|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Właśnie zwymiotowałam późne śniadanie Wczesniej też wymiotowałam i musiałam się położyć na godzinę bo tak mnie osłabiło. Dobrze że u nas mąż króluje w kuchni, wiec zrobił już wszystkie zakąski na później. Jakbym miała teraz coś do jedzenia robić, to chyba bym sobie w głowę palnęła U mnie też cera ok. Kosmetyki używam te same co wcześniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Kiszonkami się kiepsko wymiotuje
Pali, że hej ![]() A moje kiszone buraczki coraz lepiej pachną To może być smaczne
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Pikantną pizzą też
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Moje najgorsze ciążowe wymioty to ogórki kiszone i woda z cytryną
strasznie potem gardło bolało ![]() Zrobiłam sobie godzinną drzemkę i widzę że tz też, a miałam nadzieję, że obudzę się na obiadek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4415 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W poniedzialek mam wyjscie integracyjne w pracy i jestem ciekawa ile wytrzymam. Ostatnio wyszlam na miasto wieczorem ok dwa miesiace temu i wtedy glowie przez sennosc i mdlosci poddalam sie o 19 Na samym poczatku mialam Nivea baby, krem na kazda pogode. Wtedy jeszcze mala byla ciagle pod daszkiem, slonce na nia nie swiecilo, wiec na filtry tak bardzo nie patrzylam. Cytat:
Wierze, ze sa ludzie, ktorzy moga siedziec z goscmi dlugo, nawet przy malych dzieciach, ale mysle, ze sa w zdecydowanej mniejszosci |
|||
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam dzisiaj oglądać pościele te z wypelnieniem i przepadałam tyle tego jest
Na szczęście doszłam z mężem do ładu i składu co do takich rzeczy jak kolory ścian, naklejek, ochraniacza na łóżeczko i dywanu. Zostaje ta nieszczęsna pościel A kolor na 99% będzie z Beckersa Vanilla Cream do tego złote i różowe kropki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronach różnych
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Rozeznanie
|
My już po spacerach i obiedzie. Teraz leżymy i tak sobie czytam o domowkach. Moj synek jest juz ‘duzy’ i spi twardo wiec jak wpadna znajomi to siedza ile chca, ja ide spac max 23-24 a tż dalej z nimi siedzi i nawet nie wiem kiedy przychodzi do mnie spac bo juz spie.
A co do poloznej to wolalabym zeby nikt do mnie nie przychodzil. Ciaze prowadzi mi prywatnie ginekolog i z zadna polozna sie jeszcze nie widzialam. Nawet nie jestem zapisana do mojej przychodni. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się najadłam u dziadków i aż mi się "cofa" bleee Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak moja przychodnia nie wie, że ja w ciąży? Że zmieniłam nazwisko? Mam inny adres zameldowania, zamieszkania też już dawno nieaktualny... Mnie tam nie było już kilka ładnych lat. Skąd mają wiedzieć, że ja w ciąży?
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już w domu. Zaraz rozsadzi mi plecy ;( ledwo chodzę, a teraz leżę i wcale nie jest lepiej.
Do jutra musi mi przejść bo jedziemy po adaptery do pasów ;( Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wymęczona... dzieciaki zachwycały się psem i krzyczały a on się ekscytował i trzeba było pilnować bo skakał na kolana i kilka razy przewrócił młodszą. Jak brat wyjechał to odetchnęłam, nagle się tak cicho i spokojnie zrobiło
|
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez juz w domu, mialam siedziec sama ale czuje sie juz ok i pojechalam do tesciow a jutro do moich jedziemy. Musimy ponadrabiac szpitalne zaleglosci
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
szukałam ochraniacza na łóżeczko i wpadły mi w oko artykuły, że nie poleca się ich stosowania, bo dziecko może się wtulić/rozwiązać i udusić
chyba wolę ewentualne siniaki i z ochraniacza zrezygnuję, zresztą bez niego będzie lepszy "przewiew" |
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i lepiej dziecko widać bez ochraniacza, ale sa takie urocze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie to komplety pościeli są bardzo urocze ale właśnie nie praktyczne... Noworodka nie przykrywa się kołderka, nie może spać na poduszce, ochraniacze ograniczają widok na dziecko.. nie wiem czy w ogóle taki komplet kupię.
Raczej zamiast pościeli zakupie kokonik niemowlęcy, wtedy nawet jak pojedziemy na noc do rodziców to dzieciaczek będzie miał swoją miejscówkę ze sobą, łatwo go zabrać. Ale z drugiej strony dziecko powinno spać na płaskim, niezbyt miękkim podłożu i nie wiem czy te kokony nie są właśnie za miękkie. Dziewczyny, pytanie trochę odbiegajace od tematów - czy ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja staram się to robić ale nawet nie wiem czy robię to dobrze :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
O fixior 😜 zjadłam 3 kawały pizzy, ledwo oddychać moglam potem. Bol zostal zaspokojony mam nadzieje na dlugo. 😀 Też popijam mietke teraz. W ogóle to dziś mi tak dzidzia podskoczyla że aż mnie zatkało i się wzdrygnelam, strasznie dziwne to było uczucie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- A ż tymi miesniami kegla to tak jak podczas sikania chciałabyś zatrzymać mocz 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=bloody_marry;787326 51]Wszystkie to komplety pościeli są bardzo urocze ale właśnie nie praktyczne... Noworodka nie przykrywa się kołderka, nie może spać na poduszce, ochraniacze ograniczają widok na dziecko.. nie wiem czy w ogóle taki komplet kupię.
Raczej zamiast pościeli zakupie kokonik niemowlęcy, wtedy nawet jak pojedziemy na noc do rodziców to dzieciaczek będzie miał swoją miejscówkę ze sobą, łatwo go zabrać. Ale z drugiej strony dziecko powinno spać na płaskim, niezbyt miękkim podłożu i nie wiem czy te kokony nie są właśnie za miękkie. Dziewczyny, pytanie trochę odbiegajace od tematów - czy ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja staram się to robić ale nawet nie wiem czy robię to dobrze :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Miesnie sie cwiczy tak ze zaciskasz je mocno jak wtedy jakbys chciala mocno siusiu a nie mogla zrobic. I tak kilka razy w ciagu dnia
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam szkołę rodzenia i tam zapewnią mi położną. Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina - mnie też dziś mega mecza plecy!
Dziś widziałam się z moją 2letnia siostrzenica Mała od razu przywitała się z przyszłą kuzynką i dala mi buziaka w brzuch. Potem przyłożyła ucho di brzucha i powiedziała, że Malutka spi i chrapie i kazała być wszystkim cicho, żeby jej nie obudzić <3 Kocham tego Lobuziaka Jest przesłodka Ostatnio mówiłam siostrze że mam nadzieje że moja coreczka tez będzie taka grzeczna i słodka jak jej ![]() julietta - u mnie nie będzie ochraniacza na 100% Z mojego punktu widzenia ma więcej minusów niż plusów, ale kazdy może mieć swoje zdanie na ten temat Ja nie wykluczam że moje zdanie zmieni się po porodzie Co do ćwiczenia mięśni kegla to jak sobie przypomnę to ćwiczę ale to Stanowczo za malo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Też tak miałam z tym wstawaniem i sprawdzaniem
jeszcze przykładałam reke czy na pewno oddycha![]() U mnie późne odwiedziny znajomych da średnie że względu na mały metraż. Mamy salon z aneksem i drugi pokoik, który teraz będzie tylko dziecięcym. Więc wszystko z salonu słychać w sypialni bardzo. Co innego w mieszkaniach 70 m czy domach. Jutro może skończę podliczać ciuszki, żeby sprawdźic ile jakich rozmiarów jeszcze potrzebuje. Dziewczyny ile czekaliście na pieniądze jak już płacił ZUS? Myślę czy już mogę popłynąć z wyprawka czy ta pensja musi mi starczyć na 1,5 miesiąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Znajomi poszli ok 21 wiec luz. Młody był już padnięty, wiec szybka kąpiel i spanko.
Ja też jakaś zmęczona jestem. Coś bym zjadła, na przekąski ze stołu nie miałam ochoty, a teraz chyba sobie ananasa obiorę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że jednak ochraniacz kupimy, najwyżej jak będę panikować to zdejmę
![]() Położnej nie chcę, w przychodni nie mówiłam nic o ciąży, a ze szpitala nikogo nie wysyłają. W ogóle położna powinna przyjść po porodzie na wizytę, a u mojej siostry nikogo nie było, mały skończył 4 miesiące więc już chyba raczej nie przyjdzie Dzisiaj robiłam przegląd ubranek, zimowe/grubsze ubranka i kombinezony mam, skarpetek wystarczy, spodenek też, jeszcze kilka cienkich czapeczek, body i pajace w mniejszych rozmiarach, bo mam same 62-68.. Tyle miałam dostać od znajomych i siostry, a co do czego to jednak sporo muszę kupić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie tego uczucia, mam wrazenie ze jak zacisne to dostane jakiegos skurczu i mi tak zostanie :PCytat:
||
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami telefon "wie lepiej"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

w ciąży też nic się nie działo. Przynajmniej cera jest ok.bo to rzyganie i problemy z chodzeniem mnie wykanczaja. Dziś miałam straszna ochotę na kapustę kiszoną i zjadłam
to, co później przeszłam...z ledwoscia to zwróciłam. Boli mnie do teraz i mam zgage 

To może być smaczne

strasznie potem gardło bolało
ogólnie dziecko kopie głównie rękoma i nogami czy to co odczuwamy to coś innego ?
Wierze, ze sa ludzie, ktorzy moga siedziec z goscmi dlugo, nawet przy malych dzieciach, ale mysle, ze sa w zdecydowanej mniejszosci

13.03.2008
no i lepiej dziecko widać bez ochraniacza, ale sa takie urocze
nie lubie tego uczucia, mam wrazenie ze jak zacisne to dostane jakiegos skurczu i mi tak zostanie :P