdzie i luzuje i zajmuje si einnymi rzeczami - to wtedy spelniaja sie marzenia.
Ale to takie wiesz latwo sie pisze, latwo sie mowi, a jak chodzi o nas, o nasze emocje o nasze marzenia na ktore jeszcze nie mamy takiego wplywu to mozna sobie myslec o innym podejsciu a emocje robia swoje
dlatego tuuule i moze musisz lagodniej do siebie podejsc ? pozwolic sobie na swoje emocje i zaakceptowac ze one sa? a nie ukrywac sie z nimi ? poplakac przy mezu , powiedziec sobie ze jestem smutna i - i puscic to niech przeplynie przez Ciebie
podobno jak czlowiek nie chce dopuscic do siebie emocji, nie chce ich poczuc to one tak sa ciagle i doluja, a jak nazwiesz emocje ktore czujesz i pozwolisz sobie je poczuc, to po prostu przeplyna.

o zailozofowałam

freya_ka nie cierpie nadgodzin .... masz platne czy do odbioru?

liven och smutno ale totalnie rozumie chociaz z Sarkensem udalo mi sie w 1 cyklu staran to z pewnoscia nie jesem w stanie tego tak zrozumiec jak to odczuwasz. Ale serce mi placze jak czytam i tak bardzo chcialabym abysmy do konca tego roku wszystkie na watku mialy dwie kreseczki

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

LEKARZ Sarkeniowy

wydaje mi się, że lekarka super ogarnęła nas
-> kazała oddać kal na badanie na robale i w zależności czy będą owsiki czy nie da konkretny lek druga dawke
+ chce sprawdzic cyz nie ma innych robali
- ale liczy się z tym ze mogą nie wyjść , jednak nie chce dawać silniejszego leku ot tak .
Sarze idą cztery kły na raz i z tego powodu w Nocy się tak czesto budzi i drapie po nosie oczach uszach - miedzy innymi

Na skore Sary bo jest teraz okropna dała receptę na robiona maść gdzie nic nie ma oprócz naturalnych nawilżających rzeczy . Jak wybiorę zobaczę co tam w składzie jest

Do tego Sara miała chore ucho- ten lekarz co był w domu Jak byłam u teściów nie sprawdził uszu - stad tez drapie się w nocy koło ucha bo jest niedoleczone i nadal ma katar i hyrczy (od zębów i ucho) Wiec psikacz do nosa i krople do ucha

No i do tego syrop na alergie tzn na swąd (on tez sprzyja przy obrzękach nosa itd ) Wiec załagodzić ma troszke swąd

Sara jak weszła do recepcji, była tam inna dziewczynka taka mała , to rozejrzałam się i :
nie nie nie nie , bródka drży , podkówka i koniec - płakała cały czas , aż do wyjścia , a pierwszy raz tam byliśmy, lekarka wyciągnęła pudełko z konikami steicha czy jak się ta firma zwie. Masa maskotek z ikei - ale nic się nie liczyło , mówiła tylko : nie nie nie + pole pole pole

I co najdziwniejsze - Zasneła, ja popisałam na czacie na fb , poszlam sie kapac, poczytalam ksiazke, wrocilam, odpisalam wam, maz wszedl tam do pokoju po cos i narobil huku wiec juz bylam zla ze ja obudzi, poszedl on sie kapac - i cisza ! spi nadal! szok i niedowierzanie !
normalnie ostatnei pare tygodni po zasnieciu budzila sie po 10/15 minutach, potem znow po chwili i tak cala nocke :O
moze ta noc bedzie inna . prosze o kciuki !!!
Kciuki za spokojną noc ☺ fajnie że wizyta udana

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:25   #1363
mala_mm
Wtajemniczenie

Ech.. Złapał mnie dół.. To będzie ciężka noc.. Idę się wtulic do tz i trochę uronić łez

Miłej nocy dziewczyny

Stary 2017-11-09, 22:25   #1364
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7309131
Załącznik 7309136
Załącznik 7309141

Muszę chyba tu dodać kilka informacji- harrego czytam minimalnie raz Do roku - zawsze jak mam jakieś spadki nastroju

Zaczynałam ciąże z Harry ( czytałam jak miałam mdlosci żeby nie myśleć ze mi tak ciagle niedobrze ) i kończyłam ciąże z Harry- kwietniowki się ze mnie śmiały ze muszę skończyć ostatni tom żeby zacząć rodzic urodziłam gdzieś w połowie ostatniego tomu
Mam wsyztskie części harrego i rok temu bardzo ze sobą walczyłam żeby nie kupić sobie nowego wydania
Na kindlu mam wersje angielskie

Sara otrzyma list z howgaru w dniu 11 urodzin i jedziemy na wycieczkę po Anglii śladem HP tak sobie wymyśliłam

A jeszcze w gimnazjum i liceum pisałam bloga o życiu Lily i Jamesa ️ cudownie mi się pisało o nich historie ale to było zanim wyszedł 6 tom i się dowiedziałam więcej o i h życiu

Jakie super prezenty!
Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
A u Twoich rodziców jak by było mieszkać?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Też nie biorę takiej opcji w ogóle pod uwagę, że będziemy we 2!

Po pierwsze mam ciężkie relacje z ojcem, ale on pracuje za granicą, często go nie ma. A jesli chodzi o warunki lokalowe - mielibyśmy dla siebie 2 pokoje, nie ma mowy o osobnym wejsciu czy osobnej kuchni, nawet w przyszlosci. No nie widzę tego, nie ma to jak samemu z mężem
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:27   #1365
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Ech.. Złapał mnie dół.. To będzie ciężka noc.. Idę się wtulic do tz i trochę uronić łez

Miłej nocy dziewczyny

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:40   #1366
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:

Miłej nocy dziewczyny

Miłej nocy. Przytulam Cię mocno.

Do mnie właśnie @ przysza.

Stary 2017-11-09, 22:52   #1367
Coccinellla
Zakorzenienie

Dziewuszki płaczcie jak Wam to tylko pomoże 😘 i nie wstydźcie się! Jak ukrywacie łzy przed tżtem to nie ma się co dziwić, że po miesiącach starań on nic zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji...a tak w ogóle to optymistyczne podejście tztow to chyba ich natura po prostu...

Co do wylanych łez...ja płakałam może nie od razu od pierwszych nieudanych cykli, ale raczej nigdy w @. Zawsze na kilka dni przed. Nawet w udanym cyklu sobie popłakałam w poduchę (akurat udało mi się ukradkiem)

I nie radzę Wam odpuścić bo uważam, że jak się chce dziecka to się nie da odpuścić....może trzeba się skupić na czymś więcej niż na staraniach? Nie wiem...nie ma jednej recepty na sukces

Trudno mi z obecnego punktu widzenia się wypowiadać bo pomimo, że nie jestem negatywnie nastawiona do przyszłości to wiem, że nawet te wyczekane 2 kreski nie gwarantują szczęśliwego zakończenia...ale wierzę, że prędzej czy później każda z nas będzie tuliła maleństwo

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 22:58   #1368
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cocci, też uważałam, że nie da się odpuścić na cykl czy dwa. A jednak się da..
Sugerujesz, że ja nie chciałam dziecka bo potrafiłam odpuścić?? Trochę chyba przesadziłas.

Czas edycji: 2017-11-09 o 23:00
Stary 2017-11-09, 22:59   #1369
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7309131
Załącznik 7309136
Załącznik 7309141

Na kindlu mam wersje angielskie

Sara otrzyma list z howgaru w dniu 11 urodzin i jedziemy na wycieczkę po Anglii śladem HP tak sobie wymyśliłam

A jeszcze w gimnazjum i liceum pisałam bloga o życiu Lily i Jamesa ️ cudownie mi się pisało o nich historie ale to było zanim wyszedł 6 tom i się dowiedziałam więcej o i h życiu

Wow super trafiony prezent, widac ze kolega Cie dobrze zna
Cytat:
Jakie super prezenty!
Po pierwsze mam ciężkie relacje z ojcem, ale on pracuje za granicą, często go nie ma. A jesli chodzi o warunki lokalowe - mielibyśmy dla siebie 2 pokoje, nie ma mowy o osobnym wejsciu czy osobnej kuchni, nawet w przyszlosci. No nie widzę tego, nie ma to jak samemu z mężem
Ja tez bym wolala mieszkac na wynajmowanym niz z rodzicami. Choc z jednymi i drugimi dobrze sie dogaduje, ale jednak osobno to osobno. Mozna spokojnie serduszkowac czy sie poklocic dla odmiany i nikomu nic do tego my akurat mamy "swoje" - na kredyt na 20 lat oczywiscie.. Jakies 17 zostalo
Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Dziewuszki płaczcie jak Wam to tylko pomoże i nie wstydźcie się! Jak ukrywacie łzy przed tżtem to nie ma się co dziwić, że po miesiącach starań on nic zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji...a tak w ogóle to optymistyczne podejście tztow to chyba ich natura po prostu...

Co do wylanych łez...ja płakałam może nie od razu od pierwszych nieudanych cykli, ale raczej nigdy w @. Zawsze na kilka dni przed. Nawet w udanym cyklu sobie popłakałam w poduchę (akurat udało mi się ukradkiem)

I nie radzę Wam odpuścić bo uważam, że jak się chce dziecka to się nie da odpuścić....może trzeba się skupić na czymś więcej niż na staraniach? Nie wiem...nie ma jednej recepty na sukces

Trudno mi z obecnego punktu widzenia się wypowiadać bo pomimo, że nie jestem negatywnie nastawiona do przyszłości to wiem, że nawet te wyczekane 2 kreski nie gwarantują szczęśliwego zakończenia...ale wierzę, że prędzej czy później każda z nas będzie tuliła maleństwo

Pieknie napisane Cocci kochana mam nadzieje, ze jutrzejsza wizyta przebiegnie jak najmniej bolesnie (mam tu na mysli dziwne komentarze lekarza tak jak wtedy z ta matka natura, uwazam ze to niepotrzebne bylo). Mysle o Tobie czesto

Stary 2017-11-09, 23:36   #1370
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Jakoś mało grudniowych testowan mam! Proszę mi się tu meldować... Bo ja sobie porobiłam zrzuty ekranu tylko nie ujęłam nicków...
Mozesz mnie dodać. Testuję 11.11. Lat jeszcze 28,:P
Niestety bol brzucha zwiastuje szybki przyjazd @. Moze nawet jutro.

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2017-11-09 o 23:37
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-09, 23:37   #1371
xXBlankaXx
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;78686706]Mozesz mnie dodać. Testuję 11.11. Lat jeszcze 28,:P[/QUOTE]Jutro jak otworzę laptopa to dodam, bo już leżę w łóżku od kiedy się staracie?

Stary 2017-11-09, 23:41   #1372
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Jutro jak otworzę laptopa to dodam, bo już leżę w łóżku od kiedy się staracie?

2 cs (od końca września)
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 00:24   #1373
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Cocci, też uważałam, że nie da się odpuścić na cykl czy dwa. A jednak się da..
Sugerujesz, że ja nie chciałam dziecka bo potrafiłam odpuścić?? Trochę chyba przesadziłas.

Akurat uważam, że Ty wcale nie odpusciłaś i myślę, że nie tylko ja to tak odebrałam. Po prostu patrząc z boku tak to wyglądało, że niby odpuszczasz, że się zabezpieczacie, a guzik z tego. A jak szukasz zaczepki to szukaj dalej, ale nie ze mną -to nie czas i miejsce.

Swoje zdanie każdy mieć może. I nie trzeba przypisywać pewnych wypowiedzi do siebie.

Stary 2017-11-10, 00:29   #1374
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Akurat uważam, że Ty wcale nie odpusciłaś i myślę, że nie tylko ja to tak odebrałam. Po prostu patrząc z boku tak to wyglądało, że niby odpuszczasz, że się zabezpieczacie, a guzik z tego. A jak szukasz zaczepki to szukaj dalej, ale nie ze mną -to nie czas i miejsce.

Swoje zdanie każdy mieć może. I nie trzeba przypisywać pewnych wypowiedzi do siebie.

Nie wierzę, że osoba która która w życiu mnie na oczy nie widziała będzie mi mówić, że kłamałam, pisząc że odpuszczam. Chyba wiem kiedy sypialam z moim mężem lepiej od ciebie?
Odbieraj to sobie jak chcesz, ale nie pisz głupot bo to śmieszne. Uwierz, że gdybym uważałam że istnieje chociaż szansa na ciąże to nie czekałabym z testem do dnia @.
I nie podchodzila tak spokojnie do tematu.
Ale co ja tam wiem, w końcu ty wiesz lepiej.
To ty szukasz zaczepki, nie ja. Wiem w jakiej jesteś sytuacji, że jutro masz wizytę bardzo Ci współczuję..ale odreaguj może na swoim mężu, nie na mnie, i nie zarzucaj mi kłamstwa.

Napisałaś, że osoba która chce dziecka nie odpuści. Ja odpuściłam więc poczułam się urażona twoim postem i miałam prawo go przypisać do swojej osoby, grzecznie zadalam pytanie, a ty wyjechałaś w moją stronę z zrzuceniem kłamstwa i jeszcze piszesz, że to ja szukam zaczepki. No nie wierze.

Czas edycji: 2017-11-10 o 00:41
Stary 2017-11-10, 04:01   #1375
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Blanka nie denerwuj się, bo to w ciąży niewskazane. Do chrzanu Wasze "uważanie" skoro jesteś w ciąży i to są fakty, z którymi się nie da dyskutować 😂 Zajęłaś głowę remontem i pykło. Ja chciałam bardzo, był to najważniejszy cel w moim życiu przez jakiś czas, ale nigdy nie jedyny. I w tym wg. mnie tkwi sekret słynnego "odpuszczenia" - nie zafiksowywać się. A że jest to trudniejsze z każdym kolejnym cyklem wierzę Wam na słowo - moich tak wiele nie było.

Co myślę na temat jakiegoś uważania, stosunków przerywanych itp. to pisałam miliony razy więc nie będę się powtarzać.

Wstałam na bananka - teraz mogę zwalić nocne wizyty w lodówce na gałganicę!

---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ----------

Zaglądam na pierwszą kto dziś wizytuje (Feli serduszka! ❤ Cocci cudu! a jak się nie da to chociaż jak najmniej bolesnego rozwiązania tej trudnej sytuacji)
i prawie same dziewczynki na głównej - obstawiam w takim razie u Stokrotki chłopca!

Edytowane przez 85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Czas edycji: 2017-11-10 o 03:51
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 05:36   #1376
asioka92
Zakorzenienie

Dzień dobry
@ zaatakowała z taką siłą że nie moge spać, nawet mnie mdli
Feli kciuki za wizytę
Cocci dużo siły

Stary 2017-11-10, 06:22   #1377
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dziewczyno ja ryczę jak to czytam jesteś bardzo silna kobietka, wspaniała żona i nie może być inaczej musisz być cudowna mama ! Z racji tego, że jesteś czasie dni płodnych zwiewaj z wizażu bo jak nazwa wątku wskazuje w 2017 masz być w ciąży także samo się nie zrobi ja niniejszym mam zamiar czynić to samo, niech tylko mąż wróci czysciutki spod prysznica Tobie kochana z racji tego, ze masz @ nie życzę upojnej nocy ale możesz się napić i będzie noc pijana my już jesteśmy umówione na kreski 8 grudnia więc też do końca 2017 zdążysz !

dziekuje!
Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Miłej nocy. Przytulam Cię mocno.

Do mnie właśnie @ przysza.

liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 06:33   #1378
Coccinellla
Zakorzenienie

Ja Ci Blanka kłamstwa nie zarzucam, napisałam swoje odczucia.

Nie umiałam tak ładnie ująć jak Rumianek, dlatego podpisuję się pod Jej wypowiedzią. Po prostu przestałaś myśleć o ciąży, zajęłaś głowę remontem i pykło. Dla Ciebie to odpuszczenie, dla mnie zajęcie głowy czym innym.

Współczucia nie potrzebuję, napisałam to żeby podkreślić, że nie mam czasu i ochoty na tak bezsensowne dyskusje. Ups! Znalazłam jednak na drugi post, ale to wszystko ode mnie marne prowo.

Stary 2017-11-10, 06:40   #1379
_St0kr0tka
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;78686706]Mozesz mnie dodać. Testuję 11.11. Lat jeszcze 28,:P
Niestety bol brzucha zwiastuje szybki przyjazd @. Moze nawet jutro.[/QUOTE]To juz jutro, oby jednak @ nie przyszla.[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7868794 1]Blanka nie denerwuj się, bo to w ciąży niewskazane. Do chrzanu Wasze "uważanie" skoro jesteś w ciąży i to są fakty, z którymi się nie da dyskutować Zajęłaś głowę remontem i pykło. Ja chciałam bardzo, był to najważniejszy cel w moim życiu przez jakiś czas, ale nigdy nie jedyny. I w tym wg. mnie tkwi sekret słynnego "odpuszczenia" - nie zafiksowywać się. A że jest to trudniejsze z każdym kolejnym cyklem wierzę Wam na słowo - moich tak wiele nie było.

Co myślę na temat jakiegoś uważania, stosunków przerywanych itp. to pisałam miliony razy więc nie będę się powtarzać.

Wstałam na bananka - teraz mogę zwalić nocne wizyty w lodówce na gałganicę!

---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ----------

Zaglądam na pierwszą kto dziś wizytuje (Feli serduszka! Cocci cudu! a jak się nie da to chociaż jak najmniej bolesnego rozwiązania tej trudnej sytuacji)
i prawie same dziewczynki na głównej - obstawiam w takim razie u Stokrotki chłopca!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dzieki
Marzy mi sie dziewczynka, ale chlopca tez bede kochac, wiadomo a tak na serio to z poczatku nastawialam sie na corke a teraz jest mi to obojetne, ale chcialabym po prostu juz wiedziec. Nie pisze, ze zdrowie najwazniejesze, bo uwazam ze to oczywiste. Dla poprawienia watkowych statystyk moge sie "poswiecic" mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku przy moim nicku pojawi sie plec Moge dolaczyc do Nammarelle i ... no wiecie, tej ktora zabrania o tym pisac
Cytat:
Dzień dobry
Feli kciuki za wizytę
Cocci dużo siły

Ech glupia@, moglaby Cie troche oszczedzic
Feliska
Cocci, o ktorej masz wizyte?

Stary 2017-11-10, 07:16   #1380
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie super prezenty!
No jeszcze tym bardziej, że jesteś przyzwyczajona mieszkać tylko z mężem to ciężko byłoby się przenieść teraz

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Feli kciuki za wizytę
Cocci dużo siły

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Feliska, kciuki za dzisiejszą wizytę

Cocci aby dziś było dobrze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości