|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Hej
Witam i ja w nowym wątku przyznaje bez bicia ze starego nie nadrobiłam , myślałam że jak córka wróci do domu to będę mieć więcej czasu ale teraz trzeba szykować jedzenie , chodzić do szkoły na zastrzyki i wszystko musi być pod godzinę .ale postaram się być więcej teraz ![]() U mnie jutro 29+0 a w czwartek mam USG , nie mogę się doczekać Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie i ja na watku. Ja serio nie ogarniam tego wizaza. Niby limit na watek jest 5000 a u nas wyszlo ok 5010.
Super pierwsza strona ![]() Co do fotelika to mamy bez bazy. Ja nie kupuje kombinezonu tylko cieplego miska. Jezeli bedzie w lutym bardzo zimno to ze szpitala planowalam w nim wpiac dziecko w fotelik. Jezelli bedziemy jezdzic do moich rodzicow to juz bez kombinezonu , bo to dluga droga. Myslicie, ze ktoras urodzi juz w tej czesci watki? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Shelby_a Czas edycji: 2017-11-19 o 12:47 |
|
|
|
#33 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
na fb takie mi się rzuciły w oczy specjalne otulacze do fotelików
https://www.facebook.com/Kitajec-han...c_location=ufi
|
#34 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
poprzedni wątek pisałyśmy 2 miesiące, więc jak zachowamy tempo to gdzieś w połowie stycznia....
jest szansa, że któraś już rozpakowana będzie ale jak znam życie to do Gwiazdki już następny wątek powstanie, bo coraz więcej tematów mamy więc miejmy nadzieję, że w dwupakach co najmniej do tego Sylwestra dociągniemy
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#36 |
|
luckygirl
|
Dzień dobry. Dopiero dochodzi 14, a ja juz nie mam siły
![]() Ogarnelismy z Mężem w końcu worki próżniowe z rzeczami zimowymi. Dobrze, ze kupiłam kurtke jednak. Chociaż dziwnie sie czuje w Lce - mieściłam sie w M, ale z rozsądku wzielam większa, bo brzuch jeszcze urośnie.Zapakowana letnie ciuchy i te, w których nie bede chodziła do porodu. Ogarnelam szady. Dzisiaj ogarnelam piekarnik, bo juz nie mogłam na niego patrzeć, a teraz sie szykujemy na imieniny. Nie mam totalnie siły jechac, ale co poradzic. W grudniu szykuje mi sie panieński przyjaciółki - gdyby nie ciąża, to byłabym jej świadkowa. To bedzie najdelikatniejszy panieński na jakim byłam, bo pewnie wytrzymam niedługo i to tylko w domu, żadne klubu mi nie w głowie. Pozniej wesele w styczniu - mam nadzieje, ze dotrwam. Chociaż juz bedziemy jezdzili z walizka w bagażniku W bedzie cały czas na baczność, także nici z picia pary młodej także u niego ![]() Ja jak mówiłam, kupuje śpiworek. To bedzie większy rozmiar, wiec przyda mi sie moze jeszcze na nastepna zimę. Who knows
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółka miała panieński 24.06 w Toruniu (mieszkamy w Trojmiescie). Niestety nie pojechałam, bo to był pierwszy trymestr, początek ciąży, nie wiedziałam czy uda mi się ją utrzymać, byłam potwornie zmęczona i podjęłam decyzje, że nie pojadę. Uważam, że dobrze zrobiłam. Nie darowałabym sobie, gdyby coś się stało. Na weselu w lipcu byliśmy i wytrzymałam do 3:30
Ale tańców nie było tyle co gdybym nie była w ciąży ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#38 |
|
luckygirl
|
No ja juz bede gdzies w 30 tygodniu - cos ponad, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.
Na weselu sie nie nastawiam na żadne tance, wiec, ze wtedy juz nie bede miała siły. Mysle, ze nie spędzimy tez na nim bardzo długo. Wesele jest 20 stycznia, wiec mega blisko terminu porodu - tego zgodne z usg. Zobaczymy czy nic sie nie zmieni w miedzy czasie. |
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku!
Agniesia666 super robota ![]() ![]() LoveMessenger dziękujemy za poprzedni wątek ![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na końcówce, gdyby mi samopoczucie pozwoliło, to myślę, że decyzja byłaby inna. Na początku za bardzo się bałam. Chociaż gdyby na końcówce taka impreza była wyjazdowa, to chyba bym jednak się nie odważyła. Za daleko do szpitala, w którym chciałabym rodzić no i bez narzeczonego. Jeśli u Ciebie nie będzie to daleko i będziesz się dobrze czuła, to bym się nie zastanawiała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Że ja jestem top gadula??? I to na 1 miejscu?? Ja ciez pierniczesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja myślę że na tym wątku coś się już może urodzić...zależy ile popiszemy...ale od nowego roku coś już może się pojawić. Choć wszystkim życzę później! Ktoś pisał że sił nie ma...ja spałam 9h 2 nocy! Jeszcze nikt mnie nie budził bo córka u babci mąż na wyjeździe...i już o 10 rano normalnie zasypialam na siedząco.. strasznie brakuje siły. Chyba czas zacząć dbać o dietę bo tak samo było jak miałam anemie ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#42 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Na końcówce. Powiedziałam Panstwu Młodemu, ze jeżeli bede sie złe czuła, to niestety ale sie Nam nie uda. Kurczę to jest taka sytuacja, ze chyba każdy jestes stanie zrozumieć. To są Nasi przyjaciele, prezent ich i tak nie ominie, wiec nie maja sie o co martwić, ze im goście nawala ![]() To jest pod Warszawa, wiec do szpitala nie jest daleko. Mój Mąż bedzie sie bawił na trzeźwo, także o to tez sie nie martwię i nie zamierzam sie bawić do białego rana. Tak jak mi pozwoli zdrowie. Zobaczymy także co powie lekarz. Jak mi zabroni to sprawa jest jasna
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardziej myślałam o panieńskim na końcówce. Bo wtedy pozostałe dziewczyny najprawdopodobniej będą pod wpływem, a jedynie ciężarna nie. I gdyby nie daj Boże coś się zadziało, to jest się zdanym tylko na siebie. A co do wesela na końcówce - jeśli nie ma znaczenia szpital, to można i na koniec Polski jechać Ja jednak chcę rodzic 60 km od domu, tam gdzie teściowa pracuje Wiec nie odważyłabym się na wyjazdowe wesele powyżej wspomnianych 60 km ![]() A tak jak wspomniałaś, przyjaciele zrozumieją. Tak samo moja przyjaciółka zrozumiała, że nie było mnie na panieńskim. To była trudna dla mnie decyzja, miałam mieszane uczucia, ale ostatecznie czuje, że podjęłam właściwą decyzję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#44 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Jeszcze nie wiem gdzie bedzie ten panieński - jeżeli u nich w domu, to od nas 5 minut, wiec mój Mąż bedzie tez pod telefonem a jeżeli wynajmą jakis apartament to tez bedzie pod telefonem. Ja ogólnie nie wybieram sie nigdzie na miasto, chyba ze pojdziemy do escape roomu. Wymyśliły tez horror house, na który ja napewno odpadam. Nie chce kusić losu.Nie, nie, u mnie szpital ma bardzo ważne znaczenie. Musze rodzic w tym konkretnym, ale nie jest to daleko. Moze 40 km. Jasne, ze tak. Trzeba sie czuć samemu komfortowo, szczególnie w takich okolicznościach
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za tydzień impreze. Tańczyć raczej nie będę i posiedze max do 23:30
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy domówkę właśnie u tych przyjaciół w przyszłą sobotę. Oczywiście będziemy, ale zapewne nie tak długo jak pozostali goście
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
My robimy u nas za tydzień i za dwa tygodnie parapetówki (łącznie wyjdzie ponad 40 osób więc podzieliliśmy na dwa weekendy)
poza tym planujemy gdzieś iść na sylwestra, tylko jeszcze nie wiem gdzie pewnie jakaś domówka, choć chętnie poszłabym na jakąś większą imprezę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w 1 ciąży balowalam na weselu znajomych do 6 rano
a potem poprawiny na drugi dzień do 4 . Zaznaczę że był to 19lipca a rodzilam 4sierpnia czułam się rewelacyjnie tanczylam spiewalam i jeszcze.gosci rano odwozilam. Już byłam w terminie praktycznie więc się niczym nie przejmowalam. Tydzień później pojechalismy na imprezę rodzinną na całą niedzielę jakieś 200km od domu. Nawet nie wzięłam chyba papierowu nie mówiąc o torbie ależ ja byłam beztroska wtedy teraz nawet na Święta się chyba nie będę nigdzie dalej wybierać. Ale u mnie to kwestia samopoczucia. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Cześć w nowym wątku! Naprodukowałyście ostro, dopiero teraz nadrobiłam
U was te tematy wyprawkowe takie zaawansowane, a ja jeszcze nic nie mam, zaczynam w grudniu przed przeprowadzką wolałabym nie gromadzić rzeczy, no ale to już chyba jednak najwyższy czas i czułabym się raczej nie komfortowo. Remont pełną parą, mam nadzieję, że uda nam się skończyć do sylwestra. Na dniach moja siostra ma urodzić, ciekawe jak to będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie nieciążowe. Znaleźliśmy mieszkanie i napotkaliśmy na opór ze strony właścicielki (i jej agentki nieruchomości) przy negocjacji wpłacanej kwoty podczas umowy przedwstępnej. Jak to u Was było? Czy właściciele wymagali zadatku czy zaliczki? I czy w umowie był zapis, że do podpisania umowy przyrzeczonej (aktu notarialnego) dojdzie w momencie uzyskania pozytywnej decyzji kredytowej? I czy był zapis o zwrocie zaliczki/zadatku w sytuacji nieotrzymania kredytu, bądź z przyczyn niezależnych od nabywcy?
Chodzi o to, że agentka nie chce się zgodzić na zwrotną formę wpłacanych pieniędzy. Jako jedyne wyjście, nad którym ma się zastanowić właścicielka, zaproponowała wpłatę zaliczki ale równocześnie możliwość w każdej sytuacji rozwiązania umowy przedwstępnej przez każda ze stron... My chcemy tylko zwrotna zaliczkę/zadatek w przypadku gdy nie dostaniemy kredytu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, my kupowalismy od dewelopera to chyba co innego. Ale byl zadatek i bylo zaznaczone ze ma byc zwrotny. Tyle ze on wynosil chyba tylko 1000zl?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasza chce 10% wartości nieruchomości... Ewentualnie 5-6%. Kosmos biorąc pod uwagę, że analityk może mieć zły dzień i podjąć decyzje, że nie udzieli nam kredytu...
Znajoma jak kupowała od dewelopera miała zapis, ze w przypadku negatywnej decyzji kredytowej 80% zadatku jest zwrotne... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
A tu jest mowa o kwocie prawie 35 tys.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#55 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wlasnie, bo zadatek jest bezzwrotny, zaliczka jest zwrotna, ale nam mimo to deweloper poszedl na reke i zaznaczyl ze zadatek zwrotny. Na szczescie obylo sie bez problemów. No a juz wczesniej dowiadywalismy sie o kredyt i bylo raczej pewne ze dostaniemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Już jestem prawie specjalistą w tych kwestiach - doradca finansowy i prawnik w jednym. Okazuje się, że jest dowolność zapisów u umowie. Jeśli zaznaczymy, że wpłacony zadatek jest zwrotny w przypadku negatywnej decyzji kredytowej, to tak ma być. Jeśli by tego zapisu nie było, to wtedy na zasadach ogólnych jest to rozpatrywane - czyli jeśli z naszej strony nie dojdzie do podpisania umowy, to zadatek przepada, a jeśli z winy sprzedającego, to zwraca nam dwukrotność. Ale pani z biura nieruchomości myśli, że trafiła na „Januszów biznesu” i wciśnie nam najmniej korzystną umowę ever. Konsultowałam tę sprawę z koleżankami ze studiów, które pracują w banku oraz z kuzynem, który jest prawnikiem. Jutro spotykamy się na negocjacje.
Jeśli chodzi o mieszkanie marzeń... To jest mieszkanie, do którego weszliśmy i oboje poczuliśmy, że to jest to Pewne minusy są, ale to chyba normalne przy zakupie mieszkania z rynku wtórnego. Ale to nie są rzeczy, które dyskwalifikują to mieszkanie. Do Was się zwróciłam z pytaniem, bo pani z agencji wciska mi na siłę kit, że standardem są umowy z zadatkiem (w wysokości 10%, ale może być mniej - minimum 6%), który przepada. A co do zdolności, to mamy sprawdzoną, ale są te banki które wymagają nieszczęsnego zaświadczenia o długotrwałym zwolnieniu. Poza tym to loteria co postanowi analityk. Nie mogę ponosić takiego ryzyka, że jak nie dostanę kredytu to stracę tyle pieniędzy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-11-19 o 20:50 |
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że nie 35 tysięcy to przecież kupa kasy
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Magdalena kompletnie się na tym nie znam, ale w życiu bym się nie zgodziła płacić 35 tysi za humor analityka
![]() Mocne kciuki za pomyślne rozwiazanie sprawy! Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie... Ja też tyle nie zapłacę, jeśli nie będzie zapisu, że odzyskam te pieniądze, jak nie dostanę kredytu. Ale coś czuję, że się nie dogadamy... Bo wyglada na to, że te kobiety chcą znaleźć naiwnych, którzy zgodzą się na taki warunek...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

przyznaje bez bicia ze starego nie nadrobiłam , myślałam że jak córka wróci do domu to będę mieć więcej czasu ale teraz trzeba szykować jedzenie , chodzić do szkoły na zastrzyki i wszystko musi być pod godzinę .ale postaram się być więcej teraz
05.07.2008 

jest szansa, że któraś już rozpakowana będzie
więc miejmy nadzieję, że w dwupakach co najmniej do tego Sylwestra dociągniemy 

Ale tańców nie było tyle co gdybym nie była w ciąży 

czułam się rewelacyjnie tanczylam spiewalam i jeszcze.gosci rano odwozilam. Już byłam w terminie praktycznie więc się niczym nie przejmowalam. Tydzień później pojechalismy na imprezę rodzinną na całą niedzielę jakieś 200km od domu. Nawet nie wzięłam chyba papierowu nie mówiąc o torbie
teraz nawet na Święta się chyba nie będę nigdzie dalej wybierać. Ale u mnie to kwestia samopoczucia.