|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Z jedzeniem mam podejcie takie jak Ty, jem mniej i częsciej, na szczęscie nie mam wilczego apetytu ostatnio. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze! A na dobranoc pokażę Wam jak unynałam moje starsze dziecko: WP_20171113_23_01_48_Pro.jpg WP_20171113_23_02_51_Pro.jpg
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-11-13 o 23:20 |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak tak, jutro sie obudzi jako 4-latka Torrence - slodziak |
|
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja gin dala mi skierowanie na glukozę w 21 tc i skoro wizyte mam w 25 tc, to zrobie dzien albo dwa przed, po co wczesniej? Dzis znajome stwierdzily, ze rosne, ale w biuscie
![]() Pedzicie jak burza, niestety nie mam jak odpisywac, bo caly tydzien pracuje od 7:30 do 19:30, oczywiscie z przerwami. MARATON oby do piatku Moze od 22 pojde na zwolnienie.---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- A co do tego kalkulatora nie ma opcji bym przytyla 18 kg. |
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i na zwykłym usg sprawdzenie serduszka, potem lekarka musiała na chwilę wybiec.. Mam nadzieję, że za tydzień będzie chociaż ze 2 razy większa niż na polowkowym ![]() Dzień dobry ![]() Już się gubię z tą krzywą cukrową - jak robi się 24-28 tc to mogę zrobić jak będzie 23+1 czy to jednak za wcześnie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
Wstaje i pedze do pracy. To będzie długi dzień! Miłego Mamusie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, witam sie w 22 tygodniu
![]() Bloody, dopiero teraz czytam. Dziewczyny pewnie Ci juz wszystko napisały i dały kopa mobilizacji. Po pierwsze dobrze, że jesteś zadowolona z przeprowadzonej wizyty. Po drugie, wazne, że lekarz powiedział Ci o swoich watpliwościach i skierował dalej. to nic, ze narzekałaś sie przy tym. Masz konkretny adres, pod który masz jechać i to sie liczy. Po trzecie moze dzidziuś byc ułożony jakoś nie bardzo odpowiednio do badania i stad watpliwości lekarza? Teraz musisz jechać tam gdzie poleciał i zobaczyc co oni usłyszą. Ja tutaj trzymam mocno zaciśnięte kciuki zeby było tylko dobrze ![]() Brilliant, sto lat dla Córci Koma, ja odkąd jestem na zwolnieniu to mam wrażenie, ze z mężem mniej czasu spędzam niz jak miałam ruchome godziny pracy . Ale i tak podziwiam te z Was, które jeszcze biegają do pracy. Joanna, poczekaj z krzywą. Zeby sie nie okazało tak jak u dziewczyn, że za wcześnie i zebys powtarzać nie musiala. Dziewczyny jak długo czeka sie na wynik z krzywej? Jest szansa, ze bedzie tego samego dnia? Kciuki za wizyty dzisiejsze (Do mojej równo 3 tygodnie) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Ja dziś 22t4d. Czyli wg Waszego kalendarza 23tc. Krzywa będę robić równo w 24tc. |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej nie powinnas na nikogo zwracac uwagi tylko isc na zwolnienie w dogodnym dla siebie momencie. U mnie w pracy kierowniczka jak dowiedziala sie o ciazy to powiedziala "idz na zwolnienie bo jak bedziesz pracowala to nikt nie bedzie zwracal uwagi na to ze jestes w ciazy. Ja pracowalam do 6 miesiaca i nic dobrego z tego nie wyszlo". A atmosfera u mnie w pracy jest naprawde super wiec nie chce myslec jakby bylo gdyby byla niefajna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Witam we wtorek
Okropny, zimny i deszczowy W końcu wczoraj kliknęłam tą kurtkę H&M, mam nadzieję że niedługo przyjdzie bo w mojej coraz ciaśniej. Ja też chciałam do końca stycznia pracować ale chyba po nowym roku wezmę już L4. Odpocząć też trzeba Tym bardziej, że nic nie mam - ani mebli ani wózka, no może troszkę ciuszków zamówionych ale też nie za wiele.Ja na pracę nie narzekam, od kiedy wiedzą że jestem w ciąży to zdecydowanie inaczej mnie traktują - nie dowalają tyle zadań i mam powoli pokończyć swoje projekty przed zwolnieniem. Mały dzisiaj rano nie dał znać o sobie (a zawsze daje) i oczywiście już mam schizy
Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2017-11-14 o 07:46 |
|
|
|
#4723 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie nie docenią. Jeszcze zgnoją. Niestety z babami ciężko się pracuje. I tak mam już przerypane... A będę mieć w ogóle prze... . To są efekty nie włażenia w tyłek i posiadania własnego zdania.---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Moje dzieciątko wyjątkowo spokojne. Ruchów nie czuję dalej tylko takie bąbelki śmieszne
|
||
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę po nowym roku, właśnie na zwolnieniu się tym zająć
|
|
|
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Bloody Trzymam kciuki również mocno ! Resztę dopisały już dziewczyny Co do ruchów to są dni że czuję dość konkretnie i widac je golym okiem a są dni spokojniejsze. Za niedługo trzeba będzie je liczyć chyba i to będzie schiza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Briliant Girl wszystkiego najlepszego dla corci, spełnienia najskrytszych dzieciecych marzen, duzo milosci i duzo duzo zdrowka
4 lata to juz powazny wiek
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Bloody, mam nadzieję, że młody się po prostu tak ustawił i że to jedynie pomyłka tak jak w przypadku Twoim i Twoich bliskich. Najważniejsze że masz te skierowania chociaż jak usłyszeli o ciąży to powinni się uwijać a nie 1,5 godziny
![]() Dzisiaj czekam na kurierów a do lekarza idę na 14:30 więc w razie czego Mąż wróci pracować z domu resztę dnia jakby kurier raczył przyjść później |
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla 4latki
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz po sniadaniu, ide na spacer poki jes slonecznie i zajde do apteki bo witaminy mi sie koncza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla córci Brilliant! ❤
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat, sto lat !
![]() |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego, córeczko Brilliant
![]() ![]()
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Brilliant, wszystkiego najlepszego dla córy!!! Torrence, Twój królik jest przesłodki ![]() Lunak, (chyba Ty pytałaś) ja miałam wyniki glukozy po południu w ten sam dzień. Robiłam w diagnostyce. Ja jestem 1,5 tyg na l4 i jest mi bosko Pracowałam do 24tyg, starczy. Tym bardziej że u mnie nie da się pracować na pół gwizdka, że tak powiem. Pracowałam na takich samych obrotach jak przed ciążą i byłam już naprawdę zmęczona. Poza tym wymioty mi żyć nie dają :/ Muszę się ruszyć do spółdzielni. Kurcze, ja nie wiem kto tam pracuje, ale notorycznie źle nam księgują czynsz. Mamy dwa mieszkania w tym samym bloku i płacąc za to drugie mieszkanie oni i tak księgują na to w którym mieszkamy, bo nie sprawdzają ci jest napisane w uwagach do przelewu. I tym sposobem mamy nadpłatę w jednym a niedopłate w drugim. Grrrrr. I tak średnio raz na 3,4 miesiące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ta profesor coś mi źle policzyła tygodnie, sama już nie wiem.. Jeszcze spróbuję zadzwonić i przełożyć wizytę u niej na piątek, to bym zrobiła badanie w środę ![]() Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszej solenizantki pewnie zaraz zleci i wątkowe maluchy będą też obchodzily urodziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zazdroszczę prostowania spraw w spółdzielni :/ my na szczęście mamy jakiś system od administratora, który to ogarnia i żeby płacić za 2 mieszkania to i tak musimy się na inne konto zalogować i wtedy zapłacić. Z kolei ja będę miała poważną sprawę do mojej administracji, bo ktoś u nas w bloku z 2 piętra zaczął hodować ozdobne gołębie i je wypuszcza na loty. Gołąb leniwy i leci tylko 2 piętra wyżej i u nas na balkonie przesiaduje. Już nie mam sił co chwilę po nim sprzątać
|
|
|
|
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wczoraj cały czas zamiast ze mną to gadał z brzuchem hehe zaczął słowami "Halloo córcia to jaaaa Twój tatuś" poczułam wtedy że już w sumie jesteśmy rodzicami Cytat:
||
|
|
|
#4739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie urocze to było
|
|
|
|
|
#4740 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Leż i się nie martw, bo po długości szyjki widać, że to spinanie nie wypycha dziecka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za piątkowe siku ![]() Cytat:
Wiecie, jak to jest. Zawsze chce się, żeby było lepiej.Chociaż CRP do zrobienia dostałam. Mocz jest czysty, więc się tym mam nie przejmować, ale leukocyty mi rosną. Przypuszczam, że to moje coroczne zimowe smary z zatok dają taki wynik ![]() Na następną wizytę mam zrobić krzywą i toksoplazmozę. Zapowiedziałam, że robię krzywą u nich w przychodni i wyniku nie odbiorę do dnia wizyty Mąż już mi dawno powiedział, że nie powinnam żadnych moich wyników dostawać do ręki ![]() Brilliant, sto lat dla córeczki i zdróweczka jak najwięcej
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

Polozna teraz mowila, ze ona nie powinna sama zaznaczac jak sie nie zna no ale czasu nie cofniemy. Teraz tylko mam stresa bo musze to powtarzac po 20 listopada, graniczne wartosci mi wyszly. Szlag by to wszystko trafil.

generalnie jestem zadowolona bo obawiałam się że w medicover odwalą fuszerkę, a lekarz robił dokładne badanie, wszystko mi mówił i tłumaczył jeszcze po badaniu.
i na zwykłym usg sprawdzenie serduszka, potem lekarka musiała na chwilę wybiec.. Mam nadzieję, że za tydzień będzie chociaż ze 2 razy większa niż na polowkowym 

. Ale i tak podziwiam te z Was, które jeszcze biegają do pracy. 

13.03.2008

szyjka ma 5cm. na usg ładnie leżał i pozował. serduszko 151ud/min