Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-10, 23:25   #4351
Mecassie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Faktycznie, u mnie w historii jest kupiona za 98

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A mozesz jeszcze napisać jak się sprawdza/użytkuje ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 23:26   #4352
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Ja nie mam takiego podejscia. Moje dziecko jest wszedzie, na insta na fb, w albumach i na tapetach u babci i dziadka . Jak powie “mama wsytd “ to przestane wzucac ale nieskromnie powiem, ze zdjecia sa ladne wiec nie powinien sie wstydzic

Sent from my iPhone using Tapatalk
Moja bratowa wrzuca tylko takie "celebryckie" zdjecia - odwrocona twarz lub zakryta np. Trzymanym ciastkiem

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 23:30   #4353
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Moja bratowa wrzuca tylko takie "celebryckie" zdjecia - odwrocona twarz lub zakryta np. Trzymanym ciastkiem

Mi się jeszcze podobają taki zdjęcia jak dziecko jest elementem kompozycji ale nie jej.... celem, głównym punktem. Albo np ze zdjęć noworodkowych podoba mi się coś w stylu stopek dziecka w dłoniach rodziców. Bardzo wymowne, symboliczne ale nie nachalne

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 23:35   #4354
Pannkaka
Rozeznanie

Dziewczyny musze sie poskarzyc, strasznie bola mnie piersi. Pobolewaja mnie codziennie, ale dzisiaj czuje sie jakby ktos mi zeby na nich zaciskal Troche bez sensu brac paracetamol na cos takiego, nie wiem czy cos da, ale juz nie wyrabiam...

Z bardziej pozytywnych rzeczy maluch chyba przekrecil sie glowa w dol, bo dzisiaj nie czulam ani razu tych nieprzyjemnych ruchow na dole, za to gora brzucha mi wrecz faluje od kopniaczkow W koncu!

Jutro planujemy wyprawe do ikei, moze w tym roku uda sie kupic jakies dekoracje swiateczne. Co roku wybieramy sie za pozno - niby na poczatku grudnia, ale wtedy juz tylko marne resztki z kolekcji swiatecznej zostaja. A tak ciemno i smutno, trzeba dom troche udekorowac w grudniu

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Piątka ja w nagrodę maluje paznokcie
Zainspirowalas mnie, zrobilam wielkie pranie w pralni, rozwiesilam i w nagrode paznokcie W ogole smiesznie bylo, bo dosc pozno pralnie rezerwowalam, niby piatkowy wieczor to nie najbardziej rozchwytywany termin, ale rzadko sie zdarza, zeby dzien wczesniej dalo sie zarezerwowac. W trakcie prania mnie olsnilo - mecz barazowy Szwecja-Wlochy Mialam co ogladac przy rozwieszaniu

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Hej ho!
Jestem wykończona! Byliśmy oglądać wózki w m1, nie da się stamtąd wrócić, korki ogromniaste
Ale wózek chyba wybraliśmy co prawda nie było wszystkiego co chciałam zobaczyć, ale i tak sporo pojezdzilismy. Chyba weźmiemy Baby design lupo comfort w jakiejś wersji limited ze złotymi rurkami i jednak szary! dobrze się prowadzi, trochę ciężki, ale można wypiac łatwo gondole, spacerowka też ok, cena na naszą kieszeń bebetto jakiś taki sztywny mi się wydał, niektóre strasznie wielkie.. Ten rozstaw kol jakiś taki, miałam wrażenie że zajmie nam całe mieszkanie podoba nam się jeszcze adamex aspena, ale tu trudniej zdjąć gondole i kolory brzydsze
Moj wozek, dobry wybor Mysle, ze bedziecie zadowoleni. Choc taki kolor dla mnie brzmi dosc ryzykownie, ale sama wybralam brazowy, doczytalam, ze tobie sie wlasnie takie kolory nie podobaja Teraz bym wziela czarno-szary, ale coz, stary dalej jest dobry, zostaje ten sam

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Lunak - zamowilam ten
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/k...tegoryId=16571
Wczoraj było -25% Niby ciazowy ale zastanawiam się jak będzie wyglądał w rzeczywistości Najwyżej zwrócę - można oddać do 30 dni
Na zdjeciu wyglada super, ciekawe jak w rzeczywistosci

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hejka

Lelowa -jaka szkoda ze nie wysszla ta glukoza oby to byl tylko blad glupi i nast wyszla dobrze

Ja dzisiaj caly dzien stednio sie czuje, gardlo pobolewa i szwagierka przyszla po poludniu pobawic sie z mala zebym mogla sie legnac. Ale jakos zasnac nie moglam. Jutro swieto to meza mam w domu i moge sie polenic
We wtorek Maluda ma urodzinki, prezent jest wiec jeszcze troszke, balony napelnimy helem i przyczepimy jak bedzie jeszcze spac i bedziemy czekac na reakcje az sama nie moge sie doczekac
Zdrowiej szybko! Wlasnie sobie uswiadomilam, ze musze w ten weekend koniecznie zamowic prezent dla mojej, zeby zdazyl przyjsc na czas
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-10, 23:40   #4355
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny musze sie poskarzyc, strasznie bola mnie piersi. Pobolewaja mnie codziennie, ale dzisiaj czuje sie jakby ktos mi zeby na nich zaciskal Troche bez sensu brac paracetamol na cos takiego, nie wiem czy cos da, ale juz nie wyrabiam...

Z bardziej pozytywnych rzeczy maluch chyba przekrecil sie glowa w dol, bo dzisiaj nie czulam ani razu tych nieprzyjemnych ruchow na dole, za to gora brzucha mi wrecz faluje od kopniaczkow W koncu!

Jutro planujemy wyprawe do ikei, moze w tym roku uda sie kupic jakies dekoracje swiateczne. Co roku wybieramy sie za pozno - niby na poczatku grudnia, ale wtedy juz tylko marne resztki z kolekcji swiatecznej zostaja. A tak ciemno i smutno, trzeba dom troche udekorowac w grudniu

Zainspirowalas mnie, zrobilam wielkie pranie w pralni, rozwiesilam i w nagrode paznokcie W ogole smiesznie bylo, bo dosc pozno pralnie rezerwowalam, niby piatkowy wieczor to nie najbardziej rozchwytywany termin, ale rzadko sie zdarza, zeby dzien wczesniej dalo sie zarezerwowac. W trakcie prania mnie olsnilo - mecz barazowy Szwecja-Wlochy Mialam co ogladac przy rozwieszaniu

Moj wozek, dobry wybor Mysle, ze bedziecie zadowoleni. Choc taki kolor dla mnie brzmi dosc ryzykownie, ale sama wybralam brazowy, doczytalam, ze tobie sie wlasnie takie kolory nie podobaja Teraz bym wziela czarno-szary, ale coz, stary dalej jest dobry, zostaje ten sam

Na zdjeciu wyglada super, ciekawe jak w rzeczywistosci

Zdrowiej szybko! Wlasnie sobie uswiadomilam, ze musze w ten weekend koniecznie zamowic prezent dla mojej, zeby zdazyl przyjsc na czas
Mnie piersi juz w ogóle nie bolą od dwóch, trzech tygodni. A przed chwila chyba poczułam pierwszy raz jak mały ma czkawke bo widziałam i czułam takie regularne pukniecia a no i brzuch dziś zdecydowanie lepiej się ma. Pokaralo mnie wczoraj za łazenie po galerii i robienie zakupów i potem ich noszenie. Powiedziałam juz mężowi ze sama dużych zakupów juz nie będę robić bo potem mnie brzuch ciągnie. Juz nawet nie chodzi o ich dźwiganie ale samo pchanie wyladowanego wózka to sporo. Przerzucam zakupy na męża- albo będę mu robić listę i będzie ogarnial po pracy albo będziemy w weekend jeździć razem.

A dziś jak byliśmy w sklepie to mąż mi powiedział ze juz się tocze przyznałam mu w sumie racje bo ciężko mi się chodzi, przeszłam od sklepu do sklepu i byłam zmęczona

Stary 2017-11-11, 06:03   #4356
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie ma to jak spanie z podusia, kości nie strzelają, biodra nie bolą
Ten wózek to chyba jednak będę próbowała zobaczyć na żywo, w telefonie wydaje mi się szary, a na laptopie jakiś bardziej beżowy.. Strasznie się tym nakręciłam, chociaż to pewnie i tak na rok, a potem wymiana
Pisałam Wam chyba, że mama wciska mi ciągle drogie wózki... Jest strasznie zawiedziona, że wybraliśmy taki tani, teraz próbuje nam wmówić wózek Lewandowskiej

Jeszcze widziałam wczoraj piękne łóżeczko - szare, całe szczebelkowe, na krótszym boku na górze miało kształt chmurki - nie potrafię chyba tego opisać spróbuję potem poszukać w internecie.

Co do butów - wyciągnęłam jakieś paskudne botki sprzed kilku lat i w nich śmigam, wstyd trochę, bo nie wyglądają najlepiej, ale inne jesienne i zimowe mam na slupku, strasznie mnie po nich bolą plecy.. Widzę że nie ma za bardzo po co iść do ccc, może daichmana zahacze.

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:08   #4357
julietta83
Zakorzenienie

witam spod kołderki

nie jestem zwolenniczką sesji noworodkowych, dla mnie dzieci tuż po urodzeniu są po prostu brzydkie dla rodziców oczywiście najpiękniejsze, ale nie zamierzam tego uwieczniać na serii zdjęć

o fotkach brzuszkowych nawet bym nie pomyślało, gdyby końcówka ciąży przypadała w cieplejszych miesiącach, bo pewnie jakieś zdjęcia plenerowe by się przy okazji spacerów czy innych wypadów za miasto pojawiły, bo jednak chciałabym jakąś pamiątkę z tego czasu
na pewno nie będzie to sesja w zwiewnej sukience i w romantycznych pozach, bo w mojej garderobie dominują proste szare i czarne rzeczy, a my nie jesteśmy parą, która w blasku lampy lubi sobie patrzeć w oczka

z fejsa korzystamy, nawet czasem jakieś zdjęcia się tam pojawiają, najczęściej z wyjazdów, ale to max. 3-4 na trzytygodniowy pobyt
pewnie jakaś fota dziecia też się tam pojawi, będzie to w końcu spora część naszego życia

co do wózka, to każdy inwestuje tyle, na ile go stać, choć grube tysiące na coś, co posłuży na pół roku, to dla mnie trochę strata kasy
koło września/października planujemy dłuższe wakacje, więc u nas kupno lekkiej spacerówki będzie koniecznością
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:12   #4358
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Nie ma to jak spanie z podusia, kości nie strzelają, biodra nie bolą
Ten wózek to chyba jednak będę próbowała zobaczyć na żywo, w telefonie wydaje mi się szary, a na laptopie jakiś bardziej beżowy.. Strasznie się tym nakręciłam, chociaż to pewnie i tak na rok, a potem wymiana
Pisałam Wam chyba, że mama wciska mi ciągle drogie wózki... Jest strasznie zawiedziona, że wybraliśmy taki tani, teraz próbuje nam wmówić wózek Lewandowskiej

Jeszcze widziałam wczoraj piękne łóżeczko - szare, całe szczebelkowe, na krótszym boku na górze miało kształt chmurki - nie potrafię chyba tego opisać spróbuję potem poszukać w internecie.

Co do butów - wyciągnęłam jakieś paskudne botki sprzed kilku lat i w nich śmigam, wstyd trochę, bo nie wyglądają najlepiej, ale inne jesienne i zimowe mam na slupku, strasznie mnie po nich bolą plecy.. Widzę że nie ma za bardzo po co iść do ccc, może daichmana zahacze.

Zapytaj mamy co takiego wyjątkowego jest w tym wózku Lewandowskiej ze ci go wciska a poza tym dobrze mowisz- szkoda wydawać ogromną kasę na coś co posłuży krótko. No i jaka mamy gwarancję że spacerowki w ogóle będą się nadawały i się nie okaże że trzeba będzie kupić nową?

Jakie macie plany na weekend? My dziś idziemy na imieniny do mojego brata a jutro pewnie blogie lenistwo. Może odwiedzimy teściów bo wracają z wakacji. A moich rodziców odprawiłam dziś na urlop trochę (no dobra, nie troche) zazdroszczę im ciepła i słońca

Stary 2017-11-11, 08:14   #4359
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ooo to takie coś to bym brała. Podejde do siebie do przychodni i poproszę żeby się do mnie położna odezwała. Właśnie byłam w ccc, lasockiego omijalam bo jeszcze mam świadomość że nogi mi będą puchly i stopa urośnie (koleżanka mi mówiła ze w ciąży kupowała dwa rozmiary większe buty) I nie chce wydawać mnóstwo pieniędzy na buty które za miesiąc będę musiała wymienić. No i jak były ładne buty to kozaki na słupku albo obcasie albo płaskie w typie sportowo- górskim. A szukam butów do płaszcza i sukienki, czegoś eleganckiego. Nie wyprodukowali takich jeszcze

Punamama, ostatnio moja chrzestna rozmawiała z moja mama o mojej ciąży i mówi tak "ooo a czemu ona nie wrzuca żadnych zdjęć na fb- tak to bym wiedziała". A ja jestem z tych co się nie chwala tak bardzo w necie. Wrzuciłam zdjęcia ze ślubu na fb ale np o zaręczynach nikt z internetu nie wiedzial. Wole tradycyjna formę przekazywania wieści- może i bym to zrobiła przez fb ale mam większość mojej rodziny dalszej i bliższej w znajomych i nie chciałam by o zaręczynach dowiedzieli się z fb chciałam najpierw poinformować osobiście a potem ewentualnie ogłosić reszcie. Ale ze osobiste informowanie zajęło zbyt wiele czasu to ogłaszanie zaręczyn na fb kilka miesięcy po nich było bez sensu niedawno na insta wrzucilam jedno zdjęcie na którym widać brzuszek ale mój profil jest tak ubogi i tak mało... popularny ze i tak dowiedziały się tylko te osoby które juz wiedziały
Ja tak samo co do fb. Wywalilam prawie wszystkie zdjecia, mam dwa nasze i dwa dziecka i starczy. Jakos mnie nie kreci wstawianie tam duzej ilosci fot. No ale kazdy robi jak lubi
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:21   #4360
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Miałam straszny sen... obudziłam się przerażona... nie lubię moich snów, jak z kryminałów

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:28   #4361
lelowa
Zakorzenienie

Ojoanna jak chcesz korzystac tylko rok z tego wozka to dziewczyny dobrze pisza, nie oplaca sie kupowac drozszego. Mama troche z czapy ci radzi no ale moze jej sie bardzo wozek Ani podoba

Pannkaka ja nadla czuje te bolesne ruchy na dole wiec moja jeszcze sie pewnie nie przekrecila.

Co do kozakow, ja nie kupuje, w pierwszej ciazy puchly mi nogi i nie ubralam za wiele razy.
Stary 2017-11-11, 08:28   #4362
Koma1002
Zadomowienie

Witamy się w ten paskudny dzień. Słyszałam komunikaty, że u mnie ma być wichura straszna. Jest faktycznie! I grzmi, i pada! Coś kiedyś nawet przebakiwalam mojemu mężowi o sesji z brzuchem, ale popatrzył na mnie i stwierdził, że naprawdę jestem w ciąży, bo normalnie bym tego nie wymyśliła

Buty mam kupione. Sztyblety. Tylko nieocieplane. Zrobiłam to z premedytacją nie lubię jak bardzo mnie grzeje. Z butami to u mnie inna para kaloszy. Lubię buty, a jeszcze chyba bardziej lubię je kupować. Mam górna granicę cenową no, zabieram się do pracy. Ratuje młodszą siostrę z opresji, a później uroczystość rodzinna. Znowu tylko się najem...Bo na pewno będzie tort bezowy, który uwielbiam

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:29   #4363
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej dzisiaj u nas wietrznie cos ta jesien nie jest zbyt laskawa i chyba zima nie bedzie tez fajna...

Mnie dzisiaj gardlo nie boli czyzby plukanki z woda utleniona tak dzialaly?? Oby teraz mam tylko nos przytkany. Poczekam co bedzie dalej.

Mecassie - fajne takie butki. Sa rozpinane do zakladania?

Bylam ostatnio w duzym miescie i pelno lasek nosi muszkieterki i krotkie spodniczki do tego. Tylko zima to chyba za zimno na taki ubior :p
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:31   #4364
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
A to roznie moze byc, moja mala uwielbiala spacerowke tego wozka Wyprobowala kilka pozyczonych i to byla nadal najwygodniejsza - dla niej, bo dla nas troche jednak ciezka i zajmujaca sporo miejsca, do samolotu i na wyjazdy srednio sie nadawala. No i teraz juz ma w niej malo miejsca, ale teraz wozka uzywam 1-2 razy w miesiacu. Wlasnie tylko ze wzgledu na samolot i wyjazdy dokupilismy baby jogger city mini, w domu i tak glownie lupo comfort
Stary 2017-11-11, 08:31   #4365
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Witamy się w ten paskudny dzień. Słyszałam komunikaty, że u mnie ma być wichura straszna. Jest faktycznie! I grzmi, i pada! Coś kiedyś nawet przebakiwalam mojemu mężowi o sesji z brzuchem, ale popatrzył na mnie i stwierdził, że naprawdę jestem w ciąży, bo normalnie bym tego nie wymyśliła

Buty mam kupione. Sztyblety. Tylko nieocieplane. Zrobiłam to z premedytacją nie lubię jak bardzo mnie grzeje. Z butami to u mnie inna para kaloszy. Lubię buty, a jeszcze chyba bardziej lubię je kupować. Mam górna granicę cenową no, zabieram się do pracy. Ratuje młodszą siostrę z opresji, a później uroczystość rodzinna. Znowu tylko się najem...Bo na pewno będzie tort bezowy, który uwielbiam

To okropne ale ja mam tak ze jak ide na impreze rodzinna to mysle wrecz obsesyjnie co bedzie do jedzenia ale sama tez jestem z tych co to nawet jak znajomi maja przyjsc na piwo to robi zarcia dla armii. Nie lubie przyjmowac gosci chipsami- zawsze musi byc cos fajnego do jedzenia

Stary 2017-11-11, 08:32   #4366
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ojanaa - mama jak chce taki wozek to niech kupi do swojego domu zebys nie musiala targac swojego jakbys na spacer chciala isc

Pannkaka - moj tez juz jest glowa w dol ale ginek mowil ze ma jeszcze duzo miejsca do wiercenia sie i wcale nie musi tak zostac
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:36   #4367
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
A to roznie moze byc, moja mala uwielbiala spacerowke tego wozka Wyprobowala kilka pozyczonych i to byla nadal najwygodniejsza - dla niej, bo dla nas troche jednak ciezka i zajmujaca sporo miejsca, do samolotu i na wyjazdy srednio sie nadawala. No i teraz juz ma w niej malo miejsca, ale teraz wozka uzywam 1-2 razy w miesiacu. Wlasnie tylko ze wzgledu na samolot i wyjazdy dokupilismy baby jogger city mini, w domu i tak glownie lupo comfort
To tak jak u nas, mloda bardzo lubila ta spacerowke choc kazdy mowil, ze za wielka i lepiej kupic nowa. No ale po co jak sie sprawdzila?

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Ojanaa - mama jak chce taki wozek to niech kupi do swojego domu zebys nie musiala targac swojego jakbys na spacer chciala isc
:
To jest mysl
Stary 2017-11-11, 08:37   #4368
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzień dobry!

zaraz się zbieramy i jedzieny na weekend do rodziców i teściów. Mogą tesciowa dotrwala świeże, polskie truskawki. Beda pierogi! Mniam!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 08:38   #4369
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Pannkaka - moj tez juz jest glowa w dol ale ginek mowil ze ma jeszcze duzo miejsca do wiercenia sie i wcale nie musi tak zostac
To wiem, ale przynajmniej chwilowa ulga od tych nieprzyjemnych ruchow na dole jest mile widziana. Glupio tak, kiedy kopniaczki mnie bardziej denerwuja niz ciesza A te na gorze (przynajmniej na razie) sa calkiem przyjemne
Stary 2017-11-11, 08:40   #4370
_Selina_
Zakorzenienie

My dzisiaj jedziemy do moich dziadków. Mama miała zadanie specjalne, zrobić sałatkę z dzieciństwa chociaż wiem, że już nie smakuje tak samo (ostatnio z przyjaciółką uznałyśmy, że to chyba kwestia warzyw, że są inne/gorsze niż 30 lat temu) chyba, że to nam się zmienił smak na starość

Zazdroszczę Wam tych kopniaków... zaczynam się martwić czy u nas wszystko ok.
Na szczęście w czwartek mamy wizytę u ginekologa prowadzącego, później po wizycie warsztaty, a później jedziemy do Poznania, do znajomego to jakoś wytrzymam do 20 listopada (wizyta u kardiologa) i 23 (połówkowe) mam nadzieję, że wtedy się napatrzymy na małą

Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
Stary 2017-11-11, 08:47   #4371
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
To okropne ale ja mam tak ze jak ide na impreze rodzinna to mysle wrecz obsesyjnie co bedzie do jedzenia ale sama tez jestem z tych co to nawet jak znajomi maja przyjsc na piwo to robi zarcia dla armii. Nie lubie przyjmowac gosci chipsami- zawsze musi byc cos fajnego do jedzenia

Ja też zawsze lubię coś fajnego zrobić. To roladki z pieczarkami, to jakaś fajną sałatkę dawno już nie robiłam takiej imprezki. Dziś będę się gościć u teściowej. Pewnie będzie tradycyjnie, ale duuuuzooo i rogale marcinskie z samego poznania

Stary 2017-11-11, 08:53   #4372
Ojoanna29
Zakorzenienie

Myślę, że moja mama jest nastawiona że im droższe tym lepsze Uważa, że jak coś jest tańsze i jeszcze dodatkowo polskiej produkcji to zaraz się rozleci i nie będzie się do niczego nadawało.. No cóż, nastawiłam się na ten wózek, nie będę wydawać 3 razy więcej żeby jej zrobić przyjemność

Wczoraj też wylało mi się na teściową do tż, przeżywam ciągle ten jej tekst o wózkach i łóżeczkach, stwierdził, że przecież specjalnie tak mówiła, bo chce nam się dorzucić do zakupów Tia, jasne.

Zabieram się za koszyk w gemini, muszę znaleźć Wasze posty
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 09:01   #4373
Koma1002
Zadomowienie

Zainstalowałam stara wersję wizażu. Zobaczymy czy zdjęcie działa. 20171109_151143.jpg

Stary 2017-11-11, 09:04   #4374
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień doberek dziewczynki
Siedzę pod kocem i w polarze bo mi zimno :zima:
Wczoraj kupiłam sobie taką herbatkę "grzaniec" całkiem smaczna śliwka z czymś tam.
Dzisiaj o 17:00 idziemy na urodzinki a jutro z rana jedziemy na dolnośląskie do mojej babci bo jest rocznica śmierci dziadka.

Brilliantte krótkie rozpinane a te długie mają zamek ale od połowy tak jakby.
Cytat:
To wiem, ale przynajmniej chwilowa ulga od tych nieprzyjemnych ruchow na dole jest mile widziana. Glupio tak, kiedy kopniaczki mnie bardziej denerwuja niz ciesza A te na gorze (przynajmniej na razie) sa calkiem przyjemne
Kurczę ja nie wiem jak mała leży ale ruchy są właśnie nieprzyjemne... te u góry były lepsze ogólnie dziecko kopie głównie rękoma i nogami czy to co odczuwamy to coś innego ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 09:16   #4375
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Słonecznie mam, ale w nocy padało, bo wszystko mokre na około.

Powiedziałam wczoraj chwile z dziewczynami z pracy. Nie przyjechały wszystkie, ale i tak wesoło było. Dostałam od nich "Dzieciozmagania", bo myślały, ze mam Ciężarówkę i nie chciały sie powtórzyć.

Wrócę do tego co wczoraj pisaliście.

Ja jestem rozczarowana ubraniami ciazowymi. Nie dosc, ze duzo droższe niz takie zwykle, to jeszcze tak jak pisaliście nieciekawe. Póki co kupiłam tylko spodnie i 2 ładniejsze bluzki na wyjścia. Do tego 1 taką stricte ciążową infantylną, ale tylko dlatego, ze mąż w sklepie wypatrzył (70 zł za niezbyt ładny t-shirt), a ja pozniej znalazłam ją w sklepie internetowym na promocji za 20(to juz az tak szkoda mi nie było). Kurtkę ciążową kupiłam, ale nie wiem czy bede w niej chodzic. Zobaczymy jaka bedzie zima. Póki co mam płaszczyk zwyczajny i sie w nim jeszcze długo zmieszczę.

Sesji ciążowej i noworodkowej nie planuje. Nie kręcą mnie takie rzeczy robione przez fotografów. Maz robi zdjecia amatorsko to pewnie w późniejszym czasie jak bedzie bardziej zimowo wybierzemy sie na jakies zdjecia z brzuchem. Dzis nawet powiedział, ze dawno nie robiliśmy sobie zdjeć.

Nieznosze kupowac butów zimowych. Ja musze miec zawsze wysokie i mocno ocieplone buty, a z moją tendencją do pachnących łydek, ciezko sie kupuje.

Wysłałam męża samego do jego rodziców, bo w czwartek teściowa pisała mu, ze sie rozchorowała, a wczoraj jej w cudowny sposób juz przeszło. Stwierdziłam, ze ryzykować nie bede i nich jedzie sam. A poza tym jak moi byli ciagle chorzy to przez miesiąc do nich nie jeździliśmy, wiec sprawiedliwość musi byc. Pewnie nawiezie z powrotem masę jedzenia. Ciekawe jak mu sie pojedzie, bo ma obawy przed tym samochodem. Póki co to ja jestem odważna i jeżdzę .
Po południu jeszcze do moich wpadniemy. Mama w szale remontowym i chce ze mną kolory skonsultować, bo ma dylemat.

Zdrówka życzę wszystkim i spokojnego weekendu

Ja od wczorajszego wieczoru chodzę jakaś taka pośknięta i znowu mi kości bioder/miednicy strzelają przy każdym przekręcaniu sie na łożku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 09:21   #4376
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Co do szpilek chodzi oto, że zmienia nam się środek ciężkości. Nogi puchną, inne krążenie krwi i bolący kręgosłup. Myślę, że to też indywidualna kwestia.

Mandarynki jem już od połowy października. Uwielbiam, kocham, co tylko...

Moj nowy nabytek na ciaze. Jest ciepła, świetny krój i później podkreśli brzuszek.
śliczna
gdzie i za ile?

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
W przychodni sobie dzisiaj przypomnieli, ze jestem juz po 20tc i polozna bedzie do mnie przychodzic od nastepnej srody co tydzien.
a po co?
To takie zasady są?
EDIT: doczytałam jeśli mi będą proponować to ja zrezygnuję... Czuję się dobrze, więc wizyty co miesiąc w przychodni mi wystarczą

Edytowane przez kasia6713
Czas edycji: 2017-11-11 o 09:41
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 09:29   #4377
punamama
Rozeznanie

Hej hej!

My robimy właśnie wielkie sprzatanie a pozniej wybywamy do tesciowej. Na pewno jakis spacer itp ale za duzo planow na dzisiaj nie mamy. Jutro tym bardziej

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2017-11-11, 09:31   #4378
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ostatnio przymierzalam takie Załącznik 7310371 ocieplane. Ale mąż powiedział że z takim futerkiem to nie a reszta w CCC z tych typu "kozaki" to na obcasie i jak już mi się jakieś spodobały to były z Lasockiego za miliony monet.

fajne w moim stylu
ale to raczej u mnie na miasto niż do pracy...

ja w szpilach chodziłam jeszcze w zeszłym miesiącu - do pracy ubieram raczej proste sukienki i jakoś nie widziałam ich w zestawieniu z balerinami Teraz zimno, więc chowam do szafy. Ale faktycznie to kwestia indywidualna - ja się zawsze czułam jakbym się w szpilkach urodziła, więc do tej pory totalnie nie wpłynęło to na ból kręgosłupa, a i z puchnięciem nóg <odpukać!> nie mam problemu
Na tą porę mam kryte buty też na obcasie, ale obcas ma ok. 5 cm, więc dla mnie jak płaskie na zimę jedne kozaczki mam na obcasie, jedne na koturnie i chyba 2 pary płaskie. Więc na zimę jestem przygotowana

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Dzisiaj byłam poszukać butów na zimę ale kurcze wszystko jest na obcasie. Te które są płaskie to takie sznurowane, trochę jak traperki. Będę chodzić w balerinach na zmianę z adidasami...

ja polecam poszukać w Deichmanie.
Ja kupiłam coś takiego jak na zdjęciu (pierwsze albo drugie).

kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-11, 09:35   #4379
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny które już jesteście pod opieką położnej, mieszkacie w Polsce? To są położne z przychodni czy ze szpitala w którym będziecie rodzić? u mnie w dwóch przychodniach nie ma takiej opcji, żeby ktoś przychodził przed porodem...

Stary 2017-11-11, 09:43   #4380
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
śliczna
gdzie i za ile?

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a po co?
To takie zasady są?
EDIT: doczytałam jeśli mi będą proponować to ja zrezygnuję... Czuję się dobrze, więc wizyty co miesiąc w przychodni mi wystarczą
Tak, kazda ciezarna po 20tc powinna byc objeta taka opieka. Ja wyboru nie mialam, musialam sie zgodzic jak nie na ta to inna wybrac. Jakbym calkowicie odmowila to bardzo by nosem krecili, no bo jak to nie chce sprawdzac czy z dzieckiem ok miedzy wizytami?

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny które już jesteście pod opieką położnej, mieszkacie w Polsce? To są położne z przychodni czy ze szpitala w którym będziecie rodzić? u mnie w dwóch przychodniach nie ma takiej opcji, żeby ktoś przychodził przed porodem...

W Polsce. Ona akurat nie pracuje juz w szpitalu, zajmuje sie tylko wizytami u ciezarnych i po porodzie.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-11-11 o 09:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości