Moda "plus size" - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-13, 18:30   #1951
marago
Rozeznanie

GG do marago
Dot.: Moda "plus size"

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Yyyy a nie mogłabyś się dowiedzieć, co?
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
no właśnie, i jak się dowiedz to koniecznie poinformuj
.
Chętnie poinformuję, jak tylko dojdę od czego to i jak wzmocnić efekt
Czy to możliwe że efekt spowodowało jedzenie śniadań - bo kiedyś nie jadłam w ogóle, a to podobno poprawia trawienie.

Cytat:
Napisane przez gastone Pokaż wiadomość
Fajnie ze masz biust..ja do swojej masywnej figury mam za maly.Chcialabym miec wiekszy.O matko jak my narZekamy.Strasznie heheh
Nie, żebym jakiś takie wspaniały ten biust miała, ale ja go kocham i eksponuję, bo coś jednak pokazać trzeba ;D

Cytat:
Napisane przez Toogra Pokaż wiadomość
Moja znajoma odsysała tłuszcz z brzucha,,,fajnie było ok.3 miesiące po zabiegu.Potem ona jadła normalnie ,średnio jak przed zabiegiem.Niestety brzuch szybko powrócił(.Wogole te zabiegi nie są chyba za bezpieczne,mało się mówi o komplikacjach.Ja osobiście bym się nie zdecydowała....pomimo grubości ud i celulitu.
Zaczynają się przeceny mozna utrafić fajne ciuszki za nie wygorowaną cenę.Na ulicach widuję coraz więcej kobiet tzw.puszystych świetnie ubranych i fajnie wyglądających.Szkoda,że nie bardzo wypada robic im foty ,chętnie umiesciłabym bym dla przykładu w tym wątku.
To prawda - na zabieg bym się nie zdecydowała - to tylko wygląda na takie proste i długotrwałe, a bez zmiany nawyków żywieniowych nic nie da...

A dziewczynę też dziś śliczną widziałam... I taka jakaś pozytywna była
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 18:33   #1952
skimos
Zakorzenienie

Gdzie się zaczynają przeceny? ;>
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 19:58   #1953
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toogra Pokaż wiadomość
Moja znajoma odsysała tłuszcz z brzucha,,,fajnie było ok.3 miesiące po zabiegu.Potem ona jadła normalnie ,średnio jak przed zabiegiem.Niestety brzuch szybko powrócił(.Wogole te zabiegi nie są chyba za bezpieczne,mało się mówi o komplikacjach.Ja osobiście bym się nie zdecydowała....pomimo grubości ud i celulitu.
Zaczynają się przeceny mozna utrafić fajne ciuszki za nie wygorowaną cenę.Na ulicach widuję coraz więcej kobiet tzw.puszystych świetnie ubranych i fajnie wyglądających.Szkoda,że nie bardzo wypada robic im foty ,chętnie umiesciłabym bym dla przykładu w tym wątku.
Wszystko ladnie pieknie wyglada w telewizji.Pokazuja takie fantasyczne programy jak to kobiety sie zmieniaja. Niektorym wydaje sie ze jak oddessaly sobie tluszcz to juz zawsze bedzie piekna, i moze prowadzic taki styl zycia jak dotychczas.Wszystko to farsa, dobry marketing zeby naciagac naiwne kobiety, ktore mysla ze to jedyny ratunek.Ja w to nie wierze.Mnie by sie nie udalo.Za slaba wole mam.Poza tym komplikacje.Zeby byc piekna tak ryzykowac?W zyciu! A teraz wam cos powiem. Moze i sie odchudzam ale mam ochote na loda i go zjem!!! Na szczescie to lody wlasnej roboty z odtluszczonego mleka.Prawie niekaloryczne hihihi pa dziewczynki
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 21:07   #1954
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Gdzie się zaczynają przeceny? ;>
kosmetykoholiczki piszą, że np w Mango a tam bywają i większe rzeczy trzeba się przejść i poszukac przecen
w KappAhlu chyba też coś jest, bo dostałam od nich smsa niedawno, ale nawet nie zdązyłam przeczytać
Stary 2008-06-13, 21:28   #1955
Mary_Q
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
kosmetykoholiczki piszą, że np w Mango a tam bywają i większe rzeczy trzeba się przejść i poszukac przecen
w KappAhlu chyba też coś jest, bo dostałam od nich smsa niedawno, ale nawet nie zdązyłam przeczytać
cmokisia nie zartujesz?! w Mango wieksze rzeczy?!bylam ostatnio w Mango to same s i xs...caly sklep w malutkich ubrankach co nawet zauwazyla moja kuzynka noszaca rozmiar 34/36 !zdzwiona czemu tu tylko takie malutkie ubranka sa! ale to pierwsze Mango w Bydgszczy i jedyne wiec pewnie bedzie taka bieda :|
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 21:49   #1956
skimos
Zakorzenienie

Ja widziałam już niektóre rzeczy przecenione w Cubusie, kupiłam koszulkę za 30zł przecenioną z 60zł Ale nadal mało tych przecen
Ciekawe kiedy się sezon zacznie (sezon latania z wywieszonym językiem i pustym portfelem )
Stary 2008-06-13, 22:02   #1957
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Dziewczyny, to w Cubusie naprawdę są większe rzeczy? Co tam idę, to nic niemogę kupić, bo wszytko małe. Mają jakąś dziwną rozmiarówkę, czy co?
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 22:35   #1958
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mary_Q Pokaż wiadomość
cmokisia nie zartujesz?! w Mango wieksze rzeczy?!bylam ostatnio w Mango to same s i xs...caly sklep w malutkich ubrankach co nawet zauwazyla moja kuzynka noszaca rozmiar 34/36 !zdzwiona czemu tu tylko takie malutkie ubranka sa! ale to pierwsze Mango w Bydgszczy i jedyne wiec pewnie bedzie taka bieda :|
o rany, ja miałam coś z mango chyba w rozmiarze 44
Stary 2008-06-13, 22:40   #1959
qberka
Rozeznanie

Często zaglądam do tego wątku i czytam wasze posty , ale jescze nigdy sie nie odzywałam. Czytam dlatego że jakiś czas temu też byłam " plus size" przy wzroście 164 ważyłam 102 kg, dziś po kilku latach waże 60 kg czasem nawet 58.
Odchudzanie na początku przez pierwszy rok kiedy schudłam 20 kg.byłam pod kontrolą lekarza - zaczełam sie odchudzać ze względów zdrowotnych( nadciśnienie, problemy ze stawami) a póżniej zostałam wegetarianką i kolejne 20kg. samo spadło teraz czuję się super chociaż rozstępy i nadmiar skóry która nie wchłoneła się zatruwają mi życie i kiedyś miałam takie piękne piersi w rozmiarze d a teraz malenkie b. Doskonale pamiętam swoje problemy z doborem ubrań,brak mojego rozmiaru w sklepach, przecierające się po dwóch tygodniach noszenia spodnie w kroku, obcierające się do krwi latem uda. Nie wierzę w żadne zabiegi odchudzające, odsysanie tłusczu działa tylko wtedy kiedy po zabiegu stosujemy ostrą dietę, wszelkie tabletki i zioła - ehhh wielki kit i nic więcej.Pozdrawiam dziewczyny bardzo gorąco i trzymajcie się ciepło.
qberka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 07:43   #1960
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to w Cubusie naprawdę są większe rzeczy? Co tam idę, to nic niemogę kupić, bo wszytko małe. Mają jakąś dziwną rozmiarówkę, czy co?
Ano udało mi się znaleźc XL i o dziwo nawet ładnie leży Ale fakt że w sezonie to nigdy XL nie ma
Stary 2008-06-14, 09:05   #1961
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Mary_Q Pokaż wiadomość
W Łodzi też same S i XS A ceny z kosmosu

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 09:56   #1962
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qberka Pokaż wiadomość
Często zaglądam do tego wątku i czytam wasze posty , ale jescze nigdy sie nie odzywałam. Czytam dlatego że jakiś czas temu też byłam " plus size" przy wzroście 164 ważyłam 102 kg, dziś po kilku latach waże 60 kg czasem nawet 58.
Odchudzanie na początku przez pierwszy rok kiedy schudłam 20 kg.byłam pod kontrolą lekarza - zaczełam sie odchudzać ze względów zdrowotnych( nadciśnienie, problemy ze stawami) a póżniej zostałam wegetarianką i kolejne 20kg. samo spadło teraz czuję się super chociaż rozstępy i nadmiar skóry która nie wchłoneła się zatruwają mi życie i kiedyś miałam takie piękne piersi w rozmiarze d a teraz malenkie b. Doskonale pamiętam swoje problemy z doborem ubrań,brak mojego rozmiaru w sklepach, przecierające się po dwóch tygodniach noszenia spodnie w kroku, obcierające się do krwi latem uda. Nie wierzę w żadne zabiegi odchudzające, odsysanie tłusczu działa tylko wtedy kiedy po zabiegu stosujemy ostrą dietę, wszelkie tabletki i zioła - ehhh wielki kit i nic więcej.Pozdrawiam dziewczyny bardzo gorąco i trzymajcie się ciepło.
Gratuluje sukcesu i wytrwalosci.Naprawde podziwiam i chyba...zazdroszcze.
Co do Cubusa dziewczyny to ja jeszcze nie trafilam na moj rozmiar.Maja wogole jakies rozmiary powyzej 42? 48 to chyba bylby cud.?Wogole moglybyscie powieziec mi w jakich bz tych sklepow (mam na mysli H&M, C&A...itp) znajde swoj rozmiar 48? Bede w Polsce w pazdzierniku i cosik bym sobie zakupila...
Stary 2008-06-14, 12:09   #1963
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
do zakupów w brastop trzeba mieć kartę kredytową? ja mam kartę płatniczą (chyba tak to się nazywa?) i nie wiem czy mogę nią zapłacić, a na lobby mi napisano żebym kupiła 36G ewentualnie GG i znalazłam sobie jeden ładny stanik w obu tych rozmiarach i chiałabym je oba na próbę zamówić. Bo z tego co pamiętam pisałyście, że nie ma problemów z odesłaniem?
nom, musisz mieć kartę kredytową.. tzn no taką którą normalnie w sklepie w Polsce płacisz, czy wybierasz pieniądze z bankomatu. i pamietaj, że musisz też mieć numer CVV2 czy jakoś tak. jak będziesz miała jakies pytania co do brastopu itp, to wal śmiało na PW

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
mają, mają. no ja się mieszę w ich XL ale nie wszystkie - mam np 3 tuniki z Cubusa XL i są super, ale w takie t-shirty z napisami które oni tam mają, to już się niezbyt - tzn wchodzić wchodzę, ale obciska mnie strasznie w każdym razie prawie zawsze coś tam pasującego znajdę na siebie

Cytat:
Napisane przez qberka Pokaż wiadomość
a skąd jesteś tak z ciekawości? i chodziłaś do normalnego lekarza czy dietetyka? bo poluję teraz na jakiegoś dobrego dietetyka hmm..

Cytat:
Napisane przez gastone Pokaż wiadomość
Gratuluje sukcesu i wytrwalosci.Naprawde podziwiam i chyba...zazdroszcze.
Co do Cubusa dziewczyny to ja jeszcze nie trafilam na moj rozmiar.Maja wogole jakies rozmiary powyzej 42? 48 to chyba bylby cud.?Wogole moglybyscie powieziec mi w jakich bz tych sklepow (mam na mysli H&M, C&A...itp) znajde swoj rozmiar 48? Bede w Polsce w pazdzierniku i cosik bym sobie zakupila...
szczerze, to nic oprócz H&M, Cubusa, C&A, KappAhla, Vogele, niektórych ciuchów w Jacquline Riu nie przychodzi mi do głowy taka bida w Polsce

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 12:19   #1964
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

ja ostatnio zrobilam niezle zakupy w lumpku..tunika atmosphere za 7 zl..biala lniana kurteczka z wiazaniem gorsetowym na plecach za 7 zl i bluzka luzna wiazana pod biustem za 7 zl jak zrobie zdjecia to sie pochwale..wszystko rozmiar Brytyjskie 14, marze o 12
a moze kiedys 10? eh.....
Stary 2008-06-14, 14:20   #1965
cmoksia
Zakorzenienie

Limonatka a co to za numer muszę go wydębić od banku czy mam go gdzies na karcie?
Stary 2008-06-14, 14:28   #1966
Ponura
Wtajemniczenie

Cmoksiu, w internecie płaci się normalną kartą - nie kredytową przy okazji (choć może też się da) a płatniczą. Wpisujesz numer, który jest na karcie.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 16:29   #1967
Limonatka
Zakorzenienie

to jest taki numer do weryfikacji karty- czasem ten nr masz na odwrocie karty, w miejscu na podpis. jeśli go nie masz, to zadzwoń do banku, to Ci go podadzą. ja mam mBank, i ten nr mam w Internecie, ale dostałam go też pocztą do domu przy zakładaniu konta

Stary 2008-06-14, 20:05   #1968
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
....
szczerze, to nic oprócz H&M, Cubusa, C&A, KappAhla, Vogele, niektórych ciuchów w Jacquline Riu nie przychodzi mi do głowy taka bida w Polsce
Ojjj to jak ja mogę żyć nie ubierając się w tych sklepach
Stary 2008-06-14, 20:09   #1969
Limonatka
Zakorzenienie

nie no, po prostu nie wiem gdzie można jeszcze ciuchy kupować, bo ja tam kupuję + czasem (ale już rzaaaadko) Quelle i coraz częściej ciucholandy nie chciałam Cie w żadnen sposób obrazić chilanes

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-15, 10:12   #1970
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

zgadzam się z Limonatka, w Polsce jest bida..a jak juz cos jest to male i ceny mega :|
Stary 2008-06-15, 19:27   #1971
Toogra
Zadomowienie

Dziś byłam na takiej giełdzie ciuchowej.Duzo ciuchów w wiekszych rozmiarach ale albo tzw,babcine fasony nawet dla mnie starszej juz kobitki za powazne...albo jakies dziwolągi w pstrokatych i bardzo jarzeniowych kolorach.Tak nie w temacie kupiłam tylko balerinki azurowe za 19 zł,pewnie się szybko rozlecą ale wpadły mi w oko.
Dziewczyny macie rację,trudno w normalnych cenach kupic cos fajnego.Przykładowo widziałam fają białą elegancką bluzke do rozm.38 cena 58 zł ,,,,40-42 cena 65 zł,,,natomiast większe rozmiary juz powyzej 100zł,,,,nie wiem czy faktycznie cena materiału jest o tyle większa.Zazdroszcze amerykanka,,,tam jest rynek nastawiony na kobiety o puszystych kształtach.
Wkurza mnie tez,że nie można kupowac we wszytskich sklepach osobno dołow i gór ubran w roznych rozmiarach.Przy mojej budowie to koniecznie jak siedzę za stołem czy biurkiem wygladam względnie normalnie,moj problem to brzuch,uda ,nogi,,,więc mam duzo miejsze rozmiary bluzek niz spodni czy spodnic.
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-15, 20:57   #1972
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
to jest taki numer do weryfikacji karty- czasem ten nr masz na odwrocie karty, w miejscu na podpis. jeśli go nie masz, to zadzwoń do banku, to Ci go podadzą. ja mam mBank, i ten nr mam w Internecie, ale dostałam go też pocztą do domu przy zakładaniu konta

wlasnie dzisiaj przypadkiem z rozmowy z Tatą wyszło, że będzie miał kartę kredytową (przed którą się bronił nogami i rękami, bo jest wyznawcą papierowych, a nie plastikowych pieniędzy tym bardziej, że na nich opiera się jego interes), więc jakby był problem z moją kartą to będziemy kombinować z przelewami od Taty
Stary 2008-06-15, 21:07   #1973
cmoksia
Zakorzenienie

dostałam dzisiaj nowy katalog typu bopn prix... OTTO i co praawda mają duże rozmiary, ale ceny bandyckie

EDIT: dostałam 15% rabatu z katalogu Quelle do wykorzystania do końca lipca. Gdyby któraś z Was była chętna na wspólne zamówienie to piszcie Przy ich cenach to 15% się przydaje

PS. przepraszam za posta pod postem zagapilam sie troche
Stary 2008-06-16, 08:28   #1974
anulciak85
Zakorzenienie

a gdzie mozna zdobyc ten katalog ja bym sobie obejrzala bo zamoawic nie bede
Stary 2008-06-16, 09:40   #1975
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
a gdzie mozna zdobyc ten katalog ja bym sobie obejrzala bo zamoawic nie bede
Jak chcesz obejrzec ciuszki to tu jest ich stronka
http://www.otto.de/is-bin/INTERSHOP....log-Storefront
Stary 2008-06-16, 10:12   #1976
chilanes
Zakorzenienie

Nie obraźiłaś, pożartowałam sobie troszkę, po prostu uważam, że w innych sklepach, nazwijmy je "niemarkowymi" też można coś trafić, tak, jak w H&M A że bieda to wiadomo ogólnie
Stary 2008-06-16, 13:12   #1977
cmoksia
Zakorzenienie

anulciak85 można zamówić darmowy katalog na ich stronie
Stary 2008-06-16, 15:04   #1978
qberka
Rozeznanie

Limonatka odchudzałam się w centrum leczenia otyłości Saba w Łodzi.
Stary 2008-06-16, 21:38   #1979
synesthesia
Zakorzenienie

Chodzę do lumpków od lat i dopiero kupiłam sobie tam spodnie nie będące dresami!!
Czekoladowe rozszerzane dżinsy, trochę biodrówki. Niby rozmiar UK 12 na 99 cm w biodrach ale na mnie są dobre chociaż w biodrach mam jakieś 114 cm. No ale są całkiem w dobrym stanie
Poza tym bardzo ładną sukienkę do kolan kupiłam też w lumpie i bluzkę ;D

I nadal nie mam sukienki na wesele ;/ Bo tamta bordowa z lumpa według mamy się nie nadaje, eh...
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 22:42   #1980
qberka
Rozeznanie

Kurcze nie wiem jak to jest ale ja ostatnio w lumpie znajduję cudeńka w dużych rozmiarach super spodnie, swetry, koszulki a nawet ostatnio kupiłam sobie tunikę w rozmiarze 18-20 , tak strasznie mi się podobała że nie mogłam sobie odmówić, teraz musze pokombinować i jakąś sukienkę z tego zrobić. Zresztą moja mama mnosi rozmiar 44-46 i dużo fajnych ubrań z lumpka wynosi , ma kilkanaście par fajnych sportowych rybaczek aż jej zazdroszczę niektórych spodni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości