Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-13, 10:21   #2281
asioka92
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9

Beta odowskiej 156 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:21   #2282
Polinezyjka
Zakorzenienie

Odowska :O o boze już 10! Zatrzymałam się ze koło 8 jest Lol a Sarę zaprowadziłam na 9:25 och ja nie wiem co się dziś dzieje hehe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:23   #2283
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tak na mily poczatek tygodnia szwagierka wiezie do nas dzieci . Jutro tez beda . Aaaa i po wizytach szwagierki zaczelo nam znikac jedzenie z domu. A to pomidora sobie wezmie, a to kilka plastrow sera, a to resztki obiadu bo dzieciom nie bedzie musiala gotowac. Wczoraj mlody chcial platki, ja do szafki a tu doslownie garstka, pytam meza czy bral a tesciowa sie odzywa "Basia sobie wziela bo zapomniala dzieciom kupic" oczywiscie powiedzialam co o tym myslalam ale tesciowa jak zwykle olala bo przeciez to jej corka i wnuki. To niech im kupuje a nie ja kupuje mojemu dziecku a przyjdzie co do czego i nie mam co dac. Moje dziecko ma chodzic glodne zeby tamte mogly sobie pojesc, mam dosc

No co za bezszczelność.. Jak można komuś jedzenie z domu wynosić.. Nie rozumiem tego w ogóle.. I jeszcze teściowa nic na to.. A co tz na to?

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:26   #2284
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki teraz musi być wszystko dobrze

Teraz przy badaniu lekarze określili ,,bardzo małe plamienie na szyjce", więc może dlatego? Zadzwonię do swojego gina i zapytam jak on to widzi.

Raczej nie planujemy badań. A Wy robiliście jakieś?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Przyjdzie, obstawi, pójdzie, trafi w betę i jest fajnie Po cóż Ci majty do nacierania? Nie masz swoich ?!

Nie robiliśmy genetycznych badań, bo się uparłam, że to na pewno wszystko "moja wina" i wolałam wydać ten tysiąc na przebadanie siebie.. Nie wierzyłam, że to mógł być przypadek. No i wolałam nie znać płci maleństwa, tego bym nie udźwignęła

Cytat:
Tak na mily poczatek tygodnia szwagierka wiezie do nas dzieci . Jutro tez beda . Aaaa i po wizytach szwagierki zaczelo nam znikac jedzenie z domu. A to pomidora sobie wezmie, a to kilka plastrow sera, a to resztki obiadu bo dzieciom nie bedzie musiala gotowac. Wczoraj mlody chcial platki, ja do szafki a tu doslownie garstka, pytam meza czy bral a tesciowa sie odzywa "Basia sobie wziela bo zapomniala dzieciom kupic" oczywiscie powiedzialam co o tym myslalam ale tesciowa jak zwykle olala bo przeciez to jej corka i wnuki. To niech im kupuje a nie ja kupuje mojemu dziecku a przyjdzie co do czego i nie mam co dac. Moje dziecko ma chodzic glodne zeby tamte mogly sobie pojesc, mam dosc

Cytat:
Ja jak jade w gosci chocby do rodzicow to zawsze mam torbe ze wszystkim co mi potrzebne, nawet jak @ mialam to zawsze mialam zapas swoich podpasek w torebce. Szwagierka przyjezdza i nawet podpaski, tampony czy wkladki moje zuzywa. Dzieci nigdy nie maja ciuchow na przebranie, pieluszki do przytulenia czy pampersa na zmiane... Zawsze tesciowa albo szwagierka prosila mnie o ciuchy kiedy zdarzyla sie jakas "awaria", nawet nieuzywany smoczek po moim mlodym pozyczyla bo swojego wiecznie zapominala. Jak przyjezdzala w zimie to kocy pozyczala zeby dzieci opatulic w drodze z domu do samochodu. Hitem bylo jak zapomniala butelki, wchodze do kuchni a jej mlody je z butelki mojego mlodego. Grzecznie mowilam ze ja nie wypozyczalnia, nawet w formie zartow ze jak tak mozna wiecznie pozyczac, ale nic nie dzialalo... Jej sie nalezy :/

Naprawdę chyba powinnaś trzymać część jedzenia u siebie, wiadomo że matka nie zabroni córce brać jedzenia dla wnuków, a tamta to perfidnie wykorzystuje
Żeby tylko teraz biedaczka nie przyjechała z okresem, jak jesteś w ciąży to możesz nie mieć zapasu tamponów i podpasek
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:28   #2285
liven
Zakorzenienie

Beta Odowskiej

Liven 90
Fragaria 122
gr8ania 153
asioka92 156
Feliska 189
Coccinella 200
mala_mm 222
Mialavi 255
DommimaZet 269
kasia0912 299
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:29   #2286
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Weźcie mnie zabijcie ... 20 minut szukałam miejsca parkingowego ... w nerwie leciałam z wywalonym ozorem jak debil jakiś dopiero jak dobiegłam to mi się zapaliła lampka, że jest dopiero 10 nie 11 i nie spóźniłam się ...

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:30   #2287
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Beta Odowskiej

Liven 90
Fragaria 122
gr8ania 153
asioka92 156
Feliska 189
Coccinella 200
mala_mm 222
Mialavi 255
DommimaZet 269
kasia0912 299
chyba mnie zgubilas 388 zaszaleje haha

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7876459 1]Weźcie mnie zabijcie ... 20 minut szukałam miejsca parkingowego ... w nerwie leciałam z wywalonym ozorem jak debil jakiś dopiero jak dobiegłam to mi się zapaliła lampka, że jest dopiero 10 nie 11 i nie spóźniłam się ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
juz masz zelki zamiast mozgu
dobra sytuacja bedzie co wspominac haha
21 tc córeczka
Stary 2017-11-13, 10:38   #2288
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
chyba mnie zgubilas 388 zaszaleje haha

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

juz masz zelki zamiast mozgu
dobra sytuacja bedzie co wspominac haha
Przepraszam, już poprawiam

Beta Odowskiej

Liven 90
Fragaria 122
gr8ania 153
Feliska 189
Coccinella 200
mala_mm 222
Mialavi 255
DommimaZet 269
kasia0912 299
Polinezyjka 388
Stary 2017-11-13, 10:45   #2289
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
A może czas przestać być miłym i żartować i mówić grzecznie ? Ja bym na Twoim miejscu zrobiła totalna kłótnie - a nie kłócę się zazwyczaj
Po 1 wsyztsko co mogę zabrałabym i pochowała żeby nie mogła tego użyć , jak by prosili o to to bym powiedziała ze nie, ze skończyło się i mam dość i niech na przyszłość przynosi ze sobą - i tyle nie dyskutować .
Jak będą dzieci , to niech się teściowa nimi zajmuje jak chce - mów prosto z mostu prostymi słowami - nie będę opiekować się Twoimi dziećmi
I jak ona zaczyna pytać gadać coś to powtarzaj to jak mantrę nie wdawaj się w dyskusje .

Zepsują się relacje ? No to co ? Zepsują się na jakiś czS , będziesz ta zła i najgorsza ale potem się szwagierka przyzwyczai do nowego stanu rzeczy i przestanie tak robić.
Jak nie zaczniesz twardo walczyć o swoje przekonania i to jak Ty chcesz żeby było to nic się nie zmieni - bo szwagierka wyczuła ze może i dlaczego ma nagle się zreflektować i przestać tak robić ?
Bądź wredna , bądź niemiła , pokazuj humoru , mów : znowu te dzieci tu są ? Po co tu przyjechałaś ?
Ale poważnie - niech czuje ze nie masz ochoty na ich towarzystwo - po porodzie jak Ci maluch podrośnie i ona już będzie przyzwyczajona możesz powiedziec ze hormony i po prostu miałaś dość ale ze cieszysz się ze tak się stało bo tak jak teraz jest (o ile się dużo zmieni ) to jest idealnie .

Albo coś zmień - albo zaakceptuj to jak jest .

Zgadzam się z każdym słowem.
Domi, albo walczysz o swoje prośbą groźbą czy tam krzykiem i masz gdzieś, że relacje się zepsuja i będzie afera, albo akceptujesz sytuację i żyjesz jak żyjesz, bez zmian.

Dzień dobry

Beta Odowskiej 314

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:51   #2290
liven
Zakorzenienie

Beta Odowskiej

Liven 90
Fragaria 122
gr8ania 153
Feliska 189
Coccinella 200
mala_mm 222
Mialavi 255
DommimaZet 269
kasia0912 299
Blanka 314
Polinezyjka 388
Stary 2017-11-13, 10:53   #2291
cambria04
Rozeznanie

Hej 😊 nadrobiłam, ciągle podczytuje, slr jakoś nie umiem pisać jak każdego postu wcześniej nie przeczytam no i faktycznie ostatnio trochę nerwowo było 😉 Dziś w pracy 9 h... Ale właśnie dostałam ciasto, ktoś ma imieniny😁

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Obsuwa była godzinna, ale potem odwoziłam małża na imprezkę

Tak, dostałam L4

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Z usg wyszło 6w3d, czyli 3 dni mniej, niż z aplikacji
Mąż od razu ze mną wszedł i był całą wizytę

lekarz rewelacja
Feliska, że wizyta udana 😊 teraz masz termin taki jak ja😁 to odwiedź też lipcówki 😛 kiedy planujesz Ug?

Cytat:
Kochana, ja już to przeszłam
Teraz już z górki.
Co do 2 kresek to będziemy walczyć, choć na pewno moje podejście do tematu starań się zmieni.

Zostaje. Nie ma wypisów w niedzielę. Rano zapomniałam zapytać lekarza o wypis, ale sądzę, że jakby planowali mnie wypuścić to by to zrobili.

Najlepszy jest kebab bez buły - sama zachwalałaś

Cocci 😘 myślami byłam z Tobą, marne to pocieszenie, ale widzę, że dacie radę, podejście na pewno inne, takie przeżycia zmieniają człowieka, ale wierzę, że już nie długo zostaniesz mamę

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cały dzień Wam chcę coś napisać, ale bez przerwy coś wypada innego. A to najpierw chciałam się odnieść, a to Młody się obudził za wcześnie z drzemki, a to coś...

Nie pisałam Wam nic, bo nie chciałam się sama nakręcać, ale objawy na dobrą sprawę miałam już od paru dni. Miałam testować w poniedziałek, ale wczoraj podbrzusze tak mi dało w kość, że chyba bym się wykończyła czekając na potwierdzenie jeszcze jedną noc. Zatem - dziś rano wyszło mi to:
Aaaa, gratulacje 😍 super! 😁 kciuki za betę ✊✊✊
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7876109 1]Witam się z lekkim nerwem, na 11 idę na liczenie paluszków gałganicy [/QUOTE]
Wszystkiego na pewno będzie dobrze 😘 chociaż Rozumiem Twój stres, do mojego Ug jeszcze miesiąc, a jak sobie o tym pomyślę... 😓

Groszek: gratulacje udanej wizyty, nie ma jak wiadomość, że wszystko jest ok!

Minita: kciuki za betę ✊ co do ciągniecia w podbrzuszu to także mialam...

Liven: super tą dieta, widać, że świetnie czy idzie co dziś dobrego? Każdy tydzień jest inny? (Ps. Jakiego macie psa?)

Ojoanna: lepiej sprawdzić to łożysko, ale jesteś pod stałą kontrolą, więc nie martw się na zapas 😘

Domi: Twoją szwagierka jest udana... Wypadałoby jedzenie podpisywać😛 myślę, że ona to przyzwyczaiła się, że "jedzie na opinii" biednej niezaradnej i tak jej wygodnie....

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 10:58   #2292
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Minita bliźniaki i kolejny maluch wowowow

Odowska czekam na wyniki bety

Ojoanna kciuki zaciśnięte

Minita a dla mnie to wlasnie jest urocze to testowanie i chodzenie na bete nawet jak wyniku niema - chyba dlatego się tak tym cieszę bo to ostatni raz więcej ciąż nie planuje Wiec więcej nie będę tak czekać na dwie kreski i na wyniki bety hehe

Cocci śniadanie syffff:/ do szpitala trzeba brać swoje zarcie bo No masakra !

Stokrotka Haha ja używałam palmersa a po pewnym momencie wywalilam wszystkie piżamy bo tak mnie zaczął zapach drażnić - i pizamy przesiąkły ;/
Potem kupiłam olej arganowy i migdałowy i dawałam do kąpieli w wannie - ja nie cierpię się smarowa nie cierpię Wiec się nie smarowałam

Beta Odowskiej :388

Ja niestety nie mam wanny tylko prysznic
Domii doradzilabym Ci cos z ta szwagierka, ale naprawde nie mam pomyslu co Ci napisac... Brak mi slow na ta kobiete. Faktycznie powinnas chyba u siebie w pokoju trzymac chociazby to jedzenie ktore sie da np. platki. Ona przegina...
Dobra, ogarniam sie, ubieram i lece do sklepu po male zakupy spozywcze przewietrze sie troche

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:01   #2293
liven
Zakorzenienie

cambria super, że odezwałaś się jak u Ciebie? jak się czujesz?

co do diety.. co tydzień mam nowy jadłospis, ale potrawy się powtarzają, bo tak sobie ustawiłam, np. od poniedziałku do środy I śniadanie mam takie same, obiady na dwa dni gotuję itp.
Dziś np. I śniadanie: 3 kanapki z szynką, serem i pomidorem, II śniadanie: jogurt naturalny z musli i orzechami, Lunch (o matko, czuję się tak hAmerykańsko jak to widzę) : kanapka z serem i papryką, obiad: makaron o smaku ruskich pierogów, a na kolację mam zapiekany chleb z mozzarellą i oliwkami

a pieska mamy kundelka
Stary 2017-11-13, 11:03   #2294
kasia0912
Zakorzenienie

Cały czas boli mnie podbrzusze znaczy tak ciągnie

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:06   #2295
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, cały dzień Wam chcę coś napisać, ale bez przerwy coś wypada innego. A to najpierw chciałam się odnieść, a to Młody się obudził za wcześnie z drzemki, a to coś...

Nie pisałam Wam nic, bo nie chciałam się sama nakręcać, ale objawy na dobrą sprawę miałam już od paru dni. Miałam testować w poniedziałek, ale wczoraj podbrzusze tak mi dało w kość, że chyba bym się wykończyła czekając na potwierdzenie jeszcze jedną noc. Zatem - dziś rano wyszło mi to:
Gratulacje !!!

Hej
Dzis mezowatego urodziny
Bylismy w orange, przenieść moj nr na karte ale facet namówił nas na abonament 😂 ma byc niby 60 zl za dwa numery, ta najblizsza faktura za moj nr bedzie po staremu plus oplata aktywacyjna a niby od nowego roku juz mamy placic za nas oboje, esy, rozmowy, mmsy bez limitu i 10'gb 60zl (za dlugi staz w Orange niby)
Mam nadzieje, ze nas nie wycackal i beda faktycznie te faktury na 60'zl od stycznia. Swoja droga to i tak taniej za dwa numery niz teraz za moj jeden 😂😂😂

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:18   #2296
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Hej! Całą sobotę i niedzielę czułam to napięcie w podbrzuszu, niemal bolesne. Dziś obudziłam się bez tego - z napięciem źle, a bez niego jeszcze gorzej. No nie dogodzisz kobiecie. Spróbuję Ci opisać.

W zasadzie było to kilka rodzajów napięcia czy bólu nawet. Jeden taki punktowy po prawej stronie podbrzusza, nagły ból o małym natężeniu. Co ciekawe pojawiał się gdy sadzałam sobie Młodego na biodrze do noszenia. Interpretuję go sobie jako ból jajnika, nigdy nie odczuwałam silnie owulacji, więc tym bardziej był zaskakujący. Drugi to takie typowe ciągnięcie od macicy, tak jakbym autentycznie miała tam jakiś ciężar, który napina mi mięśnie i skórę, jak jedno jabłko w siatce zakupowej. Wzmagało się podczas karmienia. No i po trzecie miałam też takie spięcia, które bardzo kojarzyły mi się w uczuciem "stawiania" się brzucha, jakie miałam w ciąży. Tak jakby cała skóra aż do najgłębszej warstwy była ściągana na środek brzucha, nadmiar gdzieś się ulatniał i zostawało tylko naprężenie, żadnego luzu. Pojawiało się chyba z nerwów np. w nocy jak nie mogłam zasnąć czy pisałam Wam wiadomość o teście.

Nie wiem, na ile jest zrozumiałe to co napisałam, ale się starałam

Pięknie mi to objaśniłaś, dziękuję
No to teraz to już całkiem załatwiona jestem Ja Stokrotko co miesiąc mam coraz nowsze objawy, a dziś jest 19 dc...ale ze względu na wcześniejszą owu to już jestem w drugiej połówce cyklu.

No to moich urojonych objawów ciąg dalszy. Jeśli ktoś ma dość moich comiesięcznych historii to jak najbardziej rozumiem i nie czytajcie .

Wczoraj wieczorem to mnie tak ciągnęło podbrzusze, jakby rozciągało, potem ściskało, ( takie uczucie jak nie raz zjeżdża sie z dużej wysokości i tak ściska brzuch) że aż musiałam się łapać za brzuch bo myślałam, że ktoś mi coś tam wyrywa, bardziej czułam jajniki niż środek podbrzusza. Dziś się uspokoiło. I wg nie mam już takich codziennych pulsowań jajnika jak w każdym cyklu oprócz tego ciągnięcia.

Ostatnia @ była o wiele bardziej skąpa i krótsza, choć skrzepy były.
W trakcie niej, miałam wrażenie, że pojawia się przeźroczysty śluz( nie wiem czy to możliwe). 3 dni po zakończeniu @ według moich odczuć i śluzu -miałam owu. Licząc że faza lutealna jest stała- to 14 dni od owu do @ wypada w 21dc, co jest prawie niemożliwe żebym tak wcześnie miała dostać @. Dodam, że znowu miałam zajada, opuchnięte dziąsła i cały czas od @ bolą mnie cyce, a teraz coraz bardziej.
Jedynie co mnie strofuje to to, że mam sucho jak na Saharze

Znając schemat, to że się Wam wyżalam oznacza, że nic z tego nie wyszło dalej. Dlatego miałam zrobić dziś betę ale sie scykałam, że popadam w paranoję.. Ale ta niepewność mnie dobija, więc jutro chyba sie zdecyduję i pójdę.
Będę mogła nosić miano wątkowej panikary

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Hohoho, a co to koleżanka się ukrywa ? Nie ma koleżanki na testujących, a ta wyskakuje z beta
Oczywiście, że idź i przynieś nam dobre wieści 😘 pamiętaj, że na naszym wątku pozytywne testy lubią chodzić parami 😘😘😘

Po objawach Odowskiej to ja w ciąży powinnam być co miesiąc 😂
Nie wpisywałm się bo myślałam, że to uchroni mnie od siania zamętu jak zwykle, no ale to silniejsze ode mnie

Cytat:
Nie wiem czy to będzie wiarygodne bo przyglądałam się objawom jak już o ciąży wiedziałam, aleeeee podam. A co tam! Nakręcajcie się

-plamienie implantacyjne w 21dc
-obrzmiałe piersi
-dużo śluzu płodnego przed terminem @
-bóle niby jak na @, a jednak inne na kilka dni przed planową @

To może siostra wyśniła
Ja się koleżance w pracy przysnilam w ciąży w tym cyklu co się udało.
Teraz to ja już w ogóle nie wysiedzę w pracy, myślę tylko o tym. Czy to już choroba?

Cytat:
Ja to bym jej bez ogródek powiedziała co o tym wszystkim myślę. w życiu nie miałabym tyle cierpliwości co Ty
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:28   #2297
Wanilka5
Idealna Źona; )

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7876109 1]Witam się z lekkim nerwem, na 11 idę na liczenie paluszków gałganicy [/QUOTE]
Kciukasy i za Joannę tez

Cytat:

Oo matko to szwagierka widzę idzie na całość
Już nawet słów nie mam na jej zachowanie

Dobry; )
Teraz wiem na pewno ze w tym tygodniu napewno będę Mama
Stary 2017-11-13, 11:34   #2298
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Dobry; )
Ale świetne wieści
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:35   #2299
invi_08
Zakorzenienie

Domii ja bym jej wprost powiedziała, ze jak nie stac ja, by nakarmic swoje dzieci to mogla myslec o tym, zanim sie.wzięła za ich majstrowanie. No chora typiara! Totalny pasożyt, jak tak można... teściowa to bym chyba rozniosla. Jak chce niech ich utrzymuje ale za swoje. Tak jak kiedys ja napieklam babeczek a moja teściowa oddala je swojej corce, "bo kto to u nas zje" no kurrrr.. może ja lub Kuba lub tz? To ze ona zyje o chlebie ze smalcem i kaszance nie znaczy, ze i my tak jemy...

Stary 2017-11-13, 11:36   #2300
naamarelle
Zakorzenienie

Kckuki za wszystkie wizyty Kobietki!

Wanilka! Oby poszlo wszystko gładko i spokojnie

Domi ja bym chyba wprost zapytala szwagierki czy jej nie stać, bo zrobisz zrzutke a jak chce to mops daje kasę dla ludzi na jedzonko itp, tylko trzeba się zgłosić...
Ja rozumiem jakby jej T. kupowala i pakowala, jak zwyczajna mama, ale nie podbieranie..
Stary 2017-11-13, 11:36   #2301
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Nie robiliśmy genetycznych badań, bo się uparłam, że to na pewno wszystko "moja wina" i wolałam wydać ten tysiąc na przebadanie siebie.. Nie wierzyłam, że to mógł być przypadek. No i wolałam nie znać płci maleństwa, tego bym nie udźwignęła

Naprawdę chyba powinnaś trzymać część jedzenia u siebie, wiadomo że matka nie zabroni córce brać jedzenia dla wnuków, a tamta to perfidnie wykorzystuje
Żeby tylko teraz biedaczka nie przyjechała z okresem, jak jesteś w ciąży to możesz nie mieć zapasu tamponów i podpasek
Ja się trzymam tego, że to był przypadek. W końcu zbyt duży pęcherzyk żółtkowy może świadczyć o wadzie genetycznej.

A można wiedzieć jaka była u Was przyczyna? I jakie badania Ty wykonywałaś?

Mnie poinformowano nawet o możliwości pochówku, co za tym idzie o możliwości skrocóconego urlopu macierzyńskiego, ale właśnie było to związane z badaniem genetycznym, określeniem płci, a tego chcieliśmy sobie oszczędzić. Też bym tego nie zniosła.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:37   #2302
Fragaria_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry; )
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:38   #2303
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minita Pokaż wiadomość
Pięknie mi to objaśniłaś, dziękuję
No to teraz to już całkiem załatwiona jestem Ja Stokrotko co miesiąc mam coraz nowsze objawy, a dziś jest 19 dc...ale ze względu na wcześniejszą owu to już jestem w drugiej połówce cyklu.

No to moich urojonych objawów ciąg dalszy. Jeśli ktoś ma dość moich comiesięcznych historii to jak najbardziej rozumiem i nie czytajcie .

Wczoraj wieczorem to mnie tak ciągnęło podbrzusze, jakby rozciągało, potem ściskało, ( takie uczucie jak nie raz zjeżdża sie z dużej wysokości i tak ściska brzuch) że aż musiałam się łapać za brzuch bo myślałam, że ktoś mi coś tam wyrywa, bardziej czułam jajniki niż środek podbrzusza. Dziś się uspokoiło. I wg nie mam już takich codziennych pulsowań jajnika jak w każdym cyklu oprócz tego ciągnięcia.

Ostatnia @ była o wiele bardziej skąpa i krótsza, choć skrzepy były.
W trakcie niej, miałam wrażenie, że pojawia się przeźroczysty śluz( nie wiem czy to możliwe). 3 dni po zakończeniu @ według moich odczuć i śluzu -miałam owu. Licząc że faza lutealna jest stała- to 14 dni od owu do @ wypada w 21dc, co jest prawie niemożliwe żebym tak wcześnie miała dostać @. Dodam, że znowu miałam zajada, opuchnięte dziąsła i cały czas od @ bolą mnie cyce, a teraz coraz bardziej.
Jedynie co mnie strofuje to to, że mam sucho jak na Saharze

Znając schemat, to że się Wam wyżalam oznacza, że nic z tego nie wyszło dalej. Dlatego miałam zrobić dziś betę ale sie scykałam, że popadam w paranoję.. Ale ta niepewność mnie dobija, więc jutro chyba sie zdecyduję i pójdę.
Będę mogła nosić miano wątkowej panikary

Nie wpisywałm się bo myślałam, że to uchroni mnie od siania zamętu jak zwykle, no ale to silniejsze ode mnie

Teraz to ja już w ogóle nie wysiedzę w pracy, myślę tylko o tym. Czy to już choroba?

Ja to bym jej bez ogródek powiedziała co o tym wszystkim myślę. w życiu nie miałabym tyle cierpliwości co Ty

idz na bete
21 tc córeczka
Stary 2017-11-13, 11:39   #2304
liven
Zakorzenienie

Minita a iludniowe masz cykle? 19dc nie będzie za wcześnia?
Stary 2017-11-13, 11:40   #2305
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Kciukasy i za Joannę tez

Oo matko to szwagierka widzę idzie na całość
Już nawet słów nie mam na jej zachowanie

Dobry; )
Stawiam na 16! Czy Izunia urodzi się w moje urodziny? Mam na drugie imię Izabela!

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 11:57   #2306
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobry; )
❤️❤️

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Ja w tym cyklu też nie miałam żadnych objawów na @, a na ciąże pełno i niestety spóźniona @ przyszła ☹️ psychika tu też dużo działa niestety..

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 12:18   #2307
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Minita a iludniowe masz cykle? 19dc nie będzie za wcześnia?
Miałam o to samo zapytać
Cytat:
Stawiam na 16! Czy Izunia urodzi się w moje urodziny? Mam na drugie imię Izabela!

Też jestem za 16 - mamy rocznicę związku fajna data 😁

Domii nie wiem jak Ty żyjesz w tym domu, a myślałam że to ja mam przerąbane ale przy tym co u Was to mam raj nawet nie potrafię Ci nic doradzić, jedynie tyle że nie możesz się na to zgadzać i coś trzeba z tym zrobić !

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 12:24   #2308
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Gałganica jest maluch pierwsza klasa!
Usg było super - widziałam po kolei nereczki, żołądeczek itd. wszystko omówione dokładnie - bardzo jestem zadowolona, może nawet koniec końców wyszło lepiej, że wylądowałam u innej lekarki,☠ bo tej się buzia nie zamykała i wszystko mi opowiedziała.

Uff. Dziadkowie dostali zielone światło na chwalenie się - lawina ruszyła!

😍

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 12:28   #2309
Fragaria_
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7876799 1]Gałganica jest maluch pierwsza klasa!
Usg było super - widziałam po kolei nereczki, żołądeczek itd. wszystko omówione dokładnie - bardzo jestem zadowolona, może nawet koniec końców wyszło lepiej, że wylądowałam u innej lekarki,☠ bo tej się buzia nie zamykała i wszystko mi opowiedziała.

😍
[/QUOTE]

Super wieści!
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 12:28   #2310
invi_08
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7876799 1]Gałganica jest maluch pierwsza klasa!

😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Gratulacje
Wspaniale uczucie jak jest taki gadatliwy lekarz, i opisuje wszystko po kolei. Jak bylam u takiego przystojniaka w 12'tc to nie mogłam sie skupić, bo mial mega glos az ciarki przechodziły i co chwila kazalam mu powtarzac gdzie co jest u malej na koniec juz jak wstałam to podal nam obojgu rece i mowi, ze gratuluję nam pieknej zdrowej ciazy i slicznego dzidziusia. A tak narzekali na niego w necie, a lekarz super.

I pozniej na polowkowym taka mloda babka byla, tez wszystko opisywala, juz tak na luzie, taka zadowolona chyba humor dobry miala.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości