Mamusie majowe 2018 cz. 3 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-17, 13:35   #151
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
"lecisz parownicą", i one tak na wieszakach, parownica w ruch i odprasowane?
taka parownica karcher, czy specjalna do ubrań?
Mam steamastera Grubej wygniecionej bawełny się tym nie odprasuje, ale do najbardziej upierdliwych rzeczy czyli bluzek, marynarek czy materiałowych spodni ratuje mi życie

Generalnie odkąd zamieszkałam z TŻem mamy nieustający problem z ogarnianiem prania. Nie wiem jakoś za dużo tych ubrań mamy, a jeszcze codziennie piorę jakieś dywaniki, kocyki i inne puchatkowe leżanki. Muszę się odgrzebać z tego na zero, bo jak mi dojdzie do tego pranie śpioszków to całkiem odlecę.
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 13:35   #152
Mirabilka
Zakorzenienie

Okropnie się boje węży - fobia jakaś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 13:37   #153
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość

no raczej nie są one niezbędne do przezyciaa jak córcia sie zapatruje na takich pupili?jaki masz pomysl na pozbycie sie och bo chyba nie zupa wężowawo gole tz sie zgodzi na eksmisje?
No wiesz, dzieci w przedszkolu mówią że mają kota czy psa, a moja mówi że na weze i papuge 😂

Narazie trwają negocjacje 😀 w grę wchodzi jedynie oddanie pasjonatom, którzy faktycznie dobrze się nimi zajmą. A nie łapanka z ulicy, byle oddać 😉 jednak zarejestrowane w urzędzie na męża 😉
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 13:57   #154
_groooszek_
Zakorzenienie

Przyszło moje zamówienie świecowe dzisiaj rozpoczynam wielkie palenie wosków i świec

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 14:09   #155
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Przyszło moje zamówienie świecowe dzisiaj rozpoczynam wielkie palenie wosków i świec
To w ramach jakiejś aromaterapii?
Stary 2017-11-17, 14:11   #156
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
ja rodziłam w 2015, ale mi się zaczyna przypominać, jak przeczytam, co piszecie
bo tak to już też powylatywało z głowy

z ciemieniuchą sposobu nie znalazłam... przerobiliśmy chyba wszystko. Firmy od ziaji, musteli, aa, olwiki, olej kokosowy (on jedynie cokolwiek ruszył), wyczesywanie grzebieniem przy kąpieli też trochę pomagało.
A potem Młody dostał lek p/ histaminowy i zniknęło w ciągu tygodnia... Także długo utrzymująca się to u niego był ewidentnie objaw alergiczny...

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Groszku, ja mam kartę ciąży w takiej plastikowej kopercie małej, że akurat się mieści.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

"lecisz parownicą", i one tak na wieszakach, parownica w ruch i odprasowane?
taka parownica karcher, czy specjalna do ubrań?
Nam na ciemieniuche dopiero pomogd emolium do kąpieli

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 14:36   #157
nalesnikona
Zadomowienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889485 1]Mam steamastera Grubej wygniecionej bawełny się tym nie odprasuje, ale do najbardziej upierdliwych rzeczy czyli bluzek, marynarek czy materiałowych spodni ratuje mi życie

Generalnie odkąd zamieszkałam z TŻem mamy nieustający problem z ogarnianiem prania. Nie wiem jakoś za dużo tych ubrań mamy, a jeszcze codziennie piorę jakieś dywaniki, kocyki i inne puchatkowe leżanki. Muszę się odgrzebać z tego na zero, bo jak mi dojdzie do tego pranie śpioszków to całkiem odlecę.[/QUOTE]

bo ja mam karchera i on ma jakąś końcowkę do ubrań... tylko ja nigdy się w to nie wgryzałam miał czyścić podłogi, prysznic, zlew i sedes.
Ale poczytam, co on jeszcze potrafi, bo może się okaże, że gotuje obiady, a ja o tym nie wiem
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-17, 14:38   #158
Mirabilka
Zakorzenienie

Nalesnikowa mam tez karcher sc 5 i końcówkę ma ale... szału z tym nie ma do odświeżenia ubrania może się nadaje czy zasłon ale wole żelazko

Stary 2017-11-17, 14:38   #159
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Rumians u mnie pralka była w łazience na dole na początku i tez tak wyglądało jak opisujesz - poświeciliśmy jeden mały pokój na dole i teraz tam graciarni - 2 duże szafy, pralka i na 3 suszarki miejsce wiec czasem wisi coś tydzień albo i więcej to było dobre rozwiązanie z tym oddzielnym pokojem nie ma burdellosu

to jedno z ważniejszych pomieszczeń w moim projekcie, jak będziemy się budować :P

zamykasz i nie patrzysz :P

od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką suszarki elektrycznej. I żałuję, że nie kupiliśmy jej wcześniej! Bez kanapy, szafy, czy komody, z kartonami mogłam żyć. Bez niej sobie nie wyobrażam już

I smaczek dla nie lubiących się z żelazkiem:
jeśli się strzepie ubrania przed włożeniem i wyjmie zaraz po zakończeniu, nie trzeba prasować!!!!
Koszule owszem, nawet powieszone na wieszak... niby się rozprostują, ale jednak chętnie się spotkają z żelazkiem. Chyba, że takie z serii easyiron- z hm czy zary- wtedy wieszak i do szafy!

I to nas motywuje, żeby składać na bieżąco pranie. A jak rzeczywiście mamy "niechcieja", to wyjęte i położone na fotelu, też są rozprostowane na tyle, że żelazko ich nie tyka. Ale potem za dużo na raz do składania
Stary 2017-11-17, 14:38   #160
Konto usunięte

Owocne sprzątanie!
Znalazłam 3 kiecki "ciążowe". Zwykłe rozciągliwe na grubych ramiączkach, kupiłam kiedyś na wyprzce po 5zł miałam komuś oddać/sprzedać, ale wcisnęłam do pudła do szafy i zapomniałam. Będą jak znalazł, narzucę marynarkę/kurtkę i będę ubrana
Na dzisiaj wystarczy już się zmachałam.

Ja bym węża w domu nie chciała zwłaszcza karmienie jest fuuuj W zoo do terrarium nie wchodzę, lubię pluszowe zwierzątka
Stary 2017-11-17, 14:42   #161
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
To w ramach jakiejś aromaterapii?
A jak, jestem świecoholiczką
Cytat:
Nalesnikowa mam tez karcher sc 5 i końcówkę ma ale... szału z tym nie ma do odświeżenia ubrania może się nadaje czy zasłon ale wole żelazko

W takich chwilach się cieszę, że nie mamy zasłon

A taka ładna miłość...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-17, 14:44   #162
Mirabilka
Zakorzenienie

Grosia ja mam tylko takie boki wąskie i gole szyby - ogólnie skandynawskie klimaty u mnie i minimalizm

Stary 2017-11-17, 14:44   #163
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
to jedno z ważniejszych pomieszczeń w moim projekcie, jak będziemy się budować

zamykasz i nie patrzysz

od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką suszarki elektrycznej. I żałuję, że nie kupiliśmy jej wcześniej! Bez kanapy, szafy, czy komody, z kartonami mogłam żyć. Bez niej sobie nie wyobrażam już

jeśli się strzepie ubrania przed włożeniem i wyjmie zaraz po zakończeniu, nie trzeba prasować!!!!
Koszule owszem, nawet powieszone na wieszak... niby się rozprostują, ale jednak chętnie się spotkają z żelazkiem. Chyba, że takie z serii easyiron- z hm czy zary- wtedy wieszak i do szafy!

I to nas motywuje, żeby składać na bieżąco pranie. A jak rzeczywiście mamy "niechcieja", to wyjęte i położone na fotelu, też są rozprostowane na tyle, że żelazko ich nie tyka. Ale potem za dużo na raz do składania
Ooo potwierdzam, że posiadanie suszarki to najlepsza rzecz na świecie (zaraz obok zmywarki i multicookera) 😀
Teraz już sobie nie wyobrażam że wstawiam gdzieś na tym małym metrażu jeszcze suszarkę z mokrymi ubraniami i czekam aż wyschną, żeby móc wstawić kolejne pranie 🙉🙊🙈
Stary 2017-11-17, 14:48   #164
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Grosia ja mam tylko takie boki wąskie i gole szyby - ogólnie skandynawskie klimaty u mnie i minimalizm

U nas rolety wszędzie

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-17, 15:06   #165
Konto usunięte

Cytat:
to jedno z ważniejszych pomieszczeń w moim projekcie, jak będziemy się budować :P

zamykasz i nie patrzysz :P

Cytat:
Ooo potwierdzam, że posiadanie suszarki to najlepsza rzecz na świecie (zaraz obok zmywarki i multicookera) 😀
Teraz już sobie nie wyobrażam że wstawiam gdzieś na tym małym metrażu jeszcze suszarkę z mokrymi ubraniami i czekam aż wyschną, żeby móc wstawić kolejne pranie 🙉🙊🙈
Zazdroszczę wam piekielnie! Stawałam na głowie jak zmieścić suszarkę jak się wprowadzaliśmy, ale bez generalnego remontu się nie da. Łazienkę mam wielką, jakby ją sensownie rozplanować wszystko się upcha, ale jakiś półgłówek to projektował.
A pralko-suszarka nie daje tego efektu więc się nie zdecydowałam.

Remont łazienki mamy w planach, ale wiadomo jak się fajnie żyje bez łazienki - pasuje wyjechać na wakacje i wrócić na gotowe
Stary 2017-11-17, 15:06   #166
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo potwierdzam, że posiadanie suszarki to najlepsza rzecz na świecie (zaraz obok zmywarki i multicookera)
Teraz już sobie nie wyobrażam że wstawiam gdzieś na tym małym metrażu jeszcze suszarkę z mokrymi ubraniami i czekam aż wyschną, żeby móc wstawić kolejne pranie
ahh chyba rozmarzyłam się właśnie nie mam już gdzie suszyć ubrań, a tyle czekania przy tej pogodzie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:12   #167
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 15:40   #168
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
A jak, jestem świecoholiczką

W takich chwilach się cieszę, że nie mamy zasłon
u mnie tylko jedna w sypialni i to taka, że wieszam mokrą i nie widać zagnieceń
rolety mamy wszędzie

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889735 6]Zazdroszczę wam piekielnie! Stawałam na głowie jak zmieścić suszarkę jak się wprowadzaliśmy, ale bez generalnego remontu się nie da. Łazienkę mam wielką, jakby ją sensownie rozplanować wszystko się upcha, ale jakiś półgłówek to projektował.
A pralko-suszarka nie daje tego efektu więc się nie zdecydowałam.

Remont łazienki mamy w planach, ale wiadomo jak się fajnie żyje bez łazienki - pasuje wyjechać na wakacje i wrócić na gotowe [/QUOTE]
ja sobie też zazdroszczę :P

suszarkę można ustawić na pralce- są specjalne łączniki (ja nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dlatego piszę )

pralko-suszarka to nie to samo :P

Mamy bęben 10 kg pojemności, więc wejdzie wszystko, co się da. A im większy bęben tym mniej zagnieceń.

Cytat:

u mnie zmywarka i termomix chociaż gdybym teraz miała wybierać to bym się zdecydowała na robot tefala, czy kenwooda więcej opcji, mniejsza cena.
Ale i tak to moje życiowe hity.
Stary 2017-11-17, 15:44   #169
Mirabilka
Zakorzenienie

Znów w pogodzie mówią ze ciśnienie będzie leciało na łeb nienawidzę bo swoje niskie + meteo niskie = zawroty głowy

Stary 2017-11-17, 15:47   #170
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ahh chyba rozmarzyłam się właśnie nie mam już gdzie suszyć ubrań, a tyle czekania przy tej pogodzie
Na suszarce schnie dłuuugo, całe pranie rozwieszaliśmy na kaloryferach, wszędzie majtki i spodnie mojego Dziecka nr 1.
Przy dwójce to już nie chcę myśleć, o rozwieszaniu miliona małych skarpet.
Wiem, ze kiedyś ludzie żyli bez takich udogodnień, dawali radę i byli szczęśliwi...
Ale ja wychodzę z założenia, że jeśli jest coś, co mi ułatwia życie, oszczędza czas, to czemu mam z tego nie skorzystać?
Mieliśmy kupić w przyszłym roku, ale wpadła nam nadprogramowa kasa i podjęliśmy szybką decyzję, że nie czekamy

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Znów w pogodzie mówią ze ciśnienie będzie leciało na łeb nienawidzę bo swoje niskie + meteo niskie = zawroty głowy

dzisiaj prawie zemdlałam w sklepie
weszłam na chwilę wracając z przedszkola i przy kasie czułam, że odlatuje...
Zjadłam potem w piekarni obok i już było w porządku, ale przestraszyłam się. Eh. może to i spadek cukru i ciśnienie, bo u mnie, jak dobiję do 90/60 to znaczy że mam wysokie
Stary 2017-11-17, 15:48   #171
Mirabilka
Zakorzenienie

U mnie tez takie niskie miałam iść po młodego do przedszkola na nogach ubrałam się wyszłam z domu i zaraz wracałam - miałam wrażenie ze mi wszystko wiruje a ja stoję, nienawidzę tego uczucia miękkich nóg.

Stary 2017-11-17, 16:00   #172
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co ja w pierwszej ciąży dostałam ususzony hibiskus i dodawałam go prawie do każdej herbaty jaką piłam 😀 nawet nie wpadłam na to wtedy żeby sprawdzić czy można. Ale koniec końców, ani mi ani dziecku nic nie jest po tym 😊

Teraz piję głównie herbatę czarną, earl grey, czasem jakąś owocowa, soki, wodę i uwaga uwaga ostatnio codziennie puszka Mountain Dew 😀 w pracy w biurku zawsze schowana na czarną godzinę 😉

Ja zaczynam myśleć o ręcznym laktatorze medeli, bo chciałabym teraz spróbować z butelką medeli i smokiem calma. Niby elektryczne to luksus ale przeraża mnie ten dźwięk np w nocy...

Jeszcze 1h w pracy i weekend 😀 zapowiada mi się bardzo pracowity, bo trochę zalegam z porzadkami w domu. Dziewczyny jak z myciem okien? Myślałam żeby w dużym na szybko przejechać. Bo już aż się prosi i firana czarna . Zresztą do dużego to marzy mi się nowa firana, którą zamierzam sobie sama uszyć, ale jeszcze nie wiem jaka by ona musiała być 😀

Muszę pogonic też męża zwierzątka, które tylko miejsce zajmują. A że są tak specyficzne to niewiadomo co teraz z nimi zrobić. Jemu ciężko oczywiście się ich pozbyć, bo je lubi. A ja bym chciała odgracić mieszkanie trochę, bo za dużo tego wszystkiego już... A wiadomo, czym mniej rzeczy, tym większy porządek. W dodatku, że zaraz znowu nam przyjdzie wstawić łóżeczko i inne niemowlęce rzeczy.

To sobie pogadałam 😀
bo tak jak mówię, pewnie trzeba spożyć niezłą ilość,zeby wywołało skurcze , ale też może przy odrobinie predyspozycji coś się może zadziać, ja akurat nie wpisywałam oo pije hibiskus ciekawe czy mogę , tylko gdzieś przypadkiem natrafiłam, i nie piłam całą ciążę, nie widzałam powodu też że nie obejdę się bez niego czy coś....

Cytat:
Wiesz co, to są dwa węże. I ogólnie to mnie nie irytują same w sobie, ale ich terrarium, które zajmuje całą komodę w naszym dużym pokoju (w 2pokojowym mieszkaniu) już tak. Chcę się pozbyć wszystkiego, co nie jest niezbędne do przeżycia 😀
oj już ja bym nie usnęła w jednym domu z wężami, leki mam jak widze w tv nawet

Cytat:
a sklepu "nieciążowe"?
camaieu?
mohito
medicine
quiqusuie

w pierwszej ciąży kupiłam "zwykłą" luźniejszą w camaieu, teraz nosiłam z TOP SECRET.

Typowo ciążowe w happy mum.
niektóre ładnie się prezentują, Bo te co widziałam w innych sklepach to takie koszule nocne, albo worki
w quisque też można fajne wyszukać
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:00   #173
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Na suszarce schnie dłuuugo, całe pranie rozwieszaliśmy na kaloryferach, wszędzie majtki i spodnie mojego Dziecka nr 1.
Przy dwójce to już nie chcę myśleć, o rozwieszaniu miliona małych skarpet.
Wiem, ze kiedyś ludzie żyli bez takich udogodnień, dawali radę i byli szczęśliwi...
Ale ja wychodzę z założenia, że jeśli jest coś, co mi ułatwia życie, oszczędza czas, to czemu mam z tego nie skorzystać?
Mieliśmy kupić w przyszłym roku, ale wpadła nam nadprogramowa kasa i podjęliśmy szybką decyzję, że nie czekamy

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

dzisiaj prawie zemdlałam w sklepie
weszłam na chwilę wracając z przedszkola i przy kasie czułam, że odlatuje...
Zjadłam potem w piekarni obok i już było w porządku, ale przestraszyłam się. Eh. może to i spadek cukru i ciśnienie, bo u mnie, jak dobiję do 90/60 to znaczy że mam wysokie
a jaki model?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:04   #174
Ladymama85
Zakorzenienie

w pepco kupiąłm sobie spodnie od pizamy dzisiaj za 19.99 do chodzenia po domu, bo zaczyna mnie wszytsko cisnąć
Stary 2017-11-17, 16:12   #175
_annika_
Zadomowienie

Hej hej Jestem mamusia czerwcowa, ale z racji tego, ze spodziewam sie bliźniaków to będę rodzic w maju i w związku z tym czasem was podczytuje

Widzę, ze padł temat suszarek. Właśnie jestem na zakupie i przyznał, ze w pierwszej kolejności myślałam pralko-suszarce, bo jednak wygodnie miec więcej miejsca w łazience. Ponoć te pierwsze modele to była porazka, ale te nowe są coraz lepsze. Wiekszosc z Was pisze ze pralko-suszarka to pomyłka. Możecie rozwinąć troszkę ten wątek? Co konkretnie jest do bani w tym rozwiązaniu? Ewentualnie na co Wracać uwagę przy zakupie?
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:24   #176
Konto usunięte

Cytat:
suszarkę można ustawić na pralce- są specjalne łączniki (ja nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dlatego piszę )

pralko-suszarka to nie to samo :P
Gorzej jak ktoś ma skosy w łazience

Cytat:
U mnie tez takie niskie miałam iść po młodego do przedszkola na nogach ubrałam się wyszłam z domu i zaraz wracałam - miałam wrażenie ze mi wszystko wiruje a ja stoję, nienawidzę tego uczucia miękkich nóg.
Dobrze, że się nic nie stało
Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Hej hej Jestem mamusia czerwcowa, ale z racji tego, ze spodziewam sie bliźniaków to będę rodzic w maju i w związku z tym czasem was podczytuje

Widzę, ze padł temat suszarek. Właśnie jestem na zakupie i przyznał, ze w pierwszej kolejności myślałam pralko-suszarce, bo jednak wygodnie miec więcej miejsca w łazience. Ponoć te pierwsze modele to była porazka, ale te nowe są coraz lepsze. Wiekszosc z Was pisze ze pralko-suszarka to pomyłka. Możecie rozwinąć troszkę ten wątek? Co konkretnie jest do bani w tym rozwiązaniu? Ewentualnie na co Wracać uwagę przy zakupie?
Ja męczyłam temat 3,5 roku temu, nie wiem jak aktualnie - na pewno poszło do przodu. Wtedy pralko-suszarki miały np. 7kg wsadu pralkowego i 3,5 suszarkowego to przepraszam co robić z tą drugą połową - kisić w misce, rozwieszać na chwilę? No i nie dawały tego efektu "żelazkowania" na którym mi zależy. Ponieważ i tak muszę wyremontować łazienkę i wtedy miejsce się znajdzie to zrezygnowałam.
Stary 2017-11-17, 16:31   #177
_annika_
Zadomowienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889976 6]Gorzej jak ktoś ma skosy w łazience

Ja męczyłam temat 3,5 roku temu, nie wiem jak aktualnie - na pewno poszło do przodu. Wtedy pralko-suszarki miały np. 7kg wsadu pralkowego i 3,5 suszarkowego to przepraszam co robić z tą drugą połową - kisić w misce, rozwieszać na chwilę? No i nie dawały tego efektu "żelazkowania" na którym mi zależy. Ponieważ i tak muszę wyremontować łazienkę i wtedy miejsce się znajdzie to zrezygnowałam.[/QUOTE]

To o czym piszesz to rzeczywiście najczęściej przewijający sie argument przeciw. Ale udało mi sie znaleźć taka pralko suszarkę z wsadem 8kg/ 6kg. W tej chwili mam sama pralkę 5kg, Wiec i tak byłby to dla mnie przeskok w gore

A i co masz na mysli przez efekt zelazkowania? To jakaś specjalna funkcja w suszarniach czy po prostu chodzi ci o to ze w osobnej suszarce są mniej pomięte ubrania?

Ja sie generalnie nie nastawiam na jakiś szał typu wyprasowane koszule i spodnie w kant, bo jak mieszkałam z rodzicami to mieliśmy osobna suszarkę z wyższej polki no i szału ze tak powiem nie było

Edytowane przez _annika_
Czas edycji: 2017-11-17 o 16:34
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 16:50   #178
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
to jedno z ważniejszych pomieszczeń w moim projekcie, jak będziemy się budować

zamykasz i nie patrzysz

Ja pije wszystkie herbaty i czarna i zielona i owocowa. Tu mialam na mysli taki intensywny napar z suszonego hibiskusa - bo na te znikome % w hrbatach owocowych zupelnie nie zwracam uwagi.
Zastrzele sie chyba dzis... O 16:06 mialam miec autobus - przyjechal o 16:15 ok jestem w stanie to zrozumiec. Ale o 17:40 powinnam juz wysiadac a bedzie sie pewnie jeszcze z 20-30min kulal bo takie korki byly...

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-17, 17:08   #179
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a jaki model?
nie chcę mi się sprawdzać bo musiałabym wstać z kanapy sprawdzę przy okazji

w dużym skrócie, jeśli się zastanawiasz, to my braliśmy pod uwagę:
- jak największy bęben, żeby nie gniótł ubrań i żebym bez obaw włożyła kołdrę/ koc.
- klasa energetyczna, jak najwyższa, żeby nie żarło prądu
- możliwość podłączenia do odpływu (wężyk, jak przy pralce- i mamy to i szufladę na wodę)
- samoczyszczący filtr wymiennika ciepła (żeby nawet ten raz na miesiąc nie musieć tego robić, niby niedużo roboty, ale zawsze :P )

jest spory wybór boscha, siemensa, samsunga, cenowo również przekrój duży.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:

przed chwilą odpisałam Koleżance na co my zwracaliśmy uwagę.

A co do pralko-suszarek, to argument, który do mnie przemówił- ładowność pralki jest większa niż suszarki. A pranie jest mokre, więcej waży. Bęben jest mniejszy (co powoduje więcej zagnieceń, a ja z żelazkiem się nie lubię).
I na koniec czas trwania programu, w pralkosuszarce trwa długo.

I zaprzestałam wchodzenia w temat sprzętu 2w1.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7889976 6]Gorzej jak ktoś ma skosy w łazience

Ja męczyłam temat 3,5 roku temu, nie wiem jak aktualnie - na pewno poszło do przodu. Wtedy pralko-suszarki miały np. 7kg wsadu pralkowego i 3,5 suszarkowego to przepraszam co robić z tą drugą połową - kisić w misce, rozwieszać na chwilę? No i nie dawały tego efektu "żelazkowania" na którym mi zależy. Ponieważ i tak muszę wyremontować łazienkę i wtedy miejsce się znajdzie to zrezygnowałam.[/QUOTE]
to jak masz skosy, to sobie nie wciśniesz :P smutne, ale prawdziwe chyba, że w szafie w korytarzu wstawisz hihi
<btw suszarki mają szufladę na wodę, więc nie potrzebują podłączenia do odpływu (są też opcje z wężykiem, wtedy masz wybór jak masz ochotę), więc ogólnie to możliwe rozwiązanie>

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
To o czym piszesz to rzeczywiście najczęściej przewijający sie argument przeciw. Ale udało mi sie znaleźć taka pralko suszarkę z wsadem 8kg/ 6kg. W tej chwili mam sama pralkę 5kg, Wiec i tak byłby to dla mnie przeskok w gore

A i co masz na mysli przez efekt zelazkowania? To jakaś specjalna funkcja w suszarniach czy po prostu chodzi ci o to ze w osobnej suszarce są mniej pomięte ubrania?

Ja sie generalnie nie nastawiam na jakiś szał typu wyprasowane koszule i spodnie w kant, bo jak mieszkałam z rodzicami to mieliśmy osobna suszarkę z wyższej polki no i szału ze tak powiem nie było
ja brałam 10 kg jedno i drugie. Żeby mieć możliwość wyprania i wysuszenia wszystkiego, co mi się wymarzy
i wielkość bębna suszarki, jak dla mnie ma znaczenie ogromne. U mnie do prasowania są tylko koszule (poza easy iron, bo je wystarczy powiesić na wieszak po wysuszeniu). Moja sąsiadka ma chyba 6, czy7 kg i są mocniej wymemłane... zwłaszcza jak duży załadunek da.

Ale też ważne, zeby wyjmować od razu, żeby nie leżało za długo.
Stary 2017-11-17, 17:16   #180
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ja pije wszystkie herbaty i czarna i zielona i owocowa. Tu mialam na mysli taki intensywny napar z suszonego hibiskusa - bo na te znikome % w hrbatach owocowych zupelnie nie zwracam uwagi.
Zastrzele sie chyba dzis... O 16:06 mialam miec autobus - przyjechal o 16:15 ok jestem w stanie to zrozumiec. Ale o 17:40 powinnam juz wysiadac a bedzie sie pewnie jeszcze z 20-30min kulal bo takie korki byly...

ja jak pomyślę o korkach już przed świętami to mi słabo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości