|
|
#4441 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prezenty dla dzieci - zbiorczy
No i kupiłam ikeowski
To prezent mikołajkowy dla córek już jest (domek dla młodszej, lego dla starszej, do tego książki i może skuszę się na maleńkie zestawy playmo), dla starszej od babci też, jeszcze od babci dla młodszej muszę coś.
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78748511]No i kupiłam ikeowski
To prezent mikołajkowy dla córek już jest (domek dla młodszej, lego dla starszej, do tego książki i może skuszę się na maleńkie zestawy playmo), dla starszej od babci też, jeszcze od babci dla młodszej muszę coś.[/QUOTE]Pochwal się potem. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym chciała kupić jakiś fajny jakościowo i ładny kocyk dla dziewczynki, to tylko La Millou, czy coś jeszcze wchodzi w grę?
|
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szukam prezentu na roczek dla synka, czegoś w stylu odkrywczego domku? hmm sama nie wiem
z playmobil 123 widziałam też takie spore gospodarstwo i domek, czy znacie jeszcze coś w tym stylu? duplo nie biorę pod uwagę, bo mamy całe pudło po starszym synu
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4446 |
|
Konto usunięte
|
nooo! Little People cudne są.
Ale tak samo podoba mi się seria playmo 1-2-3, dla maluchów BTW... Wiecie, że dużo nowych Playmobil wyszło? Jakie cudne smoki dla dziewczynek ![]() Normalnie do kupienia w PL są
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie coś w stylu Likocki, ale w bardziej znośnej cenie?
|
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o klockach Mega Blocks, które są teraz w Lidlu (dla roczniaka)? Cena bardzo zachęcająca
Edytowane przez malinowegruszki Czas edycji: 2017-11-16 o 10:54 |
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Nie polecam. Mieliśmy jeden zestaw ale od początku kiepsko się łapały i bardzo szybko wyrobiły. Budowle się rozpadały i szybko się ich pozbyliśmy
|
#4450 |
|
Przyczajenie
|
Dla mojej starszej córeczki na Mikołajki będzie 434739dc45b987fa32466daea49b.jpg 12621.jpg i Załącznik 7316491
Dla młodszej gryzak, clemetoni.jpg i książeczka kontrastowa 0daf3cd843dc9cf94fd79f4d8751.jpg Pod choinkę dla starszej i-playmobil-summer-fun-aquapark-ze-zjezdzalnia-6669.jpg HB7612_HB7612.jpg pol_pl_Drewniana-kasa-sklepowa-Goki-51807-3925_1.jpg (miała być z Ikei, ale nie ma skanera, a córeczce na nim zależało). Dla młodszej, zastanawiam się nad matą piankową puzzle, poza tym deszczownica pol_pl_Goki-deszczownica-duza-deszczyk-5317_1.jpg i chyba polecany tu i-chicco-grajacy-walec-65300.jpg Ale mi się podoba ta zabawka, tylko droga. Ma może któraś z Was? Warto? szpital-dla-zwierzat-battat.jpg Dziewczyny, podpowiecie coś jeszcze dla chłopców - niespełna 3 latka i 5,5 latka? Tak do 40-50 zł? Dla 5,5 latka jakiś zestaw z doświadczeniami (laboratorium czy jakaś hodowla roślin) to dobry pomysł czy lepiej zostać przy jakimś małym lego? A może coś jeszcze innego?
Edytowane przez ninsar Czas edycji: 2017-11-16 o 12:04 |
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki sklep ma najlepsze ceny Playmobil? szaja, Ty jesteś chyba obeznana w tym temacie
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za każdym razem sprawdzam konkretną zabawkę na ceneo.
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie tylko zabawkę
, ale nie wszystkie sklepy współpracują z Ceneo.
|
|
#4454 |
|
Konto usunięte
|
Miramej na pewno czaszabawy.pl i korob.pl. na allegro czasem ma dobre ceny lorienek.
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. zaczęłam Was czytać i przepadłam..
![]() ja w głowie mam już mniej więcej wyklarowane co kupię synkowi (5,5 roku); na razie zdecydowałam się na 4 zestawy playmobil (nie wiem czy mu się spodobają, bo dotychczas dostawał tylko Lego, ale ja się w nich zakochałam btw. kupowałam na allegro - średnio za jeden zestaw zapłaciłam 78 zł, więc myślę, że nie jest źle. -ten na Mikołaja - plus dokupię jeszcze jakieś owoce, coś słodkiego (musiałam zagłuszyć swoje wyrzuty sumienia związane z kosmetycznym kalendarzem dla mnie )![]() a resztę już pod choinkę, od Gwiazdora (jak to się u nas w Wielkopolsce mówi )![]() ![]() ![]() planuję jeszcze kupić coś z Brudera (już tradycyjnie w sumie, ale nie mam jeszcze koncepcji co dokładnie, młody chciałby wszystko z ich katalogu );zastanawiam się też nad jakąś planszówką, ale w tych tematach jesteśmy zieloni - dopiero niedawno zaczęliśmy grać w zwykłego chińczyka (junior jest zakochany ), więc muszę poczytać, porozglądać się..no i pewnie jeszcze coś, co mi wpadnie w oko..
Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2017-11-16 o 22:17 |
|
|
|
#4456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4457 |
|
Konto usunięte
|
Mój ostatecznie na Mikołaja dostanie robota+książkę+grę (chyba te Potwory bmu dorzucę) i słodycze, a na święta od nas statek kosmiczny Milesa, zamek z rycerzami z FP, też książkę, grę i słodycze, a od babci wyrzutnię autek Nerf.. Próbowałam mu wyperswadować, przekonać do Hot Wheels, ale nie, Nerf i koniec. Od drugiej babci jeszcze nie wiem. No i jeszcze od kogoś (mam kupioną, leży w szafie) kasę z Tesco, z przesuwną taśmą, otwieraną szufladą na monety, pikaczami i w ogóle wszystkimi bajerami. Powiem Wam, że strasznie nie mogę się doczekać zabawy tym
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Tzn.kase kupiłam w Tesco, nie podwędziłam takiej prawdziwej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro dopiero zaczynacie, to Kurnik (prosty, a fajny), Speed Cups (na spostrzegawczość i tempo ), prościutka, malutka i dobra do zabrania wszędzie Dobble no i Boom Boom (trefl), z różnymi postaciami [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;78879246]Mój ostatecznie na Mikołaja dostanie robota+książkę+grę (chyba te Potwory bmu dorzucę) i słodycze, a na święta od nas statek kosmiczny Milesa, zamek z rycerzami z FP, też książkę, grę i słodycze, a od babci wyrzutnię autek Nerf.. Próbowałam mu wyperswadować, przekonać do Hot Wheels, ale nie, Nerf i koniec. Od drugiej babci jeszcze nie wiem. No i jeszcze od kogoś (mam kupioną, leży w szafie) kasę z Tesco, z przesuwną taśmą, otwieraną szufladą na monety, pikaczami i w ogóle wszystkimi bajerami. Powiem Wam, że strasznie nie mogę się doczekać zabawy tym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Tzn.kase kupiłam w Tesco, nie podwędziłam takiej prawdziwej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Już ci uwierzę ![]() A ja nadal dla młodszej nie mam od babci ani na Mikołajki, ale czegoś drobniejszego pod choinkę (chociaż tu chyba wezmę po prostu ze 2 kucyki podstawowe, bo są w liście do Mikołaja też). No i wybieram też dla chłopca prawie 6 i 3,5 roku coś i dla dziewczyn moich po jakimś składkowym prezencie od rodziny, bo chyba jednak składkowy będzie. |
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Perse patrz jaki przegląd zabawek dinozaurów http://ladnebebe.pl/byc-jak-paleontolog/
Podoba mi się układanka magnetyczna
|
|
|
|
#4461 |
|
Konto usunięte
|
Ta patyczkowa?
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78908366]Ta patyczkowa?[/QUOTE]
Nie, te https://majolinek.pl/1649-mudpuppy-m...nozaury-6.html |
|
|
|
#4463 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78748511]No i kupiłam ikeowski
To prezent mikołajkowy dla córek już jest (domek dla młodszej, lego dla starszej, do tego książki i może skuszę się na maleńkie zestawy playmo), dla starszej od babci też, jeszcze od babci dla młodszej muszę coś.[/QUOTE]Dzieci docenią kolory i ozdoby drewna.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78827626]nooo! Little People cudne są. Ale tak samo podoba mi się seria playmo 1-2-3, dla maluchów BTW... Wiecie, że dużo nowych Playmobil wyszło? Jakie cudne smoki dla dziewczynek ![]() Normalnie do kupienia w PL są [/QUOTE]Smoki wg mnie trochę straszne , ale pokażę córce.Mamy dużo zestawów playmobil wróżkowych z drzewami, jednorożcami- chyba wystarczy , mamy też stajnię i dużo koni firmy schleich, więc zastanawiam się jednak, czy kupować coś a la farma z playmobil (choć to mini zoo fajne), może coś bardziej z kotkami/pieskami- ale też córka ma dużo małych figurek do zabawy typu magiki. Może jednak smok, bo to nowość.Ogólnie nie mam nastroju do zakupów prezentowych po gruntownych porządkach w pokoju córki , poczekam na list do Mikołaja.Cytat:
Moja córka w wieku 5 lat bardzo lubiła doświadczenia laboratoryjne, ale to zależy od zainteresowań dziecka, lepiej się upewnić. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78897201]Dla 5,5 latka jest wiele cudnych gier. Skoro dopiero zaczynacie, to Kurnik (prosty, a fajny), Speed Cups (na spostrzegawczość i tempo ), prościutka, malutka i dobra do zabrania wszędzie Dobble no i Boom Boom (trefl), z różnymi postaciami Już ci uwierzę ![]() A ja nadal dla młodszej nie mam od babci ani na Mikołajki, ale czegoś drobniejszego pod choinkę (chociaż tu chyba wezmę po prostu ze 2 kucyki podstawowe, bo są w liście do Mikołaja też). No i wybieram też dla chłopca prawie 6 i 3,5 roku coś i dla dziewczyn moich po jakimś składkowym prezencie od rodziny, bo chyba jednak składkowy będzie.[/QUOTE] Jednak ta sypialenka z szafą dla lalki?
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
http://zdolnedzieci.blogspot.com/201...-moze-byc.html
znacie te grę ? dla 8 i 12-latka głównie, filmy oglądają, książkę dostaną |
|
|
|
#4465 |
|
Konto usunięte
|
Ollencja, nie znam, ale już gdzieś mi się w oczy rzuciła fajna recenzja
Berry, niestety chyba nie aż tak kosztowna składka aczkolwiek... cieszę się w sumie, bo już nie bardzo miejsce by było Ciekawostka - ostatnie kilka lat (nie wiem, ze 4-5 w lidlu są te drewniane zabawki mikołajkowe?) drewniane domy dla lalek i mebelki rozchodziły się błyskawicznie, tego samego dnia po południu już nic nie było. Tym razem sklep poszedł po rozum do głowy doastawa w czwartek, dzisiaj (!!!) jeszcze 3 domki + ze 100 pudełek mebelków róznych i laleczek |
|
|
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byłam w TESCO i wszystkie zabawki są 20% tańsze, może ktoś skorzysta...
|
|
|
|
#4467 | |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;78914871]http://zdolnedzieci.blogspot.com/201...-moze-byc.html
znacie te grę ? dla 8 i 12-latka głównie, filmy oglądają, książkę dostaną[/QUOTE] Podoba mi się, kupię 9-latkowi (on lubi detektywistyczne historie), dzięki za pomysł. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;78915761]Ollencja, nie znam, ale już gdzieś mi się w oczy rzuciła fajna recenzja Berry, niestety chyba nie aż tak kosztowna składka aczkolwiek... cieszę się w sumie, bo już nie bardzo miejsce by było Ciekawostka - ostatnie kilka lat (nie wiem, ze 4-5 w lidlu są te drewniane zabawki mikołajkowe?) drewniane domy dla lalek i mebelki rozchodziły się błyskawicznie, tego samego dnia po południu już nic nie było. Tym razem sklep poszedł po rozum do głowy doastawa w czwartek, dzisiaj (!!!) jeszcze 3 domki + ze 100 pudełek mebelków róznych i laleczek Jednak ![]() Rynek się już trochę nasycił, skoro co roku prawie to samo- bo jednak domek to zakup jednorazowy, na kilka lat zabawy .Cytat:
Czy w stacjonarnym tesco jest duży wybór zestawów playmobil? w księdze zabawek cz.1 i on line nie ma (a np. lego są). |
|
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Tak, te lidlowe mebelki są przeurocze, co roku je ogladam i czekam, aż córka dorośnie
My kupilismy w Lidlu grę "Było sobie życie", syn jest wielkim fanem bajki.Szaja, Playmobile od jakiegoś czasu mnie korcą, cudne są! Mogłabyś mi doradzić, czy dla córki 2,5 roku kupić coś z 1,2,3 czy raczej już te dla większych dzieci? Jestem zielona w temacie, przydałaby się jakaś rada, co jest super hiper (help!). Póki co na dwójkę dzieci na 6 i 24 grudnia mamy 4 gry, walizkę lekarza, puzzle dla córki (dla syna wodne triki koraliki), może laptop z Tesco. Do tego koniecznie chcę kupić córce Barbie. Jeszcze nie ma żadnej, a chciałaby domek dla lalek (pewnie z pkola pomysł przyniosła). |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straż dostał na 3 urodziny, potem jednostkę antyterrorystyczną itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Nie polecam. Kiepska podróbka duplo. Jeśli już chcesz tańsze to kup z PlayBig (Simba). Mają różne zestawy z Maszą, Peppą i Hello Kitty. Jakością nie odbiegają od duplo, fajnie się łączą. Miałam kilka zestawów, w tym domek Hello Kitty, odsprzedałam potem tak samo bez problemu jak Duplo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

To prezent mikołajkowy dla córek już jest (domek dla młodszej, lego dla starszej, do tego książki i może skuszę się na maleńkie zestawy playmo), dla starszej od babci też, jeszcze od babci dla młodszej muszę coś.

z playmobil 123 widziałam też takie spore gospodarstwo i domek, czy znacie jeszcze coś w tym stylu? duplo nie biorę pod uwagę, bo mamy całe pudło po starszym synu

)

);