|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaką książkę obecnie czytacie? II
Ja wczoraj sobie zakupiłam i dziś po pracy pędzę czym prędzej czytać
.
|
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
To koniecznie napisz o swoich wrazeniach. ja jestem gdzies po 1/4 i narazie pozytywnie, ale bez zachwytow, na tle Koda L. Da Vinci wypada blado.
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
1. Mitologia Greków i Rzymian - Zygmunt Kubiak
2. Dziewczyna z głową - Julia DeVillers 3. Czytanie ze zrozumieniem - BIULETYN MATURALNY 4. Uczę się i - umiem - BIULETYN MATURALNY 5. Jak skutecznie zarądzać swoim czasem - BIULETYN MATURALNY niestety wszystko naraz... tak to ze mną jest potem pewnie i tak nic z tego nie zapamiętam ale rozpiera mnie zbyt duża chęć ogarnięcia wszystkiego w jak najkrótszym czasie i miecia wolnych wakacji... (chyba niemożliwe... )taki urok przygotowywania się do matury z historii sztuki w następnym roku, wszystkiego od podstaw z chęcią zdawania rozszerzonej... hmm |
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnia lekturka w tym roku szkolnym
Mendel Gdański
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na poczatku ksiazki "Ala Makota na fali sukcesu"- ale na razie takie sobie, zapowiada sie srednio i mniej mi sie podoba niz pozostale czesci
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
"Fale" Virginii Woolf
już pierwsze strony mnie zachwyciły |
|
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, no amber biblionetka widzę się przydała...? Jak jej jeszcze nie mam to chętnie od Ciebie zaadoptuję ![]() I jak? ![]() Cytat:
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
"Angel, dziecko ulicy" Marliese Arold
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
"Ja, Tituba, czarownica z Salem" - M. Conde. Ksiazka juz przynajmniej raz sie w tym watku pojawila
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Terry Pratchett - Ciekawe czasy
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skończyłam "Przysięgę", oceniłam na 6 chociaż zasługuje na osobna skalę, bo inne tytuły z tą samą notą nie wytrzymałyby z nią porównania. Chyba najlepiej określa ja słowo wyjątkowa. Jestem i pewnie jeszcze długo będę pod wrażeniem tego co przeczytałam. Zasmuciła mnie ta do bólu prawdziwa historia, w której brak fikcji a mimo to jej fragmenty trudno ogarnąć wyobraźnią, niestety to wszystko działo sie i dzieje naprawdę. Nie potrafię zrozumieć zła tego świata. Kolejna biografia o innym miejscu, ale przepełnionym podobnym cierpienia, nasuwa mi się wciąż pytanie dlaczego.. ![]() Pomyśle nad adopcja i nad odpowiedzią na PW. ![]() Dostałam dwie sztuki dla siebie i koleżanki. http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3345 Aktualnie "Niewidzialne miasto" Emili Rosales.
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ci się podoba?
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwszej stronie nie mam wyrobionego zdania.
![]() Wyklaruję swoją ocenę do poniedziałku.
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
'Słupy ognia' S. Shagan..
jak narazie takie sobie.. jeśli chodzi o powieści sensacyjne, to zdecydowanie wolę Ludluma... |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam tydzień temu. jak dla mnie baaaardzo słaba książka.nic mnie w niej nie zaciekawiło, nic nie zachwyciło. pozostałe części czytałam dawno temu i z tego co pamiętam nie były aż takie złe. no ale w trakcie czytania tej części marzyłam tylko o tym, żeby jak najszybciej ją skończyć i zacząć czytać coś nowego ![]() no ale może Tobie się spodoba ![]() ostatnio przeczytałam poruszaną już tutaj wiele razy książke - Ps kocham Cię. i bardzo mi się podobała i polecam tym, które jeszcze nie czytały teraz pozostaje mi tylko obejrzeć film ![]() teraz czytam lekkie, plażowe książki np. skończyłam 'masz nową wiadomość' (średnia) a teraz jestem za połową 'niani w londynie' i jak na razie nie jest taka zła jak na ten typ książek
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Już kilka dni temu skończyłam Pachnidło. Z jednaj strony ciekawe a z drugiej dziwne. Jedno musze przyznać, książka wpłyneła na mnie pod względem perfumeryjnym. Jestem wyczulona na zapachy, jak przechodzi ktoś to staram się zgadnąć czym pachnie ( składniki też). Poza tym ciekawie było się dowiedzieć jak to się robiło kiedyś perfumy i jakie miały znaczenie.
Myślałam, że Jan Baptysta to straszny morderca...a tymczasem nie wywarł na mnie większych uczuć. Ot postać w książce. Nie czułam do niego obrzydzenia. Mojej mamie natomiast książka się nie podobała. Ona już była zniesmaczona morderstwami, jego postacią. Dalej czytam Amerykańskich Bogów. Powiem wam, że nie rozumiem za bardzo całej akcji. Gubie się tam hahah. Jakoś nie podeszła mi fantastyka . Zobaczymy co powiem jak skończe .
|
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
"Dziewczyna Ameryki" M. Cabot
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
dołączę się do wątku
![]() aktualnie "Komu bije dzwon" - E.Hemingway |
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
"Nazywam się Czerwień" Pamuka
|
|
|
|
#3380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ) portalu.Ale śmiało mogę napisać, że to właśnie biblionetka jest odpowiedzialna za mój książkoholizm i skalę mojego maniactwa. Cytat:
Dobrze mieć taką koleżankę jak Ty. Moje niestety myślą tylko o sobie, i jakoś tylko na takich ludzi mam "szczęście" trafiać. Cytat:
Pierwsze wrażenie: "ale dziwna ta książka", ale potem mnie wciągnęło i trzeba przyznać, że miała swój klimat. Morderca jakoś też nie wzbudził we mnie nienawiści, raczej zniesmaczenie, litość, czasem złość. Dziwna książka, specyficzny klimat, ale nie żałuję że poświęciłam jej mój czas. ------------------------------------ A pod wpływem amber jestem w temacie kryminalnym i czytam obecnie "Zmącony spokój pani labiryntu" J.Alex'a.
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
dla lekkiego ogłupienia "Z całego serca" Katarzyny Leżeńskiej i E. Millies- Lacroix.
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Tatiana Polakowa Wielki seks w małym mieście - kryminał.
|
#3383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chroni przed literacką papka, ale połowy książek bym nie kupiła gdybym nie mogła z niej skorzystać. Dlatego bezpieczniej dla mojego portfela byłoby się z nia nie zaznajamiać. Czy z tego tytułu mogę sie obiegać o jakieś odszkodowanie od Ciebie i jej twórców... Cytat:
Ona ostatnio oddała mi swoją nową czarno-białą torebkę miniaturkę, bo mi sie podobała, a już nie było ich w sprzedaży i nie miała skąd wziąć takiej samej. Ta sytuacja dobrze opisuje jej charakter. Jak to pisałam w moim drugiem ulubionym wątku mam szczęście do dobrych ludzi i mam nadzieję że ktoś tak pomyśli o mnie. ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprzednie czesci czytalam jak mialam z 15 lat u wtedy mi sie podobaly... A niedawno czytalam "Ala Makota 18tka" i calkiem mi sie podobalo, taka powazniejsza byla od poprzednich czesci...Myslalam, ze z ta czescia tak samo bedzie...Ale poki co nie...
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Kolejny "Kot, który..." przeczytany
![]() Każdą kolejną część przyjmuję z coraz mniejszym entuzjazmem niestety, nawet postacie kotów nie bawią tak jak wcześniej Nawet mimo urozmacień jakie wprowadza autorka w budowie powieści (tym razem coś na kształt didaskaliów). Chyba odczuwam już przesyt, może zrobię sobie przerwę. Tylko czy uda mi się oprzeć tym tytułom ??? ![]() Swojego czasu również uznałam biblionetkę.pl za odkrycie roku, i spędziłam nad nią długie godziny. Każde odświeżenie "Poleć książkę" przyprawia mnie o szybsze bicie serca. Co kilka ocen zmienia mi się lista polecanych, tym razem wyrzuciło mi "Drogę" na początek, czy ktoś o niej tutaj nie wspominał, tak na marginesie???
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
"Złote nietoperze" Grażyna Jeromin-Gałuszka i "Bajerom wbrew" - Ani Ziętary.. pochłonęłam je a nie przeczytałam
polecam a teraz yo nie wiem - znów na coś muszę zapolować.. pozdrawiam |
|
|
|
#3387 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odszkodowanie, to proponuję do twórców, ale chyba byliby niewypłacalni, jakby wszyscy biblionetkowicze zgłosili roszczenia. Cytat:
Szczęściara! ![]() Przyjaźń trzeba pielęgnować i wspaniale Wam to wychodzi, gorzej jak nie ma co, ale może i mnie kiedyś szczęście dopisze. ![]() Cytat:
Jeszcze bym Ci ślady niechcący pozacierała. Cytat:
Cytat:
Ostatnio również pojawiła mi się "Droga" (w pierwszej szóstce) (i już mam ją w schowku
|
|
#3388 |
|
Rozeznanie
|
Melvin Burgess "Pierwszy seks"
ciekawie się zaczyna )
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj/jutro skończe 'nianie w londynie' i myślałam, że bedzie gorzej (nudno, nieciekawie) a tu sie okazało, że nie jest tak źle ![]() a czytała może któraś z Was - 'Nic śmiesznego' - joseph heller ?
|
|
#3390 |
|
Rozeznanie
|
Skończyłam "ja , Tituba, czarownica z Salem".Ciekawa, wciągajaca, niepokojąca. Nie bedę wiecej pisac, bo lilithin czyta. Podziel sie potem wrażeniami.
W obecnym stanie zmęczenia mogę tylko czytać "Kota, który czytał na wspak" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

.

potem pewnie i tak nic z tego nie zapamiętam ale rozpiera mnie zbyt duża chęć ogarnięcia wszystkiego w jak najkrótszym czasie
)

Niestety dziś nie dam rady skończyć, za dwie godziny mam zaliczenie ćwiczeń, później wizytę u lekarza i kolacje na mieście. Chyba, że zarwę noc co jest mało prawdopodobnym scenariuszem, bo już w tą nie spałam za długo przez "Co sie wydarzyło w Madison County" i poranne poszukiwanie Cosmopolitan z dodatkiem w postaci czarnego tuszu. 

przeczytałam tydzień temu. jak dla mnie baaaardzo słaba książka.
całej akcji. Gubie się tam hahah. Jakoś nie podeszła mi fantastyka
. Zobaczymy co powiem jak skończe