|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4354 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny musze sie poskarzyc, strasznie bola mnie piersi. Pobolewaja mnie codziennie, ale dzisiaj czuje sie jakby ktos mi zeby na nich zaciskal
Troche bez sensu brac paracetamol na cos takiego, nie wiem czy cos da, ale juz nie wyrabiam...Z bardziej pozytywnych rzeczy maluch chyba przekrecil sie glowa w dol, bo dzisiaj nie czulam ani razu tych nieprzyjemnych ruchow na dole, za to gora brzucha mi wrecz faluje od kopniaczkow W koncu!Jutro planujemy wyprawe do ikei, moze w tym roku uda sie kupic jakies dekoracje swiateczne. Co roku wybieramy sie za pozno - niby na poczatku grudnia, ale wtedy juz tylko marne resztki z kolekcji swiatecznej zostaja. A tak ciemno i smutno, trzeba dom troche udekorowac w grudniu Zainspirowalas mnie, zrobilam wielkie pranie w pralni, rozwiesilam i w nagrode paznokcie W ogole smiesznie bylo, bo dosc pozno pralnie rezerwowalam, niby piatkowy wieczor to nie najbardziej rozchwytywany termin, ale rzadko sie zdarza, zeby dzien wczesniej dalo sie zarezerwowac. W trakcie prania mnie olsnilo - mecz barazowy Szwecja-Wlochy Mialam co ogladac przy rozwieszaniu Cytat:
Mysle, ze bedziecie zadowoleni. Choc taki kolor dla mnie brzmi dosc ryzykownie, ale sama wybralam brazowy, doczytalam, ze tobie sie wlasnie takie kolory nie podobaja Teraz bym wziela czarno-szary, ale coz, stary dalej jest dobry, zostaje ten sam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie sobie uswiadomilam, ze musze w ten weekend koniecznie zamowic prezent dla mojej, zeby zdazyl przyjsc na czas
|
|||
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i brzuch dziś zdecydowanie lepiej się ma. Pokaralo mnie wczoraj za łazenie po galerii i robienie zakupów i potem ich noszenie. Powiedziałam juz mężowi ze sama dużych zakupów juz nie będę robić bo potem mnie brzuch ciągnie. Juz nawet nie chodzi o ich dźwiganie ale samo pchanie wyladowanego wózka to sporo. Przerzucam zakupy na męża- albo będę mu robić listę i będzie ogarnial po pracy albo będziemy w weekend jeździć razem.A dziś jak byliśmy w sklepie to mąż mi powiedział ze juz się tocze przyznałam mu w sumie racje bo ciężko mi się chodzi, przeszłam od sklepu do sklepu i byłam zmęczona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie ma to jak spanie z podusia, kości nie strzelają, biodra nie bolą ![]() Ten wózek to chyba jednak będę próbowała zobaczyć na żywo, w telefonie wydaje mi się szary, a na laptopie jakiś bardziej beżowy.. Strasznie się tym nakręciłam, chociaż to pewnie i tak na rok, a potem wymiana ![]() Pisałam Wam chyba, że mama wciska mi ciągle drogie wózki... Jest strasznie zawiedziona, że wybraliśmy taki tani, teraz próbuje nam wmówić wózek Lewandowskiej ![]() Jeszcze widziałam wczoraj piękne łóżeczko - szare, całe szczebelkowe, na krótszym boku na górze miało kształt chmurki - nie potrafię chyba tego opisać spróbuję potem poszukać w internecie. Co do butów - wyciągnęłam jakieś paskudne botki sprzed kilku lat i w nich śmigam, wstyd trochę, bo nie wyglądają najlepiej, ale inne jesienne i zimowe mam na slupku, strasznie mnie po nich bolą plecy.. Widzę że nie ma za bardzo po co iść do ccc, może daichmana zahacze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
witam spod kołderki
![]() nie jestem zwolenniczką sesji noworodkowych, dla mnie dzieci tuż po urodzeniu są po prostu brzydkie dla rodziców oczywiście najpiękniejsze, ale nie zamierzam tego uwieczniać na serii zdjęćo fotkach brzuszkowych nawet bym nie pomyślało, gdyby końcówka ciąży przypadała w cieplejszych miesiącach, bo pewnie jakieś zdjęcia plenerowe by się przy okazji spacerów czy innych wypadów za miasto pojawiły, bo jednak chciałabym jakąś pamiątkę z tego czasu na pewno nie będzie to sesja w zwiewnej sukience i w romantycznych pozach, bo w mojej garderobie dominują proste szare i czarne rzeczy, a my nie jesteśmy parą, która w blasku lampy lubi sobie patrzeć w oczka ![]() z fejsa korzystamy, nawet czasem jakieś zdjęcia się tam pojawiają, najczęściej z wyjazdów, ale to max. 3-4 na trzytygodniowy pobyt pewnie jakaś fota dziecia też się tam pojawi, będzie to w końcu spora część naszego życia ![]() co do wózka, to każdy inwestuje tyle, na ile go stać, choć grube tysiące na coś, co posłuży na pół roku, to dla mnie trochę strata kasy koło września/października planujemy dłuższe wakacje, więc u nas kupno lekkiej spacerówki będzie koniecznością |
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym dobrze mowisz- szkoda wydawać ogromną kasę na coś co posłuży krótko. No i jaka mamy gwarancję że spacerowki w ogóle będą się nadawały i się nie okaże że trzeba będzie kupić nową? Jakie macie plany na weekend? My dziś idziemy na imieniny do mojego brata a jutro pewnie blogie lenistwo. Może odwiedzimy teściów bo wracają z wakacji. A moich rodziców odprawiłam dziś na urlop trochę (no dobra, nie troche) zazdroszczę im ciepła i słońca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Miałam straszny sen... obudziłam się przerażona... nie lubię moich snów, jak z kryminałów ![]() Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoanna jak chcesz korzystac tylko rok z tego wozka to dziewczyny dobrze pisza, nie oplaca sie kupowac drozszego. Mama troche z czapy ci radzi no ale moze jej sie bardzo wozek Ani podoba
![]() Pannkaka ja nadla czuje te bolesne ruchy na dole wiec moja jeszcze sie pewnie nie przekrecila. Co do kozakow, ja nie kupuje, w pierwszej ciazy puchly mi nogi i nie ubralam za wiele razy. |
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w ten paskudny dzień. Słyszałam komunikaty, że u mnie ma być wichura straszna. Jest faktycznie! I grzmi, i pada! Coś kiedyś nawet przebakiwalam mojemu mężowi o sesji z brzuchem, ale popatrzył na mnie i stwierdził, że naprawdę jestem w ciąży, bo normalnie bym tego nie wymyśliła
![]() Buty mam kupione. Sztyblety. Tylko nieocieplane. Zrobiłam to z premedytacją nie lubię jak bardzo mnie grzeje. Z butami to u mnie inna para kaloszy. Lubię buty, a jeszcze chyba bardziej lubię je kupować. Mam górna granicę cenową no, zabieram się do pracy. Ratuje młodszą siostrę z opresji, a później uroczystość rodzinna. Znowu tylko się najem...Bo na pewno będzie tort bezowy, który uwielbiam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
dzisiaj u nas wietrznie cos ta jesien nie jest zbyt laskawa i chyba zima nie bedzie tez fajna...Mnie dzisiaj gardlo nie boli czyzby plukanki z woda utleniona tak dzialaly?? Oby teraz mam tylko nos przytkany. Poczekam co bedzie dalej.Mecassie - fajne takie butki. Sa rozpinane do zakladania? Bylam ostatnio w duzym miescie i pelno lasek nosi muszkieterki i krotkie spodniczki do tego. Tylko zima to chyba za zimno na taki ubior :p |
|
|
|
#4364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyprobowala kilka pozyczonych i to byla nadal najwygodniejsza - dla niej, bo dla nas troche jednak ciezka i zajmujaca sporo miejsca, do samolotu i na wyjazdy srednio sie nadawala. No i teraz juz ma w niej malo miejsca, ale teraz wozka uzywam 1-2 razy w miesiacu. Wlasnie tylko ze wzgledu na samolot i wyjazdy dokupilismy baby jogger city mini, w domu i tak glownie lupo comfort |
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sama tez jestem z tych co to nawet jak znajomi maja przyjsc na piwo to robi zarcia dla armii. Nie lubie przyjmowac gosci chipsami- zawsze musi byc cos fajnego do jedzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojanaa - mama jak chce taki wozek to niech kupi do swojego domu zebys nie musiala targac swojego jakbys na spacer chciala isc
![]() Pannkaka - moj tez juz jest glowa w dol ale ginek mowil ze ma jeszcze duzo miejsca do wiercenia sie i wcale nie musi tak zostac |
|
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
zaraz się zbieramy i jedzieny na weekend do rodziców i teściów. Mogą tesciowa dotrwala świeże, polskie truskawki. Beda pierogi! Mniam! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A te na gorze (przynajmniej na razie) sa calkiem przyjemne
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj jedziemy do moich dziadków. Mama miała zadanie specjalne, zrobić sałatkę z dzieciństwa
![]() Zazdroszczę Wam tych kopniaków... zaczynam się martwić czy u nas wszystko ok. Na szczęście w czwartek mamy wizytę u ginekologa prowadzącego, później po wizycie warsztaty, a później jedziemy do Poznania, do znajomego ![]() Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dawno już nie robiłam takiej imprezki. Dziś będę się gościć u teściowej. Pewnie będzie tradycyjnie, ale duuuuzooo i rogale marcinskie z samego poznania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że moja mama jest nastawiona że im droższe tym lepsze
Uważa, że jak coś jest tańsze i jeszcze dodatkowo polskiej produkcji to zaraz się rozleci i nie będzie się do niczego nadawało.. No cóż, nastawiłam się na ten wózek, nie będę wydawać 3 razy więcej żeby jej zrobić przyjemność Wczoraj też wylało mi się na teściową do tż, przeżywam ciągle ten jej tekst o wózkach i łóżeczkach, stwierdził, że przecież specjalnie tak mówiła, bo chce nam się dorzucić do zakupów Tia, jasne.Zabieram się za koszyk w gemini, muszę znaleźć Wasze posty
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Zainstalowałam stara wersję wizażu. Zobaczymy czy zdjęcie działa. 20171109_151143.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek dziewczynki
Siedzę pod kocem i w polarze bo mi zimno :zima: Wczoraj kupiłam sobie taką herbatkę "grzaniec" całkiem smaczna śliwka z czymś tam. Dzisiaj o 17:00 idziemy na urodzinki a jutro z rana jedziemy na dolnośląskie do mojej babci bo jest rocznica śmierci dziadka. Brilliantte krótkie rozpinane a te długie mają zamek ale od połowy tak jakby. Cytat:
ogólnie dziecko kopie głównie rękoma i nogami czy to co odczuwamy to coś innego ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Słonecznie mam, ale w nocy padało, bo wszystko mokre na około. Powiedziałam wczoraj chwile z dziewczynami z pracy. Nie przyjechały wszystkie, ale i tak wesoło było. Dostałam od nich "Dzieciozmagania", bo myślały, ze mam Ciężarówkę i nie chciały sie powtórzyć. Wrócę do tego co wczoraj pisaliście. Ja jestem rozczarowana ubraniami ciazowymi. Nie dosc, ze duzo droższe niz takie zwykle, to jeszcze tak jak pisaliście nieciekawe. Póki co kupiłam tylko spodnie i 2 ładniejsze bluzki na wyjścia. Do tego 1 taką stricte ciążową infantylną, ale tylko dlatego, ze mąż w sklepie wypatrzył (70 zł za niezbyt ładny t-shirt), a ja pozniej znalazłam ją w sklepie internetowym na promocji za 20(to juz az tak szkoda mi nie było). Kurtkę ciążową kupiłam, ale nie wiem czy bede w niej chodzic. Zobaczymy jaka bedzie zima. Póki co mam płaszczyk zwyczajny i sie w nim jeszcze długo zmieszczę. Sesji ciążowej i noworodkowej nie planuje. Nie kręcą mnie takie rzeczy robione przez fotografów. Maz robi zdjecia amatorsko to pewnie w późniejszym czasie jak bedzie bardziej zimowo wybierzemy sie na jakies zdjecia z brzuchem. Dzis nawet powiedział, ze dawno nie robiliśmy sobie zdjeć. Nieznosze kupowac butów zimowych. Ja musze miec zawsze wysokie i mocno ocieplone buty, a z moją tendencją do pachnących łydek, ciezko sie kupuje. Wysłałam męża samego do jego rodziców, bo w czwartek teściowa pisała mu, ze sie rozchorowała, a wczoraj jej w cudowny sposób juz przeszło. Stwierdziłam, ze ryzykować nie bede i nich jedzie sam. A poza tym jak moi byli ciagle chorzy to przez miesiąc do nich nie jeździliśmy, wiec sprawiedliwość musi byc. Pewnie nawiezie z powrotem masę jedzenia. Ciekawe jak mu sie pojedzie, bo ma obawy przed tym samochodem. Póki co to ja jestem odważna i jeżdzę . Po południu jeszcze do moich wpadniemy. Mama w szale remontowym i chce ze mną kolory skonsultować, bo ma dylemat. Zdrówka życzę wszystkim i spokojnego weekendu ![]() Ja od wczorajszego wieczoru chodzę jakaś taka pośknięta i znowu mi kości bioder/miednicy strzelają przy każdym przekręcaniu sie na łożku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie i za ile? ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
To takie zasady są? EDIT: doczytałam jeśli mi będą proponować to ja zrezygnuję... Czuję się dobrze, więc wizyty co miesiąc w przychodni mi wystarczą
Edytowane przez kasia6713 Czas edycji: 2017-11-11 o 09:41 |
||
|
|
|
#4377 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej!
My robimy właśnie wielkie sprzatanie a pozniej wybywamy do tesciowej. Na pewno jakis spacer itp ale za duzo planow na dzisiaj nie mamy. Jutro tym bardziej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to raczej u mnie na miasto niż do pracy... ![]() ja w szpilach chodziłam jeszcze w zeszłym miesiącu - do pracy ubieram raczej proste sukienki i jakoś nie widziałam ich w zestawieniu z balerinami Teraz zimno, więc chowam do szafy. Ale faktycznie to kwestia indywidualna - ja się zawsze czułam jakbym się w szpilkach urodziła, więc do tej pory totalnie nie wpłynęło to na ból kręgosłupa, a i z puchnięciem nóg <odpukać!> nie mam problemu ![]() Na tą porę mam kryte buty też na obcasie, ale obcas ma ok. 5 cm, więc dla mnie jak płaskie na zimę jedne kozaczki mam na obcasie, jedne na koturnie i chyba 2 pary płaskie. Więc na zimę jestem przygotowana ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Ja kupiłam coś takiego jak na zdjęciu (pierwsze albo drugie).
|
||
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które już jesteście pod opieką położnej, mieszkacie w Polsce? To są położne z przychodni czy ze szpitala w którym będziecie rodzić?
u mnie w dwóch przychodniach nie ma takiej opcji, żeby ktoś przychodził przed porodem... ![]() Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-11-11 o 09:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

. Jak powie “mama wsytd “ to przestane wzucac ale nieskromnie powiem, ze zdjecia sa ladne wiec nie powinien sie wstydzic 

13.03.2008
Troche bez sensu brac paracetamol na cos takiego, nie wiem czy cos da, ale juz nie wyrabiam...
W koncu!
ja w nagrodę maluje paznokcie
W ogole smiesznie bylo, bo dosc pozno pralnie rezerwowalam, niby piatkowy wieczor to nie najbardziej rozchwytywany termin, ale rzadko sie zdarza, zeby dzien wczesniej dalo sie zarezerwowac. W trakcie prania mnie olsnilo - mecz barazowy Szwecja-Wlochy 

nie lubię jak bardzo mnie grzeje. Z butami to u mnie inna para kaloszy. Lubię buty, a jeszcze chyba bardziej lubię je kupować. Mam górna granicę cenową
no, zabieram się do pracy. Ratuje młodszą siostrę z opresji, a później uroczystość rodzinna. Znowu tylko się najem...Bo na pewno będzie tort bezowy, który uwielbiam 
cos ta jesien nie jest zbyt laskawa i chyba zima nie bedzie tez fajna...
czyzby plukanki z woda utleniona tak dzialaly?? Oby
teraz mam tylko nos przytkany. Poczekam co bedzie dalej.
.