PM 2017, cz. 56 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-15, 17:30   #4411
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 56

Cytat:
Napisane przez Ewelinatir Pokaż wiadomość
A ja mam inne pytanie. Dacie radę żyć z jednej pensji?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie chcę by Luna czuła się urażona że wchodzę w jej finanse,ale sama pisała kiedyś że Tz zarabia 3 razy więcej niż ona więc wydaje mi się że spoko wyżyją z jednej pensji,tym bardziej w ich sytuacji z własnościowym mieszkaniem. Poza tym przeczuwam że jej bezrobocie długo nie potrwa

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 17:32   #4412
czekoladowoo
Zakorzenienie

A ja Lune troche rozumiem. Brak pracy przynajmniej u mnie dziala gorzej niz praca do

Sie wybralam na impreze... dobrze ze wzielam dluga kurtke bo przed chwila szukalam pod nia kiecki. Tak sie podwinela 😂😂😂

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 17:33   #4413
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez Ewelinatir Pokaż wiadomość
A ja mam inne pytanie. Dacie radę żyć z jednej pensji?

tż ma działalność, więc raz może mieć, a raz może nie mieć kasy. ma też drugą pracę, ale świadomość, że musiałby mnie utrzymywać dobija mnie
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 17:34   #4414
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
A raczej marny bo słabo się czuje jakaś zaraza panuje i wszyscy chorzy

A u TŻ-a 25 stopni

A jak plecy?
Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Właśnie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Kiedyś lubiłam cynamon a teraz blee, chociaż cieni minus lubię

Ja lubię bardzo, i na słodko i do jakichś bardziej orientalnych potraw Ale pamiętam jak mój były żarł to laskami

Sent from my SM-J500FN using Wizaz Forum mobile app
Stary 2017-11-15, 17:35   #4415
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
70 to chyba taka srednia cena wlasnie

etam, nie opłaca mi się kupować takiego drogiego, bo szybko mi się zakamieniają i też nie chce mi się ich doczyszczać z zewnatrz

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Kiedyś widziałam jakby miał świeżo pofarbowane. Ale może to tylko złudzenie
Też mi się tak wydawało. Może w reklamach podkręcają.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Piąteczka
Akurat w mojej pracy specjalista to najniższe stanowisko nawet kierowca ma oficjalnie wpisane w umowie: specjalista ds. logistyki ale to fajne jak się chce zmienić pracę i jest taka nazwa w CV ja teraz jestem managerem, tylko wypłata trochę nędzna jak na managera
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 17:36   #4416
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
tż ma działalność, więc raz może mieć, a raz może nie mieć kasy. ma też drugą pracę, ale świadomość, że musiałby mnie utrzymywać dobija mnie
Rozumiem. Ale mówisz że nie widzisz się w tej pracy więc może warto poszukać czegoś innego? W innej branży?
Nie rób przyjemności wszystkim dookoła tylko popatrz na siebie i to co jest dobre dla Ciebie.

Stary 2017-11-15, 17:39   #4417
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
A ja Lune troche rozumiem. Brak pracy przynajmniej u mnie dziala gorzej niz praca do

Sie wybralam na impreze... dobrze ze wzielam dluga kurtke bo przed chwila szukalam pod nia kiecki. Tak sie podwinela ������

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Nie chcę by Luna czuła się urażona że wchodzę w jej finanse,ale sama pisała kiedyś że Tz zarabia 3 razy więcej niż ona więc wydaje mi się że spoko wyżyją z jednej pensji,tym bardziej w ich sytuacji z własnościowym mieszkaniem. Poza tym przeczuwam że jej bezrobocie długo nie potrwa

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
nie umarlibyśmy z głodu, ale boję się, że mogłabym mieć koszmarny nastrój. rok po studiach nie pracowałam i nie było fajnie. jak chodzę do pracy i widuję tego nietoperza to mam mimo wszystko dużo lepsze samopoczucie. noo i nie traktuje mojej pracy jako czegoś na długo, bo cały czas szukam czegoś lepszego, ale lepiej mi z tym, że mogłabym puścić jedną gałąź trzymając już drugą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-15, 17:45   #4418
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
nie umarlibyśmy z głodu, ale boję się, że mogłabym mieć koszmarny nastrój. rok po studiach nie pracowałam i nie było fajnie. jak chodzę do pracy i widuję tego nietoperza to mam mimo wszystko dużo lepsze samopoczucie. noo i nie traktuje mojej pracy jako czegoś na długo, bo cały czas szukam czegoś lepszego, ale lepiej mi z tym, że mogłabym puścić jedną gałąź trzymając już drugą
Czasami warto rzucić się na głęboką wodę zwłaszcza że wygodniej się szuka jak można chodzić na rozmowy o dowolnej godzinie. Ale jak uważasz, nie namawiam na nic i mam nadzieję że trafisz na coś co polubisz.

Stary 2017-11-15, 17:51   #4419
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
dziewczyny, proszę o radę
Jak już to pierwsze, ale też bym zaryzykowała z czarnymi botkami i czarnymi rajstopami, będzie ładnie Sukienka ogólnie super, a jaka figura

Cytat:
No pistacje drogie
Dziękuję, lepiej
Zobaczymy co będzie po tygodniu siedzenia w pracy.
Chodzę na masaże i wybieram się na tomografię żeby sprawdzić co tam się dzieje.
To dobrze, oby się coś wyjaśniło

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Dopiero za 10 razem wpadlam na to co to moze być "cieni minus"
Ja od razu
Super z pieskiem!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Marta uwielbiam małe pieski xd Mąż powiedział,że jak się wybudujemy to nabywamy pieska i kotka
Małe pieski są słodkie jak się je widzi raz na jakiś czas, pogłaska itd. Ale to potwory

Cytat:
i tak będę musiała zrezygnować z tej pracy, bo inaczej szefowa da mi negatywną opinię. w każdym razie chcę to przeciągnąć składając podania o przyjęcie na to samo stanowisko, ale w innych wydziałach. jak się po prostu zwolnię to będę musiała przechodzić cały długi proces rekrutacyjny na to stanowisko jeżeli w ogóle ogłoszą nabór. rzecz w tym, że jest mi źle, bo mam świadomość, że zaraz mogę zostać bez pracy plus to, że nie poszło mi na egzaminie i muszę te dwie rzeczy obwieścić rodzicom. będą strasznie przeżywać i wcale nie będzie mi z tym lekko póki co wiem, że sto razy bardziej wolę widywać szefową niż nie mieć pracy
Ja i tak Cię podziwiam, bo na twoim miejscu już dawno bym się zwolniła i poszukała pracy w zupełnie innej dziedzinie, choćby po to żeby odpocząć od prawa, spojrzeć na to z perspektywy.
Stary 2017-11-15, 18:12   #4420
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------

Ja i tak Cię podziwiam, bo na twoim miejscu już dawno bym się zwolniła i poszukała pracy w zupełnie innej dziedzinie, choćby po to żeby odpocząć od prawa, spojrzeć na to z perspektywy.
Nie ma czego podziwiać Jestem na takim etapie w życiu, że dopiero przestawiam swoje podejście i w tej chwili zmiana branży byłaby dla mnie bardziej stresująca niż wściekła szefowa. Wiem, że jeszcze za wcześnie na takie rewolucje chociaż mam nadzieję, że do tego dojrzeję Minus też jest taki, że osoby z moim wykształceniem wcale nie mają brania Traktują nas jak ludzi, którzy dużo się uczyli, ale nie potrafią nic konkretnego ani praktycznego
Stary 2017-11-15, 18:19   #4421
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami warto rzucić się na głęboką wodę zwłaszcza że wygodniej się szuka jak można chodzić na rozmowy o dowolnej godzinie. Ale jak uważasz, nie namawiam na nic i mam nadzieję że trafisz na coś co polubisz.
To jeszcze zależy od pracy. Ja chodziłam na rozmowy i się zwalniałam z pracy albo brałam dzień zdalny Luna chyba też ma raczej luz pod tym względem z tego co pisała. Ogólnie jestem zwolenniczką zmieniania pracy dopiero jak ma się na oku następną. Nie dotyczy to oczywiście ekstremalnych przypadków, kiedy nie warto się męczyć albo trzeba się zachować honorowo. Tutaj już tylko luna może ocenić czy granica została przekroczona. Ja bym się po sobie nie spodziewała, że rzucę pracę zanim znajdę następną, ale stało się i na szczęście wyszło dobrze
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:35   #4422
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dziewczyny mieszkające za granicą, ma któraś z was u siebie Primark?
Stary 2017-11-15, 18:38   #4423
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mieszkające za granicą, ma któraś z was u siebie Primark?
Stary 2017-11-15, 18:39   #4424
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
odezwę się na fb ok?
Stary 2017-11-15, 18:39   #4425
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
odezwę się na fb ok?
Jasne
Stary 2017-11-15, 18:41   #4426
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Anka potrzebuję pomocy

Doradź mi jaki odcien EL DW mam wziąc.

Obecnie używam Rimmel LF odcień 201 (Classic Beige),zamiennie z Paese Long Cover odcień 01 (Light Beige).
Ja bym strzelała w 2w1 lub 2n1 zależy jaki masz odcień skory, ewentualnie tak jak mówiły 1n2 lub 1w2. Ale na twoim miejscu poszłabym do sephory i poprosiła o próbki lub jak maja urządzenie do dobrania odpowiedniego podkładu to bym z tego skorzystała.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:42   #4427
paulinunia
Zakorzenienie

Luna z jednej strony Cie rozumiem ale z drugiej mega współczuję takiego nastroju 😣

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:48   #4428
luna_laula
catwoman

Puściłam sobie troszkę głośniej muzykę (bez przesady) i ktoś jak opętany dzwoni do drzwi ani to policja ani mąż, więc nie otwieram nie wiem kto to był, ale to lekko bezczelne przez dwie minuty dusić nam dzwonek do drzwi
Stary 2017-11-15, 18:50   #4429
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Puściłam sobie troszkę głośniej muzykę (bez przesady) i ktoś jak opętany dzwoni do drzwi ani to policja ani mąż, więc nie otwieram nie wiem kto to był, ale to lekko bezczelne przez dwie minuty dusić nam dzwonek do drzwi
Stary 2017-11-15, 18:54   #4430
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Ja bym strzelała w 2w1 lub 2n1 zależy jaki masz odcień skory, ewentualnie tak jak mówiły 1n2 lub 1w2. Ale na twoim miejscu poszłabym do sephory i poprosiła o próbki lub jak maja urządzenie do dobrania odpowiedniego podkładu to bym z tego skorzystała.
Co to i serio działa?
2w1 i 2n1 są mega ciemne wg mnie
Stary 2017-11-15, 18:55   #4431
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Ja rozumiem Lunę. Przecież mówiła że z TŻem mają osobną kasę na swoje wydatki, wiec w tym wypadku nie wyobrażam sobie takiej kasy nie mieć. Nie chciałabym brać od TŻa kasy na głupie skarpety czy lakier do paznokci

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 19:00   #4432
luna_laula
catwoman

Cytat:
Nie otwieram obcym, gdy jestem sama w domu odkąd przeczytałam pewną historię. Nie wiem czy była prawdziwa, ale na pewno możliwa. Laseczka komuś otworzyła, a ten ktoś wepchnął ją do mieszkania, zamknął drzwi, pobił, zgwałcił i okradł...
Jak komuś przeszkadza muzyka niech się wyprowadza za miasto. Nie jest późno, a mieszkamy w takim skupisku, że ciągle jest głośno za ścianą małe dzieci nie mieszkają...

Chyba wam nie mówiłam, ale ostatnio przed snem słyszałam jak sąsiadka sika. Na serio Nasza sypialnia graniczy z jej kiblem Na szczęście kładziemy się później od niej, więc jest już cisza, ale wtf To blok z tych samych lat co moich rodziców i tam też tak słychać (cuda architektury), ale jest większy metraż i to tak nie przeszkadza
Stary 2017-11-15, 19:02   #4433
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
sukienka jest taka:
Fiu, fiu jaka talia

Cytat:
Muszko ta właśnie mi się podoba szkoda że nie ma czarnej i nie mogę się zdecydować czy zielona czy bordo daj znać jak przyjdzie. Wstrzymam się jeszcze w takim razie
Jest czarna https://www.instagram.com/p/BbhryVCB...by=elen_store_

Ja w końcu wzięłam brudny róż bo brązowych już nie ma

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Muszka spojrzałam na Twojego insta-juz buszujesz po galerii? zdążyłaś kieckę zamówić
Nieee
Pojechaliśmy do Decathlonu po prezent dla siostrzeńca Tżta bo ma urodziny w sobotę
Ale przeglądając insta natknęłam się na zdjęcie mojej koleżanki w sukience, którą muszę mieć Dawno mi się tak sukienka nie podobała

Cytat:
Trochę dobijają mnie obecne sytuacje i jeszcze jestem takim zbędnym pracownikiem, że nie mogę wykopać się spod papierów Wracając do domu miałam łzy w oczach, bo po prostu puszczają mi nerwy. Nienawidzę tej mojej wrażliwości, wolałabym być gruboskórną babą
Współczuje Zła atmosfera w pracy może strasznie wpływać na psychikę i samopoczucie.
Mój Tż się przeniósł i przechodzi to samo

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-15, 19:05   #4434
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Nie otwieram obcym, gdy jestem sama w domu odkąd przeczytałam pewną historię. Nie wiem czy była prawdziwa, ale na pewno możliwa. Laseczka komuś otworzyła, a ten ktoś wepchnął ją do mieszkania, zamknął drzwi, pobił, zgwałcił i okradł...
Jak komuś przeszkadza muzyka niech się wyprowadza za miasto. Nie jest późno, a mieszkamy w takim skupisku, że ciągle jest głośno za ścianą małe dzieci nie mieszkają...

Chyba wam nie mówiłam, ale ostatnio przed snem słyszałam jak sąsiadka sika. Na serio Nasza sypialnia graniczy z jej kiblem Na szczęście kładziemy się później od niej, więc jest już cisza, ale wtf To blok z tych samych lat co moich rodziców i tam też tak słychać (cuda architektury), ale jest większy metraż i to tak nie przeszkadza
Też nie otwieram obcym
W poprzednim mieszkaniu sąsiad przyszedł powiedzieć, że go zalewamy, ale tylko uchyliłam drzwi, powiedziałam, że go nie wpuszczę (w drzwiach było takie coś co uniemożliwia dalsze otwarcie)
A ostatnio zaparkowałam w dość nieprzyjemnej okolicy (Luna wiesz gdzie ) i miałam jeszcze chwilę, więc siedzę w samochodzie i widzę jak jakiś dziwnie wyglądający facet idzie w moją stronę, w momencie gdy chciał puknąć mi w szybę zamknęłam się od środka. A ten przez szybę mówi, że chciał tylko coś zapytać no ale skąd miałam wiedzieć co on mi zrobi jak mu drzwi otworzę
Stary 2017-11-15, 19:07   #4435
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
W którymś wynajmowanym mieszkaniu słyszałam wszystko co sąsiadka robią w WC a nawet jej serie bąków

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość

Współczuje Zła atmosfera w pracy może strasznie wpływać na psychikę i samopoczucie.
Mój Tż się przeniósł i przechodzi to samo

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 19:13   #4436
luna_laula
catwoman

Cytat:
Też nie otwieram obcym
W poprzednim mieszkaniu sąsiad przyszedł powiedzieć, że go zalewamy, ale tylko uchyliłam drzwi, powiedziałam, że go nie wpuszczę (w drzwiach było takie coś co uniemożliwia dalsze otwarcie)
A ostatnio zaparkowałam w dość nieprzyjemnej okolicy (Luna wiesz gdzie ) i miałam jeszcze chwilę, więc siedzę w samochodzie i widzę jak jakiś dziwnie wyglądający facet idzie w moją stronę, w momencie gdy chciał puknąć mi w szybę zamknęłam się od środka. A ten przez szybę mówi, że chciał tylko coś zapytać no ale skąd miałam wiedzieć co on mi zrobi jak mu drzwi otworzę
Szczerze mówiąc nie wiem do tej kategorii zaliczam 1/4 ulic naszego miasta
ja jestem bardzo strachliwa. wczoraj zostałam sama w pokoju i nagle wbiło dwóch niepokojących typów twierdząc, że przyszli do mnie po akta. od razu wyobraziłam sobie, że to kryminaliści, którzy chcą podwędzić dowody i skoczyło mi ciśnienie nie jestem od wydawania takich rzeczy, więc odesłałam ich do sekretariatu, gdzie nie dotarli z pokoju obok dowiedziałam, się, że to kierowcy prokuratury i pomylili wydziały muszę dodać, że mamy stary budynek, który jest kiepsko dostosowany i mijam różne osoby na korytarzu... poprzednio też byłam w starym, ale mieliśmy chociaż strefę na kod

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2017-11-15 o 19:15
Stary 2017-11-15, 19:14   #4437
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Ale mówisz że nie widzisz się w tej pracy więc może warto poszukać czegoś innego? W innej branży?
Nie rób przyjemności wszystkim dookoła tylko popatrz na siebie i to co jest dobre dla Ciebie.

Czasem mam wrażenie Luno, że kierowałaś się ambicjami rodziców przy wyborze studiów Często mówisz, że boisz się jak rodzice zareagują na różne rzeczy związane z prawem i aplikacją.
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-15, 19:14   #4438
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
ja to rozumiem
Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Jak już to pierwsze, ale też bym zaryzykowała z czarnymi botkami i czarnymi rajstopami, będzie ładnie Sukienka ogólnie super, a jaka figura
czyli nie kupować nowych butów? To by mi było na rękę, bo kiepsko z kasą stoję ostatnio wydałam część kasy z moich oszczędności i chciałabym to z powrotem mieć
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Fiu, fiu jaka talia

Cytat:
Też nie otwieram obcym
ja otwieram tylko listonoszowi
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 19:21   #4439
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem do tej kategorii zaliczam 1/4 ulic naszego miasta
Numer jeden - całe bronxy
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 19:21   #4440
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Czasem mam wrażenie Luno, że kierowałaś się ambicjami rodziców przy wyborze studiów Często mówisz, że boisz się jak rodzice zareagują na różne rzeczy związane z prawem i aplikacją.
to nie na forum rodzice dali mi wolną rękę, ale uważam, że w tym wieku nic o sobie jeszcze nie wiemy i czasem będziemy zmieniać swoją drogę kilka razy

w każdym razie jestem wrażliwa, oni też i martwię się, gdy oni się martwią
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości