|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pomożecie..:(
od jakiegoś czasu prubóje zapuścić długie, ładne pazurki.. jednak gdy mam już takie w miare łamią się i rozdwajają
![]() oprócz tego moje pazurki są jak papier.. moge je dowolnie wyginać.. czytam że powinnam zmienić pilniczek na szkalny mam zamiar zacząć moczyć pazurki w oliwie z oliwek.. niedawno piłam witaminki (paznokcie stały sie twardsze) a teraz pije wapno.. ale czy to wystarczy? narazie mam krótkie pazurki i chce żeby jak urosną były ładne i sie nie łamały oraz nie rozdwajały i były twardsze.. pomożecie!![]() |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomożecie..:(
Moim zdaniem jesteś na dobrej drodze, żeby twoje pazurki poprawiły swój stan. Jeśli mogę coś polecić, to rzadko używaj zmywacza do paznokci
Ja po obgryzaniu przez 2miesiace nie malowalam pazurkow i są teraz siłne i mocne. Od dwóch lat nie obgryzam i jestem dumna z pazurków.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
od bardzo dawna nie obgryzam pazurków
dzieki za rade
|
|
|
|
|
#4 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Odżywiaj paznokcie od środka witaminami oraz od zewnątrz odrzywkami z babcinych sposobów to moczenie w oliwce lub żelatynie, a bardziej profesjonalnie to odżywka z mirrą - do zakupienia w profesjonalnych sklepach kosmetycznych.
Proponuję zakupienie też utwardzacza do paznokci. Przez siedem dni codziennie nakładaj kolejną warstwę utwardzacza. Jak zacznie odpryskiwać zmyj zmywaczem bezacetownowym i znów. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Utwrdzasz to też dobry pomysł. Możesz też kupić jakieś odżywki tzw. Bomby witaminowe, dobre są z sally hansena tyle, że dosyć drogie. Ja używam teraz Sally Hansena z teflonem i jest narawde ok.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66368782 - o naprzykład ten
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak mam moczyć z tej żelatynie? bo nie wiem..
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

i sie nie łamały oraz nie rozdwajały i były twardsze.. pomożecie!