Styczniówki 2018 - część II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-15, 18:00   #4651
Kimitri
Zakorzenienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

hey

a ja znów zniknęłam na dłużej niz planowałam...

ale kupilismy wózek przywiozłam od szwagierki karton z ciuchami po jej synku i mogę powoli zacząć ogarniać czego mi brakuje.

nadrabiałam na raty wiecv juz nei wiem kto co pisał ale gratuluje wizyt i wag Maluszków.
Amparo - może lepiej, ze w szpitalu lezysz pod opieka niż w domu...

Nie rpzejmujcie się uwagami obcych! U mnei w sklepach nikt nie zauważa.. w rodzinie mówia raz że spory raz że mały - nieważne ;p wazne że wszystko jest ok.

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:17   #4652
didi9
Raczkowanie

Aaaaaaa byliśmy u pediatry w poniedzialek, ale nic nie slyszala niepokojacego, jednak z racji, ze kaszel jest od ponad 3 tygodni to dostaliśmy skierowanie na rtg klatki piersiowej i wyszlo zapalenie oskrzeli

Ale dzis zaczelam pranie rzeczy dzidziutka. Dwie pralki sie suszą. Zrobilysmy z córką porządki w szafie i komodzie i synek ma już przygotowana jedna polke i jedna szufladę, wiec poki co musze tam upchac jego rzeczy 😬 Nie wiem tylko kiedy ja to wszystko uprasuje 😎
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:23   #4653
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
TAAAAAK poproszę! a możesz zrobić fotkę szuflady z tymi organizerami jak to wygląda w praktyce?
Fotki mam Ale tu teraz po tych zmianach ciężko wstawić zdjęcie...
Musiałabym na laptopa, przerzucać zdjęcia... nie bardzo mi się chce.
Spróbuje na pw może da się wysłać. A jak nie to może na pocztę Ci wyśle? Podasz mi na pw? Tak na latwizne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Fiolek - pięknie wygląda

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:28   #4654
_toja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Fotki mam Ale tu teraz po tych zmianach ciężko wstawić zdjęcie...
Musiałabym na laptopa, przerzucać zdjęcia... nie bardzo mi się chce.
Spróbuje na pw może da się wysłać. A jak nie to może na pocztę Ci wyśle? Podasz mi na pw? Tak na latwizne

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Fiolek - pięknie wygląda

Wysłałam priv. Z góry dzięki dobra kobieto!
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:33   #4655
Barb83
Raczkowanie

Cay kciuki👍👍👍
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 18:47   #4656
Lovvi23
Zadomowienie

_toja wysłałam Ci fotki
I sprzedajacego.

Ale jeżeli mogę coś doradzic to ja bym zamawiala osobno 6 pojemnikow, jakoś wydają mi się lepsze... pajacyki swobodnie w nich leżą
Bo ten jeden cały organizer, no fajny ale jeżeli chodzi np. O skarpetusie cała reszta musi być bardziej "upchana ". Gdybym miała drugi raz zamawiać to tylko te osobne pojemniki.

Stary 2017-11-15, 19:10   #4657
_toja
Zadomowienie

Cytat:
_toja wysłałam Ci fotki
I sprzedajacego.

Ale jeżeli mogę coś doradzic to ja bym zamawiala osobno 6 pojemnikow, jakoś wydają mi się lepsze... pajacyki swobodnie w nich leżą
Bo ten jeden cały organizer, no fajny ale jeżeli chodzi np. O skarpetusie cała reszta musi być bardziej "upchana ". Gdybym miała drugi raz zamawiać to tylko te osobne pojemniki.

Super to wygląda! Na pewno łatwiej będzie utrzymać porządek. Jak poukładałam bez organizerów to te malutkie ubranka się rozlatują po całej szufladzie... Dzięki
Stary 2017-11-15, 19:38   #4658
cooos_ik
Zadomowienie

zori , nikopoia współczuję wam z tymi skurczami ja całe szczęście nie miałam ani jednego w tej ciazy

fiolek7317 piękna furka, te dodatki śliczne

lovvi23 podeslesz linka do sprzedawcy? Też muszę się w organizery zaopatrzyć, a niestety ikea daleko

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 19:45   #4659
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
zori , nikopoia współczuję wam z tymi skurczami ja całe szczęście nie miałam ani jednego w tej ciazy

fiolek7317 piękna furka, te dodatki śliczne

lovvi23 podeslesz linka do sprzedawcy? Też muszę się w organizery zaopatrzyć, a niestety ikea daleko

Jasne!

Sprzedający to skandynawskidom

Stary 2017-11-15, 21:07   #4660
Marlena234
Rozeznanie

Hej
Nie pisałam bo cały czas się zamartwialam czy wszystko w porządku i w końcu poszłam dziś podejrzeć Mala Kruszyne.
Lekarz mnie uspokoił plamienia to przyczyny niewiadome... być może przy aplikowaniu globulek. Szyjka nad pesserem ma jeszcze 20mm ....
To jest 30 tydzień a laska waży 1400 g. Uffff kamień z serca

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 21:39   #4661
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

zori, nikopoia biedne jesteście z tymi skurczami, mam nadzieję że to nie szkodzi szyjce i to tylko takie przygotowanie do porodu. Ja odstawiłam magnez i o dziwo nie mam żadnych skurczy, a na początku tzn tak około 18 tygodnia miałam dość często.
fiolek piękny ten zestawik. Ja muszę jeszcze się zaopatrzyć w zestaw do wózka, podoba mi się La Millou może ktoś z rodziny mi zrobi prezent.

Ale miałam niefajną sytuację w autobusie, babka mnie wypchnęła z miejsca bo wsiadła matka z dziećmi małymi i chciała ustąpić miejsca. Dzieci się rozsiadły a ja w tym tłumie musiałam stać, przeprosiła mnie bo nie zauważyła że jestem w ciąży, a ja nie miałam sumienia tych dzieci wyganiać z miejsca. Oczywiście wysiadłam z tego wszystkiego na złym przystanku, i teraz tak sobie myślę że muszę ograniczyć komunikację miejską do minimum, to jednak niebezpieczne miejsce...

marlena Ładna waga! I dobrze że z szyjką wszystko ok

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 21:57   #4662
agaciaaas
Zadomowienie

Dziewczyny jak pierzecie nowe przescieradla, reczniczki, pieluchy, kocyki? Jeden raz? Ciuszki piore po dwa razy, najpierw w normalnym srodku, potem w loveli. I lumpeksowe i spadkowe i nowki sztuki po dwa razy. Ale nie wiem jak z reszta rzeczy?

Tez mam organizery ikeowskie, taki zestaw koszykow, pasujacych idealnie do szuflady. Ale jeszcze ich nie rozpakowalam nawet, dopiero zaczynam drugie pranie i prasowanie.

Zori kocyka mam raczej kiepskie zdjecie, ale prezentuje sie tak
1510779435879.jpg

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 22:00   #4663
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak pierzecie nowe przescieradla, reczniczki, pieluchy, kocyki? Jeden raz? Ciuszki piore po dwa razy, najpierw w normalnym srodku, potem w loveli. I lumpeksowe i spadkowe i nowki sztuki po dwa razy. Ale nie wiem jak z reszta rzeczy?

Tez mam organizery ikeowskie, taki zestaw koszykow, pasujacych idealnie do szuflady. Ale jeszcze ich nie rozpakowalam nawet, dopiero zaczynam drugie pranie i prasowanie.

Załącznik 7316136

Ja pralam jeden raz ręczniki, pieluchy, kocyki i przescieradla
Ciuszki zresztą też jeden raz.

Stary 2017-11-15, 22:02   #4664
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość

Załącznik 7316136

Ja prałam ciuszki 2x. A pieluszki raz.
Piękny kocyk

Stary 2017-11-16, 00:12   #4665
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość

Przyszla mi paczka z La Millou, wszystko jest przecudowne! Rozumiem juz fenomen tej firmy, jestem zakochana.
Załącznik 7315426

To śpiworek jest? W którym rozmiarze brałaś?

Ile kupujecie ręczników dla dziecka? 2 wystarczy?

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Dziękuję dziewczyny za kciuki
Z Malutką wszystko ok, waży już 1600g. Co do mnie natomiast, to mam zrobić kilka dodatkowych badań, a w piątek idę do jeszcze jednego lekarza i może będę w stanie wam coś więcej napisać.
Stary 2017-11-16, 00:18   #4666
Lovvi23
Zadomowienie

Cay - ja mam 3 ręczniki
Ale myślę, że dwa też ok

Stary 2017-11-16, 09:15   #4667
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość

Ile kupujecie ręczników dla dziecka? 2 wystarczy?[COLOR="Silver"]

Nie, to jest kocyk niemowlaka, ale chyba wymienie na kocyk sredniaka, bo wydaje mi sie bardzo maly. Spiworek pewnie kupie juz do spacerowki z tej serii jak jeszcze bedzie

Reczniki mam dwa i mysle, ze wystarczy, ewentualnie mam jeden nowy, mieciutki dla nas to do wykorzystania bedzie.

Stary 2017-11-16, 09:45   #4668
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Z Malutką wszystko ok, waży już 1600g. Co do mnie natomiast, to mam zrobić kilka dodatkowych badań, a w piątek idę do jeszcze jednego lekarza i może będę w stanie wam coś więcej napisać.
Mam 2 ręczniki dla synka z kapturkiem, więcej nie kupuję. Jakby jakimś cudem było mało, to mam też inne ręczniki w domu, nie są szorstkie, więc krzywdy mu nie zrobię. A i tak pieluszkę tetrową na ręczniku będę rozkładała.

Mam nadzieję, że będzie dobrze z wynikami i lekarze będą potrafili je szybko polepszyć Ślicznie już córcia waży, super że wszystko z nią ok

Marlena gratuluję udanej wizyty, dobrze że lekarz Cię uspokoił

agaciaaas piękny ten kocyk! Co do prania to część rzeczy x2 prałam (spadkowe, część w zwykłym proszku a część w loveli, ale drugie prane tylko lovela), a nowe i czyste chyba tylko raz wypiorę. W loveli też.

SweetChoco fajnie, ze przeszły Ci te skurcze, szczęściara ja ciągle mam brać magnez.

cooos_ik Ty też masz szczęście, ani jednego skurczu, eh... też tak chcę.

Kimitri gratuluję zakupu wózeczka, pochwal się fotką

Dzień dobry,
ja po badaniach w laboratorium, teraz cierpliwie czekam do poniedziałku/wtorku na wyniki.
Położna powiedziała, żebym nie brała no-spy bo jest szkodliwa... Zła jestem na siebie, że brałam czasem.
Pytałam co mam wziąć do szpitala, to dla maluszka tylko pampersy i chusteczki nawilżane, mówiła, że ciuszki itd dają, bo mają jakieś pakiety noworodkowe. A dla siebie muszę wziąć podkłady seni i te podpaski poporodowe.

Niedługo czeka nas załozenie nowego wątku Tak patrzę na pierwszą stronę, że zaginęła nam chyba z połowa mamusiek Co myślicie, zeby do klubu dodać osoby, które się tu udzielają regularnie? Jak będziemy chciały się pochwalić naszymi kruszynkami, a to już niedługo,to wolałabym tam wrzucić fotkę brzdąca niż tu na forum.
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 09:57   #4669
fiolek7317
Zakorzenienie

Nikopoia moj gin tez na poczatkowych wizytach powtarzal mi, ze nospa nie jest zbyt dobra do brania. Przede wszystkim moze powodowac zaparcia, inne ruchy jelit, ktore mozemy mylic z bolem brzucha 'przez ciaze'.
Skurcze mnie nie mecza, ale jak mam intensywny dzien to boli mnie brzuch i pomaga mi nospa.

Tez jestem za 'przesortowaniem' mamusiek w klubie, abysmy byky tylko te co sie udzielaja.
Grudniowki chyba calkiem przerzucily sie na klub, bo prawie nic nie pisza.

Stary 2017-11-16, 10:00   #4670
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość

Niedługo czeka nas załozenie nowego wątku Tak patrzę na pierwszą stronę, że zaginęła nam chyba z połowa mamusiek Co myślicie, zeby do klubu dodać osoby, które się tu udzielają regularnie? Jak będziemy chciały się pochwalić naszymi kruszynkami, a to już niedługo,to wolałabym tam wrzucić fotkę brzdąca niż tu na forum.
No ja mam problem z klubem, nie mogę wrzucić tam zdjęć bo wywala błąd. Poza tym korzystam z aplikacji a na niej nie ma dostępu do klubu.

Stary 2017-11-16, 10:12   #4671
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Nikopoia moj gin tez na poczatkowych wizytach powtarzal mi, ze nospa nie jest zbyt dobra do brania. Przede wszystkim moze powodowac zaparcia, inne ruchy jelit, ktore mozemy mylic z bolem brzucha 'przez ciaze'.
Skurcze mnie nie mecza, ale jak mam intensywny dzien to boli mnie brzuch i pomaga mi nospa.

Tez jestem za 'przesortowaniem' mamusiek w klubie, abysmy byky tylko te co sie udzielaja.

Aha, to dobrze, ze chociaż Tobie lekarz powiedział, w szpitalu to lekarz dał mi ją w zastrzyku, ale pewnie wybrał "mniejsze zło". A teraz dowiedziałam się, że maluszkowi szkodzi no-spa, nie tylko mamusi.

Mi wygodnie jest pisać tutaj, potem zapewne przejdziemy na odchowalnię, ale tak jak mówię focie maleństw wolałabym tam. No i pododawać osoby, które tutaj są, a tam ich brak

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
No ja mam problem z klubem, nie mogę wrzucić tam zdjęć bo wywala błąd. Poza tym korzystam z aplikacji a na niej nie ma dostępu do klubu.

Zdjęcia łatwo wrzucić z komputerka, a myślę, że codziennie nie będziemy tam dodawać nowych, więc raz na jakiś czas można się zebrać do odpalenia A wrzucasz zdjęcie na fotosik . pl i tam wybierasz opcję "na forum dyskusyjne" i kopiujesz link z górnej części? on ma symbole [ IMG ] link [/ IMG ] coś takiego. I to jak się wklei do klubu to dodaje bez problemu.
Stary 2017-11-16, 10:13   #4672
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Aha, to dobrze, ze chociaż Tobie lekarz powiedział, w szpitalu to lekarz dał mi ją w zastrzyku, ale pewnie wybrał "mniejsze zło". A teraz dowiedziałam się, że maluszkowi szkodzi no-spa, nie tylko mamusi.

Mi wygodnie jest pisać tutaj, potem zapewne przejdziemy na odchowalnię, ale tak jak mówię focie maleństw wolałabym tam. No i pododawać osoby, które tutaj są, a tam ich brak

Zdjęcia łatwo wrzucić z komputerka, a myślę, że codziennie nie będziemy tam dodawać nowych, więc raz na jakiś czas można się zebrać do odpalenia A wrzucasz zdjęcie na fotosik . pl i tam wybierasz opcję "na forum dyskusyjne" i kopiujesz link z górnej części? on ma symbole [ IMG ] link [/ IMG ] coś takiego. I to jak się wklei do klubu to dodaje bez problemu.
Spróbuję, ostatnio coś mi to nie szło kompletnie. Można do klubu dodawać zdjęcia a pisać tutaj. Jest to wyjście

Stary 2017-11-16, 10:20   #4673
_toja
Zadomowienie

Dzień dobry!
Marlena234 gratki! Dobrze, że to nic groźnego

SweetChoco współczuję sytuacji. Już dawno zrezygnowałam z jazdy tramwajami i autobusami, jak muszę pojechać to biorę auto ewentualnie taxi wchodzi w grę... Bezpieczeństwo przede wszystkim Poza tym ciężko znosiłam zapachy ludzi

agaciaaas super kocyk! Nowe rzeczy piorę raz, lumpeksowe 2x w proszku i płynie Loveli i prasuję

Cay jeszcze nie mam ale będe kupować ze 3 ręczniki. Dobrze, ze z Małą ok, trzymam kciuki za jutro!

nikopoia nie martw się nospą, często ją zalecają na wszelki wypadek i nieraz już od początku ciąży. Kiedyś chodziły pogłoski że może powodować coś z napięciem mięśniowym dziecka ale nie wiem ile jest w tym prawdy. Podobnie czytałam, że nie powinno się spać tylko na jednym boku (a kiedyś i niektórzy jeszcze zalecają). Myślę, że małe ilości nie mają żadnego wpływu na dziecko

Też jestem za przesortowaniem! Nie będę chciała się chyba na ogólnym wątku chwalić Małą.
Grudniówki chyba na fejsie siedzą... Trochę je podczytywałam- taki krok przed nami były i wiadomo było czego się można było spodziewać

Ahhh jeszcze 8 godzin do wizyty... Przymusiłam się i zaprosiłam teściową na oglądanie. Ostatnio na połówkowym była moja mama to wypadało teraz ją zaprosić żeby było sprawiedliwie...
Stary 2017-11-16, 10:20   #4674
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuję, ostatnio coś mi to nie szło kompletnie. Można do klubu dodawać zdjęcia a pisać tutaj. Jest to wyjście

No właśnie o czymś takim myślałam. Wiem, że dla osób korzystających z aplikacji pisanie w klubie to utrapienie, z resztą nawet na kompie wygodniej pisze się tu na forum niż tam. A jak będziesz chciała wstawić fotkę to się poinstruujemy krok po kroku
Stary 2017-11-16, 10:23   #4675
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
No właśnie o czymś takim myślałam. Wiem, że dla osób korzystających z aplikacji pisanie w klubie to utrapienie, z resztą nawet na kompie wygodniej pisze się tu na forum niż tam. A jak będziesz chciała wstawić fotkę to się poinstruujemy krok po kroku
Najwyżej mi pomożecie
toja kciuki za wizytę z teściową może być ciekawie.
Ja właśnie próbuję uświadomić mojego męża że nie mamy czasu i musimy przyspieszyć z wyprawką. Ile ja się nagadam do tego chłopa to ręce opadają. A teraz jeszcze dziecko dojdzie

Stary 2017-11-16, 10:24   #4676
agaciaaas
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi. Tyle się naczytałam i nasłuchałam ostatnio o chemii w ubrankach i innych tekstyliach, że teraz się boję. Dlatego nowe ciuszki też piorę 2 razy. Podobno, żeby zupełnie pozbyć się chemii z ubrania trzeba je uprać kilkanaście razy! Dlatego ciuchy z lumpeksów są bezpieczniejsze.
Ale taki kocyk, czy prześcieradło nie ma tak bezpośredniego kontaktu ze skórą dziecka jak ubranko, więc chyba upiorę raz, no i poprasuję.

Cytat:

Ja planowałam 2, mam 4 ale tylko dlatego, że upolowałam 3 w lumpeksie za grosze, jeden mam nowy.

Gratki, kawał dziewczyny a za Ciebie kciuki.

Cytat:
Mam 2 ręczniki dla synka z kapturkiem, więcej nie kupuję. Jakby jakimś cudem było mało, to mam też inne ręczniki w domu, nie są szorstkie, więc krzywdy mu nie zrobię. A i tak pieluszkę tetrową na ręczniku będę rozkładała.

Mam nadzieję, że będzie dobrze z wynikami i lekarze będą potrafili je szybko polepszyć Ślicznie już córcia waży, super że wszystko z nią ok

Marlena gratuluję udanej wizyty, dobrze że lekarz Cię uspokoił

agaciaaas piękny ten kocyk! Co do prania to część rzeczy x2 prałam (spadkowe, część w zwykłym proszku a część w loveli, ale drugie prane tylko lovela), a nowe i czyste chyba tylko raz wypiorę. W loveli też.

SweetChoco fajnie, ze przeszły Ci te skurcze, szczęściara ja ciągle mam brać magnez.

cooos_ik Ty też masz szczęście, ani jednego skurczu, eh... też tak chcę.

Kimitri gratuluję zakupu wózeczka, pochwal się fotką

Dzień dobry,
ja po badaniach w laboratorium, teraz cierpliwie czekam do poniedziałku/wtorku na wyniki.
Położna powiedziała, żebym nie brała no-spy bo jest szkodliwa... Zła jestem na siebie, że brałam czasem.
Pytałam co mam wziąć do szpitala, to dla maluszka tylko pampersy i chusteczki nawilżane, mówiła, że ciuszki itd dają, bo mają jakieś pakiety noworodkowe. A dla siebie muszę wziąć podkłady seni i te podpaski poporodowe.

Kciuki za wyniki.

Jestem za, ja tu na forum na 100% zdjęć malucha nie wrzucę.

Cytat:

Grudniówki to chyba na fb, śledziłam wątek jakiś czas, ale teraz już nie bardzo jest co śledzić

Cytat:

Ja też często korzystam z aplikacji, przy maluszku pewnie też będę. Dlatego jestem za tym, żeby tu zostać, ale klub niech będzie do jakichś bardziej osobistych tematów, czy właśnie zdjęć.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 10:24   #4677
Lovvi23
Zadomowienie

Nikopoia - jakaś dziwna ta położna Ameryke odkryla... co teraz nie jest szkodliwe? Ja biorę 2 razy dziennie...
Ale znam dziewczyne co bierze 6x1. Także...

Stary 2017-11-16, 10:26   #4678
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Nikopoia - jakaś dziwna ta położna Ameryke odkryla... co teraz nie jest szkodliwe? Ja biorę 2 razy dziennie...
Ale znam dziewczyne co bierze 6x1. Także...

Mi też lekarz zalecał brać nospe na skurcze. Na szczęście nie ma już takiej potrzeby.

Stary 2017-11-16, 10:32   #4679
fiolek7317
Zakorzenienie

Sweet ja tez korzystam tylko z aplikacji, bardzo rzadko zagladam do klubu tez sie smieje, ze bede miala juz dwojke dzieci, bo czasem to juz rece mi opadaja jak tz z czyms wyskoczy

Agaciaaas wlasnie ja listopadowki podczytuje, bo u grudniowek cisza a fb jest super sprawa, jestem w jednej grupie z wiazazu na fb i nic nie umyka, ale tutaj nie wszystkie dziewczyny maja konto

Tez mysle, ze nie ma co sie przejmowac ta nospa, sama czasem ja biore, tyle lekarzy ja zaleca, ze jakiejs wiekszej szkody na pewno nie robi dziecku.

Stary 2017-11-16, 10:38   #4680
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Mi też lekarz zalecał brać nospe na skurcze. Na szczęście nie ma już takiej potrzeby.

Ja ostatnio próbowałam odstawić.... niestety... skurczy było więcej więc tak czy siak musiałam wziąść nospe.

Zresztą ja mam trochę też inne podejście, wybieram mniejsze zło. Wolę brać niż urodzić wcześniaka... bo co z tego, że bym nie zaszkodzila nospa... jak... ehhh. W poprzedniej ciąży nic nie brałam.... I źle to się skończyło.

Jest tyle kobiet co bierze nospe dzieci żyją i maja się świetnie.... więc nie wiem po co takie gadanie, że nospa szkodzi. Wszystko teraz szkodzi. I jakbym miała na to patrzeć co mi szkodzi.... to chyba bym musiała przestać oddychać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości