|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Domi za dużo wrażeń ewidentnie
samo przedszkole jest mocno wysysajace energie niech pośpi <3 A ja nie dałam wczoraj piersi do spania, i dziś po żłobku do teraz - nie chce dalej dać . CHciałabym by się nauczyła zasypiać na noc inaczej niż przy piersi. I wczoraj było super - czułam moc i siłę, i zasnęła mi na rękach. Późno - bo koło 21, przez co rano wstała po 8 i w żłobku była 9:15 (a do 9 śniadanie). Dziś zasnęła koło 21:30 na moich rękach, wtuliła się i zasnęła, no i tego - mam depresje smutno mi, chciałam w ogóle biec i dać pierś jak bawiłą się z męzęm bo mi tak przykro ze ja pierdziu a byly takie chwile, gdy wisiala na mnie non stop, non stop, pol nocy wisiala, mialam dosc, nawet wychodzilam i zamykalam sie w lazience i maz z nia siedzial bo mialam dosc. wiec nei sadzilam ze teraz bedzie odwrotnie :O teraz to sie doczekac nei moge az sie przebudzi w nocy na piers. Postanowilam ze bede dawac jej tylko w nocy jak sie przebudzi bo to taki newralgiczny moment, zawsze wtedy najbardziej i zeby jej dokuczaja i jak ma alergie to tez jest wtedy ciezko. I sie smieje sama do siebie, ze pewnego dnia przespi cala noc i sie nie obudzi na mleczko i serce mi peknie ![]() Och wyzalilam sie, no naprawde myslalam ze bede odstawiac i cieszyc sie z tego, a czuje smuteczki ale wiem ze dobrze dla niej jak nauczy sie zasypiac na noc bez piersi a teraz nadrabiam ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Invi to jakas zmiana w usypianiu mlodego? juz nie tylko Ty usypiasz ? ale slodko Ci miauczy <3
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiecej nie napisze bo nie mam w tym doswiadczenia. Przy okazji napisze Ci, ze podziwiam Cie za to ze masz tak szeroka wiedze - wygladasz na bardzo swiadoma mame, widac to po Twoich wypowiedziach choc nie znam Cie osobiscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh, padam dziś. Nasiedzialam się z młoda 1.5h u lekarza. Wszystkich umawiaja na jedną godzinę a my ost numerek
wszyscy w poczekalni znaja piosenke "jestem sobie przedszkolaczek" Jakis wirus panuje i oprocz zaropialych oczu, moze być biegunka i bole brzucha. Werke bolal brzuch od paru dni, myslalam że z glodu bo to w takich porach było, ze mi pasowalo... Invi, urodzisz dzien po Wanilce. Mówię Ci ![]() Polinezyjka podziwiam za karmienie ![]() Ja to ogolnie nie wiem czy bym potrafila tak dlugo karmić. Moje poglady z karmieniem pokrywają się z Blankowymi
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. skonczyla pol roku - chcialam czasem dac butle by wyjsc z MM , no to alergia na MM. Odciagalam, to nie wypije z butli (od urodzenia). nawet okladalam meza moja pizama uwalona mlekiem zeby pachnial mna i wtedy ja karmil butla z moim mlekiem mialam wszytskie butle i smoczki w domu, smoczki tez byly zlem. 2. skonczyla rok - no to alergia byla okrutna wtedy, nie ogaranialam co jeszcze ja uczula, noce byly okropne, udalo mi sie zminimalizowac karmienia dzienne - ale albo zeby, albo znow alergia i dziecko wisialo na mnie ciagle. 3. wrocilam do pracy - o jesu jaka radosc, caly dzien odpoczywalam, powaznie tak sie czulam :O ze odpoczywam, nie to ze zle wspominam maciezynski bo bylo cudownie, ale bylam zmeczona. po prostu zmeczona (kurde dalej jestem haha ale inaczej). dla mnei najwiekszym problemem bylo robienie dla mlodej jedzenia wiec zlobek + praca spowodowal ze to mnie uspokoilo, to wakacje cale probowalam odstawiac od piersi. Ale w maj/czerwiec byla adaptacja to nie wolno. Potem choroba, potem zeby, potem wyjazd to tam ciezko by bylo, potem wrocilysmy i wrzesien znow cos tam. I tak widzisz. Aczkolwiek jesli dobrze pamietam Blanka w ogole nie chce karmic? to nie, to ja bardzo chcialam, tak bardzo ze do szpitala nie wzielam butelki, nie mialam w domu MM ani nic. Ale jak skonczyla miesiac to chcialam normalnie dac butle. W szpitalu tez probowalam dawac smoczka bo smoczek nie uwazam za problem (ale nie bylo opcji). Och rozpisalam sie po prostu postrzeganie mnie jako matki polki karmiacej hehe te 1,5 roku jest tak bledne nie znajac moich rozsterek i prob i placzow ze juz nie chce karmic, a potem znow chce, a potem nie chce i tak na okraglo ![]() w ogole KP jest moim zdaniem najtrudniejsze jak dziecko jest starsze. Nikt o tym mi nie mowil, nikt nigdzie kompletnie nie mowil ! tylko sie mowi o problemach na poczatku (gdzie akurat nie mialam zadnych).
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny padam na ryj. Jak tak będą wyglądać moje wieczory przez całą ciąże to ja to czarno widze ![]() Oczywiście, że nie żałuję broń boże, ale niech mi ktoś powie, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety to zagryze na miejscu 😂 Dobranoc i spokojnej nocki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka to o powrocie do pracy, jest takie prawdziwe.. Zle się czułam z taką myślą nie raz, ze odpoczywam w pracy, ale widzialam, że to nam pomaga... Bo tesknilysmy za sobą mimo zgrzytow i po burzy znowu codzien moglo być słonko!
![]() Ja karmilam miesiac, od początku mieszanie, potem wyszla nietolerancja laktozy itp i stopniowo mm (apteczne) zastapilo dietę. Mleko też średnio u mnie "lecialo". Chcialam kp do 6mca (mieszac z odciaganiem i podawaniem w butli) ale nie wyszło, teraz mam ten sam plan i zobaczymy co wyjdzie, ale podchodzę na luzie, nie to nie, jest mm w razie W i je podam, ale nie zamierzam tez cierpieć i walczyć do utraty tchu o kp jeśli moje dziecko płacze z głodu Nie wiem co bedzie jeśli mialabym swoj pokarm i wszystko byloby bez problemu. Moze mi się odmieni
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to tak jest - nie przewidzisz ! Ja chciałam karmić rok ale czasem dać butle , i po prostu się nie dało wiesz doszłam do wniosku ze muszę robić tak by się wysypiać a KP mi w tym pomagało przy tym jak się w nocy drapała i płakała .To ja uspokajało Btw mam cycki jak ... masakra jak kamienie ![]() jak jej w nocy dam to się zakrztusi :O Od razu mi się przypomniało - mleka to ja miałam tyle ze się nim krztusila bo za dużo go leciało ![]() a takie niepozorne te piersi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka pamietam jak moja znajoma klnela że ma cycki w rozm D a mleka malo jej leci, cora glodna i nie dojada.
Druga kolezanka, cycki A i mleka tyle że miala pomrozone i wylewala.. ![]() Moja core butla tez potrafila uspokoic. Jak byla chora to tylko mm i butla, takze jakbym kp, to na pewno by mi się przedluzylo z tego wzgledu. Teraz lekiem na cale zlo jest moja poduszka :brzydal. Wystarczy się polozyc i zasnąć, szkoda że na mnie tak nie działa ta moja poduszka ![]()
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ☺
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry i o 14:00 proszę o kciuki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej witam się z pracy nie mam weny na nic
|
|
#2539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Blanka, kciuki również trzymam 😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Dzień dobry 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Fiole trzymam mocne ![]() Blanka za Twoją wizytę również trzymam ![]() Byłam wczoraj u dentysty, ukruszony ząb mam naprawiony plus założona plomba na innym. Idę w poniedziałek na kolejną wizytę, będę wtedy w 22dc, więc w razie znieczulenia mam się nie przejmować, bo to jeszcze nie będzie miało żadnego wpływu prawda?
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka za Ciebie tez ![]() Najgorsze, ze pewnie dopiero wieczorem uda mi sie wejsc i przeczytac jak Wasze wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki fiole i Blanka
![]() ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Namarelle jak mnie rozczulają takie rzeczy czyli przejęła Twoja poduszkę ? słodkie ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Za wizyty - Fiole, Blanka
Fragaria - nie przejmować się To za wcześnie, by się miało cokolwiek stać w razie ciąży
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blanka za Ciebie tez kciuki zaciskam ![]() Dzien dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Fiole, Blanka - ![]() Ale się naodpoczywałam od męża wziął sobie dziś i jutro pracę z domu.. conajmniej dziś i jutro
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Fiole, Blanka kciuki za wizyty ✊
Nie wyspałam się dzisiaj. Bonjour to aż jeden dzień odpoczynku był 😀 ja lubię jak mój mąż jest w domu ale teraz pewnie w okolicach świat będzie dłużej siedział dopiero. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

smutno mi, chciałam w ogóle biec i dać pierś jak bawiłą się z męzęm
bo mi tak przykro ze ja pierdziu 

wszyscy w poczekalni znaja piosenke "jestem sobie przedszkolaczek" 

❤️