|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Konto usunięte
|
Mamy czerwcowe 2018
Jestem po UG i jestem spanikowana. Próbuje sobie układać w głowie wszystko, ale nie umiem. Czekam aż oddzwoni moja ginekolog. Sprawa wyglada tak, ze mamy słabe uwapnienie nosa, a bąbel nie chciał się obrócić tak żeby obejrzeć ten nos z innej perspektywy, żeby sprawdzić czy napewno. Za 10 dni mam przyjść między pacjentkami, bo lekarka musi to sprawdzić. Bez tego wyniki całości nie są ostateczne. Wszystkie inne organy wyglądają bardzo dobrze. Mam już czarne myśli w głowie i nie umiem się ich pozbyć
.Cytat:
Tak tak, 16.11. najlepszego Kochana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;78908176]Ja sobie nie wyobrażam porodu w domu, mało tego, brzmi przerażająco. Kuzynka mojego R. urodziła dwójkę w domu, ostatnie miesiąc temu. Dla mnie to szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja akurat bym się nie zdecydowała na poród w domu. Wiem, ze w czasach moich rodziców czy dziadków była to norma ale teraz jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
Ladyroses, ja z tego przepisu tez robię dekorowane pierniczki, tylko wtedy wykrawam je z cieńszego ciasta, żeby nie wyszły takie puchate jak pierniczki alpejskie.
Tanzanka, Fiole, butterfly, sto lat! I przede wszystkim zdrowych dzieciaczków ![]() Co do witamin to te wytyczne sie tak często zmieniają, ze ja juz nie nadążam i po prostu biorę to co mam pod ręka. Jak juz przestane rzygac to planuje sie zdrowo odżywiać ![]() Butterfly, dobrze ze to skontrolują za kilka dni i bedziesz miała pewność. A wyniki z Pappa juz ci skalkulowana? |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;78921586]Jestem po UG i jestem spanikowana. Próbuje sobie układać w głowie wszystko, ale nie umiem. Czekam aż oddzwoni moja ginekolog. Sprawa wyglada tak, ze mamy słabe uwapnienie nosa, a bąbel nie chciał się obrócić tak żeby obejrzeć ten nos z innej perspektywy, żeby sprawdzić czy napewno. Za 10 dni mam przyjść między pacjentkami, bo lekarka musi to sprawdzić. Bez tego wyniki całości nie są ostateczne. Wszystkie inne organy wyglądają bardzo dobrze. Mam już czarne myśli w głowie i nie umiem się ich pozbyć
.Tak tak, 16.11. najlepszego Kochana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Pierwszy raz słyszę o czymś takim.. To chyba nie jest nic poważnego co? ![]() Najważniejsze że wszystko inne jest dobre! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4806 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ocena kości nosowej jest jednym z markerów wad chromosomalnych, wiec to bardzo poważna sprawa. Na chwile obecna wpisała ze kość nosowa nie jest do oceny. Dziewczyny ja chyba zwariuje. Odchodzę od zmysłów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Butterfly przykro mi. I mam wielką nadzieję że nosek się schował! I się pojawi za 10 w pełnej okazałości.
Do mnie przyszła teściowa. Gadalysmy o ciąży i padł teskt: nie ma co jeszcze opowiadać bo nie wiadomo jak to się skończy. Super motywacja. |
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;78922756]Skalkulowała, ale przez to ze nie wprowadziła danych na temat kości nosowej, ten wynik jest nic nie wart.
Ocena kości nosowej jest jednym z markerów wad chromosomalnych, wiec to bardzo poważna sprawa. Na chwile obecna wpisała ze kość nosowa nie jest do oceny. Dziewczyny ja chyba zwariuje. Odchodzę od zmysłów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Przede wszystkim to musisz się uspokoić... Wiem że łatwo się mówi ale jedyne co ci pozostało to czekać spokojnie i nie denerwować siebie a przy okazji maluszka ![]() Może uda Ci się szybciej wbić na wizytę? Ja wierzę że wszystko będzie dobrze! Jesteście zdrowi z tz, z tego co pamiętam nie mieliście żadnych problemów z szybkim poczęciem dzieciatka... Macie jakieś choroby w rodzinie genetyczne? Uważam, że maleństwo jest zdrowe i Ty też musisz w to wierzyć! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
jak można tak powiedzieć ciężarnej? Wystarczy że same drżymy ze strachu.. Ja dopiero będę się chwalić po rodzinie po wynikach ug i pappa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też jeszcze nie mówimy i czekamy na okazję. Piszecie tu o kupnie ciuchow ciazowych. Ja się jeszcze wstrzymuje bo poki co figury nie zmienilam a jak bede wygladac za parę miesięcy to nie wiem. Chyba zawsze coś się uda kupić. Choć z 1 ciąży mam spodniczke i sukienkę, ta sukienka co prawda bardziej wyjściową i nad czymś codziennym będę musiała pomyśleć Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4810 |
|
Konto usunięte
|
Nosek jest widoczny, to nie tak ze go tam nie ma. Tylko poprostu słabo ukostniony (nie wiem czy jest takie słowo, ale wiadomo o co chodzi). Nie ma u nas w rodzinach chorób genetycznych, ale wiecie ze w niektórych przypadkach to nie ma nic do rzeczy.
Ta lekarka jest u nas tylko raz w tygodniu, dojeżdża z innego miasta, a akurat nie będzie jej w przyszłym tyg i temu byłam dzisiaj. Najszybszy możliwy termin to 29.11. Postaram się nie świrować, ale łatwo powiedzieć gorzej zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem laik wiec zdaje sie na kolezanki z wrzesniowek 2013 chodz jednak wiekszosc nie brala nic w kolejnych ciazach. Ja jak w pierwszej ciazy bede brac 1 na 2 dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Można dołączyć? ![]() Jestem mamą 15 miesięcznej Zuzi i los spłatał nam figla i przyspieszył pojawienie się drugiej fasolki. To już 9 tydzień, a dowiedzieliśmy się wczoraj W październiku brałam antybiotyk to sądziłam, że to jest przyczyną braku@. W listopadzie @ wypadała na dniach stąd wczoraj zrobiłam test, a tu konkretny znak. Lekarz potwierdził. Trochę przeraża nas jak ogarniemy noworodka i prawie dwulatkę, ale matki są ponoć niezniszczalne i wszechmocne
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Buterfly, a nie masz możliwości pójść do kogoś innego wcześniej? 10 dni to w sumie dość długo... albo moze pojechać do tej lekarki do innego miasta?
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Goldika, mi maz tak na codzień mowi, Wiec juz sie przyzwyczaiłam do takich tekstów :P Myśle ze UG i wejście w drugi trymestr to jest taki czas, ze można sie naprawdę zacząć cieszyć ciaza i chwalić na około. |
|
|
|
#4814 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Asiaczku!
Ja mam mam w domu 16 miesięczną córeczkę i też masakrycznie się boję tak małej różnicy wieku. Będziemy musiały przetrwać pierwszy rok, a później dzieci będą się super bawiły razem
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
A na kiedy masz termin?
prosiłabym w miarę możliwości czasowych o dodanie do kalendarza na pierwszej stronie. TP : 27.06
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale macie niespodziankę ![]() Dacie radę na pewno! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- [1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;78923411]Nosek jest widoczny, to nie tak ze go tam nie ma. Tylko poprostu słabo ukostniony (nie wiem czy jest takie słowo, ale wiadomo o co chodzi). Nie ma u nas w rodzinach chorób genetycznych, ale wiecie ze w niektórych przypadkach to nie ma nic do rzeczy. Ta lekarka jest u nas tylko raz w tygodniu, dojeżdża z innego miasta, a akurat nie będzie jej w przyszłym tyg i temu byłam dzisiaj. Najszybszy możliwy termin to 29.11. Postaram się nie świrować, ale łatwo powiedzieć gorzej zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A coś więcej lekarka mówiła? Opisywała co to może oznaczać? Mówiła żeby się martwić/nie martwić? To że nie ma chorób genetycznych w rodzinie i że nie mieliście problemów z poczęciem dziecka działa na waszą korzyść. Naprawdę, ale wiem że teraz trudno Ci w to uwierzyć. Fiole by się nam tu przydała dobrym słowem zarzucić ![]() ona też czeka więc najlepiej Cię w tym momencie rozumie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od trzech dni biorę i strasznie źle się po nim czuje, a z powodu słabej morfologii muszę. Biorę jakieś żelazo na receptę, w dużej dawce.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;78921586]Jestem po UG i jestem spanikowana. Próbuje sobie układać w głowie wszystko, ale nie umiem. Czekam aż oddzwoni moja ginekolog. Sprawa wyglada tak, ze mamy słabe uwapnienie nosa, a bąbel nie chciał się obrócić tak żeby obejrzeć ten nos z innej perspektywy, żeby sprawdzić czy napewno. Za 10 dni mam przyjść między pacjentkami, bo lekarka musi to sprawdzić. Bez tego wyniki całości nie są ostateczne. Wszystkie inne organy wyglądają bardzo dobrze. Mam już czarne myśli w głowie i nie umiem się ich pozbyć
.Tak tak, 16.11. najlepszego Kochana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Rozumiem panikę aż za dobrze, ale jestem pewna ze wszystko z waszym Bablem jest w porządku NT jakie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy Ci to pomoże, ale polecam łykać żelazo w trakcie obfitego, smacznego posiłku. Większa szansa że się przyjmie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Butterfly jeśli NT macie w normie a kość nosowa jest obecna to juz jest wielki powód do radości i mocno wierze ze wszystko z waszym Maluchem jest dobrze najważniejsze ze kość jest! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich, u mnie gorszy dzień, mdłości mega męczą a do tego taki ból głowy że nie idzie wytrzymac
Fiole, Tanzanka i Butterfly wszystkiego najlepszego a co najważniejsze teraz zdrowego maluszka. Cocci dla Ciebie również wszystkiego najlepszego i jak najszybszego zobaczenia znowu dwóch kreseczki. Butterfly trzymaj się i staraj myśleć tylko pozytywnie żeby aż tak niestresowac maluszka. Może spróbuj iść wcześniej jeszcze gdzieś indziej żeby tyle nie czekac. Jeżeli wszystko pozostałe jest ok to będzie musiało być dobrze Ja obecnie nie biorę żadnych witamin jedynie folic, gin mi powiedziała że jak wyniki są super to nie trzeba nic brac Goldika oj te tesciowe, nie przejmuj się takim gadaniem, wszystko musi być dobrze Asiaczek witaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiaczek87 wow, ale ten świat mały. Witaj
![]() jak się tutaj pojawiłaś, to pomyślałam, że też się tutaj ujawnię bo nie ukrywam,że podczytuje to forum już od miesiąca a dokładnie od 13 października. To był 13 piątek kiedy na moim teście pojawiły się 2 kreski mój najszczesliszy 13 piątek!!Ale zacznę od początku. .. Cześć Mamusie melduje się kolejna ciężarna z TP na 17 czerwca mam jeszcze 29 lat, ale jeszcze tylko miesiąc, bo za równo miesiąc przekrocze te nieszczesna 3 z przodu ![]() To moja druga ciąża. Mam już syna... 10 letniego Ciążę znoszę bardzo dobrze. Nie mam mdłości,ale za to już dość mocno widać mam już kartę ciąży. Jestem po jednym usg ale już za pierwszym razem pięknie serduszko biło 24ego mam kolejna wizytę i obrazu wezmę zwolnienie,bo nie ukrywam nie chce mi się pracować na szczęście w pracy już o tym wiedzą i pogodzili się z tą myślą że mnie nie będzie. Rodzina tez juz wie w zasadzie u nas dowiedzieli się wszyscy bardzo szybko, bo mój syn nie potrafił utrzymać tajemnicy. Bardzo się cieszy, ze będzie miał brata lub siostrę Z TZ zaczęliśmy się starać od września i udało się za pierwszym razem i to jeszccse na wakacjach w Bieszczadach aczkolwiek nie sądziłam, że tak szybko mam pójdzie, bo mam niedoczynnosc tarczycy i tsh mam też różne. Ogólnie mieszkam prawie nad morzem, wiec może ta zmiana klimatu tak na nas zadzialala Jubilatkom listopadowym składam worek życzeń!! Jak mija wam sobota? ? U nas koszmarna pogoda. Leje i wieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny współczuję tych dolegliwości. Ja poza oczywiście brakiem @ odczuwam jedynie zgagę i latam ciągle do toalety
. Póki co ciąża marzenie w porównaniu z tą pierwszą.Freddy witaj oj tak, świat jest mały
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2017-11-18 o 18:01 |
|
|
|
#4824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez piatek 13go, ten sam! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4827 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamy
Do mnie właśnie przed chwilą dzwonili z Luxmedu, że wyniki badań które dzisiaj robiłam (TSH, FT4) wyszły fatalnie i wymagam pilnej konsultacji. Wygląda na to, że z niedoczynności wpadłam w nadczynność. Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesteś na lekach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

udziela mi się już

.
mało stresu i szczęśliwego rozwiązania w czerwcu
teraz ponadrabiam zaległości. 

jak można tak powiedzieć ciężarnej? 

od trzech dni biorę i strasznie źle się po nim czuje, a z powodu słabej morfologii muszę. Biorę jakieś żelazo na receptę, w dużej dawce.
NT jakie?
bo nie ukrywam,że podczytuje to forum już od miesiąca 
na szczęście w pracy już o tym wiedzą i pogodzili się z tą myślą że mnie nie będzie. Rodzina tez juz wie