Ponowne starania po t. Zaczynamy - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-13, 19:02   #1261
Igni2017
Raczkowanie

Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy

Hej kobietki.Byłam dziś u swojego gin.Kruszynka pięknie rośnie poprostu książkowo.Ma 3.5 cm dł ma śliczne tyci nóżki i rączki serduszko pięknie miarowo bije.Dziś 10+3 i rośniemy dalej😉😉😉
Igni2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 21:15   #1262
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Igni2017 super wiadomość 😊 kamień z serca prawda?

Ja nadal czekam na wyniki pappa te z krwi. Logowałam sie dzis chyba ze 100 razy - dosłownie, aby sprawdzic czy moze juz są te wyniki biochemii.
MamusiaOliwierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 21:23   #1263
Igni2017
Raczkowanie

Oj wielki kamień.No domyślam się jaki jest twój stres i boje się co ze mną będzie po 30 jak bede na swoje czekać.Ja jestem zdania że skoro USG pożądnie zrobione nie daje Ci powodu do niepokoju to pappa to tylko potwierdzi.Trzymam kciuczki mocniutko za was.
Stary 2017-11-13, 21:35   #1264
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Oby tak właśnie było 😔

Straszne jest to oczekiwanie, można sie wykonczyc 😯
Stary 2017-11-14, 09:38   #1265
kinga611
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Gratuluję wszystkim zaciążonym Igni pamiętam Twoja historie z forum ginekologicznego bardzo się cieszę że już jesteś w ciąży, teraz będzie wszystko dobrze

Odbiegajac trochę od tematu badań, przypomnę szybko mój poprzedni wpis o tym jak dowiedziałam się że nie mam owulacji i ogólnie że kiepsko z moimi jajnikami i że jak tylko dostanę miesiączki to odrazu nam się zgłosić do lekarza. Problem natomiast jest taki że jej nie dostałam. Mimo że w cyklu nie miałam owu to po 2 dniach spóźnienia zrobiłam test- negatywny, po 8 znów test- negatywny. 10 dnia byłam u lekarza i okazało się że owulacja jednak była tylko spóźniona i że wszystko wygląda ok! Zdziwienie lekarza było równe z moim. Przepisał luteinę na wywołanie okresu ale polecił poczekać jeszcze 4dni. Od dziś powinnam zacząć brać luteinę rano zrobiłam test i jest blada druga kreska! Luteiny narazie nie biorę test miałam jeden nie wiem czy to pomyłka czy poprostu negatywny wynik a ja robię sobie nadzieję. Dziś pojade zrobić b-hcg ale dopiero wieczorem i wynik będzie jutro. Już obudziła się we mnie nadzieja boję się tego rozczarowania. Przyjmuje też miovarian czy on może wpłynąć na wynik testu? Co o tym myślicie?

Edytowane przez kinga611
Czas edycji: 2017-11-14 o 09:39
kinga611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 12:20   #1266
Igni2017
Raczkowanie

Kinga611 dziekuje ślicznie narazie jest wszystko ok apteczka leków zastrzyki ale dla kruszynki wszystko.

Mam nadzieje że ta opóźnona owulacja bedzie owocna😆Nie poradze ci niestety co do tego leku czy mogl miec wplyw na test ale życze ci by tak nie było i jutro odbierzesz piękną bete.
Stary 2017-11-14, 12:26   #1267
kinga611
Raczkowanie

Dziękuję �� nie wytrzymałam i wyszłam z pracy żeby zrobić hcg, więc wyniki będę mieć wieczorem �� trudno co będzie ��

Dam znać co i jak ale ciężko mi uwierzyć że mogłam mieć takiego farta ��
Stary 2017-11-14, 14:23   #1268
Igni2017
Raczkowanie

Trzymam kciuczki😆😆😆
Stary 2017-11-14, 15:01   #1269
kinga611
Raczkowanie

Hcg 824! Chyba się udało 😂😂😂😂😂
Stary 2017-11-14, 15:04   #1270
wynn
Zadomowienie

Kinga to super wieści!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 15:34   #1271
kinga611
Raczkowanie

Ja poprostu boję się w to wierzyć, że to jakaś okrutna pomyłka! Niemalże popłakałam się w pracy oj ja głupia

W czwartek pójdę jeszcze raz zrobić hcg jeżeli będzie przyrost to dzwonię do gina

Edytowane przez kinga611
Czas edycji: 2017-11-14 o 15:35
Stary 2017-11-14, 16:37   #1272
Igni2017
Raczkowanie

Kinga611 super wieści taka beta to w 100%ciąża.
Stary 2017-11-14, 17:46   #1273
lattelatte1
Raczkowanie

Kochane, u nas to juz prawie 17 tydzien. Przed świetami bedziemy mieli badanie połówkowe. Oczywiście nie moze byc za idealnie, co jakis czas mam plamienie, sprawdzamy z lekarzem i wg. niego nic złego sie nie dzieje, co jakis czas pojawia sie infekcja - nie moge sie jej pozbyć
Zawsze cos, oby jednak to nie miało złego wypływu na maluszka. Podobno to częste w ciąży.

lattelatte1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 07:43   #1274
pollyhanna
Raczkowanie

A ja wczoraj spanikowalam... nagle jak szłam po syna do przedszkola zaczęło mi mocno brzuch spinac... no i nie puszczało po powrocie do domu - jeszcze doszedł ból krzyża, taki okresowy. No i pojechałam do szpitala... trafiłam na lekarza do którego miałam iść w czwartek na usg. I oczywiście wszystko w porządku! Macica się rozciąga i stad ten ból (trzecia ciąża ja dalej nie ogarniam). No ale kropek rozwija się ładnie - rośnie idealnie (nawet jest 1 dzień wiekszy), serducho bije. No i tak sie stresowalam czwartkiem a już nie muszę przychodzic i zamiast czekać w czwartek w kolejce na usg (ostatnio prawie 3 h kiblowalam) ogarnelam wszystko w 40 min razem z droga autem

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
pollyhanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:35   #1275
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Dziewczyny widzę same dobre wieści.

Ja juz odebralam wyniki biochemii na test pappa - wszystko ok, w granicach 1 mom- ufff.

Mimo wszystko wczoraj pobrano mi krew na test nifty, także jeszcze w pełni się nie cieszę...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Lattelatte1 ja w poprzedniej ciąży tez zmagalam sie z czestymi infekcjami, i to jakoś od 6 tc! Lekarz przepisywał mi pimafucin- masc i globulki, byly niezawodne. Teraz poki co jeszcze mnie nie dopadła infekcja, staram sie nosic jakies bawelniane leginsy czy spodnie z naturalnych tkanin, takie przewiewne aby nie zatrzymywaly powietrza. Niby to też ma wpływ.
Stary 2017-11-15, 10:00   #1276
kinga611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lattelatte1 Pokaż wiadomość
Kochane, u nas to juz prawie 17 tydzien. Przed świetami bedziemy mieli badanie połówkowe. Oczywiście nie moze byc za idealnie, co jakis czas mam plamienie, sprawdzamy z lekarzem i wg. niego nic złego sie nie dzieje, co jakis czas pojawia sie infekcja - nie moge sie jej pozbyć
Zawsze cos, oby jednak to nie miało złego wypływu na maluszka. Podobno to częste w ciąży.
Ok

Ja z infekcjami nie miałam do czynienia w ciąży mimo że czasem mnie nawiedzały, za to u mnie pojawiało się zapalenie pęcherza, tylko że ja ogólnie mam skłonności😖 podpytaj lekarza może doradzi Ci jaki suplement może być pomocny, czego dostarczyć organizmowi żeby zmniejszyć ryzyko infekcji.

Też słyszałam że bielizna obowiązkowo powinna być bawełniana, pełne figi i że powinno się unikać noszenia dopasowanych spodni. Co do płynów do higieny to z czystym sumieniem mogę Ci polecić pliva fem f, nie należy do najtańszych ale odkąd zaczęłam go stosować mam spokój z infekcjami, naturalnie mogą go stosować kobiety w ciąży. Z tej serii jest jeszcze niebieski też go próbowałam ale jednak pomarańczowy jest zdecydowanie lepszy.
Stary 2017-11-15, 17:21   #1277
Nina2809
Raczkowanie

lattelatte1 a od którego tygodnia masz te plamienia i jak często ? Bo ja już miałam 2 razy i też nic lekarze nie widzieli. Miałam tydzień spokoju i dziś znów dostałam już nie wiem co mam myśleć :/
Nina2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 17:27   #1278
gynvael
Raczkowanie

Dziewczyny ja tez juz 2 razy mialam plamienia. Pierwsze w 9t i drugie tydzien temu w 12t. Znowu biorę duphaston i chyba po tygodniu ustało. Ale wczoraj na usg z pappa lekarz zauwazył krwiaka pozakosmówkowego. Moja gin mnie uspokaja i mowi ze to dość często się zdarza. Poza tym maluch cały czas rosnie i na ten moment nie ma zadnych odstępstw od normy. Jutro odbieram wyniki pappy a maksymalnie w ciągu tygodnia będę mieć wyniki nifty

gynvael jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 19:04   #1279
Pchelka216
Raczkowanie

cześć dziewczyny. u mnie okazało się że serce nie bije. a moje pękło ponownie.
Pchelka216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 19:12   #1280
gynvael
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pchelka216 Pokaż wiadomość
O rany, Pchełka, nie wiem co napisać. Jest mi sztrasznie przykro... trzymaj się kochana, rozumiem ciebie, to samo przechodziłam w poprzedniej ciąży i mimo ze moj maluszek był chory to i tak ta wiadomość była tak niewyobrażalnie ciężka....

Stary 2017-11-15, 20:13   #1281
Smutek88
Raczkowanie

Cytat:
Pchełka bardzo mi przykro, musisz być silna ... ja tez druga poroniłam jak wiesz dwa tyg temu... żadne pocieszenie ale ja sobie tłumacze tak ze cos musiało być nie tak i natura sama zweryfikowała wiem ze to okrutne jest ale musimy być silne !!! Wkoncu i nam się uda ściska Cię mocno ... jeszcze dla nas słońce wyjdzie !! Musi !!
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 21:14   #1282
lattelatte1
Raczkowanie

Nina2809 piersze plamienie miałam ok 9 tygodnia, pozniej ok 15. Za każdym razem lekarz mowi, ze wszystko jest dobrze. Zazwyczaj towarzyszy temu pieczenie i wg. lekarza infekcja moze byc przyczyna. Niestety dostałam anrybiotyk, pomógł jedynkę na chwilke. Teraz znowu powróciła.
Pocieszam sie, ze infekcja to częsta przypadłość kobiet w ciąży.

lattelatte1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 21:36   #1283
Pchelka216
Raczkowanie

Gynvael dziękuję. Gdyby nie oba fora i Wy to bym zwariowala wtedy i teraz też by było gorzej. Smutek ja też od poprzedniego razu zawsze mówiłam że lepiej żeby było poronienie niż później okazało się że coś nie tak. wiec5z jednej strony czuję ulgę a z drugiej żal i wściekłość bo nie plamilam nie bolało żadnych oznak że coś jest nie tak. i znowu musze mieć wywołanie bo nic samo się nie dzieje.
Pchelka216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 22:11   #1284
Smutek88
Raczkowanie

Cytat:
Gynvael dziękuję. Gdyby nie oba fora i Wy to bym zwariowala wtedy i teraz też by było gorzej. Smutek ja też od poprzedniego razu zawsze mówiłam że lepiej żeby było poronienie niż później okazało się że coś nie tak. wiec5z jednej strony czuję ulgę a z drugiej żal i wściekłość bo nie plamilam nie bolało żadnych oznak że coś jest nie tak. i znowu musze mieć wywołanie bo nic samo się nie dzieje.
... niech ten rok się już skończy ... bo tyle złego przyniósł
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 06:41   #1285
Igni2017
Raczkowanie

Pchełka tak strasznie mi przykro ale jeszcze bedzie dobrze zobaczysz.

MamusiaOliwierka to super że wyniczki ok wiec teraz tylko czekać na zdrową piekna dzidzie.

Kinga611 daj znać dzisiaj zaraz jak tylko beta hcg zrobisz.
Stary 2017-11-16, 08:11   #1286
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Pchełka to takie przykre... 😢 Najgorsze jest, ze na bieg niektorych wydarzen nie mamy w ogóle wpływu 😔
Stary 2017-11-16, 11:58   #1287
Nina2809
Raczkowanie

Dziewczyny w nocy dostałam znów lekkiego krwawienia, rano do szpitala no i zostaje na parę dni. Serduszko bije ale lekarz mnie nastraszył mówiąc coś o za dużym pęcherzyku żółtkowym a jak czytałam to zazwyczaj oznacza wady genetyczne płodu czy naprawdę ten koszmar może pojawić się kolejny raz ? ;((
Stary 2017-11-16, 12:09   #1288
gynvael
Raczkowanie

Nina, badz dobrej myśli. I nie czytaj. Wiem, ze latwo powiedzieć, ale stres tylko moze zaszkodzić a w internetach sporo informacji wyrwanych z kontekstu czy po prostu przekłamanych. Znam wiele przykladów ciaz z problemami na początku które zakonczyly się szczesliwym finałem w ppstaci zdrowego różowego malucha 😊 wiem ze strach jest ale robisz wszystko jak należy i jestes pod opieką lekarzy. Glowa do góry 😊

Ja tez jeszcze mam plamienia. To juz tydzień. Ale mojangin mnie usppkaja. Dzisiaj tez odebrałam wyniki papy i choć ryzyka spadły dla t21 mam 1:743 z wyjsciowego 1:119. Ale lekarz powiedział ze i tak mogę być tą jedna sporod 743 oobiet z chorym dzieckoem i ze powinnam zrobić amniopunkcję. Z gabinetu wyszłam bardziej przygnębiona niz tam wchodziłam. Na szczęscie moja niezawodna gin i tym razem mnie pocieszyła, mowiąc ze jej zdaniem wszystko na fen moment wskazuje ze tym razem bedzie dobrze. No nic, czekam jeszcze na wyniki nifty.

Stary 2017-11-16, 13:32   #1289
Nina2809
Raczkowanie

gynvael właśnie ci lekarze potrafią czasem tak namieszać w głowie, że człowiek przestaje wierzyć w cokolwiek. On mi powiedział, że ten pęcherzyk ma 9mm a powinien miec 4mm i zaczął już w pewnym momencie stawiać sprawę tak jakbym nosiła kolejne chore dziecko już prawie straciłam nadzieję, że może być dobrze
Stary 2017-11-16, 14:21   #1290
MamusiaOliwierka
Raczkowanie

Gynvael a jak biochemia w pappie? Jaka wyszła wartosc wolnej beta hcg?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

A co do wyliczonego ryzyka i tych statystyk - w poprzedniej ciązy totalnie nie speawdzilo sie! Co z tego ze ryzyko ostateczne wyszło 1: prawie 3000! I tak był zd. Beta hcg była przekroczona 4- krotnie i to dało do myslenia, zadne tam statystyki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości