Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-12, 17:29   #2131
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7874760 1]Pod kroplówkę powinien się chyba podłączyć, albo w żyłę strzelić żeby być ma maksa skupiony 24h bez snu i kanapeczki ...

Do zapamiętania: nie zacząć rodzić w weekend!

Ale tak jest we wszystkich szpitalach. Jak przyjechałam na oddział w niedzielę rano do ż. to lekarz (notabene z miasta odowskiej, może ten co przysnął) szedł do mnie dobrą godzinę, a ja na lichej ławce zanosiłam się płaczem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

no niestety tak jest.. dlatego ja nie marudzę jak lekarz chce się zdrzemnąć, zwłaszcza w nocy, wiadomo jak się coś dzieje to nie leży tylko z nami walczy, ale jak jest spokój to niech robi co chce
choć dziwi mnie, że niektórzy jadą po jednym dyżurze na drugi, w innym szpitalu, to juz mało odpowiedzialne.. ja też mam dwie prace ale no miminum te 12h przerwy między dyzurami jednak mam poza tym ja pracuję żeby coś kasy odłożyć, a oni też dla kasy, tylko że za 1 dyżur mają kasy tyle co ja za miesiąc pracy, wiec chyba 2 etat mogliby odpuścić choć fakt faktem, np specjalistów neonatologów jest mało i wszędzie ich brakuje

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
To prawda Fajnie, że możemy się tutaj wygadać i mamy takie wsparcie
ja jestem z Wami krótko, ale dobrze mi tu i wiem że Wy naprawdę rozumiecie to co się czuje przy staraniach..

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 17:49   #2132
invi_08
Zakorzenienie

Hej
Bylismy dzis na zakupach, glownie po tza spodnie. Ja miala.kupić malemu skarpetki, sobie majtki, octenisept i zapomnialam

Zakupy dla faceta to masakra. Spodnie zanim kupił to ze 3 rozne miejsca zwiedzilismy, 3 galerie/centra. W Tesco bydla jakby przerwy bylo nie dzień a miesiac. Pchaja sie, nie patrza. Facet by mnie wozkiem rozjechal. Cham.

W maku byliśmy..ludzie sie patrzyli na mnie jak na psychiczna. Co, ciezarnej maka nie wolno?

Na parkingu pod tesco kapnelam sie ze w aucie naprzeciw nas siedzi ta kolezanka co mnie wystawila dzien przed weselem. Chcialam udac, ze jej nie widzę, ale ona zauważyła mnie. Odzwyczailam sie od niej juz, bo strasznie mnie irytowala jej gadka, gesty... dziwne ze kiedys bylysmy takie nierozlaczne. Serio.

Aaa i witam Margaretka owocnych staran

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:17   #2133
natim87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margaretka0 Pokaż wiadomość
Miło mi się z wami powitać, przyznam, ze od dawna was podczytuje, bo od jakiegos czasu chodzi mi po glowie mysl o zajściu w ciążę. Moj tż podpytuje, zagaduje na temat mojej ewentualnej ciąży, a ja się chyba boję... bardzo chce dziecko, ale mam obawy zwiazane z ciaza, porodem i w czy spełnię sie jako mama. Czy miałyście podobne odczucia do moich?
Mam 29 lat, moj tż 35

Witaj ☺

natim87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:26   #2134
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Miło mi się z wami powitać, przyznam, ze od dawna was podczytuje, bo od jakiegos czasu chodzi mi po glowie mysl o zajściu w ciążę. Moj tż podpytuje, zagaduje na temat mojej ewentualnej ciąży, a ja się chyba boję... bardzo chce dziecko, ale mam obawy zwiazane z ciaza, porodem i w czy spełnię sie jako mama. Czy miałyście podobne odczucia do moich?
Mam 29 lat, moj tż 35

Hej! Powodzenia w staraniach
Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Cocci- jesteś bardzo dzielna
Pomagałam dziś robić żarełko na urodziny siostrzenicy Załącznik 7312116

Cudowne sowki!
Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
no niestety tak jest.. dlatego ja nie marudzę jak lekarz chce się zdrzemnąć, zwłaszcza w nocy, wiadomo jak się coś dzieje to nie leży tylko z nami walczy, ale jak jest spokój to niech robi co chce
choć dziwi mnie, że niektórzy jadą po jednym dyżurze na drugi, w innym szpitalu, to juz mało odpowiedzialne.. ja też mam dwie prace ale no miminum te 12h przerwy między dyzurami jednak mam poza tym ja pracuję żeby coś kasy odłożyć, a oni też dla kasy, tylko że za 1 dyżur mają kasy tyle co ja za miesiąc pracy, wiec chyba 2 etat mogliby odpuścić choć fakt faktem, np specjalistów neonatologów jest mało i wszędzie ich brakuje

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

ja jestem z Wami krótko, ale dobrze mi tu i wiem że Wy naprawdę rozumiecie to co się czuje przy staraniach..
Eh, masz racje.. A co do dyzurow.. Jakis czas temu mowili w tv, ze lekarz zmarl po 72h dyzuru.

Bylismy na spacerze w parku i ludzi multum! Szkoda tylko, ze pies wystraszony
Ogarnelam jedzenie na jutro, zostalo mi ugotowac makaron i finito
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:26   #2135
Polinezyjka
Zakorzenienie

Grania rewelacja !!! Świetnie wyglądają

Odowska smiechlam z tego 'coś tam urodziłam' Boże uwielbiam Twoje poczucie humoru 🖤

Co do obaw - przed 1 ciąża miałam obawy, pamietam ze jak zobaczyłam wyniki bety to zaniemówiłam, mimo ze bardzo chciałam to tysiące pytań w głowie - czy dam rade .
Ale wiedziałam ze nie wyobrażam sobie żyć bez dziecka + tak mi się włączył instynkt z rok wcześniej ze płakałam jak widziałam dzieci.

Za to teraz to dopiero mam obawy ! Obawy z 1 ciąży to pikus a teraz obawy są OGROMNE - czy ja dam rade z jeszcze większym zmęczeniem co zrobię jak bym musiała być w szpitalu a Sarkens beze mnie w domu (mamusiowa coreczka i na razie się to nie zmienia)

Ale znów to samo uczucie mam.m co wcześniej- tak marzy mi się brzuszek, ruchy w brzuchu, niemolaczek do tego chciałabym żeby Sara miła rodzeństwo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:46   #2136
liven
Zakorzenienie

Dziewczyny, przesylam dawke motywacji

http://m.joemonster.org/filmy/87167
Stary 2017-11-12, 18:47   #2137
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość

Liven jak tam Twoja dieta? Widzisz juz jakies efekty?

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 18:54   #2138
margaretka0
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Witam cie
Troszkę tego nie rozumiem twój partner może wziąść urlop pół roku w czasie ciąży a jak się dziecko urodzić to już nie?dlaczego?
Nianie zaufana ciężko znaleźć ale jak już się znajdzie dobra to tylko się cieszyć i jej nie stracić sama jestem/byłam Niania więc wiem jak to jest.znam koleżankę która od 3tyg życia zajmuje się 2 blizniakow chłopaków.chodz dla mnie to za wcześnie oddawać pod opiekę Niani.wtedy potrzebuje najbardziej Mamy i Taty

Witaj masz racje, troche pokręciłam, chodzilo mi o to, ze krotko przed porodem wezmie wolne pol roku i bedzie ze mna pierwsze 6 miesiecy

U mnie niestety bez niani sie nie obejdzie, ale jestem spokojna, bo z tego, co piszecie, to ludzie tak zyja i sobie radzą. Uspokoilyscie mnie

margaretka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 19:15   #2139
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha 😀

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam nowa staraczke

Wracamy juz z zakupow, albo ja nie umiem szukac albo nic w tych sklepach nie ma. Kupilam sobie tylko 2 bluzki i bluze i skarpetki mlodemu. Maz wraca zly na caly swiat bo kolejki i tlumy jakby znow sklepy mialy byc zamkniete przez najblizszy tydzien...

No wczoraj zamknięte sklepy, a dziś tłumy.. Masakra dosłownie..

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość

Żebyś Ty widziała co się dzieje w ikei przez ekspozycje idzie tyle ludzi ze czułam się jak na pielgrzymce. Teraz będziemy 3 dni wyjezdzac z parkingu.
Ale pokupilosmy prześcieradła, ręczniki i inne drobne rzeczy do wyprawki, uff
Musze się też w końcu do Ikei wybrać w tym miesiącu 😊

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Hej
Bylismy dzis na zakupach, glownie po tza spodnie. Ja miala.kupić malemu skarpetki, sobie majtki, octenisept i zapomnialam

Zakupy dla faceta to masakra. Spodnie zanim kupił to ze 3 rozne miejsca zwiedzilismy, 3 galerie/centra. W Tesco bydla jakby przerwy bylo nie dzień a miesiac. Pchaja sie, nie patrza. Facet by mnie wozkiem rozjechal. Cham.

W maku byliśmy..ludzie sie patrzyli na mnie jak na psychiczna. Co, ciezarnej maka nie wolno?

Na parkingu pod tesco kapnelam sie ze w aucie naprzeciw nas siedzi ta kolezanka co mnie wystawila dzien przed weselem. Chcialam udac, ze jej nie widzę, ale ona zauważyła mnie. Odzwyczailam sie od niej juz, bo strasznie mnie irytowala jej gadka, gesty... dziwne ze kiedys bylysmy takie nierozlaczne. Serio.

Aaa i witam Margaretka owocnych staran

Jak ja nie lubię jeździć z tz po sklepach, wolę jechać sama i mu coś kupić, niż jak on sobie sam wybiera 😀

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 19:26   #2140
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Musze się też w końcu do Ikei wybrać w tym miesiącu
Wybierz się, wybierz. Ikea zawsze spoko już świąteczne pierdółko są.
Kupilam tej napój - bezalkoholowy grzaniec. Będę dzis próbować z pomaranczami, ciekawe czy dobry
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 19:26   #2141
gr8ania
Zakorzenienie

Mąż się chyba stęsknił przez weekend bo jak wróciłam z wyjazdu to czekały sajgonki do usmażenia

Stary 2017-11-12, 19:28   #2142
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość

Liven jak tam Twoja dieta? Widzisz juz jakies efekty?

Ostro trzymam sie jadlospisu piatek wazylam sie i mialam juz 2,5kg mniej po 3 tygodniach diety niektore ciuchy mam luzniejsze, glodna nie chodze, jem duzo roznorodnych potraw TZ dalej mnie wspiera i woli dietowac ze mna niz jesc kaloryczne rzeczy choc wczoraj zjedlismy po rogalu swietomarcinskim z okazji swieta jedynie minus taki, ze czulam kluske w zoladku, ale generalnie w ogole mnie nie ciagnie do slodkiego wczoraj zrobilam na wieczor domowe chipsy paprykowe i chyba juz nigdy nie kupie gotowych jestem bardzo zadowolona
Stary 2017-11-12, 19:30   #2143
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Haha 😀

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

No wczoraj zamknięte sklepy, a dziś tłumy.. Masakra dosłownie..

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Musze się też w końcu do Ikei wybrać w tym miesiącu 😊

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Jak ja nie lubię jeździć z tz po sklepach, wolę jechać sama i mu coś kupić, niż jak on sobie sam wybiera 😀

U nas nie da rady bez przymierzenia, ma lydki szerokie a jednoczenie nie jest jakiś mega wysoki wiec i trzeba mierzyc na długość. :/

Stary 2017-11-12, 19:31   #2144
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Ostro trzymam sie jadlospisu piatek wazylam sie i mialam juz 2,5kg mniej po 3 tygodniach diety niektore ciuchy mam luzniejsze, glodna nie chodze, jem duzo roznorodnych potraw TZ dalej mnie wspiera i woli dietowac ze mna niz jesc kaloryczne rzeczy choc wczoraj zjedlismy po rogalu swietomarcinskim z okazji swieta jedynie minus taki, ze czulam kluske w zoladku, ale generalnie w ogole mnie nie ciagnie do slodkiego wczoraj zrobilam na wieczor domowe chipsy paprykowe i chyba juz nigdy nie kupie gotowych jestem bardzo zadowolona
Jak zrobilas te chipsy? Ja ogolnie nie przepadam za chipsami ale takie domowe musza byc smaczne
Super, ze maz z Toba trzyma diete, zawsze razniej i ciesze sie, ze dziala

Stary 2017-11-12, 19:36   #2145
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie da rady bez przymierzenia, ma lydki szerokie a jednoczenie nie jest jakiś mega wysoki wiec i trzeba mierzyc na długość. :/

Tak jak u nas, bierze do przymierzalni górę spodni i wychodzi zły, bo mu lydka nie przechodzi w żadnych albo kieszenie za małe wymyśla, źle się na butach układają nogawki.. Zakupy z nim to koszmar.

Też chcę przepis na chipsy!

Spotkała mnie dzisiaj kara za lakomstwo, spadła mi na stopę czekolada (ale taka dobra, 70%) i zrobił się piękny siniak

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 19:36   #2146
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Jak zrobilas te chipsy? Ja ogolnie nie przepadam za chipsami ale takie domowe musza byc smaczne
Super, ze maz z Toba trzyma diete, zawsze razniej i ciesze sie, ze dziala

Robilam z tego przepisu: https://www.kwestiasmaku.com/zielony...e/przepis.html z tym, ze ja ziemniaki obralam i zamiast ziol dalam papryke ostra i slodka, a posolilam je dopiero jak juz byly upieczone w ogole zoladek mnie nie bolal tak jak po gotowcach polecam
Dziekuje
Stary 2017-11-12, 19:48   #2147
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Tak jak u nas, bierze do przymierzalni górę spodni i wychodzi zły, bo mu lydka nie przechodzi w żadnych albo kieszenie za małe wymyśla, źle się na butach układają nogawki.. Zakupy z nim to koszmar.

Spotkała mnie dzisiaj kara za lakomstwo, spadła mi na stopę czekolada (ale taka dobra, 70%) i zrobił się piękny siniak

No jak i ten, bo na butach mu sie dziwnie ukladaja, a tu na tylku dziwne, a tu nogawki na udach za szerokie, nisko za waskie
Widzialam fajne rureczki na siebie, ale bez sensu, dupy bym teraz nie wcisnela... kupie sobie po nowym roku cos.

Stary 2017-11-12, 19:48   #2148
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Robilam z tego przepisu: https://www.kwestiasmaku.com/zielony...e/przepis.html z tym, ze ja ziemniaki obralam i zamiast ziol dalam papryke ostra i slodka, a posolilam je dopiero jak juz byly upieczone w ogole zoladek mnie nie bolal tak jak po gotowcach polecam
Dziekuje
Dzieki moze wyprobuje przy tej mojej cukrzycy jako mala przekaske

Stary 2017-11-12, 19:49   #2149
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Dziekuje
Ale mi zrobiłaś smaka chyba jutro zadziałam, bo TŻ na kolacje właśnie serwuje łososia

Jakby ktoś miał ochotę na jakieś chipsowe urozmaicenia to ja do takich ziemniaczanych chipsów dorzucam też po trochę batata, marchewę i selera. Próbowałam buraka, bo też można ale jakoś mi się zjarał i zniechęcił. W sumie teraz mogłabym tym buraczanym czipsikiem trochę żelaza sobie podać. hmmmmmmmm
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 19:55   #2150
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż się chyba stęsknił przez weekend bo jak wróciłam z wyjazdu to czekały sajgonki do usmażenia

Uwieeelbiam sajgonki, takie robione właśnie przez męża też
Stary 2017-11-12, 20:04   #2151
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Wybierz się, wybierz. Ikea zawsze spoko już świąteczne pierdółko są.
Kupilam tej napój - bezalkoholowy grzaniec. Będę dzis próbować z pomaranczami, ciekawe czy dobry
Nie słyszałam o bezalkoholowym grzańcu, daj znać czy dobre 😊

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

Mmm sajgonki 😊

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

A no to faktycznie lepiej jak przymierzy☺️ mój znów szczupły, nogi chude więc już bez problemu mi jest coś dla Niego kupić żeby pasowało 😊

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 20:07   #2152
freya_ka
Zadomowienie

Cytat:
To chyba znaczy, że nie jestem wariatką ?

Nie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość

Z moim też masakra, jeszcze nic mu się nie podoba i mierzyć nie chce, przecież jak nosi L-ke to weźmie L. a potem okazuję się, że nie pasuje
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 20:22   #2153
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Nie

Z moim też masakra, jeszcze nic mu się nie podoba i mierzyć nie chce, przecież jak nosi L-ke to weźmie L. a potem okazuję się, że nie pasuje
Chyba wolałabym, żeby nie przymierzal przeważnie ladujemy w c&a, tam znalazł jedne dobre spodnie i co jakiś czas kupuje, za każdym razem ten sam rozmiar i za każdym razem przymierza, bo może coś mu się odmieniło. Dobrze chociaż, że kolory różne bierze koszulki też wszystkie przymierza i zastanawia się nad kupnem jakby od tego zalezaly losy świata

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 20:22   #2154
Avina
Zadomowienie

Mmmm czipsy zjadłabym Szkoda tylko, że później cierpi moja cera Domowe z chęcią wypróbuję

Mój mąż ma nabite uda, kiedyś dużo jeździł na rowerze po górach, więc często spodnie są dobre w nogach, a w pasie trochę wiszą Dzisiaj kupił sobie garnitur, ale taki ze spodniami bez kantów. Leżą idealnie
Avina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 20:27   #2155
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

A mąż się przepisem podzieli? Podrzucę mojemu. A co! Niech robi
Cytat:
Też mnie zaciekawiłaś przepisem, dzięki za link

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 20:43   #2156
invi_08
Zakorzenienie

Bonjour ja dzis doje zywca bezalkoholowego, jakos mnie chec naszla

Stary 2017-11-12, 20:46   #2157
asioka92
Zakorzenienie

Zjadłbym sajgonki i chipsy zresztą też. W ogóle to zła jestem bo robiliśmy małej wczoraj urodziny zamówiliśmy tort wszystko ładnie pięknie ale jak zaczęliśmy go jeść to się okazało że to nie ten smak który zamówiliśmy. Bardzo nam zależało na konkretnym bo wszyscy byli nim zachwyceni jak go pierwszy raz mieliśmy a tu takie coś i do tego nie był jakiś super dobry. Jaka ja byłam zła.

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 20:50   #2158
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Bonjour ja dzis doje zywca bezalkoholowego, jakos mnie chec naszla

Zdrówko
Otworzyłam tę butelkę i pachnie super ️ w składzie jest ze zawiera aromat wina (bez procentow), soki owocowe i przyprawy. Zaraz zobaczę jak smak na cieplo
Stary 2017-11-12, 20:54   #2159
freya_ka
Zadomowienie

Zaraz dostanę fisia. Próbuje wydrukować sprawdzian na jutro i nie mogę się połączyć z drukarką
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-12, 20:56   #2160
odowska
Zadomowienie

Dziewczyny, cały dzień Wam chcę coś napisać, ale bez przerwy coś wypada innego. A to najpierw chciałam się odnieść, a to Młody się obudził za wcześnie z drzemki, a to coś...

Nie pisałam Wam nic, bo nie chciałam się sama nakręcać, ale objawy na dobrą sprawę miałam już od paru dni. Miałam testować w poniedziałek, ale wczoraj podbrzusze tak mi dało w kość, że chyba bym się wykończyła czekając na potwierdzenie jeszcze jedną noc. Zatem - dziś rano wyszło mi to:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg test.jpg (52,4 KB, 89 załadowań)
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości