|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Cześć dziewczyny!
ja nie zaginiona! Choć przyznaję że trochę przepadłam U nas wszystko ok, poza tym że ważę 3 tony. Czekamy z mężem i córką na Mateuszka Postaram się nadrobić ostatnie strony, mam nadzieję że wszystkie czujecie się dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
U mnie corcia dzisiaj tak szaleje, ze az sie boje zeby sie nie odwrocila
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
O matko jakie tempo pisania. Człowiek się obudzi i ma 10 stron do przeczytania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhm... jakoś prawie od początku
ale kompletnie nie mialam weny do pisania w pierwszym trymestrze, później wakacje, wyjazdy itp. A od wrzesnia córka poszła do żłobka i standardowo siedzi w domu chora ciągle. Dzusiaj poszła pierwszy raz od dwoch tugodni, zaraz po nią idę i już sie stresuję. Jak mi powiedzą, że ma jutro nie przychodzić to jak boga kocham się załamię ![]() Ale uczciwie nadrabiam ten wątek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#187 |
|
luckygirl
|
Darmowa dostawa jest powyżej 299 zł
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w Gemini odbieram sama, bo mieszkam w Gdańsku. O darmowych dniach dostawy nie słyszałam.
Jestem po wizycie. Z Misiem wszystko idealnie. Waży 1218 g Muszę się pogodzić z tym, że mam nieśmiałe i wstydliwe dziecko i nie będę miała ładnych fotek z usg. Ciagle rączki ma na twarzy i buźką w stronę łożyska jest i nie widać. I ciagle leży w tej samej pozycji - główką w dół, na prawym boczku, plecki ma po mojej prawej stronie, a raczki i nóżki po lewej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi mi o to badanie w 30tyg
pomiary wszystkiego co się daNo myślę, że lekarz mnie nie zostawi bez USG całkowicie :p Kiedy zaczynają się wizyty co 2 tyg, czy po 30tc? Jakby ktoś potrzebował to jest teraz Pregna DHA w Rossmannie na promocji w Biedrze proszek Lovela kupiłam po 15zł/op a Rossmanie na promocji jest chyba za ok 17A propos Gemini. Wybralismy takie sprzęty, co wy na to? Termometr: https://www.aptekagemini.pl/termomet...t-k50-pro.html Sterylizator + Podgrzewacz - czy to ma sens??? https://www.aptekagemini.pl/podgrzew...by-heater.html ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
gratki!figa84, to jakoś wolałam patrzeć jak się rodziło dzieciątko SN stwierdzam, że nie jestem z tych co mogą jeść i oglądać człeka od środka, a znam takich hehePS. Mam problemy z edytowaniem wiadomości ktoś może tak miał, że to okienko nie chce się wczytać??
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tych podgrzewaczy i sterylizatorow to wydaje mi sie, ze beda pomocne jezeli chcesz karmic tylko mm. Ja osobiscie nie kupuje i po prostu zobacze czy po porodzie bede potrzebowala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To możesz przybić mi piątkę, bo mój dzieć też wstydzioch i nie mam wcale wręcz jego fajnych zdjęć. No chyba, że pupy, pupy i jeszcze raz pupy. Wypieło się na świat i tak siedzi caly czas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie troszke grosza to kosztuje, a można za to kupić coś innego
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam BRAUN termometr do ucha IRT 6520 jeszcze zapakowany
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Klaudetka ja będę w wrzątku wyparzać no chyba że kp nie wyjdzie to wtedy pomyśle o jakimś sprzęcie Widzę że ktoś kupił mi butelki z Avent 3 sztuki na moje baby shower więc już mi więcej nie potrzeba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Sterylizator zawsze zdążysz kupić
u nas w ogóle nie był potrzebny, więc szkoda na zapas kasę wydawać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudetka pisałam o zabiegowym SN (czyli np. kleszcze), a to już nie jest takie ładne :/
Wyparzacz i sterylizator jak nie planujesz karmić tylko mm, lub np. szybko wracać do pracy/uczelnie nie widzę sensu. Ewentualnym wyjściem są jeszcze tabletki miltona, ja czasem używam do zabawek kąpielowych, bidonow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
LoveMessages,Shelby_adziękuję za słuszne uwagi, laktator wcześniej kupiłam więc wstrzymam się z tym sterylizatorem i podgrzewaczem
zVenus a do tego soczek z malin z herbatą lipową? jak masz to pigwa, mi pomogło. Zdrówka!---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- figa84, ojej to tego na pewnoe nie wytrzymałaby moja psycha. Uuuhh, dobrze że będę mieć głowę z dobrej strony |
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie też zastanawiam się jaki termometr kupić?
![]() Sterylizator odpuszczam, jeśli będzie potrzeba to później kupię. Podobnie laktator. Kupujecie jakiś krem na zimę dla maluszka? Czytałam, żeby stosować mniej więcej od 3-4 tygodnia |
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nad kremem nie zastanawiałam. Oh tyle rzeczy nie wiem, dobrze że to forum istnieje
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#202 |
|
luckygirl
|
Tez szukam jakiegoś dobrego i sprawdzonego termometru.
Krem planuje nivee. |
|
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moze to glupie pytanie, ale czy dziecko trzeba smarowac przed kazdym spacerem? Ja nie lubie sie balsamowac i jak pomysle, ze mam takie tortury dziecku robic to az mnie ciarki przechodza
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie. Wyniki glukozy dobre ☺ można dalej wcinać słodkie 😂
Synek waży 1330 g 😍😍 nawet za dużo jak na ten tydzień 😄 będzie duży chlop po tatusiu ❤ Ale co najważniejsze - szyjka nic się nie skrocila i jest zamknięta. Jak to lekarz powiedział- takie szyjki nie zawodzą 😄 Także same dobre wieści 😀😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam kremu na zimę. Chyba zacznę spisywać i jeszcze raz popchne zamówienie w jakiejs internetowej aptece. Bo potem to mi się wszystko pomiesza.
Zazdroszcze baby shower...u mnie się nie robi nie ma takiej tradycji...a z drugiej strony jakbym miała chodzić do wszsytkich znajomych to też bym zbankrutowala chyba ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

ja nie zaginiona! Choć przyznaję że trochę przepadłam
U nas wszystko ok, poza tym że ważę 3 tony. Czekamy z mężem i córką na Mateuszka 

ale kompletnie nie mialam weny do pisania w pierwszym trymestrze, później wakacje, wyjazdy itp. A od wrzesnia córka poszła do żłobka i standardowo siedzi w domu chora ciągle. Dzusiaj poszła pierwszy raz od dwoch tugodni, zaraz po nią idę i już sie stresuję. Jak mi powiedzą, że ma jutro nie przychodzić to jak boga kocham się załamię 

Muszę się pogodzić z tym, że mam nieśmiałe i wstydliwe dziecko i nie będę miała ładnych fotek z usg. Ciagle rączki ma na twarzy i buźką w stronę łożyska jest i nie widać. I ciagle leży w tej samej pozycji - główką w dół, na prawym boczku, plecki ma po mojej prawej stronie, a raczki i nóżki po lewej 
ktoś może tak miał, że to okienko nie chce się wczytać??