|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI
Cytat:
Szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym, żeby po roku czasu cokolwiek doszło, ale zawsze można datę nadania sprawdzić robię też tak jak piszesz, czekam max do pół roku i jeżeli wtedy do mnie paczka nie dojdzie, to mam pewność że już jej nie zobaczę i zakładam spór.
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcę się z nim bawić w kotka i myszkę - źle wysłał, to niech zwraca kasę bez dyskusji i jęczenia o zamknięcie sporu Może zamówię ponownie, ale z naciskiem na może Bardzo się zdziwiłam na widok 2 sztuk zamiast 10
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Przyczajenie
|
A ja dalej żadnej przesyłki nie otrzymałam
Jakoś by mi lepiej na sercu było gdyby chociaż jedna z tych 35 przesyłek się pojawiła w skrzynce
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj otrzymałam pierwszą z 21.10.... więc i tak szybko reszta dalej się gdzieś plącze
|
|
#3185 |
|
Przyczajenie
|
Najwcześniejsze zamówienia mam z 22 pazdziernika
ja wiem , że jeszcze nie długo czekam ale przez ten brak nazwiska na kopercie dodatkowo się nakręcam
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, brak nazwiska to nie problem. Najważniejsze, żeby adres się zgadzał.
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na paczki z 28.09.
Mam pytanie odnośnie kuponów: Wstęp: zapłaciłam 1,58 USD za przesyłkę rejestrowaną a sklep wysłał listem zwykłym. Upomniałam się o zwrot tych kosztów. Chińczyk mi proponuje kupon 2 USD. Teraz pytanie: Jeśli kupię coś za np.2,17 USD i użyję kuponu 2 USD, do zapłaty mi wyjdzie np. 0,17 USD to w przypadku, jeśli towar nie dojdzie, to w razie sporu Ali mi odda tylko 0,17 USD??? Ktoś wie? Zastanawiam się, czy przystać na propozycję sprzedającego ale obawiam się, że mnie wystawi
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj dostałam zamówienie z 20.10.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;78869026]Minął
Nie chcę się z nim bawić w kotka i myszkę - źle wysłał, to niech zwraca kasę bez dyskusji i jęczenia o zamknięcie sporu Może zamówię ponownie, ale z naciskiem na może Bardzo się zdziwiłam na widok 2 sztuk zamiast 10 [/QUOTE]Tak ja pisałam oni to chyba mają we krwi to jęczenie Ani raz jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby Chińczyk od razu zaakceptował spór. Zazwyczaj to wymieniałam z nimi milion wiadomości, a w rezultacie Alie wkraczało i zwracało mi kasę. Raz nawet po interwencji Alie, które zwróciło mi kasę Chińczyk napisał, że zaakceptował spór na moją korzyść i żebym wystawiła pozytywną ocenę ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Teraz chyba jakieś opóźnienia są. Dawniej przychodziły mi szybciej i częściej te paczki. Teraz już ponad miesiąc nic nie dostałam a najstarsze już mają ponad 40 dni. Na fb też czytałam, że dziewczyny piszą, że jakoś słabo teraz dochodzą te przesyłki. ;/ Ja czekam i czekam i doczekać się nie mogę, a pewnie w ogóle nie dojdą
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pierwsza paczuszka dotarła
a szczerze to byłam pewna , że znowu odejdę od skrzynki z rozczarowaną miną haha a tu trzeba czekać grzecznie do poniedziałku i znów pielgrzymki do skrzynki .Humor poprawiony no jestem jak dziecko dzień lepszy bo duperelka przyszła |
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3195 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście to jest wybór każdej osoby, co chce zrobić
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#3197 |
|
Rozeznanie
|
Witam, czy można ponownie założyć spór po zamknięciu pierwszego? W zeszłym tygodniu otrzymałam informację ze paczka została doreczona. Niestety podany numer był fałszywy. Napisałam do sprzedawcy nie odpisał i po 2 dniach założyłam spór. On mi teraz pisze ze na pewno wysłał i żebym zamknęła spór , on mi przedłuża czas ochrony a jak nie dostane paczki po tym czasie będę mogła jeszcze raz otworzyć spór. Czy tak faktycznie jest.?czytałam gdzieś ze sportem można otworzyć tylko raz.
|
|
|
#3198 |
|
BAN stały
|
Ja mam inne pytanie jakie sklepy polecacie ze srebrną biżuterią? Dawno temu kupowałam coś przypadkowo srebrnego to znaczy z różnych sklepów i część przyszła faktycznie srebrna a część nie. Macie jakieś sklepy godne polecenia??
|
|
|
|
#3199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz do Chińczyka, że nie chcesz kuponu i Zaproponuj, że dasz mu 5 gwiazdek ale otworzysz spór i żeby zaakceptował go. W sporze wskaż, że chcesz zwrot 1,58 wstaw zdj koperty z rodzajem przesyłki. Chyba, że poprosi Cie o wskazanie konkretnego powodu. Czasem tak robią. Tylko najlepiej jak Chińczyk się na to zgodzi, bo jeśli nie to wtedy możesz się z nim tak bawić i bawić. Kwestia zwrotu jeśli już potwierdziłaś dotarcie przesyłki jest taka, że Chińczyk musi sam ze swojego konta (sprzedawcy) zrobić przelew na Twoje konto. Oni tego nie chcą robić i wolą oddać przez PayPal lub właśnie jako kupon albo dosyłają dodatkową rzecz itp. Jeśli otrzymanie nie zostało potwierdzone wtedy problem jest mniejszy bo kasa zwracana jest z Alie, gdyż póki nie potwierdzisz to kasa nie jest przekazana na konto Sprzedawcy. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Druga sprawa. Czy czas ochrony minął? Jeśli nie i on przedłużył to ok, a jeśli minął to Chińczyk już wtedy nie może go ponownie przedłużyć. Wtedy sporu nie zamykaj. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Dokładnie Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji a w każdym sporze sprzedawcy prosili o zamykanie, że przesyłka dotrze .... Dlatego jestem sceptycznie do nich nastawiona Z jednej strony to nie zawsze jest ich wina - często poczta nawala, z drugiej często jest tak, że rzeczywista data wysyłki jest inna niż ta wskazana przez nich. Sama nie wiem co bym zrobiła gdyby tak się zdarzyło. Chyba zależałoby to od Chińczyka. Osobiście jeśli zamawiam coś co ma dojść w 60 dni to biorę na to poprawkę najczęściej 30 dni, więc zamawiam ok 3 m-ce wcześniej żeby doszło na czas, a pomimo tego przesyłka nie dociera nawet w pół roku. To ja już jestem taka "zdenerwowana", ze pomimo jakby przesyłka dotarła po roku to bym już nie chciała oddawać tych pieniędzy ponieważ "Gwarancja" się skończyła. Raz trafiłam na tak miłego Chińczyka że chciałabym zeby wszyscy sprzedawcy byli tacy rzetelni.
|
|||
|
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Nic ostatnio do mnie nie przychodzi :/
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łącze się w bólu Przygodę z ali rozpoczęłam około 1,5 roku temu. Był czas, że czekałam na około 50 paczek na raz Jednak dostałam zakaz zamawiania ze względu na opinie (co sobie pomyśli listonosz) - raz przyniósł mi 15 paczek na raz!! (ale była radocha, hihi ) Więc tak od stycznia zamawiałam z większym odstępem żeby co jakiś czas była niespodzianka, ale jedna a nie 10 i coby dać odpocząć listonoszowi No ale od wakacji coś się stało. Bo paczki nie przychodzą i albo nie dojdą wcale albo znowu dostanę skumulowaną przesyłkę bo czekam już na 20 przesyłek a chce jeszcze zamówić kilka![]() Zastanawiam się czy zamawiać jeszcze ozdoby świąteczne, które maja np w feedbackach opinie, że dotarły do PL w miesiąc... bo skoro z sierpnia nie mam paczek to kiepsko to widzę. |
|
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę że oni te z ali to po macoszemu traktują. Od tygodnia są w kraju i nic :/
|
|
|
#3204 |
|
Konto usunięte
|
Moje są w Polsce od ponad miesiąca i nic :/
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
O kurde :/
|
|
|
#3206 |
|
Przyczajenie
|
Do mnie dziś dotarła paczka z 23 października
|
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie straszcie. Moja przesylka od ponad tygodnia byla przygotowana do wyslania i nic. Upomnialam sie u sprzedawcy i nagle zostala wyslana i posze mi ze to dlatego ze zostala podzielona na dwie czesci i ze nie rozumiem i mam byc wyrozumiala. Owszem zamowienie podzielil na dwie czesci. Jedna jest juz na lotnisku, druga czekala na wyslanie. Pisze mu ze wyslal dopiero jak napisalam do niego i wyslalam mu printscreena ze zmiana statusu. Ten mi swojego i wmawia mi ze data kiedy przygotowal do wysylki i nadal nr to data wyslania i wtedy paczka wyszla...
To ten sam ktory tak zwlekal ze skompletowaniem zamowienia. Cos czuje, ze skonczy sie na sporze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3208 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, może rzuciło wam się w oczy na ali coś w tym stylu?
http://www.romwe.com/Lace-Trim-Open-...4-cat-685.html |
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą chyba widziałam coś podobnego, ale nie mam pewności... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

Ciekawa jestem waszej opinii na temat jak się zachować w przypadku przesyłek, które dotarły już np. po rozstrzygniętym sporze. Czy jesteście za ponownym zapłaceniem za ten towar poprzez np. kupienie czegoś u sprzedawcy, zapłaceniu mu a on nie wysyła przesyłki? Czy nie robieniu nic? 

Może zamówię ponownie, ale z naciskiem na może
Bardzo się zdziwiłam na widok 2 sztuk zamiast 10
Jakoś by mi lepiej na sercu było gdyby chociaż jedna z tych 35 przesyłek się pojawiła w skrzynce