|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.9
Sama w domu, to juz braz na brąz wiec wtopy nie bedzie (chyba :p)
![]() Siedze juz z farba, w zasadzie zaraz powinnam zmyc. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Domi to pewnie corka bedzie jak na usg robi przyczajki
Cocci sto lat! Spełnienia marzenia, oby szybko! Piekna bransoletka Fiole trzymam kciuki za pozytywne wiesci z badan! Avina udanej zabawy Blanka kciuki za wizyte!! Minita, swiruj razem z nami, kaza ma/miala rozne mysli, przemyslenia. Nakrecania na makasa (btw ja w cyklach "nieciazowych" mialam tyle objawów 'pewniaczkow' że byście padly, dolaczylam akurat w 10 cs to wam zaoszczedzilam). Badaj się, zmieniaj lekarza i trzymamy kciuki! Polinezyjka dziekuje Ja np co do obecnosci chlopa przy porodzie naczytalam się tyle... Ze nie powinien, ze niektorzy mają jakies "urazy" później, ze się naogladaja i potem serdushkowac nie chca itp itd. ![]() A d.pa u nas wyszla z tego. Pozniej sam kolegom mowil i namawial zeby byli! Mimo ze momentami myślałam, ze go udusze, to jednak sama bym sobie momentami wody nie podala, pomagał mi schodzic/wychodzic na lozko i materace. Moglam chodzić pod cieply prysznic ile razy chcialam bo mnie zaprowadzal i pomagal przy kąpieli, sama bym nie dala rady a polozne mialy jeszcze 2 rodzace do obskoczenia, ktore były same i im pomagaly... Ze się corka urodzila to zobaczylam dopiero po jego reakcji bo ja tu pre a on ryczy i O co kaman?? A tu zerkam "w dol" i jakiś slonik mały na rekacy u poloznej
|
#3303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem już po wizycie.. Jest pecherzyk ciążowy, niestety nie ma jeszcze serduszka..
Według usg to 6tc.. Czyli wszystko się zgadza, skoro mi aplikacja pokazuje 6+2? Bo lekarze liczą skończone tygodnie?? Z tych nerwów i stresu zapomniałam zapytać o to i zabrać zdjęcie usg. Następna wizyta 28.11.17 No i niestety ale lekarz prywatny znów odwalił numer i dziś go też nie było. Wkurzyłam się bardzo, nie będę do niego chodzić. Jedna nieobecność jest do zaakceptowania, dwie to już przesada.. Byłam dziś u mojej byłej ginekolog na NFZ.. I zostaje u niej. Co do łososia, mam odpuścić, tak samo tuńczyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i na samym koncu mial.kryzys bo obskoczyly mnie dwie polozne i ten lekarz gbur, krzyczalam chyba na caly szpital, bo myslalam ze mnie polamie zaraz jak sie uwalil na mnie, widzialam.katem oka ze tz sie za glowe zlapal i widzialam po minie ze jeszcze chwila a by temu lekarzowi przyp... ale w tym momencie syn wyskoczyl i zaraz wszystko zaczęło sie wokol niego krecic. Potem taki dumny opowiadal "urodzilismy" Mowi ze najgorszy moment z porodu to bylo jak spojrzal jak polozna ogladala lozysko czy cale, mowi, ze omal pawia nie puscil Wg mnie facet powinien byc, co by nie bylo, super jest razem byc, nie wiem, sama bym chyba tam umarla z zalu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ginekologa, zgadzam się, niepoważny. Edytowane przez _Nat_ Czas edycji: 2017-11-16 o 17:11 |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka tak lekarze licza skonczone tygodnie. Na serduszko jest jeszcze czas, nie martw sie. A lekarz idiota, jak tak mozna nie szanowac czyjegoś czasu.. dobrze, ze masz opcje na nfz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Gin mi napisala, zebym sie spakowala na jutro... czyli jutro po wizycie od razu ide na oddzial. Ehhh tak przeczuwalam jak napisala "Pogadamy w piatek co i jak", mysle, ze nie chciala mnie stresowac wczoraj... Ja tak podejrzewalam to, ze najpóźniej w poniedziałek przywitam szpital, wiec zaczelam sie dzis pakować ale widzę, ze musze zagescic ruchy na jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim mi badania porobia to pewnie zejdzie. Napisala ze od soboty rano bedzie miala dyżur. Najlepiej to by bylo polozyc sie tam i zeby sie samo zaczelo, bez żadnych naglych cc i innych rzeczy. Ale to takie male marzenia.
Spimy dzis z synem. Nie wiadomo kiedy wyjde i czy przypadkiem juz nie z Ewa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3310 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mimo bólu byłam bardzo spokojna, nie panikowałam, skupiałam się na ćwiczeniach i na oddychaniu i myśleniu, że każdy kolejny skurcz przybliża do pojawienia się córy. Ta świadomość przy porodzie w połączeniu ze świetną położną sprawiły, że ja naprawdę z sentymentem wspominam poród ![]() Cytat:
Cytat:
Już próbowałaś na lalce Cytat:
Cytat:
ale już na samą akcję parcia może wyjść z sali jeśli nie będzie czuł się pewnei Mój mąz był przy porodach i bardzo się z tego cieszę, bo zawsze to fajnie mieć obok wsparcie. On też mógł przeżywać razem ze mną, poza tym był przy ważeniu, pierwszym myciu i nawet lekarz mu zdjęcie zrobił z córą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co z tarczyca? Masz jakiegos zaufanego endokrynologa?
|
|||
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lada moment i będzie serduszko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Ey.... Bo ja juz czuję oddech porodu na plecach.
Najpierw sobie myślalam, ze spoko... Zanim Wanilka urodzi, po niej Invi i dopiero ja to minie tyyyyllle czasu ![]() A tu się ekipa wykrusza, Wanilka juz mamusa, Invi na wylocie i ![]() Invi ja tez uwazam ze facet powinien byc przy porodzie, pomoc nieoceniona, nawet ta najdrobniejsza wlasnie- odkrecanie i zakrecanie wody ja sama bym się po prostu bała...Zreszta jak na starosc mam mu d.pe wycierac gdyby potrzebował, to dlaczego przy porodzie ma go nie byc, skoro tylko pomaga a nie odbiera ![]() Blanka parę dni i bedzie serce jak dzwon!💚💙💜
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porodu, jak sa mega wrazliwi to na parte moga wyjsc, ale w tej pierwszej czesci, ktora niekiedy wieki trwa ich obecnosc wg mnie jest konieczna. Kto mnie pocieszy, ze jestem taka dzielna, kto bedzie mnie za reke trzymał? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka super! Jeszcze kilka dni i serducho bedzie bilo jak dzwon
A ten ginekolog to sobie jakies jaja robi. Rozumiem ze to tylko czlowiek i moze sie rozchorowac czy cos ale moglby chociaz jakas kartke wywiesic ze go nie bedzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Invi jeszcze chwila i Ewcia bedzie po tej stronie brzuszka 😱 kiedy to zlecialo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy mój mąż będzie przy porodzie.. Czy zdarzy dojechać.. Jak się zacznie, a on będzie w trasie to nawet my mu nie zadzwonię.
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
Cocci spełnienia marzeń przede wszystkim i szczęścia" i duuużo miłości
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
U nas może być tak, ze mąż pojdzie do pracy i o narodzinach dowie się z smsa od kogoś, jak już wyjdzie z pracy. Tego bym nie chciała, no ale.. Na kopalnie nie zadzwonię
![]() Hahaha Invi z wiatrem dobre, ja poki co lekki oddech, do halnego jeszcze troche
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-11-16 o 17:48 |
|
|
|
#3321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć który dziś dc??? Może za wcześnie Jakimś cudem wyszliśmy z domu ! I pomyśleć, że 8 lat temu to jedyny problem przed wyjściem z domu to był taki w co się ubrać : hahaha: Kiedy to zleciało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minita przytulam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3324 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam rodzić samemu Podczytuje jednym okiem, a drugim układam z córką lego. Juz godzinę, a jeszcze nawet połowy nie złożyłyśmy
|
||||
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i dostałam też witaminy Pregna plus.
|
|
|
#3326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to tylko siniaki od złośliwego łóżka mam, które też się na mnie rzuca.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka Nic się nie martw, 6tc to dla lekarza jak dla nas 7, także wszystko jest na miejscu. 27 listopada już na pewno będzie serduszko
![]() Ja też biorę Pregnę plus, jest spoko, bo są małe kapsuły i nie śmierdzi potem rybą ![]() A w kwestii porodu i obecności Twojego męża - zawsze możecie spróbować wziąć urlop w okolicy porodu - a nóż widelec się uda i mąż będzie na miejscu Minita Ja bym tej wysokiej prolaktyny tak bardzo na razie nie brała do serca, bo wiadomo, jak to było Invi o kurczę...no to pięknie z tym szpitalem, myslisz, że Cię już zostawi do daty porodu? |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej kolor ładny mi wyszedł
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór 😃
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

mąż zawsze mi powtarza, że większej ciapy w życiu nie spotkał
na razie jest na etapie "Zobaczymy", bardzo bym chciała, żeby mnie wtedy wspierał, ale do niczego go nie chcę zmuszać. Wolę, żeby sam pewnego dnia doszedł do wniosku, że nie wyobraża sobie, żeby w tej ważnej chwili mnie zostawić samą
)
Mam nadzieję, ze nasze koty jakoś dadzą radę same
Koleżanka ma do nich przyjść jutro i w sobotę, a w niedzielę wracamy.
trzeba zmienić gin. Życzę Ci tego by ta zmiana przyniosła szybkie efekty w postaci dwóch kreseczek 😘

odstawianie jest mega ciężkie. mam ochote sie wycofac ale wiecej szkod jej zrobie ze nie dostawala a nagle dostaje niz by to bylo warte mojego psychicznego spokoju. wiec no coz, zostawie jak jest i zobaczymy co dalej

ja to tylko siniaki od złośliwego łóżka mam, które też się na mnie rzuca.