Mamusie majowe 2018 cz. 3 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-16, 19:35   #61
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Boje sie ze ten bol brzucha sobie wykracze wiec wole nie . Byc moze wcale nie bede musiala udawac bo mi sie oczy zywcem zamykaja

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 19:38   #62
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja tak mam często, bo np w dzień mi się chce a wieczorem oczy same się zamykają i nie ma bata że się rozochoce, więc najczęściej śpię. Ogólnie u nas w porównaniu z tym co było przed ciążą to posucha. W cyklu kiedy zaszlam serduszek bylo bardzo duzo bo mieliśmy urlop i prawie codziennie coś sie dzialo a teraz, raz dwa razy w.tygodniu. masakra

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 19:39   #63
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Czas edycji: 2017-11-16 o 19:41
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 19:42   #64
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Ja tak mam często, bo np w dzień mi się chce a wieczorem oczy same się zamykają i nie ma bata że się rozochoce, więc najczęściej śpię. Ogólnie u nas w porównaniu z tym co było przed ciążą to posucha. W cyklu kiedy zaszlam serduszek bylo bardzo duzo bo mieliśmy urlop i prawie codziennie coś sie dzialo a teraz, raz dwa razy w.tygodniu. masakra
Ooo widze ze jest nas wiecej. Tez mam ten problem ze w dzien moge wszystko a wieczorem spie zywcem i mi sie odechciewa

Stary 2017-11-16, 19:46   #65
Mirabilka
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2018 cz. 3

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
różowe baby dream też używałam
velvet chyba niebieskie
Ale w domu używałam zwykłej wody i wacików. Chusteczki tylko na wyjścia, albo przy kupie (bo było mi szybciej ),
z resztą też niektóre zostawiają powłokę jakby na skórze i miałam wrażenie, że stąd pojawiały się odparzenia, bo to nie doschło i na to pielucha

na blogu sroki jest szczegółowo opisane i już później tylko tam patrzyłam i kupowałam.

Z żelami do mycia chwalę sobie serie rosmanowską babydream- płyn z pompką. Moje dziecko miało różne zmiany alergiczne, dostawało wysypki po niektórych mazidłach.
Po tym jest dobrze.
Ja też używam do higieny intymnej :P

z kremami te serie babydream składowo ok- ten na odparzenia kilka razy sprawdziłam i znikało szybciutko, (choć mąka ziemniaczana u nas w razie w też się sprawdzała :P )
ale warte uwagi są też MOMME, aderma ECO (też na blogu sroka opisane szczegółowo).

Z emolientami, jeśli byłaby potrzeba, to myślę, że warto zobaczyć, co mają w składzie i też wziąć te, które są rzeczywiście dobre dla skóry, bez zbędnego wszystkiego z całego świata

U mnie się sprawdzało tez podmywanie w domu niż mazanie - Sroka fajnie pisze chociaż czasem mam wrażenie, ze trochę jednak reklamy w jej wpisach jest, szczególnie tych nowszych.
Z aptecznych jestem zadowolona i używam z młodym bioderma atoderm - kupujemy żel ok 1 litra i mamy zapas na pół roku to samo z balsamem. Cenowo super wychodzi a składu nie opanowałam ale ufam im jeszcze.

Aaa no i mąka ziemniaczana to hit i najlepsze kąpiele w krochmalu - a co konkretnego do pupy stosowaliscie ? Na te hard sudocrem dawałam a jak nie było nic to Ziaja albo linomag - szału nie było

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2017-11-16 o 19:49
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 19:54   #66
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
U mnie się sprawdzało tez podmywanie w domu niż mazanie - Sroka fajnie pisze chociaż czasem mam wrażenie, ze trochę jednak reklamy w jej wpisach jest, szczególnie tych nowszych.
Z aptecznych jestem zadowolona i używam z młodym bioderma atoderm - kupujemy żel ok 1 litra i mamy zapas na pół roku to samo z balsamem. Cenowo super wychodzi a składu nie opanowałam ale ufam im jeszcze.

Aaa no i mąka ziemniaczana to hit i najlepsze kąpiele w krochmalu - a co konkretnego do pupy stosowaliscie ? Na te hard sudocrem dawałam a jak nie było nic to Ziaja albo linomag - szału nie było

U nas bardzo mało było problemów z jakimikolwiek odparzeniami - prawie w ogóle. Kąpaliśmy w emoliencie - jak była zaczerwieniona pupa po jakichś kupowych akcjach to wystarczył zielony linomag.... generalnie tyle z kosmetyków - nigdy niczym nie smarowalismy bo nie było takiej potrzeby

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 19:54   #67
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
czego to sie ni robi zeby naszego zboczuszka wątkowego zaspokoicdobrze ze domii29 relacji live nie chce,choc wszystko przed nami
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dobre i takie atrakcje jak chlop zaniemogl😂😂 ja mialam mojego wykorzystac ale wymiekam. Naobiecywalam mu gruszek na wierzbie i nie wiem jak sie teraz wykrecic wiec najlepszym rozwiazniem bedzie udac ze spie 😈

A zadziała?bo moj jak sie uprze to mizia az mi sie zachce,taki sprytny ze po tylu latach wie gdzie zaszalec zeby mi sie zachciało
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-16, 19:56   #68
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
U nas bardzo mało było problemów z jakimikolwiek odparzeniami - prawie w ogóle. Kąpaliśmy w emoliencie - jak była zaczerwieniona pupa po jakichś kupowych akcjach to wystarczył zielony linomag.... generalnie tyle z kosmetyków - nigdy niczym nie smarowalismy bo nie było takiej potrzeby

Ooo to super - mój tez mało co ale pamietam, ze jakoś po roczku raz tak konkretnie ze ratował nas clotrimazolium

Stary 2017-11-16, 20:01   #69
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam sie w nowym watku, niestety od poniedzialku nie jestem w stanie Was nadrobic bo pokazuje mi w aplikacji ok 70 stron do przeczytania . Nie mam glowy do tego, do tego stopnia ze w poniedz prawie trafilam do szpitala bo dostalam cisnienia. Ale juz jestem po wizycie u kardiologa i jest oko, dzisiaj wizyta u gina, ale bez Usg, kolejna Groszku mozesz wpisac 5.12. Mam nadzieje, ze mnie nie zapomnialyscie i moge do Was wrocic. Dla osob nie bedacych na fb, w srode pochowaliśmy mojego teścia, wiec kilka dni mialam wyjętych z kalendarza.

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 20:04   #70
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
czego to sie ni robi zeby naszego zboczuszka wątkowego zaspokoicdobrze ze domii29 relacji live nie chce,choc wszystko przed nami

A zadziała?bo moj jak sie uprze to mizia az mi sie zachce,taki sprytny ze po tylu latach wie gdzie zaszalec zeby mi sie zachciało
Relacji live z porodowek bede zadac!

Moj ma taka taktyke ze wchodzi do sypialni i pyta "Dominika spisz?" jak cos mrucze pod nosem to zabiera sie do roboty i spanie odchodzi w zapomniane a jak sie nie odzywam to pyta jeszcze 5 razy czy spie i odpuszcza

Stary 2017-11-16, 20:08   #71
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Relacji live z porodowek bede zadac!

Moj ma taka taktyke ze wchodzi do sypialni i pyta "Dominika spisz?" jak cos mrucze pod nosem to zabiera sie do roboty i spanie odchodzi w zapomniane a jak sie nie odzywam to pyta jeszcze 5 razy czy spie i odpuszcza

To po to tz na porodówce ma byc taktyka Twojego tz widze ze tez prowadzi do celu
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku, niestety od poniedzialku nie jestem w stanie Was nadrobic bo pokazuje mi w aplikacji ok 70 stron do przeczytania . Nie mam glowy do tego, do tego stopnia ze w poniedz prawie trafilam do szpitala bo dostalam cisnienia. Ale juz jestem po wizycie u kardiologa i jest oko, dzisiaj wizyta u gina, ale bez Usg, kolejna Groszku mozesz wpisac 5.12. Mam nadzieje, ze mnie nie zapomnialyscie i moge do Was wrocic. Dla osob nie bedacych na fb, w srode pochowaliśmy mojego teścia, wiec kilka dni mialam wyjętych z kalendarza.

To uwazaj na siebie i to cisnienieprzykro mi z powodu tescia,trzymaj sie
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 20:09   #72
blaira
Wtajemniczenie

Witam się w nowej części

moje dzisiejsze warsztaty szlag trafił.
Stanęliśmy parę km przed miejscem docelowym w takim korku, że nie było sensu się tam pojawiać. Zadzwoniłam, zwolniłam miejsce i ponoć ten cykl powtarza się co miesiąc więc liczę że na następne dojadę chociaż miałabym wyjechać 2 godziny przed czasem.

No ale nie ma tego złego, mąż zabrał mnie do ciucholandu do którego dawno już planowałam się udać i udało nam się kupić kilka bodziaków (Next, F&F) po 3.99

Jutro kolejny zaplanowany shopping

Groszku, dopiszesz mi syneczka? i może jednak datę na 08.05 którą podał mi dr na UG
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 20:12   #73
domii29
Zakorzenienie

Groszku zapomnialam Ci napisac ze mozesz mi dopisac wizyte 13.12

Stary 2017-11-16, 20:28   #74
niud
Wtajemniczenie

Dziazaz próbowałam nadrobić poprzedni wątek a tu już 8 stron nowego !
Melduje się i spróbuje chociaż ten nadgonić. Nie było mnie tylko 2 dni !

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 20:28   #75
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części

moje dzisiejsze warsztaty szlag trafił.
Stanęliśmy parę km przed miejscem docelowym w takim korku, że nie było sensu się tam pojawiać. Zadzwoniłam, zwolniłam miejsce i ponoć ten cykl powtarza się co miesiąc więc liczę że na następne dojadę chociaż miałabym wyjechać 2 godziny przed czasem.

No ale nie ma tego złego, mąż zabrał mnie do ciucholandu do którego dawno już planowałam się udać i udało nam się kupić kilka bodziaków (Next, F&F) po 3.99

Jutro kolejny zaplanowany shopping

Groszku, dopiszesz mi syneczka? i może jednak datę na 08.05 którą podał mi dr na UG
Ale fajnie - synus i 8.05 tak jak u mnie

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Brunetka - przykro mi trzymaj się

2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 20:31   #76
_groooszek_
Zakorzenienie

To co wyłapałam jest zmienione w pierwszym poście dopiero niedawno wróciliśmy z IKEA i padam na pysk. Wzięłam nospę, wieczorną porcję aspirin cardio i leżę

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 20:32   #77
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
To co wyłapałam jest zmienione w pierwszym poście dopiero niedawno wróciliśmy z IKEA i padam na pysk. Wzięłam nospę, wieczorną porcję aspirin cardio i leżę

Źle się czujesz? Co kupilas ?

Stary 2017-11-16, 20:34   #78
Mirabilka
Zakorzenienie

Co tam Grosia się dzieje ?

Kurde albo wręcz Kurdę! Wczoraj 1 dzień bez mdłości i wymiotów jadłam, piłam, pranie bez odruchu zrobiłam i obiad a dziś ? Masakra co jem to zwracam aż sobie krzesełko postawiłam koło wc

Stary 2017-11-16, 20:36   #79
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde albo wręcz Kurdę! Wczoraj 1 dzień bez mdłości i wymiotów jadłam, piłam, pranie bez odruchu zrobiłam i obiad a dziś ? Masakra co jem to zwracam aż sobie krzesełko postawiłam koło wc

Stary 2017-11-16, 20:44   #80
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre i takie atrakcje jak chlop zaniemogl😂😂 ja mialam mojego wykorzystac ale wymiekam. Naobiecywalam mu gruszek na wierzbie i nie wiem jak sie teraz wykrecic wiec najlepszym rozwiazniem bedzie udac ze spie 😈

Jak bedziesz udawac to moze wtedy role sie odwroca i to maz zapewni Ci jakies atrakcje 😈😈
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość

O wlasnie to mialam na mysli
Ha ha dobrze, ze jest ta pierwsza strona - moj kalafior ciazowy wymazal mi z pamieci ze rejestrowalam sie juz na wizyte na grudzien. Groszek dzieki za panowanie nad sytuacja 😘

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 20:59   #81
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Źle się czujesz? Co kupilas ?

Dzisiaj cały dzień na nogach 12 godzin tak naprawdę i poczułam takie napięcie brzucha więc sobie zapobiegawczo wzięłam nospę rozkurczowo.
W sumie to niewiele kupiliśmy, ale mamy wybraną szafę do sypialni i prawdopodobnie łóżko

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
O wlasnie to mialam na mysli
Ha ha dobrze, ze jest ta pierwsza strona - moj kalafior ciazowy wymazal mi z pamieci ze rejestrowalam sie juz na wizyte na grudzien. Groszek dzieki za panowanie nad sytuacja 😘

Do usług

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-16, 21:04   #82
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj cały dzień na nogach 12 godzin tak naprawdę i poczułam takie napięcie brzucha więc sobie zapobiegawczo wzięłam nospę rozkurczowo.
W sumie to niewiele kupiliśmy, ale mamy wybraną szafę do sypialni i prawdopodobnie łóżko

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Do usług

Jak ja bym chciała wyrzucić dotychczasową szafę z brw i kupić pax z Ikei😍

Muszę odgracić mieszkanie przede wszystkim. Bo już przez kilka lat się nazbierało ustrojstwa.

Zjadłam pół melona i jest mi nad wyraz dobrze 😀
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 21:25   #83
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Chce mi sie ryczec jak ktoras z Was oglada tv to pewnie slyszala o skatowanym 3,5 rocznym Tomusiu walczacym o zycie... Bo juz chyba w kazdych wiadomosciach o tym powiedzieli. To w moim miescie. Masakra jakas jak mozna takiemu malemu dziecku taka krzywde zrobic i jeszcze twierdzic ze sie przewrocil. Matka z konkubentem taka madra... 7 dzieci razem mieli. Wlasnie przeczytalam wypowiedz lekarza, ze chlopiec nie przezyl 😥 zycie jest niesprawiedliwe

Stary 2017-11-16, 21:26   #84
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała wyrzucić dotychczasową szafę z brw i kupić pax z Ikei😍
Właśnie pax mamy w planie, takiego na 3 m myślałam, że cena nas zwali z nóg ale jest akceptowalnie więc się zdecydujemy na 90%

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-16, 21:34   #85
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chce mi sie ryczec jak ktoras z Was oglada tv to pewnie slyszala o skatowanym 3,5 rocznym Tomusiu walczacym o zycie... Bo juz chyba w kazdych wiadomosciach o tym powiedzieli. To w moim miescie. Masakra jakas jak mozna takiemu malemu dziecku taka krzywde zrobic i jeszcze twierdzic ze sie przewrocil. Matka z konkubentem taka madra... 7 dzieci razem mieli. Wlasnie przeczytalam wypowiedz lekarza, ze chlopiec nie przezyl zycie jest niesprawiedliwe

Nie żyje ? o matko a jeszxze dziś popołudniu ogladalam i sluchalam o tym chłopcu.
Co za ludzie jak tak można jak można krzywdzić dzieci ?!

Stary 2017-11-16, 21:39   #86
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żyje ? o matko a jeszxze dziś popołudniu ogladalam i sluchalam o tym chłopcu.
Co za ludzie jak tak można jak można krzywdzić dzieci ?!

Kolezanka udostepnila link na fb z wypowiedzia lekarza opublikowana dzis po 21, ze chlopiec nie przezyl 😞 w takich momentach jestem za kara smierci. Wiem, ze maluchowi to zycia by nie przywrocilo, ale chociaz ta patola by nie skrzywdzila nikogo wiecej... Tak samo np. z gwalcicielami... Wychodza z wiezienia i dalej robia swoje. To jest straszne co sie dzieje na tym swiecie.
Sprobuje zasnac, jutro czeka mnie wycieczka pksem 80km do diabetologa, trzymajcie kciuki zeby mnie za nic nie ochrzanila ✊✊

Stary 2017-11-16, 22:20   #87
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam, ze tak malo mam do nadrobia a wy sie przenioslyscie na nowy watek
Dotarlam i ja - top gadula nr 2 😎
Kinia trzymam kciuki zeby poslizg polecony przez nasza specjalistke Domii zadzialal 😈
Kurcze, wypilam u tesciowej herbate z hibiskusa, ale nie taka owocowa jakas smakowa tylko normalnie zaparzony hibiskus a pozniej wyczytalam ze w ciazy sie nie zaleca bo niektorzy twierdza ze moze to zawierac jakies substancje poronne 😰 ale chyba po 1 kubku nic mi nie bedzie?

ja włąsnie też kiedyś to doczytałam, i odstawiłam, wątpię,zeby picie takich herbat zadziałało, ale wolałam nei prowokować...

Cytat:
Treść usunięta
oj tam oj tam, nażelowałabyś bożene to by wskoczył, sam nawet nei wiedziałby kiedy

Cytat:

współczucie, ja dzisiaj wymiotowałam pod biedronką całe szczęście ze już ciemno było
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 22:34   #88
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale fajnie - synus i 8.05 tak jak u mnie
No to będziemy się wspierać na porodówce

Cytat:
Kolezanka udostepnila link na fb z wypowiedzia lekarza opublikowana dzis po 21, ze chlopiec nie przezyl 😞 w takich momentach jestem za kara smierci. Wiem, ze maluchowi to zycia by nie przywrocilo, ale chociaz ta patola by nie skrzywdzila nikogo wiecej... Tak samo np. z gwalcicielami... Wychodza z wiezienia i dalej robia swoje. To jest straszne co sie dzieje na tym swiecie.
Sprobuje zasnac, jutro czeka mnie wycieczka pksem 80km do diabetologa, trzymajcie kciuki zeby mnie za nic nie ochrzanila ✊✊

Brak mi słów...biedne maleństwo
Oni tylko zauważą brak jednego dziecka bo będzie mniej o 500zł i gdzie tu jest kontrola nad tym, niech dalej reklamują spoty o królikach.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 04:58   #89
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość

U nas też dużych problemów nie było, przy małych używałam tylko mąki ziemniaczanej, przy większych bepanthen.

Ogolnie to przez dlugi czas chusteczki były tylko na wyjazdach a tak to wacik i woda, teraz planuję podobnie.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Przykro mi,

Dzień dobry

Jakie szczęście, że dzisiaj piątek. Jutro może uda nam się zostawić młodego z dziadkami i pójdziemy do kina na Listy do M.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 05:53   #90
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja akurat nie jestem za karą śmierci, ale powinni dożywotnio zapieprzać w jakimś kamieniołomie za marne racje żywieniowe a całe pieniądze które zarobią iść np na domy dziecka lub szpitalne oddziały dziecięce.

A taka ładna miłość...

Edytowane przez _groooszek_
Czas edycji: 2017-11-17 o 05:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości