|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Cytat:
ja przed porodem nie jadlam od 20, urodzilam kolejnego dnia o 14, a dostalam jesc (schara i herbate) kolejnego dnia o 8. ale oszukalam system i zjadlam po sucharze kanapke od meza ktora mialam
|
|
|
#1952 | |||||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Coccinellla szkoda ze tak się guzdraja w tym szpitalu bo wsumie w pn też mogłabyś przyjechać jak widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci, może liczą na to, że jednak zaraz lekarz się pojawi i będą mogli zacząć działać. Najgorsze, że nawet wody nie można się napić
pamiętam, że przed samym zabiegiem anestezjolog mówiła, że mam nie płakać, bo mi się nie zatka i nie będę mogła oddychać pod maską ![]() Po porodzie nie wolno jeść? Jak byłam u siostry w szpitalu to pytałam czy coś chce, zażyczyła sobie batony, więc jej przywiozłam i zjadła po około 4-5 godzinach od porodu ale nikt z personelu nie widział ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam swoje zdanie, Ty masz swoje i chyba możemy się dalej lubić, prawda? Ja się nigdzie nie wybieram i na nikogo obrażam. Ale siedzenie cicho jeżeli uważam, że ktoś pisze krzywdzące rzeczy nie leży w mojej naturze. Luzik nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Coccinellla, przykro że musisz przez to przechodzić, obyś miala wszystko jak najszybciej za sobą.
Nagotowalam tego jedzenia wczoraj i tak jem i jem.. A na wadze już prawie 10kg do przodu
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7873465 6]Nikt nie powiedział, że forum służy do lukrowania 😉
Ja mam swoje zdanie, Ty masz swoje i chyba możemy się dalej lubić, prawda? Ja się nigdzie nie wybieram i na nikogo obrażam. Ale siedzenie cicho jeżeli uważam, że ktoś pisze krzywdzące rzeczy nie leży w mojej naturze. Luzik nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oczywiście, że forum nie służy do lukrowania i nie nikomu nie lukruje bo taka nie moja natura. I tak mam swoje zdanie, a ty swoje tylko, że ja w porównaniu do ciebie nikomu nie dogryzam tylko dlatego, że moje zdanie się różni. A ty z tekstem o łapówce biłas do mnie, miej chociaż na tyle odwagi i się przyznaj. Od jakiegos czasu zauważyłam, że jest tutaj na mniej pojazd tylko dlatego, że w większości mam inne zdanie od was i to najwięcej ja muszę się tłumaczyć i bronić. Mam już tego powoli dość. Bo pisze prawdę? Znieczulica wśród lekarzy nie występuje? Łapówki i przekręty nie występują? Nie ma lepszych i gorszych pacjentow? Olewanie się nie zdarza? Oczywiście tak jak w każdej branży są buraki i czarne owce, konowaly, cpuni i alkoholicy. Już to pisałam, ale ten post już ominęłas. Pisaliśmy o służbie zdrowia i lekarzach to wyraziła swoje zdanie.. Z kosmosu go nie wzięłam. Nie wiem gdzie pracujesz, ale jak bronisz swoich to broń nadal Tak jak pisałam, mam dość tłumaczenia i bronienia swojego zdania.. Po prostu mam dość więc będzie lepiej jak się odsunę w cień. Przynajmniej przestanę się denerwować, a na forum znów zagości radość spokój tęcza i jednorożce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-11-11 o 22:30 |
|
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W temacie szpitalnym ![]() Bardziej niż samego porodu bałam sie lewatywy, że do kibelka nie dolecę a szłam na porodówkę z patologii (miałam ciążę zagrożoną), bez rozpoczętej akcji porodowej i jakaś dziewczyna rodziła i krzyczała. I ja sobie myślę "ale się drze, szalona, ja tak nie będę" krzyczałam ze dwa razy głośniej |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Piszcie sobie na priv :P
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka, bardzo bierzesz wszystko do siebie. Rumiankowa zarzuciła sarkastycznym tekstem, ale wątpię że miał na celu Cię urazić.
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no wlasnie czlowiek mysli ze jest silacz zanim tego nie doswiadczy hihiaczkolwiek - moje wlasne skurcze bardzo milo wspominam, ale te po oksytocynie to ja pier.......dzi....ele...
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem czy wierzyć mojej mamie, alenona twierdzi że ją skurcze nie bolały. Troche nieprawdopodobnie to brzmi |
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka, ja juz Ci pisałam, nie musisz sie z niczego tłumaczyć? Czemu tak powaznie bierzesz niektóre sprawy do siebie? Roznica zdań zawsze będzie... zwłaszcza wsrod samych kobiet... a Ty czasem tak sie spinasz i na sile chcesz wcisnac swoja racje. A nie wiem po co, bo watpie czy nagle ktos zmieni swoje poglady na takie jak Ty. Absolutnie zaden przytyk, po prostu juz mnie irytuja te prowokacje, tlumaczenie sie, obrazanie sie... wymienilyscie z Rumiankiem poglady, i na tym powinno stanac a nie na sile udowadnianie, bo ja mam racje. Przeciez wiesz, ze ile ludzi tyle opinii. Tak jak Rumianek napisal, mozecie miec rozne zdania na jakis temat, co nie przeszkadza w tym by sie lubic, nie? Jakos nerwowka ostatnio na watku. Nie sluzy to ani staraczkom, ani mamuskom. A teraz pomarudze. Boli mnie wszystko. Doslownie. Nie moge sie ruszyc, czuje się jak orka. Obejrzalam sie w lustrze i sie poplakalam. Wiem ze powinnam sie cieszyc z tego cudu i ciesze sie. Ale juz ledwo laze, zdecydowanie gorzej przechodzę ta ciaze.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę brać do siebie niz być naiwna i udawać że tego nie widzę. Ale spoko temat zamknięty więcej już nie będę nic do siebie brać nie będę, ani się tłumaczyć, ani bronić. Luz I ja nie narzucam nikomu swoich pogladow, za to niektóre z was nie potrafią zrozumieć, że ja mogę mieć swoje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-11-11 o 22:41 |
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na takiej samej zasadzie można stwierdzić, że wszyscy Polacy to złodzieje i alkoholicy. Może ktoś się utożsamia z tym zacnym postrzeganiem nas jako narodu? Oczywiście, że uwaga o kopercie była na podstawie Twojego postu, sama bym na to nie wpadła. Przecież od razu napisałam, że złośliwa. Ja się tak samo często z Tobą zgadzam jak i nie zgadzam i nie jest to w żaden sposób ukierunkowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Co do lewatywy, mialam zrobiona i nie wspominam tego jakos strasznie zle, glupio tylko b było sie do kogos wypinac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czujesz juz ruchy ? kompletnie nie pameitam który masz tydzień :P pamietam tylko zdjęcie brzuszka ? to Twój był taki ładny prawda? Ach no tak do końca to nie wiem jakie bylyby moje skurcze blizej konca. ja przy 4 cm dostalam znieczulenie, a przy znieczuleniu zanikaja wlasne skurcze i laduja w Ciebie oksy kroplówką, wtedy spałam 2 h, a po obudzeniu się powinnam mieć 9 cm, ale miałam dalej 4 - i wtedy tez przestalo znieczulenie dzialac i jechalam godzine na okksy
|
|
|
#1970 |
|
Konto usunięte
|
Dobra już obiecuję zamykam się 😚
|
|
|
#1971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam skorzystac z zzo ale licze, ze akcja po nim nie ustanie.
![]() Ale Raz kozie śmierć, przeżyje i na oksy, nie mam wyjscia, więcej dzieci raczej nie będziemy mieli wiem ze łatwo sie mówi, ale coz poradzić. Wole z oksy rodzić niż miec cc, serio. Boje sie cc jak ognia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nigdzie stad nie uciekaj.Cytat:
|||
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Kto to pisał ze mama nie czuła skurczy ? Jest to jak najbardziej możliwe (w sensie ze nie bolało) na grupie naturalnie po cesarce dziewczyny ciagle wrzucają opisy porodów i co jakiś czAs dziewczyny piszą ze Np ledwo dojechały do szpitala i urodziły bo myślały ze jeszcze maja dużo czasu itd , znów znajomej siostra urodziła w domu - Boże w jakim domu
w mieszkaniu, ale karetka była w drodze - już się Skapnęłi ze nie dadzą rady dojechać do szpitala jak się jej bezbolesne skurcze przemieniły w parte . Potem karetka wiozła ja z maluszkiem do szpitala :/. Po za tym wiecie jakie ściany są w blokach - a parte już nie miała bezbolesne No i mąż odbierał porod Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Invi ja tez się bałam Cc i - nadal się boje i za jasna cholerę nie dam się znów pokroić - tylko tym razem nie chce znieczulenia :/ - ale lekarze mi mówili ze dobrze ze wzielam bo dzięki temu szybciej się okazało ze i tak bym nie urodziła , bo tak to. Bym jeszcze dłużej próbowała a i tak by się skończyło cięciem i wtedy Sara mogłaby już być za bardzo wymęczona :/ A lewatywa przed porodem to - taka totalna normalność ! Toootalna . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Ja we wtorek usłyszałam od lekarki, że jeszcze dwa tygodnie mam leżeć na pato, a w środę po badaniach poszła decyzja, że jednak jutro (do terminu miałam jeszcze 3 tygodnie), poszła oksytocyna od razu jak mnie położyli. Bolało jak cholera, jakby mnie ktoś kijem po plecach walił
tak na dobre rozkręciło się koło 9. O 10 przyjechał mój mąż i pierwsze co mówię idź załatw znieczulenie. Ale było za późno, bo już miałam 8 cm rozwarcia. I o 11.20 urodziłam.Pamiętam, że bolało. Ale z całego porodu bardziej pamiętam to poczucie osamotnienia, jak mnie położyli na salę, a mojego męża nie było. To było dla mnie gorsze niż ból.
|
|
|
|
#1976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odowska jak będziesz odpisywać to uprzedź, żebym nie czytała bo wiesz, że ja nie przetrzymam 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei siostra mojej mamy miała dwa pierwsze sn takie, że podobno po ciężko ją było poznać - naczynka na twarzy jej popękały. Masakra. Kolejne dwa już miała cc |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
A i pamietam, jak mnie położna przygotowała i nagle bierze takie coś:
![]() A ja przerażona, gdzie ona będzie mi to wkładać |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Aa zapomnialam pisac - Cocci wspolczuje ze tak to wszystko sie przedluza. Mam nadzieje, ze jutro z samego rana sie zajma Toba i bedziesz juz miala to za soba i wrocisz do domu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

)
pamiętam, że przed samym zabiegiem anestezjolog mówiła, że mam nie płakać, bo mi się nie zatka i nie będę mogła oddychać pod maską 
ale nikt z personelu nie widział 

nigdzie stad nie uciekaj.
w mieszkaniu, ale karetka była w drodze - już się Skapnęłi ze nie dadzą rady dojechać do szpitala jak się jej bezbolesne skurcze przemieniły w parte . Potem karetka wiozła ja z maluszkiem do szpitala :/. Po za tym wiecie jakie ściany są w blokach - a parte już nie miała bezbolesne No i mąż odbierał porod